Nytår og nordlys i Nordgrønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev nytåret blandt isbjerge, slædehunde og nordlys i vintervidunderlige Ilulissat ved Isfjorden

Ilulissat er med sine hvide vinterlandskaber, gigantiske isbjerge og nordlysets bølgen på himmelhvælvet et ganske spektakulært sted at fejre nytår. Mens det gamle år rinder ud, og det nye år begynder, skal vi opleve den imponerende Isfjord, Sermermiutsletten og livet i Grønlands tredjestørste by.

I løbet af rejsen går vi på udkig efter det forgængelige nordlys, som er uforglemmeligt, hvis vi får det at se. Vi har sørget for, at du kan komme til at køre på hundeslæde, snescooter, opleve vinter-saunagus og komme ud på en sejltur blandt de kæmpemæssige isbjerge i Isfjorden. Og selvfølgelig skal vi fejre nytåret med en festlig nytårsmiddag på Albatros’ Hotel Hvide Falk.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
Fly København København - Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur til fods og velkomstmiddag
Dag 2
Ilulissat. Mulighed for hundeslædetur og kaffemik i privat grønlandsk hjem
Dag 3
Ilulissat. Vandretur til Sermermiutsletten og nytårsmiddag
Dag 4
Ilulissat. Mulighed for snescooterkørsel. Udflugt på udkig efter nordlys
Dag 5
Ilulissat. Mulighed for sejltur i Isfjorden. Foredrag om Grønland
Dag 6
Fly Ilulissat – Kangerlussuaq – København

Hoteller

Hotel Hvide Falk

 • Hotel Hvide Falk klædt i hvidt

Hotellet ligger lige midt i byen med fantastisk udsigt ud over Diskobugten og Isfjorden. Restauranten serverer retter af glimrende international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og du kan forkæle smagsløgene med retter fra det thailandsk-grønlandske køkken skabt af hotellets thailandske chefkok. I hotellets bar er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende – eller måske fastfrosne isfjelde.
Værelserne er lyse og venligt indrettet og har eget bad og toilet, TV, telefon samt internetforbindelse mod betaling.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
18.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København København - Kangerlussuaq – Ilulissat. Byrundtur til fods og velkomstmiddag
Vinter i Ilulissat

Vi flyver fra København tidligt om morgenen og ankommer til Ilulissat omkring middagstid. Efter ankomsten bliver vi indlogeret på Albatros’ eget Hotel Hvide Falk i centrum af byen med en skøn udsigt over Diskobugten. Vi får serveret en frokostbuffet (inkluderet i rejsens pris, dog ekskl. drikkevarer). Efter frokost går vi en tur ud og lærer byen at kende.

Det var i Ilulissat, at polarforskeren Knud Rasmussen blev født, såvel som hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der omkom under Danmarksekspeditionen for over hundrede år siden. I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien.

Det er en meget levende og hyggelig by med et udbud af kulturelle attraktioner, som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. På dagens kulturhistoriske byvandring får vi en dybere forståelse af den grønlandske kultur, byens historie og det liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen. Undervejs besøger vi ”brættet”, hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges. Vi besøger fiskerne på havnen og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zions Kirke.

Ilulissat ligger ved 69 grader nord, og vi besøger byen, mens kalenderen røber, at det er mørketid. Mørketid betyder dog ikke, at dagen er sort som kul, da solen fra formiddag til eftermiddag befinder sig lige under horisonten, og vi kun er et par uger fra, at den viser sig over horisonten igen.

Om aftenen spiser vi sammen en velkomstmiddag på hotellet (inkluderet i rejsens pris, dog ekskl. drikkevarer).

Dag 2
Ilulissat. Mulighed for hundeslædetur og kaffemik i privat grønlandsk hjem
Slædehunden er er perfekt bygget til grønlandske forhold

I dag har vi to tilbud på udflugtsfronten. Om formiddagen kan du tage med på en uforglemmelig tur med hundeslæde. Kusken tager dig med sine hunde ud til slædesporene bag byen, og i det vintertyste landskab høres kun de rolige lyde af knirkende sne, halsende hunde og slædeførerens små ordrer. En helt enestående oplevelse! 

Slædehunden er ikke et kæledyr, men et vigtigt arbejdsdyr for fangere og fritidskuske. Hunden er perfekt bygget til grønlandske forhold og kan tåle hård kulde, udholde sult i længere tid og er intelligent. I modsætning til de lignende artsfæller på det nordamerikanske kontinent, Alaskas malamut- og huskyhunde samt de sibiriske huskies, har de grønlandske slædehunde ikke været opblandet med udefrakommende hunderacer. Det betyder, at slædehunden i Grønland genetisk set har bevaret alle de kvaliteter og egenskaber, der skal til for at klare sig bedst muligt i den barske grønlandske natur.

Eftermiddagen kan du vælge at bruge på den hyggelige grønlandske tradition, kaffemik. Kaffemik har historisk været måden, man har markeret de store dage i livet på i Grønland. Traditionen lever stadig i bedste velgående, og uanset om det er dåb, første skoledag, konfirmation, bryllup, fødselsdag eller noget helt andet, så inviterer grønlænderne deres familie, venner og bekendte til kaffemik.

Til denne kaffemik bliver vi inviteret indenfor hos en lokal vært, som vil servere kaffe, te og forskellige traditionelle kager, der er en vigtig del af enhver kaffemik. Værten vil fortælle om baggrunden for traditionen, og hvor stort et arbejde det kan være, hvis der kommer rigtig mange mennesker.

Traditionelt bliver kaffemik holdt som åbent hus, hvor de inviterede kommer forbi i løbet af dagen og bliver i kort periode. Til denne private kaffemik bliver vi dog længere, og det er en oplagt mulighed til at lære mere om den grønlandske kultur og det moderne Grønland. Her vil være masser af tid til at få svar på de spørgsmål, I måtte have om Grønland, mens I nyder det gode værtskab og de søde sager.

(Hundeslædetur og kaffemik er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal tilkøbes separat. Se priserne senere i programmet.)

Dag 3
Ilulissat. Vandretur til Sermermiutsletten og nytårsmiddag

I dag varmer vi op den aftenens nytårsfejring med en lidt længere gåtur til Sermermiutsletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Vi vandrer gennem snedækkede dale og smukke bjerge, inden vi når selve Isfjorden, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Vores snesko og skistave gør, at vi kan bevæge os nemt gennem vinterlandskabet og nyde det fantastiske område. Vores erfarne guider vil vælge en rute med de bedste udsigtspunkter til sightseeing og fotografering, og tilpasser ruten til vejrforholdene og rejsedeltagernes fysiske formåen. Derudover vil guiden fortælle om floraen og faunaen og dele ud af sin viden om både det nye og det gamle Grønland. Når vi sætter vores fødder på selve den tilfrosne Isfjord, vil vi bevæge os mellem vægge dækket af sne og is, og vi kan nyde det forstørrede panorama af frosne søer og floder og opleve isbjerge, der glimter i det flotte gyldne vinterlys.

Om aftenen er der dækket op til fest i hotellets hyggelige restaurant. Vi skal naturligvis se dronningens nytårstale, før vi får serveret en festmiddag kreeret af den dygtige chefkok, som har været ansat på hotellet gennem mere end 15 år (velkomstdrink inkluderet, øvrige drikkevarer for egen regning). Mellem retterne kan vi gå ud og nyde festfyrværkeriet over byen. Der skydes nytår ind både kl. 20 lokal tid, når det er nytår i Danmark, og selvfølgelig til midnat lokal tid.

(Vandretur til Sermermiutsletten og nytårsmiddag er begge inkluderet i rejsens pris.)

Dag 4
Ilulissat. Mulighed for snescooterkørsel. Udflugt på udkig efter nordlys
En snescooter er et bæltekøretøj til transport på sne og is

Sammen med vores lokalguide og på moderne snescootere giver vi dig i dag muligheden for at opleve det fantastiske landskab i området omkring Ilulissat. Snescooterens fleksibilitet giver os mulighed for at udforske snedækkede dale og bjerge, tilfrosne søer, fjorde og havis på en anderledes måde.

Vores guide tilrettelægger dagens rute efter vejrforhold og deltagers ønsker. En mulighed kunne være at besøge den lille bygd Oqaatsut 20 kilometer nord for Ilulissat, hvor der er 25 faste indbyggere. Undervejs på vores færd gennem de sneprydede landskaber holder vi en pause og drikker en kop medbragt te eller kaffe, så vi kan holde varmen.

Hvis du ikke deltager i snescooterkørslen, kan du evt. deltage i nytårsgudstjenesten i byens kirke og måske opleve de smukke to- og trestemmige sang fra byens kirkegængere.

Vi håber på lovende nordlysudsigter i dag, så vi kan begive os ud i aftenmørket og kigge efter det farvestrålende nordlys. Først får vi en grundig introduktion til, hvordan man bedst tager billeder af det atmosfæriske fænomen, før vi begiver os ud om aftenen. Vi kan selvfølgelig ikke garantere nordlys, hverken denne aften eller de øvrige, men vi rejser i nordlys-sæsonen, og heldet skal helt sikkert opsøges denne såvel som de øvrige dage, når mørket har magt.

Hvis der er nordlys i aften, går vi væk fra de oplyste bygninger og gader, så vi ikke bliver generet af det kunstige lys. Og så krydser vi ellers fingre for, at forholdene er ideelle til nordlys denne aften. Efter turen vender vi tilbage til hotellet, hvor vores guide vil tilberede den traditionelle grønlandske kaffe, som altid ledsages af nogle gode historier.

(Snescooterkørsel er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal tilkøbes. Se pris senere i programmet. Udflugt på udkig efter nordlys inkl. kaffe er inkluderet i rejsens pris.)

Dag 5
Ilulissat. Mulighed for sejltur i Isfjorden. Foredrag om Grønland

I dag tilbyder vi en bådudflugt til den UNESCO-fredede Isfjord. Udflugten skal tilkøbes og varer cirka 2 ½ time. På nært hold oplever vi det fantastiske isskue, som er skabt af Kangia-gletsjeren i bunden af Isfjorden, der producerer 20 millioner tons is i døgnet! Vi kommer helt tæt på isfjeldene og fornemmer virkelig deres storhed. Det er en god mulighed for at få nogle flotte billeder med hjem, og sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. Husk varmt tøj!

Senere på dagen inviterer vi alle rejsedeltagere på foredrag om Grønland og fortæller om historien, kulturen, men sandelig også om dagens Grønland, udfordringerne, mulighederne og livet fra bygd til by i et land, der i runde tal er 50 gange større end Danmark, men har rundt regnet 100 gange færre indbyggere.

(Sejlturen i Isfjorden er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal tilkøbes. Se prisen senere i programmet. Foredraget om Grønland er inkluderet i rejsens pris.)

Dag 6
Fly Ilulissat – Kangerlussuaq – København

Vi skal i dag sige farvel til det smukke, vinterhvide grønlandske landskab for denne gang – og måske på gensyn. Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og hjemrejse. Vi ankommer til København om aftenen (dansk tid).

Måltidspakke

Vi har sammensat en måltidspakke til dit ophold i Grønland, hvor du får mulighed for at smage på landets fantastiske udbud af friske råvarer og spændende, lokale specialiteter.

Alle måltider i pakken spiser vi på Hotel Hvide Falk, hvis restaurant ligger med en fantastisk udsigt over Diskobugten og områdets mange isfjelde. Ud over lokale retter byder restauranten også på den store grønlandske buffet, med alt hvad der hører sig til af rejer, hellefisk, laks, hval og sæl. Vi får også lov til at smage nogle at de mere særprægede egnsretter som tørfisk og ammassat (loddefisk).

Pris: kr. 1.998,- pr. person 

Måltidspakken inkluderer: 5 x frokost og 3 x aftensmad

Lokal specialitet

Tilkøbsudflugter

Vi har udvalgt fem udflugter, som giver et godt indtryk af både Ilulissat og naturen omkring byen. Du kan læse mere om udflugterne i dagsprogrammet. Udflugterne skal bestilles sammen med rejsen, og du kan vælge lige så mange eller få, som du har lyst til.

Priser for de fem udflugter:

 • Sejltur i Isfjorden (ca. 2,5 timer): 798,- pr. person 
 • Hundeslædetur i Ilulissats bagland (ca. 2 timer)*: 1.595,- pr. person 
 • Kaffemik hos en grønlandsk familie (ca. 2 timer): 248,- pr. person 
 • Snescooterkørsel (ca. 3 timer)*: 1.498,- pr. person 

*Ekstra varmt tøj kan lejes mod gebyr. Bestilles på rejsemålet.

Det vintervidunderlige Ilulissat

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 18.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering
 • Standard enkeltvaerelse: kr 1.998,-
 • Enkeltvaerelse med Bayview: kr 2.598,-
 • Enkeltvaerelse med Balkon og Bayview: kr 2.998,-
   
 • Dobbeltvaerelse med Balkon: kr 400,- pr. person
 • Dobbeltvaerelse med Bayview: kr 700,- pr. person
 • Dobbeltvaerelse med Balkon og Bayview: kr 1.000,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Byvandring i Ilulissat
 • Entré til Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet
 • Vandretur til Sermermiutsletten
 • Informationsmøde i Ilulissat
 • Foredrag om Grønland
 • Al nødvendig lokal transport
 • Udflugt på udkig efter nordlys inkl. kaffe
 • 5 nætter på Hotel Hvide Falk i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet
 • Morgenmad dagligt
 • Velkomstfrokostbuffet dag 1
 • Velkomstmiddag dag 1
 • Nytårsgallamiddag
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med dansk indenrigsfly i Danmark
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Måltidspakke med 4 x aftensmad og 4 x frokost (kr. 1.848,- pr. person) 
 • Øvrige måltider 
 • Drikkevarer 
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser sidst i december og begyndelsen af januar. Denne periode ligger i mørketiden, men solen befinder sig i dagtimerne lige under horisonten, så der er nogle timer med lys både før og efter middag. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader – altså lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. I Grønland føles det dog ikke nær så koldt, takket være den tørre luft.

Vi gør opmærksom på, at vind, vintervejr, is og øvrige atmosfæriske forhold samt Air Greenlands trafikafvikling kan bevirke, at vi må rykke rundt på udflugter og aktiviteter af hensyn til det mest hensigtsmæssige forløb på rejsen. Der kan eksempelvis kan være hensyn at tage til sikkerheden eller den samlet set bedst mulige oplevelse for rejsedeltagerne, hvilket vores rejseleder eller leverandører afgør.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter, vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Vi kan låne vandrestave på hotellet, men det kan være en god ide at anskaffe støvlepigge til brug på vandreture i glat føre.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel en langærmet uldtrøje inderst, en sweater eller fleecetrøje som mellemlag og en vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandrestøvler er ideelle til gåture. På hundeslædeture får alle udleveret varmt sælskindstøj og støvler til turen. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så du kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en halsedisse til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt.

Hvis du selv medbringer vandrestave, skal disse kunne pakkes ned i kufferten, da man ellers risikerer, at de bliver beslaglagt i sikkerhedskontrollen. Støvlepigge kan købes i de fleste friluftsforretninger, og ellers vil anden form for skridsikre såler være en fordel, da der kan være meget glat på denne årstid.
Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, så husk alligevel at medbringe dit pas.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

 1. Informer hotelreceptionen eller rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd. 
 2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor. 
 3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludselig kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden. 
 4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle på min. 5 meter.

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Nytår - hvem siger man ikke kan rejse til Grønland om vinteren Grønland var fantastisk, vi er helt solgt. Vi har top hygget os, kælket gennem byen, oplevet naturen og Chris på hotellet stod på tær for, at vi alle var tilfredse. Ham og Henrik havde pyntet op og dækket bord til UG og menuen var super. Vores guide Nina med familie var søde og de helt rigtige til holdet. Alle deltog i glatte vandringer, koldt vejr, sejlads mv.og nytår til langt ud på natten...kl 4.30 blev der fortsat indtaget Grønlandsk kaffe i baren. Vi fik også klemt en hundeslæde tur ind ved at byttet om på dagen for sejlads. Vi var super heldige med vejret og Nordlys. Kangerlussuaq, her nåede vi ikke indlandsisen, da vejret drillede, men da alle var godt trætte efter afskedsmiddagen dagen, tror jeg alle var fint tilfredse med det alternative program. Nina’s søn stod for underholdningen og smeltede alles hjerter. Med et aldersspænd fra 14 til 86 var vi garanteret en god tur og gruppen blev hurtigt rystet sammen. Der var en del, som allerede havde været på Grønland og den balance håndtere Nina perfekt. Alle var vandt til at rejse på egen hånd/alene og forventede ikke den store logistiske iscenesættelse. Så til denne gruppe var alt perfekt. Vibeke på WOG gjorde et fantastisk arbejde med at organisere og ombooke sejlads/hundeslæde. Men den må I tilbyde i programmet næste gang. Vi skal så meget til Grønland igen. En stor tak til personalet på Hotel Hvide Falk ikke mindst Vilhelmine, Henrik og Chris, deres indsats var helt forrygende og gjorde alles ophold til en meget personlig oplevelse. Taaak
Date published: 2019-01-07
Rated 5 out of 5 by from Skøn fejring af nytårsaften højt mod nord Min første rejse til Grønland som var en stor oplevelse og rejselederen havde stor viden var yderst kompetent til opgaven. Ville gerne have oplevet kaffemik
Date published: 2019-01-05
Rated 4 out of 5 by from Dejlig tur, godt arrangeret. Vejret var ikke med os, men jeg synes at guiderne og de ansatte på hotellet gjorde alt for at vi skulle få nogle andre gode oplevelser.
Date published: 2022-01-11
Rated 4 out of 5 by from En kold rejse med masser af lys En kold rejse med sort himmel det meste af tiden. Ved ni-tiden skifter farven til grå nuancer, indtil himlen bliver lyserød til orange, hvis det ikke er overskyet. Det sorte mørke overtager igen ved femten-tiden. Hele byen er imidlertid overjulepyntet, så der er masser af elektrisk lys.
Date published: 2019-01-05
Rated 5 out of 5 by from En usædvanlig og spændende rejse Det var en spændende oplevelse, men det var vigtigt med egnet fodtøj p.g.a. sne- og isglatte veje overalt. Rejselederen var fremragende p.g.a. sin store viden om alle grønlandske forhold, samt sin imødekommende og humørfyldte personlighed
Date published: 2019-01-06
Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse Vi var afsted, to voksne og to teenagere, og vi havde alle en fantastisk tur. Pga manglende sne blev nogle aktiviteter aflyst, men de blev erstattet med andre aktiviteter, som var mindst lige så spændende. Især besøget på slædehundecentret var rigtig godt og Flemming var virkelig god til at fortælle om hundene og livet i Grønland. Det var også hyggeligt at besøge Anne-Sofie og Flemming til kaffemik. Derudover var det en stor oplevelse at se isbjergene fra kangia'en, udsigten udover isfjorden fra Sermermiut og selvfølgelig nordlyset :-). Vi vil anbefale andre at vælge alle udflugterne i programmet, de var alle pengene værd. Thomas og Thomas samt Katrine, Troels og resten af personalet på hotellet gjorde alt hvad de kunne for at gøre hele turen fantastisk for os. Aftensmaden på hotellet var virkelig god og personalet var flinke og servicemindede. Thomas og Thomas fortalte og viste rundt og vi følte at der var styr på programmet og os under hele rejsen. Vi var især meget begejstrede for Thomas' quizzer, vi håber at de bliver gentaget på næste tur :-).
Date published: 2022-01-08
Rated 5 out of 5 by from Nytår i Grønland En dygtig og velorienteret rejseleder , godt hotel ,dejlig mad, god service. Flotte ture og fantastiske oplevelser
Date published: 2019-01-12
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk introduktion til Grønland Alt gik som det skulle og rejselederene var dygtige, meget erfarne og nærværende. Rejsen program var en fin introduktion til området, og aftnerne blev krydret med foredrag om Arktis. Hotellet skal moderniseres til foråret og det trænger det til ! Gennemsnitsalderen var omkring folkepensionsalderen, hvilket ikke fremgik nogen steder. Det er grunden til jeg vil være lidt tilbageholdende med at anbefale rejsen med mindre man selv er pensionist eller rejser med andre.
Date published: 2020-01-10
 • y_2022, m_9, d_25, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_23
 • loc_da_DK, sid_GLRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser