Rocky Mountains og krydstogt til Alaska

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Rundrejse og krydstogt i Canada og Alaska, USA’s mest naturskønne stat. Inkl. helpension og drikkepenge på krydstogtskibet

Calgary – Canmore – Banff – Jasper – Kamloops – Whistler – Vancouver – Icy Strait Point – Hubbard Gletsjern – Juneau – Ketchikan – Vancouver

Tag med Albatros til et af de smukkeste hjørner af verden! Vi starter med en uge på landjorden, hvor vi kører tværs gennem Canada – fra Calgary i øst til Vancouver i vest, alt imens vi nyder Rocky Mountains’ vidunderlige landskaber.

Fremme i Vancouver sejler vi nordpå og besøger Alaskas historiske guldgraverbyer, ser den imponerende Hubbard-gletsjer og passerer gennem den 1.600 kilometer lange Inside Passage. I dette beskyttede havområde er der et fantastisk dyreliv med bl.a. søløver, hvaler, spækhuggere og delfiner. På himlen svæver hvidhovedede ørne, og er vi heldige, spotter vi elge, dådyr og bjørne på strandene. Vi passerer tætte, uberørte skove, imponerende gletsjerlandskaber, forrevne klippeøer og dybe, isfyldte fjorde.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Canadisk dollar, amerikansk dollar

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
København - Calgary
Dag 2
Fra Calgary til Banff/Canmore (98 kilometer)
Dag 3
Banff, Johnston Canyon, Lake Louise og Banff
Dag 4
Athabasca-gletsjeren og Jasper Nationalpark (312 kilometer)
Dag 5
Gennem Yellowhead Pass til Kamloops (425 kilometer)
Dag 6
Mod Vancouver via Whistler (390 kilometer)
Dag 7
Vancouver og ombordstigning
Dag 8
På havet
Dag 9
Icy Strait Point, Alaska
Dag 10
Hubbardgletsjeren, Alaska
Dag 11
Juneau
Dag 12
Ketchikan, Alaska
Dag 13
Ad havets landevej
Dag 14
Vancouver og hjemrejse
Dag 15
Ankomst til København

Celebrity Century

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København - Calgary
Vi mødes i Københavns Lufthavn om morgenen og flyver til Calgary i Canada, hvor vi er fremme om aften. Her bliver vi hentet i bus og kører til vores hotel for at hvile ud efter den lange rejse.
Dag 2
Fra Calgary til Banff/Canmore (98 kilometer)

Navnet Calgary stammer fra Skotland, er gælisk og betyder klart, løbende vand. Vi starter dagen med en lille byrundtur, hvor vi besøger Stampede Park, hjemsted for den årlige rodeo, samt det olympiske stadion fra 1988 og Calgary Tower. Herfra kan udsigten over byen nydes i 190 meters højde.

Vi forlader Calgary og kører op i Rocky Mountains - i daglig tale blot kendt som the Rockies - gennem et betagende natursceneri til byen Banff, som kun har 4.200 faste indbyggere. Området omkring Banff og nordpå til Jasper, Lake Louise, Yoho og Kootenay regnes blandt mange globetrottere som noget af det mest imponerende natur på kloden, takket være den store mosaik af gletsjere, varme kilder, snedækkede bjergtinder, skove, fossende floder, vandfald, grønne enge og klare søer.

Kort sagt er det en tur med enestående variationer, som man ikke kan få nok af.

Midt på eftermiddagen kører vi til Lake Minnewanka for at nyde en lille sejltur på søen. Når man sidder ude midt på Lake Minnewanka, har man en enestående udsigt over vandet, skovene og ikke mindst de snedækkede bjergtoppe i baggrunden.

Vi overnatter i den lille hyggelige bjergby Banff.

Dag 3
Banff, Johnston Canyon, Lake Louise og Banff

Dagen står på en heldagstur i the Rockies, hvor højdepunkterne omfatter byen Banff, Bow-vandfaldet, Tunnel Mountain Drive og en gondoltur til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra vi nyder panoramaudsigten over området.

Banff Nationalpark var landets første nationalpark og er centrum for både vinter- og sommeraktiviteterne i Rocky Mountains. Parken er på 6.621 km² og er gennemskåret af et omfattende stinet, som vi også får lejlighed til at benytte. Vi kører til den flotte Johnston Canyon ad den snørklede vej gennem Bow Valley. I løbet af kort tid når vi til Moraine-søen, hvor man kan se spejlbilledet af “Valley of the Ten Peaks”. Vi fortsætter hen over The Great Divide og videre til the Rockies’ måske flotteste syn: Lake Louise, en smaragdgrøn sø omkranset af grønne skove, bjerge med snedækkede tinder og Victoria-gletsjeren.

Når vi har set os mætte på de smukke naturscenerier, kører vi tilbage til Banff, og hvis vejret tillader det, tager vi en tur til toppen af Sulphur Mountain, inden vi vender tilbage til hotellet. Turen foregår i en lille gondol, hvorfra man har det mest vidunderlige udsyn over Rocky Mountains’ snedækkede toppe, grønne dale og blå søer.

Dag 4
Athabasca-gletsjeren og Jasper Nationalpark (312 kilometer)

Vi kører nordpå ad den pittoreske Icefields Parkway – en af Canadas mest naturskønne og kendte bjergveje, opkaldt efter de enorme isområder, der præger the Rockies. Vi gør selvfølgelig holdt undervejs for at nyde de mageløse udsigter og for at tage en tur med de specialbyggede gletsjerkøretøjer på den mægtige Athabasca-gletsjer. Undervejs ser vi de mægtige Athabasca-vandfald.

Ved ankomsten til Jasper Nationalpark tager vi på en sightseeingtur til Pyramide- og Patricia-søerne samt Maligne Canyon.

Dag 5
Gennem Yellowhead Pass til Kamloops (425 kilometer)

Vi kører vestpå forbi det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains, Mount Robson, som er et imponerende syn på en klar dag med sin højde på cirka 4.150 meter. Turen fortsætter langs Yellowhead Highway gennem byerne Clearwater, Bule River og Valemount, der alle udviklede sig til vigtige handelscentre ved århundredskiftet, da pionerer i stort tal forcerede bjergene. Vi begiver os videre sydvestpå til British Columbias “cowboy country” med prærie, søer og floder.

Vi overnatter i Kamloops. Hvis vi er heldige, ser vi bjørne, som mæsker sig i de nyudsprungne mælkebøtteblomster på de nu grønne skiløjper (om foråret). Om efteråret kan vi være heldige at se bjørnene spise bær.

Dag 6
Mod Vancouver via Whistler (390 kilometer)

Efter cirka tre timers kørsel er vi fremme ved Canadas mest berømte skisportssted, Whistler. Det var ikke skisporten, der i første omgang gjorde Whistler populær. Det fantastiske dyreliv og de smukke omgivelser – sammen med beliggenheden i bjergene tæt ved Vancouver – gjorde stedet til et yndet udflugtsmål for de engelske pionerer. Allerede i 1877 blev der etableret en vej fra Vancouver til bjergene – en vej, der i dag kaldes Sea-to-Sky Highway, og i 1914 kom der ligeledes jernbaneforbindelse.

Vi kører ad den sceniske Sea-to-Sky Highway mod Vancouver, hvor vores busrejse gennem the Rockies slutter. Vejen fører os gennem Squamish Valley med høje bjerge på den ene side og den dybe slugt mod Halkett Bay på den anden side.

Aftenen er til fri disposition i byen ved Stillehavet. Mens mørket falder på, og lysene tændes over byen, kan man nyde sin middag og den smukke udsigt.

Dag 7
Vancouver og ombordstigning Afsejling kl. 17.00

Om formiddagen bliver vi hentet i bus ved vores hotel, og nu er det tid til at tage på sightseeing i Vancouver.

Vancouver er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende byer, og vi har god tid til at få et indtryk af den, når rejselederen står for en rundtur. Højdepunkterne er Stanley Park, Chinatown, den hyggelige gamle bydel Gastown med victorianske bygninger, Queen Elizabeth Park og English Bay-strandene. Vancouver ligger, ligesom San Francisco, i et bakket terræn, der sammen med de mange broer giver en flot udsigt over havet, små bugter og selve byen. Få andre canadiske byer har et tilsvarende udbud af seværdigheder og attraktioner. Der er gode shoppemuligheder i byen – blandt andet er der et stort udvalg af butikker med friluftstøj og -udstyr.

Midt på eftermiddagen kører vi til havnen, hvor vores dejlige skib, som skal sejle os til Alaska, ligger ved kaj. Vi går om bord og kan nyde den smukke udsejling fra Vancouver, inden vi spiser vores første middag om bord. Afsejling kl. 17.00.

Dag 8
På havet
En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på for at komme ind i den skønne, afslappende rytme, der er om bord. Begynd for eksempel dagen i helseklubben med en gang morgengymnastik, og sæt formiddagen af til forkælelse i skønhedssalonen efterfulgt af en tur i jacuzzien. Eller gå ud på dækket, mærk vinden og havet i ansigtet, og nyd udsigten over tusinder af skovklædte øer og snedækkede tinder, mens skibet langsomt sejler gennem The Inside Passage.
Dag 9
Icy Strait Point, Alaska Ankomst kl. 15.00, afsejling kl. 22.00
Icy Strait Point ligger tæt ved byen Hoonah, som er den største bosættelse for tlingit-indianere i Alaska. Her lever beboerne ved havet side om side med pukkelhvaler og spækhuggere, havoddere, helleflyndere og stillehavslaks. Det er ikke unormalt at kunne se hvaler fra kysten. Her kan man besøge byens konservesfabrik, som har dannet livsgrundlag for mange af indbyggerne igennem årtier. Fabrikken blev grundlagt i 1930 og er blevet restaureret, så besøgende kan få indblik i livet her og i Alaskas historie. En anden mulighed er at tage med helikopter hen over landskabet eller gå en tur i naturen og spejde efter nogle af områdets mange dyr. Det er også oplagt at slappe af på en lokal restaurant og prøvesmage stedets specialiteter. Rejselederen kommer gerne med forslag til, hvordan dagen kan tilbringes og hjælper gerne med tilmeldinger.
Dag 10
Hubbardgletsjeren, Alaska

I dag kan vi nyde den spændende sejlads forbi Hubbardgletsjeren, som er den længste isflod i Nordamerika. Derudover er gletsjeren den mest aktive i Alaska, og vi kommer helt tæt på. Hvis vi er heldige, ser vi fugleliv og sæler, som hviler på de små isbjerge, vi kommer forbi på vores vej.

Gletsjerens udspring ligger på bjerget Mount Logan dybt inde i Alaska, og på dens vej mod havet høres høje brag, når den kælver og skubber sig hen over landskabet. Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt at gøre landgang her.

Dag 11
Juneau
Alaskas hovedstad blev grundlagt i 1880 under guldfeberen. I dag er guldet og graverne væk, men naturens ressourcer er fortsat den vigtigste indtægtskilde. I fjordene omkring byen boltrer pukkelhvaler, spækhuggere og sæler sig. Der er mulighed for at besøge den smukt beliggende Mendenhall-gletsjer cirka 15 kilometer fra byen.
Dag 12
Ketchikan, Alaska
Navnet Ketchikan betyder “der hvor ørnevingerne er”. Som navnet antyder, lever her mange amerikanske ørne, som fanger laks i de kolde, iltholdige vande. Laksene tiltrækker også bjørne, og området har været beboet i mere end 10.000 år. Alaskas natur danner en smuk kulisse for den farvestrålende lille by med gamle guldgraverhuse og totempæle. Vi tilbringer en halv dag her, og der er også mulighed for at tage en tur ud i området omkring byen.
Dag 13
Ad havets landevej

Vores rejse slutter med en dags sejlads ad havets smukke “highway” indenskærs tilbage til udgangspunktet, Vancouver. De rolige, beskyttede farvande er fyldt med havoddere, søløver og vandrende hvaler – og på himlen svæver ørnene. Det handler blot om at slappe af og nyde den storslåede natur!

Vi har atter lejlighed til at nyde skibets mange faciliteter: Tag en drink på dækket, slap af i biblioteket med en god bog, deltag i de mange workshops, spis en god frokost og en skøn middag, gå en tur i motionsrummet, se et show i den store teatersal, prøv kasinoet – ja, mulighederne er uendelige.

Dag 14
Vancouver og hjemrejse Ankomst kl. 7.00
For de morgenfriske er det muligt at følge indsejlingen til Vancouver. Vi lægger til kaj allerede klokken 7.00, og efter morgenmaden går vi i land. Der er nu mulighed for et gensyn med smukke Vancouver, som du kan nyde i dit eget tempo, inden vi sidst på eftermiddagen flyver hjem mod Danmark.
Dag 15
Ankomst til København
Midt på dagen lander vi i København, og en fantastisk ferie er slut.

Prisinformation

Pris per person 9. juni 2014
I delt dobbeltkahyt, indvendig (10): kr. 25.998,-
Tillæg for udvendig (7) kahyt: kr. 2.498,-
Tillæg for udvendig (2B) kahyt med balkon: kr. 5.498,-
Tillæg for indvendig enkeltkahyt: kr. 6.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt: kr. 9.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon: kr. 19.498,-
Pris per person 11. august 2014
I delt dobbeltkahyt, indvendig (10): kr. 25.998,-
Tillæg for udvendig (7) kahyt: kr. 2.498,-
Tillæg for udvendig (2A) kahyt med balkon: kr. 5.498,-
Tillæg for indvendig enkeltkahyt: kr. 6.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt: kr. 9.998,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon: kr. 19.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Calgary og Vancouver – København
 • Udflugter jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 6 nætters ophold på hotel under rejsen fra Calgary til Vancouver med morgenmad
 • 7 nætters krydstogt med Celebrity Century med ophold i delt indvendig kahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 485,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkelt-, udvendig eller balkonkahyt
 • Eventuelle måltider på land under krydstogtet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale chauffører og guider (beregn ca. USD 80 pr. person)
 • Måltider på turen fra Calgary til Vancouver (morgenmad dog inkluderet)
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. USD 14 pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Mere om Canada

Her kan du få mere at vide om Canada: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/canada

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikke penge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Bagage og lås

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.
Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

 

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information:

http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rundrejse Rocky Mountains & krydstogt til Alaska Storslået natur, der ikke kan beskrives, men skal opleves. Vores rejseleder Jesper var eminent. Vejret var med os hele vejen, ikke en sky på toppen af Mount Robson, mødte en sortbjørn i Whisler, solskin i Glacier Bay. Desværre mistede vi den første dag gr. aflyst fly.
Date published: 2022-11-26
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse fyldt med gode og skønne oplevelser Vi havde den bedste rejseleder som virkelig gjorde alt for os og var meget vidende
Date published: 2022-10-24
Rated 4 out of 5 by from Enestående rejse – Exceptionel rejseleder – Albatros "svigter" Rocky Mountain – Et overvældende natursceneri. Hotellerne kunne være bedre, men dog som forventet. At Albatros havde fravalgt rengøring af værelserne, er ikke i orden uden at oplyse om det i Prisen inkludere ikke. Alaska – Pragtfuld sejlads og med byer og oplevelser i gåafstand ved landgang. Norwegian Cruise Line er ikke hvad det har været, så langt fra. Menukortet er spartansk, prisniveauet på øl og drinks er det dobbelte af, hvad Albatros annoncer og betjeningen er ikke 15% men 20%. En Classic drikkepakke indeholdende øl, vin i glas og drinks koster USD 99,- + 20% betjening pr. person pr. dag hvilket vil sige over 13 tusinde kroner for et par i én uge. Rejselederen – Formidabel, underholdende, begavet, erfaren, humoristisk, kunne sit stof til fingerspidserne, altid glad og kunne høres på lang afstand. Med alt det besvær der var inden afrejse, reddede Jesper, det hedder han nemlig, heler rejsen. Albatros – Få nu rejseprogrammet opdateret, og rejseeksperterne sat rigtig ind i hvilke dokumenter der er nødvendige, hvilke ikke er, om nødvendigheden af online check-in på skibet, som ikke var fem potte pis værd, selv om det var gjort hjemmefra. Covid-19 – Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan rejsen havde udviklet sig, dersom Norwegian Cruise Line ikke havde fjernet kravet om negativ test før ombordstigning.
Date published: 2022-10-16
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse dog med "mangler" Rejsen bød på flotte naturoplevelser og spændende byer. Rejsen var primært båret af vores meget kompetente rejseleder. Glæden ved rejsen blev i høj grad påvirket af alle de papirer, der i følge Albatros skulle udfyldes inden afrejse. Nogle af disse viste sig efterfølgende at være overflødige. Det før rejsen udsendte informationsmateriale bør opdateres.
Date published: 2022-10-15
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk natur og rejseleder Det var en meget spændende og god rejse vi var på
Date published: 2022-10-14
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur som helt klart kan anbefales. Nu var vi hele vejen igennem priviligeret, da vejret viste sig fra sin bedste side. Men at køre gennem Rocky mountains er helt specielt. Der er så smuk. Vi var også beæret med verdens bedste guide i Jesper. Han vidste simpelthen alt om the rockies og Alaska. Han sørgede for at vi fik optimalt ud af alt. Han gjorde alt for os. Så kære Albatros, ham skal i passe godt på. Alaska var også helt speciel, igen med godt vejr når vi var i land. Det var så smukt. Så fem stjerner herfra og fem mere til Jesper
Date published: 2022-10-13
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse Det var en rejse med mange imponerende natur oplevelser. Vores rejseleder Jesper gav os så meget, han er klog, vidende og en meget varm person.
Date published: 2022-10-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur Skønne naturoplevelser med en inspirerende og vidende rejseleder
Date published: 2022-10-12
 • y_2023, m_6, d_3, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_111
 • loc_da_DK, sid_CAROC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser