Tæt på Portugal – kultur, gastronomi og samvær

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Historie, kultur, gastronomi og samvær i det lune klima på Algarvekysten, inkl. 4-stjernet hotel

Målet med denne rejse er ikke blot at opleve Portugal på klassisk turistmanér, men at komme lidt mere ind under huden på den gamle søfartsnation og de herlige portugisere. Vores vidende rejseledere fortæller om historie, musik, kultur og om dagens liv i Portugal – og ydermere får vi en introduktion til det portugisiske sprog, og vi bliver introduceret til, hvordan man laver et par klassikere fra det portugisiske køkken. Vi ser nærmere på nogle af Portugals mange seværdigheder, besøger Cabo São Vicente, det gamle slavemarked i Lagos og en korkproducent. Sammen med vores rejseledere lærer vi nogle portugisiske gloser og hygger os med en vandretur eller to. Og selvfølgelig er der fridage til egne eventyr. Vi bor på et 4-stjernet hotel på Portugals sydkyst, hvor vi har inkluderet halvpension. Her finder vi små sandstrande, azurblåt vand og får fyldt soldepoterne op i det lune klima.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Højskolerejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
København – Faro – Portimão
Dag 2
Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Dag 3
Portugals historie og tid til at nyde livet i Praia da Rocha og Portimão
Dag 4
Heldagsudflugt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Dag 5
Introduktion til det portugisiske sprog
Dag 6
Markedsdag og vi laver portugisisk frokost
Dag 7
Frivillig vandretur ved kysten, picnic-frokost og Corridinho do Algarve
Dag 8
Heldagsudflugt med korkproduktion og historiske Faro
Dag 9
Vandretur langs den smukke kyst ved Alvor
Dag 10
Slap af i det gode vejr på kysten
Dag 11
Mulighed for udflugt til idylliske Tavira og besøg hos lokal olivenproducent
Dag 12
Slap af i det gode vejr på kysten
Dag 13
Udflugt med vandtaxa til fiskerbyen Ferragudo med lokalliv og friskfanget frokost
Dag 14
Dag til egne eventyr
Dag 15
Faro og hjemrejse

Hoteller

Hotel Jupiter Marina

 • Antal værelser: 150 (røgfri)
 • Afstand til centrum: 300 meter
 • Reception: Fx 7/24
 • Afstand til strand: 1,2 km sand (Praia da Rocha)
 • Restaurant: Ja
 • Bar: Ja
 • Elevator: Ja
 • Swimmingpool: 2 stk (1 indendørs og 1 udendørs)
 • Indendørs pool: Ja
 • Håndklæder: Strand/pool
 • Liggestole ved pool/i haven: Ja
 • Wifi: gratis
 • Wellness: Fitnesscenter

Vores 4-stjernede hotel ligger centralt i hyggelige Portimão og små 75 km vest for Faro. Hotellet har 150  værelser (26 m2), alle med balkon, badeværelse, aircondition, satellit-tv, telefon, mini-bar, espressomaskine og sikkerhedsboks.  

Fra hotellets fine tagterrasse kan vi nyde den fantastiske udsigt over Portimao floden (Arade). Næsten samme udsigt kan nydes fra hotellets udendørs ”infinity” pool. Hotellets centrale beliggenhed i Portimao, giver gode muligheder for at udforske den fine by og de nærliggende cafeer og restauranter. Vi bor heller ikke langt fra strandbyen Praia da Rocha, hvor den indbydende strandpromenade er en gåtur værd (ca. 1 km), for ikke at glemme selve den smukke sandstrand. 

Standardværelser vender mod byen. Det er muligt at tilkøbe flodudsigt mod tillæg.
Der er gratis wifi på hotellet, både på værelser og i fællesområder. Hotellet har et dejligt poolområde med solstole og uopvarmet udendørs pool. På hotellet findes også en restaurant, bar og mødelokaler. Hotellet har også et fitnesscenter. Hotellet er børnefrit.

Vi har to værelseskategorier på hotellet:

Standardværelse 
Standardværelser vender mod byen og er på 26 kvm. Med balkon.

Standardværelse med udsigt til floden 
Værelserne er 26 m2. Balkon vender ud mod floden.
Begrænset antal. Disse værelser bookes mod tillæg på kr. 1.050,- pr. person

JUPITER MARINA HOTEL
Estrada da Rocha, nº2
8500-804 Portimão
Algarve – Portugal

Tel.: +351 282 002 200
Email: info.marina@jupiterhotelgroup.com
Website: www.jupitermarinahotel.com

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Faro – Portimão
Ved Portimão

Vi flyver til Faro, hvorfra vi sætter kursen vestover mod vores by på Algarvekysten. Algarve er kendt for sine smukke bugter og strande, og kysten har længe været et populært rejsemål. Takket være det azurblå vand, hvide sand og klippeformationer er Algarve et smukt bekendtskab, der dog rummer meget mere end strand og vand. Algarve har en lang og rig historie. Her finder man spor af mange af de store europæiske folkeslag. 

Vi skal bo på et dejligt og velbeliggende 4-stjernet hotel, nemlig det velrenommerede 4-stjernede Hotel Jupiter Marina, som ligger i den nydelige by Portimão. Hotellet ligger tæt på floden, og ved det dejlige pool-område på hotellets tag kan man nyde en solrig dag med en god bog eller en kop kaffe. Stranden finder vi i det nærliggende strand- og badeområde Praia Da Rocha (1,2 km). Hotellet har en god bar, og restauranten serverer en veltillavet og varieret buffet. Værelserne er store og behagelige.

Hotellet ligger tæt på Portimão centrum. På vores hotel er der inkluderet halvpension under hele opholdet, og vi spiser derfor morgenmad og middag på hotellet hver dag. 

Når vi er fremme tjekker vi ind på hotellet og spiser vores første fælles middag.  

(Kørsel 75 km, køretid ca. 1 time.)

Dag 2
Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Portugisiske specialiteter

Vi starter dagen med et lille velkomstmøde, hvor vi fortæller om de aktiviteter, der arrangeres under opholdet og præsenterer de ekstraarrangementer, vi har på programmet. Herefter er det blevet tid til at lære vores område at kende. På vores tur rundt i byen stopper vi ved Portimão Museum, som er en gammel konservesfabrik, der producerede de verdensberømte portugisiske sardiner. I dag præsenterer man historien om fiskeriet, som tidligere var den primære indtægtskilde for byen, og museet viser historien frem til i dag. Inde i Portimão tager vi et bykort, og sammen begiver vi os ud på en lille hyggelig vandretur og overgiver os til byens historiske og kulturelle oplevelser og lærer vores egen by at kende, inden vi igen returnerer til vores hotel. 

Rejselederen har mulighed for at arrangere aktiviteter på de ledige dage. Vandreture, foredrag eller måske blot en tur, hvor vi sammen kan gå ud og spise en frokost i solen. På disse ture er rejselederne vores garanti for, at de aktive og nysgerrige ikke bliver rastløse.

Dag 3
Portugals historie og tid til at nyde livet i Praia da Rocha og Portimão
Praia da Rocha

Om formiddagen skal vi høre meget mere om Portugal og lidt om portugisernes spændende historie. Der er nok at tale om, og vi kan komme ind på alt fra skolegang til kirken, traditioner og familie til arbejde, pensioner og forholdet mellem portugiserne fra nord til syd. Særligt Portugals spændende historie som søfartsnation og de historiske konsekvenser heraf, skal vi høre mere om, inden vi kommer til den mere moderne historie, hvor det økonomiske kollaps og ungdomsarbejdsløshed har præget nyhedsbilledet. 

Vores rejseleder giver en introduktion til nogle af disse emner, hvoraf flere vil blive berørt i løbet af rejsen

Resten af dagen er afsat til at nyde livet i Praia da Rocha og Portimão. Det er let at tage bussen til stranden eller gå en tur i centrum. Der findes også en lille båd, som let tager dig til den anden side af floden Arade, som løber ud lige ved Praia da Rocha. Her finder man mange dejlige restauranter, som kan lokke til en fiskefrokost.

Algarve producerer mange lækre råvarer som saltede sardiner, tunfisk, mandler, johannesbrød og figner og appelsiner. Man finder også dejlige oste og et væld af skaldyr og fisk, som hives op af havet udenfor kysten. Der er mange herlige specialiteter at prøve på. Tag dig tid til at smage nogle ”bacalhau com natas” (saltet torsk i fløde). Dette er den portugisiske nationalret, og de bager det i ovnen med kartofler og fløde. Retten har en stærk smag, og portugiserne elsker deres bacalhau, saltede torsk, endda så meget, at de henviser til det som den 'trofaste ven'.

Dag 4
Heldagsudflugt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Torvet i Lagos

I dag går turen til Algarvekystens vestligste del, hvor vi udover at opleve meget smuk natur går en tur i historiens fodspor. Vi starter med at køre til Ponta de Sagres, den sydvestligste spids af den Iberiske Halvø. Dette var stedet, som i antikken frem til 1300-tallet var enden på den kendte verden, Europas allervestligste punkt. Det er dog Cabo da Roca nord om Lissabon, men en ting er sikkert, det var dette punkt som var det sidste, de portugisiske søfarere så, når de under Henrik Søfareren drog ud og erobrede de mange kolonier fra Brasilien til Mozambique og hele vejen videre til Goa i Indien og Macau på kanten til Kina. Herude ved Sagres og Cabo de São Vincente, hvor Europas landmasser pludselig stopper og dykker ned i det blå hav nedenfor klippen, der konstant rammes af Atlanterhavets nådesløse bølger, finder vi ruinerne af den gamle søfartsskole, hvor man fra midten af 1400-tallet studerede astronomi, kartografi, kosmografi og alt, hvad der var tilknyttet søfarten, og det var her, man fostrede nogle af de store opdagelsesrejsende fra Portugals spændende kolonihistorie.

Fra Sagres går turen til den hyggelige by Lagos, som skabte sin enorme rigdom i karavellernes tid. Det var her, de store skibe drog ud fra, når de skulle udforske Afrikas kyster, og det var hertil de bragte deres rigdomme. Byens stolthed er navigatøren Gil Eanes, ham som beviste at verden ikke endte ved Cape Bojador på vestkysten af Afrika, og at havet ikke var fyldt med monstre. Byen har naturligvis rejst en statue af både byhelten Gil Eanes og ikke mindst Henrik Søfareren, manden som startede Portugals storhedstid.

Vi får lidt tid til at vandre rundt i den hyggelige by, der rummer så meget af Portugals stolte historie, men som også røber en flig af bagsiden af opdagelsestiden, nemlig den slavehandel som fulgte med. Det var også her, man havde Europas første slavemarked. Vi er tilbage sidst på eftermiddagen.

(Kørsel 140 km. samlet køretid ca. 2 timer 30 min.)

Dag 5
Introduktion til det portugisiske sprog
Portugisisk håndværk

Vi begynder morgenen med en times introduktion til det portugisiske sprog og lærer lidt gloser, der kan være nyttige under opholdet. 

I løbet af dagen bliver der naturligvis tid til en lille kaffepause. Her får vi beskrevet de forskellige portugisiske kaffetyper som bica, meia de leite og galão, og efter den lille introduktion, vælger du den kaffe, du har mest lyst til at smage.

Resten af eftermiddagen har du til fri disposition og kan nyde lidt driverliv på en af kystens mange dejlige strande eller ved hotellets pool. 

Om aftenen bliver der igen tid til at lære lidt gloser for de, som har lyst. Og der skal nok blive mulighed for at prøve gloserne lidt af – for netop i dag forstår personalet i baren, restauranten og i receptionen KUN Portugisisk, når de taler med jer, som har deltaget i undervisningen.

Dag 6
Markedsdag og vi laver portugisisk frokost
Der dyrkes mange oliven i Portugal

Vi starter morgenen med at høre lidt om portugisisk madkultur. Vi starter med at tale lidt om de typiske råvarer, krydderier og andre ingredienser, som er karakteristiske for det portugisiske køkken, og rejselederne kommer til at fortælle lidt om portugisiske madtraditioner. 

Herefter bliver vi delt op i mindre grupper, og i løbet af opholdet skal vi alle prøve at lave mad. Dagens gruppe går i samlet flok til det lokale marked for at købe ind til vores frokost. 

Herefter går vi i køkkenet og lærer at lave en klassisk Cataplana – portugisisk fiskestuvning. Vi får selv et par småopgaver, og naturligvis afslutter vi det hele med en fælles frokost med den traditionelle fiskestuvning. Rejselederen informerer om hvilken dag de forskellige skal have madkursus. 

Resten af dagen er til egne oplevelser.

Dag 7
Frivillig vandretur ved kysten, picnic-frokost og Corridinho do Algarve
Algarvekysten har længe været et populært rejsemål

For dem der har lyst arrangeres i dag en vandretur i naturen omkring Portimao. Vi begiver os igen ud mod kysten og får rørt benene og nydt den smukke natur, der omgiver os. Der kan også byttes om på aktiviteterne afhængigt af vind og vejr. Det er muligt at medbringe sin egen sandwich, og hvis der er stemning for det, kan rejselederen hjælpe med at arrangere en fælles picnic mod egen betaling. Der må så forventes at alle bærer lidt, og nogle hjælper til med indkøb.

Medbring selv drikkevarer til frokosten. Hvis vejret er godt, og glassene bliver fyldt jævnligt, bliver det helt sikkert en hyggelig eftermiddag.

Ved aftentid er det tid til underholdning på hotellet i form af “Corridinho do Algarve”, som er et slags folklore og danseshow. Corridinho-dansen er traditionel for særligt Algarve provinsen. Dansen er normalt for dem med kvikke fødder, selvom vi ved vores udgave plejer at have mulighed for at skrue tempoet lidt ned, så de friske kan danse med.

Dag 8
Heldagsudflugt med korkproduktion og historiske Faro
Fremstilling af kork

I dag skal vi lære lidt om et af de produkter, som Portugal er mest kendt for, nemlig fremstillingen af kork. Allerede fra bussens vinduer har vi set korktræer med deres karakteristiske røde nyhøstede træstamme, der lyser op i landskabet. Træerne må hvert 10. år donere deres varme ”kåbe” til den vigtige korkproduktion. Herefter står træerne tålmodigt i den varme sol og venter yderligere ti år, før at de igen får chancen for at ende i toppen af en champagneflaske, hvor de med et ”knald” forkynder enden på deres livcyklus.

Vi kører til nærliggende São Brás de Alportel, for at besøge en korkfabrik, hvis historie strækker sig tilbage til 1935. Derhjemme møder vi oftest korktræets bark, når vi trækker en flaske vin op, men her bruger man korkegen til meget mere. Man fremstiller alt fra sko, hatte, bordskånere, møbler og gulve. På vores tur på den moderne korkfabrik mødes vi af bunker af bark fra træet uden for fabrikken. Vi hører om arbejdet med at høste og producere korkprodukter, og vi lærer om alle de processer, der skal til for at forarbejde dette naturmateriale. Når man en gang har besøgt en korkfabrik bliver åbningen af en flaske vin med korkprop en anden oplevelse.

Næste stop er regionens hovedstad Faro med sine smalle, brostensbelagte gader, der giver indtykket af, at byen har været upåvirket af de moderne tider. På vores tur gennem middelalderkvarteret ser vi Arc da Vila, monumentet for jordskælvet i 1755 og byens smukke katedral, der står som et fysisk levn over områdets lange og spændende historie. Det sted, hvor kirken i dag er opført, har gennem årtusinder været et helligt sted for de mange passerende kulturer; romere, maurere, visigother og helt frem til vores dage, hvor den katolske kirke anser det for ”deres” hjem.

Vi går en tur i de smalle, buede gader og nyder det lokale liv. Vi ser ikke kun de lokale folk, der spiller terninger langs gaderne, men også de mange storke som kalder Faro deres hjem. Udeserveringerne på gågaderne Rua de Santo António og Rua de Vasco de Gama byder sig til med veltilberedte traditionelle retter.

(Kørsel 170 km – samlet køretid ca. 2,5 timer)

Dag 9
Vandretur langs den smukke kyst ved Alvor
Algarve har en lang og rig historie

Nu er det igen tid til at komme lidt tættere på naturen, og vi tager vandresko på og begiver os ud i den flotte natur. Vi starter i byen Alvor, hvor man ved flodens udmunding har anlagt store gangbroer, så man let kan komme rundt i naturparken med dets smukke vådområder med de små blå laguner, der skinner i solskinnet. Netop her er vådområdet dannet af fire små floder der har sit udløb netop her og det er et af de vigtigste vådområder i det sydlige Portugal, hvor man finder en lang række fugle og fauna. 

Vi begiver os langsomt, men sikkert langs stierne, for at få de fantastiske udsigter og nyde vejret. Lidt afhængigt af vejr og fysisk form, kan man vælge at afkorte eller forlænge vandringen, så den passer den enkelte.

Eftermiddagen er til egne eventyr. Sæt dig med en bog og nyd et glas af den lokale vin eller måske et glas portvin.

Dag 10
Slap af i det gode vejr på kysten

Så har vi en herlig dag til at nyde livet på kysten eller deltage i nogle af de arrangementer, som rejselederne tilbyder på stedet.

Dag 11
Mulighed for udflugt til idylliske Tavira og besøg hos lokal olivenproducent
Byen Tavira ligger ved floden Gilão

Dagens udflugtsmål er den smukke by Tavira, som ligger ved floden Gilão. Byen er hjemsted for romerske broer, renæssancekirker og historiske monumenter. 

Her skal vi gå en tur i den rolige by langs de gamle huse med mønstrede kakler, hyggelige pladser og nyde synet af de farvestrålende små fiskerbåde, der ligger på floden. Maurerne har også her sat sit tydelige præg på kultur såvel som arkitektur. En af de måske vigtigste arvestykker er vel kaffebønnen, der kan duftes fra de mange udeserveringer i byen. Langs floden ligger også parker, hvor de lokale mænd mødes over et spil domino, mens damerne spiser den lokale is og drikker friskbrygget kaffe.

Efter en lille tur rundt i byen til fods er der tid til en lille frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til Montcarapacho, hvor vi besøger en olivenproducent og hører mere om oliven og olivenolie, og naturligvis skal vi smage på forskellige typer olivenolie, inden vi returnerer til hotellet igen om eftermiddagen.

(Kørsel 200 km – samlet køretid ca. 2,5 timer)

(Udflugten bestilles hjemmefra og koster 300 DKK, minimum 20 deltagere)

Dag 12
Slap af i det gode vejr på kysten

Der skal også være tid til lige at se de ting, man endnu ikke har nået. Måske skal der handles lidt vin, oliven eller andre specialiteter, der skal tages med hjem. Eller bare slappes af. Dagen er til egne eventyr.

Dag 13
Udflugt med vandtaxa til fiskerbyen Ferragudo med lokalliv og friskfanget frokost
Den lille landsby Ferragudo ligger smukt ud til floden

Om morgenen tager vi ned til havnen og vandtaxa bådene, der hele dagen sejler over floden. Vi stiger om bord på en af bådene, der hurtigt styrer ud på vandet. De mindre både har normalt kapacitet til 5 personer, så vi deler os op i mindre grupper.

Det er ikke usandsynligt at tjeneren fra restauranten på hotellet, hver dag pendler med selvsamme både til og fra arbejde. Langt de fleste af beboerne i den hyggelige by Ferragudo arbejder nemlig i Portimao.

Vel fremme i Ferragudo skal vi nyde den lille landsby der ligger smukt ud til floden, med rækker af palmer der pryder havnepromenaden. Vi skal besøge den lokale kirke og nyde udsigten fra denne. Hvis vi er heldige får vi en sludder med en lokal fisker, inden vi går mod en lokal restaurant for at nyde friske grillede sardiner til frokost.

Netop fiskeriet har været byens fremtrædende indtægtskilde, hvorfor den har undgået at blive ligeså præget af turisme som de fleste andre byer i Algarve-området.

Dag 14
Dag til egne eventyr

Dagen er afsat til egne eventyr i lokalområdet.

Dag 15
Faro og hjemrejse

Vi forlader vores hotel tidligt om morgenen og kører til Faro lufthavn for at rejse hjem.

OBS. De beskrevne udflugter kan ligge på andre dage end de ovenfor nævnte, og rækkefølgen af de beskrevne udflugter kan variere. Den endelige placering af udflugterne meddeles ved ankomsten.

Udflugt til idylliske Tavira og besøg hos lokal olivenproducent

Dagens udflugtsmål er den smukke by Tavira, som ligger ved floden Gilão. Byen er hjemsted for romerske broer, renæssancekirker og historiske monumenter. 

Her skal vi gå en tur i den rolige by langs de gamle huse med mønstrede kakler, hyggelige pladser og nyde synet af de farvestrålende små fiskerbåde, der ligger på floden. Maurerne har også her sat sit tydelige præg på kultur såvel som arkitektur. En af de måske vigtigste arvestykker er vel kaffebønnen, der kan duftes fra de mange udeserveringer i byen. Langs floden ligger også parker, hvor de lokale mænd mødes over et spil domino, mens damerne spiser den lokale is og drikker friskbrygget kaffe.

Efter en lille tur rundt i byen til fods er der tid til en lille frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til Montcarapacho, hvor vi besøger en olivenproducent og hører mere om oliven og olivenolie, og naturligvis skal vi smage på forskellige typer olivenolie, inden vi returnerer til hotellet igen om eftermiddagen.

(Kørsel 200 km – samlet køretid ca. 2,5 timer)

(Udflugten bestilles hjemmefra og koster 320 DKK, minimum 20 deltagere)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 14.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.000,–
Standardværelse med udsigt til floden

1050,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Faro t/r 
 • Transport jf. program
 • 14 nætter på 4-stjernede Hotel Jupiter Marina med halvpension (morgenmad/aftensmad)
 • Markedstur med madlavning (som spises til frokost)
 • Udflugt til Portimão m. Portimão Museum
 • Udflugt til Lagos m. Ponta de Sagres
 • Udflugt med taxabåd til Ferragudo m. frokost
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt med Olivenproduktion og besøg i Tavira. (Prisen er 320 DKK. Bør bestilles hjemmefra senest 30 dage inden afrejse. Turen gennemføres ved min. 20 deltagere)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffør (beregn ca. 8 euro) og evt. drikkepenge til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vandringer

På dage, hvor der vandres, kan det hænde, at vi grundet vejret lægger ruten om. Tempoet er naturligvis tilpasset det bakkede terræn. Det er muligt at gå mindre dele eller vende om tidligere, hvis man har behov for det. Skulle man ikke ønske at gå i terræn, er det muligt at gå selv langs vandet.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Vejret

Vi rejser til den sydlige del af Portugal, hvor vejret generelt er godt. Der vil naturligvis også forekomme enkelte dage med regn på sydkysten, men regnen falder oftest som kortvarige og kraftige byger.
Vi anbefaler, at du medbringer tøj til at klæde sig efter lag på lag-princippet, så man både er beredt på lune solskinsdage, byger og kølige aftentimer.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.
De beskrevne ekstraudflugter, som kan købes, gennemføres kun ved minimum 20 deltagere.

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension bestående af morgenmad og middag, som indtages i hotellets restaurant. Maden på hotellet er glimrende og serveres i form af en omfattende og varieret buffet. Da hotellets restaurant ikke er beregnet til at alle kan spise samtidig, laver vi skiftende tider, så der er god plads til alle.

Om enkeltværelser

Information

Begrænset antal. Enkeltværelserne er normale dobbeltværelser til enkel brug.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from Tur til Portugal Ikke vores mest spændende rejse. Lidt trist by, for langt at gå til bykernen, urimelig lang bustur fra Lissabon i ualmindelig dårligt vejr - det sidste kan Albatros selvfølgelig ikke gøre for. Rejsens program var fint, men blev ændret, så der blev 3 sammenhængende dage uden aktivitet.
Date published: 2023-11-26
Rated 4 out of 5 by from Portioner udenfor sessonnen. En våd og lidt træls tur.
Date published: 2023-11-07
Rated 5 out of 5 by from En fin rejse med mange gode oplevelser Rejsen levede op til vores forventninger og rejsens beskrivelse. Et dejligt velbeliggende hotel, god mad og en MEGET velforberedt og engageret guide.
Date published: 2023-11-05
Rated 3 out of 5 by from En rejse med for neget frihed, når man bor i samme by under hele rejsen. Der var også gode ture med mange oplevelser.
Date published: 2023-11-05
Rated 3 out of 5 by from Ikke anbefalingsværdig Den rejse er ikke en rejse jeg vil anbefale til andre.
Date published: 2023-11-05
Rated 4 out of 5 by from En rejse med nogle gode højdepunkter En rejseleder, som var meget kompetent og som informerede stoffet på en rigtig god måde
Date published: 2023-11-04
Rated 4 out of 5 by from Skøn rejse med mange oplevelser af syd Protugal En fantastisk tur med en god guide, der var vidende og med styr på hele rejsen. Udover det planlagte program kunne Gertrud tilføje yderliger tiltag, det blev en tur til Silves, den gamle kongeby.
Date published: 2023-11-04
Rated 5 out of 5 by from Dejlige Portugal Begivenhedsrig og interessant tur med en meget dygtig rejseleder
Date published: 2023-11-04
 • y_2024, m_4, d_12, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_19
 • loc_da_DK, sid_PTRTR09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser