Pas, visum og indrejsekrav til Sydafrika

Lejrbål i Khoka Moya Camp

Læs om regler i forbindelse med rejser til Sydafrika her.

Pas

Når du rejser med Albatros Travel skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen, have mindst to blanke sider til viseringer og skal være læsbart for en maskine. Dette krav er i tilfælde af, at der skulle komme ændringer eller uforudsete hændelser på rejsen. Hvis du rejser med et pas der har under 6 måneders gyldighed, vil dette være på eget ansvar.  Alle lande har deres egne regler for gyldigheden på passet og disse kan ses på UM’s hjemmeside: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger.

Børn skal være i besiddelse af eget pas uanset alder.

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Visum

Der er ikke krav om visum til Sydafrika, hvis opholdet i Sydafrika er kortere end 90 dage.

Indrejsekrav til Sydafrika

Der er I øjeblikket ingen særlige indrejsekrav for rejsende fra Danmark til Sydafrika.

Du kan løbende holde øje med indrejsekrav via Albatros indrejsecheck som du finder herunder eller via Udenrigsministeriet på um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger

Vær opmærksom på at indrejsekrav kan ændres med kort varsel og at det i sidste ende altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne – for eksempel dine børnebørn – eller hvis du, som biologisk forælder rejser med dine børn uden den anden forælder, så skal du være opmærksom på, at der kan gælde særlige krav om dokumentation ved indrejse til det pågældende land.

Som udgangspunkt bør man som rejsende i god tid starte med at kontakte det pågældende lands ambassade eller konsulat og undersøge, hvad der måtte gælde omkring indrejse med mindreårige børn til det aktuelle land.

Her fra Albatros skal vi dog uanset, hvad der måtte være af officielle krav til indrejse, kraftigt opfordre alle de af vores gæster, der rejser med mindreårige børn, der enten ikke er ens egne eller, hvor den anden forælder ikke er med på rejsen, til at medbringe børnenes personattester på engelsk og kopi af forældrenes pas samt en samtykkeerklæring fra forældrene eller fra den forælder, der ikke deltager på rejsen.

Vi anbefaler kraftigt dette, da vi ind i mellem oplever, at selvom der ikke nødvendigvis eksisterer nogen officielle krav om dokumentation for indrejse med mindreårige børn, så kan eksempelvis flyselskabet stille krav om sådanne dokumenter, og i sidste ende afvise den rejsende, hvis ikke, man kan fremvise disse ved check-in.

Så, for at undgå eventuelle problemer, når du rejser sammen med mindreårige børn anbefales det at medbringe dette:


• Engelsksproget personattest på barnet
• Kopi af pas for de forældre, der ikke er med på rejsen
• Engelsksproget samtykkeerklæring fra de forældre, der ikke er med på rejsen

Personattester kan bestilles på https://www.borger.dk/.

Albatros Indrejsecheck

I Albatros indrejsecheck kan du nemt og behændigt skabe dig et overblik af hvilke eventuelle visumkrav og særlige indrejsekrav der er til dit rejseland. Albatros indrejsecheck er udviklet i samarbejde med Sherpa der tilbyder visumservice til gæster fra hele verden. Sherpa hjælper mod et administrationgebyr med at søge e-visum til de rejselande hvor det er påkrævet. Vær opmærksom på at dette er en service, du betaler ekstra for, og det vil altid være muligt for dig at søge e-visum direkte. Vær også opmærksom på at Albatros på udvalgte destinationer hjælper til med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfældet fremgår det i den ovenstående tekst.

Sydafrikarejser

 • NYHED

  Kruger, kongeriger og Det Indiske Ocean

  På denne eventyrrejse kombinerer vi 3 afrikanske lande på én tur: Sydafrika, Eswatini og Lesotho.

  4,7
  • 30-09-2024
  • 13 dage
  • 22.998,–
  fra København
 • Sydafrika - Ranger Camp og Safari

  Oplev Sydafrika med Big Five-safari på Albatros’ Ranger Camp og besøg i historiske Pretoria samt Soweto

  4,9
  • 3 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 13.498,–
  fra København