Marokko for livsnydere

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev den legendariske kongeby Marrakech og slap af ved Atlanterhavet

Marokko lokker med overdådige basarer, farverige bygningsværker og en næsten 2.000 km lang kystlinje. På denne rejse har vi samlet det bedste af landets herligheder og i et tempo, hvor alle kan være med. På otte dage skal vi besøge to af Marokkos perler; den prægtige karavaneby Marrakech og den charmerende og lidt glemte kystby Essaouira.

Eventyret starter i Marrakech, der byder på vaskeægte eventyrstemning i bedste Tusind og én nats-stil. Vi skal naturligvis opleve byens mange smukke paladser og moskeer, ligesom de mange hyggelige handelsgader byder på et sandt festfyrværkeri for alle sanser. Vi giver os god tid til at lære den spændende by at kende, inden vi begiver os mod Atlanterhavets forlokkende kyster.

Her er vores mål den skønne, lille kystby, Essaouira, hvor tiden synes at have stået stille. Den tidligere portugisiske koloni er stadig præget af den glorværdige fortid og byens imponerende fort samt de hyggelige små handelsgader danner de perfekte rammer for fire skønne dage ved kysten. 

Vi indlogeres på et dejligt 4-stjernet hotel, der er beliggende helt ud til havet. Her sætter en dejlig pool og de skønne omgivelser rammen for den sidste halvdel af turen i magiske Marokko.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Marockansk dirham, euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Afrejse København og ankomst til Marrakech, Marokko
Dag 2
Byrundtur i Marrakech med bl.a. Koutoubia-tårnet, Bahia-paladset og den livlige plads Djemaa el Fna
Dag 3
På egen hånd i Marrakech
Dag 4
Marrakech til Essauira og byrundtur
Dag 5–7
Essaouira. Tid på egen hånd
Dag 8
Essaouira – Marrakech og hjemrejse

Hoteller

Atlas, Essaouira

Dette skønne hotel ligger ved stranden i Essaouira ca. 1,5 km fra Essaouiras gamle bydel. Til hotellet hører en privat strand med liggestole (vej skal krydses for at komme på stranden).
Hotellet har også en indbydende pool og et SPA område med bl.a. hammam og sauna. 
De 156 værelser er fint indrettet med aircondition, satellit-tv og minibar mm.
Der serveres traditionelle marokkanske retter i restauranten på Hotel Atlas og det er også muligt at nyde en drink i hotellets bar.

Bemærk
På Atlas Essaouira indgår indkvartering i ‘standard’ værelse i rejsens pris. Det er muligt at opgradere til Deluxe Sea View-værelse, der, som navnet antyder, er beliggende på den side af hotellet, der vender mod stranden. En opgradering til Deluxe Sea View-værelse skal tilkøbes hjemmefra. Læs mere under prisinformationer.

Palm Plaza Hotel, Marrakech

Palm Plaza Hotel er et godt 4-stjernet hotel beliggende små 4 km fra Marrakech absolutte centrum.
Hotellet har 232 røgfri værelser der har alle de moderne faciliteter man kan forvente af et 4-stjernet hotel, inkl. gratis Wifi på hele området.

Der er 3 restauranter på hotellet; El Menzah som byder på international buffet og hvor morgenmaden også serveres. Derudover er der en Asiatisk restaurant der serverer a la carte og en Snack bar ved poolen.

Der er både en indendørs og en udendørs pool med god plads omkring til at nyde solen og de smukke omgivelser.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.998,–
København
9.498,–
København
8.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse København og ankomst til Marrakech, Marokko

Vi flyver fra København og ankommer til den sagnomspundne by Marrakech, som var almoravid-imperiets hovedby i 1100-tallet. Udover at være en af landets fire kongebyer, så er Marrakech også kendt som ”den røde by”. Her emmer det af vaskeægte eventyrstemning i bedste Tusind og én nats-stil. En by, hvor der venter magiske oplevelser og nye, spændende indtryk rundt om hvert et gadehjørne. Efter ankomsten kører vi den korte vej til vores hotel, hvor vi tjekker ind. Senere spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 2
Byrundtur i Marrakech med bl.a. Koutoubia-tårnet, Bahia-paladset og den livlige plads Djemaa el Fna

Efter en god nats søvn tager vi på opdagelse rundt om i Marrakech. Vi skal bl.a. se byens vartegn – Koutoubia-tårnet – den smukke minaret på byens største moské samt Bahia-paladset, som blev bygget sidst i 1800-tallet. Paladset ligger smukt omkranset af velduftende blomsterhaver. Vi spiser frokost i byen på en lokal restaurant, og om eftermiddagen går vi på videre opdagelse i medinaen og de mange souker, hvor velduftende krydderier og marokkansk kunsthåndværk sender tankerne tilbage til den islamiske guldalder. Her frister læderprodukter, kobbervarer og smukke berbertæpper, og man kan følge kunsthåndværkerne, der arbejder efter oldgamle metoder, i de små, lokale værksteder.

Vi ender på den livlige, centrale plads Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torvet fyldt med alt fra boder med friskpresset juice til modige slangetæmmere, mens den om aftenen står på fantasifulde historiefortællere, magiske tryllekunstnere, gøglere, dansere og velduftende madboder. Vi suger til os af stemninger og indtryk, inden vi vender tilbage til hotellet hvor der er middag inkluderet.

Dag 3
På egen hånd i Marrakech

Dagen er din og kan for eksempel bruges til at finde ting til at fylde rejsekufferten med. Marrakech er nemlig et sandt eventyrland, når det gælder shopping. Medinaens souker nord for Djemaa el Fna er fyldt med et væld af lækkert håndværk, lædertasker, sjove sko, gulvtæpper, plaider, keramik, håndlavet kosmetik og smykker. Den marokkanske købeoplevelse er en særdeles menneskelig en af slagsen, og der er en verden til forskel fra europæisk shopping, hvor du bruger kreditkortet til at betale med. 

Når du har fundet noget, som du er interesseret i, er en del af det sjove at prutte om prisen. En tommelfingerregel er at en god pris, er den pris, som du er villig til at betale. Derfor kan det være en god idé at beslutte sig for et beløb, før du begynder forhandlingerne. Der er ikke nogen faste regler for, hvor meget du skal trække fra den pris, som du først bliver tilbudt, men prøv med halvdelen eller i det mindste en tredjedel. Hvis prisen er for høj, er der ikke noget galt i at sige nej tak og gå videre – der vil sandsynligvis være en stand rundt om hjørnet, der sælger akkurat den samme vare. 

Hvis ikke du er i shoppehumør, er medinaens snævre gader alligevel spændende at udforske. Trænger du derimod til lidt fred og ro i smukke omgivelser, kan du besøge den fængslende Majorelle-have, bygget i 1920'erne af den franske kunstner Jacques Majorelle og senere overtaget af modedesigneren Yves Saint Laurent. Saint Laurent brugte meget af sin tid i Marokko og blev inspireret af det nordafrikanske lys og de strålende farver, som han mødte rundt omkring i landet. Den særlige blå farve, som væggene er malet med og som er opkaldt efter Majorelle, er i sig selv et besøg værd.

Ellers er rejselederen naturligvis til rådighed for gode forslag og input. Man kan også blive på hotellet og slappe af ved poolen eller måske et besøg til hotellets spa-afdeling frister.

Middag på hotellet inkluderet.

Dag 4
Marrakech til Essauira og byrundtur Kørsel ca. 190 km

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Marrakesh for at sætte kurs mod Atlanterhavet og den charmerende lille kystby Essaouira, som betyder "lille fort" på arabisk. Faktisk var byen Essauira tidligere kendt under det portugisiske navn Mogador, efter øerne ud for kysten. Byen blev nemlig erobret af portugiserne for omkring 500 år siden, og de byggede fæstningen Castelo Real de Mogador. Efter flere års krig med de lokale stammer forlod portugiserne byen i 1541, og Marokkos daværende sultan, Mohammed ben Abdallah flyttede sin hovedstad til Essaouira. Sultanen inviterede forskellige håndværkere og handelsmænd til byen, og disse var medvirkende til, at byen blev bygget op på ny. Sultanen fik bl.a. bygget byens fæstning La Scala, udvidet bymurene og havnen som blev landets vigtigste. 

I starten af 1900-tallet ændrede tingene sig. Franskmændene besluttede at satse på Casablanca som på dette tidspunkt oplevede et boom i befolkningen, og da havnen i Casablanca også blev udbygget, gik Essauira langsomt i glemmebogen. Men i 1970'erne fik byen så en opblomstring igen, denne gang var det hippierne der genopdagede byen, og de store stjerner fandt også vej hertil; det gjaldt bl.a. musikere som Leonard Cohen og Jimi Hendrix. I dag er Essaouira især kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua musik, som har inspireret musikere som Peter Gabriel og Rolling Stones. Derudover er filmen Othello af Orson Welles blev indspillet i Essaouira.

Essaouira har i dag ca. 60.000 indbyggere af forskellige befolkningsgrupper, de berbertalende stammer fra syd, de arabisktalende stammer fra nord samt efterkommerne af afrikanske slaver fra bl.a. Sudan og Senegal. Byen har i dag også fået plads på UNESCOs verdensarvsliste pga. byens arkitektur, dens medina og ikke mindst pga. det unikke og smukt bevaret fæstningsanlæg.

Ved ankomsten tager vi på en tur rundt i byen. Essaouira er en smuk og særpræget blanding af nyt og traditionelt men i et langt roligere og mindre størrelsesforhold end for eksempel den mere kendte og hektiske ferieby, Agadir. Den gamle bydel i Essaouira er bilfri, og de små snoede gader leder ned til byens medina hvor der også her handles alt fra lokalt håndværk til duftende krydderier. I havnen ligger små fiskerbåde til kaj og syd for havnen finder man den næsten 10 km lange strand, der ligger beskyttet af Mogador-øerne.

Vi indkvarteres på det skønne Atlas Essaouira som ligger midt på stranden ca. 1,5 km fra den gamle bymidte.
Her bor vi de næste 4 dage med både morgenmad og aftensmad inkluderet i rejsens pris.

Bemærk

På Atlas Essaouira indgår indkvartering på ‘standard’ værelse i rejsens pris. Det er muligt at opgradere til Deluxe Sea view-værelse, der, som navnet antyder, er beliggende på den side af hotellet, der vender mod stranden. En opgradering til Deluxe Sea View-værelse skal tilkøbes hjemmefra. Læs mere under prisinformationer.

Dag 5–7
Essaouira. Tid på egen hånd

Dagene er dine, og du kan gøre som du vil. Slappe af ved poolen eller gå dejlige ture langs stranden. Tag en spadseretur eller en taxa ind til byen og prøv at fare vild i de livlige, smalle gader. Byen er fuld af små charmerende spisesteder, så nyd en frokost på en af de lokale restauranter. På havnen kan du være heldig at overvære en fiskeauktion, eller du kan lægge vejen forbi den gamle fæstning, La Scala eller byens fantastiske sølvmarked hvor det er muligt at finde alt fra gamle berbersmykker til moderne sølvsmykker.
Der findes også et dansk islæt i byen; slå vejen forbi kunstgalleriet Galleri Damgaard, der har malerier af lokale kunstnere.

Rejselederen vil være med jer under hele opholdet og vil naturligvis også være behjælpelig med forslag til udflugter.

Dag 8
Essaouira – Marrakech og hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade Essaouira og Marokko. Vi kører retur mod lufthavnen i Marrakech hvorfra vi flyver hjem til København.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

2 198,–

Deluxe Sea View room at Atlas Essaouira 1 098,–

Tillæg

Upgrade to Deluxe Sea View room at Atlas Essaouira: 598,-

Prisen inkluderer
 • Fly København – Marrakech t/r
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter, entréer og transport jf. Program
 • 3 nætter på Palm Plaza Hotel i Marrakech i delt dobbeltværelse
 • 4 nætter på Atlas Essaouira i delt standarddobbeltværelse. (opgradering til Deluxe Sea View-room mod tillæg). 
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2
 • Middag dag 1–7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 30 EUR pr. person
 • Drikkevarer
 • Opgradering til Deluxe Sea View-værelse i Essaouira kr. 598,- pr person i delt dobbeltværelse 
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser