Rocky Mountains og krydstogt til Alaska

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Rundrejse og krydstogt i Canada samt i USA’s mest naturskønne stat, Alaska. Inkl. helpension, Classic drikkepakke, drikkepenge og fri wifi på krydstogtskibet

Tag med Albatros til et af de smukkeste hjørner af verden! Rejsen starter med en uge på landjorden, hvor vi kører tværs over de canadiske Rocky Mountains – fra Calgary i øst til Vancouver i vest. Fra Vancouver sejler vi nordpå med det 4,5-stjernede skib Celebrity Solstice til Alaska og besøger historiske guldgraverbyer, ser den imponerende Hubbard-gletsjer og passerer hele to gange gennem den 1.600 kilometer lange Inside Passage. I dette beskyttede havområde er der et fantastisk dyreliv med bl.a. søløver, hvaler, spækhuggere og delfiner. På himlen svæver hvidhovedede ørne, og er vi heldige, ser vi også bjørne undervejs. Det hele foregår naturligvis sammen med Albatros’ rejseleder, som leder os kyndigt gennem vildmarken.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Canadisk dollar, amerikansk dollar

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Fly København – Calgary. Orienterende byrundtur. Videre til Banff
Dag 2
Banff Nationalpark. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow-vandfaldet og Sulphur Mountain
Dag 3
Banff – Icefields Parkway – Athabasca-gletsjeren – Jasper
Dag 4
Jasper – Kamloops
Dag 5
Kamloops – guldgraverbyen Cache Creek – Whistler
Dag 6
Whistler – Vancouver. Orienterende byrundtur
Dag 7
Vancouver og afsejling
Dag 8
Sejlads gennem The Inside Passage
Dag 9
Icy Strait Point, Alaska. Firskerbyen i ødemarken
Dag 10
Hubbardgletsjeren, Alaska. Sejlads ved Alaskas længste isflod
Dag 11
Juneau, Alaska. Den lille statshovedstad på kanten af isfjeldet
Dag 12
Ketchikan, Alaska. Totempælenes hovedstad
Dag 13
En dag på havet mod Vancouver ad The Inside Passage
Dag 14
Vancouver og hjemrejse
Dag 15
Ankomst til København

Celebrity Solstice

Celebrity Solstice er et af rederiet Celebrity Cruises store skibe

Her er plads til næsten 3.000 passagerer. Skibet er fuld af dejlige oplevelser, og her kommer du ikke til at kede dig. Hvad med en opfriskende dukkert i poolen, en afslappende behandling i spaen eller en tur i fitnesscenteret? Du kan også nyde en lækker middag fra en af skibets restauranter, opleve et show eller nippe til en god drink, mens du nyder de smukke blå omgivelser, der glider forbi.

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
39.998,–
København
Udsolgt
36.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Calgary. Orienterende byrundtur. Videre til Banff

Efter vi er landet i Calgary og har fået vores kufferter, kører vi godt 120 kilometer gennem Kananaskis-regionen til Banff og nationalparken af samme navn, hvor vi indkvarterer os på vores hotel og hviler ud efter rejsen.

Dag 2
Banff Nationalpark. Tunnel Mountain Drive, Lake Louise, Bow-vandfaldet og Sulphur Mountain
Naturskønne Banff Nationalpark

Dagen byder på en heldagstur i Banff Nationalpark i Rocky Mountains, hvor højdepunkterne omfatter byen Banff, Bow-vandfaldet, Tunnel Mountain Drive og en gondoltur til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra vi nyder panoramaudsigten over området. Banff Nationalpark var landets første nationalpark og er centrum for både vinter- og sommeraktiviteterne i Rocky Mountains. Parken er på 6.621 km² og er gennemskåret af et omfattende stinet, som vi også får lejlighed til at benytte.

Vi fortsætter hen over The Great Divide og videre til the Rockies’ måske flotteste syn: Lake Louise, en smaragdgrøn sø omkranset af grønne skove, bjerge med snedækkede tinder og Victoria-gletsjeren.
Vi runder af med en tur i en lille gondol til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra man i klart vejr har det mest vidunderlige udsyn over Rocky Mountains’ snedækkede toppe, grønne dale og blå søer. Herefter kører vi tilbage til Banff, hvor resten af dagen er til fri afbenyttelse.

Dag 3
Banff – Icefields Parkway – Athabasca-gletsjeren – Jasper

I dag skal vi udforske mere af den smukke natur.

Vi kører nordpå ad den maleriske Icefields Parkway – en af Canadas mest naturskønne og kendte bjergveje, opkaldt efter de enorme isområder, der præger the Rockies. Vi gør selvfølgelig holdt undervejs for at nyde de mageløse udsigter. Vi tager også en tur på Athabasca-gletsjeren med specialbyggede gletsjerkøretøjer, hvor vi undervejs ser de mægtige Athabasca-vandfald.

Vores næste stop på ruten er den gletsjer-formede gangbro The Skywalk. På denne platform, hvor gangbroen med glasbund er hævet 280 meter over afgrunden, får man det fulde udsyn over dal, vandfald og bjerge.
Vi kører videre til den smukke Johnston Canyon ad den snørklede vej gennem Bow Valley. Når vi har set os mætte på de smukke naturscenerier, kører vi til Jasper, hvor vi overnatter.

Dag 4
Jasper – Kamloops
Jasper Nationalpark

Vi kører ud til de vældige naturområder, der omgiver byen og udgør Jasper Nationalpark. Den 10.878 km2 store park blev etableret i 1907 og er siden kommet på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Denne del af Rocky Mountains er da også særlig smuk, med brede dale, rå bjergtoppe, gletsjere, skove, floder, søer og vandfald.
Vi kører vestpå forbi det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains, Mount Robson, som er et imponerende syn på en klar dag med sin højde på cirka 4.150 meter. Turen fortsætter forbi byerne Blue River og Clearwater, der begge udviklede sig til vigtige handelscentre ved århundredskiftet, da pionerer i stort tal forcerede bjergene.
Vi overnatter i Kamloops, hvor der er tid på egen hånd til at tage på opdagelse i området. Rejselederen vil være behjælpelig med ideer til, hvad man kan se i området. 

Dag 5
Kamloops – guldgraverbyen Cache Creek – Whistler

Rejsen fortsætter i vestlig retning til byen Cache Creek, en af de mange byer, der voksede frem under guldfeberen. Vores mål, Whistler, er mest kendt som et top-skisportssted, men også om sommeren tiltrækker byen mange besøgende, som tager på vandreture, kører på mountainbike, riverrafter eller spiller golf. Efter at have gået på opdagelse i byen kører vi videre til Whistler, hvor vi overnatter.

Dag 6
Whistler – Vancouver. Orienterende byrundtur
Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis

Det sidste stykke vej til Vancouver kører vi langs fjorden Howe Sound. Undervejs passerer vi vandfaldet Shannon Falls og Stawamus Chief, som med sine 700 meter i højden er verdens næststørste granitmonolit – og et populært klatreområde. Vancouver er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende byer, og ved ankomsten kører vi rundt og får et indtryk af den. Vancouver ligger, ligesom San Francisco, i et bakket terræn, der sammen med de mange broer giver en flot udsigt over havet, små bugter og selve byen. Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis, og få andre canadiske byer har et tilsvarende udbud af seværdigheder og attraktioner. På vores tur gennem byen ser vi blandt andet Stanley Park, der dækker omtrent halvdelen af downtown og er Nordamerikas, og en af verdens, største byparker. Foruden næsten 10 kilometer kystlinje, et par fine badestrande, legepladser, egern og vaskebjørne huser Stanley Park også det enorme, prisbelønnede Vancouver Aquarium (kan ses på egen hånd). I udkanten af Stanley Park ligger desuden English Bay og West End med en perlerække af smukke victorianske huse. Vi ser også Nordamerikas næststørste Chinatown – et kulørt samlingspunkt for byens store kinesiske befolkning – og den gamle bydel Gastown, som er spækket med brostensbelagte gader, gaslamper og hyggelige spisesteder. Vi tjekker ind på vores hotel, og resten af dagen er til fri disposition. Der er gode shoppemuligheder i byen – her er alt fra shoppingcentre, designerforretninger, secondhand- og vintagebutikker til markeder og butikker med friluftsudstyr.

Dag 7
Vancouver og afsejling Afsejling kl. 16.30

Der er kort tid på egen hånd, inden vi bliver hentet i bus ved vores hotel. Vi kører til havnen, hvor skibet, som skal sejle os til Alaska, ligger ved kaj.

Vi går om bord og kan nyde den smukke udsejling fra Vancouver, inden vi spiser den første middag om bord.

Dag 8
Sejlads gennem The Inside Passage

En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på, og du kan bruge dagen i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.

The Inside Passage løber gennem den sydøstlige del af Alaska. De lokale kalder også The Inside Passage for Panhandle. Det er den smalle strimmel af staten Alaska, hvor øer, fastland, kystsamfund og bjerge mødes. Passagen går fra den canadiske grænse i syd til starten af bugten lige over Juneau og Skagway i nord.
Øerne på den vestlige side af området giver god beskyttelse mod Stillehavets til tider barske vejr, og havnebyer som fx Ketchikan ligger mere eller mindre i læ, så man undgår for store bølger og medfølgende søsyge.
Regionen har et rigt dyreliv, i særdeleshed i havet, og der er mange smukke naturscenerier. Alaska er i det hele taget kendetegnet af en imponerende natur. Så gå derfor en tur op på dækket og tag gerne en kikkert med, for der er ikke mange steder på kloden, hvor en dag på havet er så kærkommen. Det er langt fra unormalt at kunne spotte hvaler og sejladsen gennem The Inside Passage er så smuk, at hver eneste sømil er selvskrevet postkortmotiver.

Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden."

Dag 9
Icy Strait Point, Alaska. Firskerbyen i ødemarken Ankomst 13.30, afsejling 21.00

Ved krydstogthavnen Icy Strait Point ligger Hoonah, som er den største bosættelse for tlingit-indianere i Alaska. Her har indbyggerne gennem generationer levet ved havet, som har været rigt på pukkelhvaler og spækhuggere, havoddere, helleflyndere og stillehavslaks. Det er stadig væk muligt at kunne se hvaler fra kysten. I Hoonah kan man besøge byens konservesfabrik, som igennem årtier har dannet livsgrundlag for mange af indbyggerne.

Fabrikken blev grundlagt i 1930, og den er blevet restaureret, så besøgende kan få indblik i livet her og i Alaskas historie. En anden mulighed er at tage med helikopter hen over landskabet eller at vandre i naturen og spejde efter nogle af områdets mange dyr. Det er også oplagt at slappe af på en lokal restaurant og prøvesmage stedets specialiteter. Rejselederen kommer gerne med forslag til, hvordan dagen kan tilbringes og hjælper gerne med tilmeldinger.

Dag 10
Hubbardgletsjeren, Alaska. Sejlads ved Alaskas længste isflod Naturskøn sejlads fra kl. 9.30 - kl. 14.30

I dag kan vi nyde den spændende sejlads forbi Hubbardgletsjeren, som er den længste isflod i Nordamerika. Derudover er gletsjeren den mest aktive i Alaska, og derfor har den fået kælenavnet ”den galoperende gletsjer”. Faktisk har dens bevægelser hele to gange resulteret i, at den midlertidigt dannede en naturlig dæmning, der afskar fjorden Russell fra bugten Disenchantment Bay. Det enorme vandtryk, der langsomt blev opbygget fra fjorden, bevirkede, at isdæmningen til sidst eksploderede. Det endte i et sandt ishelvede. Vi kommer helt tæt på gletsjeren og dens fugleliv. Hvis vi er heldige, ser vi sæler, som hviler på de små isbjerge, eller havoddere, der boltrer sig i vandet. Måske øjner vi også brune bjørne på jagt efter føde, og elge og hjorte, der strejfer omkring.

Gletsjerens udspring ligger på bjerget Mount Logan dybt inde i Alaska, og på dens vej mod havet høres høje brag, når den kælver og skubber sig hen over landskabet. Skønheden er ganske enkelt enestående med fænomenale blå nuancer, som kan ses selv på lang afstand. Men det er når vores skib nærmer sig den tårnhøje mur, at gletsjeren virker særligt imponerende. Selv på dækket af et stort krydstogtskib føler man sig som en dværg, når den 100 meter høje mur af is kommer tæt på. Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt at gøre landgang her.

Dag 11
Juneau, Alaska. Den lille statshovedstad på kanten af isfjeldet Ankomst kl. 7.30, afsejling kl. 19.00

Området ved Juneau har næsten alt det, som Alaska kan byde på: spektakulær natur, fantastisk dyreliv og kilometer efter kilometer af uberørt ødemark uden for de små isolerede kystsamfund, der tjener som byer i Alaska. Denne stat, som er adskilt fra det øvrige USA, blev købt af Rusland i 1867. Prisen var 7,2 millioner dollars.

Juneau er Alaskas hovedstad, og her bor næsten halvdelen af det sydøstlige Alaskas 75.000 indbyggere. Byen blev grundlagt i 1880, og den blev hovedstad i 1906. Den hed oprindelig Harrisburg, senere Rockwell, men i 1881 fik den navnet Juneau, efter en guldgraver. Det er den eneste amerikanske statshovedstad, som ikke er forbundet med vejnettet til de øvrige hovedstæder i USA. Undertiden diskuterer man dog at bygge en meget lang og meget bekostelig vej gennem ødemarken, således at Juneau forbindes med vejnettet i det øvrige USA.  

Byens liv er forskelligt sommer og vinter. Om sommeren flokkes turisterne for at opleve storbyen i ødemarken. Så har de lokale travlt med at give de besøgende et så behageligt ophold som muligt. Om vinteren er politik i højsædet, og det gælder både lokal og national politik. Og året rundt har indbyggerne den store udendørs legeplads at boltre sig på. Her gælder det særligt trekking, jagt og fiskeri.

Juneau ligger på kanten af det enorme isfjeld af samme navn. Her er mere end 40 store gletsjere og 100 mindre, og bare få kilometer fra centrum ligger Mendenhall-gletsjeren, som nok er den lettest tilgængelige gletsjer i Alaska. Her kan man komme helt tæt på gletsjeren, og det er bestemt en oplevelse, man bør unde sig selv.

Desuden er kysten i sig selv overmåde rigt på dyreliv. Her er for eksempel 700 kilo tunge brune bjørne og 20 meter lange pukkelhvaler. Den varme japanske strøm, der luner kystvandene, fører også millioner af laks med sig hvert år. De kommer hertil for at gyde i de mange tusinder af mindre vandløb.

Dag 12
Ketchikan, Alaska. Totempælenes hovedstad Ankomst kl. 14.00, afsejling kl. 20.30

Det er ikke længe siden, at den lille by Ketchikan var et råt og eksotisk skæringspunkt mellem kulturer. Mange kom hertil for at tjene store penge på træfældning i Alaskas enorme skovområder. Men på bare 15 år er byen blevet forvandlet til et turistcentrum, der har fået slebet kanterne af, og nu er det i særlig grad byens charme og områdets natur, som bringer besøgende til.

I sommerhalvåret knejser de hvide krydstogtskibe højt over Ketchikan som nyanlagte, moderne bygninger på strøggaden Front Street. Når gangbroerne sænkes, strømmer passagererne ud i den lille by, for nogle timer senere at forlade de snoede gader igen.

Turisterne besøger som regel museet South Alaska Discovery Center, som viser områdets spændende natur og kultur. Her introduceres de til nationalskoven Tongass, hvor mennesker har levet i pagt med naturen i tusinder af år.

Ketchikan er også fyldt med totempæle. Her er mere end 80 fordelt over hele byen, så du kan dårligt bevæge dig tre skridt uden at få øje på en.

Husk regnfrakken i dag, for Ketchikan er et af de vådeste steder på jorden, og den årlige mængde nedbør kan opgøres i meter."

Dag 13
En dag på havet mod Vancouver ad The Inside Passage

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Ruten er atter lagt gennem The Inside Passage, så i dag er dagen, hvis du igen vil spotte hvaler på vores sørejse.

Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 14
Vancouver og hjemrejse Ankomst 06.00

Vi tjekker ud på skibet, kører mod lufthavnen og begynder hjemrejsen mod Danmark.

Dag 15
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 36.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Enkeltkahyt/eneværelse
 • Tillæg for indvendig enkeltkahyt (kat. I1): kr. 16.898,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt (kat. O1): kr. 18.798,-
 • Tillæg for enkeltbalkonkahyt (kat. V1): kr. 26.698,-
Opgradering af kahyt
 • Tillæg for outsidekahyt (kat. O1): kr. 1.098,- pr. person
 • Tillæg for balkonkahyt (kat. V1): kr. 4.998,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Calgary og Vancouver – København med mellemlanding.
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 7 nætter på hotel i Canada i delt dobbeltværelse.
 • 7 nætters krydstogt med Celebrity Solstice (4,5*) i delt indvendig dobbeltkahyt.
 • Udflugter jf. program
 • Morgenmad dagligt.
 • Classic drikkepakke på krydstogtskibet (værdi ca. 2.555 kr.)
 • Helpension på krydstogtskibet.
 • Drikkkepenge på krydstogtskibet (værdi ca. 852 kr. )
 • Drikkepenge til chauffører i Canada (værdi ca. 190 kr.) 
 • Gratis wifi på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra udflugter.
 • Tillæg for balkonkahyt.
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt.
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer.
 • Gebyr for indrejseregistrering i USA (ESTA, ca. 21 USD).
 • Gebyr for indrejseregistrering i Canada (eTA, ca. 7 CAD)
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Drikkevarepakke på krydstogtet

Der er inkluderet en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt
Kahytskategori I1, dæk 9. Indvendig kahyt med to enkeltsenge.

Udvendig kahyt
Kahytskategori O1, dæk 3. Udvendig kahyt med koøje og to enkeltsenge.

Balkonkahyt
Kahytskategori V1, dæk 6. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har i dag gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv. Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på de fleste fællesområder (spørg derfor din rejseleder om wi-fi eller internet, eller når du tjekker ind). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte wi-fi i fællesområder, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Det afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager stadig gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten på disse dog bedre. En helt anden mulighed er ellers at benytte gratis wi-fi hos kæder som Starbucks eller lignende, som oftest i de større byer er at finde inden for kort afstand.

Wi-fi på busser i USA og under udflugter

Man kan ikke regne med at der er wi-fi på turistbusserne, da det stadig er en relativ sjælden service.

Morgenmad på hotel

Den nordamerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning. I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov. Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa.

eTA - indrejsetilladelse til Canada

Kommer du med fly til Canada, skal du senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på  https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over eTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Se mere på  http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp 

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA
De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, bærbare computere etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En flot rejse med mange imponerende naturoplevelser Rejsen var spændende og vores rejseleder Jesper var eminent til at fortælle både fakta omkring specifikke emner men også komme med mere overordnede historiske og kulturelle betragtninger om Nordamerika
Date published: 2024-06-13
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk oplevelsesrejse En dejlig kombinationsrejse, med både bus og krydstogtskib. De flotteste naturoplevelser, gode hoteller med rigtig gode beliggenheder. Super rejseleder (Jesper), som tog hånd om alt på turen. Meget vidende, og gjorde alt for at alle rejsedeltagere fik den bedste oplevelse på rejsen. Rejsen kan klart anbefales.
Date published: 2024-06-12
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med masser af oplevelser både på land og på skibet. Rejsen var som nævnt fantastisk, og vi kunne ikke have haft en bedre rejseleder , Jesper Groth Nielsen, hvad han ikke vidste, er der ingen der ved.
Date published: 2024-06-12
Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk rejse gennem dele af Canada og Cruise til Alaska. Det var helt i gennem en vel udført rejse med en guide (Jesper Nielsen ) som formåede at gøre alle interesseret i måske en ny tur med samme guide. Han var guld værd og meget opmærksom på alles ve og vel
Date published: 2024-06-11
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rundrejse Rocky Mountains & krydstogt til Alaska Storslået natur, der ikke kan beskrives, men skal opleves. Vores rejseleder Jesper var eminent. Vejret var med os hele vejen, ikke en sky på toppen af Mount Robson, mødte en sortbjørn i Whisler, solskin i Glacier Bay. Desværre mistede vi den første dag gr. aflyst fly.
Date published: 2022-11-26
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse fyldt med gode og skønne oplevelser Vi havde den bedste rejseleder som virkelig gjorde alt for os og var meget vidende
Date published: 2022-10-24
Rated 4 out of 5 by from Enestående rejse – Exceptionel rejseleder – Albatros "svigter" Rocky Mountain – Et overvældende natursceneri. Hotellerne kunne være bedre, men dog som forventet. At Albatros havde fravalgt rengøring af værelserne, er ikke i orden uden at oplyse om det i Prisen inkludere ikke. Alaska – Pragtfuld sejlads og med byer og oplevelser i gåafstand ved landgang. Norwegian Cruise Line er ikke hvad det har været, så langt fra. Menukortet er spartansk, prisniveauet på øl og drinks er det dobbelte af, hvad Albatros annoncer og betjeningen er ikke 15% men 20%. En Classic drikkepakke indeholdende øl, vin i glas og drinks koster USD 99,- + 20% betjening pr. person pr. dag hvilket vil sige over 13 tusinde kroner for et par i én uge. Rejselederen – Formidabel, underholdende, begavet, erfaren, humoristisk, kunne sit stof til fingerspidserne, altid glad og kunne høres på lang afstand. Med alt det besvær der var inden afrejse, reddede Jesper, det hedder han nemlig, heler rejsen. Albatros – Få nu rejseprogrammet opdateret, og rejseeksperterne sat rigtig ind i hvilke dokumenter der er nødvendige, hvilke ikke er, om nødvendigheden af online check-in på skibet, som ikke var fem potte pis værd, selv om det var gjort hjemmefra. Covid-19 – Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan rejsen havde udviklet sig, dersom Norwegian Cruise Line ikke havde fjernet kravet om negativ test før ombordstigning.
Date published: 2022-10-16
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse dog med "mangler" Rejsen bød på flotte naturoplevelser og spændende byer. Rejsen var primært båret af vores meget kompetente rejseleder. Glæden ved rejsen blev i høj grad påvirket af alle de papirer, der i følge Albatros skulle udfyldes inden afrejse. Nogle af disse viste sig efterfølgende at være overflødige. Det før rejsen udsendte informationsmateriale bør opdateres.
Date published: 2022-10-15
 • y_2024, m_6, d_17, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_115
 • loc_da_DK, sid_CAROC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser