Rejs til USA

Stjernerestauranter og fastfoodkultur. Luksushoteller og bizarre moteller. 88.000 km highways og endeløse prærier. Guds eget land folder sig ud fra Mount McKinley til Death Valley, fra Manhattans elegante skyline over barske Rocky Mountains til badeferie med Hollywoodstjernerne i Californien. Her er metropoler, der aldrig sover, og nationalparker, hvor man kun hører lyden af prustende bisoner.

Indbyggere 324 mio.
Hovedstad Washington D.C.
Sprog Engelsk
Stjernerne symboliserer de 50 stater
Vidste du...
at selvom engelsk er det mest udbredte sprog i USA, er det ikke landets officielle sprog? Et sådant findes nemlig slet ikke.
at melodien til USA’s nationalsang "The Star-Spangled Banner" er lånt fra den britiske drikkevise "The Anacreontic Song"?

New York

Empire State Building og Chrysler-bygningen skyder op mellem hundredvis af tårnhøje kontorbygninger i glas og stål. Nedenfor i Central Park løbes der på rulleskøjter, i SoHo og Tribeca shoppes der kunst, og efter arbejde tager kunstnere og galleriejere hjem over Brooklyn Bridge til den nye, hippe bydel Williamsburg. Man har konstant fornemmelsen af at have været her før – også ved sit første besøg. New Yorks skyline med Manhattans voluminøse skyskrabere er gengivet så mange gange på film, at det indimellem kan være svært at kende forskel på fiktion og virkelighed. Men det slår alt sammen benene væk under én, når man forsvinder i skyggerne under dem.

Læs også vores anbefalinger til nogle gode New York-oplevelser i artiklen 24 timer i New York

Det amerikanske ikon, Frihedsgudinden

USA’s østkyst

Men USA er naturligvis meget andet end Wall Street, Chinatown, Little Italy, Times Square, Broadway og The Big Apple. Men går rejsen til USA’s østkyst, er New York City et must, ligesom Frihedsklokken i Philadelphia, Casino- og badebyen Atlantic City, Det Hvide Hus i Washington DC eller naturen omkring Niagara Falls og nationalparken Shenandoah.

Det er også værd at opleve det traditionsrige og meget ”europæiske” New England – USA’s nordøstlige hjørne, der huser staterne Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire og Maine samt de prestigefulde universiteter Harvard og Yale. Uden for storbyen Boston, der bugner af bogcaféer i North End og mættes af atmosfære i Beacon Hill, kan man nyde en idyllisk ferie i skove, der svælger i alverdens træsorter som ahorn, ask, eg, birk og bøg.

Niagara Falls i staten New York

Rocky Mountains og midtvesten

Vil du rejse endnu længere væk fra Amerikas store byer, skal du holde ferie i Rocky Mountains og det vilde vesten med staterne Idaho, Montana, Wyoming og Colorado. Her er der levende postkort med vide horisonter, store klippebjerge, og imponerende nationalparker som fx Yellowstone. Ikke alt for langt væk ligger desuden præriestaterne Kansas, Nebraska og South Dakota, med Mount Rushmore og det kendte monument af de fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, hvis enorme stenansigter er lige så høje som 6-etagers bygninger. Glem heller ikke Chicago og de store søer – den gamle gangsterby har forvandlet sig til en spændende arkitektonisk drømmeby med den imponerende skyline indeholdende det 443 meter høje Sears Tower, der nu er USA’s næsthøjeste skyskraber efter One World Trade Center på 541 meter. Byen har samtidig et spændende og rigt musikliv.
Mount Rushmore i South Dakota

USA's vestkyst

Musik er der også masser af i Seattle eller The Emerald City, hvis smukke bagtæppe udgøres af Olympic-bjergene mod vest og det 4.400 meter høje Mount Rainier mod sydøst. Byen, der blev verdenskendt for den rockede musikgenre grunge i 1990’erne, har i øvrigt meget passende fået sit eget musikmuseum, som er tegnet stjernearkitekten af Frank O. Gehry. Fra Seattle kan man tage nordpå mod Vancouver i Canada eller sydpå langs Stillehavskysten, der blandt andet er befolket af hvaler, delfiner og søløver. Få vil snyde sig selv for en ferie i solrige Californien med spændende San Francisco, glamourøse Hollywood og den kuriøse danske by Solvang. Gør også plads til et feriebesøg i Joshua Tree National Park, som har taget navn efter det lille palmetræ, der har tilpasset sig de barske leveforhold i Californiens Mojave-ørken. Parken ligger på grænsen mellem to ørkentyper – på den ene side den lavere og golde Colorado-ørken i syd, og på den anden side den frodigere og højere beliggende Mojave-ørken lidt længere mod nord. Der er også masser at opleve i stater som Arizona, Nevada, Utah og New Mexico: Fra naturoplevelser i Grand Canyon over neonflakkende spillehaller i Las Vegas til eksotiske Santa Fe.

Bruce Canyon i Utah

USA’s sydstater

Det sydvestlige USA byder på en enestående mulighed for at rejse ind i sjælen på de indianske kulturer. For eksempel i det store Navajo-reservat og de mange Pueblo-indianske landsbyer i New Mexico. Eller du kan foretage en musikalsk rejse til jazzens hjemby New Orleans, country-musikkens hovedstad Nashville og Elvis Presleys Graceland i Memphis, Tennessee. Er du mere til store Chevrolets, Buicks eller toptunede Harley Davidsons, skal du selvfølgelig begive dig ud på den legendariske Route 66. Ruten fra Chicago til Los Angeles strækker sig over 3.939 kilometer og går gennem otte delstater.
Hestevogn i New Orleans

USArejser

 • New York, New York - Start spreading the news!

  En eventyrlig rejse til en af verdens mest fascinerende og pulserende storbyer. ”Start spreading the news, I'm leaving today…”

  4,5
  • 3 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Solskinsstaten Florida

  11 dages historie, kultur, oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: Solskinsstaten Florida

  4
  • 3 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 19.998,–
  fra København
 • På opdagelse i Cascadia

  En billedskøn rejse fra Seattle til Vancouver Island og Vancouver med betagende kystlandskaber som rejseledsager

  4,2
  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 24.998,–
  fra København
 • USA's sydstater

  Borte med Blæsten

  De charmerende sydstater – fra Atlanta til New Orleans, country-byen Nashville og Elvis’ Memphis

  4,6
  • 22-09-2024
  • 13 dage
  • 26.998,–
  fra København
Del denne side