Pas, visum og indrejsekrav til Sydafrika

Lejrbål i Khoka Moya Camp

Læs om pas og visum i forbindelse med rejser til Sydafrika her.

Pas

Når du rejser med Albatros Travel skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen, have mindst to blanke sider til viseringer og skal være læsbart for en maskine. Dette krav er i tilfælde af, at der skulle komme ændringer eller uforudsete hændelser på rejsen. Hvis du rejser med et pas der har under 6 måneders gyldighed, vil dette være på eget ansvar.  Alle lande har deres egne regler for gyldigheden på passet og disse kan ses på UM’s hjemmeside:https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger.

Børn skal være i besiddelse af eget pas uanset alder.

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Visum

Er du statsborger i Danmark, skal du ikke have visum til Sydafrika, hvis opholdet i Sydafrika er kortere end 90 dage.

Indrejsekrav til Sydafrika

Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske, anbefales det fra udenrigsministeriet, at børn (under 18 år) medbringer en personattest på dansk og engelsk, for at dokumentere forældrenes navne. Det er ikke et krav fra de sydafrikanske myndigheder. Personattester kan du bestille på https://www.personregistrering.dk/hc/da/articles/360019760099-Personattest.

I tiden inden din rejse vil vi naturligvis informere dig om, hvilke indrejseregler, der gælder for dit rejsemål, dog kan der helt frem til afrejse ske ændringer i disse indrejseregler, hvorfor det er vigtigt, at du selv holder dig opdateret både på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og på de involverede flyselskabers hjemmesider, da disse kan stille yderligere krav til eksempelvis brug af typer masker eller test end indrejselandet gør. Vær desuden opmærksom på eventuelle transitlande og deres mulige indrejsekrav eksempelvis test og registrering.

Vi skal samtidig gøre opmærksom på, at det altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Ovenstående gælder for alle, uanset, om man er vaccineret, ikke-vaccineret eller tidligere smittet.

Sydafrika har ophævet alle indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark og øvrige EU-lande samt Schengen-associerede lande. Der kræves således hverken coronapas eller indrejseformular ved indrejse til Sydafrika uanset om indrejse sker med fly, skib eller bil.

Nye regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisning.

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet:

Sydafrikarejser

 • Big Five Safari på Ranger Camp

  Oplev det alsidige land med masser af Big Five-safari, historiske Pretoria og Soweto

  4,7
  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 15.998,–
  fra København
 • Cape Town – verdens smukkeste by

  Tag på en anderledes storbyferie, og nyd førsteklasses gourmetoplevelser, smukke strande og storslåede landskaber.

  4,5
  • 26-11-2023
  • 10 dage
  • 11.998,–
  fra København