Rejs til Frankrig

Strømmen af nyforelskede går ned ad Boulevard St. Michel. Ned til Seinen, hvor de spredes i små klynger på den flot oplyste Pont-Neuf – "Den Nye Bro" – der stod færdigbygget i begyndelsen af 1600-tallet, og som til trods for navnet er Paris’ ældste. I baggrunden lægger en sørgmunter sang sig som en rørende lydkulisse og de monumentale bygninger, der indrammer floden, står som smukke og udtryksfulde scenevægge omkring den.

Indbyggere 65 mio.
Hovedstad Paris
Sprog Fransk
Flaget blev skabt under Den Franske Revolution. Den blå og røde farve stammer fra Paris' byflag
Vidste du...

at Frankrig er verdens største turistland med over 80 millioner udenlandske besøgende hvert år?

at de franske forsikrings­selskaber har en speciel ordning til dækning af biluheld sket på pladsen omkring Triumfbuen? Med 12 veje, der mødes i en kæmpe, flersporet rundkørsel, sker der simpelt hen for mange uheld.

Paris

Frankrigs hovedstad er med sine omtrent 10 millioner indbyggere – og mere end to millioner indbyggere i den centrale del af byen – en af verdens største. En kulturhovedstad med en misundelsesværdig kulturarv, og samtidig en by der til stadighed evner at være globalt dagsordenssættende, når det gælder kunst, litteratur og design. Det sidste kommer ikke mindst til udtryk, når verdens største modehuse hvert år indtager ramperne og viser, hvordan resten af verden skal gå klædt. Faktisk har Paris været hele verdens modemekka lige siden Solkongen Louis XIV’s tid.
I byernes by er selv metroskiltene smukke
Vil du se, hvad tøjkunstnerne kan, skal du gå på opdagelse i designerbutikkerne omkring Champs Elysées, boutiquerne i de små sidegader eller i de store varehuse som Printemps og Gallerie Lafayette på den smukke Boulevard Haussmann. I Lafayette kan man samtidig købe alt det, som får tøjet til at stramme, i Lafayette Gourmet – et sandt slaraffenland for gastronomer. Netop den gode mad er Paris’ varemærke, og intet andet sted i verden finder man så mange Michelinstjerne-begavede restauranter som her. Nyd også Paris i den indtagende Luxembourghave, se Mona Lisa og verdens kunstskatte samlet på Louvre, mærk den let dekadente stemning omkring Trocadero og Montmartre med de stort opsatte sceneshows og små, listige barer og far vild i Latinerkvarterets eller Marais kringlede gader, hvor gademusikanter akkompagnerer det travle byliv, og bistroerne og fortovscaféerne langer massevis af crepes og cafe au lait over disken. I Paris’ omegn er der masser af mål for gode udflugter. Besøg for eksempel et af verdens smukkeste slotte, Versailles.
Napoleon nåede aldrig at se sin triumfbue færdigbygget

Nordfrankrig

I Rouen og Normandiet ved den franske Atlanterhavskyst kan man gå i vikingernes spor hen over de flade landskaber med de strabadserende pukler eller se invasionsstrandene fra anden verdenskrig. Oplev eksempelvis Le Havre - en af Europas største havnebyer – og den smukke to kilometer lange bro Le Pont de Normandie. Følg kysten forbi Calais og Boulogne eller lad op i badebyerne langs Blomsterkysten.
Mere end 9.000 soldater blev efter D-dag begravet i Normandiet

Midtfrankrig

Selv om mange føler sig draget af badebyerne længere mod syd, er der ingen grund til at få Midtfrankrig overstået for hurtigt. Oplev charmerende bondeidyl i Provence, den indtagende Loire-dal og vindistrikterne i Bordeaux og Bourgogne fra Auxerre til Macon eller nyd Alperne – også hvis ikke det er for at stå på ski.

100 procent hygge i Aix-en-Provence

Sydfrankrig

Rejsen til Sydfrankrig kan være en ferie med vineventyr, madoplevelser og kulturminder i Rhonedalen. Langs med den vitale og historisk vigtige Rhône-flod, der slynger sig som en vigtig trafikåre gennem Ardèche, Drôme, Gard og Vaucluse. Inden den opsluges af Middelhavet flyder den forbi fæstninger, middelalderbyer og iøjnefaldende kunstværker en masse – Pont du Gard, pavepaladset i Avignon, renæssanceslottet i Grignan for blot at nævne nogle få. Ferien i Sydfrankrig kan også deles med jetsettet langs Guldkysten, på de store yachter i St. Tropez, med filmstjernerne i Cannes eller i multietniske, farverige Marseilles. Det kan også være en ferie med krævende vandreture i Pyrenæerne, Andorra og Baskerlandet eller hyggelige udflugter til vingårde i Languedoc-Rousillon, Der er meget at spise og se sig mæt på under rejsen i Frankrig. Og mange gode druer at skylle indtrykkene ned med.
Kun en femtedel af broen Pont Saint-Bénézet står stadig i Avignon

Frankrigs­rejser

 • Champagne og Bourgogne

  Oplev to af Frankrigs fornemste vindistrikter med ophold i Reims og Dijon

  3,9
  • 04-10-2024
  • 5 dage
  • 8.298,–
  fra København
 • Flodkrydstogt på Rhône og Saône

  Et afslappende krydstogt gennem Sydfrankrigs smukkeste regioner: Bourgogne og Provence

  3,9
  • 09-10-2024
  • 8 dage
  • 13.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side