Rejs til Canada

Ahornbladet er Canadas allestedsnærværende nationalsymbol. Man ser dem på flasker med sirup, på de mange vajende flag, på det populære ishockeylandsholds bluser, på bjergvandrernes rygsække og på træerne i de store, dybe skove. Verdens næststørste land er et skatkammer for folk, der er vilde med natur og vildmarksliv. Rejser til Canada byder på masser af dramatiske naturscenarier og muligheden for at komme helt tæt på elementerne.

Indbyggere 35 mio.
Hovedstad Ottawa
Sprog Engelsk og fransk
Canadas flag bliver også kaldet Maple Leaf
Vidste du...
at Canadas største by Montreal blev grundlagt af en gruppe franske mystikere i 1642?
at man I Canada med succes har anlagt faunapassager over en del af landets motorveje? Både brune bjørne, ulve, jærv og los benytter disse gangbroer uden fare for at blive ramt af biler.

Canadas geografi

En ferie i Canada er lig med afsidesliggende vandrestier, vidtstrakte prærier, stormfulde floder og frugtbare sletter. Med bjerge og bjergsøer, med et utal af nationalparker og med rigtig meget plads at boltre sig på. De blot 35 millioner indbyggere fylder ikke meget på et areal, der udgør næsten 10 millioner kvadratkilometer. Storbyer er der naturligvis også nogle af, og den største af dem er Toronto. Med 5,6 millioner indbyggere er byen samtidig Nordamerikas femtestørste og et af de vigtigste finans- og handelscentre i denne del af verden.
CN Tower i Toronto
Med mere end 80 etniske grupper, 170 nationaliteter og over 100 forskellige sprog er Ontarioprovinsens hovedstad desuden en af de mest multikulturelle byer i verden. Store grupper af kinesere, italienere og grækere sætter præg på hver deres del af byen med tosproget skiltning i eksempelvis Little Italy og Chinatown. Byens store marked St. Lawrence, der ligger i hjerte af den gamle, historiske bydel er udråbt til at være blandt verdens bedste gastronomiske markeder og et must for gastronomi-interesserede. En anden af byens store attraktioner er det imponerende CN Tower (Canadian National Tower), som med sine 553,3 meter var verdens højeste bygningsværk, indtil det 828 meter høje Burj Khalifa i De Forenede Arabiske Emirater stod færdigt i 2010. Det siger sig selv, at udsigten fra dækket, der ligger i 446 meters højde, er fremragende. Når vejret er klart, kan man se Niagara Falls 120 km væk.
Torontos horisontlinje med CN Tower i højre side af billedet

Montreal og Vancouver

Den næststørste by i Canada er den fransktalende metropol Montreal i Quebec, som med sine 4,1 millioner indbyggere samtidig er den andenstørste fransktalende by i verden efter Paris. Montreal ligger ca. 200 km sydvest for provinsens hovedstad Quebec og 150 km øst for Ottawa, Canadas hovedstad. Holdes ferien i Montreal, er det blandt andet værd at besøge Cosmodome Space Sciences Centre, der sørger for imaginære, men virkelighedsnære ture i rummet, Jardin Botanique, som er verdens tredjestørste botaniske have med 22.000 forskellige plantearter, og Mount Royal Park – byens grønne lunge, hvor der jogges, cykles, rides og slappes af til den store guldmedalje.
Smukke viktorianske huse i Montreal
Den smukkest beliggende af Canadas store byer er dog nok Vancouver, der ligger klemt inde mellem bjergene og ud til Stillehavet og forener metropol og natur på smukkeste vis. Man skal naturligvis heller ikke gå glip af Rocky Mountains’ knejsende tinder, flotte bjergsøer, stormende floder og muligheden for at komme helt tæt på bisonokser og bjørne. Oplev Banffs og Jasper Nationalparkerne, den utroligt smukke Icefield Parkway, der forbinder de to parker, og som er en af verdens smukkeste bjergveje, samt ikke at forglemme Glacier Nationalpark, der ligger på grænsen til USA. Nationalparkerne Kootenay og Yoho er ligeledes besøg værd. Og man må absolut ikke gå glip af de kæmpemæssige vandfald Niagara Falls på grænsen til den amerikanske stat New York.
Bjerge og søer i Banff Nationalpark

Canadarejser

 • På opdagelse i Cascadia

  En billedskøn rejse fra Seattle til Vancouver Island og Vancouver med betagende kystlandskaber som rejseledsager

  4,2
  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 24.998,–
  fra København
 • Canada og Rocky Mountains

  Fra Calgary til Vancouver med nationalparker, gletsjere, søer og hyggelige bjergbyer

  4,4
  • 3 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 25.998,–
  fra København
 • Rocky Mountains og krydstogt til Alaska

  Rundrejse og krydstogt i Canada samt i USA’s mest naturskønne stat, Alaska. Inkl. helpension, Classic drikkepakke, drikkepenge og fri wifi på krydstogtskibet

  4,7
  • 12-05-2025
  • 15 dage
  • 36.998,–
  fra København
 • Det store Alaskaeventyr

  Tag med på den ultimative rejse til den store nordamerikanske vildmark. Inkl. Classic drikkepakke, wi-fi og drikkepenge om bord.

  4,5
  • 29-08-2024
  • 16 dage
  • 54.998,–
  fra København
Del denne side