Safari og rangertræning på Ranger Camp i Sydafrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lær om den afrikanske natur og dyrenes adfærd af erfarne rangere midt ude i bushen på Albatros’ egen Ranger Camp

Her får du en enestående mulighed for at opleve naturen og dyrelivet i omgivelser, som normalt er forbeholdt rangere (safari-naturguider). Turen er for dig, der er særligt interesseret i flora og fauna, og her bliver tid til fordybelse, uanset om du er nybegynder eller erfaren naturelsker.

Vi udforsker savannen i firehjulstrækkere og til fods og kommer meget tættere på det hele end på en sædvanlig safaritur. I de daglige lektioner lærer vi om dyrenes adfærd, om at genkende insekter og fugle, og om de fascinerende levende organismer i det afrikanske økosystem. Erfarne rangere er vores undervisere, og de deler også ud af deres viden om geologi, astronomi og klima.

I løbet af de to uger får du en smagsprøve på, hvordan rangernes spændende hverdag ser ud, og du får fyldt godt op i din egen samling af mindeværdige oplevelser.

Vi bor midt i bushen på Albatros’ egen Ranger Camp, en lille, eksklusiv lodge med både pool og restaurant midt inde i Entabeni Vildtreservat, hvor vi blot skal stikke hovedet ud ad døren for at være på safari. Det hele foregår i en international gruppe med engelsktalende rangere som undervisere.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Safari

 • Rejseleder Lokale guider og rangere (engelsktalende)

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram 16 dage
Dag 1
Fly København – Johannesburg, Sydafrika
Dag 2
Ankomst Johannesburg – Pretoria (byrundtur) – Ranger Camp
Dag 3
Safari og introduktion til rangertræning
Dag 4–14
Safarioplevelser og rangertræning på Ranger Camp i Entabeni
Dag 15
Ranger Camp – Johannesburg. Fly til København
Dag 16
Ankomst til København

Hoteller

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp er beliggende i det privatejede Entabeni Vildtreservat, som er en del af det UNESCO-anerkendte Waterberg biosfære-reservat. Ranger Camp ejes af Albatros og består af 15 telte opført i kanvas på et trædæk, som er hævet over jorden, hvor man bor komfortabelt med badeværelse og bruser under åben himmel. Møbleringen er helt klassisk med dobbeltseng eller to enkeltsenge (standardværelse), stol og skrivebord, skab og safaristole på terrassen. Vi har bestræbt os på at skabe den rigtige komfortable safariatmosfære tæt på vildtlivet uden unødvendig luksus – om end vi har sørget for en dejlig pool.

Navnet, Ranger Camp, hentyder til stedets historie som træningsskole for rangers. Når de skulle i praktik i et Big Five-safariområde, boede de lidt afsides i forhold til safarigæster, og derfor forekommer dette område særlig vildtrigt med en stor del af savannens vildt i og omkring campen, der ikke er indhegnet.

Efter solnedgang kommer en flok impalaer ofte for at tilbringe natten i campen for at være lidt i fred for løverne, der – for det meste – holder sig lidt væk fra lyset og uroen. Men løverne kan som alle reservatets andre dyr også finde på at gå en tur gennem campen. Løvebrølene ganske tæt på lejren kan virke lidt skrækindjagende, men bare rolig – der opholder sig hele tiden rangere i lejren.

 • 11 x standard telte
 • 2 x familie telte
 • 2 Deluxe familie telte 

Fra 2020 har vi 2 nye Deluxe famile telte, som har ekstra meget plads med separat rum til børnene. Opgraderingen koster kr. 1000 pr. person for ture med 4-5 nætters overnatning på Ranger camp og kr. 1500 pr. person for 7 nætter på Ranger Camp

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
22.998,–
København
Udsolgt
22.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Johannesburg, Sydafrika

Vi flyver fra København og ankommer til Johannesburg dag (dag 2). Der serveres aftensmad og morgenmad på flyet.

 

Dag 2
Ankomst Johannesburg – Pretoria (byrundtur) – Ranger Camp
Velkommen til Entabeni

Efter ankomsten kører vi til Pretoria, Sydafrikas hovedstad. I Pretoria skal vi på en lille byrundtur i den travle sydafrikanske storby. Vi gør blandt andet holdt ved den flotte Union Building – Sydafrikas regeringssæde – hvorfra der er en storslået udsigt over hele byen.Efter frokost (ikke inkluderet) har vi cirka tre timers kørsel foran os gennem det vidtstrakte sydafrikanske landskab.

Vi bevæger os nordpå, og undervejs passerer vi enorme hvede-, majs-, solsikke- og jordnøddemarker samt mindre byer, der mest af alt minder om det vilde vesten. Efterhånden som vi kommer længere mod nord, rejser den smukke og rødligt glødende Waterberg-bjergkæde sig langsomt i synsfeltet. Her ligger Entabeni Vildtreservat, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen. 

Vores dejlige camp, der meget rammende hedder Ranger Camp, ligger ved foden af bjergene i et såkaldt sandveld med tæt bush, savanne og vådområder. Bortset fra kokke, tjenere og rangere har vi stort set campen for os selv – ja, hvis vi altså ser bort fra løveflokke, giraffer, flodheste og andet storvildt, der til tider vader lige gennem området. Det sker især om natten, og man skal derfor vænne sig til altid at blive fulgt til køjs af en bevæbnet ranger. Lige så farligt det lyder, er det nu engang en del af at være på ægte safarieventyr. Og bare rolig, rangerne overvåger området døgnet rundt.

Waterberg er også fællesbetegnelsen for et stort område, der omfatter Sand River-bjergene, Hoekberg, Swaershoek og Mopel-bjergkæden og er et af klodens ældste bjergområder med storslået og dramatisk natur. De sydlige skråninger er præget af stejle, nøgne fjeldsider og yderst særegne klippeformationer, mens de nordlige skråninger gradvist falder mod busklandet og de åbne savannesletter. Entabeni betyder slet og ret ”stedet med bjerget”, og når man først har set Entabeni-bjerget – den imponerende monolit, der hæver sig over området – forstår man så udmærket navnet. Du kan finde flere oplysninger om reservatet under praktiske oplysninger.

Efter ankomst til campen er der tid til at slappe af med en drink. Du vil blive introduceret for de rangere, som står for træningen de kommende dage, og møder også dine medelever.

Dag 3
Safari og introduktion til rangertræning
Løven opholder sig typisk på savannen og på græssletter

Denne første af mange tidlige morgener begynder med en kop kaffe eller te og et par kiks. Herefter går vi i gang med at udforske de omgivelser, som udgør vores hjem de kommende 12 dage. På denne tur kommer vi på mange safarier, og der er mange flere aktiviteter end på en sædvanlig safarirejse.

En såkaldt morgensafari begynder i reglen tidligt på dagen måske ved solopgang. Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over savannen om morgenen. Der er køligt, og alt ånder fred og ro, nu hvor nattens jagt og generelle furore er overstået. Vi møder vildtet ved vandhullerne, hvor dyrene stiller deres tørst.

Erfaringsmæssigt vil vi, allerede inden denne safari er slut, have set et udvalg af Afrikas berømte og kendte vildt som eksempelvis løve, næsehorn, gnu, kudu, vortesvin, giraf, elefant og impala. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor. Netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse. Når vi vender tilbage til vores lodge, venter der os en velfortjent morgenbuffet.

En eftermiddagssafari begynder sidst på dagen, når solen begynder at stå lavt, og de varme farver har overtaget landskabet. Undervejs gøres holdt, så vi kan nyde solnedgangen og skylle den smukke oplevelse ned med en kølig drink, inden billygterne tændes til nattekørsel. Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle pludselig blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord og savannens stærkt krydrede lugte fylder næseborene.

Safari om aftenen og natten er helt anderledes end om morgenen. Det føles, som om man er i en anden verden. Når spotlysets hvide kegler fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne – det hele forekommer pludselig meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden af os; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?

Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene opfatter ikke en bil med passagerer som mad – heldigvis da!

Det kan i øvrigt være en kold fornøjelse at køre safari, når mørket falder på eller i de tidlige morgentimer. Der er tæpper i de åbne safarikøretøjer, men vi anbefaler, at du medbringer en hue og en kraftig vindtæt vinterjakke eller en fleece.

Dag 4–14
Safarioplevelser og rangertræning på Ranger Camp i Entabeni
Vi er ude i naturen både tidligt og sent

Nu tager vi for alvor fat på rejsens spændende blanding af eventyrlige safarioplevelser og små kurser i naturguidning. Hver dag arrangerer vi lektioner, hvor vi gennemgår et tema, besvarer spørgsmål og ser dyrelivet udspille sig lige foran os.

Vi varierer safarioplevelserne fra dag til dag, og mulighederne er righoldige i Entabeni. Vi skal prøve tidlig morgensafari og eftermiddagssafari i firehjulstrækkere, samt vandresafari – hvor vi følger dyrenes spor i bushen. Vi skifter mellem safari for foden af Entabeni-bjergmassivet i det våde lavland, og safari i højlandet, hvor naturen og vildet er anderledes. Vi skal også spise en god middag midt i det hele med blandt andet gnuer, kuduer og de allestedsnærværende impalaer som tilskuere.

Vores rejsegruppe vil blive delt op i mindre grupper under safarier, så vi ikke er for mange og derved kommer til at forstyrre vildtet unødigt. Bemærk også, at rækkefølgen af de planlagte udflugter kan ændre sig, afhængigt af vildtet og vejret – endnu en charme ved ægte safari.

På kursets første dag gennemgår vi de grundlæggende regler for god guidning og de etiske regler, der ligger til grund for dette. Vi lærer bl.a., hvordan man skaber en god naturoplevelse ved at være opmærksom på sine gæsters interesser, overveje de faktorer, der påvirker gæsternes komfort, og ved at nærme sig dyrene på en hensynsfuld måde. 

Vi skal også lære om savannens dyreliv. Vi begynder med lidt økologi –  fødekæder, konkurrence i naturen og symbiotiske forhold, som lav er et godt eksempel på. Lav findes i et væld af former og farver på de store smukke klippeformationer i Entabeni og vidner om de helt særlige og usædvanlige sammenspil, naturen gemmer på. Lav er nemlig ikke blot en svamp, men et symbiotisk forhold, hvor en alge lever inden i svampen. 

Insekter er ikke bare små kedelige dyr, men en stor del af økologien på savannen. Vi lærer, hvorfor insekter, som fx skarebæer, er en vigtig del af dyrelivet i Afrika, og hvordan man genkender nogle af de mest almindelige insekter. Vi lærer også om nogle af de potentielt giftige edderkopper, man kan møde i bushen, og hvordan man hurtigt ser på en skorpion, om den er farlig. Men det er ikke kun edderkopper og skorpioner, som kan være giftige, og derfor får vi også mulighed for at lære at skelne mellem de mest almindelige slanger. Vi får en introduktion til de tre forskellige slangegifte og deres symptomer.

Hvilke dyr er drøvtyggere, og hvordan fungerer deres fordøjelsessystem? Når vi lærer om pattedyrene, skal vi ikke bare skelne mellem hanner og hunner, men vi bliver klogere på alle aspekter af deres liv, som fødesøgningsritualer, sociale vaner og foretrukne habitater. Vi kommer helt tæt på dyrene og deres levevis. Det fantastiske ved at studere alle disse spændende dyr og sammenhænge netop i Entabeni er, at vi kan se det hele lige foran ”klasseværelset”, for når vi lærer om dyrenes adfærd foregår det få meter fra dyrene i en åben safaribil.

Undervejs får vi hele tiden interessante facts om dyrene – netop de gode historier, som er med til at gøre en guidet safari til en ekstraordinær oplevelse. Vi får også en kort introduktion til bilerne samt et mindre kørekursus og får selv mulighed for at afprøve, hvordan man nærmer sig dyrene uden at forstyrre deres adfærd. Under hele træningsforløbet er der fokus på sikkerhed, og underviserne vil også informere om riffelsikkerhed.

Frøer og tudser lægger man sjældent mærke til fra de store safaribiler, men om aftenen, når vi sidder og kigger ud på den stjernebesatte afrikanske nattehimmel, kan man høre tusindevis af dem kalde. Vi lærer, hvordan man skelner mellem arterne på deres individuelle kald.

Når mørket falder på, er det også tid til at blive klogere på astronomi, som foruden at være en smuk hobby er et ganske vigtigt redskab, når man befinder sig langt ude i bushen. Ved hjælp af de smukke stjernebilleder lærer vi, hvordan man orienterer sig i mørket. Undervejs får vi undervisning i forskellige overlevelsesstrategier i bushen og afprøver nogle af vores færdigheder, når vi overnatter under den åbne himmel midt ude i reservatet blandt ”The Big Five”. 

Entabeni ligger i Waterbergområdet, som er kendt for sine kæmpestore rødlige klippeformationer, der danner en smuk højderyg i området. Hvordan disse er skabt, lærer vi om, når vi har lektion i geologi. Her undervises vi også i områdets forskellige stentyper og mineraler, og deres betydning for dyre- og plantelivet. Det er også vigtigt for en guide at kende lidt til floraen i området, så vi får mulighed for at lære at genkende de mest almindelige træer, og hvordan man bruger en identifikationsnøgle til artsbestemme de lidt sværere træer.

Sideløbende med lektionerne vil vi få undervisning i sporing af savannes dyreliv. Et spor er ikke bare et fodspor, men også pels, pikke, kradsemærker og afføring er med til at afsløre dyrenes bevægelser. Sporing siges at være ligesom at læse morgens avis – man kan se, hvad der er foregået aftenen forinden. Men man skal kunne læse mellem linjerne, for en god fantasi er altfgørende for at kunne rekonstruere dyrets faktiske gøremål i sporøjeblikket. Et spor er nemlig sjældent klart og let at læse, og ofte er det nødvendigt at følge sporet for at få flere detaljer og en mere præcis vurdering. De sydafrikanske guider er eksperter i at spore dyrene på denne måde. Vi får indsigt i deres viden og muligheden for at udlede sporenes hemmeligheder; et spor afslører ikke bare dyret, men også dets retningen og hastighed, tidspunktet og ofte kønnet – det er helt utroligt!

Udover ranger-trænings-programmet på campen, vil der være adskillige udflugter – og nogle overraskelser. Her kan du se nogle eksempler.

Indicator Dam
Vi tager os tid til at slappe af og have det sjovt. En af dagene kører vi til Indicator Dam-naturreservatet, som ligger i nærheden. Her kan vi svømme, fiske og naturligvis spise mad fra en braai – den særlige sydafrikanske version af grill.

Vandring i Yellow Wood-slugten
Vi skal også ud og strække benene, og en af dagene tager vi på en heldagsvandring i Yellow Wood-slugten, der skærer sig gennem Entabenis bjergmassiv. Slugten byder på vandfald og træklædte skråninger, hvor hele bavianfamilier ofte ses på halsbrækkende bjergbestigningsekspeditioner. Også områdets elefanter og zebraer synes at være født med reb og klatrestøvler – i hvert fald er det ikke usædvanligt også at se dem på de stejle skråninger. Oven over det hele kan man være heldig at se en af områdets majestætiske ørne i kredsflugt. 

På vandringen bevæger vi os fra 900 til 1500 meter over havet og kører gennem en vildtsluse. Undervejs nyder vi vores medbragte frokost og bader ved et af vandfaldene – alt efter vejret. Ikke mange gæster får lov at opleve denne vandring, hvor man i den grad kommer tæt på naturen.

Overnatning under åben himmel
En helt særlig og sjælden oplevelse venter, når vi en aften kører ud i området og overnatter i det fri med den åbne nattehimmel over os, og bålets flammer ved vores side. Overnatningen er naturligvis afhængig af, at vejret er os venligt stemt.

Dag 15
Ranger Camp – Johannesburg. Fly til København
Farvel til Entabeni

I dag bliver der mulighed for at sove lidt længere end på de tidlige morgensafari-dage, og måske er det tiltrængt efter den festlige afskedsmiddag i går aftes.

Det er tid til at forlade rangertilværelsen og begive os ud i civilisationen igen. Vi tager afsked med Ranger Camp og vores undervisere – men alle de færdigheder, vi har lært, og ikke mindst de gode historier tager vi med hjem.

Joburg, som den kaldes i daglig tale, er Sydafrikas største by med over seks millioner indbyggere. Den minder om en amerikansk storby med en kerne af skyskrabere i et moderne forretningskvarter, der langsomt flader ud i små, lave forstadskvarterer. Joburg er centrum for verdens diamant- og guldhandel. Her er hektisk og støjende, og som helhed er det ikke et charmerende sted, hvor man vil bruge megen tid. 

I dag forlader vi Entabeni Vildtreservat og begiver os til Zebra nature reserve hvor vi skal spise frokost og besøge Zebras eget reptilcenter . Her kommer vi til at se og opleve både lokale og eksotiske krybdyr.  Den stemningsfulde lodgen ligger smukt i det åbne landskab, hvor zebraer, heste og antiloper går frit omkring.

Dag 16
Ankomst til København

Mød din ranger

Her kan du læse mere om de rangere, der står for undervisningen på rejsen.

JP Meyer
JP begyndte som ranger i et lille vildtreservat i 1995, hvor han store kærlighed til naturen og bushen blev vækket. Efter flere år som naturguide flyttede han til Pilanesberg og havde her fornøjelsen af at stå for luftballonture over den smukke natur i området.

JP er meget interesseret i dyrenes adfærd og kan nemt tilbringe flere timer med at iagttage store og små dyr. Astronomi er en anden af hans stærke sider, og han holder meget af at dele sin viden og erfaring både med hensyn til dyr og nattehimlens stjernebilleder.

Han har undervist på Entabeni Nature Guide Training School sammen med den kendte ranger og forfatter Lee Gutteridge, og efter skolen lukkede har han været safarimanager i Entabeni Vildtreservat, hvor en af opgaverne var at sikre, at alle 32 rangere blev trænet og forbedrede deres guidning.

JP er certificeret på højeste niveau fra The Field Guides Association of South Africa (FGASA) og har udvidede sporfinder-kompetencer. Han er også trænet i at undervise almindelige folk i at overleve i naturen.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 22.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
6.998,–
Prisen inkluderer
 • Lokale guider og rangere. Bemærk venligst, at al undervisning foregår på engelsk
 • Fly København - Johannesburg t/r med mellemlanding
 • Safarier og udflugter jf. program
 • Indkvartering på Ranger Camp i delt dobbeltværelse
 • Zebra reptile center
 • Alle entréer og parkafgifter
 • Alle måltider, bortset fra frokost på dag 2
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7%
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer (dog er der juice, kaffe, te m.m. til morgenmad)
 • Drikkepenge (beregn ca. 600 kr. pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Safari

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Hvis du rejser til eller fra Johannesburg lufthavn, er der kommet nye regler for bagage pr. 25. marts 2019.

Det er kun tilladt at checke almindelige kufferter ind. Dvs. en helt almindelig kuffert med mindst 1 flad side. Runde eller uregelmæssige former for tasker er ikke tilladt. Der må heller ikke være lange stropper. Skulle du have en lang strop eller en anderledes taske er der dog mulighed for at få den tapet sammen i Johannesburg lufthavn mod gebyr. Reglerne er til for at undgå blokeringer i bagagebåndet og lange ventetider til følge. De lange stropper er den største årsag til at bagagebåndet bryder sammen. Har du en lang strop på din kuffert, bør du derfor tage den af, inden du checker den ind i Johannesburg eller tape den ind til kufferten.

Klapvogne, golftasker og anden stor bagage er undtaget af reglen, da de bliver håndteret som odd size bagage.

Waterberg Vildtreservat

Entabeni er det største og mest mangfoldige af de private reservater, der udgør det store Waterberg Vildtreservat i Sydafrikas nordlige Limpopo-provins tæt ved Botswana og vest for Kruger Nationalpark. De tidlige nybyggere døbte området Waterberg (”vand-bjerg”) på grund af de talrige søer, sumpe, vandfald og floder, der karakteriserer dette vildnis i kontrast til det omgivende tørre savanneland.

I højsommeren (december-februar), når de mørke tordenskyer samler sig om højsletten og giver en kraftig, kort eftermiddagsskylle, fyldes de mange små og store strømme og får de røde sandstensklitter til at glimte i solen, inden det meste af vandet ender i Limpopo-floden.

I 2001 fik det 15.000 kvadratkilometer store Waterberg Biosfære-reservat international status som en del af UNESCO’s globale biosfærenetværk. Landskabet er typisk savanne med en vandrig højslette i centrum, hvilket giver mange forskellige biotoper og dermed også en enestående artsrigdom.

Malaria

Entabeni-området ligger uden for malariazonen, og der er derfor ingen grund til at indtage malariamedicin på denne rejse.

For de raske og rørige

Dette er bestemt ikke en strabadserende tur, men vi forventer, at deltagerne er aktive mennesker, der kan lide at komme ud i naturen.

Klima

Den sydafrikanske vinter ligger modsat vores i månederne juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden oktober til marts som regel er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden det dog på nogen måde er trykkende.

En typisk vinterdag kan sammenlignes med en god dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder.

Resten af året vil der fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over de 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Nysgerrig efter flere safarier?

Se alle vores safarier her: safarirejser

Eller læs vores artikler om at være I lære som ranger og 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Badeferie på Sun City Resort

Type Rejseforlængelse
Varighed 6 dage
Pris Fra 4.998,–
Nyd 4 dages afslapning på ferieparadiset Sun City Resort!

Efter nogle dage på safari kører vi til børnenes paradis, Sun City Resort. Her kan du dase ved poolen, tage i Valley of the Waves – det skønne vandland med store bølger og vilde vandrutsjebaner – spille golf eller gå lange ture i den smukke natur. Du kan også få skønhedsbehandlinger eller tage på endnu mere safari.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Sun City Resort – Cabanas

Hotel Cabanas i Sun City Resort er et dejligt børnevenligt hotel. Her er 24 standardværelser med udsigt til søen, 120 standardværelser, 32 familieværelser med udsigt til søen, 201 familieværelser og 3 kørestolsvenlige værelser. Et familieværelse har en dobbeltseng og en foldeud sovesofa, som passer til 2 voksne og 2 mindre børn. Det er mindre værelser, men moderne og praktisk indrettet. Alle værelser har brusebad. Man kan gå til det meste fra Cabanas, men der kører også gratis shuttle busser rundt på resortet. 

Pris per person:
kr. 4.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Cabanas
kr. 8.498,- pr. person i enkeltværelse på Cabanas
Børnepris :
kr. 3.998,- pr. person (gælder for maks. 2 børn under 12 år i følge med 2 voksne)

Læs mere på https://www.suninternational.com/sun-city/

Sun City Resort – The Palace

The Palace er et sofistikeret 5-stjernet hotel, der har omdefineret afrikansk luksus og elegance. Indgangen til The Palace sætter præcedens med sine indviklet malede lofter, mosaikkunstværker og polstrede møbler. Samtlige luksuriøse værelser på hotellet er beliggende i grønne haver og kan prale af håndlavede møbler. Hotellet har to udendørs swimmingpools og en privat gangbro til Valley of Waves.

Pris per person:
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Palace
kr. 16.998,- pr. person i enkeltværelse på The Palace
Børnepris:
kr. 4.998,- pr. Person (gælder for maks. 2 børn under 12 år i følge med 2 voksne)

Læs mere på https://www.suninternational.com/palace/

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • ​4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 5.998,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis wi-fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr. 5.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 10.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det 4-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på https://www.southernsun.com/the-cullinan

Pris per person
kr. 6.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 11.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsfly
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.498,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Explorers Village

Skønt 3-stjernet lodge med swimmingpools, restaurant og bar. Ejendommen har udsigt over den afrikanske bush og et vandhul, der ofte besøges af elefanter og bøfler. Lodgen ligger kun 400 meter fra Victoria Falls Nationalpark.

Læs mere på www.shearwatervictoriafalls.com

Pris
kr. 8.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Explorers Village at Victoria Falls
kr. 9.998,- pr. person i enkeltværelse på The Explorers Village at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 12.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 19.498,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 6 dage
Pris Fra 11.998,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 4 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 11.998,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 16.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.500,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 4 out of 5 by from Honeyguide Ranger Camp i 14 dage At besøge Honey Ranger Camp i 14 dage var en god oplevelse - alt fungerede perfekt fordi alle medarbejdere i Campen gjorde deres yderste for at vi følte os godt tilpas. Vi besøgte Ranger Camp i september måned, og det var lidt udfordrende med temperaturen, som om natten og morgenen ofte var under 10 grader, mens vi havde tæt på 30 grader om eftermiddagen. Men det var der tænkt over - elvarmetæppe på madras og tykke dyner. Vores guider var utrolig engageret i deres job og gode til at formidle deres viden om dyrene og naturen, og hvordan man passer på den. Guiderne sørgede for at variere dagene - det var ikke bare game drive morgen og aften, men også dejlige gåture gennem savanne og bush, udfordrende overnatning under åben himmel, måltider ude i naturen osv. Imponerende hvad køkkenpersonalet kunne diske op med af dejlig og varieret mad både hjemme i campen og ude i naturen. Området er utrolig smukt og bjergtagende, så selv om det ikke vrimler med vilde dyr som i Kenya og Tanzania, blev opholdet netop pga. naturen en stor oplevelse.
Date published: 2022-09-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse på et fantastisk sted. Kan klart anbefale den tur, masser af oplevelser , dygtige rangere der kunne lære fra sig. Stedet og forplejning var helt i top med fantastisk personale der virklig ville gøre alt for opholdet blev perfekt
Date published: 2022-09-26
Rated 3 out of 5 by from oversolgt rangerkursus - god safari Rejsen skulle gøre det ud for rangertræning for turister i 13 dage med indføring i savannens liv, og det var det næsten også de første 6 dage. De to rangere var fremragende, vidende, og villige til at ændre programmet for at dække deltagernes særlige interesser. Men det var ikke de to personer, som programmet anførte. Den ene, chefen, så vi een gang, den anden gik forbi ved spisetid. Det meste af turen var almindelige morgen- og aftendrives med bush-vandring som ved al anden safari (har prøvet det 50+ gange). Udemærkede drives, vi så næsten alt hvad der var af dyr - ingen leopard eller brun hyæne, men de er ofte vanskelige at få fat på. Der var ingen rejseleder tilknyttet - derfor nul stjerner - og der var heller ikke behov for nogen.
Date published: 2022-09-16
Rated 3 out of 5 by from Kunne være bedre God safari men manglede en del iflg. Programmet
Date published: 2022-09-16
Rated 3 out of 5 by from Fantastisk rejse, men levede ikke op til programmet! Rejsen levede ikke op til forventningerne ud fra rejsens program. Denne rejse er bestilt for 2 år siden, nu skulle der endelig være åbnet op, men der var flere ting som ikke kunne gennemføres. Pedi-Landsbyen kunne vi ikke besøge pga. corona, men fik indtryk af at det vist aldrig havde været på tale, og vildtprojektet som arbejdede med skadede dyr var lukket for flere år siden, avlsstationen for bøfler var lukket for år tilbage pga. sygdom. Udflugt til Doormdraal Dam naturreservat besøgte vi ikke, men var ved en fin sø, dog kunne man hverken fiske eller svømme her. Vandring i Yellow Wood slugten kom slet ikke på tale, dog kørte vi op gennem slugten i bil, men bestemt ikke en heldags vandretur. Vi overnattede ikke under åben himmel, dels pga af vejret og dels pga. elefanter i nærheden, men vi fik opfattelsen af at det ikke havde været planlagt, før at vi havde efterspurgt det, og så var der ikke tid. Der var ikke planlagt noget på turen til lufthavnen den sidste dag, vi skulle af sted om formiddagen, selvom vi først skulle flyve sent om aftenen. Et mindre kørekursus, undervisning i overlevelsesstrategi, introduktion til slanger og slangegifte oplevede vi ikke. Vi havde en times undervisning hver dag ud fra dårlige fotokopier, hvor vores guide stort set blot læste højt. Denne rejse havde vi nøje udvalgt blandt mange andre udbydere, da det var et specielt spændende program, derfor var det også i orden at betale en del mere for det. Vi havde en rigtig god ranger, men flere af de beskrevne rangere havde ikke arbejdet på Campen i mange år. Vi så en masse dyr og jeepturene var super spændende, maden var europæisk og lækker, men ikke særlig afrikansk, teltene var overraskende flotte og luksuøse, og personalet var meget venlige. Men denne tur levede slet ikke op til det program, som vi havde fået tilsendt inden afrejsen. Jeg havde ringet ind og talt med en rejsekonsulent nogle få dage inden afrejse med flere spørgsmål, og her blev der ikke talt om ændringer i programmet.
Date published: 2022-05-11
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk safarirejse med mange specielle oplevelser Dette var en rejse vi har glædet os til i et år, og rejsen var ligeså fantastisk som vi havde forestillet os. Vi fik mange gode og nære oplevelser med forskellige dyr. Rangertræningen var spændende, og samtidig hyggelig. Rangeren B. var engageret og sjov, og hun delte gladeligt ud af sin viden. Alt personale var meget søde og gæstfrie, og de gav god og upåklagelig service. Maden smagte dejligt, og der var rigeligt af det! Vi fik dessert 2-3 gange om dagen :D Kommer der Ranger træning 2, skal vi helt sikkert med igen.
Date published: 2018-09-17
Rated 5 out of 5 by from Helt Fantastisk Safariferie i Honeyguide Tented Safari Camp, Entabeni, SA. Vores to rangers i Honeyguide Tented Safari Camp, Entabeni i Sydafrika, Sal & Bianca, var fantastiske. De var søde, sjove og tålmodige, når de prøvede at indføre os, hvordan man kunne tyde dyrespor, vurdere vilde planters egnethed som føde, tænde bål på stenaldermaner, tage os med ud på vandring i bush-savannen, prøve at sove under åben himmel blandt bush-savannens dyr. Vi var sammen i 2 uger. Var på game drive eller vandring 2 gange om dagen; tideligt om morgen og igen sen eftermiddag. Stor ros til Sal (Salomon) og Bianca. En helt igennem fantastisk oplevelse. Teltindkvarteringen var meget flot med egen veranda, dobbeltseng med elvarme (kunne blive lidt køligt om natten, da vi befandt os 1350 m højde og var i begyndelsen af efteråret (april ~ september). Det var en meget lækker camp og rigtig god forplejning samt meget hjælpsom og omsorgsfuldt personale. Det er simpelthen den bedste tur ,jeg nogen sinde har været på og vil seriøst overveje, hvis der skulle blive tilbudt et Ranger-Safarikursus 2, hvor man lærte endnu mere og var på længere vandringer og ophold ude i bushen. Det er et unikt koncept, hvor man får lov til under kyndig vejledning at komme ud bushen blandt de vilde dyr og lære lidt om, hvordan man skal klare sig, i stedet for en traditionel tur i en Range Rover i et par timer. Her havde vi tiden til at fordybe os og komme ud i det rigtige liv på savannen. Det var simpelthen toppen.
Date published: 2018-06-21
Rated 5 out of 5 by from Særdeles vellykket ophold i Entabeni RangerCamp De to uger i Honeyguide Ranger Camp var en stor oplevelse. Et godt hold på syv svenskere og fem danskere, gjorde sit til at vi fik en oplevelse der er værd at gentage. Vore 2 Rangers, Bianca og Solomon, assisteret af Kersty, var meget vidende, tålmodige og inspirerende. Vi måtte arbejde for vore Ranger Certificater, og kommer meget gerne tilbage. Lidt mere teori om de enkelte dyr kunne vi godt have brugt, d.v.s. flere timer i klassen...
Date published: 2018-05-01
 • y_2024, m_2, d_20, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_14
 • loc_da_DK, sid_ZARTR19, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser