Caribien på langs

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev USA’s vugge, Boston, efterfulgt af krydstogt til hele 5 caribiske paradisøer. Inkl. helpension om bord på skibet

Fra efterårsfarver i Boston til gnistrende solnedgange i tropiske temperaturer! Med dette dejlige Albatroskrydstogt har du mulighed for udskyde den kommende vinter, når vi om bord på Serenade of the Seas sejler rundt i Det Caribiske Hav. Her venter besøg på 5 frodige øer, der byder på hver sin historie og kultur. Inden da byder tiden i Boston på en spændende byrundtur, og afslutningsvis kan vi nyde Miamis milde klima, når vi runder turen af med en nat i Florida.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt i Caribien

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram 16 dage
Dag 1
København – Boston, USA
Dag 2
Boston. Byrundtur med bl.a. Harvard og spadseretur ad Freedom Trail. Ombordstigning
Dag 3–5
På havet mod Caribien
Dag 6
Philipsburg, St. Maarten. Verdens mindste stykke land delt af to nationer
Dag 7
St. Johns, Antigua. Sukkerrørs- og ananasplantager. Mulighed for ørundtur med Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights and Turner’s Beach
Dag 8
Bridgetown, Barbados. Øen, hvor rommen blev opfundet. Mulighed for udflugt til Barbados’ forrevne østkyst og besøg på romdestilleri
Dag 9
På havet mod ABC-øerne
Dag 10
Willemstad, Curaçao. Hollandsk kolonikultur og pastelfarvede huse
Dag 11
Oranjestad, Aruba. Hvide sandstrande og forreven klippekyst
Dag 12–13
God tid på havet til afslapning og fornøjelser
Dag 14
Ankomst til Fort Lauderdale, byrundtur og overnatning i Miami
Dag 15
Miami og hjemrejse
Dag 16
Ankomst til København

Serenade of the Seas

Med plads til over 2.500 passagerer er Serenade of the Seas del af  Radiance-klassen hos rederiet  Royal Caribbean. Skibet er udstyret med store glasvinduer, som giver en fantastisk udsigt og meget lys, perfekt suppleret af elegant interiør og lækre møbler. Om bord kan du nyde en moderne samling af kunstværker og skulpturer. Om bord på de 13 dæk findes alt, du kan ønske dig af et moderne krydstogtskib. Du kan nyde godt af pools og spabade, stort udendørs filmlærred, klatrevæg, minigolfbane samt flere forskellige restauranter og caféer.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Boston, USA
Efter ankomsten til lufthavnen kører vi til vores hotel. Her indlogeres vi og kan nu hvile ud efter rejsen over Atlanten.
Dag 2
Boston. Byrundtur med bl.a. Harvard og spadseretur ad Freedom Trail. Ombordstigning Afsejling kl. 16.00
Universitetet Harvard, Boston

I dag tager vi hul på en af USA’s mest legendariske og historiske storbyer, Boston. Her kører vi på panoramasightseeing og ser lidt nærmere på West End-området med det mondæne Beacon Hill og Bostons ældste bydele. På modsatte side af floden Charles River kan vi kigge over på Massachusetts Institute of Technology (MIT), som er et af – ja, hvis ikke dét – førende tekniske universitet i verden. Andre seværdigheder er det grønne smedejernsstadion Fenway Park, der vækker minder om en tid i første halvdel af det 19. århundrede, hvor kække baseballspillere i caps og knæbukser var de absolutte idoler i en tid før kabel- og reality-tv og talentshows.

Vi slår også et smut forbi universitetet Harvard, der er et af de 8 såkaldte Ivy League-universiteter i USA. Ivy League var egentlig en universitetsfodboldliga, men betegnelsen dækker i dag universiteter, der har en særlig anerkendt høj akademisk standard. Harvard er dermed i samme liga som fx Yale og Princeton.

Efter byrundturen og check-in på skibet følger vi sidst på eftermiddagen den stemningsfulde udsejling, hvor fastlandet fortaber sig, mens vi stævner ud i Atlanterhavet med kurs mod Det Caribiske Hav.

Dag 3–5
På havet mod Caribien
Serenade of the Seas
Vi indvier krydstogtet med nogle dejlige dage på havet med kursen sat mod Caribien. Nyd den skønne, afslappende rytme om bord, og benyt dig af skibets mange spændende tilbud og faciliteter. Dagene tilbringer du naturligvis i dit helt eget tempo – du kan vælge at slappe af med en god bog, snuppe en tur i motionscenteret, gå til nogle foredrag eller prøve kræfter med nogle af de mange andre aktivitetsmuligheder om bord.
Dag 6
Philipsburg, St. Maarten. Verdens mindste stykke land delt af to nationer Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18.00
I Philipsburg på St. Maarten

Vi er nu fremme ved St. Maarten, som er det mindste stykke land i verden, der deles af to nationer. Øen er lidt mindre end Amager, men alligevel er delingen skam en alvorlig sag. Holland og Frankrig har hver en bid – og det sætter sit præg på øen.

Legenden siger, at Christoffer Columbus sejlede forbi øen den 11. november, den hellige Sankt Martins dag, og opkaldte øen efter ham. Det var dog først i 1631, at europæerne slog sig ned på øen. De var specielt interesserede i at få fat i øens store reserver af salt, som man dengang brugte til konservering af madvarer.

Både hollændere og franskmænd strømmede til øen. Hollænderne slog sig ned på den sydlige del af øen og franskmændene på den nordlige, og de enedes om at dele øen. Det holdt dog ikke længe. Franskmændene overtog først det hele, og så gik hollænderne i krig, og smed franskmændene ud igen. Sådan blev det ved. Først i 1817 blev der ro om grænsedragningen.

Skibet lægger til i Philipsburg på den hollandske side af øen. Du kan vælge selv at tage på opdagelse på øen eller tilmelde dig en af skibets udflugter (bestilles og betales direkte på skibet).

For de ekstra eventyrlystne er et af de helt store St. Maarten-hit at befinde sig på stranden Maho Beach, når dagens fly lander. Stranden, som ligger cirka en halv times kørsel fra Philipsburg, ligger så tæt på landingsbanen, at flyet bogstaveligt talt befinder sig lige over hovedet på en, lige inden det lander. Dette er bestemt ikke for sarte sjæle!

Dag 7
St. Johns, Antigua. Sukkerrørs- og ananasplantager. Mulighed for ørundtur med Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights and Turner’s Beach Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00
Havnen i St. John, Antigua

Vi lægger i dag til i Antiguas hovedstad, St. John’s. Øens europæiske opdager, Christoffer Columbus, kom hertil på sit andet Caribienstogt i 1493 og opkaldte øen efter Santa Maria la Antigua, Sevillas skytshelgen. I 1632 ankom en gruppe englændere fra naboøen St. Kitts og etablerede med succes bosættelser. Det blev startskuddet til sukkerproduktionen, som derpå nærmest eksploderede med over 150 sukkermøller.

Senere blev øen en vigtig indgang til de caribiske kolonier og blev ofte kaldt ”Porten til Caribien”. I hovedstaden St. John’s kan man opleve flotte, restaurerede historiske bygninger, ikke mindst St. John’s Cathedral, hvis tårne dominerer byens skyline. Beboelseshusene er malet i særdeles friske farver, og byen er et glimrende sted at nyde et spændende måltid og gøre et fund i de prisbillige forretninger.

Dagens Albatrosudflugt er en tur til en af de mest populære havne på Antigua, English Harbour på sydspidsen af øen, som i 1600- og 1700-tallet var base for det engelske søværn i Caribien. Lord Horatio Nelson skulle efter sigende have besøgt den flere gange. Det er et imponerende bygningsværk, og havnen var perfekt for den britiske flåde. Bugten ligger i læ for orkaner, og den eneste indgang til havnen er en smal åbning mellem to landtanger, som selvfølgelig i datiden var svært bevogtede.

Også det historiske værftsområde, Nelson’s Dockyard fra 1745, som ligger tæt ved English Harbour, er i dag fint restaureret og et populært udflugtsmål. Området med det gamle skibsværft og flådehavnen har helt op til vore dage bevaret sin funktion – nu som havn og samlingssted for store private lystyachter.

Fra udsigtspunktet Shirley Heights er der en fremragende udsigt over havneområdet, og her kan du få et rigtig godt indtryk af, hvorfor English Harbour var en så eftertragtet naturhavn.

Når vi har dykket ned i historien, er det tid til at dykke i bølgen blå. Vi kører tværs over øens frodige midte til Turner’s Beach, som er et pragteksempel på de fantastiske sandstrande, Antigua kan byde på. Turner’s Beach er blot en af de 365 strande på øen – en for hver af årets dage – og her er både restaurant og faciliteter. Efter et par timers afslapning på stranden kører vi tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere senere i programmet).

Dag 8
Bridgetown, Barbados. Øen, hvor rommen blev opfundet. Mulighed for udflugt til Barbados’ forrevne østkyst og besøg på romdestilleri Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 20.00
Barbados!

Vi ankommer i dag til Bridgetown på Barbados, som både er berømt for sine billedskønne hvide sandstrande – og for sin liflige rom. Midt på øen skærer de lange alléer sig ind mellem de vajende sukkerrør, og rundt om i landsbyerne ses gamle anglikanske landsbykirker og små typiske, kulørte og til tider faldefærdige træhuse.

Øens indbyggertal er på cirka 260.000. Derudover lever her Barbados Green Monkey – aben, som blev bragt til øen fra Vestafrika for cirka 300 år siden. Den har blandt andet været med til at redde mange menneskeliv gennem produktion af poliovaccine. I dag er der mange tusinde aber på øen, men de anses efterhånden for skadedyr, fordi de spiser afgrøderne. Man skal dog være heldig for at spotte én – de gemmer sig som regel godt.

I modsætning til flertallet af de caribiske øer var Barbados underlagt samme kolonimagt, nemlig den britiske, under hele kolonitiden – undtagen de allerførste år. Barbados er den af de caribiske øer, der ligger længst ude mod Atlanterhavet, og det var da også først i 1536, øen blev opdaget af et portugisisk skib på vej til Brasilien. Da besætningen gik i land, fik de øje på Ficus citrofolia, figentræer med lange, skægagtige luftrødder, der hang ned fra trætoppene. Deraf har øen fået sit navn, Barbados – de skæggede.

Barbados er ikke en vulkanø som mange af de øvrige caribiske øer, men derimod et resultat af jordskorpens bevægelser og hævning af havbunden. Undergrunden er af kalksten, hvorfor man også tidligt fandt store ferskvandsreservoirer. Det kom både øens befolkning, sukkerproduktionen og naboøerne til gode. Barbados var det første sted, man begyndte at producere rom. Barbadosrom er i dag et ikon inden for spiritus, og rundt om på øen ligger romdestillerier, hvor man kan se produktionen af rommen, høre om rommens historie og naturligvis smage på varerne.

Dagens udflugtstilbud bringer os om til Barbados forrevne østkyst, hvor man mærker, hvordan det mægtige Atlanterhav genner millioner af år har banket løs på klipperne. Vi skal naturligvis også prøvesmage den lokale rom, når vi lægger vejen forbi et destilleri.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere senere i programmet).

Dag 9
På havet mod ABC-øerne Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

Efter de første caribiske oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret.  Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 10
Willemstad, Curaçao. Hollandsk kolonikultur og pastelfarvede huse Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 20.00
Curaçao – dybblå likør med en svag aroma af appelsin

Curaçao ligger kun 12 grader nord for ækvator, og det mærkes tydeligt på klimaet, som er stabilt og dejlig varmt året rundt. Geografisk er Curaçao en del de såkaldte ABC-øer (Aruba, Bonaire og Curaçao), men politisk er det en anden snak. I 2010 blev Curaçao et selvstændigt land inden for Nederlandene i modsætning til nærliggende Bonaire, der har status som hollandsk kommune. Hollænderne anlagde hovedstaden Willemstad omkring en naturlig havn (Schottegat), og byen er stadig præget af kanaler og flydende markeder med tilsejlende handlende fra Venezuela og Colombia. Willemstad har omkring 140.000 indbyggere.

Sproget, der kaldes papiamento, er et blandingssprog af hollandsk, portugisisk, engelsk og afrikanske dialekter. Blandingen af forskellige sprog gør papiamento til et såkaldt kreolsk sprog.

Arkitekturen er naturligvis hollandsk inspireret, men da bygningerne samtidigt er malet i alle regnbuens farver, har byen en særegen caribisk charme. En gammel svingbro, der er konstrueret på 16 pontoner, og som åbner og lukker sig gentagne gange i løbet af dagen, forbinder de to bydele, Punda og Otrabanda

(”den anden side” på papiamento).

De fleste associerer nok navnet Curaçao med den karakteristiske dybblå likør med en svag aroma af appelsin. Likøren er tilsat tørret skal fra laraha-citrusfrugten, der dyrkes på øen, og det er fra den, appelsinsmagen kommer. Farven derimod er ganske kunstig, nærmere betegnet E133 Brilliant Blue, men den giver et farvepift til diverse tropecocktails.

I dag kan du vælge at gå en tur i Willemstad med den danske rejseleder. Du kan også vælge at bruge dagen på egen hånd og fx tage på en af de fantastiske badestrande, øen har at byde på.

Dag 11
Oranjestad, Aruba. Hvide sandstrande og forreven klippekyst Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 18:00
I Arubas hovedstad, Oranjestad

Aruba er ikke større, end man kan nå det meste på en dag. Trods det beskedne areal, 30 kilometer lang og 10 bred, er naturen afvekslende. Fra smukke vige med Caribiens blødeste hvide sand, palmer og indbydende turkist vand, til et forunderligt barsk landskab af forrevne klipper og skjulte kalkstensgrotter på nordkysten.

Midt på øen finder man et ørkenlandskab med store kaktusplanter og stenformationer, der ligger som var de efterladenskaber fra en rasende gud fra fortiden. Øen var oprindeligt beboet af Caquetio-indianere, men da den spanske opdagelsesrejsende Alonso de Ojeda ankom til øen omkring 1499, blev alle indbyggerne eksporteret til Santo Domingo, hvor de blev sat til at arbejde i kobberminerne. I forbindelse med firsårskrigen mellem Spanien og Holland tog Holland magten over øen i 1636, og en kort overgang var øen under engelsk styre i 1805, i forbindelse med Napoleonskrigene. Øen kom tilbage under hollandsk kontrol i 1816.

Vi lægger til kaj i øens hovedstad, Oranjestad, en ren og blankpudset lille by med blot 20.000 indbyggere. Bemærk den stærke hollandske indflydelse på arkitekturen. Aruba er ikke som andre caribiske øer, men i en kategori helt for sig selv. Den er Aruba!

På Aruba skal vi på udflugt for at opleve, hvordan Atlanterhavets kraftige bølger mod nord og Det Caribiske Havs milde vande mod syd på forunderlig vis har formet landskabet. Vores første stop på turen er ved en sommerfuglefarm, hvor vi ser det store farvespektrum, som Caribiens sommerfugle spænder over. Fra sommerfuglefarmen fortsætter vi til Aruba Aloe Balsamfabrik. På den guidede rundvisning får vi indblik i produktionsprocessen fra bladene skæres i markerne, til de færdige produkter står klar.

Vi når frem til Atlanterhavskysten, hvor vi ser et af naturens fantastiske underværker i form af en lille naturlig bro. Broen er dannet af havets konstante brusen ind i koralkysten og bugter sig otte meter over havets utæmmede overflade. Vi slutter i Arubas hovedstad, Oranjestad.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 12–13
God tid på havet til afslapning og fornøjelser
Vi nyder nogle dejlige dage på skibet øremærket forkælelse og afslapning, mens vi glider gennem Atlanterhavet tilbage mod Miami. Mulighederne og aktiviteterne er mange om bord på skibet, og du kan forme dagene lige præcis, som det passer dig. Om aftenen er det oplagt at tage en tur i teateret og måske nyde en god drink til en gang livemusik.
Dag 14
Ankomst til Fort Lauderdale, byrundtur og overnatning i Miami Ankomst kl. 6.00
I Miami

Tidligt om morgenen har vores dejlige skib nået Floridas kyst, og vi lægger til i Ft. Lauderdale. Det er tid til at sige farvel til skibets personale, som har taget sig så godt af os de sidste mange dage og drage på opdagelse i Miami.

Vi bliver hentet i bus og kører det korte stræk sydpå til USA’s solskinsby nr. 1! Her skal vi på byrundtur, hvor vi blandt andet ser de smukke art deco-bygninger og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale hygger sig med spadsereture og med at gå på caféer og restauranter. Vi nyder atmosfæren i Floridas største by.

Dag 15
Miami og hjemrejse
I dag er det tid til at sætte kursen mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter.
Dag 16
Ankomst til København
Vi ankommer til København med kufferten fuld af ferieminder fra Boston, Miami og Caribien.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Barbados. Halvdagsudflugt med øtur og besøg på romdestilleri.
 • Aruba. Halvdagsudflugt med sommerfugle, aloe vera og forreven klippekyst.
 • Antigua. Halvdagsudflugt til Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach

Pris: kr. 1.198,- pr. person

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Boston og Miami – København (med mellemlanding)
 • 1 nat på hotel i Boston i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på hotel i Miami i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Byrundtur i Boston
 • Byrundtur i Miami
 • Transport iht. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederne
 • 12 nætters krydstogt med Serenade of the Seas i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Drikkepenge på skibet (kr. 1.059,- pr. person)
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens samlede pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for udvendig, balkon- og enkeltkahyt
 • Udflugtspakke kr. 1.198,- pr. person
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (ca. 10 USD. Personer med udflugtspakke bør beregne ca. 16 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD) Læs mere her
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne på krydstogtskibet?

Indvendig kahyt
Kahytskategori 6V, dæk 3. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med vindue
Kahytskategori 8N, dæk 3. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med balkon
Kategori 6D, dæk 7. Kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet. Kontakt Albatros for pris og muligheder.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Dansk Vestindien: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/dansk-vestindien
Caribien: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse - ESTA til USA. Læs mere her

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, iPads og andre tablets, bærbare computere etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from Fantastisk skib, dårlig rejseleder Udflugtspakken er ikke tilfredsstillende. Vi vil anbefale at bruge lidt flere penge på lokale taxaer og guider. De ture vi selv planlagde var bedre end dem i udflugtspakken. Turene i udflugtspakken er for korte og man når knap nok at se øerne ordentligt.
Date published: 2019-11-28
Rated 2 out of 5 by from En fin tur men med mange sejldage. En god rejse men ikke en tilfredsstillende rejseleder.
Date published: 2019-11-19
Rated 5 out of 5 by from Caribien når den er bedst En skøn tur med en guide der kunne sin historie. Der var et sted hvor den lokale guide ikke kom.det klarede jeres guide rigtigt godt.
Date published: 2019-11-14
Rated 5 out of 5 by from Dejlig oplevelse Marie Louise kær
Date published: 2019-11-13
Rated 3 out of 5 by from Ok rejse, lidt kedeligt Cruise skib Godt tilrettelagt tur. Fint med ophold på hotel i både Boston og Miami Beach. Krydstogts skibet var en skuffelse hvad angiv stemning.
Date published: 2018-11-17
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse. Det var en dejlig spændende rejse med en rigtig god og informativ rejseleder.
Date published: 2018-11-16
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse Super rejse
Date published: 2018-11-15
Rated 5 out of 5 by from Dejligt krydstogt til andre caribiske øer end de sædvanlige. Rejsen var rigtig godt sammen sat og rejseleder B.Kaminska, var formidabel vidende og hjælpsom.
Date published: 2018-11-14
 • y_2024, m_7, d_16, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_da_DK, sid_USCOC15, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser