Hold jul i Sorrento og Rom

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Hold juleaften i Sorrento og nyd juledagene i Rom

På denne Albatrosrejse fejrer vi julen i den syditalienske region Campanien, hvor vi først bor på et lille hyggeligt hotel midt i charmerende Sorrento. Byen ligger smukt ud til Middelhavet, med en blændende udsigt til Napolibugten og Vesuvs karakteristiske vulkankegle i det fjerne!

Vi udforsker både selve Sorrento og nogle af de mange andre højdepunkter, som regionen byder på – bl.a. ruinbyen Pompeji, der pludselig blev offer for vulkanen Vesuvs askeregn for 2.000 år siden og den berømte Amalfikyst med de dramatiske klipper og imponerende udsigt. Juleaften fejrer vi i det herlige Sorrento med en dejlig julemiddag på hotellet med musik, og dagen efter er der julemesse, inden vi tager til Rom.

I Rom har vi indlagt en dejlig vandretur rundt i byens små kroge, og der bliver også arrangeret fælles måltider for dem som vil, og måske bliver der tid til en lille operakoncert.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Jul og nytår

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dage
Dag 1
22/12 København – Napoli - Sorrento
Dag 2
23/12 Ruinbyen Pompeji og Sorrento
Dag 3
24/12 Amalfikysten, Ravello og juleaften
Dag 4
25/12 Italiensk julemesse og videre til Rom
Dag 5
26/12 Mulighed for udflugt til Castelli Romani
Dag 6
27/12 Byrundtur i Rom til fods og tid på egen hånd
Dag 7
28/12 Fly Rom – København

Hoteller

Hotel Astoria

Vi har valgt at bo centralt i Sorrento på det glimrende og hyggelige Hotel Astoria som længe har været populært blandt skandinaviske rejsende. Hotellet ligger midt i det rolige Sorrento på behørig afstand af trafikstøj.

Vi bor med største sandsynlighed på Hotel Astoria, men vi forbeholder os retten til, i undtagelsestilfælde, at bytte til et andet hotel af samme standard i Sorrento.

Vi spiser frokost og middag på hotellet. I Italien er kontinental frokost almindeligvis bestående af brød, marmelade, pålæg, kaffe og te. Om aftenen vælger man mellem forretter, såsom pasta eller suppe, og hovedretter med kød eller fisk. Maden er god og portionerne rigelige – en slags italiensk husmandskost.

Hotellet har opbevaringsboks til værdier, TV og hårtørrer på rummet. Hotellet har ofte tyndere håndklæder, og ønsker man sig tykkere frottéhåndklæder bør dette tages med hjemmefra.

Hotellet har sammenlagt 43 rum, 3 etager og en lille elevator. Rum og altaner kan have ulige størrelser. Alle rum har en dobbelseng eller to enkelsenge, hårtørrer, opbevaringsboks til værdier og kaklede gulve. Hotellet har begrænset luftkonditionering og varme, der reguleres afhængigt af sæson og vejr. Gratis wi-fi findes i fællesarealerne på Astoria. Hotellets bar har livemusik en gang om ugen og der er mulighed fro at se film.

Hotel Astoria
Via Santa Maria delle Grazie 24
80067 Sorrento (NA) - Sorrento Coast – Italy
Tlf. +39 081 8074030
www.hotelastoriasorrento.com 

Hotel Cicerone

Vores hotel er centralt beliggende mellem Den Spanske Trappe og Peterskirken, tæt på Engelsborg. Det er en ideel beliggenhed, når man skal bevæge sig rundt i Rom til fods. Kvarteret har mange dejlige restauranter til rimelige priser, og vi ligger også meget tæt på en af Roms absolutte bedste indkøbsgader Via Cola di Rienzo.

Hotellet er et dejligt og godt beliggende firestjernet hotel. Hotellet er i gang med at blive renoveret, f.eks. kunne badeværelserne godt trænge til et mere moderne look, men pris og kvalitet – og ikke mindst beliggenhed opvejer det kosmetiske. Vi er i Italien og morgenmaden er kontinental; en buffet med brød, kager, croissanter, skinke, æg, pølse, yoghurt, frugt, te, kaffe og morgenmadsprodukter. Så alt i alt ganske glimrende for en kontinental morgenmad i italien, men forvent ikke et kulinarisk højdepunkt. Værelserne har aircondition/varme, TV, hårtørrer, sikkerhedsboks og telefon. Hotellet har også en glimrende bar.

Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C,
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Se mere på www.hotelciceronerome.com

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
22/12 København – Napoli - Sorrento
Velkommen til Sorrento!

Vores italienske eventyr begynder, når vi flyver til Napoli med mellemlanding i Tyskland. Fra lufthavnen i Napoli kører vi videre sydpå ned langs det smukke italienske kystlandskab til vores hyggelige hotel i Sorrento.

Det var romerne, der først opdagede Sorrento, men i 1800-tallet genopdagede englænderne for alvor den charmerende by, der hurtigt blev centrum for intellektuelle fra hele Europa. Her boede og arbejdede blandt andre Nietzsche og dramatikeren Ibsen, og i løbet af årtier blev byen et eksklusivt turistmål. Denne status har Sorrento bevaret helt frem til i dag, hvor byens skønhed og dejlige atmosfære endnu tiltrækker mange rejsende.

Vi bor på det hyggelige byhotel Astoria, som ligger midt i Sorrento, og hotellet har gennem mange år været kendt blandt skandinaviske rejsende. Dette hotel er således et fantastisk udgangspunkt for vores oplevelser i området. Bussen kan ikke køre helt frem til det forholdsvis trafikfri centrum, så vi må gå det sidste stykke til hotellet. Bagagen bliver der dog taget godt hånd om.

Om eftermiddagen samles vi og går en lille promenadetur rundt i den hyggelige by, inden vi skal tilbage til hotellet for at spise vores første middag. Mange kender byen fra sangen “Torna Surriento“, som blev sunget af den verdensberømte tenor Enrico Caruso, der boede i byen i en periode. Byen var allerede i romertiden et yndet turiststed, og kejserne Augustus og Marcus Aurelius besøgte stedet. De lokale hævder, at bynavnet stammer fra de sirener, der fra klipperne forsøgte at forføre Odysseus på hans eventyr.

Tidligere blev Sorrento besøgt af rige og kendte som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og selv Henrik Ibsen i vintermånederne, og man finder stadig mange fine hoteller i byen. Sidst på eftermiddagen går vi den dejlige tur gennem byen og ser nogle af de smukke udsigter samt den flotte katedral på hovedgaden.

Dag 2
23/12 Ruinbyen Pompeji og Sorrento
Det legendariske Pompeji

I dag tager vi til Vesuv, og for foden af vulkanen skal vi opleve den legendariske by Pompeji, hvor vi bevæger os flere tusinde år tilbage i tiden. Byen blev under et voldsomt vulkanudbrud i august 79 e.Kr. begravet under et tykt lag af aske og pimpsten. Askeregnen varede i tre døgn, og byens cirka 15.000 indbyggere flygtede over hals og hoved for at komme i sikkerhed. Begivenheden ses levende beskrevet af Plinuis den Yngre i to breve til Tacitus, som han paradoksalt nok afsluttede med ordene: ”Alt dette er slet ikke værdigt til at gå over i historien, og du skal ikke læse det med henblik på at skrive om det (…)”.

Dette til trods er beretningen om Pompejis skæbne blevet overleveret helt frem til i dag, og det er en fascinerende historie, som endnu forstummer tilhørere her snart 2.000 år senere. Frem til 1748 stod tiden stille i Pompeji, der herefter vågnede af sin tornerosesøvn. Udgravningerne er endnu ikke afsluttet, og man føler sig sat tilbage i tiden. Under vores vandring i den nu udgravede by ser vi, hvordan man allerede for snart 2.000 år siden havde rindende vand i husene, kloaksystemer, fantastiske vægmalerier, patricierhuse, bageri, templer, badehuse (termer) og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummedes alt liv i byen, og med vores fantasi vækker vi byen til live igen. (Entré ikke inkl.)

Om eftermiddagen returnerer vi til vores lille hyggelige by Sorrento, hvor vi skal på en let og afslappende gåtur. Vi skal gøre bekendtskab med den berømte citronlikør limoncello, som laves på skallerne af de mange smukke citroner, der vokser i området.

Om aftenen kan du udforske Sorrentos mange dejlige restauranter, da middagen er på egen hånd. Er du til en simpel pasta eller risotto med skaldyr, er et godt fif at finde en restaurant nede ved havnen eller i de små gader. Ønsker du at slå dig løs med en rigtig god middag, er et bud Sorrentos kendte restaurant Il Buco, som har 1 stjerne i Michelin guiden (på Il Buco kan man spise fra 75€ for en lille menu og opefter).

Dag 3
24/12 Amalfikysten, Ravello og juleaften
Fantastisk udsigt Ravello

Vi starter dagen med en køretur til den anden side af Sorrentohalvøen. Den sydlige skråning anses af mange for at være Italiens – måske verdens – smukkeste og mest spektakulære kyststrækning. Her rejser Amalfikystens frodige, grønne bjerge sig stejlt op fra havet, og små hyggelige byer, som den kendte Amalfi, ligger som perler på en snor mellem forrevne klipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Middelhavet. De maleriske huse er nærmest limet fast på klipperne, og arkitekturen bærer præg af de fremmede folkeslag, der gennem tiderne har invaderet området.

Hovedbyen Amalfi, der var en af de fire italienske søfartsrepublikker, har været en meget vigtig brik i Italiens historie, og i dag er området et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige by med den smukke kirke. Der bliver god tid til at nyde herlige Amalfi, inden turen går op på bjerget og videre til næste mål, nemlig den lille by Ravello, der med sine 350 meter over havet ligger højt hævet over Middelhavet og med den mest fantastiske udsigt.

Allerede for over 1.000 år siden havde byen sin storhedstid, og en gruppe adelsfolk flygtede hertil efter at have været i strid med dogen af Amalfi. Herfra var det stadig muligt at drive handlen på havet videre. Byen fik gennem tiden mere og mere magt, men blev midt i 1100-tallet ødelagt af republikken Pisa, og langsomt mistede byen sin status som økonomisk magtcentrum og søfartsrepublik. I dag kommer man mest for at se nogle af de berømte villaer Villa Rufulo eller Villa Cimbone, som ligger med fantastiske udsigter over havet.

Det siges også, at komponisterne Wagner og Grieg her søgte inspiration til deres værker, og man mener, at dele af Wagners Parsifal netop blev komponeret blandt den smukke gamle haves mange eksotiske blomster og vækster.

Da byen var på sit højeste boede her over 25.000 indbyggere, men i dag finder vi blot 2.500 sjæle. Ikke desto mindre er byen og ikke mindst parkerne et besøg værd. Vi besøger en af de flotte parker og får tid til en kaffe, inden turen går hjem over bjergene til Sorrento.

I aften er det juleaften – og vi skal naturligvis nyde en herlig julemiddag på hotellet med lidt italiensk musik og hygge.

Dag 4
25/12 Italiensk julemesse og videre til Rom
Hyggelige Rom

I dag fejrer italienerne julen rigtigt, og selvfølgelig skal vi opleve julen som italienere. Fra morgenstunden tager vi til messe i en af de lokale kirker. Herefter bliver der tid til en ”passagiata”, en vandring rundt i Sorrentos gader. Her spadserer italienske familier op og ned ad gaden og ønsker hinanden god jul, og måske tager man sig en aperitif inden julefrokosten, som vi indtager på hotellet.

Efter en herlig frokost sætter vi kursen mod hovedstaden Rom, her skal vi bo centralt i det dejlige Prati-område. Her bor vi lige ved det imponerende Justitspalads, tæt på Vatikanet og i gåafstand til Den Spanske Trappe og mange af Roms højdepunkter.

Middagen er på egen hånd. Der ligger mange dejlige restauranter lige ved hotellet, og rejselederen hjælper med at finde et sted for de som ønsker.

Dag 5
26/12 Mulighed for udflugt til Castelli Romani
Castelli Romani

Frivillig udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø, inden vi kører til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og pattegris.

(Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- pr. person – skal bestilles og betales hjemmefra – gennemføres ved 20 deltagere).

Om aftenen er det muligt at tage med på restaurant for at spise en dejlig italiensk menu. Sted og menu præsenteres på rejsen, og tilmelding skal foretages et par dage før.

Dag 6
27/12 Byrundtur i Rom til fods og tid på egen hånd
Det smukke Trevi-fontæne lyst op

Vi starter dagen med at drage på en herlig vandretur gennem Rom. Vi passerer mange af de kendte og spændende steder i centrum og hører en masse interessante historier om byen. Fra Justitspaladset på Piazza Cavour krydser vi Tiberen og kigger på Augustus' fredsalter Ara Pacis og Augustus-monumentet. Vi krydser Via del Corso og når frem til Den Spanske Trappe, hvor den smukke trappe og fontænen La Barcaccia kan beundres, inden vi ankommer til et af de store symboler på Rom, nemlig Trevi-fontænen. Der bliver også tid til at kaste et blik på Italiens politiske centrum, parlamentet på Montecitorio, inden vi kommer frem til et af de ældste og smukkeste bygningsværker i byen – det fantastiske Pantheon. Der bliver også tid til et lille kaffestop, inden vi når frem til Piazza Navona, som nogle kærligt kalder Roms dagligstue, med Berninis smukke fontæne.

Til frokost tager vi ind på en af Roms herlige lokale restauranter, hvor vi spiser en dejlig romersk frokost med massevis af forskellige antipasti og pasta naturligvis. Alt sammen skyllet ned med områdets lokale vin. Det bliver festligt, og alle går mætte derfra.

Resten af dagen er på egen hånd. Man kan passende benytte tiden til lidt shopping, da butikkerne har åbent i dag. Det er muligt at besøge den elegante indkøbsgade Via Condotti, eller måske sætte sig med et glas vin på den livlige markedsplads Campo dei Fiori. Kig nærmere på Forum Romanum og Capitol, eller nyd blot at gå rundt i de stemningsfyldte gader i den evige stad.

Om aftenen bliver der mulighed for at tage til en lille kirkekoncert med operasolister som synger dejlige klassikere. Billetter købes på stedet og koster ca. 30€. For de som har lyst plejer vi at tage et glas vin på en af de nærliggende vinbarer efter koncerten, inden vi bevæger os hjem mod hotellet.

Dag 7
28/12 Fly Rom – København

Efter morgenmaden kan man forlade værelset og tjekke ud af hotellet. Bagagen bliver opbevaret indtil om eftermiddagen, hvor vi skal afsted til lufthavnen.

Det kunne være at nogen har lyst til at besøge Vatikanmuseerne, så er det en god mulighed. Hotellet ligger i passende afstand, og det er en fordel at være der om morgenen. Ellers kan man gøre indkøb på Via Cola di Rienzo, en af de gode shoppinggader som ligger lige ved hotellet.

Ud på eftermiddagen begiver vi os til Roms lufthavn for hjemrejse til Danmark.

Udflugt til Castelli Romani

Udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø, inden vi kører vi til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og pattegris. Vi er tilbage i Rom midt på eftermiddagen (ca. kl. 16).

Pris: kr. 320,- pr. person

Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse, og gennemføres ved min. 20 deltagere.

Tag med til det naturskønne bjergområde Castelli Romani

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
3.000 ,-
Værelsestyper
 • Type 1: Standardværelse uden balkon - inkluderet i rejsens pris
 • Type 2: Standard værelse med lille balkon - kr 25,-
 • Type 3: Standard væresle med balkon - kr 50,-
 • Type 4: Større værelse med balkon med city view - kr 75,-
 • Type 5: Større værelse med med city view - kr 100,-
 • Type 6:  Singleværelser - lidt mindre værelser.  (meget begrænset antal) - kr 3000,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Napoli og retur fra Rom t/r med Lufthansa
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Kontinental morgenmad dagligt og måltider nævnt i program
 • Middag 22/12, Julemiddag 24/12, Julefrokost 25/12, Romersk frokost 27/12.
 • Skatter og afgifter
 • Hotelskatter i ROM  6€ pr. nat pr. Person
 • Mod et symbolsk tillæg kan der vælges forskellige værelsestype i Sorrento se under hotel. Værelser i Rom er ens.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt til Castelli Romani kr. 320 DKK,- (skal bestilles og betales hjemmefra)
 • Entreer til Pompeji ca. 15€, Villa Rufolo i Ravello 6€
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Tilkøbsudflugt

Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- pr. person (skal bestilles og betales hjemmefra – gennemføres ved 20 deltagere)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Fly

Der findes ikke direkte fly til Napoli i denne periode. Derfor har vi valgt at flyve med Lufthansa med mellemlanding, på den måde kan lande bekvemt i Napoli, og ikke køre den lange vej fra Rom til Sorrento to gange på få dage. Dette betyder, at vi på hjemrejsen må have en mellemlanding (ca. en time) i Tyskland når vi flyver fra Rom, da Lufthansa kræver at vi flyver ud og hjem med samme flyselskab. Til gengæld flyver vi så først fra Rom om eftermiddagen og har lidt mere tid i Rom.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En god rejse med mange gode oplevelser God tilrettelagt rejse dog kedeligt at vi ikke kom til Amalfikysten grundet jordskred. Rejseleder Knud havde en fantastisk viden om Italien og landets historie, gode informative ture. Sorrento var usandsynlig smuk med julebelysning. Kunne godt undvære mellemlanding i Frankfurt, spilder faktisk ½ dag. Hotelværelse i Rom femstår meget nedslidt men perfekt beliggenhed
Date published: 2020-01-03
Rated 3 out of 5 by from Alt i alt en god oplevelse Som skrevet, alt i alt en god oplevelse. Turen blev lidt besværliggjort af mellemlanding begge veje samt det meget tidlige afgangstidspunkt. Især undrer det, at hjemturen fra Rom ikke kunne være direkte. Hotellet i Sorrento var dejligt, men maden burde være af langt højere standard. Hotellet i Rom var snarere 2 stjernet end de 4 stjerner det har. Turen til Pompei var en stor oplevelse. En af grundene til vi valgte denne rejse, var turen til Amalfikysten som desværre blev aflyst grundet stenskred på begge veje der til. Det er der naturligvis ingen der kan tage ansvaret for, men som erstatning kom vi på en tur til Napoli. Og det var bestemt ikke en god oplevelse. Lille dårligt affjedret bus ud og et totalt overfyldt tog hjem med stop på 36 stationer undervejs. Og så er Napoli efter vores mening en ucharmerende og snavset by. God bytur i Rom med dejlig frokost på L'Orso80. Vores rejseleder var meget kompetent og særdeles vidende.
Date published: 2020-01-02
Rated 4 out of 5 by from En dejlig juletur i Sorrento og Rom Julerejsen til Sorrento/Rom var en virkelig dejlig oplevelse. Vi var begunstiget af et utroligt dejligt vejr, der gjorde, at vi kunne se de vidunderlige udsiger på turen fra Napoli til Sorrento. Vores udflugtsture viste vores rejseleder en stor viden om området og i øvrigt om Italiens historie. Tak for det.
Date published: 2020-01-01
Rated 1 out of 5 by from Dårligt hotel i Rom Desværre må jeg sige, at hotellet i Rom var af en standard jeg ikke har set siden jeg var i østeuropa før murens fald. Tapetet i værelset var ved at falde af, rynket, og beskidt. Skimmelsvamp i vindueskarmen. På badeværelset var kakler knækket og hullet, armaturerne var slidte, uden krom, det var slidt af, og et vandrør lækkede. Gardinerne var møgbeskidte af sod og støv. Ja standarden var under lavmål, når man betaler godt 2.000 kr. pr. dag. Det er ikke godtnok. Hotellet i Sorrento var udmærket, men maden var ikke noget særligt, snarere lidt dårlig. Flyrejsen med mellemlanding i Frankfurt fra Rom er helt uforståelig, når det kan gøres direkte. Handler det bare om penge? Kl. 24.00 er meget sent at komme til København, når man forlader Rom kl. 15.00.
Date published: 2019-12-31
Rated 5 out of 5 by from ok ok ok ok ok ok ok
Date published: 2019-12-30
Rated 4 out of 5 by from En vel tilrettelagt rejse med mange fine ture Blandingen mellem Sorrento og Rom var passende. Hotellernes beliggenhed var meget fin. God ide med dage på egen hånd undervejs. Antallet af fælles måltider var passende. Den kompetente turleder var meget imødekommende og let at lave aftaler med.
Date published: 2019-01-06
Rated 4 out of 5 by from Jul på en anderledes måde Et dejligt hyggeligt hotel i Sorrento ed rigtig god beliggenhed. God rejseleder. Godt med et centralt beliggende hotel i Rom. Gruppen var for stor. Forslag:max 20
Date published: 2019-01-06
Rated 4 out of 5 by from En anderledes jul med spændende oplevelser Rejsen var spændende og bragte os rundt i Sorrento og Rom med besøg i bl.a .Pompeji, Amalfi og rundt til "must see" stederne i Rom. Rejsen er en forsmag på en større fordybelse da der kun er 3 dage på hver destination. Hotellerne var fine og alt forløb tilfredsstillende. Anderledes jul udmøntede sig i fisk juleaften - særdeles velsmagende - men langt fra den hjemlige and og flæskesteg - men det er jo også bl.a. derfor man rejser ud: for at opleve noget anderledes. Og så skal det lige tilføjes at Sorrento er en ualmindelig hyggelig lille by også december måned. ORRH
Date published: 2019-01-05
 • y_2023, m_3, d_25, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_24
 • loc_da_DK, sid_ITRTR36, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser