Aloha Hawaii – krydstogt fra Los Angeles til Hawaii

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev stillehavsparadiset Hawaii på et skønt krydstogt til øerne Oahu, Hawaii og Maui. Med 1 overnatning i Los Angeles og et stop i Mexico

København – Los Angeles – Hilo (Hawaii) – Kona (Hawaii) Maui (Kahului) – Honolulu (Oahu) – Ensenada (Mexico) – Los Angeles – København

Underskøn natur, enestående sandstrande, sprudlende vulkaner og dejlige mennesker er temaerne på dette sydhavseventyr. Du oplever de eksotiske Hawaii-øer i et behageligt tempo, mens du nyder luksustilværelsen på det moderne krydstogtskib, Celebrity Eclipse. På vejen ud får du en dag i storbyen Los Angeles.

Vi kommer i løbet af krydstogtet godt rundt på opdagelse i den vulkanske øgruppe: På “The Big Island” besøger vi både frodige Hilo på østsiden og solrige Kona på vestsiden, og på den magiske ø Maui venter hvide sandstrande, krystalklart vand samt muligheden for at køre på ”vejen til Hana”. I hovedbyen Honolulu på øen Oahu ser vi bl.a. det historiske Pearl Harbor.

Helpension er inkluderet på krydstogtskibet Celebrity Eclipse, der har 4 store stjerner. Opgrader til udvendig kahyt eller højere kategori, og få drikkepakke med i prisen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta US dollar

Dagsprogram 18 dage
Dag 1
Fly København – Los Angeles
Dag 2
Los Angeles og afsejling
Dag 3–6
Tid til afslapning og fornøjelser på Stillehavet
Dag 7
Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighed for udflugt til Volcano Nationalpark
Dag 8
Kona, Hawaii. Mulighed for halvdagsudflugt i det historiske område omkring Kona
Dag 9
Lahaina, Maui. Mulighed for udflugt ”Vejen til Hana”
Dag 10
Honolulu, Oahu. Mulighed for Ø-rundtur på Oahu. Halona Blowhole, Windward Oahu, Byodo-In, Pearl Harbor og Waimea Bay
Dag 11–15
På havet mod Mexico
Dag 16
Ensenada, Mexico. Spadseretur med rejseleder eller tid på egen hånd på Mexicos riviera
Dag 17
Los Angeles, Californien, USA. Hjemrejse
Dag 18
Ankomst til Danmark

Celebrity Eclipse

Om bord på dette skib er du sikret en luksuriøs ferie, med alle de faciliteter, du kunne ønske dig.

Celebrity Eclipse er et af de nyeste skibe i Solstice-klassen og er elegant indrettet med omtanke for de små detaljer. Skibet er et af rederiet Celebrity Cruises store skibe med plads til 2.850 passagerer, og er fyldt med gode muligheder for dejlige oplevelser. Hvad med en opfriskende dukkert i poolen, en afslappende behandling i spaen eller en tur i fitnesscenteret? Du kan også nyde en lækker middag fra en af skibets restauranter, opleve et show eller nippe til en god drink, mens du nyder udsigten fra skibets komfortable panoramalounge.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/celebrity-eclipse

 

 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Los Angeles
Der er omkring 15 millioner indbyggere Los Angeles
Efter ankomsten kører vi på en orienterende byrundtur til bl.a. Beverly Hills og Hollywood, inden vi ankommer til vores hotel. Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris). Der ligger en del restauranter på West Century Boulevard i gåafstand fra hotellet.
Vi bor på et lækkert hotel tæt ved lufthavnen, så transporttiden bliver kort og der er mulighed for at slappe af efter flyrejsen.

NB. Afhængig af, hvor lang tid det tager at komme igennem lufthavnen og tidsplanen i det hele taget, gennemfører vi enten byrundturen i Los Angeles dag 1 eller dag 2.
Dag 2
Los Angeles og afsejling Afsejling kl. 17.00
Efter morgenmaden på hotellet har vi lidt tid på egen hånd, inden vi mødes igen. Derefter sætter vi kursen mod havnen, hvor vores skib ligger for anker. Efter indtjekningsformaliteterne stævner vi ud på Stillehavet, og mens USA glider ud i horisonten, sættes kursen mod vulkanøerne.
Dag 3–6
Tid til afslapning og fornøjelser på Stillehavet
Et par dage på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på. Mens vi bevæger os mod Hawaii-øerne kan du slappe af på skibsdækket i en liggestol og nyde udsigten, læse en god bog og benytte dig af skibets mange forskellige underholdende tilbud. Her er hele ti spisesteder, du kan vælge imellem, og seks barer hvor du kan nyde et godt glas vin eller en kølig cocktail. Ombord er også et hyggeligt bibliotek med diverse brætspil, et teater, et kasino, fitnessfaciliteter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med forskellige behandlinger (bestilles og betales direkte ombord på skibet). Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.
Dag 7
Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighed for udflugt til Volcano Nationalpark Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Hana Road på Maui
I løbet af morgenen kommer vi frem til byen Hilo på den største ø i Hawaii-gruppen, som slet og ret hedder Hawaii, men også er kendt som “The Big Island”.

Geologisk er Hawaiiøerne dannet af et stort magmakammer, der gennem tiderne har sendt udbrud op gennem en oceanbund, der på dette sted langsomt bevæger sig mod nordvest. Det betyder, at øerne og vulkanerne mod sydøst er størst og yngst, hvorimod øerne mod nordvest er ældst og mest “nedslidte”. Faktisk strækker Hawaii-kæden sig under vandet langt mod nordvest.

Med en alder på 800.000 år er selve Hawaii-øen således gruppens yngste medlem. Landskabet domineres af vulkanerne Kilauea, verdens mest aktive, Mauna Kea og Mauna Loa, der rejser sig godt 4.500 meter over havet. Vulkanerne er de højeste i Stillehavet og verdens højeste bjerge, når de måles fra deres udspring ved havbunden.

Hawaii-øen er ikke kendt for de lange hvide sandstrande, som de øvrige øer, men snarere et enestående og varieret landskab, der i frodighed overgår manges forestillinger. Hilo er beliggende på øens “windward”-side, hvor nordøstpassaten giver mildt og fugtigt vejr året rundt – og giver grobund for et landskab, der er mere frodigt og grønt end andre steder på Hawaii. Byen har bevaret mange af sine gamle træbygninger, og en gåtur gennem de smalle gader åbenbarer spændende detaljer, små butikker og caféer. Som så mange andre steder på Hawaii er befolkningen et etnisk mix fra hele Stillehavet.

Dagens Albatrosudflugt begynder lige uden for Hilo hvor vi oplever det 27 meter høje vandfald Rainbow Falls. Dagens tema er vulkaner og lava, og vandfaldet har da også meget passende sit udspring over en lavahule. Turen går videre til Volcano Nationalpark, hvor du kan opleve verdens mest aktive vulkan. Ifølge myten er Halemaumau-krateret hjemsted for ildens gudinde, Pele. Du får også mulighed for at gå gennem et lavarør, som er formet af en flod af lava, kaldet Thurston Lava Tube. I nationalparken bliver du klogere på øens vulkaner og for en dybere forståelse af, hvor helt unikt Hawaii-øriget er.

På dagens udflugt kører vi cirka 100 km og er på farten i cirka 6 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe lidt snacks (ikke inkl.) og er tilbage på skibet i tide til at spise en sen frokost. Husk gode, komfortable sko, så du kan gå i det let ujævne terræn og få størst udbytte af udflugten.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
Dag 8
Kona, Hawaii. Mulighed for halvdagsudflugt i det historiske område omkring Kona Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Waikiki Beach på Oahu
Vi har endnu en dag på “Den Store Ø”, men i dag er vi på Konakysten. På grund af øens størrelse, højde og de dominerende vinde fra nordøst, ligger vestsiden i regnlæ, så vegetationen er helt anderledes begrænset i forhold til Hilo. Her på Konakysten findes kun en vejrudsigt: Solskin!

Kaptajn James Cook, verdenshistoriens dygtigste navigatør, gik i land her på kysten præcist et år efter han besøgte Kauai og blev her stukket ned og dræbt af vrede indfødte. I dag er kysten en af de populæreste på Big Island med masser af muligheder for vandsport, og det er et godt udgangspunkt for at udforske resten af øen.

Skibet lægger til anker i Kailuabugten, hvor mindre både (såkaldte tenders) fragter skibets gæster ind til kysten ved Kailua pier, lige midt i landsbyen Kailua.

På dagens Albatrosudflugt kører vi langs med Big Islands flotte vestlige kyst og stopper ved et lille lokalt kaffehus for at smage den berømte Kona-kaffe. Vi ser også den smukke bugt Kealakekua Bay – et marinereservat, hvor vi også finder et monument tilegnet James Cook. Det var her, han sejlede ind og blev modtaget som guden Lono, men altså senere viste sig at blot være et menneske, hvilket blev bevist på blodig vis. Vi stopper også ved kirken St. Benedicts, som er udsmykket af belgiske præster, og rejser tilbage i tiden, når vi besøger den nationalhistoriske park, Pu’uhonua O Honaunau, en landsby tilegnet kapuer (folk som havde overtrådt loven).

Vi kører i dag cirka 60 km, er på farten i cirka 4 timer og er tilbage på skibet ved frokosttid.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
Dag 9
Lahaina, Maui. Mulighed for udflugt ”Vejen til Hana” Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00
Kaffebønner er frugtkerner fra kaffe-slægten (Coffea)
I 1880’erne blev Hawaiis første jernbane anlagt på Maui, da øerne satsede på sukkerdyrkning efter nedgang i hvalfangsten. Sukkerrørene skulle transporteres til nærmeste udskibningshavn, hvilket var her i Kahului. Byen oplevede et udbrud af pest i år 1900, hvorfor byen og havnen helt bevidst blev brændt ned til grunden – og bygget op igen. Byen, vi ser i dag, er resultatet af en meget struktureret byplanlægning fra 1948 forestået af sukkerkompagniet Alexander & Baldwin. Arbejderne i sukkermarkerne kaldte tidligere Kahului for “Drømmebyen”, da deres højeste ønske var at komme væk fra støvet på landet og flytte i egen lejlighed i byen.

På dagens Albatrosudflugt bevæger vi os ad Hawaii-øernes utvivlsomt mest berømte vej, Hana Road. Udflugten begynder ved havnen i Lahaina, og herfra følger vi Mauis nordøstligste kyst til Hana. Byen Hana er som sådan ikke målet, det er selve den smukke rejsen dertil, der er dagens højdepunkt. I Hawaii siger man: På den ene side af Hana Road har man Stillehavet og på den anden side Paradisets Have. Den berømte kystvej snor sig med mere end 600 sving, over 59 broer og åbenbarer utallige vandfald og imponerende panoramaer.

Undervejs besøger vi Waiʻanapanapa-park, Kaumanhina-park, Wai Kane-vandfaldet og Wailua-vandfaldet.

Dagens Albatrosudflugt er en del af udflugtspakken. Bemærk venligst, at der max kan deltage 20 personer på disse udflugter, da vi er begrænset af små busser, der kan køre på de små snoede veje. Tag gode sko på i dag, da vi gerne går ud i naturen, når det er muligt. På udflugten kører vi cirka 200 km og er på farten i cirka 9 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe frokost (ikke inkl.). Dagens udflugt egner sig ikke til folk med tendens til køresyge.

Er vi flere end 20 personer afsted, vil rejselederen skifte mellem de små busser.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
Dag 10
Honolulu, Oahu. Mulighed for Ø-rundtur på Oahu. Halona Blowhole, Windward Oahu, Byodo-In, Pearl Harbor og Waimea Bay Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 23.00
Rainbow Falls på "The Big Island"
Oahu er den mest populære ø på Hawaii. Her finder man den berømte Waikiki Beach, Diamond Head, Aloha Tower og den berømte, amerikanske flådebase Pearl Habor. Her ligger også Hawaiis hovedstad Honolulu, som er en moderne by med kulturel indflydelse fra både østen og vesten.

Honolulu er Hawaiis eneste “storby” og en smeltedigel af etniske grupper. De 350.000 indbyggere i selve byen repræsenterer folk fra hele Polynesien, fra Japan, Filippinerne, Kina og Vietnam. Og selvfølgelig fra USA. Der bor 950.000 indbyggere i det samlede storbyområde. Den gamle bydel har stadig mange smukke bygninger fra 1800-tallet, hvor byen udviklede sig eksplosivt som udskibningshavn for bl.a. sandel-tømmer, sukker og hvalfangstprodukter.

Dagens Albatros udflugt står derfor i Oahu’s tegn. Øen byder nemlig på meget andet end Honolulu og Waikiki Beach. Vi tager på en ø-rundtur med privat bus og får et godt indtryk af hovedøen, som er på størrelse med Fyn. I løbet af kort tid begynder øen at manifestere sig som en ægte paradis-ø. Flotte sandstrande, vulkaner og en helt utrolig og unik natur.

Undervejs kan vi bl.a. nyde en fantastisk udsigt til billedskønne Diamond Head og Kahala-distriktet, som er kendt for store eksklusive villaer og resorts. Vi ser også ud over Hanauma Bay, hvor Elvis Presley optog flere scener til to af sine tre Hawaiifilm, ”Blue Hawaii” og ”Paradise, Hawaiian style”.

Vi kører videre langs kysten, og målet er det berømte Halona Blowhole, hvor vandet står som en gejser op gennem et hul i lavaklipperne, når bølgerne slår ind mod kysten. Et højdepunkt i løber at dagen bliver at nyde udsigten til Oahu’s mest fantastiske sceneri over Windward Oahu ved Nuuanu Pali Lookout.

På udflugten besøger vi også Byodo-In, et buddhistisk inspireret tempel, der blev bygget i 1968 for at markere 100-året for de første japanske immigranter. Bygningen er en replika baseret på templet af samme navn i Kyoto. På den nordlige del af øen – kaldet North Shore – er der masser af dejlige strande og næsten ingen hoteller. Her skal vi se surfernes foretrukne strand på nordkysten, Waimea Bay.

Under dagen besøger vi også Pearl Harbor, som ligger ca. 15 km nordøst for Honolulu. Flådebasen er anlagt i en stor naturlig havn, som stadig er base for den amerikanske Stillehavsflåde. Den 7. december 1941 angreb ca. 350 japanske fly basen. Blot to timer senere var flåden sænket, hvilket i høj grad var medvirkende til, at USA gik ind i Anden Verdenskrig. Vi besøger museet og det store monument, der er rejst over slagskibet, USS Arizona, hvis besætning på 1.200 mand døde.

En lille anekdote om monumentet er, at da storfilmen “Pearl Harbor”, som netop handler om japanernes angreb, blev optaget i 2002 med skuespilleren Ben Affleck i hovedrollen, havde producenten ikke tænkt på, at det store monument er sat over netop japanernes angreb, og monumentet optræder derfor i adskillige scener i filmen.

Efter besøget på basen, som stadig fungerer i dag og er den største arbejdsgiver på Hawaii, kører vi tilbage til vores dejlige skib.

Dagens kørestrækning er på cirka 270 km, og vi er på farten i cirka 10 timer. Vi stopper et sted undervejs for at købe frokost (ikke inkl.).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Vi sejler først sent i dag, så vores danske rejseleder står naturligvis til rådighed med tips og gode ideer til, hvordan du får det bedste ud af aftenen.
Dag 11–15
På havet mod Mexico
Et par afsluttende dage på havet er den helt rigtige måde at færdiggøre et krydstogt på, og du kan bruge dagene i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er ombord.

Aftenerne står naturligvis fortsat i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik.
 
Dag 16
Ensenada, Mexico. Spadseretur med rejseleder eller tid på egen hånd på Mexicos riviera Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 17.00
Tæt på de lokale
Ensenada er i Mexico bedre kendt som Baja’s ”Love Boat” havn, opkaldt efter den kendte TV-serie om båden, som i pendulfart rejste mellem Long Beach og Puerto Vallarta. Et af stoppene på ruten var nemlig her i Ensenada. Måske ikke lige, hvad den portugisiske opdagelsesrejsende Juan Cabrillo havde troet, området skulle være kendt for, når han sejlede ind i den naturligt beskyttede vig omkring år 1542. I hans kølvand fulgte alt fra katolske missionærer til russiske immigranter, håbefulde guldgravere efterfulgt af uheldige kortspillere. I dag besøges byen af over 4 millioner turister årligt, de fleste krydser grænsen fra USA, som ligger 110 kilometer herfra. Fiskere og hvalobservatører deler havnen med krydstogtsskibene, som ligger midt i selve byen. Strandene i området er også fantastiske, og selvom vandet kan være koldt, så er det azurblå hav indbydende.

Byen er præget af fantastiske restauranter, uhæmmede indkøbsmuligheder, et Casino med aner i forbudstiden og Hussongs Cantina, hvor Margaritaen siges at være opfundet i 1941 af bartender Don Carlos Orozco. Her kan du med fordel snuppe en cocktail til tonerne fra mariachi-bandet i baggrunden. Ensenada er stedet, hvor gammelt møder nyt, rig og fattig lever side om side, og det voksende gastronomiske miljø lever i bedste velgående. Der er ingen tvivl om, at Ensenada er en levende og meget mexicansk by.

Rejselederen arrangerer en frivillig fællestur til fods i byens centrum. Turen har udgangspunkt i byen Malecon, og alle er velkomne. Man skal regne med ca. 10-15 minutter gang fra havnen til byen og ca. 1-2 timers gåtur. Det plejer at være hyggeligt. Husk at medbringe lidt dollars til en is (på egen regning).
 
Dag 17
Los Angeles, Californien, USA. Hjemrejse Ankomst kl. 06.00
Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører mod Los Angeles og storbyens internationale lufthavn. Nu er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg!
Dag 18
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
 
Inkluderet i udflugtspakken
 • Heldagudflugt (Kahului, Maui) ”Vejen til Hana ”
 • Heldagsudflugt (Hilo, Hawaii) til Volcanoes nationalpark med adgang til parken og besøg på Rainbow Falls
 • Halvdagsudflugt (Kona, Hawaii) med historisk sightseeing, Kealakekua Bay, St. Benedicts-kirken og kaffesmagning
 • Heldagsudflugt (Honolulu, Oahu) med ø-rundtur på Oahu. Halona Blowhole, Windward Oahu, Byodo-In, Pearl Harbor og Waimea Bay

Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Pris: kr. 2.998,- pr. person
Rainbow Falls på "The Big Island"

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 10: kr. 12.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytkategorierne under oplysninger om rejsen

Tillæg for opgradering af delt dobbeltkahyt
Tillæg for kahyt med balkon kat. 2C: kr. 5.998,- pr. person
Tillæg for kahyt med balkon kat. 1B: kr. 7.998,- pr. person

Tillæg for opgradering af delt enkeltkahyt
Tillæg for enkeltkahyt med balkon kat. 2C: kr. 24.998,-
Tillæg for enkeltkahyt med balkon kat. 1B: kr. 28.498,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Los Angeles t/r med mellemlanding(er)
 • Byrundtur i Los Angeles
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 1 nat på lufthavnshotel i Los Angeles med morgenmad
 • 15 nætters krydstogt med Celebrity Eclipse i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på skibet (værdi 1.497,- pr. person)
 • Havneskatter og afgifter (værdi 1.035,- pr. person)
 • Skatter og afgifter i øvrigt
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Måltider på land
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn i alt ca. USD 15,- pr. person Gæster med udflugtspakke bør beregne i alt USD 35,-
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD).
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Til alle rejser med stop i USA skal alle rejsende senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på https://www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa-esta

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA
De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Oplysninger om rejsen

Hvad skal man pakke?

På et krydstogt med Celebrity Cruise Line er der frihed til at klæde sig, som man vil. Det er ikke nødvendigt at checke i det daglige krydstogtprogram, som det oftest er på andre krydstogter, hvilken påklædning der anbefales til aftenens arrangement. Pæn og uformel påklædning er alt, der kræves. For ikke at udelukke sig selv fra deltagelse i specielle arrangementer anbefaler vi dog, at garderoben omfatter jakkesæt eller smoking og lang kjole, da der i løbet af krydstogtet afholdes et par specielle arrangementer i udvalgte saloner og restauranter. Jeans, shorts, T-shirt og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 17.30.

Drikkevarepakke på krydstogtet

Hvis du opgraderer til en udvendig kahyt eller højere kahytskategori, får du en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vin (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages
Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Kahytskategori 10 ”Inside Stateroom”
Indvendig kahyt på dæk 9. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori 2C ”Deluxe Veranda (partially obstructed view)”
Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 6. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet. Der er ikke 100 % fri udsigt fra balkonen, da der på dækket under er enten restaurant, overdækningen, nogle sikkerhedsreb eller toppen af redningsbådene. Der er dog på alle kahytter en fin havudsigt.

Kahytskategori 1B ” Deluxe Veranda”
Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 9. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage og pakning

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Hvad skal man pakke?

Let bomuldstøj er uundværligt i de varme himmelstrøg, men en trøje eller tynd jakke kan alligevel være god at have med, ikke mindst da det ofte er køligere indendørs på grund af aircondition. Komfortable sko anbefales til turene på land, og glem ikke at tage løbesko og træningstøj med, hvis man planlægger at benytte sig af sportsfaciliteterne om bord. Vaskeriet om bord ordner mod betaling vask og rens fra dag til dag. Husk badetøj og solcreme med høj faktor. Den tropiske sol er meget stærkere, end vi nordboere er vant til.

Der er stor forskel på klimaet i Hawaii. Fx er der på Hawaii-øen forskellige klimazoner på nordsiden (Hilo) og vestsiden (Kona). Tag derfor en regnjakke eller poncho med for en sikkerheds skyld.

Solbriller og solcreme

Midt ude på Stillehavet er UV-strålerne betydeligt stærkere end, hvad vi er vant til. Solbriller af god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighed. Bruger du briller, bør du tale med din optiker – og hav et ekstra par briller med i reserve! Husk en kraftig solcreme.

Tidsforskel

Los Angeles er 9 timer efter dansk tid.
Hawaii er 12 timer efter dansk tid.
 

Morgenmad i USA

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.
 

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.
Hånden på hjertet

Krydstogtet

Vores krydstogt på tværs af Stillehavet er en rejse på næsten 4.900 sømil. Det betyder, at der på vej til Hawaii og retur vil være nogle sammenhængende dage, hvor vi er på havet. Det kan måske ved første øjekast virke skræmmende, men fortvivl ej! Af alle de mange gæster, Albatros Travel har haft med på krydstogt, har vi stadig til gode at høre, at vores gæster har kedet sig ombord. Der er masser af underholdning, musik i forskellige genrer, quizzer og restauranter, der skal prøves, for blot at nævne nogle få at de ting, man kan foretage sig ombord. Og har du en god bog med i kufferten, kan du med lethed finde et roligt hjørne på dækket, hvor du kan trække dig tilbage for en stund.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med uforglemmelige oplevelser En spændende rejse med en dejlig og dygtig rejseleder
Date published: 2019-11-21
Rated 5 out of 5 by from et langt og godt krydstogt Vi havde den bedste rejseleder som virkelig havde sat sig ind i rejsemålet Hawaii
Date published: 2019-11-14
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser En spændende rejse med en meget dygtig rejseleder. Desværre var tiden på øerne for korte med en meget hektisk program
Date published: 2019-11-14
Rated 4 out of 5 by from En lang, men nødvendig rejse til Hawaii. Vil man besøge Hawaii, må man acceptere både en lang flyrejse og mange dage på søen. De første fire dages sejlads hjalp til at overvinde tidsforskellen på 9 + 3 timer. Hawaii byder på flotte naturscenarier og er interessante som vulkanske øer midt i det store Stillehav. Men turen bød på megen kørsel i bus og begrænset tid til at se sig omkring. En ekstra dag i Honolulu ville være at foretrække.
Date published: 2019-11-13
Rated 3 out of 5 by from Et smukt rejsemål med et behageligt klima. Et smukt rejsemål og et velfungerende,behageligt krydstogt.
Date published: 2019-11-13
 • y_2023, m_12, d_10, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_5
 • loc_da_DK, sid_USCOC16, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser