Rocky Mountains og krydstogt til Alaska

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Rundrejse og krydstogt i Canada samt i USA’s mest naturskønne stat, Alaska. Inkl. helpension på krydstogtskibet

Tag med Albatros til et af de smukkeste hjørner af verden! Rejsen starter med en uge på landjorden, hvor vi kører tværs over de canadiske Rocky Mountains – fra Calgary i øst til Vancouver i vest. Fra Vancouver sejler vi nordpå med det 4-stjernede skib Norwegian Jewel til Alaska og besøger historiske guldgraverbyer, ser den imponerende fjord Glacier Bay og passerer gennem den 1.600 kilometer lange Inside Passage. I dette beskyttede havområde er der et fantastisk dyreliv med bl.a. søløver, hvaler, spækhuggere og delfiner. På himlen svæver hvidhovedede ørne, og er vi heldige, ser vi også bjørne undervejs. Det hele foregår naturligvis sammen med Albatros’ rejseleder, som leder os kyndigt gennem vildmarken.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Canadisk dollar, amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Calgary. Orienterende byrundtur. Videre til Banff
Dag 2 Banff Nationalpark. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow-vandfaldet og Sulphur Mountain
Dag 3 Banff – Icefields Parkway – Athabasca-gletsjeren – Jasper
Dag 4 Jasper – Kamloops
Dag 5 Kamloops – guldgraverbyen Cache Creek – Whistler
Dag 6 Whistler – Vancouver. Orienterende byrundtur
Dag 7 Vancouver. Tid på egen hånd
Dag 8 Vancouver og afsejling
Dag 9 The Inside Passage, Alaska. Naturskøn sejlads gennem strædet
Dag 10 Juneau, Alaska. Den lille statshovedstad på kanten af isfjeldet
Dag 11 Skagway, Alaska. På sporet af guldgraverne
Dag 12 Glacier Bay, Alaska. Billedskøn sejlads langs kysten
Dag 13 Ketchikan, Alaska. Totempælenes hovedstad
Dag 14 En dag på havet mod Vancouver
Dag 15 Vancouver og hjemrejse
Dag 16 Ankomst til København

Norwegian Jewel

Norwegian Jewel er et af rederiet Norwegian Cruise Lines skibe med plas til over 2 400 passagerer

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord. Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du over 10 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort pool område. Skibet havde sin første tur i 2005 og blev totalrenoveret i 2017.

Læs mere her: www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Jewel

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
29.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Calgary. Orienterende byrundtur. Videre til Banff

Efter vi er landet i Calgary og har fået vores kufferter, kører vi godt 120 kilometer gennem Kananaskis-regionen til Banff og nationalparken af samme navn, hvor vi indkvarterer os på vores hotel og hviler ud efter rejsen.

Dag 2
Banff Nationalpark. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow-vandfaldet og Sulphur Mountain
Naturskønne Banff Nationalpark

Dagen byder på en heldagstur i Banff Nationalpark i Rocky Mountains, hvor højdepunkterne omfatter byen Banff, Bow-vandfaldet, Tunnel Mountain Drive og en gondoltur til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra vi nyder panoramaudsigten over området. Banff Nationalpark var landets første nationalpark og er centrum for både vinter- og sommeraktiviteterne i Rocky Mountains. Parken er på 6.621 km² og er gennemskåret af et omfattende stinet, som vi også får lejlighed til at benytte.

Vi fortsætter hen over The Great Divide og videre til the Rockies’ måske flotteste syn: Lake Louise, en smaragdgrøn sø omkranset af grønne skove, bjerge med snedækkede tinder og Victoria-gletsjeren.
Vi runder af med en tur i en lille gondol til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra man i klart vejr har det mest vidunderlige udsyn over Rocky Mountains’ snedækkede toppe, grønne dale og blå søer. Herefter kører vi tilbage til Banff, hvor resten af dagen er til fri afbenyttelse.

Dag 3
Banff – Icefields Parkway – Athabasca-gletsjeren – Jasper

I dag skal vi udforske mere af den smukke natur.

Vi kører nordpå ad den maleriske Icefields Parkway – en af Canadas mest naturskønne og kendte bjergveje, opkaldt efter de enorme isområder, der præger the Rockies. Vi gør selvfølgelig holdt undervejs for at nyde de mageløse udsigter. Vi tager også en tur på Athabasca-gletsjeren med specialbyggede gletsjerkøretøjer, hvor vi undervejs ser de mægtige Athabasca-vandfald.

Vores næste stop på ruten er den gletsjer-formede gangbro The Skywalk. På denne platform, hvor gangbroen med glasbund er hævet 280 meter over afgrunden, får man det fulde udsyn over dal, vandfald og bjerge.
Vi kører videre til den smukke Johnston Canyon ad den snørklede vej gennem Bow Valley. Når vi har set os mætte på de smukke naturscenerier, kører vi til Jasper, hvor vi overnatter.

Dag 4
Jasper – Kamloops
Jasper Nationalpark

Vi kører ud til de vældige naturområder, der omgiver byen og udgør Jasper Nationalpark. Den 10.878 km2 store park blev etableret i 1907 og er siden kommet på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Denne del af Rocky Mountains er da også særlig smuk, med brede dale, rå bjergtoppe, gletsjere, skove, floder, søer og vandfald.
Vi kører vestpå forbi det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains, Mount Robson, som er et imponerende syn på en klar dag med sin højde på cirka 4.150 meter. Turen fortsætter forbi byerne Blue River og Clearwater, der begge udviklede sig til vigtige handelscentre ved århundredskiftet, da pionerer i stort tal forcerede bjergene.
Vi overnatter i Kamloops, hvor der er tid på egen hånd til at tage på opdagelse i området. Rejselederen vil være behjælpelig med ideer til, hvad man kan se i området. 

Dag 5
Kamloops – guldgraverbyen Cache Creek – Whistler

Rejsen fortsætter i vestlig retning til byen Cache Creek, en af de mange byer, der voksede frem under guldfeberen. Vores mål, Whistler, er mest kendt som et top-skisportssted, men også om sommeren tiltrækker byen mange besøgende, som tager på vandreture, kører på mountainbike, riverrafter eller spiller golf. Efter at have gået på opdagelse i byen kører vi videre til Whistler, hvor vi overnatter.

Dag 6
Whistler – Vancouver. Orienterende byrundtur
Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis

Det sidste stykke vej til Vancouver kører vi langs fjorden Howe Sound. Undervejs passerer vi vandfaldet Shannon Falls og Stawamus Chief, som med sine 700 meter i højden er verdens næststørste granitmonolit – og et populært klatreområde. Vancouver er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende byer, og ved ankomsten kører vi rundt og får et indtryk af den. Vancouver ligger, ligesom San Francisco, i et bakket terræn, der sammen med de mange broer giver en flot udsigt over havet, små bugter og selve byen. Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis, og få andre canadiske byer har et tilsvarende udbud af seværdigheder og attraktioner. På vores tur gennem byen ser vi blandt andet Stanley Park, der dækker omtrent halvdelen af downtown og er Nordamerikas, og en af verdens, største byparker. Foruden næsten 10 kilometer kystlinje, et par fine badestrande, legepladser, egern og vaskebjørne huser Stanley Park også det enorme, prisbelønnede Vancouver Aquarium (kan ses på egen hånd). I udkanten af Stanley Park ligger desuden English Bay og West End med en perlerække af smukke victorianske huse. Vi ser også Nordamerikas næststørste Chinatown – et kulørt samlingspunkt for byens store kinesiske befolkning – og den gamle bydel Gastown, som er spækket med brostensbelagte gader, gaslamper og hyggelige spisesteder. Vi tjekker ind på vores hotel, og resten af dagen er til fri disposition. Der er gode shoppemuligheder i byen – her er alt fra shoppingcentre, designerforretninger, secondhand- og vintagebutikker til markeder og butikker med friluftsudstyr.

Dag 7
Vancouver. Tid på egen hånd

Vi er nu i Vancouver og får mulighed for på egen hånd at opleve lidt mere af denne populære by, hvor du kan gense steder eller opdage nye sider af byen.

Dag 8
Vancouver og afsejling Afsejling kl. 17.00
På Norwegian Jewel kan man nyde mange tilbud

Der er kort tid på egen hånd, inden vi bliver hentet i bus ved vores hotel. Vi kører til havnen, hvor skibet, som skal sejle os til Alaska, ligger ved kaj.

Vi går om bord og kan nyde den smukke udsejling fra Vancouver, inden vi spiser den første middag om bord.

Dag 9
The Inside Passage, Alaska. Naturskøn sejlads gennem strædet

Inside Passage løber gennem den sydøstlige del af Alaska. De lokale kalder også Inside Passage for Panhandle. Det er den smalle strimmel af staten Alaska, hvor øer, fastland, kystsamfund og bjerge mødes. Passagen går fra den canadiske grænse i syd til bugten lige over Juneau og Skagway i nord.

Øerne på den vestlige side af området giver god beskyttelse mod Stillehavets til tider barske vejr, og havnebyer som Ketchikan ligger mere eller mindre i læ, så man undgår for store bølger og medfølgende søsyge.

Regionen har et rigt dyreliv, i særdeleshed i havet, og der er mange smukke naturscenerier. Alaska er i det hele taget kendetegnet af en imponerende natur. Så gå en tur op på dækket, og tag gerne en kikkert med, for der er ikke mange steder på kloden, hvor en dag på havet er så kærkommen.

Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden.

Dag 10
Juneau, Alaska. Den lille statshovedstad på kanten af isfjeldet Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 20.00

Området ved Juneau har næsten alt det, som Alaska kan byde på: spektakulær natur, fantastisk dyreliv og kilometer efter kilometer af uberørt ødemark uden for de små isolerede kystsamfund, der tjener som byer i Alaska. Denne stat, som er adskilt fra det øvrige USA, blev købt af Rusland i 1867. Prisen var 7,2 millioner dollars.

Juneau er Alaskas hovedstad, og her bor næsten halvdelen af det sydøstlige Alaskas 75.000 indbyggere. Byen blev grundlagt i 1880, og den blev hovedstad i 1906. Den hed oprindelig Harrisburg, senere Rockwell, men i 1881 fik den navnet Juneau, efter en guldgraver. Det er den eneste amerikanske statshovedstad, som ikke er forbundet med vejnettet til de øvrige hovedstæder i USA. Undertiden diskuterer man dog at bygge en meget lang og meget bekostelig vej gennem ødemarken, således at Juneau forbindes med vejnettet i det øvrige USA.  

Byens liv er forskelligt sommer og vinter. Om sommeren flokkes turisterne for at opleve storbyen i ødemarken. Så har de lokale travlt med at give de besøgende et så behageligt ophold som muligt. Om vinteren er politik i højsædet, og det gælder både lokal og national politik. Og året rundt har indbyggerne den store udendørs legeplads at boltre sig på. Her gælder det særligt trekking, jagt og fiskeri.

Juneau ligger på kanten af det enorme isfjeld af samme navn. Her er mere end 40 store gletsjere og 100 mindre, og bare få kilometer fra centrum ligger Mendenhall-gletsjeren, som nok er den lettest tilgængelige gletsjer i Alaska. Her kan man komme helt tæt på gletsjeren, og det er bestemt en oplevelse, man bør unde sig selv.

Desuden er kysten i sig selv overmåde rigt på dyreliv. Her er for eksempel 700 kilo tunge brune bjørne og 20 meter lange pukkelhvaler. Den varme japanske strøm, der luner kystvandene, fører også millioner af laks med sig hvert år. De kommer hertil for at gyde i de mange tusinder af mindre vandløb."

Dag 11
Skagway, Alaska. På sporet af guldgraverne Ankomst 7.00, afsejling 19.00
Skagway i Alaska

Som de fleste andre af Alaskas byer er Skagway også en historisk guldgraverby. Der er mulighed for at komme en tur med Yukon-ekspressen og følge i de mere end 20.000 guldgraveres fodspor til White Pass. Togrejsen med den ensporede jernbane er blandt verdens smukkeste.

Guldstrømmen i var en stor velsignelse, og i 1898 var Skagway Alaskas største by med en befolkning på omkring 20.000. Hele byen blomstrede og hoteller, saloner og meget mere blev bygget med høj hast. Desværre svandt guldet ud og i 1900 flyttede både befolkning og minearbejdere videre mod byen Nome

I dag har Skagway mindre end 1.000 indbyggere, men byen bærer stadig præg af deres guld æra.

Udflugten med Yukon-ekspressen bestilles og betales om bord.

Dag 12
Glacier Bay, Alaska. Billedskøn sejlads langs kysten Ankomst kl. 7.30, afsejling kl. 20.00

Nationalparken Glacier Bay strækker sig over ca. 2.100 km2 med frodige regnskove, majestætiske bjerge og ældgamle gletschere i hjertet af Alaskas enorme vidder. Udsigten her er ganske enkelt uforlignelig. Over det glasklare vand i Lituya-fjorden svæver de hvidhovede ørne havørne dovent over os og foran os har vi de tårnhøje isvægge i gletsjerne Margerie og Johns Hopkins. Hold øje med om der skulle være hvaler, der lægger deres vej forbi og bryder havoverfladen på det turkise vand, eller om en elg uforstyrret græsser langs kysten eller en bjørn er taget på fisketur ved bredden med sine store lapper som fiskekroge. Sørg for at have kameraet klar til at tage billeder af de imponerende tinder på Mount Fairweather og Mount Barnard, der danner baggrundstæppe for den oceaniske skønhed.

Dag 13
Ketchikan, Alaska. Totempælenes hovedstad Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 18.00

Det er ikke længe siden, at den lille by Ketchikan var et råt og eksotisk skæringspunkt mellem kulturer. Mange kom hertil for at tjene store penge på træfældning i Alaskas enorme skovområder. Men på bare 15 år er byen blevet forvandlet til et turistcentrum, der har fået slebet kanterne af, og nu er det i særlig grad byens charme og områdets natur, som bringer besøgende til.

I sommerhalvåret knejser de hvide krydstogtskibe højt over Ketchikan som nyanlagte, moderne bygninger på strøggaden Front Street. Når gangbroerne sænkes, strømmer passagererne ud i den lille by, for nogle timer senere at forlade de snoede gader igen.

Turisterne besøger som regel museet South Alaska Discovery Center, som viser områdets spændende natur og kultur. Her introduceres de til nationalskoven Tongass, hvor mennesker har levet i pagt med naturen i tusinder af år.

Ketchikan er også fyldt med totempæle. Her er mere end 80 fordelt over hele byen, så du kan dårligt bevæge dig tre skridt uden at få øje på en.

Husk regnfrakken i dag, for Ketchikan er et af de vådeste steder på jorden, og den årlige mængde nedbør kan opgøres i meter."

Dag 14
En dag på havet mod Vancouver
Norwegian Jewel har over 10 spisesteder

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.

Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 15
Vancouver og hjemrejse Ankomst 7.00

Vi tjekker ud på skibet, kører mod lufthavnen og begynder hjemrejsen mod Danmark.

Dag 16
Ankomst til København

Prisinformation

Enkeltkahyt/eneværelse
 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt (kat. IB): kr. 12.698,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue (kat. OB): kr. 14.898,-
 • Tillæg for enkeltbalkonkahyt (kat. BA): kr. 24.598,-
Opgradering af kahyt
 • Tillæg for udvendig kahyt med vindue (kat. OB): kr. 1.098,- pr. person
 • Tillæg for balkonkahyt (kat. BA): kr. 5.898,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Calgary og Vancouver – København med mellemlanding.
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 7 nætter på hotel i Canada i delt dobbeltværelse.
 • 7 nætters krydstogt med Norwegian Jewel (4*) i delt indvendig dobbeltkahyt.
 • Udflugter jf. program
 • Morgenmad dagligt.
 • Helpension på krydstogtskibet.
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet.
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (USD 15,50 pr. person pr. nat).
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra udflugter.
 • Tillæg for udvendig eller balkonkahyt.
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt.
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer.
 • Drikkepenge til chauffører, guider samt stuepige på hotellet (beregn ca. 7 CAD pr. person pr. dag i Canada).
 • Gebyr for indrejseregistrering i USA (ESTA, ca. 21 USD).
 • Gebyr for indrejseregistrering i Canada (eTA, ca. 7 CAD)
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Hvordan er kahytterne på krydstogtskibet ?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med minibar (mod betaling) og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt
Kategori BA, dæk 9. Udvendig kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt med vindue
Kategori OB, dæk 5. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Indvendig kahyt
Kategori IB, dæk 8. To enkeltsenge eller dobbeltseng.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Canada: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/canada
USA:
www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning. I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov. Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa.

eTA - indrejsetilladelse til Canada

Kommer du med fly til Canada, skal du senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på  https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over eTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Se mere på  http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp 

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA
De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, bærbare computere etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Hånden på hjertet

Morgenmad

Den nordamerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i Canada og USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i Canada og USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En verdensklasse oplevelse med en verdensklasse rejseleder Ideen med at kombinerer bustur og krydstogt var perfekt - på krydstogtet fik man tid til at fordøje alle de storslåede indtryk vi havde fået i den første uge. Det var lidt svært at pakke "kun" 23kg til det uforudsigelige og ustadige vejr i Rocky Mountains og Alaska og det lidt mere pålidelige vejr på skibet - men også det lykkedes. Oplevelserne stod i kø og med Jespers uudtømmelige viden om ALT fra historie botanik politik kultur dyr fugle fisk hvaler mennesker m.m. har det været en uforglemmelig oplevelse. Hvis I igen engang laver sådanne turer er vi på igen. TUSIND TUSIND TAK
Date published: 2017-06-13
Rated 4 out of 5 by from God rejse Generelt var det en tur, som levede op til vore forventninger. Vi kunne dog godt have ønsket os en bedre bus, da varmeapparatet/klimaanlægget ikke fungerede optimalt, hvilket betød dukkede ruder, når det regnede. Bussen var længe om at blive varm om morgenen. Rejselederen var vidende og energisk. Det er stadig uacceptabelt, at de personer, der har købt billet sammen ikke bliver tildelt flysæde ved siden af hinanden. Albatros må ved bestilling gøre kraftigere opmærksom herpå. Det ville måske også være en god ide, Hvis man hjemmefra kunne bestille fast plads i bussen. Det kan man ved mange andre rejseselskaber.
Date published: 2016-09-13
Rated 5 out of 5 by from Rocky Mountains og Alaska En helt igennem vellykket rejse med en helt fantastisk og entusiastisk rejseleder, der virkelig kunne sit stof og med glæde formidlede det videre til os gæster. Godt tilrettelagt og med nogle fantastiske uforglemmelige naturoplevelser. Opholdet på Celebrety Infinitiv var også en dejlig oplevelse. Et lille smule malurt var der dog. Efter først godt 7 timer til Toronto, ventetid her i 4 timer, som dog pga. forsinkelse blev yderligere forlænget med 2 timer så yderligere 4 timer til Calgary. Det ville have været rart at kunne have overnattet her i stedet for en bustur til Banff på 120 km i nattens mulm og mørke. Mvh. Jonna
Date published: 2018-06-30
Rated 5 out of 5 by from Tur til Rocky Mountains, Canada og krydstogt til Alaska En stor oplevelse, at gense Canada med Rocky Mountains, Banff og Vancouver og de andre byer. Det et 60 år side i år, at jeg emigrerede til Canada; landede i Vancouver juni i 1958. Min kone, dengang min veninde, ankom til Canada i maj 1961. Vi blev gift i Calgary, hvor vi boede indtil 1964, og hvorfra vi vendte tilbage til Danmark. Turen kan absolut anbefales personer, der i 1950`erne eller senere, emigrerede til Canada, men siden er vendt tilbage til Danmark, at gense det -gamle land- en sidste gang . Vedlægger et foto af en Road Map, fra ca. 1960. Der kan man se, hvorledes infrastrukturen specielt vejnettet så ud dengang til det, det er i dag
Date published: 2018-09-09
Rated 5 out of 5 by from En oplevelse i verdensklassen Rocky Mountains og krydstogt til Alaska var absolut en oplevelse i verdensklasse. Vi så alt, hvad vi havde ønsket os: betagende scenerier, sorte- og brune bjørne, ørne, en moose, hvaler, delfiner og sæler samt en enkelt coyote. Icefields Parkway i Rocky Mountains og Hubbard gletsjeren i Alaska var højdepunkterne. Vejret i juni var også med os. Dertil lægges rejselederen, Jesper G. Nielsens, store og meget brede viden og formidlingsevne. Den var afgørende for at gøre turen uforglemmelig. Hans humør og smittende latter har fået sit eget liv i vores erindring. Altså også en rejseleder i verdensklasse.
Date published: 2018-06-21
Rated 5 out of 5 by from Rocky Mountains og Alaska 16. maj - 30. maj 2016. Fantastisk rejse. Rejselederens evne til at formidle viden og begejstring på rejsen var særdeles god. Ligeledes lykkes det rejselederen at skabe en god stemning blandt medlemmerne af den store gruppe på 36 personer med vidt forskellig baggrund, så alle dage blev vellykkede. Jeg oplevede alt det beskrevne i Albatros programmet, bl.a. det fantastiske dyreliv, hvaler, havørne og grizzly bjørne, naturen og ikke mindst højdepunktet en helt fantastisk dag ved Hubbard gletcheren.
Date published: 2016-05-31
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk, overvældende oplevelse der overgik vores forventninger Rejsen levede fuldt ud op til vores forventninger og meget mere. Vejret var med os hele vejen og vores rejseleder var bare helt super til denne naturrejse. Vi oplevede den storslåede natur og så dyr, hvaler, havørne, bjørne, geder, hjorte og masser af fugle. Selvom det var en naturtur kunne jeg godt have brugt et par dage ekstra i Vancouver efter krydstogtet. Ellers alt perfekt.
Date published: 2017-06-15
Rated 5 out of 5 by from En naturoplevelse af de store Rejsen var over al forventning tilrettelægningen af turens højdepunkter gav os fuld valuta for pengene det opvejede de små irritationer der altid vil være på rejser af denne karakter. Rejselederen skal fremhæves hans positive indstilling hans arrangement hans smittende latter, han skal have en stor ros for under hans ledelse at turen fik en endnu større oplevelse. Vi vil gerne at vores store tak gives videre til ham. Ellen Margrethe og George Der er ingen tvivl om at der vil være mange fra gruppen der har roser til Jesper
Date published: 2016-06-07
 • y_2022, m_6, d_24, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_103
 • loc_da_DK, sid_CAROC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser