Luksuskrydstogt an der schönen blauen Donau

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

München – Krems – Esztergom – Budapest – Bratislava – Wien – Linz. Forbered dig på et 4,5-stjernet kulturkrydstogt gennem Europas hjerte

Ingen anden flod i Europa repræsenterer så mange forskellige kulturer som Donau. Fra sit udspring i Sydtyskland løber floden mod øst igennem ikke mindre end 10 lande for at munde ud i Sortehavet. Vi besøger de imponerende og smukke metropoler Wien, Budapest og Bratislava på vores rejse om bord på skibet MS Bellissima. Rejsen bringer os fra det ene højdepunkt til det andet: helt ind i hjertet af de gamle kulturhovedstæder og gennem mageløse flodlandskaber. Du skal blot slappe af og gå på opdagelse med Albatros’ danske rejseleder.
 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – München, Tyskland. Kørsel med bus til Passau og check-in på skibet Afsejling kl. 16
Dag 2 Krems, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Goettweig og rundtur i Krems
Dag 3 Esztergom og Budapest, Ungarn. Tur til fods til domkirken eller tid på egen hånd. Mulighed for aftensejltur med musikledsagelse i Budapest
Dag 4 Budapest. Mulighed for byrundtur med operahuset og byens imponerende arkitektur. Mulighed for udflugt til den ungarske Puzsta
Dag 5 Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel 
Dag 6 Wien, Østrig. Mulighed for byrundtur med Hofburg-paladset, katedralen, Ringstrasse og besøg på wienercafé
Dag 7  Linz, Østrig. Mulighed for bytur med hovedtorvet samt kørsel til Poestlingberg med panoramisk udsigt over området
Dag 8 Ankomst til Passau, kørsel til München og hjemrejse

MS Heidelberg

MS Heidelberg er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 110 passagerer fordelt på to dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt.

Det rummelige fartøj (110 meter langt og 11,4 meter bredt) er bygget i 2004 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestole. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Skibet ligger i rederiets ”Boutique” klasse og betegnes som et 4½ stjerners skib, også kaldet ”flydende luksus hotel”. Vi kalder derfor rejser med dette skib for deluxe.

Læs mere om skibet på https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-heidelberg/

 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – München, Tyskland. Kørsel med bus til Passau og check-in på skibet Afsejling kl. 16 Afsejling kl. 17
MS Heidelberg

Efter ankomsten til Münchens lufthavn bliver vi hentet i bus og kører til byen Passau ved Donaus bred. Her ligger vores hjem i de næste 8 dage, MS Bellissima, ved kaj. Vi går ombord, og der er tid til at udforske skibet, før vi mødes til vores første hyggelige middag i skibets restaurant.

Dag 2
Krems, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Goettweig og rundtur i Krems Ankomst kl. 12.15, afsejling kl. 18.15
Krems an der Donau

Om morgenen/formiddagen sejler vi gennem Østrigs pittoreske Wachau-landskab, og omkring middag ankommer vi til den lille østrigske by Krems an der Donau, som ligger smukt ved Donau ca. 70 km vest for Wien. Byen har ca. 24.000 indbyggere, og er den ældste by i Nieder-Österreich.

Krems er først og fremmest kendt for sit velbevarede benediktinerkloster, Goettweig, som er dagens udflugtspakketilbud. Klosteret, der troner majestætisk på en høj over byen, blev grundlagt i 1083. I 1100-tallet blev der anlagt en skole i klosteret, som stadig er i brug. I 1700-tallet blev klosteret efter en brand genopført i klassisk barokstil, og det fremstår i dag som et af Europas fineste og mest velbevarede barokke bygningsværker. Klosterets flotte bibliotek, hvis kollektion på over 130.000 værker, overlevede nærmest mirakuløst anden verdenskrig og perioden lige efter.

Vi går også en tur i Den indre by fra middelalderen med mange velbevarede, gamle bygninger. Byen ligger i et naturskønt område – omgivet af bakker og højdedrag. Vinmarker strækker sig ned mod byen og er grundlag for en større vinindustri. Krems an der Donau er venskabsby med den danske by Ribe. Efter udflugten er der mulighed for at drage på opdagelse i byen på egen hånd eller at tilbringe tiden om bord på skibet.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 3
Esztergom og Budapest, Ungarn. Tur til fods til domkirken eller tid på egen hånd. Mulighed for aftensejltur med musikledsagelse i Budapest Ankomst kl. 10:30, afsejling kl. 16.30. Ankomst Budapest kl. 20.45
Esztergom, Ungarn

Om formiddagen ankommer skibet til Esztergom i det nordlige Ungarn på grænsen til Slovakiet. Her får vi glæde af et imponerende syn, når Ungarns største kirke, domkirken i Esztergom, tårner sig op over os med sin irgrønne kuppel. Det er intet under, at den er blevet byens karakteristiske vartegn. Den høj i Esztergom, hvor domkirken ligger, har altid spillet en vigtig rolle i historien om den ungarske nation. Den unikke beliggenhed skyldes nemlig ikke kun, at her er utroligt smukt blandt bakkerne og Donauknæet, men også, at det var let at besøge stedet.

Historiske optegnelser fortæller om syv kirker på højen i middelalderen, men i dag er her én. Den overgår til gengæld alle tidligere kirker på stedet i både størrelse og udformning. Det er ganske enkelt svært ikke at blive imponeret, når man står på Donaus bred med den katolske kirkes højborg i Ungarn knejsende over sig, for domkirken i Esztergom er et mesterværk i klassicistisk stil. Kirken stod færdig i 1869 og er bygget med inspiration fra Peterskirken i Rom. Rejselederen tager en tur op til domkirken sammen med dem, der har lyst (entré ikke inkluderet). 

Om aftenen ankommer vi til Budapest, og dem som har lyst, kan følge med ud på en kort aftenrundtur til fods i nærområdet.

Dagens udflugtstilbud er en sejltur på Donau med musikledsagelse, hvor du kan nyde den smukke by i aftenbelysning. 

(Aftenens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Budapest. Mulighed for byrundtur med operahuset og byens imponerende arkitektur. Mulighed for udflugt til den ungarske Puzsta Afsejling kl. 20.45
UNESCO-fredede Budapest

I dag ligger skibet ved kaj hele dagen ved et af Donauflodens absolutte højdepunkter, den UNESCO-fredede hovedstad Budapest. Omkring år 1000 indførte Stephan 1., konge af Ungarn, kristendommen. I 1526 indtog tyrkerne handelsbyerne Buda og Pest. I den efterfølgende periode lod den tyrkiske Sultan Süleyman 1. mange kirker omdanne til moskéer, og der blev opført flotte badehuse i den tyrkiske hamamstil, og forsvarsværkerne blev moderniseret. Det ses stadig tydeligt i dag, hvor Budapests arkitektur rummer talrige levn fra den periode, hvor den arkitektoniske inspiration blev hentet fra Orienten.

Budapest er egentlig en sammenslutning af byerne Buda og Pest, men den moderne hovedstad består egentlig af hele tre byer: Buda, Pest og Óbuda (som betyder "Gamle Buda”). De tre blev forenet til én by i 1872. Her startede byens guldalder, som kulminerede, da Europas første underjordiske jernbane (nutidens metrosystem) blev åbnet.

Ved slutningen af anden verdenskrig, nærmere betegnet fra den 13. februar 1945, kontrollerede sovjetiske tropper hele Budapest. Ungarn fik socialistisk styre, men det var under sovjetisk kontrol. Cirka 10 år senere forenedes først studenterne og senere mange ungarere i demonstrationer mod styret, og det kulminerede i den store opstand i Ungarn i efteråret 1956. Mellem 25.000 og 50.000 ungarere og omkring 7.000 sovjetiske soldater blev dræbt, før demonstrationerne var blevet slået ned.

I 1989 blev billederne og minderne fra 1956 igen vakt til live den 16. juni, da hundredtusinder af ungarere gik på gaden for at hylde den tidligere premierminister Imre Nagy, der var blevet vanæret og henrettet 31 år tidligere. Disse demonstrationer medførte nye politiske forandringer, og der blev lettet på Jerntæppet ved den østrig-ungarske grænse. Tusinder af østtyskere benyttede sig af lejligheden til at flygte fra DDR ad denne rute, og begivenheden blev startskuddet til Sovjetunionens og Jerntæppets fald.

I dag er der mulighed for at komme med på en guidet byrundtur til fods og med bus. Denne udflugt bestilles og betales om bord, og hvis der er deltagere nok tager vores danske rejseleder også med. Det samme gælder eftermiddagens udflugtstilbud, som går til den ungarske Puszta, hvor man bl.a. kan se ridekunst, når en enkelt person styrer hele 4 heste på én gang stående på hesteryg. 

Dag 5
Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel  Ankomst kl. 13.45, afsejling kl. 23.00.
Bratislava, Slovakiet

Ikke alene er Bratislava den største by i Slovakiet, den er også hovedstad i det unge land, der i sin nuværende form først blev oprettet i 1993 efter Sovjetunionens fald. Slovakiet deler grænse med Ungarn i syd og med Østrig i vest, og Bratislava breder sig ud som en vifte på begge bredder af den mægtige Donau for foden af de lave Karpaterbjerge. Her, hvor bjerge og flod mødes, kan man se, hvordan vinmarkerne pryder skråningerne. Her er en lang række smukke monumenter i den gamle bydel, som har overlevet både et østrig-ungarsk herredømme og et socialistisk styre, og det kan vi nyde godt af i dag.

På grund af sin placering på grænsen mellem en mild og en varm klimazone rangerer Bratislava blandt de solrigeste steder i Slovakiet med 1.976 solskinstimer i gennemsnit om året. Vores egen solskinsø Bornholm har til sammenligning ca. 1.580 solskinstimer årligt. Derfor er der gode chancer for, at vi får et solrigt ophold i byen, der er knap så velbesøgt som Prag og Budapest, men som har lige så meget at byde på.

Den gamle by og slottet er nogle af højdepunkterne i Bratislava. Den gamle by er fyldt med museer (fx bymuseet, som har et uhyggeligt torturkammer). Slottet, der ligger hævet over Donaus bred, var en af romerrigets forposter fra det 1. til det 5. århundrede. Det er hele turen værd at begive sig op til slottet for at nyde udsigten, og på slottet findes også Slovakiets historiske museum.

På dagens Albatrosudflugt begiver vi os på en guidet tur til fods gennem den gamle bydel, Staré Mesto, hvor vi skal opleve de smukke barok- og rokokokirker, der står side om side med storslåede palæer. Vi kommer blandt andet forbi den gotiske domkirke Skt. Martin, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske konge.

Skulpturer og gadekunst gør sig bemærket i gadebilledet, og folkelivet udspiller sig i og omkring handels- og restaurantgaden Skt. Michaels Gade og den tilhørende Skt. Michaels Port, som er den eneste bevarede port i det gamle middelalderfæstningsværk. På toppen af den 51 meter høje tårnbygning, der omkranser porten, er der en statue af Skt. Michael. Tårnet huser i dag et våbenmuseum.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Rederiet tilbyder i Bratislava også en aftentur med byens minitog. Udflugten bestilles og betales ombord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Dag 6
Wien, Østrig. Mulighed for byrundtur med Hofburg-paladset, katedralen, Ringstrasse og besøg på wienercafé Ankomst kl. 06.30, afsejling kl. 18.30
Wien, Østrig

I dag ankommer vi til morgen i Østrigs kejserlige hovedstad, Wien, nærmere bestemt i wienerforstaden Nußdorf. Fra det 16. århundrede var Nußdorf den vigtigste havn i Wien-regionen. Varer blev fragtet op og ned ad Donau, og da de øvrige sejlruter til Wien var smalle og svært fremkommelige, var det her, skibene lagde til. Det gør de stadig i dag, og det er også i Nußdorf, at vi lægger til kaj.

Wiens centrum har imponerende habsburgske paladser og grønne parker. Her går tradition og fornyelse hånd i hånd: Strauss’ valse spilles, selv når de 20-årige går til bal, og de tidligere kejserlige stalde er genopstået som det overraskende og meget levende museumskvarter. Wiens gamle bydel ligger smukt omkranset af Ringstrasse-boulevarden med de mange pragtbygninger. Adskillige af bygningerne er tegnet af den danske arkitekt Theofil Hansen, adlet von Hansen. Inde bag Ringstrasse byder dagens Albatrosudflugt på en spændende udflugt til fods gennem Wiens historiske og charmerende bykerne.

Her venter den imponerende, gotiske katedral Stephansdom og en gåtur langs det elegante Graben – et af Wiens hovedstrøg. Fra Michaelerplatz, hvor arkæologerne har fundet ruiner helt tilbage til romertiden, og videre mod Hofburgkomplekset til Heldenplatz. Her er rytterstatuer af Østrigs to store helte, prins Eugen og ærkehertug Karl. I Hofburg er også den berømte Spanske Rideskole, hvor man stadig hæger om de gamle ridetraditioner, som går 400 år tilbage.

Sidst men ikke mindst byder udflugten på en tur på vaskeægte wienercafé, hvor der også vil blive trakteret med et stykke af den verdensberømte sachertorte.

Om eftermiddagen kan man bruge tiden på egen hånd til at for eksempel besøge Schönbrunn Slot, som var sommerresidens for habsburgfamilien og især kejserinde Elisabeth, der er bedre kendt som Sisi. Slottet er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og består af 1441 værelser. Det er et af Østrigs vigtigste arkitektoniske, kulturelle og historiske monumenter, og slottets historie spænder over 300 år og viser de skiftende monarkers smag og interesser.

(Dagens udflugter er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
 Linz, Østrig. Mulighed for bytur med hovedtorvet samt kørsel til Poestlingberg med panoramisk udsigt over området Ankomst kl. 13.00, afsejling kl. 19.30
Basilikaen i Pöstlingberg

Under morgenens panoramasejlads kan vi nyde det smukke landskab fra skibets dæk, når vi midtvejs mellem Linz og Passau passerer Donaus løkke, naturfænomenet Schlögener Schlinge, der er en række hårnålesving, hvor floden ændrer retning to gange. Strækning er kendt for at være en af de smukkeste på Donau og var før i tiden berygtet for at være en svær passage for flodens handelsskibe på grund af strømmen. Det er blevet lettere i dag, hvor kraftværker og sluser har gjort vandet roligt.

Efter frokost ankommer vi til byen Linz i Østrig. Byen breder sig ud på begge sider af Donau og har på trods af sin smukke beliggenhed et ry for at være en lidt kedelig industriby. Men i de senere år har byen haft held med at udvikle sig til en kulturby med en hyggelig og livlig bymidte ved Hauptplatz, der er omkranset af smukke barok- og renæssancefacader. Nyere tiltag som kunstmuseet Lentos, Brucknerhaus og Ars Electronica-centret førte til, at Linz i 2009 blev udnævnt til europæisk kulturby.

Dagens Albatrosudflugt er en tur rundt i Linz med Hauptplatz, efterfulgt af en køretur ud til Poestlingberg, hvor vi kan nyde en fantastisk udsigt over hele området.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
Ankomst til Passau, kørsel til München og hjemrejse Ankomst kl. 03.30

Efter morgenmad på skibet tjekker vi ud og kører til lufthavnen i München, hvor flyet hjem mod Danmark venter.
 

Udflugtspakke 

 • Halvdagsudflugt i Krems med besøg i klosteret Goettweig og selve byen. 
 • Halvdagsudflugt i Wien med byrundtur i Kejserlige Wien efterfulgt af cafébesøg med sachertorte 
 • Aftenudflugt i Budapest. Sejlads med musikledsagelse. 
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Linz og tur til Poestingberg med udsigt 
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Bratislavas gamle bydel. 

Pris: kr. 1.698,- pr. person 

Prisinformation

Tillæg for kahytsopgradering

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for udvendig standard kahyt på Middle dæk fra kr. 2.998,- per person
 • Tillæg for udvendig standard kahyt på Upper dæk fra kr. 4.598,- per person
   
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig standard enkeltkahyt på Main dæk fra kr. 5.298,-
 • Tillæg for udvendig standard enkeltkahyt på Middle dæk fra kr. 10.598,-
 • Tillæg for udvendig standard enkeltkahyt på Upper dæk fra kr. 12.198,-
   
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – München t/r
 • Transfer ved ankomst og afrejse
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 7 nætters cruise på MS Heidelberg i delt dobbeltkahyt med vindue på Main-dæk.
 • Helpension på skibet fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 8
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter
   
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 5,- pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 5-7 pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Oplev mere

Udflugtspakke, pris: kr. 1.698,- pr. person.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

 

Hvordan er kahytterne?

Fra kahytterne på 18 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge, der kan konverteres til dobbeltseng, badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, safetyboks, varme/aircondition og tv med internationale kanaler. 

Kahyt på Main Dæk 
Udvendig kahyt med vindue på Main Dæk. 2 enkeltsenge. 18 m2.
 
Kahyt med fransk altan på Middle Dæk
Udvendig kahyt med fransk altan på Middle Dæk. 2 enkeltsenge. 18 m2.
 
Kahyt med fransk altan på Upper Dæk
Udvendig kahyt med fransk altan på Upper Dæk. 2 enkeltsenge. 18 m2.

Udflugter – Halvdags og heldags

Udflugter – Halvdags og heldags
Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil normalt ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen. 
 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.
 

Mere om dine rejsemål

Klik herunder, hvis du vil læse mere om de lande, rejsen går til.

Østrig: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/oestrig 
Ungarn:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/ungarn 
Slovakiet:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/slovakiet
Se alle krydstogter på Donau 

Du kan også blive klogere på østrigsk vin i vores artikel Aldrig mere kølervæske eller få mere inspiration til din rejse med Luksusliv på Donau og 10 steder i Europa, du ikke vidste, du drømte om at rejse hen

Ikke egnet for gangbesværede

På de planlagte ture i land ser vi byerne til fods og går nogle gange til centrum fra skibet. Da mange af byernes gamle bydele er fredet og med smalle brolagte gader er det ikke muligt at arranger en bytur i bus og vi fortrækker derfor at opleve atmosfæren på helt tæt hold til fods. Hvor det ikke er muligt at gå til centrum bruger vi gerne offentlig transport som sporvogn og metro. Du skal derfor regne med at kunne gå op til 6 km om dagen i et roligt tempo på en bytur af 1½ til 2 timers varighed, være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp i til tider ujævnt terræn.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem vores skib.
 
Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt og selvom en kaj plads er bookede og bekræftet forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder at vi i de tilfælde hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gå afstand bestille bus transfer eller bruger offentlig transport til centrum i forbindelse med de i programmet arrangerede byture og udflugtspakken. Deltager man ikke i det planlagte program eller ønsker man at indlægge egne programpunkter er transport fra og til skibet på egen regning.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Flodkrydstogt på Donau Jeppe vores rejseleder overgår alle vores forventninger. Sammen med de lokale guider fik vi på alle måder en fantastisk oplevelse og historisk viden om de steder/byer vi besøgte på turen. Udflugterne var en behagelig blanding af byvandring og bus rundtur. Vi valget en kahyt med fransk altan idet vi fra tidliger krydstogter nyder at kunne stå i vores kahyt og opleve udsigten.Men var ikke forberedt på ,at på flodkrydstogter ligger bådene ofte op af hinanden når vi ligger til, derved blev vi flere gange mørklagt i kahytten
Date published: 2019-09-17
Rated 5 out of 5 by from En stor oplevelse på Donau Rejsen var godt tilrettelagt, og Donau er overvældende med sine mange sluser. Budapest er flot både ved dag og nat. Wien er stor og fyldt med smukke bygninger. Også de mindre byer var spændende, og det var godt at have en dansk rejseleder med. Tak til Thomas for en positiv tilgang til hele rejsen.
Date published: 2019-08-22
Rated 5 out of 5 by from Dejlig tur med mange skønne oplevelser Det var alle tiders rejse med mange dejlige oplevelser , dette skyldtes ikke mindst vores rejseleder, som sad inde med en helt utrolig viden om alt vi oplevede , samtidig med var han en rigtig humørspreder . En af de bedste rejseledere som vi har oplevet
Date published: 2019-09-18
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse med god rejseleder Det var en anderledes rejse en jeg er vandt til, jeg var nu nok lidt yngre en de fleste men det var hyggeligt og Thomas var den sødeste rejseleder, han gjorde turen spændene.
Date published: 2019-08-21
Rated 3 out of 5 by from En rejse - med diktatorisk placering af gæster til morgen-og aftensmad Jeg ville gerne have vidst, at man ikke selv kunne bestemme, hvem man skulle dele bord med til morgen- og aftensmad. Det blev alt for ensformig - ikke bare for mig!!!
Date published: 2019-09-17
Rated 4 out of 5 by from Donau var ikke blå, men den var skøn Rejsen var en passende blanding af sejltur og sightseeing. Mange spændende ting var på programmet i de byer, vi besøgte. Især var Wien og Budapest imponerende.
Date published: 2019-09-17
Rated 5 out of 5 by from En flot rejse med mange gode oplevelser. Rejsen var flot og interessant. Rejselederen var rigtig hyggelig, vidste en masse om, hvad vi så, og var god til at forklare om det hele.
Date published: 2019-09-19
Rated 5 out of 5 by from En rejse, hvor alt fungere optimalt. Rejseleder Jeppe Munkholm var fantastisk og altid klar til at fortælle, og utroligt vidende om alt, hvad vi så.
Date published: 2019-09-17
 • y_2020, m_7, d_3, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_da_DK, sid_DECRI14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

DECRI14ADK