Nytår og Nordlys i Nordgrønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev nytåret i isbjergenes hovedstad, det vintervidunderlige Ilulissat – med dansk rejseleder, 8 dage

Ilulissat er med sine hvide vinterlandskaber, gigantiske isbjerge og nordlysets bølgen på himmelhvælvet et ganske spektakulært sted at fejre nytår. Mens det gamle år rinder ud, og de første dage af det nye begynder, skal vi opleve den imponerende Isfjord, Sermermiutsletten samt livet i Grønlands tredjestørste by.

I løbet af rejsen går vi på udkig efter det forgængelige nordlys, som er uforglemmeligt, hvis vi får det at se. Vi har sørget for, at du kan komme til at køre på hundeslæde, snescooter og komme ud på en bådtur blandt kæmpe isbjerge.

På sidste dag i Kangerlussuaq runder vi hjemrejsen af med et kaffemikbesøg i et privat hjem og med en mini-sightseeing.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Albatros aktiv, Jul og nytår, Rejs alene – i fællesskab

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Ilulissat. Byrundtur til fods (inkluderet)
Dag 2 Ilulissat. Bådtur til Isfjorden (tilkøbstur)
Dag 3 Ilulissat. Hundeslædetur (tilkøbstur)
Dag 4 Vandretur til Sermermiut (inkluderet). Nytårsmiddag (inkluderet)
Dag 5 Ilulissat. Snescooterkørsel (inkluderet), og på udkig efter nordlys (inkluderet)
Dag 6 Ilulissat, formiddagsvandretur, tid på egen hånd og nordlysjagt
Dag 7 Ilulissat, tid på egen hånd
Dag 8 Fly til Kangerlussuaq. Kaffemik og hjemrejse Kangerlussuaq – København

Hoteller

Hotel Hvide Falk

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af glimrende international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og du kan forkæle smagsløgene med retter fra det thailandsk-grønlandske køkken skabt af hotellets thailandske chefkok. I hotellets bar er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende – eller måske fastfrosne isfjelde.
Værelserne er lyse og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
17.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Ilulissat. Byrundtur til fods (inkluderet)
Iskoldt

Vi flyver fra København tidligt om morgenen og ankommer til Ilulissat efter frokosttid. Efter ankomsten til Ilulissat bliver vi indlogeret på vores hotel i centrum af byen med skøn udsigt til Diskobugten. Vi får serveret en frokostbuffet (inkluderet, dog ekskl. drikkevarer), og Albatros’ meget erfarne rejseleder holder i løbet af dagen et introduktionsmøde om Ilulissat og de forskellige udflugter og oplevelser, der venter os i løbet af rejsen.

Det var i Ilulissat, at polarforskeren Knud Rasmussen blev født, såvel som hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der omkom under Danmarksekspeditionen for over hundrede år siden. I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien.

Det er en meget levende og hyggelig by med et udbud af kulturelle attraktioner, som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. Efter frokosten tager vi sammen ud på en kulturhistorisk byvandring, hvor vi får en dybere forståelse af den grønlandske kultur, byens historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen. Undervejs besøger vi ”brættet”, hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges, vi besøger fiskerne på havnen og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen er der velkomstmiddag (inkluderet, dog eksklusive drikkevarer) på hotellet.

Dag 2
Ilulissat. Bådtur til Isfjorden (tilkøbstur)
Det vintervidunderlige Ilulissat

Hvis du har købt rejsens udflugtspakke, skal du om formiddagen på bådudflugt til den UNESCO-fredede Isfjord sammen med rejselederen. Udflugten varer cirka 2 ½ time. Her oplever vi det fantastiske isskue på nært hold, som er skabt af Kangia-bræen, der producerer 20 millioner tons is i døgnet! Vi kommer helt tæt på isfjeldene og fornemmer virkelig deres storhed – en god mulighed for at få nogle flotte billeder med hjem. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. Husk varmt tøj!
(Dagens bådudflugt ud mod Isfjorden er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugtspakken.)

Sent på formiddagen inviterer vi på foredrag om Grønland og fortæller om historien, kulturen, men sandelig også om dagens Grønland, udfordringerne, mulighederne og livet fra bygd til by i et land, der i runde tal er 50 gange større end Danmark, men har rundt regnet 100 gange færre indbyggere.

Dag 3
Ilulissat. Hundeslædetur (tilkøbstur)
Slædehunden er er perfekt bygget til grønlandske forhold

Om formiddagen skal de, der har købt udflugtspakken ud på en uforglemmelig hundeslædekørsel. Kusken tager dig med sine hunde ud til slædesporene bag byen, og i det vinterdæmpede landskab høres kun de rolige lyde af knirkende sne, halsende hunde og slædeførerens små ordrer. En helt enestående oplevelse! Slædehunden er ikke et kæledyr, men et vigtigt arbejdsdyr for fangere og fritidskuske. Hunden er perfekt bygget til grønlandske forhold og kan tåle hård kulde, udholde sult i længere tid og er intelligent. 

I modsætning til de lignende artsfæller på det nordamerikanske kontinent, Alaskas malamut- og huskyhunde samt de sibiriske huskies, har de grønlandske slædehunde ikke været opblandet med udefrakommende hunde. Det betyder, at slædehunden i Grønland genetisk set har bevaret alle de kvaliteter og egenskaber, der skal til for at klare sig bedst muligt i den barske grønlandske natur.

Det er også muligt, hvis man ikke deltager på hundeslædeturen, at deltage i gudstjenesten denne søndag i byens kirke og måske opleve de smukke to- og trestemmige vokaler fra byens kirkegængere.

Dag 4
Vandretur til Sermermiut (inkluderet). Nytårsmiddag (inkluderet)

I dag bruger vi formiddagen på en lidt længere gåtur til Sermermiutsletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Sermermiut har været beboet helt tilbage fra cirka år 1400 f.Kr. med undtagelse af enkelte perioder frem til år 1737. Bopladsen fremstår i dag som en række græsbevoksede, firkantede “hulninger”, som er fundamenterne til husene, man boede i. Hør om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og stedet hvor køkkenmøddingen befinder sig. Fra dalen går vi op på et klippefremspring og betragter den henrivende udsigt over Isfjordens mægtige istinder. Det er et stort øjeblik at skue ud over ismasserne, der er fødestedet for de fleste af Diskobugtens mange isbjerge. For at beskytte den skrøbelige, arktiske natur, er der lavet en gangsti af brædder hele vejen ned til Isfjorden, som dog på grund af årstiden kan være delvist snedækket.

Om aftenen er der dækket op til fest i hotellets hyggelige restaurant. Vi skal naturligvis se Dronningens nytårstale, før vi får serveret en festmiddag kreeret af den dygtige chefkok, som har været fast ansat på hotellet gennem mere end 15 år (velkomstdrink inkluderet, øvrige drikkevarer for egen regning). Mellem retterne kan vi gå ud og nyde festfyrværkeriet ind over byen. Der skydes nytår ind både kl. 20 lokal tid, når det er nytår i Danmark, og selvfølgelig ved midnatstid lokal tid.

Dag 5
Ilulissat. Snescooterkørsel (inkluderet), og på udkig efter nordlys (inkluderet)
En snescooter er et bæltekøretøj til transport på sne og is

Vi besøger Ilulissat, som ligger ved 69 grader nord, mens kalenderen røber, at det er mørketid. Mørketid betyder dog ikke, at dagen er sort som kul, da solen fra formiddag til eftermiddag befinder sig lige under horisonten, og vi kun er et par uger fra, at den viser sig igen.

I de lyse timer er der mulighed for at komme ud og prøve at køre snescooter en halv times tid på en rute ud til lufthavnen eller Store Akinnaq og tilbage igen. Halvvejs byder vores snescooterguide på lidt termokandete- eller kaffe, så vi kan få varmen igen. Denne oplevelse er inkluderet i rejsens pris, og man behøver først give tilsagn til rejselederen, om man ønsker at deltage, når vi er fremme i Ilulissat.

Hvis der er lovende nordlysudsigter, får vi en grundig introduktion til, hvordan du bedst tager billeder af det atmosfæriske fænomen, før vi begiver os ud om aftenen. Vi kan ikke garantere nordlys, hverken denne aften eller de øvrige, men det er sæson for det, og heldet skal helt sikkert opsøges denne såvel som de øvrige dage, når mørket har magt.

Er der nordlys, går vi væk fra kraftigt oplyste bygninger og gader, så vi ikke bliver generet af det kunstige lys, og så krydser vi fingre for, at forholdene er ideelle til nordlys denne aften. Når vi er tilbage igen, nyder vi en kop te eller kaffe i hotellets hyggelige restaurant.

Dag 6
Ilulissat, formiddagsvandretur, tid på egen hånd og nordlysjagt
Nordlys der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden

Denne årets første dag er til rådighed på egen hånd, men hvis der er stemning for det, er der mulighed for en kort vandretur ud omkring tørvehytten, hvorfra der på den bagvedliggende fjeldknold er en fin udsigt til isfjorden. Er man frisk nok her dagen derpå, kan man også forsætte helt ud til Sermermiut/Isfjorden og komme endnu tættere på de isfjelde, som har gjort Ilulissat så berømt og til en del af UNESCO’s verdensarv. Husk at låne vandrestave på hotellet, som kan være en fordel at gå med på denne årstid. Vi håber på, at der er stjerneklart, og at der dermed kan være chance for, at året vil blive indviet med nordlys om aftenen.

Dag 7
Ilulissat, tid på egen hånd

Denne er til rådighed for egne eventyr og vores rejseleder hjælper gerne med forslag.

Dag 8
Fly til Kangerlussuaq. Kaffemik og hjemrejse Kangerlussuaq – København
Den typiske slædehund er hårdfør og udholdende

Morgenmad, check-ud og morgenfly til Kangerlussuaq. Vores sidste formiddag i Grønland bruges til en kort sightseeing i og omkring lufthavnsbygden samt en kaffemik hos en yngre familie i et privat hjem, vi har besøgt med succes gennem en del år.

Kangerlussuaq er ikke en by som sådan, faktisk har Kangerlussuaq først fået bygdestatus i 2001 og hører nu under Qeqqata storkommune. Der bor permanent 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen.

Lufthavnen blev anlagt af amerikanerne under 2. Verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under 2. Verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var her stationeret over 1.400 mand. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygninger til daværende Grønlands Hjemmestyre. Længe før europæerne og amerikanerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdssted for inuitterne. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen for 4.000 år siden. Bluie var i øvrigt USA’s militære kodenavn for Grønland under 2. Verdenskrig.

I Kangerlussuaq er der et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant samt et par cafeterier. Som underholdning er der en bowlingbane og en biograf, og går du blot et par hundrede meter fra det beboede område, er du allerede lige midt i den mægtige grønlandske natur, hvor der er garanti for store indtryk og oplevelser. Det store vejnet fra militærtiden gør, at man kan bevæge sig rundt i en stor del af området både til fods eller evt. ved hjælp af bybussen.

Efter kaffemik er det tid til at begive sig til lufthavnen. Vi siger farvel til det smukke, vinterhvide grønlandske landskab for denne gang – og måske på gensyn en anden god gang. Ankomst til København om aftenen (dansk tid).

Udflugtspakke

Vi har udvalgt to udflugter, som giver et godt indtryk af både Ilulissat og naturen omkring (læs mere under dag 2 og dag 3). Udflugtspakken skal bestilles sammen med rejsen.

Udflugtspakken inkluderer:

 • Bådtur til Isfjorden ved Ilulissat (cirka 2,5 timer)
 • Hundeslædetur i Ilulissats bagland (cirka 2 timer)

Pris: kr. 1998,- pr. person

Slædehunden er er perfekt bygget til grønlandske forhold

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 17.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansktalende, erfaren rejseleder
 • Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Snescootertur
 • Nordlysgåture efterfulgt af kaffe og te
 • Udflugter jf. program, bortset fra tilkøbsudflugter
 • Transport lufthavn – hotel t/r i Ilulissat
 • 6 nætter på hotel i Ilulissat i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet
 • Morgenmad hver dag
 • En velkomstfrokostbuffet og en velkomstmiddag samt en nytårsmiddag
 • Kaffemik og bygdesightseeing i Kangerlussuaq
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. tilslutning med indenrigsfly i Danmark
 • Eventuelle ekstraarrangementer og tilkøbspakke for udflugter
 • Frokost, undtagen dag 1
 • Middage, undtagen dag 1 og 5
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ’Prisen inkluderer’
 • Tillæg for singlerejsende: kr. 1998,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser i slut december og begyndelsen af januar; således kalendermæssigt stadig er i mørketiden, men hvor solen i dagtimerne befinder sig lige under horisonten, og der dermed stadig er nogle gode timer med lys før og efter middag. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader – lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt, takket være den tørre luft.

Vi gør opmærksom på, at vind, vintervejr, is, og øvrige atmosfæriske forhold samt Air Greenlands trafikafvikling, grundet disse sæsonbetonede faktorer, kan bevirke, at vi må rykke rundt på både dagsprogrammer og udflugter af hensyn til den mest hensigtsmæssige afvikling. Der kan eksempelvis kan være hensyn at tage til sikkerheden eller den samlede set bedst mulige oplevelse for gæsterne – som vurderet af vores rejseleder eller af vores leverandører.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om eftermiddag/aften. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet.

På hotellet har vi vandrestave, som vi gerne må låne til vores vandreture, men man bør selv overveje at anskaffe støvlepigge.

Bagage inkluderet med Air Greenland: 20 kg indvejet bagage, 8 kg håndbagage.
Medbring meget gerne en kikkert. Man kan gå glip af rigtig meget uden kikkert.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko (gerne støvlepigge der kan påmonteres ens fodtøj) er ideelle til gåture i byen og på forpladsen i lufthavne, hvor det kan være glat. Det kan være en god idé at have et par inderhandsker med, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en halsedise til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Hvis man selv medbringer vandrestave, skal disse kunne pakkes i kufferten, da man ellers risikerer, at de bliver beslaglagt i sikkerhedskontrollen. Støvlepigge kan købes i de fleste friluftsforretninger, og ellers vil anden form for skridsikre såler være en fordel, da der kan være meget glat på denne årstid.
Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Om at rejse i Grønland

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter:

 • Informer hotelreceptionen/rejselederen, hvis du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd.
 • Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
 • Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
 • Hold (sikkerheds-)afstand til dyr (min. 5 meter) og fugle.

Mere om Grønland
Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Nytår - hvem siger man ikke kan rejse til Grønland om vinteren Grønland var fantastisk, vi er helt solgt. Vi har top hygget os, kælket gennem byen, oplevet naturen og Chris på hotellet stod på tær for, at vi alle var tilfredse. Ham og Henrik havde pyntet op og dækket bord til UG og menuen var super. Vores guide Nina med familie var søde og de helt rigtige til holdet. Alle deltog i glatte vandringer, koldt vejr, sejlads mv.og nytår til langt ud på natten...kl 4.30 blev der fortsat indtaget Grønlandsk kaffe i baren. Vi fik også klemt en hundeslæde tur ind ved at byttet om på dagen for sejlads. Vi var super heldige med vejret og Nordlys. Kangerlussuaq, her nåede vi ikke indlandsisen, da vejret drillede, men da alle var godt trætte efter afskedsmiddagen dagen, tror jeg alle var fint tilfredse med det alternative program. Nina’s søn stod for underholdningen og smeltede alles hjerter. Med et aldersspænd fra 14 til 86 var vi garanteret en god tur og gruppen blev hurtigt rystet sammen. Der var en del, som allerede havde været på Grønland og den balance håndtere Nina perfekt. Alle var vandt til at rejse på egen hånd/alene og forventede ikke den store logistiske iscenesættelse. Så til denne gruppe var alt perfekt. Vibeke på WOG gjorde et fantastisk arbejde med at organisere og ombooke sejlads/hundeslæde. Men den må I tilbyde i programmet næste gang. Vi skal så meget til Grønland igen. En stor tak til personalet på Hotel Hvide Falk ikke mindst Vilhelmine, Henrik og Chris, deres indsats var helt forrygende og gjorde alles ophold til en meget personlig oplevelse. Taaak
Date published: 2019-01-07
Rated 5 out of 5 by from Skøn fejring af nytårsaften højt mod nord Min første rejse til Grønland som var en stor oplevelse og rejselederen havde stor viden var yderst kompetent til opgaven. Ville gerne have oplevet kaffemik
Date published: 2019-01-05
Rated 4 out of 5 by from En kold rejse med masser af lys En kold rejse med sort himmel det meste af tiden. Ved ni-tiden skifter farven til grå nuancer, indtil himlen bliver lyserød til orange, hvis det ikke er overskyet. Det sorte mørke overtager igen ved femten-tiden. Hele byen er imidlertid overjulepyntet, så der er masser af elektrisk lys.
Date published: 2019-01-05
Rated 5 out of 5 by from En usædvanlig og spændende rejse Det var en spændende oplevelse, men det var vigtigt med egnet fodtøj p.g.a. sne- og isglatte veje overalt. Rejselederen var fremragende p.g.a. sin store viden om alle grønlandske forhold, samt sin imødekommende og humørfyldte personlighed
Date published: 2019-01-06
Rated 5 out of 5 by from Nytår i Grønland En dygtig og velorienteret rejseleder , godt hotel ,dejlig mad, god service. Flotte ture og fantastiske oplevelser
Date published: 2019-01-12
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk introduktion til Grønland Alt gik som det skulle og rejselederene var dygtige, meget erfarne og nærværende. Rejsen program var en fin introduktion til området, og aftnerne blev krydret med foredrag om Arktis. Hotellet skal moderniseres til foråret og det trænger det til ! Gennemsnitsalderen var omkring folkepensionsalderen, hvilket ikke fremgik nogen steder. Det er grunden til jeg vil være lidt tilbageholdende med at anbefale rejsen med mindre man selv er pensionist eller rejser med andre.
Date published: 2020-01-10
Rated 4 out of 5 by from Gensyn med Grønland. Godt hotel. God rejseleder.
Date published: 2019-01-13
Rated 5 out of 5 by from Nordgrønland Fantastisk tur til Grønland. Magisk at opleve den helt rå overvældende og smukke natur, kulden og at der kun er lys tre timer om dagen;) Vores guider Laali og Gregers var ekseptionelle. Både deres måde at arbejde sammen på, deres overskud og deres service, var langt over niveau. At de så samtidig er super interessante mennesker med hver deres imponerende livshistorier, som de involverede os i, gjorde absolut ikke turen mindre god - tværtimod.
Date published: 2020-02-09
 • y_2020, m_9, d_25, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_15
 • loc_da_DK, sid_GLRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

20GLRTR07CDK2812