Marokko for livsnydere

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den legendariske kongeby Marrakech og afslapning ved Atlanterhavet

Marokko lokker med overdådige bazarer, farverige bygningsværker og en næsten 2.000 km kystlinje. På denne rejse har vi samlet det bedste af netop det og i et tempo hvor alle kan være med. På otte dage skal vi besøge to af Marokkos perler; den prægtige karavaneby Marrakech og den charmerende og ‘glemte’ kystby Essaouira.

Eventyret starter i karavanebyen Marrakech, der byder på vaskeægte eventyrstemning i bedste Tusind og én nats-stil. Vi skal naturligvis opleve byens mange smukke paladser og moskeer, ligesom de mange hyggelige handelsgader byder på oplevelser for alle sanser. Vi giver os god tid til at lære den spændende by at kende, inden vi begiver os mod Atlanterhavets lokkende kyster.

Målet er den lille, skønne kystby, Essaouira, hvor tiden synes at have stået stille. Den tidligere portugisiske koloni er stadig præget af dens glorværdige fortid og byens imponerende fort og de hyggelige små handelsgader, danner de perfekte rammer for 4 skønne dage ved kysten. 

Vi indlogeres på et dejligt 3-stjernet traditionel riad beliggende midt i den gamle bydel. Her er dømt 1001 nats eventyr stemning, som sætter rammen for den sidste halvdel af turen i magiske Marokko.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Marockansk dirham, euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Afrejse København og ankomst til Marrakech, Marokko
Dag 2
Byrundtur i Marrakech med bl.a. Koutoubia-tårnet, Bahia-paladset og den livlige plads Djemaa el Fna
Dag 3
På egen hånd i Marrakech
Dag 4
Marrakech. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Atlasbjergene
Dag 5
Marrakech til Essauira og byrundtur
Dag 6–7
Essaouira. Tid på egen hånd
Dag 8
Essaouira – Marrakech og hjemrejse

Hoteller

Riad Al Madina, Essaouira

 • Antal værelser: 38 værelser og 16 suites
 • Reception: Døgnåben
 • Restaurant: to
 • Bar: Ja (roof top)
 • Elevator: Nej
 • Wifi: Ja, men kun i receptions området
 • Afstand til centrum: 0 meter
 • Afstand til nærmeste supermarked: 100m
 • Afstand til stranden: 500m

Denne underskønne Riad stammer helt tilbage fra 1871 og ligger placeret midt i den gamle bydel. Her findes 38 smukt dekorede værelser, der uden tvivl vil tage dig tilbage til 1001 nats eventyr. Den traditionelle gårdhave er centreret omkring springvandet, der tidligere udgjorde husets vandforsyning. Den hyggelige restaurant lokker med lækre lokale retter og om aftenen kan man søge tilflugt på stedets dejlige roof top bar, hvor der er en storslået udsigt over Essaourias gamle bydel

Værelserne:
Alle 38 værelser er smukt dekorede og har hver deres individuelle udsmykning. Alle er udstyret med alle moderne fornødenheder såsom TV, air condition og eget badeværelse. Adgangen til, de enkelte værelser foregår via de oprindelige trapper og korridorer, som kræver at man er i fuld vigør.
Der er mulighed for at opgradere til en suite, der ikke blot er større, men også mere luksuriøst dekoreret. Opgradering til suite er på forespørgelse og kan ikke garanteres på forhånd.

Læs mere om Riad Al Madina her: www.riadalmadina.com

Labranda Rose

Labranda Rose er et godt 4-stjernet hotel beliggende i den centrale del af Marrakech.
Hotellet har  røgfri værelser der har alle de moderne faciliteter man kan forvente af et 4-stjernet hotel, inkl. gratis Wifi på hele området.

Der er 3 restauranter på hotellet; Al Boustane som byder på international buffet og hvor morgenmaden også serveres. Derudover er der både en lokal marokkansk og en italiensk restaurant der begge serverer a la carte. Derudover byder hotellet på en dejlig opvarmet udendørs pool med god plads omkring til at nyde solen og de smukke omgivelser.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
10.998,–
København
10.998,–
København
10.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse København og ankomst til Marrakech, Marokko

Vi flyver fra København og ankommer til den sagnomspundne by Marrakech, som var almoravid-imperiets hovedby i 1100-tallet. Udover at være en af landets fire kongebyer, så er Marrakech også kendt som ”den røde by”. Her emmer det af vaskeægte eventyrstemning i bedste Tusind og én nats-stil. En by, hvor der venter magiske oplevelser og nye, spændende indtryk rundt om hvert et gadehjørne. 

Efter ankomsten kører vi den korte vej til vores hotel, hvor vi tjekker ind. Senere spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 2
Byrundtur i Marrakech med bl.a. Koutoubia-tårnet, Bahia-paladset og den livlige plads Djemaa el Fna

Efter en god nats søvn tager vi på opdagelse rundt om i Marrakech. Vi skal bl.a. se byens vartegn – Koutoubia-tårnet – den smukke minaret på byens største moské samt Bahia-paladset, som blev bygget sidst i 1800-tallet. Paladset ligger smukt omkranset af velduftende blomsterhaver. Vi spiser frokost i byen på en lokal restaurant, og om eftermiddagen går vi på videre opdagelse i medinaen og de mange souker, hvor velduftende krydderier og marokkansk kunsthåndværk sender tankerne tilbage til den islamiske guldalder. Her frister læderprodukter, kobbervarer og smukke berbertæpper, og man kan følge kunsthåndværkerne, der arbejder efter oldgamle metoder, i de små, lokale værksteder.

Vi ender på den livlige, centrale plads Djemaa el Fna, som er byens nerve. Om dagen er torvet fyldt med alt fra boder med friskpresset juice til modige slangetæmmere, mens den om aftenen står på fantasifulde historiefortællere, magiske tryllekunstnere, gøglere, dansere og velduftende madboder. Vi suger til os af stemninger og indtryk, inden vi vender tilbage til hotellet hvor der er middag inkluderet.

Dag 3
På egen hånd i Marrakech

Dagen er din og kan for eksempel bruges til at finde ting til at fylde rejsekufferten med. Marrakech er nemlig et sandt eventyrland, når det gælder shopping. Medinaens souker nord for Djemaa el Fna er fyldt med et væld af lækkert håndværk, lædertasker, sjove sko, gulvtæpper, plaider, keramik, håndlavet kosmetik og smykker. Den marokkanske købeoplevelse er en særdeles menneskelig en af slagsen, og der er en verden til forskel fra europæisk shopping, hvor du bruger kreditkortet til at betale med. 

Når du har fundet noget, som du er interesseret i, er en del af det sjove at prutte om prisen. En tommelfingerregel er at en god pris, er den pris, som du er villig til at betale. Derfor kan det være en god idé at beslutte sig for et beløb, før du begynder forhandlingerne. Der er ikke nogen faste regler for, hvor meget du skal trække fra den pris, som du først bliver tilbudt, men prøv med halvdelen eller i det mindste en tredjedel. Hvis prisen er for høj, er der ikke noget galt i at sige nej tak og gå videre – der vil sandsynligvis være en stand rundt om hjørnet, der sælger akkurat den samme vare. 

Hvis ikke du er i shoppehumør, er medinaens snævre gader alligevel spændende at udforske. Trænger du derimod til lidt fred og ro i smukke omgivelser, kan du besøge den fængslende Majorelle-have, bygget i 1920'erne af den franske kunstner Jacques Majorelle og senere overtaget af modedesigneren Yves Saint Laurent. Saint Laurent brugte meget af sin tid i Marokko og blev inspireret af det nordafrikanske lys og de strålende farver, som han mødte rundt omkring i landet. Den særlige blå farve, som væggene er malet med og som er opkaldt efter Majorelle, er i sig selv et besøg værd.

Ellers er rejselederen naturligvis til rådighed for gode forslag og input. Man kan også blive på hotellet og slappe af ved poolen eller måske et besøg til hotellets spa-afdeling frister.

Middag på hotellet inkluderet.

Dag 4
Marrakech. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Atlasbjergene

I dag er der mulighed for at slappe af på egen hånd, hvis man ikke har mod på yderligere eventyr, når vi tager på udflugt til de nærliggende og ekstremt smukke Atlasbjerge. (Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat. Læs mere under tilkøbsudflugter).

Vi forlader Marrakech tidligt på formiddagen, og det varer ikke længe før konturerne af de imponerende Atlasbjerge kan skimtes i horisonten. Atlasbjergene befolkes primært af berbere, som er blevet fortrængt hertil af først arabere og senere af franskmænd, og det er i høj grad lykkedes dem at bevare deres sprog og kultur i bjergkædens mest ufremkommelige områder.

Vi gør et stop ved en berberfamilie, hvor vi hører mere om livet på landet. Vi kører så langt ind i dalen som muligt og spiser undervejs en lokal frokost ved floden, samt går en lille tur i de smukke omgivelser. Sidste på eftermiddagen returnerer vi til Marrakech.

Om aftenen samles vi alle og nyder en sidste fællesmiddag.

Kørsel ca. 100 km

Dag 5
Marrakech til Essauira og byrundtur

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Marrakesh for at sætte kurs mod Atlanterhavet og den charmerende lille kystby Essaouira, som betyder "lille fort" på arabisk. Faktisk var byen Essauira tidligere kendt under det portugisiske navn Mogador, efter øerne ud for kysten. Byen blev nemlig erobret af portugiserne for omkring 500 år siden, og de byggede fæstningen Castelo Real de Mogador. Efter flere års krig med de lokale stammer forlod portugiserne byen i 1541, og Marokkos daværende sultan, Mohammed ben Abdallah flyttede sin hovedstad til Essaouira. Sultanen inviterede forskellige håndværkere og handelsmænd til byen, og disse var medvirkende til, at byen blev bygget op på ny. Sultanen fik bl.a. bygget byens fæstning La Scala, udvidet bymurene og havnen som blev landets vigtigste. 

I starten af 1900-tallet ændrede tingene sig. Franskmændene besluttede at satse på Casablanca som på dette tidspunkt oplevede et boom i befolkningen, og da havnen i Casablanca også blev udbygget, gik Essauira langsomt i glemmebogen. Men i 1970'erne fik byen så en opblomstring igen, denne gang var det hippierne der genopdagede byen, og de store stjerner fandt også vej hertil; det gjaldt bl.a. musikere som Leonard Cohen og Jimi Hendrix. I dag er Essaouira især kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua musik, som har inspireret musikere som Peter Gabriel og Rolling Stones. Derudover er filmen Othello af Orson Welles blev indspillet i Essaouira.

Essaouira har i dag ca. 60.000 indbyggere af forskellige befolkningsgrupper, de berbertalende stammer fra syd, de arabisktalende stammer fra nord samt efterkommerne af afrikanske slaver fra bl.a. Sudan og Senegal. Byen har i dag også fået plads på UNESCOs verdensarvsliste pga. byens arkitektur, dens medina og ikke mindst pga. det unikke og smukt bevaret fæstningsanlæg.

Ved ankomsten tager vi på en tur rundt i byen. Essaouira er en smuk og særpræget blanding af nyt og traditionelt men i et langt roligere og mindre størrelsesforhold end for eksempel den mere kendte og hektiske ferieby, Agadir. Den gamle bydel i Essaouira er bilfri, og de små snoede gader leder ned til byens medina hvor der også her handles alt fra lokalt håndværk til duftende krydderier. I havnen ligger små fiskerbåde til kaj og syd for havnen finder man den næsten 10 km lange strand, der ligger beskyttet af Mogador-øerne.

Vi indkvarteres på en af byens bedste Riads, som ligger midt i den gamle bymidte.
Her bor vi de næste 3 dage med morgenmad og aftensmad inkluderet i prisen

En riad er en traditionel beboelsesform i Marokko, og de små paladslignende hoteller ligner noget som taget udfra 1001 nats eventyr.
Du kan læse mere om vores riad under hotel information.

Kørsel ca. 190 km

Dag 6–7
Essaouira. Tid på egen hånd

Dagene er dine, og du kan gøre som du vil. Byen er fuld af små charmerende spisesteder, så nyd en frokost på en af de lokale restauranter. På havnen kan du være heldig at overvære en fiskeauktion, eller du kan lægge vejen forbi den gamle fæstning, La Scala eller byens fantastiske sølvmarked hvor det er muligt at finde alt fra gamle berbersmykker til moderne sølvsmykker.

Der findes også et dansk islæt i byen; slå vejen forbi kunstgalleriet Galleri Damgaard, der har malerier af lokale kunstnere.

Rejselederen vil være med jer under hele opholdet og vil naturligvis også være behjælpelig med forslag til udflugter.

Dag 8
Essaouira – Marrakech og hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade Essaouira og Marokko. Vi kører retur mod lufthavnen i Marrakech hvorfra vi flyver hjem til København.

Tilkøbsudflugt til Atlas bjergene

For de eventyrlystne er der mulighed for at deltage på en tilkøbsudflugt til Ourika dalen for foden af Atlasbjergene.

Vi forlader Marrakech tidligt på formiddagen og det varer ikke længe før konturerne af de imponerende Atlas bjerge kan skimtes i horisonten. Atlasbjergene befolkes primært af berbere, som er blevet fortrængt hertil af først arabere og senere af franskmænd, og det er i høj grad lykkedes dem at bevare deres sprog og kultur i bjergkædens mest ugæstmilde områder. Vi gør et stop ved en berberfamilie, hvor vi hører mere om livet på landet.

Vi kører så langt ind i dalen som muligt og spiser undervejs en lokal frokost langs floden, samt går en lille tur i de smukke omgivelser. Sidste på eftermiddagen returnerer vi til Marrakech

Tilkøbsudflugten skal bookes separat og gennemføres ved min. 15 deltagere.

Prisen inkluderer:

 • Transport Marrakech – Ourika Valley t/r
 • Besøg ved lokal berberfamilie
 • Lokal frokost
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Pris: kr. 498,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.498,–
Prisen inkluderer
 • Fly København – Marrakech t/r
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter, entréer og transport jf. Program
 • 4 nætter på Labranda Rose  i Marrakech i delt dbl. værelse
 • 3 nætter på 3 stjernet Riad i den gamle bydel, Essaouira i delt dbl. værelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2
 • Middag dag 1–7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. 30 EUR pr. person
 • Drikkevarer
 • Opgradering til Deluxe Sea View-værelse i Essaouira 
 • Tilkøbsudflugt til Atlasbjergene dag 4
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr på kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Marokko

Her kan du få mere at vide om Marokko: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/marokko
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Stor oplevelse, måske mindre livsnyderi Overordnet en rigtig fin tur. Velarrangeret (selvom vi havde forstået at der var en dag mere i Marrakech end der så var). Landet og byerne vi besøgt var spændende og hvad vi søgte. Det var første gang vi prøvede en sådan arrangeret tur. Det skulle vi lige vende os til. Men gruppen var rigtig fin - og guiden super. Det gjorde det også let af "gå-til-og-fra" og ikke nødvendigvis at vi alle skulle være sammen hele tiden. Guiden var god til at fornemme stemningen og forskellighederne i gruppen. Vi spise selv ude nogle aftener, men søgte faktisk også nogle gange gruppen. Livsnyderiet havde vi lidt svært ved at kende. Ingen tvivl om at alle deltagerne opfattede sig som livsnyderre, men turen var det som sådan ikke. Hotellet i Marrekech leverede ihvertfald ikke op til det. Standard-masseturisthotel. Som livsnyder vil man hellere bo i en Riad i midtbyen. Hotellet lå også for langt væk og området dødt og upersonligt. Ditto de lokaler guider, som søgte imod turistfælder, eks. frokostrestauranten på rundtturen i Marrekech om søndagen. Det gider livsnydere ikke.
Date published: 2023-03-08
Rated 4 out of 5 by from Spændende land som giver lyst til at udforske mere Vores rejseleder var utrolig vidende og god til at formidle. Gav en lyst til at fortsætte rejsen med hende. De lokale guider var også gode, og ham i Essaouira var meget hjælpsom med at give råd til byens bedste barber og andet. En god ide er at hellere tage for meget tøj med end for lidt, da temperaturen svinger en del på denne årstid. Giv dig selv lov til at spise på en lokal restaurant en enkel aften
Date published: 2023-03-07
Rated 5 out of 5 by from Dejlig rejse Dejlig rejse
Date published: 2023-03-05
Rated 4 out of 5 by from Marokko var et dejligt bekendskab En rejse hvor vi fik både sol og regn. Turen startede i regnvejr i Marrakech så vi havde en meget våd byrundtur, men stadig spændende at se soukkerne og det liv der udfoldede sig der. Turen til atlas bjergene med stop hos en berber familie var også en oplevelse. Efter Marrakech kom vi til Essaouira, der var en kontrast til storbyen, charmerende sted med et livligt fiskemarked og en fantastik flot brænding på klipperne rundt om byen
Date published: 2023-03-05
 • y_2024, m_2, d_19, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_MARTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser