Caribien

Strandhadere bør nærme sig Caribien med varsomhed, for sol og palmesus er næsten uundgåelige ingredienser i en ferie i Caribien.

Med kolonihistorie af både den engelske, franske, spanske, hollandske og danske slags og en kultur med indianske, afrikanske og europæiske elementer er der vidt forskellige oplevelser at hente i Caribien. Et krydstogt er derfor en oplagt rejseform, hvis man vil langt omkring blandt de mange paradisiske øer.

Areal 239.681 km²
Antal indbyggere 43,5 mio.
Største lande (efter indbyggertal)
 • Cuba – 11,2 mio.
 • Dominikanske Republik - 10,6 mio.
 • Haiti - 10,5 mio.
 • Puerto Rico - 3,6 mio.
 • Jamaica - 2,9 mio.
Vidste du?

at Caribien oprindeligt blev befolket af carib-folket fra Venezuela omkring 1200 f.v.t.?

at kun cirka 2 % af Caribiens omtrent 7.000 øer er beboede?

Caribiens geografi

Caribien, der også er kendt som Vestindien, er en øgruppe ud for Mellemamerika, der strækker sig over 4.000 kilometer og deler Atlanterhavet fra Det Caribiske Hav og Den Mexicanske Golf. Geografisk hører Caribien under Nordamerika, og øgruppen omfatter et væld af lande og mere eller mindre selvstændige territorier underlagt andre lande. I alt omfatter Caribien over 7.000 øer, klipperev og skær – en del beboede, men endnu flere uden faste beboere. Mange er øerne er af vulkansk oprindelse og har bjergrige landskaber med aktive eller inaktive vulkaner. Det gælder blandt andre Haiti, Saint Lucia og Puerto Rico.  Andre som for eksempel Bahamas, Aruba og Caymanøerne er flade koraløer. Mens naturen under vandet for de fleste øers vedkommende består af koralrev, fisk i alverdens farver samt små og store skildpadder, kan man over vandet bevæge sig mellem dampende vulkaner, grønne bananpalmer, kaktusbeklædte ørkenområder og naturligvis de lokkende sandstrande.
Eksotiske Dominica

Caribiens historie

De caribiske øers historie ændrede sig brat i 1492, da en søfarer ved navn Christoffer Columbus lagde til på Bahama-øen San Salvador og troede, at han var kommet til Indien. Columbus begyndte herefter en sand ø-hop-rundtur i regionen, der senere blev kaldt Vestindien. De første spanske opdagelsesrejsendes ophold på de enkelte øer var kortvarige, men de var alligevel begyndelsen på et sandt kolonieventyr for europæerne og første skridt mod udryddelse for øernes oprindelige befolkning af arawak-, carib- og taino-indianere. I 1700-tallet, da næsten alle de vestindiske øer var blevet til europæiske kolonier, var stort set alt opdyrkeligt land dækket af marker med sukkerrør, kaffe, tobak og andre eksotiske afgrøder. Til at passe markerne var der indført slaver fra især Vestafrika, og det er grunden til, at langt over halvdelen af den caribiske befolkning i dag er sorte eller mulatter. I begyndelsen af 1800-tallet begyndte en bølge af selvstændighed at rulle ind over Caribien. Haiti var i 1804 den første koloni, der fik eget flag og regering. Herefter fulgte Den Dominikanske Republik og Cuba, og i løbet af 1900-tallet opstod der utallige nye, små stater. Enkelte øer som Martinique, Nederlandsk Caribien og De Britiske Jomfruøer er dog stadig underlagt en regering på den anden side af Atlanten.
Dyrelivet er også rigt i Caribien

At rejse i Caribien

Alene de fysiske omgivelser kan give de fleste, der rejser til Caribien, forsigtige forhåbninger om at lide skibbrud og være tvunget til et liv blandt sand, vand og palmer for evigt. En rejse til Caribien er lig med tilbagelænet livsnyderstemning, krydret kreolermad, lækre badestrande, rom, cigarer og meget mere. Bliv for eksempel klogere på dansk kolonihistorie på Skt. Thomas. Prøv at få et glimt af de grønlige aber på Barbados. Opdag det ene vandfald efter det andet i Den Dominikanske Republiks bjergrige indre. Find reggaerytmen sammen med en rastafari med lange, tykke dreadlocks på Jamaica. Bliv overvældet af antallet af farver på fisk og koraller i dykkerparadiset Bonaire. Skyl baguettes og croissanter ned med eksotiske drinks på Martinique. Nyd duften af krydderier på markederne på Grenada – Caribiens kryddericentrum. Eller lev det klassiske driverliv på de palmebestrøede strande på… hvilken som helst caribisk ø.
En af de fantastiske caribiske strande

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Caribienrejser

 • Cuba – Caribiens kulturelle perle

  Oplev atmosfæren i Havanna og Cubas andre charmerende byer rundt på denne smukke ø i Caribien. Rejsen afsluttes med dejlig badeferie ved de caribiske strande

  • 4 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 22.998,–
  fra København
 • Maks. 24 deltagere

  Cubas kontraster – en rundrejse fra vest til øst

  Drømmerejse til Cuba med det bedste, landet har at byde på. Vi besøger både den vestlige og østlige del af øen og afslutter med sol og badning

  • 4 afrejser
  • 18 dage
  • Fra 33.998,–
  fra København
 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Kom på et storslået søeventyr i Americas med Norwegian Jewel – fra den pulserende millionby Los Angeles til Latinamerikas fortryllende natur og kolonitidsbyer

  4,5
  • 06-11-2024
  • 20 dage
  • 31.998,–
  fra København