Med Churchill til Normandiet

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Blitzen over London til D-dagen i Normandiet

Rejsen med stort R for os, som interesserer os for 2. Verdenskrig, D-dagen og landgangen i Normandiet. I dag er landgangsstrandene i Normandiet blevet forvandlet til steder, hvor man mindes og hylder grundlæggende værdier som fred, frihed og forsoning – vigtige budskaber for kommende generationer. Vi indleder rejsen i England med krigsskibet HMS Belfast, Churchill War Rooms, Bletchley Park og Portsmouth. Som de allierede ankommer vi til Normandiet ad søvejen over Den Engelske Kanal. I Normandiet har vi god tid til at opleve de historiske steder, som alle har hørt om, og desuden tid til at nyde livets goder i denne smukke del af Frankrig, som appellerer til alle sanser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Britiske pund og euro

Dagsprogram 7 dage
Dag 1
Fly København – London. Tid på egen hånd. Velkomstmiddag
Dag 2
London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsskibet HMS Belfast og Imperial War Museum i Lambeth
Dag 3
London – Portsmouth. Afkodningscentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth
Dag 4
Færge fra Portsmouth til Caen i Normandiet, Frankrig. Arromances, Sword og Juno Beach
Dag 5
Normandiet. Bayeux-tapetet, Colleville Cemetery, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc.
Dag 6
Normandiet. Pegasusbroen, museet i Merville, calvados-smagning, fashionable Trouville. Afskedsmiddag
Dag 7
Caen – Compiègne - Paris

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
11.298,–
København
10.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – London. Tid på egen hånd. Velkomstmiddag
Man kommer nemt rundt i London med metroen

Vi lander i London, hvor vi kører mod vores hotel og tjekker ind. Dagen står til fri afbenyttelse, hvor man kan nyde alle de muligheder, storbyen tilbyder. Vi bor midt inde i London med en metrostation, lige uden for hotellet.

Nogle vil måske udforske Londons shoppingmuligheder eller gå en tur gennem byen til Tower of London og Themsen. Andre har måske lyst til at drikke en pint på en pub i nærheden. Om aftenen serveres en let velkomstmiddag tæt på hotellet.

Dag 2
London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsskibet HMS Belfast og Imperial War Museum i Lambeth
Det gamle krigsskib HMS Belfast

Vi starter vores rejse i de allieredes fodspor ved at besøge Churchill War Rooms (entré inkluderet). Fra dette underjordiske bunkeranlæg midt i London ledede den britiske premierminister Winston Churchill sammen med sit kabinet og sin militærstab forsvaret af Storbritannien under Blitzen, hvorfra de afværgede en truende tysk invasion i 1940.

Vi fortsætter turen til det gamle krigsskib HMS Belfast, som ligger på Themsen. HMS Belfast affyrede nogle af de første kanonsalver mod den tyske Atlanterhavsvold på D-dag, og vi har her mulighed for at få et indblik i livet ombord på skibet. Herefter bevæger vi os mod Imperial War Museum, hvor vi ser det militære isenkram, som både tyskerne og de allierede brugte under 2. Verdenskrig. Transporten rundt i byen foregår til fods og med metro, hvilket gør det muligt for os at forestille os forholdene for almindelige englændere under Blitzen, da de brugte stationerne i byen som beskyttelsesrum under de tyske bombardementer af hovedstaden. I Londons undergrundsmetro benytter du blot et kontaktløst kreditkort eller ApplePay som betaling for brug af undergrundsbanen, hvis vi vælger at benytte denne.

Dag 3
London – Portsmouth. Afkodningscentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth
Godset Bletchley Park i Milton Keynes

I dag kører vi nordpå mod godset Bletchley Park i Milton Keynes (entré inkluderet), som var de allieredes tophemmelige efterretningscentral, hvor højt specialiserede matematikere havde succes med at bryde de tyske militære koder, som gjorde de allierede i stand til at aflytte fjenden. Deres arbejde reddede tusinder af soldaters liv og gav de allierede en afgørende fordel i krigen.

Efter besøget fortsætter vi sydpå til havnebyen Portsmouth ved Den Engelske Kanal, som har Storbritanniens største flådestation. Portsmouth er også byen, der dannede ramme om de allieredes invasion af Normandiet i juni 1944. Her har du mulighed for at besøge The D-Day Story Museum, hvor vi får indblik i den omfattende planlægning bag de allieredes invasion af Normandiet, som var verdenshistoriens største militære landgang. Vi overnatter på et centralt beliggende hotel.

Dag 4
Færge fra Portsmouth til Caen i Normandiet, Frankrig. Arromances, Sword og Juno Beach
Pointe du Hoc

Vi indleder dagen med engelsk morgenmad, hvorefter vi for alvor skal træde i de allieredes fodspor, når vi om morgenen stiger ombord på færgen i Portsmouth og sætter kursen mod Normandiet. Den engelske bus følger ikke med over kanalen, og på den franske side venter en fransk bus. Vi går i land i Caen der ligger i departementet Calvados ud på eftermiddagen.

Vi starter vores rejse i Normandiet med et besøg på Invasionsmuseet i Arromanches.
På museet får vi et godt indblik i de allieredes angreb og de problemer, der skulle løses i forbindelse med invasionen. Fra museet ser vi resterne af de kunstigt byggede Mulberry-havne ved stranden, hvor livsvigtige forsyninger til tropperne blev fragtet i land.
Dagen rundes af med lidt mere krigshistorie, når vi besøger landgangsstederne Juno Beach og Sword Beach, hvor britiske og canadiske tropper gik i land på D-dag.
Derefter kører vi til den historiske by Caen, med den hyggelige og charmerende bymidte, hvor vi skal tilbringe de næste tre nætter. Det bliver en lang dag, og vi kommer frem til hotellet forholdsvis sent.

Dag 5
Normandiet. Bayeux-tapetet, Colleville Cemetery, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc.
Historiske Omaha Beach

Vi starter dagen i Bayeux, hvor vi besøger museet med det berømte Bayeux-tapet (entré inkluderet). 

Bayeux-tapetet er et usædvanligt historisk vidnesbyrd, der folder sig ud som et broderet tidsdokument over begivenhederne omkring den normanniske erobring af England i det 11. århundrede. På smukke og livagtige lærredslængder fanger tapetet øjeblikke fra fortiden, hvor krig, politik og menneskelige skæbner smeltede sammen. På en lignende måde, som D-dag kom til at definere et skelsættende øjeblik i moderne historie, rejste normannerne sig fra deres hjemland og ind i en ny æra på de engelske kyster.

Tapetets nøje vævede detaljer formidler ikke kun en episk erobring, men også det vidunderlige i menneskets evne til at bevare minder om skelsættende begivenheder. Ligesom D-dag var et monumentalt vendepunkt i det 20. århundrede, blev Bayeux-tapetets fortælling en kilde til forståelse af den tid, hvor England blev formet af udenlandske kræfter. Koblingen mellem tapetet og D-dag afspejler historiens kontinuerlige cirkler, hvor krig og erobring stadig definerer menneskelig udvikling, og hvor hver epoke er forbundet med de forrige gennem tråde af tid og begivenheder. 

Her møder vi historien om vikingen Rollo der erobrer Normandiet og bliver gift med frankerkongens datter og bliver Hertug af Normandiet i 911. De skandinaviske vikinger udviklede en stærk militærkultur i landet, der sætter Rollos efterkommer Vilhelm Erobreren i stand til at erobre hele England efter sejren i Slaget ved Hastings i 1066. 

I Bayeux er der også mulighed for at spise frokost.

Herfra går turen til den nok mest berømte strand i Normandiet: Omaha Beach. Landgangen på Omaha er for de fleste kendt fra åbningsscenen i storfilmen Saving Private Ryan, og det var også her, de allierede mødte den største tyske modstand på D-dag og udgør derfor stedet, hvor de fleste allierede soldater faldt den 6. juni 1944. Ikke langt derfra skal vi besøge den lige så berømte amerikanske krigskirkegård Colleville Cemetery med dens ikoniske lange rækker af hvide kors.

Vi besøger landsbyen Sainte-Mère-Église, hvor vi finder kirken med vinduer med motiver af faldskærmssoldater samt krigsmuseet. Landsbyen var en af de første steder, som blev befriet af de allierede, da amerikanske faldskærmsstyrker erobrede byen om morgenen forud for invasionen.

Vi fortsætter til den tyske krigskirkegård La Cambe, hvor ca. 21.000 tyske soldater er stedt til hvile. Vi afslutter dagen ved Pointe du Hoc, et befæstet klippefremspring vest for Omaha Beach, som en amerikansk eliteenhed mod umulige odds satte ud af spillet. Tre kompagnier landsattes ved foden af klippen for med hjælp af klatrekroge, reb og stiger at tage sig op ad klippen under beskydning fra fjenden.

Dag 6
Normandiet. Pegasusbroen, museet i Merville, calvados-smagning, fashionable Trouville. Afskedsmiddag
I den fashionable kystby Trouville

Vi starter dagen ved Pegasus-broen, der var det første stykke land, der blev befriet på D-dag. Her landede britiske soldater med svævefly om natten og overrumplede fuldstændigt de tyske enheder, som hurtigt blev nedkæmpet. Vi tager derefter til kystbatteriet ved Merville, som var en af tyskernes sværest befæstede områder ved kysten, og som kostede De Allierede store tab at nedkæmpe. Her kan vi se et velbevaret tysk batteri med bunkere og tilhørende skyttegravsystemer og spændende udstillinger.

I den fashionable kystby Trouville, hvor strandene skaber en atlantisk følelse af den franske riviera, er der mulighed for at spadsere rundt og spise frokost på en af de mange caféer eller restauranter. Om eftermiddagen besøger vi et velrenommeret calvados-brænderi i Pays d’Auge, og her har vi inkluderet en lille smagning af de ædle dråber.

På vores sidste aften sammen går vi ind til centrum af Caen og spiser en velsmagende fransk middag.

Dag 7
Caen – Compiègne - Paris

Efter vores følelsesladede tur gennem historien med D-dag som omdrejningspunktet forlader vi nu Frankrigs nordlige kyst og sætter kursen sydpå mod Paris. På vores vej gennem det bølgende franske landskab følger vi Sienen som vi krydser et par gange og vi passerer gennem Normandiets hovedstad Rouen, hvor Jeanne D’Arc blev brændt på bålet i 1400-tallet. 

Vi slutter rejsen i Compiègne, et sted der bærer endnu et dybt historisk lag. Compiègne, en charmerende by beliggende nord for Paris, er stedet, hvor våbenhvilen i første verdenskrig blev underskrevet den 11. november 1918. Dette blev anerkendt som en afgørende milepæl, der markerede afslutningen på en ødelæggende konflikt. Det var også dette meget symbolske sted at Hitler valgte at underskrive den anden våbenhvile mellem Tyskland og Frankrig i 1940. Det skulle være en form for revanche over Frankrig for ydmygelserne fra Første Verdenskrig.  

På denne smukke og symbolske destination har vi mulighed for at reflektere over den tragiske skæbne, som millioner af soldater og civilbefolkningen stod over for under første verdenskrig. På samme måde som D-dag er blevet et ikonisk symbol på allierede styrkers mod og beslutsomhed under Anden Verdenskrig, repræsenterer Compiègne de utallige ofre og den uendelige lidelse, der blev oplevet i løbet af første verdenskrig.

Besøget i Compiègne giver os ikke blot indsigt i de historiske begivenheder, der fandt sted her, men tillader os også at forbinde trådene mellem begge verdenskrige og erkende den dybe betydning af at huske og lære af fortiden. Vi slutter rejsen ved at ære de, der ofrede sig for frihed og retfærdighed. Og det er ikke svært at drage en parallel mellem de to øjeblikke i historien, der på hver deres måde har formet den verden, vi kender i dag.

Herfra kører vi til den store Charles de Gaulle lufthavn for hjemrejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

2.700,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – London og Paris – København
 • Færge mellem Portsmouth og Caen (som fodpassagerer)
 • Busrundrejse iflg. program i England og Frankrig
 • 6 nætter i delt dobbeltværelse (enkeltværelse mod tillæg)
 • Morgenmad x 6 
 • 2 middage (dag 1 og 6)
 • Entré til Churchill War Rooms. Bletcheley Park og Bayeux-tapetet
 • Udflugter jf. program
 • Calvados-smagning
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige entréer, se under ’Hånden på hjertet’
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura 130 kr. (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under ’Prisen inkluderer’

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hotelbeskrivelser

Information

Hotel i London

I London bor vi på centralt beliggende hotel. På næsten alle ture bor vi på Ibis London City, Shoreditch midt i London City. Det aktuelle hotel meddeles før afrejsen.

Ibis London City - Shoreditch
Hotellet ligger blot 20 m fra undergrundsstationen Aldgate East og har moderne værelser med aircondition. Liverpool Street Station ligger 10 minutters gang derfra. Hotellet ligger i hjertet af byen og 15 minutters gang fra St. Pauls Cathedral. Den livlige South Bank med museet Tate Modern og Shakespeare's Globe ligger 20 minutters gang derfra. Hotellet har farverige værelser med eget badeværelse samt te- og kaffefaciliteter. Værelserne har desuden fladskærms-tv med satellitkanaler. Der er WiFi på hele hotellet.

Hotel i Portsmouth: (på flertallet af vores ture bor vi på – endeligt hotel meddeles før afrejsen)

 

Ibis Hotel Portsmouth Centre, Portsmouth
Moderne og centralt beliggende 3-stjernet hotel midt inde i Portsmouth og tæt på det trendy shoppingeldorado Gunwharf Keys med mange restauranter. Værelserne er forholdsvis små men indbydende og flot indrettet med gratis wi-fi, fladskærms-tv samt mulighed for at lave kaffe og te. På hotellet er der en rummelig og farvestrålende bar samt en elegant restaurant. Hotellet serverer engelsk morgenmad. Hele hotellet er røgfrit.
https://all.accor.com/hotel/1461/index.en.shtml

Hotel des Quatrans, Caen
3-stjernet fransk hotel med serviceminded og engelsktalende personale og perfekt beliggenhed midt i Caen, tæt på byens seværdigheder og historiske bygninger. Hele hotellet er moderne indrettet i afbalancerede farver. Værelserne er bekvemme og funktionelle og har gratis wi-fi og fladskærms-tv. Hotellet har fået sit navn efter et nærliggende historisk bindingsværkshus fra 1400-tallet, Maison des Quatrans.  
www.hotel-des-quatrans.com

Hånden på hjertet

Information

Dette er en rejse til dem, som er interesseret i krigshistorie i almindelighed og 2. Verdenskrig i særdeleshed. Rejsen byder på mange museumsbesøg og lignende, og fordi vi ved, at ikke alle i et selskab nødvendigvis er lige historieinteresserede, har vi valgt, at en del af entréerne ligger uden for rejsens grundpris. Se under ’Prisen inkluderer’, hvilke entréer, der indgår. På den måde kan den ene i et selskab betale entré og gå på museum og den anden kan gå en tur, shoppe eller drikke en kop kaffe eller et glas vin på en café i nærheden. Nedenfor finder du prisen på de forskellige entréer:

HMS Belfast: ca. GBP 24,50
Imperial War Museum: fri entré
D-Day Story Museum Portsmouth: ca. GBP 14,35/11.45 over 60 år
Sainte-Mère-Église Museum: ca. EUR 9,90
Batteries Merville: ca. EUR 6,50
Arromanches Museum ca. EUR 7/6 over 65 år
Memorial Museum Omaha Beach: ca. EUR 5,00

Hjemrejse fra Paris

Ankomsten til lufthavnen i Paris beror på alt fra trafikken til situationen i lufthavnen. Generelt anbefaler man at være i lufthavnen 2 timer før afrejse, men i Paris må vi af trafikmæssige årsager til tider køre tidligere til lufthavnen for at sikre os mod trafikkaos og andre forhold, der kan kræve, at vi er der tidligere. Denne opvejning gøres på stedet af rejseleder og buschauffør. Man må derfor forvente at være tidligere i lufthavnen end de 2 timer.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Levede helt op til forventningerne God rejseleder, havde styr på det hele også det historiske. Indkvartering ok. Rejseprogrammet måske lidt for presset, kunne godt have brugt en dag mere i Paris.
Date published: 2023-09-19
Rated 4 out of 5 by from En grupperejse til London og Normandiet Rejseleder: Peder ...? Alle de valgte rejsemål var relevante, og var nøjagtig det, vi gerne ville se. Højdepunkterne var nok: Churchills War Room, den amerikanske kirkegård og Bayeux tapetet.
Date published: 2023-09-15
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse i historien Rejsen gav et fint overblik over invasionen den 6. juni 1944, og omfattede mange informative museer.
Date published: 2023-09-13
Rated 4 out of 5 by from I Churchils Fodspor. Rejsen var spændende og godt tilrettelagt - noget presset og flere steder for kort tid - men alt i alt godt.
Date published: 2023-09-12
Rated 5 out of 5 by from Spændende krigshistorisk Rejse Turen var overordnet vellykket, og jeg kunne gennemføre til trods for en pludseligt opstået infektion, som krævede en kortvarig indlæggelse på et universitetshospital i London, hovedsagelig pga. fornem hospitals service og usædvanlig stor hjælp og indsats fra
Date published: 2023-09-11
Rated 2 out of 5 by from Et turistcirkus med ringe hoteller En skuffende rejse som slet ikke levede op til forventningerne Sejlturen til Frankrig var næsten det bedste af rejsen samt Bayaux tapete. Opholdet i Paris på 2 timer var ganske unødvendigt. Vi blev sat af det mest kedelig sted i Paris.
Date published: 2023-09-09
Rated 4 out of 5 by from Meget spændende rejse gennem historien om 2 verdenskrig, D-dag Vores oplevelse var, at vi fik detaljeret og spændende viden om 2 verdenskrig/D-dag. Man skal dog lige være obs! på at rejsens pris ikke omfatter en del museer mv., så hvis man vil opleve alt så er rejsen en del dyrere. Det kom også bag på os at færgeturen til Normandiet tager 6 timer.
Date published: 2023-09-09
Rated 1 out of 5 by from En rejse til Anden Verdenskrig. Hotelværelser væsentligt under den forventede standard og den sidste dag føltes helt spildt på et par ligegyldige timer i Paris. Desværre vil jeg ikke vælge Albatros igen.
Date published: 2023-09-09
 • y_2024, m_4, d_11, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_59
 • loc_da_DK, sid_GBRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser