Peru – Inkarigets skatte

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Enestående naturscenarier og kulturel mangfoldighed i det gamle Inkariges højborg, Peru.

Max. 24 deltagere

Kom med på en episk rejse, hvor vi begynder i hovedstaden og den koloniale perle Lima, drager videre mod det fantastiske dyreliv ved Ballesta-søerne, fortsætter gennem ørkenen til oasen Huacachina, runder de betagende Nazcalinjer inden vi endelig tager mod Andesbjergene, kondorernes hjemmebane.

Vi besøger unik indianerkultur på Taquile og flydende sivøer i den højt beliggende Titicacasø, inden vi stiger ombord på en af verdens højeste jernbanestrækninger. Togruten, hvis historie går helt tilbage til 1920’erne, tager os fra Puno ved Titicaca-søens bred, over Andesbjerges plateau og videre gennem Inkarigets hellige dal til Cuzco. I Cuzco besøger vi Inka-ruiner og det magiske bygningsvidunder, Machu Pichu.

Albatros’ rundrejse ”Peru – Inkarigets skatte” er et eventyr, hvor vidunderlige landskaber og møder med farverige kulturer vil overstige selv dine vildeste forventninger.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Nuevo Sol

Dagsprogram 17 dage
Dag 1
Fly: Danmark – Peru
Dag 2
Lima byrundtur: Huaca Pucllana, kolonitidskvarteret inkl. Plaza San Martín, Plaza de Armas og San Francisco-kirken
Dag 3
Ballestas-øerne (bådtur), piscosmagning, oasen Huacachina og Nazca
Dag 4
Flyvetur over Nazcalinjerne (tilvalg) og mumier fra forrige Inkaperiode
Dag 5
Rejse langs Stillehavet: Chala – Arequipa
Dag 6
Arequipa byrundtur: Den koloniale bykerne med Plaza de Armas, Jesuiterkirken og Santa Catalina klostret
Dag 7
Arequipa – Colcadalen (Chivay): Blandt lamaer, vulkaner og steppeland
Dag 8
Colcadalen: Kondorer og Cabanaconde
Dag 9
Colcadalen – Puno via Chullpas de Sillustani: Langs Andesbjergenes højplateau mod Titicacasøen
Dag 10
Titicacasøen: Uros flydende sivøer og Taquile
Dag 11
Komfortabel togrejse fra Puno til Cuzco
Dag 12
Cuzco byrundtur: Qoricancha, Sacsaywaman, Qenqo og lokalt marked
Dag 13
Inkarigets hellige dal: Pisac og Ollantaytambo
Dag 14
Machu Picchu – “Den glemte by”
Dag 15
Moray, Maras og Cuzco
Dag 16
Hjemrejse: Cuzco – Lima - Danmark
Dag 17
Hjemkomst

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Casa Andina Miraflores Centro

 • 58 værelser
 • 0 km til centrum (Miraflores-bydelen)
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Elevator
 • Wi-fi (gratis)

Meget hyggeligt hotel med central beliggenhed i Limas Miraflores-bydel. Her findes et stort udvalg af restauranter, barer og butikker. Hotellet har morgenmadsrestaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet. 

Værelse
Lyse værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, deponeringsboks og aircondition. Der er gratis wi-fi på værelset. 

Du kan læse mere om hotellet her: https://www.casa-andina.com/en/destinations/miraflores/standard-miraflores-centro/

Hotel Emancipador

 • 65 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Hotellet byder på både udendørs swimmingpool og restaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet. Alle værelser har egen altan/terrasse.

Værelse
Lyse værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, deponeringsboks og aircondition. Der er gratis wi-fi på værelset.

Du kan læse mere om hotellet her: http://hotelemancipador.com/Instalaciones.php

Casa Andina Standard Nasca

 • 60 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Terrasse
 • Wi-fi (gratis)

Hotellet har både udendørs swimmingpool og egen restaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse
Lyse værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, deponeringsboks og aircondition. Der er gratis wi-fi på værelset.

Du kan læse mere om hotellet her:
https://www.casa-andina.com/es/destinos/nasca/hoteles/casa-andina-standard-nasca

Puerto Inka Hotel

 • 38 værelser
 • Døgnåben reception
 • Swimmingpool
 • Restaurant

Hotellet ligger lige ned til havet og har egen restaurant med havudsigt samt en lille udendørs swimmingpool.

Værelse
Værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge og deponeringsboks.

Du kan læse mere om hotellet her: http://www.puertoinka.com.pe/eng/

Casa Andina Standard Arequipa

 • 105 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Hotellet byder på terrasse og restaurant, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse
Lyse værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV og deponeringsboks. Der er gratis wi-fi på værelset.

Du kan læse mere om hotellet her:
https://www.casa-andina.com/en/destinations/arequipa/hotels/casa-andina-standard-arequipa

Jose Antonio

 • 106 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Elevator
 • Wi-fi (gratis)

Dejligt hotel beliggende i udkanten af Puno by, med direkte udsigt til Titicaca-søen. Dette er et af de bedste steder at overnatte i Puno, og hotellet har en god restaurant og bar. Desuden står der altid te i receptionen, så man kan nyde en kop såkaldt Muña-te, så ofte man har lyst. Der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Hotellet har et moderne design med rustikke elementer, der er designet til at give panoramaudsigt over søen fra både værelserne og de fælles områder.

For gæster, der ønsker at udforske Titicacasøen, har hotellet en privat bådbro, hvilket gør det bekvemt at deltage i de forskellige turistaktiviteter, der er tilgængelige på søen.

Værelse

Store, hyggelige værelser med dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV, sikkerhedsboks, radiator, hårtørrer og gratis wi-fi. Albatros’ gæster har værelser med udsigt til Titicaca-søen.

Du kan læse mere om hotellet her: http://hotelesjoseantonio.com/

Sol Natura

 • 26 værelser
 • 0 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Lille charmerende hotel med perfekt beliggenhed i Ollantaytambo centrum – der er 200 meter til byens centrale torv, hvor der findes mange restauranter og cafeer. Hotellet har en fantastisk udsigt mod Veronica-bjergkomplekset med sneklædte bjerge. Desuden er togstationen i gåafstand (3 minutter), så det er nemt, når man skal med toget til Machu Picchu. Der er morgenmadsrestaurant og gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse 
Hyggelige værelser med stor dobbeltseng, TV, deponeringsboks og hårtørrer.
Du kan læse mere om hotellet her: https://sol-natura.hotelvallesagrado.com/en/

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
36.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
36.998,–
København
35.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
35.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly: Danmark – Peru

Vi flyver til Lima, hovedstaden i Peru. Ved ankomsten tager Albatros’ rejseledere imod jer og sørger for videre transport til hotellet, der ligger i den smukke bydel Miraflores.
Overnatning i Lima.

Dag 2
Lima byrundtur: Huaca Pucllana, kolonitidskvarteret inkl. Plaza San Martín, Plaza de Armas og San Francisco-kirken
San Francisco-kirken i Lima

Efter morgenmad venter en spændende byrundtur i metropolen Lima eller “Kongernes by” som den også kaldes, eftersom Lima var hovedstad i det mægtige vicekongedømme Peru under den spanske kolonitid.
Den spanske konge betragtede Lima som centrum i den “Nye verden ” takket være sin rige guld- og sølvforekomster.
   
Dagens tur begynder med, at vi passerer helligdommen Huaca Pucllana (200-700 e.Kr.), beliggende midt i Miraflores. Fra bussen får vi et fint overblik over fortidslevnene. Derefter fortsætter turen mod byens centrum, hvor vi skal udforske Limas smukke bymidte fra kolonitiden. Den er klassificeret som verdenskulturarv af UNESCO.

Her besøger vi Plaza de Armas (den centrale plads), hvor det moderne Lima grundlagdes i år 1535 på initiativ af den spanske erobrer Francisco Pizarro. Herfra promenerer vi gennem verdenskulturarven i de koloniale bydele til vi når frem til basilikaen og konventet San Francisco som opførtes på initiativ af Franciskanerordenen og stod klar i slutningen af 1600-talet. San Francisco regnes som en af de vigtigste vidnesbyrd fra kolonitiden og i dag er det derfor også et museum med bl.a. katakomber og et bibliotek, der betragtes som et af verdens smukkeste.

Fra Lima rejser vi direkte sydpå mod Paracas i regionen Ica, en rejse på ca. 4 timer langs kysten, hvor ørkendyner afløses af sandstrande. Stillehavsørkenen regnes som en forlængelse af Atacamaørkenen – verdens tørreste område.

Overnatning i Paracas.

Dag 3
Ballestas-øerne (bådtur), piscosmagning, oasen Huacachina og Nazca
Pelikaner på Ballestas-øerne

Tidlig morgentur til naturparadiset og den lille øgruppe Ballestas-øerne: Den biologiske mangfoldighed på Ballestas-øerne er en kæmpemæssig attraktion for dyreinteresserede. Søløver, delfiner, pingviner, sæler, terner, pelikaner og mange flere arter venter på turen til øerne.

Ved solopgang begiver vi os mod kajen i det lille fiskersamfund i Paracas, hvor vi tager båden videre til den lille øgruppe Ballestas-øerne ud for Paracas-bugten. På vejen ud til øerne passerer man på nordkysten af bugten El Candelabro, en ca. 180 meter høj geoglyf, hvis oprindelse er ukendt. Figuren, der ligner en trearmet lysestage (deraf navnet), menes dog at være skabt af Paracas-kulturen for mere end 2000 år siden.

Vi sejler rundt om halvøen. Øerne er et marint reservat, og man må ikke gå i land på øerne. Det er for at beskytte dyrene og deres habitat. Skuespillet der foregår arterne imellem, er som taget ud af en perfekt naturfilm.

Efter turen rundt om øerne går turen østpå mod hovedbyen Ica i departementet af samme navn. Her besøger vi en vingård og et destilleri, der producerer druebrændevinen pisco. I Peru er pisco nationaldrik og her får vi både en historisk baggrundsfortælling og mulighed for at smage på forskellige varianter.
 
Regionen Ica har en stolt tradition for jordbrug med dyrkning af forskellige afgrøder, herunder vindruer som spanierne bragte med sig til Peru i 1500-tallet. I dag regnes Ica for at være den region i Peru, hvor man producerer mest vin og pisco. Pisco er som Cognac en brandy, dvs. fremstillet med druen som hovedingrediens. Pisco Sour hedder Perus signaturdrink, som blandes af pisco, limejuice, sukkerlage, is og æggehvide toppet med angostura. (Frokost på vingården).

Om eftermiddagen rejser vi videre mod lagunen Huacachina. Midt i et ørkenlandskab af store klitter ligger “Oasis de América” –“Amerikas Oase” som Huacachina også kaldes, da den er den eneste af sin art i hele Amerika. Vi gør holdt og beundrer den smaragdgrønne lagune, som også lokker et stort antal fugle til.

Den sidste del af dagens etape går videre sydpå mod byen Nazca, som ligger tæt på de verdensberømte
Nazcalinjer. Undervejs standser vi ved et udsigtstårn, hvor man kan få en glimt af nogle af Nazcalinjerne.
Overnatning i Nazca.   

Dag 4
Flyvetur over Nazcalinjerne (tilvalg) og mumier fra forrige Inkaperiode
De flotte Nazca linjer

På formiddagens program står bl.a. de sagnomspundne Nazcalinjer. De af UNESCO verdensarvslistede geoglyffer (afbildninger af geometriske figurer) menes at være blevet skabt under Nazcakulturen for omkring 2000 år siden.

Efter at vi har tjekket ud fra hotellet, kører vi mod flypladsen i Nazca, hvor vi får en introduktion inden vi inviteres med på en flyvetur over Nazcalinjerne. Flyveturen i mindre propelfly tager ca. 30 minutter og er den eneste måde, hvorpå man kan få overblik over dette stykke verdensarv. Det skal understreges, at der er tale om et tilvalg, som bestilles og betales efter ankomsten til Peru.

At afbildningerne (kolibri, astronaut, abe m.fl.) forsat er eksisterende efter alla disse år, beror med al sandsynlighed på det tørre klima.

Men hvorfor brugte Nazcafolket for 2000 år siden tid på at lave disse geometriske kæmpefigurer, som kun kan ses fra luften? Det har arkæologer søgt et svar på siden linjerne blev opdaget i 1939. Der findes mange teorier, der spænder fra det plausible til det rent ud utrolige.

Ifølge en teori kan det have fungeret som en astronomisk kalender mens en anden teori antyder, at det var et vandingsanlæg. I alle tilfælde er Nazcalinjerne uden tvivl en af arkæologiens allerstørste gåder.

 Tilbage på jorden begiver vi os imod næste destination, som også er en velbevaret seværdighed: Mumierne på Chauchilla-kirkegården.

 Chauchilla, som ligger ca. 30 km syd for Nazca, anses for at være en af hele Latinamerikas bedst bevarede prækoloniale kirkegårde. Nazcakulturen havde ikke for vane at balsamere deres døde, men lod i stedet den ekstremt tørre luft i ørkenen gøre arbejdet, og Chauchilla er den eneste begravelsesplads i Peru, hvor mumierne er bevaret i naturlige grave. Det er dog uklart fra hvilken kultur mumierne samt tekstil– og keramikfundene stammer, om end forskere tror, at det drejer sig om enten Nazca– eller Huarikulturen som herskede i området 200 f.Kr. t.o.m. 900 e.Kr.

 Vi får en guidet rundvisning bland gravene/mumierne, tekstil og keramikgenstande.

Om eftermiddagen rejser vi igen sydpå mod kystbyen Chala og vores hotel Puerto Inka. Ved ankomst kan man med fordel gå en tur i solnedgangen rundt om de arkæologiske levn fra den forrige inkaperiode. De arkæologiske fund ligger lige i nærheden af hotellet.

Overnatning i Puerto Inka.

Dag 5
Rejse langs Stillehavet: Chala – Arequipa

Hele dagen rejser vi sydpå, mod Arequipa, Perus næststørste by. Der er tidlig afgang om morgenen fra Hotel Puerto Inka i Chala. Det meste af turen går langs Stillehavets kyst på den panamerikanske motorvej, der strækker sig fra nord til syd over hele det amerikanske kontinent, præcis som navnet antyder. Landskabet bliver mere varieret, jo længere sydpå man kommer. Vi stopper flere gange undervejs, f.eks. til frokost. Ankommet til Arequipa nyder vi en middag.
Overnatning i Arequipa.

Dag 6
Arequipa byrundtur: Den koloniale bykerne med Plaza de Armas, Jesuiterkirken og Santa Catalina klostret

Arequipa ligger i godt 2300 meters højde ved foden af de højeste vulkaner Misti, Chachani og Pichu Pichu. Det er Perus næststørste by med omkring 1,3 millioner indbyggere. Vulkanerne har haft stor indflydelse på Arequipa både fra et mytologisk perspektiv og i forhold til byens opførelse, da hele den koloniale bykerne i princippet er bygget på den hvide sillar-sten, der er af vulkansk oprindelse. At denne smukke by, grundlagt i 1540, normalt kaldes "Den Hvide By" har altså sin helt særlige betydning. UNESCO udnævnte det koloniale bycentrum til et verdensarvssted i år 2000.
 
Om morgenen tager vi på en byrundtur rundt i det koloniale Arequipa. Hovedtorvet Plaza de Armas er nok noget af det smukkeste i Peru med sin hvide symmetriske arkitektur, springvand og den statelige katedral. Under turen vil vi også vandre rundt i de koloniale gyder til jesuiterkirken Compañía de Jesús, hvis facade er bygget i barokstil.

Byrundturen om morgenen rundes af med højdepunktet, klostret Santa Catalina. Med sine små pladser, stræder og haver kan Santa Catalina (fra år 1580) betragtes som en lille by i sig selv, lige i centrum af Arequipa. Da kun kvinder og aristokratiets døtre havde adgang til klostret, får vi passende en kvindelig guide under turen inde i klostret. Eftermiddagen er på egen hånd.

Overnatning i Arequipa.

Dag 7
Arequipa – Colcadalen (Chivay): Blandt lamaer, vulkaner og steppeland

I dag fortsætter vi mod byen Chivay som ligger i den dybe Colca-dal. Rejsen tager os gennem endeløse sletter over naturreservater spækket med snedækkede vulkaner højt oppe i Andesbjergene. Flokke af typiske kameler fra Andes som alpakaer og lamaer græsser side om side med vicuñaen, hvis uld er rangeret som verdens mest eksklusive takket være dens fine fiber. Kombinationen af Andesbjergene, sletterne og lamaerne er for mange indbegrebet af Sydamerika.

Vi gør bl.a. holdt ved Patapampa som er turens højeste punkt (4910 m.o.h.) for at se ud over det vulkanske landskab, inden vi fortsætter nedefter til Chivay som ligger i godt 3600 meters højde.
 
Frokost ved ankomst til hotellet i Chivay.

Eftermiddagen er på egen hånd. Et tip kunne være at tage et varmt bad i de varme kilder, der ligger lige uden for denne lille by. En afslappende afslutning på en begivenhedsrig dag.
 
Overnatning i Chivay. 

Dag 8
Colcadalen: Kondorer og Cabanaconde

Allerede ved daggry tager vi afsted for at udforske den mægtige Colca-dal, som er kendetegnet ved et fuldstændigt vidunderligt landskab med små landsbyer beklædt med endeløse dyrkningsterrasser. Den bugtende Colca-flod skærer gennem Colca-dalen, som bliver dybere og dybere for hver kilometer, vi tilbagelægger. Til sidst bliver dalen til en kløft, hvor kondoren – Andesbjergenes konge - har sine reder. "Cruz del Cóndor" (svarende til "kondorens kors") er dagens hovedattraktion. Herfra har vi en stor chance for at se de imponerende kondorer helt tæt på, da de svæver som drager op ad canyonens klippevægge.

Efter vores besøg på "Cruz del Cóndor" sigter vi efter en kort vandretur i det smukke omkringliggende område, inden vi tager til den maleriske landsby Cabanaconde. Vi kigger os omkring i byen og spiser frokost på vejen tilbage til Chivay.
 
Overnatning i Chivay.

Dag 9
Colcadalen – Puno via Chullpas de Sillustani: Langs Andesbjergenes højplateau mod Titicacasøen

Mellem smukke sneklædte bjergtoppe folder et goldt land sig ud med spredte indslag af søer og mindre bebyggelser.

I dag skal vi gennem naturreservatet Salinas / Aguda Blanca, inden vi når El Altiplano andino, dvs. Andesbjergenes højplateau. Plateauet er i alt væsentligt en stor slette på omkring 3800 m.o.h. og strækker sig fra Peru til Bolivia, det nordlige Chile og til Argentina.

Inden vi når byen Puno ved bredden af Titicacasøen, besøger vi Chullpas de Sillustani. Her rejser statelige gravtårne (= chullpas på quechua) sig på en bakke med en betagende udsigt over den tilstødende lagune Umayo. Disse runde gravtårne blev bygget som en slags mausoleum for de højere sociale klasser fra Colla-, Tiahuanaco- og Inka-civilisationerne.
 
Overnatning i Puno.

Dag 10
Titicacasøen: Uros flydende sivøer og Taquile

I dag skal vi opleve en mindeværdig sejltur på verdens højest beliggende sejlbare sø, Titicaca på over 3800 meter.

Med sine 8300 km2 er søen cirka 1,5 gange større end den svenske sø Vänern og den udgør et vigtigt økosystem for hele regionen. Via en bilateral grænseaftale fra 1932 er Titicaca delt mellem Peru (56 %) og Bolivia (44 %).
 
Vi bruger hele dagen på Titicaca og forlader hotellet efter morgenmaden. Vores første stop bliver de flydende sivøer Uros, hvor vi går i land på en af øerne for at besøge en familie tilhørende Uros-befolkningen. De forklarer, hvordan de bygger deres hjem, vedligeholder deres sivøer, og hvordan de lever ude på øerne under mildt sagt ekstraordinære forhold.
 
Efter en begivenhedsrig udveksling med vores værter på Uros-øerne, fortsætter vores bådtur mod øen Taquile. I modsætning til Uros-folket, der taler aymara, taler øboerne i Taquile sproget quechua. Taquile er en større ø med kuperet terræn, og udsigten er intet mindre end enestående!

Efter vi er ankommet til Taquile, går vi langs øen og ser nærmere på landskabet. Herefter får vi en frokost i form af enten stegte friskfangede ørreder eller omelet i hyggelige omgivelser.

Vi bliver også beriget med et musik- og danseshow samt en indførelse i nogle af de ting, som er karakteristiske for Taquile, herunder strikning. Hos Taquile er det mændene, der strikker, og den gamle tradition er blevet udpeget af UNESCO som et eksempel på immateriel verdenskulturarv.

Senere vender vi tilbage til vores hotel i Puno.
 
Overnatning i Puno.

Dag 11
Komfortabel togrejse fra Puno til Cuzco

Vi fortsætter med at tage på opdagelse i Andesbjergene. I dag rejser vi på en af verdens højeste og mest prestigefyldte togstrækninger; en uforglemmelig togrejse på næsten 11 timer, der tager os over det høje plateau og senere ind i det bølgende Inkariges hellige dal, inden vi når slutdestinationen Cuzco.

En vogn med glastag bagerst i toget giver mulighed for at nyde den fantastiske natur undervejs. Traditionel musik, dans og andre lokale indslag er desuden organiseret ombord, og der serveres en dejlig tre-retters frokost undervejs. Toget stopper bl.a. ved La Raya-massivet, der ligger halvvejs på strækningen og danner begyndelsen til Inkarigets hellige dal. I La Raya (4335 m.o.h.) er der mulighed for at strække benene og beundre gletsjerne, inden vi rejser videre langs Vilcanota-floden.

Ankomst til Cuzco tidlig aften.

Overnatning i Cuzco.

Dag 12
Cuzco byrundtur: Qoricancha, Sacsaywaman, Qenqo og lokalt marked

Fascinerende Cuzco bliver ofte kaldt "La ciudad imperial" (dvs. "Den imperiale by") af lokalbefolkningen, fordi byen var det kulturelle og religiøse centrum i det mægtige Inkarige. Fra et historisk perspektiv er Cuzco Sydamerikas ækvivalent til Europas Rom. I dag er store dele af byen bygget på ruinerne af imperiets tidligere hovedstad, ligesom mange mere eller mindre intakte levn fra Inkarigets tid kan besøges uden for byens centrum.

Den indre by er klassificeret som verdensarv af UNESCO, og i dag er gammelt og nyt blandet i et charmerende miks. Cuzco (3400 meter over havets overflade) er i dag en pulserende mellemstor by med en befolkning på godt 400.000 indbyggere og givet sin historiske arv fra både inka- og kolonitiden, arbejder mange i turismeindustrien. En del arbejder dog også indenfor minedrift, landbrug og alpakaindustrien.
 
Efter morgenmaden tager vi på en rundtur, hvor vi kommer til at se interessante historiske levn. Bemærk venligst, at rækkefølgen af besøg kan variere.

Udover det centralt beliggende soltempel, Qoricancha og San Pedro-markedet, besøger vi også Sacsaywaman- og Qenqo-helligdommene uden for Cuzco:

- Qoricancha (Soltemplet) / Santo Domingo-klostret: Det vigtigste tempel i Inkariget var Soltemplet i det centrale Cuzco. Efter en kort introduktion til dette fascinerende tempelområde bliver der tid til at udforske det på egen hånd. Da spanierne indtog Cuzco, blev de fleste templer og andre religiøse bygninger revet ned med henblik på at udføre hovedopgaven, som var at indføre katolicisme. Klosteret Santo Domingo er et tydeligt eksempel på dette, da det blev bygget midt i Soltemplet. Spanierne var dog kloge nok til at bevare de stabile fundamenter, der vidner om inkafolkets fremragende byggeteknik. Qoricancha er langt det vigtigste museum i Cuzco.

- San Pedro markedet: Intet andet sted kan bedre opsummere det lokale liv som et marked. Her møder folk hinanden, her er der handel med lokale produkter og de lokale folk spiser noget på vej til arbejde... At besøge et marked er derfor en helt særlig oplevelse og attraktion.

- Sacsaywaman: Tempel og forsvarsanlæg. Kæmpe kampesten danner fundamentet for tre enorme vægge lagt i zig-zag form. Dimensionerne er enorme og en enkelt sten vejer efter sigende mere end 300 tons.

- Sacsaywaman ligger på en bakke over Cuzco, hvor du får en flot panoramaudsigt over hele området.

- Qenqo: Tempel hvorfra de vigtigste guder såsom sol-, måne- og bjergguder og moder jord blev æret. Qenco der betyder labyrint på sproget quechua er forbundet med  naturlige passager i klippevæggene. Der er meget mystik om Qenqo selv i dag, men forskning peger på, at det var et sted for balsamering af samfundets vigtigste mennesker.

Rundturen afsluttes ved frokosttid på Cuzcos centrale plads, Plaza de Armas.
Eftermiddagen er fri til at udforske Cuzco på egen hånd.

Overnatning i Cuzco.

Dag 13
Inkarigets hellige dal: Pisac og Ollantaytambo
Den Hellige Dal kaldes også Urubamba-dalen

Efter morgenmaden tager vi afsted til Inkarigets hellige dal. Vi rejser i ca. en time i nordøstlig retning, inden vi ankommer til sølvbyen Písac. Derfra fortsætter vi direkte mod Písacs arkæologiske område, hvis terrasser nok var de mest iøjnefaldende i hele Inkariget. I forbindelse med terrasserne er f.eks. en gravplads udhugget i en klippeafsats, ligesom der er vagtposter og forskellige templer. Inkafolket troede, at jo tættere de kom på himlen og solen, jo mere helligt var stedet. Derfor var de fleste tempelformationer placeret i højderne, og det arkæologiske område Písac er derfor ingen undtagelse.

Vi går ned fra bjerget og fortsætter turen gennem den frugtbare dal; langs Urubamba-floden mod Ollantaytambo. På vejen spiser vi lokal frokost i den hellige dal. Marsvin betragtes som en delikatesse i hele Andesregionen. Her er en mulighed for at prøve.
 
Vi når dagens endemål Ollantaytambo om eftermiddagen. Denne maleriske by var et administrativt centrum og var strategisk godt placeret i forposten af dalen, så inkafolket kunne kontrollere ind- og udrejsen af både varer og mennesker. I Ollantaytambo ser tiden ud til at have stået stille, og betegnelsen "levende inkalandsby" er retfærdiggjort på mange måder.
 
Eftermiddag er til egen udforskning af Ollantaytambo.
 
Overnatning i Ollataytambo.

Dag 14
Machu Picchu – “Den glemte by”

Vi er nået til programmets store højdepunkt: Vidunderet ved Machu Picchu.

Eventyret begynder med en tidlig morgenmad, og derefter tager vi toget til landsbyen Aguas Calientes ved foden af Machu Picchu. Der går ikke andre transportmidler end tog til Aguas Calientes pga. det utilgængelige terræn, så nu venter der endnu en spektakulær togrejse, der tager os langs Urubamba-floden og den omkringliggende frodige natur. Når vi først er i Aguas Calientes, er vi kommet til Amazonas højlandsregnskov beklædt med høje klippeformationer.

 Fra Aguas Calientes, eller landsbyen Machu Picchu, som den også kaldes, kører vi op ad et bjerg med minibus på en serpentinervej, inden vi når indgangen til mytiske Machu Picchu.

I 2007 blev Machu Picchu rangeret som et af verdens syv nye vidundere. Inkabyen kaldes "Den skjulte by", fordi de spanske erobrere (conquistadores) aldrig kom hertil. Når du ser ud over de majestætiske ruiner i disse højder, forstår du hvorfor. Tæt vegetation og utilgængelige omgivelser på over 400 meter over Urubamba-floddalen har bidraget til, at Machu Pichu også er blevet bevaret siden det 15. århundrede, hvor byen blev bygget på initiativ af den 9. Inka Pachacútec.
 Den amerikanske arkæolog Hiram Bingham opdagede ruinerne ved et tilfælde i 1911.
 
Vi får en guidet tur i cirka to timer, hvorefter vi får tid til at nyde legendariske Machu Picchu og de vidunderlige omgivelser på egen hånd.
 
Om eftermiddagen spiser vi frokost, inden vi tager toget tilbage til hyggelige Ollantaytambo.
Frokost er ikke inkluderet.
 
Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 15
Moray, Maras og Cuzco

Vi lader Ollantaytambo bag os efter morgenmaden og tager mod Moray, Maras og til sidst Cuzco.
Moray, som er det første stop på dagens program, ligger cirka to timers rejse fra Ollataytambo. Da komplekset blev opdaget i 1930'erne, var der forskellige meninger om Morays formål. Terrasserne er spiralformede, hvilket får det til at ligne et romersk amfiteater. Ifølge forskerne mener man dog i dag, at det var et landbrugslaboratorium, hvor forskellige afgrøder blev testet på forskellige terrasser i inkaperioden. Tilpasning blev et nøgleord, hvorved forholdet sol og højde blev en vigtig parameter på de forskellige afgrøder, der blev testet.

Vi vandrer rundt i det smukke område, inden vi fortsætter mod Salineras de Maras.

I Maras er der næsten 3000 saltdamme. Varmt og ekstremt salt vand er strømmet ud af det tilstødende bjerg i tusinder af år. Vandet ledes derefter ud i saltdamme, hvor saltet tørrer, og der produceres et gourmetsalt. Salt er blevet produceret i Maras siden længe før inkatiden.

 Vi går rundt og får en udførlig forklaring ved saltdammene. Her anbefales det at købe salt fra de lokale sælgere.
 
Videre rejse mod Cuzco, hvor en afslappende eftermiddag venter for sig selv. Kontakt gerne din rejseleder for tips!
 
Overnatning i Cuzco.

Dag 16
Hjemrejse: Cuzco – Lima - Danmark

Tid på egen hånd indtil vi har transfer til lufthavnen i Cuzco, hvor vi vender retur til Lima inden hjemrejse til Danmark.

Dag 17
Hjemkomst

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 35.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
5.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund - Lima tur/retur med mellemlanding
 • Fly Cuzco - Lima
 • Udflugter efter program
 • Overnatning på godt hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad hver dag
 • Frokost dag 3, 8, 10, 11 og 13
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsbeskyttelse ved sygdom, 7 %
 • Gouda rejseforsikring / tillæg til husforsikring
 • Eventuelle yderligere arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelser
 • Ved flyvning via USA kræves ESTA (USD 21,- pr. person)
 • Andre måltider (regn med 200-300 kr. pr. dag)
 • Overflyvning over Nazca (ca. 125 USD)
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider, chauffører og bagagebærere (forvent omkring 120 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Administrationsgebyr kr 150 pr. faktura (bortfalder ved online booking)
 • Alt, der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvad skal jeg pakke?

Vi anbefaler, at du medbringer tøj, der kan bæres i lag på lag. Temperaturerne kan variere en del fra et sted til et andet, eller blot i løbet af dagen. Ved Titicacasøen er det koldt morgen og aften og det kan nogle gange endda være godt med handsker.

Medbring venligst

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Gode vandresko
 • Sandaler / praktiske sko (f.eks. sportssandaler)
 • Vindjakke og trøje, fordi det kan blive lidt køligt om aftenen, når vi er oppe i høj højde
 • Regnjakke
 • Insektmiddel til besøg i Machu Picchu
 • Solcreme (meget høj faktor), solhat og solbriller (solen er meget stærk på Titicacasøen)
 • Sommertøj (bomuld) til dagene i Lima og på Machu Picchu
 • Kikkert
 • Håndsprit
 • Badetøj

Deltagerantal

Turen gennemføres med et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis vi ikke når dette deltagerantal, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - dette sker i så fald ca. 4-6 uger før planlagt afrejse. Som det også fremgår af vores rejsebetingelser pkt. 6.3.1., samt lov om pakkerejser, kan vi som rejsearrangører ikke holdes ansvarlige for eventuelle tab, der er opstået for dig som kunde som følge af aflysningen. Vi er kun forpligtet til at refundere rejsens pris

Fysisk kondition og højdesyge

For at kunne deltage på denne rundrejse skal du selv kunne gå og være i gennemsnitlig god fysisk form. Hvis du har hjerte- eller lungeproblemer, bør du ikke deltage.

Når du opholder dig i mere end 2.500 meters højde, er der risiko for, at du bliver ramt af højdesyge.

Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød. Hvis dine symptomer fortsætter eller bliver værre, bør du straks sørge for at komme ned i en lavere højde. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand hver dag, når du er i høj højde. Der findes medicin mod højdesyge, som du kan tage forebyggende. Vi anbefaler, at du taler med din læge om det.

De steder vi besøger på rundturen er i følgende højder:

Lima: 0 m.
Hellige Dal: 2.900 m.
Machu Picchu: 2.400 m.
Cuzco: 3.400 m.
Titicacasøen: 3.800 m.

Mere om Peru

Her kan du læse mere om Peru: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/peru

Læs om klima og vejr, tidsforskel, tips og se, om du skal have visum eller skal vaccineres.

Hånden på hjertet

information

De peruvianske myndigheder indfører løbende tiltag, som skal beskytte ruinerne ved Machu Picchu. Det kan betyde, at dele af ruinerne lukkes af for besøgende med kort varsel eller at det ikke er tilladt at bevæge sig frit rundt i komplekset. Vi henstiller til, at man altid følger myndighedernes og vores rejseleders anvisninger.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser