Drømmekrydstogt i Middelhavet

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Royal Carribean Cruise Lines dejlige og nyligt renoverede skib Freedom of the Seas bringer dig til middelhavslandenes kulturperler

Når det flotte M/S Freedom of the Seas stævner ud fra Barcelona, venter der passagererne en forrygende uge. Store kulturelle oplevelser og seværdigheder kombineret med udsøgt forkælelse om bord på et af verdens største krydstogtskibe er nøgleordene på denne enestående rejse. Inden krydstogtet har vi en overnatning på hotel i Barcelona, og ud over en fyldestgørende rundtur i byen, bliver der tid til at slentre op og ned ad Ramblaen, købe sig en dejlig tapasfrokost eller blot sidde på en café og betragte bylivet.

Odysseen til havs starter langs den franske riviera, hvor vi har landgang ved den idylliske kystby Villefranche nær Nice og Toulon. Herfra sejler vi sydpå langs den italienske kyst med tre stop undervejs: La Spezia med mulighed for udflugt til Cinque Terre, den evige stad Rom samt Napoli med Pompeji. Rejsen slutter med en afslappende dag på skibet, mens vi sejler tilbage til Barcelona.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København-Barcelona, byrundtur med frokost og ankomst til hotel
Dag 2 Barcelona, tid til egne eventyr og afsejling
Dag 3 Toulon, Frankrig.
Dag 4 Villefranche, Frankrig
Dag 5 La Spezia, Italien. Mulighed for udflugt med vandring i Cinque Terre Nationalpark
Dag 6 Civitavecchia, Italien. Mulighed for udflugt til Rom.
Dag 7 Napoli, Pompeji
Dag 8 På havet
Dag 9 Barcelona og hjemrejse

Freedom of the Seas

Liberty of the Seas fra rederiet Royal Caribbean er et skib i Freedom-klassen.

Freedom of the Seas fra rederiet Royal Caribbean er et skib i Freedom-klassen. Her finder du alt fra klatrevæg, skøjtebane, boksering, surfsimulator, træningscenter, spa og skønhedssalon til teater, biograf, shoppinggade og meget, meget mere.

Læs mere om skibet her www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/Freedom-of-the-seas 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København-Barcelona, byrundtur med frokost og ankomst til hotel
Et af Gaudís mesterværker, Casa Batlló

Vi letter fra Københavns lufthavn og sætter kursen sydpå mod Barcelona, hvor vi bliver hentet i bus og kører direkte på eventyr!

Barcelona, den spanske region Cataloniens hovedstad, er indbegrebet af spansk foretagsomhed, kunstnerisk livsglæde, hektisk natteliv og politisk dynamik. Den er Spaniens næststørste by og en stilfuld avantgarde-by. Den er rig og driftig og har en af landets vigtigste havne samt masser af indbringende industri.

Byen sprudler af energi og aktivitet døgnet rundt, og med en 2.000-årig historie rummer Barcelona samtidig en spændende blanding af romerske ruiner, gotiske paladser og smukke bygninger i den eksplosive art nouveau- stil. Arkitektonisk er Barcelona en af Europas mest spændende byer. Blandt andet takket være arkitekten Antoni Gaudís fantastiske og meget særprægede bygningsværker.

Vi begynder i den middelalderlige bydel, Barri Gotic, der emmer af historie. Smalle, snirklede gader smyger sig langs husenes sirligt dekorerede facader og munder pludselig ud i en malerisk plads flankeret af en kirke eller et storslået palæ fra byens guldalder. Midt i det gotiske kvarter troner den imposante katedral. Trods sit højgotiske udseende blev den smukke facade mod Placa de la Seu først færdiggjort i 1870, i modsætning til resten af katedralen der er fra 1200-1400-tallet.

Katedralens indre er ikke mindre imponerende med sit enorme rum, hvis slanke søjler og vinduespartier strækker sig opad mod evigheden. På pladsen uden for katedralen kan vi se resterne af den gamle bymur fra tiden, da Barcelona var en del af Romerriget, samt en række graveringer med catalanske symboler skabt af Picasso. Fra middelalder-bydelen fortsætter vi nordpå til kvartererne Gràcia og L’Eixample, der opstod i 1800-tallet.

Under dagen stopper vi på en lokal restaurant og spiser frokost.

Her finder vi et par stykker af de bedste eksempler på bysbarnet Gaudís arkitektoniske mesterværker. Casa Batlló er med sine bløde, organiske former arkitektens måske skøreste frembringelse. Vinduesrammer og balkoner bølger hen over facadens blå, grønne og violette klinker. Altaner holdes oppe af knudrede søjler, og taget er dannet af bølgende, blågrønne drageskæl og prydet af et enligt tårn. Klos op og ned ad Casa Battló står Casa Amatller af arkitekten Josep Puig i Cadafalch. Med sin trappeformede gavl og høje, smalle vinduer ligner huset en blanding af et typisk hollandsk pakhus og de gotiske bygninger, vi så i Barri Gotic. Antoni Gaudí er uden tvivl hovedpersonen i Barcelonas specielle arkitektur-bevægelse kaldet Las Modernistas. Men mesteren havde flere kolleger, der var lige så fascinerede af den bugtede, slangeagtige byggestil med inspiration fra både gotisk, islamisk, barok og byzantinsk bygningskunst, heriblandt Casa Amatllers skaber.

Modernista’ernes kurvede former går igen i beboelses-og kontorbygningen La Pedrera med det officielle navn Casa Milà – endnu en klassisk Gaudí. Bygningens navn betyder ”Stenbruddet”, og når vi ser den ujævne, grålige facade, forstår vi hvorfor. Bølgende smedejernsbalkoner og det bakkede tag prydet af en hær af maskebærende figurer sætter Gaudís umiskendelige stempel på bygningen.

Vores tur slutter ved hotellet, hvor vi indlogeres for natten.

Dag 2
Barcelona, tid til egne eventyr og afsejling Afsejling kl. 17.00
Tid på egen hånd i Barcelona

Vi har hele formiddagen til at gå på oplevelse i Barcelona. Albatros’ rejseleder er klar til at komme med tips og tager selv en mindre tur ud i byen fra hotellet, som alle er velkomne at deltage i.

Ved middagstid bliver vi hentet i bus som skal køre os til havnen, hvor vores krydstogtskib, ligger og venter på at transportere os rundt i Middelhavet.

Om aftenen kan vi nyde udsejlingen fra Barcelona, mens vi lærer skibet lidt bedre at kende og vænner os til livet om bord.

Dag 3
Toulon, Frankrig. Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 18.00

I dag ankommer vi til Den Franske Riviera, hvor vi besøger Toulon – en klassisk havneby. Toulon har været vidne til adskillige søslag, og Napoleon blev blandt andet berømt for at have indtaget byen i 1793. Det var dog ikke sidste gang, byen skulle opleve et stort nederlag. Efter de allieredes landgang i Nordafrika under anden verdenskrig besatte den tyske hær det sydlige Frankrig, hvilket førte til, at den franske flåde blev sænket i netop Toulon den 27. november 1942. I dag har den franske middelhavsflåde til huse i byen. Også i poetiske sammenhænge har Toulon gjort sig bemærket. Den franske forfatter Victor Hugo besluttede nemlig at lade sin helt Jean Valjean fra Les Misérables tilbringe 19 år af sit liv som straffefange netop på dette sted.

Du kan vælge at tilbringe dagen på egen hånd eller tilmelde dig skibets udflugt til nærliggende Aix-en- Provence, som blev grundlagt af romerne og er fødeby for store franske berømtheder som for eksempel maleren Paul Cézanne. Aix-en-Provence var tidligere hovedstad i Provence og har bevaret sit noble udseende. Her er elegante patriciervillaer fra det 17. og 18. århundrede samt yndefulde markedspladser, majestætiske avenuer og romerske springvand. Byens historiske centrum er i dag på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Skibets udflugter bestilles og betales om bord, og rejselederen er naturligvis gerne behjælpelig med at bestille udflugterne.

For de interesserede vil rejselederen gå en selvkomponeret tur i byen – det plejer at blive hyggeligt.

Dag 4
Villefranche, Frankrig Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00

Skibet kaster anker ud for byen, og vi skal med tenderbåde i land.

En typisk by ved Côte d’Azur med lange sandstrande, udendørs caféer og restauranter. Fra hovedvejen øverst i byen kan man nyde udsigten og de klassiske røde tegltage, smalle brolagte gader og charmerende torve. Der vil være mulighed for at gå på opdagelse i byen på egen hånd eller sammen med vores rejseleder. Hertil skal siges, at der er en del trapper og højder i byen, så tag gode sko på. Hold udkig efter Provence vin, lokale kunstneres malerier og duge eller linned med blomstermotiver, der er typiske for Provenceregionen.

Der er dømt ægte fransk middelhavsstemning, og det er bare om at nyde det og suge til sig af indtryk.

Skibet arrangerer udflugter til blandt andet fyrstendømmet Monte Carlo og den nærliggende charmerende kystby Nice. Disse udflugter skal bestilles og betales om bord.

For de interesserede vil rejselederen gå en tur i byen. Er man på udkig efter ren afslapning, så anbefales det at gå den lille kilometers penge til byens egen lille private strand og slappe af i det fine sand.

Dag 5
La Spezia, Italien. Mulighed for udflugt med vandring i Cinque Terre Nationalpark Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Vernazza. Én af de fem landsbyer, som udgør Cinque-Terre regionen.

De morgenfriske kan følge indsejlingen til La Spezia i Ligurien.

Dagens tilbud er en udflugt til Vernazza og Monterosso al Mare, som udgør to af de fem landsbyer, som udgør Cinque Terre-regionen, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Byerne er kendt for deres flotte beliggenhed direkte på kysten ud mod havet. Når man besøger området, så opleves dramatiske klipper og bjergsider i flæng, hvilket kan give anledning til undren over, hvordan de har klaret at bosætte sig her i sin tid. Byerne var kun tilgængelige fra havet og via små stier mellem byerne. Stierne findes stadig, og det er netop en af disse som dagens udflugt giver mulighed for at opleve.

Vi starter med at tage lokaltoget fra La Spezia til Vernazza, hvor vi bliver bevæbnet med vores ”Cinque Terre-kort”, som giver adgang til lokaltog og brug af de gamle stier, der forbinder byerne. Her starter stien som går fra Vernazza til Monterosso al Mare. Vi har tid til at nyde Vernazza, inden vi begiver os afsted.

Selve vandringen vurderes officielt som middelsvær og har en del stejle trappetrin undervejs. Et enkelt sted skal vi krydse en mindre bro over en bæk, der løber ned i havet fra en høj bjergvæg. Det tager i gennemsnit lige omkring to timer at gå denne tur. Vel fremme i Monterosso al Mare går vi en tur i byen, når alle er samlet, og der er tid på egen hånd til at finde en frokost. Den historiske del af byen ligger mod syd og mod nord finder vi flere restauranter og hoteller. Her findes desuden en sandstrand.

For dem, der ikke vil vandre, er der mulighed for at tage lokaltoget til Monterosso al Mare, som er vandringens slutsted. Her er der gode muligheder for at finde en lokal frokost på egen hånd og nyde den hyggelige by.

I dag har området Cinque Terre status som nationalpark, og byerne ernæres primært af turisme, men producerer også vin og olie, og mange lever af fiskeri.

Om eftermiddagen tager vi toget tilbage til La Spezia, hvor vores skib venter. Der bliver tid til at opleve La Spezia på egen hånd.

(Udflugt til Cinque Terre er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under priser).

Dag 6
Civitavecchia, Italien. Mulighed for udflugt til Rom. Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Verdens største og mest berømte amfiteater, Colosseum

Tidligt om morgenen ankommer vi til Civitavecchia, som er Roms havneby. I dag er der mulighed for at deltage i en udflugt til den spændende italienske hovedstad med vores danske rejseleder.

Efter tidlig landgang i Civitavecchia møder vi den lokale guide og vores bus. Køreturen til Roms centrum tager cirka 45 minutter.

Rom – Den Evige Stad – byder på et hav af seværdigheder og en spændende, historisk atmosfære, men også et voldsomt trafikkaos. Står man midt i Rom for første gang, kan mylderet af biler, scootere og travle fodgængere virke overvældende. Men gør som romerne: Tag støjen og trafikken som en oplevelse, og nyd byens skønhed og stemning.

Roms historie er et stort kapitel, og byen er som et kæmpe museum med smukke bygninger og enestående monumenter fra Roms storhedstid. Byen er fuld af kontraster, så der er ikke mange skridt fra det trafikale kaos til stilheden på et fredfyldt lille torv. Rom er nemlig fyldt med små oaser i form af små, hyggelige pladser, som ofte prydes af smukke kirker. Her kan man høre vandet risle i et lille springvand, mens man nyder en cappuccino.

Rom skal opleves til fods, så det er en god ide at iføre sig et par solide sko, for der er nok at tage fat på. Vores bus standser centralt i Rom, og herfra har vi mulighed for at nå en stor del af byens seværdigheder.

Vi begynder med at kigge nærmere på Peterspladsen og Peterskirken. Peterskirken er verdens største kirke, og at stå midt i det kæmpemæssige kirkerum er ganske enkelt en overvældende oplevelse. I gulvet langs midtergangen er nedfældet tal, som angiver målene på verdens største kirker, og selv Saint Paul’s Cathedral i London virker lille i forhold til dette kæmpestore rum.

Den 210 meter lange og 135 meter høje kirkebygning har mange kunstskatte at fordybe sig i – ud over det enorme rum i sig selv. Mest berømt er Michelangelos fabelagtige Pietà-figur, der står i begyndelsen af højre kirkeskib. Husk at kigge efter kunstnerens signatur på skærfet, der dækker Jomfru Marias bryst – det skulle efter sigende være eneste gang, den geniale multikunstner har forsynet et af sine værker med sit navn. Det ville også være en skam at forlade kirken uden at have kastet et blik på Berninis 29 meter høje barokbaldakin, der hæver sig på fire snoede søjler over højalteret, og lige foran dette: bronzestatuen af Sankt Peter, hvis højre fod er slidt helt ned efter århundreders beføling af pilgrimme og andre besøgende.

Vi gør opmærksom på, at et besøg i Peterskirken kræver såkaldt ”passende påklædning”. Det vil sige ingen shorts, korte skørter eller bare skuldre. Vagterne, der tjekker alle besøgende uden for kirken, har ry for at være temmelig strenge med hensyn til beklædningsspørgsmålet, og de er alt andet end lydhøre over for – gode eller dårlige – undskyldninger. Efter frokost fortsætter vi til Basilica di San Clemente.

Denne fascinerende kirke er ikke én, men hele tre kirker bygget oven på hinanden. Den ældste stammer helt tilbage fra 200-tallet, hvor en kult omkring den persiske gud Mithras blomstrede i Romerriget. Mithras-dyrkerne, der kun omfattede mænd, mødtes i små mødesale, ofte indrettet under jorden. De fleste var indrettet efter samme mønster som en aflang grotte med bænke til de indviede og et alter med et billede af guden for enden – således er også den, vi skal besøge i dag, opbygget. Mens vi udforsker denne gamle Mithras-helligdom, kan vi sandsynligvis høre den rislende lyd af vand fra Romerrigets gamle kloaksystem tæt ved. Næste niveau – over det gamle Mithras-tempel, men stadig under jorden – udgøres af en kirke fra 300-tallet. Flere ændringer er blevet tilføjet, siden den blev opført. Blandt andet er en række smukke fresker fra 500-800-tallet malet på det gamle kirkerums mure, men de er dog blevet noget slidte.

Til sidst vender vi tilbage til jordoverfladen, hvor den nyeste kirke findes. Det er en speciel oplevelse at komme fra de lidt dystre underjordiske rum og op til den nye kirkes lyse vægge og gyldne mosaikker. Denne kirke er faktisk en af Roms mest udsmykkede kirker, og de fleste dekorationer stammer fra kirkens opførelse i 1100-tallet – inklusive de strålende og detaljerede mosaikker i kirkens apsis.

Fra San Clemente-kirken går vi den korte tur ad Via di San Giovanni in Laterano til verdens største og mest berømte amfiteater, Colosseum. Dette enorme, ovale bygningsværk var hjemsted for grusomme og barbariske gladiatorkampe, som kunne overværes af ikke mindre end 50.000 tilskuere. Og det blev brugt flittigt fra sin opførelse i år 80 og 500 år frem, indtil Romerrigets fald. Det er en god ide at tage en ekstra trøje eller jakke med til turen i Colosseum, da de nederste niveauer kan være temmelig kølige.

Sidst på eftermiddagen tager vi afsked med Rom og vores lokalguide og kører tilbage til Civitavecchia, hvorfra vi kan følge udsejlingen.

(Udflugten i Rom er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles separat. Se under priser. Vi gør endvidere opmærksom på, at udflugten i Rom ikke egner sig for gangbesværede).

Dag 7
Napoli, Pompeji Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.30

Vi sejler langs kysten og ankommer til Napoli om morgenen.

Napolibugten bærer præg af grækernes og romernes tilstedeværelse i antikken. Byer som Cumae og Neapolis blev grundlagt af græske indvandrere allerede i det 8. århundrede f.Kr., og den græske påvirkning opleves fortsat i byplaner og i form af gamle templer. Naturligvis efterlod romerne sig de dybeste spor. Med de mange varme og helbredende kilder, der fandtes i området, var der grundlag for anlæggelse af badeanstalter og kursteder. Det gjorde Napolibugten til et attraktivt område for rige romere, og de lod opføre fantastiske villaer langs kysten. Nationalmuseet i Napoli rummer størstedelen af den fantastiske samling af arkæologiske fund fra Pompeji og Herculaneum.

Du kan vælge at udforske byen på egen hånd eller tage med på udflugt til Pompeji.

I oldtiden var Pompeji syd for Napoli en blomstrende havneby. Men i år 79 e.Kr. eksploderede Vesuv i et voldsomt vulkanudbrud, som begravede Pompeji under et fire til fem meter tykt lag aske og sten. Det blev byens endeligt.

Under de mangeårige udgravninger afdækkede arkæologerne en blomstrende oldtidsby med offentlige bygninger, teatre, templer og et væld af huse til beboelse. Pompeji er utroligt velbevaret, og under et besøg får man et glimrende indtryk af, hvordan en by har set ud i det første århundrede efter Kristus.

Om aftenen stævner skibet ud af Napolibugten med kursen mod nord tilbage mod Barcelona.

(Udflugt til Pompeji er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under priser bagerst i programmet)

Dag 8
På havet I dag kan du nyde den sidste hele dag på havet med god mad og afslapning, inden vi anløber Spanien.
Nyd dagen på havet!
Dag 9
Barcelona og hjemrejse Ankomst kl. 06.00
Om morgenen vender vi tilbage til Barcelona. Efter tidlig morgenmad på skibet er det tid til at tage afsked med besætningen og vores dejlige hjem på søen. Inden vi kører til lufthavnen når vi måske at få et sidste indtryk af Barcelona. Vi kører til lufthavnen og flyver til Kastrup, hvor vi ankommer med kufferten fuld af minder fra en dejlig rejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • La Spezia. Udflugt til Cinque Terre med bus, tog og mulighed for vandretur i skønne omgivelser.
 • Civitavecchia. Udflugt til Rom med bus og guidet rundtur.
 • Napoli. Udflugt til Pompeji med bus og entré.

Pris: kr. 1.298,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Indvendig enkeltkahyt kat. N:  5 798 kr.
Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. D2: kr. 1.998,- pr. person

Enkeltkahyt

Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. D2: kr. 8.998,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Barcelona t/r
 • Transport jf. program
 • 1 byrundtur med bus og til fods i Barcelona, inkl. frokost
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 1 nat på centralt beliggende hotel i Barcelona i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 8 dages krydstogt med Freedom of the Seas i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 650,- pr. person)
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 1.298,-
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med balkon
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. EUR 10 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne EUR 25 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt
Kahytskategori D2, dæk 9. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Indvendig kahyt
Kahytskategori N, dæk 3. Indvendig kahyt med to enkeltsenge.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from Flot båd men skuffende udflugter Vi var imponerede over kahytten, som vi havde opgraderet hjemmefra. Hotellet i Barcelona var hyggeligt og lå meget centralt. Maden på båden var god og der var et meget stort udvalg. Personalet på båden var meget servicemindede og imødekommende. Vi havde svært ved at holde ud, at der var så høj popmusik alle steder på båden. Ved poolen var der nogle meget larmende shows og selv på minigolf banen var musikken så høj, at vi ikke kunne tale sammen. Vi havde forventet meget mere af udflugterne og var meget skuffede over at der ikke var mere information om kultur og historie. Den lokale guide i cinque terra var dygtig, men derudover synes jeg slet ikke at guiderne fortalte og vidste nok.
Date published: 2017-10-12
Rated 4 out of 5 by from En stor oplevelse at være på et krydstogtskib, det er helt specielt. Der var spændende udflugter og vi så rigtig meget, men det var også ret anstrengende, for det var nogle ret lange dage, hvor vi skulle se en masse og der derfor kun var tid til at se det hele udefra, selvom vi meget gerne ville have været ind og se et par af de store seværdigheder - især i Rom og i Barcelona. Det var en ret dårlig start med rejselederen, men hen ad vejen løste det sig, så alt i alt var vi meget tilfredse med Kim. Han skal også have den ros, at han delte gruppen i 2, således at udflugter Blev overkommelige for alle, - en lille og en stor tur afhængig af hvor godt man var gående.
Date published: 2017-10-03
Rated 4 out of 5 by from Mange gode oplevelser og et skib med fuld styr på kvalitet og logistik Vi har haft en uge, der som helhed fremstår som uafbrudt række af smukke og fantastiske oplevelser. Skibets tilbud og ydelser er der ikke en finger at sætte på. Det var vores første krydstogt, og den forudgående skepsis om, hvorvidt vi ville kunne få tiden til at gå, blev gjort eftertrykkeligt til skamme. Specielt med hensyn til dagen i Rom, må vi desværre sige, at der viste sig at være for stor forskel på det, der var beskrevet i rejsens program og det forløb, udflugten i virkeligheden fik. Det er forståeligt, at programmet ikke levnede tid til et besøg indenfor i Peters Kirken, men for os var skuffelsen stor, da vi fandt og stadig finder, at rejsens program helt klart lægger op til dette. Der var flere situationer, hvor bussen ikke holdt klar/var til at finde, når vi gik fra borde. Tillige virkede den dansktalende "lokalguide" i Barcelona ikke trænet og godt forberedt i rollen. Bortset fra ovenstående punkter, som Albatros skal kende for at kunne gøre det bedre, var alt tip-top, og vi har samlet set haft en super oplevelse.
Date published: 2017-10-02
Rated 4 out of 5 by from Skøn ferie med høj grad af luksus og mange gode oplevelser. Spændende rejse, hvor rejselederen sørgede for, at alt kom til at fungere godt.
Date published: 2017-10-02
Rated 5 out of 5 by from Skøn natur ved Riveeraen og Monaco Der var gode oplevelser på såvel udflugter og Royal Carribia
Date published: 2017-10-02
 • y_2017, m_11, d_19, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_da_DK, sid_ESCOC05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

ESCOC05ADK