Pas og visum Canada

Athabasca-gletsjeren i de canadiske Rocky Mountains

Her på siden kan du læse om reglerne for pas og visum ved rejser til Canada.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsen fra Canada. Hvis du er dansk statsborger, skal du have en indrejsetilladelse (se nedenfor). Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

I tiden inden din rejse vil vi naturligvis informere dig om, hvilke indrejseregler, der gælder for dit rejsemål, dog kan der helt frem til afrejse ske ændringer i disse indrejseregler, hvorfor det er vigtigt, at du selv holder dig opdateret både på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og på de involverede flyselskabers hjemmesider, da disse kan stille yderligere krav til eksempelvis brug af typer masker eller test end indrejselandet gør. Vær desuden opmærksom på eventuelle transitlande og deres mulige indrejsekrav eksempelvis test og registrering.

Vi skal samtidig gøre opmærksom på, at det altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Indrejsekrav

Du skal udfylde 2 indrejseformularer for at kunne rejse til Canada. Uden disse, får du ikke lov til at rejse til Canada, og din rejse vil, som udgangspunkt være tabt, hvis du ikke kan dokumentere, at du har udfyldt disse korrekt og rettidigt inden afrejse.

 1. ArriveCAN formular  – indrejseformular indført grundet Covid-19
 2. eTA indrejseformular – generel tilladelse til at gøre indrejse til Canada.

Du kan finde links og vejledninger til formularerne længere nede på siden.

 

Hvis du er færdigvaccineret skal du registrere dig på ArriveCAN og hente og printe dit EU Covid-19 Certificate på engelsk via https://www.sundhed.dk og medbringe dette på hele rejsen.

Udover at registrere dig på ArriveCAN skal du, når du ankommer med fly til Canada, senest 72 timer før afrejse søge om eTA-indrejsetilladelse.

Hvis du ikke er færdigvaccineret, kan du finde de indrejserestriktioner, der gælder for dig via Udenrigsministeriet. Vær opmærksom på, at test og dokumentationskrav kan ændre sig løbende og med kort frist.

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet:

https://canada.um.dk/rejse-og-ophold/coronavirus   

 

Indrejseformularer

 • ArriveCAN
  ArriveCAN er en helbredserklæring, som skal udfyldes, hvor dit EU-Covid 19 certifikat skal uploades. Formularen skal udfyldes, printes ud og medbringes på hele rejsen til Canada.
   
 • eTA
  eTA er en indrejsetilladelse, som senest 72 timer før afrejse til Canada, skal udfyldes. eTA´en koster 7 CA dollars og vil gælde i 5 år, medmindre du får nyt pas inden.

Du kan finde ArriveCAN formularen vedr. Covid-19 ved at downloade appen ArriveCAN på din mobil, hvilket vi anbefaler dig at gøre. Du kan også vælge at udfylde formularen på din computer, hvis du foretrækker dette.

Vi har udarbejdet en vejledning til udfyldelse af både  ArriveCAN og eTA-formularen, som vi anbefaler at du følger, for at sikre at alt bliver gjort korrekt.

ArriveCAN

Klik her for at hente Albatros´ vejledning til ArriveCAN-formularen:

https://documents.albatros-travel.com/dk/Vejledning_ArriveCAN.pdf

Klik her for at udfylde ArriveCAN-formularen:

https://arrivecan.cbsa-asfc.cloud-nuage.canada.ca/welcome

Klik her for at downloade appen ArriveCAN:

https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan.html
 

eTA - indrejsetilladelse til Canada

Ankommer du med fly til Canada, skal du senest 72 timer før afrejse søge om eTA  indrejsetilladelse.

Klik her for at hente Albatros´ vejledning til den Canadiske eTA formular:

https://documents.albatros-travel.com/dk/vejledning_eTA_Canada.pdf

Klik her for at udfylde den Canadiske eTA indrejseformular:

https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe ud eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndighederne i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over eTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Se mere på www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp

På nogle af vores rejser til Canada skal du, uanset statsborgerskab, sende os en kopi af fotosiden i dit pas. Dette vil fremgå af din faktura.

Ovenstående gælder for alle, uanset, om man er vaccineret, ikke-vaccineret eller tidligere smittet.

Husk at printe disse 3 dokumenter og medbringe dem på hele rejsen:

 • ArriveCan kvittering med QR kode
 • Mail med godkendelse fra eTa
 • Dit EU Covid-19 Certificate på engelsk fra https://www.sundhed.dk

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg svare til min karantæneplan i indrejseformularen?
Ved punktet karantæneplan, skal du indsætte det første hotel du bor på under rejsen. Hotellets navn og adresse står i afrejsebrevet, som du modtager senest 7 dage inden afrejse.

Hvad gør jeg hvis jeg har problemer med at udfylde indrejseformularen?
Brug vores vejledning og tag det et skridt af gangen. Få evt. hjælp af ven eller familie, hvis du ved at det kan give dig udfordringer.

Skal jeg have en indrejseformular per person eller per booking?
Alle skal have udfyldt en individuel indrejseformular.

Skal jeg betale noget for formularerne?
ArriveCAN formularen er gratis. eTA formularen koster 7 dollars og er gyldig i 5 år, medmindre dit pas udløber inden. Hvis du bliver bedt om at betale mere end 7 dollars for eTA´en og noget for ArriveCAN, så er du sandsynligvis det forkerte sted på nettet. Følg det link og den vejledning, vi har her på siden.

Canadarejser

 • På skinner tværs over Canada

  I de europæiske pionerers fodspor fra Toronto til Vancouver

  • 9 afrejser
  • 14 dage
  • Fra 29.998,–
  fra København
 • Toronto og Niagara Falls

  Velkommen til Toronto – en af verdens mest spændende storbyer, som i høj grad har formået at profilere sig selv på den internationale kunst- og kulturscene

  • 08-10-2023
  • 7 dage
  • 12.998,–
  fra København
 • USA – Østkystens højdepunkter

  Philadelphia, Washington, New York, Boston, New England og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur med et smut til Canada

  4,3
  • 7 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Canada og Rocky Mountains

  Fra Calgary til Vancouver med nationalparker, gletsjere, søer og hyggelige bjergbyer

  4,4
  • 6 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 19.998,–
  fra Billund