Med Albatros på togt gennem sagaernes land

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl med Albatros på eventyr i Nordatlanten ombord på det nye ekspeditionsskib Ocean Albatros. Vi sejler naturskønne vikingeruter fra Skotland til Island

Albatros’ skib

Tag med på et uforglemmeligt eventyr i Nordatlanten i vikingernes kølvand! 

Vi sejler med det topmoderne ekspeditionsskib Ocean Albatros og krydser på komfortabel vis det bølgende hav, mens vores dygtige foredragsholdere ombord fortæller om fortidens søfarere.

Der findes få mere storslåede, uberørte og utilgængelige steder på kloden end øerne i Nordatlanten. Og ingen skibe er mere velegnede til at besøge dem end Ocean Albatros. På dette forårseventyr besøger vi vidunderlige øer i Skotland samt på Færøerne og Island. Dagene vil være badet i et vidunderligt sart lys, og du kan se frem til at nyde uforlignelige landskaber og en enestående udsigt over både hav og land. Undervejs på vores togt ledsages vi af trækfugle, delfiner og hvaler – det handler bare om at holde øjnene åbne.

Vores rejse starter i Aberdeen, Skotlands granitby, hvor vi går om bord på Albatros Expeditions’ moderne fartøj Ocean Albatros, som skal være vores hjem de næste mange dage. 

Efter afgang fra den travle havn i Aberdeen er vores første stop Kirkwall, den fascinerende hovedstad i Orkney. Øgruppen er kendt for sine sandstensklipper og sit væld af levn fra neolitisk tid (samt nogle af Skotlands nordligst beliggende destillerier). Vores rute går herfra til Shetlandsøerne med den hyggelige by Lerwick og senere et stop på Noss – en lille ø, der huser en af Storbritanniens største og mest spektakulære fuglekolonier med forskellige arter. 

Vi sejler herefter længere nordpå til de sagnomspundne Færøerne, hvor hovedstaden Tórshavn venter på os. Her skal vi udforske Færøernes lille, men perfekte, hovedstad, som er berømt for sin gamle nordiske arv og sine smukt bevarede bygninger med de karakteristiske tørvetage. 

Vi følger Færøernes robuste kyster på vores videre færd og lægger til i Klaksvík, som er Færøernes næststørste by. Det er en malerisk bebyggelse inde i en dyb bugt, og den er det ideelle udgangspunkt for at udforske øernes storslåede naturomgivelser.

Efter dage fyldt med kultur, historie, måske en enkelt whisky og fugleliv er det tid til at sætte kursen videre over Nordatlanten og spejde efter hvaler og marineliv, når vi nærmer os Island. 

Vores første anløbshavn er Djúpivogur, en lille by og kommune beliggende midt i overvældende naturskønhed på Islands sydøstkyst. Fra Djúpivogur sejler vi forbi den vulkanske ø Surtsey, som er på UNESCO’s liste over verdensarv og verdens yngste ø, inden vi tilbringer en spændende dag i Heimaey, som er den største ø i øgruppen Vestmannaeyjar. 

Heimaey er samtidig åstedet for et af Islands mest kendte vulkanudbrud, hvor lokalbefolkningen, der dårligt var udstyret med andet end brandslanger, formåede at redde deres by fra ødelæggelse. Efter afgang fra Heimaey sætter vi kursen mod vores endelige destination, nemlig Islands hovedstad Reykjavík.

Oplev Nordatlantens majestætiske storhed ombord på Ocean Albatros.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Ekspeditionskrydstogt, Krydstogt i Nordeuropa

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD, GBP, DKK, ISK

Dagsprogram 9 dage
Dag 1
Afrejse fra København, ankomst til Aberdeen og ombordstigning. Afsejling og første middag ombord
Dag 2
Orkneyøerne med historiske Kirkwall. Mulighed for udflugt til Orkneys højdepunkter
Dag 3
Shetlandsøerne med havne- og fiskerbyen Lerwick. Mulighed for udflugt til Clickimin Broch
Dag 4
Tórshavn , Færøerne. Dybe fjorde og stejle bjerge. Mulighed for udflugt til Kirkjubøur
Dag 5
Klaksvík, Færøerne. Mulighed for at udforske Eysturoy med Gjógv
Dag 6
På havet mod Djúpivogur, Island. Oplevelser ombord
Dag 7
Djúpivogur, Island. Mulighed for udflugt til Vatnajökull, Europas største iskappe
Dag 8
Heimaey og Surtsey, Vestmannaeyjar, Island
Dag 9
Reykjavik, Island og hjemrejse til København

Ocean Albatros

Det revolutionerende og stilfulde Ocean Albatros har alle de fordele, man finder på et lille ekspeditionsskib kombineret med den stabilitet og komfort, man finder på store krydstogtskibe. Der er plads til 189 passagerer om bord og det gennemarbejdede design skaber en intim atmosfære med fantastisk personlig service fra skibets personale. Det er let at komme rundt om bord, og du slipper for menneskemængder og køer. På Ocean Albatros kombineres den behagelige sejlads, man kender fra større skibe med moderne luksus.

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
24.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København, ankomst til Aberdeen og ombordstigning. Afsejling og første middag ombord Afsejling kl. 19.00
Aberdeen

Vores rejse starter i Aberdeen, Skotlands berømte granitby. Aberdeen er en af de rigeste byer i Storbritannien med en lang og glorværdig historie. Den moderne by er vokset ud af en rig tradition for fiskeri og skibsbygning, og er siden blevet Storbritanniens vigtigste havn for den nordatlantiske olie- og gasindustri. De glitrende granitbygninger, som er kendetegnende for byen og har givet den sit kælenavn, demonstrerer prestigen og magten i det nordlige Skotlands økonomiske lokomotiv.

I den travle havn venter Ocean Albatros på os, og de komfortable kahytter står klar til at byde os velkommen. Efter vores obligatoriske sikkerheds- og redningsøvelse stævner Ocean Albatros ud fra havnekajen for at sætte kurs mod de gamle Orkneyøer.

Vikingerne, der koloniserede store dele af Nordatlanten, kom hovedsagelig fra Norge. I deres hurtige skibe kunne de let tilbagelægge 120 kilometer på et døgn og således lave lynangreb på kystbyerne mod nord.

I løbet af det 8. og 9. århundrede etablerede de dog også egentlige bosættelser i det nordatlantiske område, og vi vil lægge os i deres kølvand på denne spændende sørejse nordpå.

Efter afsejlingen nyder vi vores første middag om bord i hyggeligt selskab, og i løbet af aftenen runder vi Skotlands østligste punkt på fastlandet.

Middag ombord.

Dag 2
Orkneyøerne med historiske Kirkwall. Mulighed for udflugt til Orkneys højdepunkter Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00
Skara Brae, Nordeuropas Pompeji

 Vi når frem til byen Kirkwall på de vindblæste Orkneyøer nord for det skotske fastland. Orkney er oldnordisk for ”sæl-øerne”, og i lighed med de øvrige Nordatlantiske øer har Orkney en rig vikingehistorie.

Men historien går endnu længere tilbage til en af de ældste europæiske civilisationer. Skara Brae, Nordeuropas Pompeji, lå gemt i næsten 5000 år, før en vældig storm afslørede den ældgamle bebyggelse.

De 10 etværelses boliger er lige til at flytte ind i, fuldt møblerede og med fuld sanitet – alt udført i sten. Stedet er på UNESCO´s liste over verdenskulturarv sammen med flere andre forhistoriske kulturminder på Orkney.

Efter ankomsten til Kirkwall er der mulighed for med bus at besøge oldtidsbopladser, stenformationer og fiskelandsbyer. Busturen er en glimrende mulighed for at få et historisk såvel som kulturelt overblik over øerne. Udflugten inkluderer stop ved Ring of Brodgar som er en mere end 5000 år gammel ceremoniel stencirkel, Stromness landsby og flådebasen Scapa Flow.

(Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere senere i programmet).

I Kirkwall er der bl.a. mulighed for at besøge den imponerende St. Magnus katedral samt de maleriske ruiner fra Bishop´s og Earl´s Palace, inden vi om aftenen afsejler mod nordnordøst og Shetland.

Helpension ombord.

Dag 3
Shetlandsøerne med havne- og fiskerbyen Lerwick. Mulighed for udflugt til Clickimin Broch Ankomst til Lerwick kl. 8.00, afsejling kl. 13.00. Sejlads ved Noss fra ca. kl. 14.00 til kl. 18.00
Clickimin Broch

Denne morgen får vi Shetlandsøerne i sigte, og vi anløber vi Lerwick på Shetlandsøernes hovedø. Øriget Shetland består af mere end 100 øer og skær, hvoraf kun 15 er beboede året rundt. Øerne udgør den nordligste del af det britiske kongedømme og ligger ca. 300 km nord for det skotske fastland. 

Denne vigtige beliggenhed i Nordatlanten har gennem tiderne ført mangt en sørejsende til øerne, og den skandinaviske arv skinner stadig igennem i såvel dialekter og folklore som i stednavne. Øernes berømte får er i overtal med hele 330.000. Herefter kommer mallemukker, lunder og lomvier, så de 24.000 mennesker kan i den sammenligning synes få.

Dagens udflugtstilbud er en orienterende bustur på hovedøen. Her skal vi bl.a. nyde udsigten over den charmerende landsby Scalloway og Scalloway Castle og besøge Clickimin Broch, som er et enestående eksempel på arkitekturen i bronze- og jernalderen. I Lerwick har vi lidt tid på egen hånd, hvor det er muligt at se nærmere på Fort Charlotte, som blev opført i år 1665. 

Herfra kan man nyde den gode udsigt over den gamle bydel og havnen fra fortets skydeskår, inden det igen er blevet tid til at gå om bord på jagten efter nye eventyr.

(Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere senere i programmet).

Vi afslutter med at sejle langsomt forbi den lille østlige ø Noss, hvis stejle kyster udgør et imponerende fuglefjeld, der netop her i foråret syder af aktivitet. Især suler, tejster og rider er yderst talrige, men der kan bl.a. også ses skarver, lunder, lomvier, alke og mallemukker.

Helpension ombord.

Dag 4
Tórshavn , Færøerne. Dybe fjorde og stejle bjerge. Mulighed for udflugt til Kirkjubøur Ankomst kl. 13.00, afsejling kl. 22.00
Tórshavn, Færøerne

Vi ankommer til Tórshavn, en af de mindste hovedstæder i verden. Herfra styres det lille rige af 18 spredte øer, der udgør Færøerne. Tórshavn er centreret omkring det charmerende græsklædte lagting på Tinganes, og byen er næsten ved at blive en travl moderne by med butikker, caféer og endda tre lyskryds! 

Efter landgangen kan du deltage i en valgfri busudflugt, hvor vi ser lidt tilbage i historien. Vi kører ud af hovedstaden og over bjergene mod syd. Da klimaet på Færøerne er 'stabilt ustabilt', er det ikke usandsynligt, at vi vil køre gennem skyens bund og opleve en vis tåge på vejen. Men hvis du venter et øjeblik, er det heller ikke usandsynligt, at det klarer op igen. 

Vi ankommer til Kirkjubøur, det vigtigste historiske sted på øerne. Kirkjubøur var i middelalderen biskoppens centrum på Færøerne, og også dets ubestridte kulturcenter. Vi besøger ruinerne af den imponerende Magnus-katedral, som måske aldrig blev afsluttet, og St. Olav-kirken, den eneste tilbageværende middelalderlige kirke på Færøerne. Ved vores tilbagevenden til 'Havn' – som Tórshavn ofte bliver kaldt, så de lokale kan spare et par brøkdele af et sekund – kan du tage en afslappet spadseretur gennem det gamle citadel ved havnen. 

(Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere senere i programmet).

Helpension ombord.

Dag 5
Klaksvík, Færøerne. Mulighed for at udforske Eysturoy med Gjógv Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 14.00
Hamnstaden Klaksvik

Om morgenen ankommer vi til den lille havneby Klaksvík på øen Borðoy, som ligger på den østlige side af øriget Færøerne. Byen er landets næststørste med omkring 5.000 indbyggere og en historie, der, som næsten alle bebyggelser på Nordatlantens øer, går tilbage til vikingetiden.

Byen ligger på en landtange mellem to dybe fjorde, hvilket giver adgang til havet på to sider, hvilket er afgørende for fiskeriindustrien, som stadig er grundlaget for byens økonomi.

Klaksvík fungerer som det primære knudepunkt for den nordøstlige del af Færøerne og har derfor en infrastruktur, som man normalt kun finder i meget større byer. Undervandstunneler, bygget ind i øernes basaltgrundfjeld, forbinder Klaksvík med Eysturoy og Streymoy (Tórshavn), og åbnede i 2006. Det har bidraget enormt til byens økonomi og gjort det meget nemmere at håndtere fangster.

I dag har du mulighed for at tage med på udflugt med bus, hvor vi skal udforske den nærliggende ø Eysturoy med dens vidunderlige natur, høje tinder og dyreliv. Vi kører gennem den tunnel, der forbinder Borðoy og Eysturoy, og passerer langs den lange Skálafjørður.

Dette fører os til den lille havneby Gjógv, hvor vi udforsker området og måske endda går gennem kløften, der har givet byen sit navn. Vi får tid til at tage postkortbilleder af nogle af de berømte klippeformationer, klipper og betagende udsigter undervejs. Undervejs får vi indsigt i den færøske livsstil og den virkelig spektakulære natur, som øerne byder på.

(Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere senere i programmet).

Omkring frokosttid forlader vi Klaksvík og fortsætter vores nordhavseventyr mod Island.

Helpension ombord.

Dag 6
På havet mod Djúpivogur, Island. Oplevelser ombord

Fra Klaksvík vil Ocean Albatros sætte kursen over Nordatlanten mod det østlige Island ad den rute, som nordiske opdagelsesrejsende lagde for over tusind år siden. Forskere debatterer stadig oprindelsen af Færøernes første bosættere. Var de var af skandinavisk eller norrøn-irsk oprindelse? Kom de keltiske bosættere fra Skotland og Irland før dem? Det står dog fast, at øerne stort set var beboet for omkring år 800, hvorefter nordiske pionerer opdagede og begyndte at bosætte sig på Island.

Mellem Færøerne og Island ligger en undersøisk ryg, der blev dannet under åbningen af Nordatlanten for omtrent 50 millioner år siden. Denne ryg får den varmere Norske Strøm (en gren af Golfstrømmen) til at stige op mod overfladen, hvilket beriger disse ellers så kolde vande. Havfugle, sæler og hvaler trives i et næringsrige hav, så det kan kun anbefales, at man holder kikkerten inden for rækkevidde!

Dage til søs er aldrig kedelige. Der vil blive arrangeret en række aktiviteter om bord. Deltag fx i foredrag i teatersalen eller slap af med en massage i Albatros Polarspa (mod betaling). Du kan også bare nyde synet af havfuglene, der glider langs skibet, fra skibets spabade, mens Ocean Albatros glider over Nordatlanten mod Island.

Helpension ombord.

Dag 7
Djúpivogur, Island. Mulighed for udflugt til Vatnajökull, Europas største iskappe Ankomst kl. 6.00, afsejling kl. 17.00
Hamnstaden Djúpivogur

Vores første anløb på Island er i den lille, hyggelige havneby Djúpivogur, som ligger i det østlige Island ved munden af florden Berufjörður, hvor det kun er de færreste forundt at lægge vejen forbi. Djúpivogur en charmerende landsby med kun 456 indbyggere, hvis hverdag leves under det dramatiske bjerg Búlandstindur, som er 1.069 m højt. Livet her er en afspejling af de rolige laguner, den fredelige havn og et blomstrende fugleliv.

Byens havn er perfekt beskyttet, men stadig let tilgængelig fra havet, og er blandt de ældste på Island på grund af sin position mod Europa. Der er tilmed optegnelser, der går tilbage til 1589. Indbyggerne i Djúpivogur er stolte af at bevare deres bys arv, og bl.a. det tiltrækker kreative personer og kunstnere fra hele verden. Byens offentlige kunstudstillinger er et besøg værd, ikke mindst den permanente "Eggin í Gleðivík" med sine 34 overdimensionerede granitfugleæg, der repræsenterer de 34 arter, der yngler i området. Kunstværket kan nås på gåben, da den kun ligger en kort spadseretur fra byens centrum. 

Kulturcentret er placeret i det smukke røde træhus, Langabúð, og overfor dette, på den anden side af den lille havn, ligger det smukke gamle Hótel Framtíð. Beboerne har omfavnet en langsom livsstil, som vi kan håbe på at opsuge noget af under vores besøg.

Hvis du har tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag med på tur til Vatnajökull, Europas største iskappe. Vi går om bord på bussen i Djupivogur og kører til "hummerbyen" Höfn, hvor vi holder en kort pause efter ca. en times kørsel. Vores næste stop er den betagende Hoffelslón-lagune ved udløbet af Europas største gletsjer (Vatnajökull), hvor vi tager os tid til at gå på gletsjermorenen og nyde den unikke natur og det spektakulære landskab. Den enorme Vatnajökull-gletsjer dækker omkring 8% af Islands samlede landmasse. Efter besøget vender vi tilbage mod Djupivogur.

(Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere senere i programmet).

Tilbage på Ocean Albatros sættes kursen mod øgruppen  Vestmannaeyjar.

Helpension ombord.

Dag 8
Heimaey og Surtsey, Vestmannaeyjar, Island Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 19.00
Vestmannaeyjar

Øgruppen Vestmannaeyjar er en gruppe isolerede øer, der ligger ud for Islands sydkyst. Disse barske forposter har en overraskende turbulent historie, idet de var stedet for trælleoprør i vikingetiden og for osmanniske slaveangreb i 1600-tallet. Men den moderne historie om byen Heimaey (den eneste bosættelse af nogen nævneværdig størrelse på øerne) er, hvad der virkelig sætter øerne på landkortet. Heimaey fik verdensomspændende opmærksomhed i januar 1973, da en vulkan gik i udbrud på øen. Næsten alle 5.000 indbyggere blev evakueret, men nogle valgte at blive, og bevæbnet med brandslanger lykkedes det dem at afkøle og lede det værste af lavaen væk fra byen og den livsvigtige havn.

I dag tårner den kegleformede bakke Eldfell (kilden til udbruddet i 1973) sig op over byen som et vidnesbyrd om den rå kraft i islandsk natur. Heimaey er et af de få steder, hvor besøgende kan gå på en ung vulkan samt på det omfattende lavafelt, den efterlod. I stedet for at glemme eller ødelægge de ruiner, udbruddet efterlod, byggede de opfindsomme øboere et museum omkring dem, og Eldheimar-museet er et af de mest fascinerende i Island, der i detaljer viser den ødelæggelse, selv en relativt lille vulkan kan forårsage.

Selvom den lava-bekæmpende lokalbefolkningen blev kendt verden over, kommer mange besøgende for at se øens andre lokale beboere:; de millioner af havfugle, som yngler på denne isolerede plet på jord. Cirka 1,1 million lunder yngler i huler i øens tørv og sandjord, mens rider, mallemukker, lomvier og alke også tæller tusinder. Den engang så vital fødekilde bliver i dag i den grad beskyttet af lokalbefolkningen. For at passe på de fjerklædte venner arrangerer lokale børn endda patruljer for at indsamle og tage sig af unge fugle, der farer vild om aftenen, og slippe dem fri den følgende morgen.

Når vi sejler, kan du se øernes stejle og stolte silhuetter på lang afstand i klart vejr. De tårner sig smukt mod himlen, og når man ser på dem, forstår man, hvorfor en islandsk digter ville sammenligne dem med safirer i en sølvring.

Vi afslutter dagen med at passere tæt på en af verdens nyeste øer, Surtsey. Denne vulkanske ø er opkaldt efter en ildgigant fra den nordiske mytologi og steg op af havet i 1963 under et undersøisk udbrud. I 2008 blev Surtsey optaget på UNESCO’s liste over verdensnaturarv. Øen er lukket for offentligheden, og kun forskere har adgang, da den er vigtig for videnskabsfolk for at forstå, hvordan naturen koloniserer nydannede øer. Det ændrer dog ikke på, at udsigten til øen fra havet er spektakulær.

Helpension om bord.

Dag 9
Reykjavik, Island og hjemrejse til København

Om morgenen tårner de klippelignende sojler på Hallgrímskirkja Kirke tårner sig op over Islands hovedstad, og efter en god morgenmad er det tid til at sige et kært farvel til besætningen og ekspeditionsteamet på Ocean Albatros.

Vi går fra sidste gang i denne ombæring ned ad landgangsbroen, og på vej mod lufthavnen kan vi se tilbage på livsvarige minder fra en ægte ekspeditionsrejse.

Morgenmad om bord.

Udflugtspakke

Vi har udarbejdet en udflugtspakke med ture, der er typiske for de steder, vi besøger. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse. Udflugtspakken inkluderer udflugter i/til:

Dag 2. Halvdagsudflugt på Orkneyøerne med Orkneys højdepunkter.
Dag 3. Halvdagsudflugt  på Shetlandsøerne til Clickimin Broch
Dag 4. Halvdagsudflugt fra Tórshavn til Kirkjubøur
Dag 5. Halvdagsudflugt fra Klaksvík til Eysturoy med Gjógv
Dag 7. Halvdagsudflugt fra Djúpivogur til Vatnajökull, Europas største iskappe

Udflugterne er ledet af vores svensktalende rejseleder. 

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre udflugtspakken ved min. 20 tilmeldte deltagere.

Pris pr person 4.998,-

 

Udflugt i Heimaey, Vestmannaeyjar, Island

Halvdagsudflugt med vulkanoplevelser og vulkanmuseet

Pris per person 1.048,-

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 24.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for kat. D: 17 498 kr
 • ​Tillæg for kat: E: 21 798 kr
 • Tillæg for kat. G: 2 098 kr
 • ​Tillæg for kat. C: 26 498 kr
 • Tillæg for kat. B: 30 698 kr
 • Tillæg for kat. A: 39 598 kr
Tillæg for opgradering af kahyt
 • Pris for kat. E: 2.398 pr pers.
 • Pris for kat. C: 5.298 pr pers.
 • Pris for kat. B: 7.498 pr pers.
 • Pris for kat. A: 12.598 pr. pers.
3-personerskahytter

30% rabat for 3. person i ekstra opredning i C kahyt (sovesofa/udtræksseng).

Børnerabat 2-15 år

40 % af grundprisen ved minimum 2 betalende voksne i samme kahyt (kun muligt i kategori C) Max. 3 pers. heraf 1 barn i udtræksseng. Skibet er hverken indrettet til børn eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv medbringe for egen regning. Kontakt os, hvis du ønsker at rejse med børn.

Prisen inkluderer
 • Dansktalende rejseleder
 • Engelsktalende ekspeditionsteam ombord
 • Fly København-Aberdeen og Reykjavik- København (med mellemlanding)
 • Transport lufthavn-skib i Aberdeen og skib-lufthavn i Reykjavik
 • Zodiac-sejladser under krydstogtet, hvor vind, vejr og lokale forhold tillader det (jf. kaptajnens og ekspeditionsteamets vurdering undervejs på ekspeditionstogtet)
 • 8 nætters krydstogt med Ocean Albatros i delt udvendig dobbeltkahyt (kategori D) med bad/toilet
 • Havnenære udflugter i besøgsbyerne med rejselederen og ekspeditionsguiderne iht. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen og ekspeditionsteamet
 • Helpension på hele togtet fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 9
 • Kaffe og te samt eftermiddagssnacks på skibet
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Evt. måltider og drikkevarer i land
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Drikkevarer ud over kaffe og te døgnet rundt samt juice o.l. til morgenmaden
 • Drikkepenge til skibspersonale, lokale guider o.l. – vi anbefaler ca. USD 16 pr. person pr. nat om bord
 • Drikkepenge til chauffør og lokale guider (beregn ca. 100 SEK i alt)
 • Udgifter til medicin og andre personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Særskilt udflugtspakke
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne og suiterne?

Der er 95 passagerkahytter og -suiter på skibet i alt. Der er både udvendige kahytter, balkonkahytter og suiter med havudsigt. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden er der få enkelt- og
trippelkahytter om bord. Alle kahytter har eget bad og toilet og individuel temperaturregulering. Der er endvidere hårtørrer og tv.

Premiumsuiten 45 m2 – Kat. PS 
Den største af alle kahytterne ombord Ocean Albatros er Premium Suiten. Denne 2-værelses suite har dobbeltseng (eller to enkeltsenge), sofagruppe, bord og stol samt balkon og rummeligt badeværelse. Beliggende på dæk 4. Denne kategori er på forespørgsel. Venligst henvend jer til Albatros Travel for pris.

Juniorsuite 42 m2 – Kat. A 
De 4 juniorsuiter ombord Ocean Albatros har et fantastisk udsyn fra deres placering højt oppe på skibet på dæk 7. Suiterne har en dobbeltseng eller to enkeltsenge, sovesofa, siddeområde, rummeligt badeværelse samt privat balkon. Kahytten kan tage op til 3 personer. Beliggende på Dæk 7.

Balkonsuite 28 m2 – Kat. B 
Ocean Albatros har 6 Balkonsuiter ombord beliggende på henholdsvis dæk 4 og 6. Suiterne har dobbeltseng eller to enkeltsenge samt badeværelse og balkon. Balkonsuiterne er til 2 personer.

Balkonkahyt 24 m2 – Cat. C 
Denne kahytskategori er den mest udbredte på skibet. Beliggende på henholdsvis dæk 4 & 6 har alle balkonkahytterne dobbeltseng eller to enkeltsenge, badeværelse og balkon. Halvdelen af kahytterne vil have en sovesofa som gør det muligt at have et barn/mindre voksen i kahytten, mens de andre har en opsætning med stole og et bord. Hvis man ønsker 2 kahytter med døre imellem, kan dette også forespørges på i denne kategori.

Standardkahyt med koøje 22 m2 – Kat. D 
Standardkahytterne på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3 & 4.

Standardkahyt med fransk altan 16 m2 – Kat. E 
Standardkahytterne med fransk altan er alle placeret højt i skibet på dæk 7. Kahytten har dobbeltseng og gulv til loft vindue.

Tre personers kahyt med koøje 22 m2 – Kat. F 
Standard tre personers kahytter på Ocean Albatros. Kahytterne er perfekte til dem der ønsker en behagelig base for op til 3 personer. Standardkahytterne har alle 2 enkeltsenge, 1 sovesofa, koøje og badeværelse. Beliggende på dæk 3.

Standard enkeltkahyt med koøje 18 m2 – Kat. G 
Standard enkeltkahytterne ombord er placeret på dæk 3. De ligger tæt på skibets mudroom (skibets bryggers) og med nem adgang til Zodiac platformene hvorfra der stiges af og på skibet

Elektricitet

Ombord på skibet:
Strømstyrken om bord er 220V.

Under rejsen i Skotland:
Danske el-apparater kan normalt kun bruges i Storbritannien ved hjælp af en adapter (kan købes både i Danmark og i Storbritannien). Ofte går det dog på visse hoteller at bruge stikket på badeværelset, der er beregnet til barbermaskine. Vi anbefaler dog, at man har en adapter med på rejsen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvis gruppens antal bliver færre end 16 personer, er det muligt at rejsen gennemføres med engelsktalende ekspeditionsguider og lokale guider i Skotland.

Vejret i Nordatlanten

Rejsen foregår om foråret, hvor vi kan forvente temperaturer på 12 grader i
Skotland. Samtidigt kan vejret være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan det være strålende solskin og fladt vand, og det næste øjeblik er der krappe bølger og regn og slud i luften.

Vind- og vejrforhold

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejlrute.

Krydstogtskoncept på mindre skibe

Det er en eksklusiv rejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt). Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Enkelte elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr og strømforhold.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af Zodiac typen, som skal transportere os ind til lands i visse havne. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt. Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition eller krydstogt på mindre skibe, skal det tages helt bogstaveligt.

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer. Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Pas og pasoplysninger

På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kræver flyselskabet at se dit pas. Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Op til rejsen vil der blive fremsendt et link hvor alle deltagere skal udfylde disse informationer. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opbevares indtil krydstogtets afslutning. 

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly.

Gode tips til pakkelisten

En skibsrejse omkring i Nordatlanten i foråret kræver relativt stor variation i beklædningen.

Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede. Et par lange underbukser samt lette regnbukser til Zodiacsejlads vil man også blive glade for. 

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne. Ombord på Ocean Albatros er der et stort udvalg af gummistøvler til udlån. De er praktiske at benytte under landgangene fra gummibådene. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Expeditions, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert. Håndklæde behøver man ikke at pakke.

Søsygemiddel

Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Skibets besætning

Ud over Albatros’ ekspeditionsteam er der to besætningsgrupper om bord, som arbejder sammen for at gøre din rejse til en særlig oplevelse. Skibets kaptajn, styrmænd og matroser har ansvaret for driften og styringen af skibet og for de udendørs arealer. Hotelchefen og hotelstaben er ansvarlige for kahytterne, suiterne og bespisningen, og de vil gøre deres yderste for at imødekomme dine behov om bord og sørge for et behageligt ophold. Begge besætningsgrupper er engelsktalende.

Rejseledere og internationale gæster om bord

Vi gør opmærksom på, at der udover skandinaviske gæster også er internationale gæster med på togtet. Derfor består vores ekspeditionsteam af skandinavisk og engelsktalende ekspeditionsguider, som arbejder på tværs med alle gæsterne. Foredrag og informationsmøder vil som udgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil der når muligt blive taget hensyn til nationalitet og sprog.

Drikkepenge

Efter internationale standarder i servicebranchen er det sædvanligt at efterlade drikkepenge til skibets besætning ved afslutningen af rejsen. Alle drikkepenge vil blive delt blandt hele besætningen. Det opkrævede beløb er 14,00 USD pr. person pr. dag og vil automatisk blive opkrævet på skibsregnskabet via dit cruise card.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Hånden på hjertet

At være på ekspeditionstogt

Et ekspeditionskrydstogt er noget helt særligt, deraf også ordet. Vi er ude i områder, hvor der er mange faktorer som vind og vejr der kan påvirke turen. Nogle gange kan vejret holde os tilbage og en tyk tåge kan gøre at vi kommer senere frem – sikkerhed frem for alt. Og andre gange fører en venlig strøm os tidligere mod målet. Nogle gange stopper vi for at nyde synet af en hval i leg, se en isbjørn jage på en isflage, eller vi bliver lidt længere i en lille grønlandsk bygd, fordi der holdes byfest eller man har trukket en sæl i land.

Derfor er sejltiderne i programmet vejledende, og man må påregne, at det kan forskubbes til den ene og den anden side eller at der må byttes om på rækkefølgen på anløbene. Det er dog altid vores intention at holde programmet så tæt på det udsendte som muligt. Men når man drager på ekspeditionskrydstogt, så må man være forberedt på lidt af hvert. Vi er dog altid sikre på at der er store oplevelser i vente.

Giv en hånd...

På dette togt kommer vi ud på det åbne hav, og det kan ikke undgås, at skibet ruller i søen. Hav derfor altid en hånd på de gelændere og håndlister, der er langs alle korridorer og vægge på skibet. Ved ombordstigning i en Zodiac er det ligeledes vigtigt altid at have en hånd fri, således at man med et såkaldt ’sømandsgreb’ kan blive ført sikkert på plads af den hjælpende sømand. Begge disse gode regler bliver grundigt gennemgået ved det første informationsmøde om bord.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser