Stille flyder Yangtze

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Beijings klassiske seværdigheder, terrakottasoldaterne i Xian, Yangtzefloden og den moderne metropol Shanghai

Håndplukkede oplevelser venter i Kina – rejsen indledes med Beijings klassiske seværdigheder som Den Forbudte By, Den Kinesiske Mur og Den Himmelske Freds Plads. Fra Beijing tager vi nattoget til den gamle kejserby Xian, hvor Kinas første kejser blev begravet med mere end 8.000 terrakottasoldater. Her ser vi også Kinas ældste moské og den 1300 år gamle Store Vildgås-pagode.

Herefter venter 4 dages Yangtzekrydstogt på et 5-stjernet skib, hvor vi bl.a. sejler gennem De Tre Kløfter og ser den enorme dæmning. Eventyret rundes af i metropolen Shanghai, hvor der både er tid til shopping, sightseeing og et besøg på det verdensberømte Shanghai Museum. Du kan supplere oplevelserne med en kulturpakke med 3 aftenforestillinger inkl. middage.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Yuan

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Beijing. Himlens Tempel
Dag 3
Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, perleforretning og mulighed for middag og Pekingopera
Dag 4
Beijing. Den Kinesiske Mur, cloisonné fabrik, tehus, Trommetårnet, hutongerne og nattog til Xian
Dag 5
Ankomst til Xian. Den Store Vildgås-pagode, bymuren og Den Store Moské
Dag 6
Xian. Tai-chi, Terrakottahæren, keramikforretning og mulighed for middag og Tang-teater
Dag 7
Xian – Chongqing. Zoo, rådhuset, De Tre Kløfters Museum og ombordstigning på Yangtze-skibet
Dag 8
Yangtze-floden. Jadekejseren eller Shibaozhai-pagoden og aktiviteter på skibet
Dag 9
Yangtze-floden. De Tre Kløfter og Gudindefloden
Dag 10
Yangtze-floden. De Tre Kløfters Dæmning, eksprestog fra Yichang til Shanghai
Dag 11
Shanghai. Jin Mao-bygningen, sejltur på Huangpu-floden, silkefabrik og tid på egen hånd
Dag 12
Shanghai. Yuyuan-basaren, Nanjing Lu, Shanghai Museum, mulighed for middag og akrobatshow
Dag 13
Shanghai – København

Victoria Cruises

Det amerikanske rederi Victoria Cruises’ skibe er specielt konstrueret efter forholdene på Yangtze.

På Yangtzekrydstogtet sejler vi med det anerkendte amerikanske rederi Victoria Cruises, hvis skibe er konstrueret efter forholdene på Yangtze.

Alle kahytter er udvendige og har egen balkon, telefon, bad og toilet. Om bord er der mulighed for at gå på internettet og at sende fax, men internetforbindelsen er meget langsom. Strøm er 220 V.

Bemærk, at man på ingen måde kan sammenligne skibene på Yangtzefloden med konventionelle krydstogtskibe, og de kan heller ikke sidestilles med højeste europæiske målestok. Tildelingen af kahytter bliver anvist af rederiet.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København mod Kinas hovedstad, Beijing.

Dag 2
Ankomst til Beijing. Himlens Tempel
Vi besøger Himlens Tempel

Beijing betyder ”den nordlige hovedstad”, og i mere end 500 år har byen været det politiske magtcentrum i det enorme kinesiske rige. Med 24 kilometer bymure og voldgrave havde den kvadratisk anlagte by allerede i 1400-tallet enorme dimensioner. Inden for bymurene lå Den Kejserlige By, og inde i den lå kernen, magtcentret Den Forbudte By. Med undtagelse af bymuren er det der alt sammen endnu.

Efter ankomsten til Beijing tager vi hul på vores spændende udflugtsprogram, som begynder i Himlens Tempel. I fuldendt harmoni står det cirkelrunde tempel med sit skinnende blå tag. Højt hævet på en terrasse af marmor var dette uden tvivl de helt rette omgivelser, når en kejser skulle ofre til himlens guder. Vi nyder de sandwich, som vores lokale guide har medbragt, inden turen går til vores centralt beliggende hotel.

Dag 3
Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, perleforretning og mulighed for middag og Pekingopera
Oplev Den Himmelske Freds Plads

Denne dags omfattende udflugter begynder på Den Himmelske Freds Plads, hvor vi oplever, hvordan kejsermagtens gamle symboler genbruges af den moderne kommunisme. De mange bygninger på og omkring pladsen, gamle såvel som nye, udstråler deres utvetydige budskab om uindskrænket magt.

Hvis der er tid, skal vi også ind og hilse på Kinas kommunistiske landsfader, Mao Zedong, der ligger balsameret og til skue i sin glaskiste i et stort mausoleum midt på pladsen. Vi er ikke de eneste besøgende; fra hele Kina strømmer folk til for at få et glimt af ”den store befrier”, der endte det sidste kejserdynasti og grundlagde Den Kinesiske Folkerepublik. At han i stedet selv endte som det 20. århundredes kejser, synes kineserne at have fortrængt eller i hvert fald tilgivet ham.

Fra Den Himmelske Freds Plads fortsætter vi mod nord til det enorme kejserpalads, Den Forbudte By. Hvor paladsets dybrøde mure en gang var byens højeste, ligger de nu nærmest i skyggen af det voksende antal hoteller og finanscentre. Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af kejserens livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by. Selv om Den Forbudte By i dag kun overvåges af billetkontrollører, er det stadig ikke helt let at komme indenfor. Der er mange besøgende fra hele Kina, og trængslen er stor.

Lige nord for Den Forbudte By ligger den menneskeskabte bakketop Kulhøjen. Øverst oppe har vi en imponerende udsigt over hele Den Forbudte By.

Til sidst besøger vi en perleforretning, hvor der er mulighed for at lære lidt om ferskvandsperler og også for at gøre lidt indkøb.

Tilbage på hotellet er der om aftenen mulighed for at se, og ikke mindst høre Pekingopera. Den må endelig ikke forveksles med almindelig opera! Pekingopera er nemlig en besynderlig blanding af sang, dans, mimik, tale og akrobatik. Egentlig er den gamle kinesiske betegnelse za-ju – blandet teater – ganske dækkende. I dag kalder man det på kinesisk slet og ret for jing-ju – hovedstadens teater.

(Pekingopera og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat).

Dag 4
Beijing. Den Kinesiske Mur, cloisonné fabrik, tehus, Trommetårnet, hutongerne og nattog til Xian
I dag går turen til Den Kinesiske Mur

I dag besøger vi Den Kinesiske Mur. Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, samlede og videreudbyggede for over 2.000 år siden Den Kinesiske Mur ud af allerede eksisterende mursystemer. Muren har naturligvis ændret udseende gennem århundrederne. Oprindeligt var den blot en jordvold, men den endte som en rigtig befæstet mur med skydeskår og vagttårne.

Muren skulle tjene som værn mod de vilde nomadestammer, der huserede nord for Kina, men den kom dog aldrig til at spille nogen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid ganske brugbar. Ved hjælp af et system af røgsignaler kunne man hurtigt sende beskeder og advarsler fra vagttårn til vagttårn. Hvor de vigtige karavaneveje krydsede Muren, fungerede den endvidere som kontrolpost.

Der bliver god tid til at klatre op i nogle af vagttårnene og opleve historiens vingesus, inden vi atter vender næsen mod storbyen Beijing. På tilbagevejen kigger vi forbi Trommetårnet, hvorfra vi har en god udsigt over hutongernes tage. Tårnet er fra 1420, og trommeslagene hjalp førhen byens borgere med at holde styr på tiden. Her findes ligeledes verdens største tromme, der har en diameter på 285 centimeter, vejer 625 kilo, og blev lavet til en trommekonkurrence i 1996. Vi begiver os ned ad de små, snævre gader i Beijing for at besøge de berømte hutonger, som er traditionelle boligkvarterer bygget dengang, man stadig overholdt reglen om ikke at bygge højere end kejserpaladsets mure.

I løbet af dagen kommer vi også forbi en cloisonné fabrik og besøger et tehus.

Efter aftensmaden kører vi til Beijings banegård, hvor nattog venter på at køre os til den gamle kejserby Xian. Rejsen foregår i førsteklasses sovevogn, en såkaldt soft sleeper – på dansk ”blød seng”.

Dag 5
Ankomst til Xian. Den Store Vildgås-pagode, bymuren og Den Store Moské
Vi besøger Xian, der er omgivet af en 14 km lang bymur

Meget tidligt om morgenen begynder de skrattende højttalere i toget at udgyde nyheder, anekdoter og musik. Det fortsætter, indtil vi når Xian i den centrale Shaanxi-provins. Under Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi (regerede fra 221-210 f.Kr.), var området for første gang midtpunkt i det enorme kinesiske rige. Og under det blomstrende Tang-dynasti (618-907) blev byen igen hovedstad og dertil en af verdens største.

Fra banegården i Xian kører vi direkte til vores hotel, hvor der vil være mulighed for at slappe lidt af. Vi aflægger dernæst et besøg i Den Store Vildgås-pagode, der blev opført i år 652 og oprindelig husede en stor samling buddhistiske skrifter. Ad stejle trapper kravler vi op til pagodens top, hvorfra der er en fin udsigt over byens sydlige forstæder. I det fjerne kan vi måske også skimte Xians gamle bymur, der er Kinas ældste og bedst bevarede. Noget, vi ved selvsyn oplever, når vi om eftermiddagen besøger den sydlige byport og går en tur på muren.

Vi besøger også det muslimske kvarter, et af byens ældste kvarterer, hvor vi tager en spadseretur og ser en af de ældste og største moskéer i Kina. Moskéen er bygget i år 742 under Tang-dynastiet og renoveret og udvidet flere gange, så den nu er på 13.000 m².

 

 

Dag 6
Xian. Tai-chi, Terrakottahæren, keramikforretning og mulighed for middag og Tang-teater
Se lersoldaterne fra den den berømte Terrakottahær

Vi begynder med en meget tidlig udflugt til den nærmeste park. Temaet er morgengymnastik, og der bliver rig mulighed for både at iagttage og deltage i den fascinerende ”skyggeboksning”, tai-chi.

Vi skal også besøge den berømte Terrakottahær. Det sensationelle fund blev gjort i 1974, da en bonde var ved at grave en dyb brønd under sommertørken. Pludselig begyndte mandshøje lersoldater at dukke op af jorden. Siden har arkæologerne fundet tusinder af figurer – og de graver stadig! De mange figurer udgør en hel hær af fodfolk, bueskytter, officerer og generaler. En hær, der blev skabt og gravet ned for at ledsage og beskytte Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, i dødsriget.

Vi besøger en keramikfabrik- og forretning, hvor der er mulighed for blandt andet at købe sig en lille terrakottasoldat figur.

Om aftenen er der endnu engang mulighed for at deltage i en kulturel aftenforestilling i det lokale teater. Her fører dygtige musikere og yndefulde dansere arven videre fra tiden under Tang-dynastiet, hvor dansene blev fremført ved hoffet.

(Tang-teater og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat).

Dag 7
Xian – Chongqing. Zoo, rådhuset, De Tre Kløfters Museum og ombordstigning på Yangtze-skibet
I dag lægger vi fra kaj og begynder vores sejlads på Yangtzefloden

Tidlig morgen forlader vi Xian og flyver videre til bjergbyen Chongqing i den vestlige Sichuan-provins. Byen ligger højt oppe på et kileformet bjergparti, hvor Jialingfloden munder ud i Yangtzefloden. Livet i de stejle gader adskiller sig på et væsentligt punkt fra resten af Kina. Der er næsten ingen cykler! Der må nemlig lidt mere motorkraft til at køre i de bakkede gader, og byens motorcykel- og knallertfabrikker har kronede dage. Chongqing med opland er hjem for omkring 31 millioner mennesker.

Når vi har overstået formalia i lufthavnen, kører vi mod byens berømte zoologiske have, der rummer en af verdens største bestande af pandabjørne.

Efter frokost kører vi til en af byens centrale pladser, hvor det lokale bystyre i 1953 opførte en tro kopi af Himlens Tempel i Beijing. Det imponerende bygningsværk bruges i dag som rådhus, og den store plads foran bygningen summer til daglig af liv.

Vi slutter dagen med at besøge det store Tre Kløfters Museum, som fortæller om Yangtzefloden og dens indflydelse på den kinesiske historie. Efter nogle spændende oplevelser begiver vi os ned til floden, hvor vores 5-stjernede Yangtze-skib venter. Straks efter ombordstigning lægger vi fra kaj, og vores odyssé på den sagnomspundne Yangtzeflod begynder.

Dag 8
Yangtze-floden. Jadekejseren eller Shibaozhai-pagoden og aktiviteter på skibet
Nyd den uovertrufne udsigt fra skibet
Dagens første stop gør vi ved spøgelsesbyen Fengdu. Herfra går turen videre i bus op til et berømt og naturskønt scenisk område, hvor vi ser en vigtig helligdom indenfor kinesisk taoisme, Jadekejseren, en lidt over 30 meter høj gul statue. Området her vest for Ming-bjergene byder yderligere på mere end 200 taoistiske og buddhistiske skulpturer og helligdomme.

Afhængig af vejrforholdene og vandstanden i floden besøger vi alternativt den smukke røde pagode Shibaozhai. Denne 56 meter høje træpagode er bygget op ad en klippeside og talte oprindeligt kun 9 etager, men i 1956 blev 3 etager tilføjet. I midten af pagoden findes en spiraltrappe, der kan tage en op til toppen. Shibaozhai er et fornemt eksempel på klassisk kinesisk arkitektur, bygget uden brug af et eneste søm.

Udsigten fra øverste dæk på vores Yangtze-skib er uovertruffen, og måske er du heldig at se aber, der leger ved flodens bredder. Du kan også tilmelde dig forskellige aktiviteter om bord, såsom tai-chi-demonstrationer eller foredrag om traditionel kinesisk medicin – og så kan du lære at spille det kinesiske spil mah-jong.

Om aftenen er der, forudsat at der er tid til det da det igen afhænger af vejrforhold og vandstand, mulighed for at overvære et aftenshow på land kaldet Romance of the Three Kingdoms. Forestillingen bestilles og betales om bord på skibet.
 
Dag 9
Yangtze-floden. De Tre Kløfter og Gudindefloden
Sejlads gennem imponerende kløfter

Vi starter dagen med at passere de to første og mest imponerende af De Tre Kløfter, som har gjort Yangtzefloden berømt verden over. Gennem årtusinder har floden skåret sig ned i det centrale Kinas imponerende bjergmassiver og skabt fantastiske klippeformationer, der hæver sig op i 900 meters højde på begge sider af floden. Og i netop dette område snævrer floden ind og skaber farlige hvirvelstrømme.

Passagen er mange steder uhyggeligt smal, og vandet presses frem med en så voldsom kraft, at kun meget erfarne søfolk – som vores – forstår at manøvrere igennem. Den sæsonmæssige forskel på vandstanden er visse steder op til 50 meter.

Over for klippeformationen Gudindens Tinde ligger en af Yangtzes bifloder, Gudindefloden. Vi stiger om i mindre både og sejler cirka 15 kilometer op ad floden, som oprindelig ikke var meget mere end en å. Efter anlæggelsen af De Tre Kløfters Dæmning er vandstanden imidlertid steget med 70-100 meter afhængigt af sæsonen. Høje klipper tårner sig op på begge sider, og mange beskyttede dyrearter lever i området; bl.a. aber, bjerggeder, hjorte og vildsvin. Her vokser desuden urter, som bruges til traditionel medicin, og så er regionen også berømt for sin te, der ofte går under betegnelsen longevity tea eller mountain tea.

Efter at have nydt omgivelserne sejler vi tilbage til skibet.

Dag 10
Yangtze-floden. De Tre Kløfters Dæmning, eksprestog fra Yichang til Shanghai
Vi tager toget til Shanghai og ankommer om aftenen

Vi stopper ved den gigantiske dæmning ved Yangtzefloden. Dette er ikke alene verdens største dæmningsanlæg, men er også verdens største kraftværk. Den kinesiske regering kalder selv byggeriet for et større mesterværk end Den Kinesiske Mur. Mere end én million kinesere er blevet tvangsflyttet til nyopførte byer, efter at vandstanden er hævet med over 100 meter. Vi får et helt fantastisk indblik i dimensionerne af dette projekt, når vi med bus fragtes helt op så tæt på dæmningen, som man kan komme. Dernæst køres vi i bus til Yichang.

Vi kører den korte vej til Yichang togstation og stiger på eksprestoget til Shanghai, en tur på godt otte timer. At køre med tog i Kina er den bedste måde at få landet ind under huden på, og denne gang kører vi om dagen, så vi rigtig kan få et indtryk af forskellen mellem land og by. Vi ankommer til Shanghai ud på aftenen og kører til vores hotel, hvor vi skal tilbringe de næste tre nætter.

Dag 11
Shanghai. Jin Mao-bygningen, sejltur på Huangpu-floden, silkefabrik og tid på egen hånd
Vi besøger Shanghais finanscentrum Pudong, der byder på en imponerende skyline

Vi starter dagen med at køre til bydelen Pudong, der i 1993 blev omdannet til en særlig økonomisk zone, hvilket de mange skyskrabere også vidner om. Dette nye finans- og handelscentrum er siden vokset til en millionby med intentioner om at nå Hongkongs niveau. Vi skal op på 88. etage i den 421 meter høje Jin Mao-bygning, og udsigten herfra viser, at ordet metropol er et korrekt anvendt ord om Shanghai.

Shanghai er med sine næsten 23 millioner indbyggere en af Kinas største og tættest befolkede byer. Indtil 1949 var byen regeret af vesterlændinge og japanere. Derefter overtog de kinesiske kommunister magten, og de mange udlændinge blev smidt ud. Byens rige kinesere ligeså. I dag er kapitalen for alvor på vej tilbage til byen, og i dagens Shanghai findes Kinas største varehuse og mest moderne industrier. Et billede på det nye Kina.

Efter frokost kører vi til byens mest berømte gade, The Bund, beliggende ud til Huangpu-floden med Pudong på den anden side. I 1920-30’erne var The Bund at sammenligne med Wall Street i New York. Bygningerne er alle af engelsk herkomst og minder mest af alt om de flotte bygninger i London. Gaden var centrum i den internationale koncession i begyndelsen af det 20. århundrede og er i dag blevet et symbol på Shanghais handelshistorie. Her kan man både følge livet på floden og på gaden på den brede promenade.

Vi sejler på rundtur på Huangpu-floden og ser havnen fra søsiden med de enorme kraner, store fragtskibe og det traditionelle skib junken, der stadig bruges på kortere distancer.

Vi besøger en silkefabrik og herefter vil der være lidt tid på egen hånd, førend vi atter mødes til middag om aftenen.

Dag 12
Shanghai. Yuyuan-basaren, Nanjing Lu, Shanghai Museum, mulighed for middag og akrobatshow
Tag på shopping i indkøbsgaden Nanjing Lu

Vi kører mod Shanghais gamle bydel, hvor vi besøger Yuyuan-basaren. Her er der mulighed for at indkøbe et hav af kinesiske produkter, fra kunst til souvenirs og eksotisk tilberedte retter. Bagved ligger det gamle kinesiske kvarter med de snævre handels- og beboelsesgader, der i disse år bliver fjernet. Det er absolut sidste udkald, hvis man vil se dette stykke Shanghai-historie.

Næste stop er Shanghais hovedstrøg, Nanjing Lu, hvor alle de fine internationale modehuse kæmper om opmærksomheden sammen med de fremstormende kinesiske brands. Den næsten en kilometer lange gågade syder af liv døgnet rundt, og her er der garanti for sjove og anderledes oplevelser.

Vi spadserer til Shanghai Museum, som har en imponerende samling af bronze, porcelæn, kalligrafi, malerier, tekstiler og skulpturer, og alting er overskueligt og pædagogisk præsenteret. Der er engelsk tekst sammen med den kinesiske ved de udstillede genstande, der repræsenterer det ypperste af kinesisk kunst og kunsthåndværk. Museets boghandel er et “must” for enhver, der er interesseret i kinesisk kunst, kunsthåndværk og arkitektur.

Resten af dagen er nu på egen hånd, medmindre du har købt udflugtspakken – så er dagens program endnu ikke slut! Vi kører til en af byens restauranter og spiser aftensmad, inden vi skal se en forestilling med Shanghais berømte akrobatiktrup.

(Akrobatikshow og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat).

 

Dag 13
Shanghai – København

Kulturpakke med 3 aftenforestillinger

Dag 3. Aftensmad og Pekingopera

Dag 6. Aftensmad og Tang-teater i Xian

Dag 12. Aftensmad og akrobatik i Shanghai

Pris:
20/3, 23/4: 
798,– per person
15/10: 898,– per person

Prisinformation

Tillæg for kahytsopgradering

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

Tillæg for kahytsopgradering:

 • Superior-kahyt på Promenade-dæk kr. 498,- pr. person
 • Superior-kahyt på Promenade- eller Bridge-dæk med ekstra servicepakke* kr. 998,- pr. person
 • Executive suite med ekstra servicepakke* fra kr. 5.498,- pr. person
 • Deluxe suite med ekstra servicepakke* fra kr. 8.498,- pr. person

Tillæg for opgradering af enkeltkahyt

 • Enkeltkahyt på Main-dæk kr. 4.998,-
 • Superior enkeltkahyt på Promenade-dæk fra kr. 8.498,-
 • Superior enkeltkahyt på Promenade- eller Bridge-dæk med ekstra servicepakke* fra kr. 8.998,-
 • Executive enkeltsuite med ekstra servicepakke* fra kr. 11.998,-
 • Deluxe enkeltsuite med ekstra servicepakke* fra kr. 14.498,-

Opgraderinger er på forespørgsel og kan ikke garanteres.

* Ekstra servicepakke inkluderer
 • Morgenkaffe og -te i loungeområdet
 • Velkomstfrugtkurv
 • Trådløst internet i Executive Lounge og lobbyområdet (kun forbindelse, når skibet lægger til i større byer)
 • Klargøring af seng til natten og trykt sejlrute/dagsprogram
 • Skopudsning
 • Ikke-alkoholiske drikke (inkl. sukkerfri sodavand) til frokost og middag
 • Valg mellem to spisesale på nogle skibe (valg træffes i begyndelsen af rejsen og træder i kraft efter første aften om bord) Bemærk venligst at dette betyder at man ikke spiser sammen med resten af gruppen
 • Varme og kolde ikke-alkoholiske drikke ad libitum i Executive Lounge (Pepsi, Sprite, juice, kaffe og te)
 • Aperitif en time før aftenens middag (husets vin, øl og sodavand)
 • Husets vin og øl til middag i restauranten (træder i kraft efter første aften om bord)
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Beijing og Shanghai – København med mellemlanding
 • Mulighed for at rejse fra Billund, Aarhus og Aalborg med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr, fra kr. 948,-
 • Udflugter jf. program
 • 7 overnatninger på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • 1 overnatning på nattog ml. Beijing og Xian i 4-personers kupé på soft sleeper (bedste klasse)
 • 3 overnatninger i delt dobbeltkahyt på 5-stjernede Victoria Cruises
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dagligt (dag 2 og 10 frokostmadpakke)
 • Middag dagligt (undtagen dag 3, 6 og 12. Dag 10 middagsmadpakke)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Mulighed for at rejse fra anden lufthavn med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse og enekahyt
 • Gruppevisum til Kina kr. 960,- per person
 • Drikkepenge til personalet på Victoria Cruises (beregn ca. USD 25,- i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Kulturpakke med 3 aftenforestillinger

Dag 3. Aftensmad og Pekingopera
Dag 6. Aftensmad og Tang-teater i Xian
Dag 12. Aftensmad og akrobatik i Shanghai

Pris: kr. 698,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Superior-kahyt på Main-dæk
Kahyt (19,6 m2) med to enkeltsenge (inkluderet i rejsens pris)

Superior-kahyt på Promenade- eller Bridge-dæk
Kahyt (19,6 m2) med to enkeltsenge
Superior-kahytterne kan også fås med ekstra servicepakke*

Executive suite på Bridge-dæk med ekstra servicepakke*
Suite (27,3 m2) med to enkeltsenge samt en sovesofa

Deluxe suite på Promenade-dæk med ekstra servicepakke*
Suite (42,5 m2) med to enkeltsenge samt en sovesofa

Suiterne er ideelle til familier, der gerne vil bo flere i en kahyt.

*Ekstra servicepakke: Se beskrivelse under Prisinformation

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Gode tips til pakkelisten

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Bemærk venligst

Til tider lukkes turistattraktioner under officielle besøg og kongresser. I sådanne tilfælde vil vi forsøge at finde et passende alternativ. Desuden tages der forbehold for besøg på skoler, i børnehaver og andre institutioner, da disse kan være lukket pga. ferier. Også i disse tilfælde vil vi forsøge at finde et passende alternativ.

Mere om Kina

Her kan du få mere at vide om Kina: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Visum til Kina

Albatros Travel kan nu hjælpe med at lave gruppevisum til Kina. Senest 60 dage før afrejse skal Albatros Travel have modtaget en kopi af dit pas samt et pasfoto. Læs mere om visumproceduren her www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina/visum

Læs Albatros’ vejledning her.

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Stille flyder Yangtze ”Stille flyder Yangtze” er en rundrejse velegnet som den første rejse i Kina. Den byder på hårdt arbejde fra start til slut, dog heldigvis afbrudt af nogle gode dage med flodsejlads ned ad Yangtze. Hvis man, som vi, tilkøber kulturpakken med tre teaterforestillinger, vil der ikke være levnet plads til ”alenetid” på noget tidspunkt, så det kan anbefales at overveje dette grundigt. Vi havde ikke været i Kina før, så da vores meget kompetente rejseleder desværre kom til skade allerede første dag, og ikke kunne fortsætte med os, blev vi i første omgang overladt til kinesiske lokalguider, som desværre taler et meget uforståeligt engelsk. Senere på rejsen stødte en ny Albatros rejseleder til, som desværre på ingen måder formåede, at leve op til Albatros egne krav til dygtige og kompetente rejseledere. Vi var således mere eller mindre overladt til os selv, for såvidt angår vores forventninger til almindelig rejseledelse og baggrunds information om det komplicerede kinesiske samfund. Efter hjemkomsten har vi klaget over rejsens forløb, og har haft en god og konstruktiv dialog med Albatros. Denne dialog kan vi dog ikke anmelde med stjerner. De meget få stjerner, der gives til rejselederen er IKKE til den rejseleder, der kom til skade, men til hans afløser. At jeg anbefaler rejsen er derfor udelukkende baseret på det store, afvekslende og indholdsrige program.
Date published: 2020-01-19
Rated 3 out of 5 by from En skøn rejse med mange store slåede og imponerende oplevelser Rejsen var meget spændende, men afløseren for rejselederen kan man kun sige at det er bedre end ikke nogen.
Date published: 2019-11-16
Rated 4 out of 5 by from Stille flyder Yangtze vores rejseleder kom desværre til skade på anden dagen. Hvilket påvirkede resten af rejsen negativt.
Date published: 2019-11-15
Rated 4 out of 5 by from Det har været en spændende tur Det har været en rejse med mange udfordringer, vores danske rejseleder brækker sin storetå der gør vi måtte fortsætte turen med lokal guide, dette har ikke været optimalt da han talte meget lavt, og med dårlig udtale( dette er dog ikke hans skyld) det ville have været en hjælp hvis guiderne havde mikrofon -højtaler Der blev arrangeret ny guide, som desværre måtte tage på hospitalet til en medrejsende der havde brække benet- derefter så vi ikke så meget til hende -da hun havde fået en forkølelse . Vi er sikker på at vores guide Søren ville have gjort en stor forskel Rejsen har været lidt for kort, der var ikke mulighed for at slappe lidt af i Beijing Skibet var temmeligt slidt - der orden og styr på tingene, hotellet i Shanghai var ligeledes slidt personale var ikke særlig imødekommende. Det ville bedre at komme op Shanghai Tower i stedet for Jinmao os så kombinerer det med dag og aften.
Date published: 2019-11-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse mange gode oplevelser Rejsen forløb planmæssigt, men desværre uden vores danske rejseleder ( brækkede stortåen på 2. dagen ) lokalguiderne var rigtig gode, som gjorde alt i rejselederens fravær. Programmet gør at den enkelte deltager skal være godt gående :) De 2 stjerner ved rejselederen er grundet at vores erstatning ikke kendte rejsen indgående.
Date published: 2019-11-09
Rated 3 out of 5 by from Tre storbyer og 3.500 km.s transport Gode lokalguider og rare deltagere (60+) reddede rejsen. Vejret var med os, og højdepunkterne var enestående. Anstrengende transport tærede på kræfterne.
Date published: 2019-11-07
Rated 4 out of 5 by from Super tur med oceaner af oplevelser Rigtig god tur, med en vidende og tålmodig guide (Jens) Albatroskontoret var helt håbløse i vejledning, i forbindelse med visumansøgning
Date published: 2019-05-19
Rated 4 out of 5 by from Fine oplevelser - men alt for mange kinesiske turister! Det eventuelle besøg i Mao's mausolæum bør udgå af programmet, da der i følge rejselederen aldrig er tid hertil på grund af ventetider på 2 - 3 timer. Køen af kinesiske turister er uendelig lang. Det er uheldigt, at man på rejsen kun besøger en knapt så interessant og flot del af Den Kinesiske Mur - igen på grund af alt for mange kinesiske turister ved den spektakulære Baidaling del af muren. Det samme er tilfældet med bymuren i Xian. Der findes et væsentligt finere sted at besøge bymuren i Xian end det, der besøges på rejsen. Her er årsagen, at busser ikke må parkere ved det fine sted; men man kunne vel gå et lille stykke. Sejlturen op ad Gudindefloden er stærkt opreklameret. Der er godt nok flot, men på grund af alt for mange larmende både i den smalle flod er der selvsagt intet dyre- og fugleliv at opleve. Besøget på Shanghai museet er alt for kort - 1 time. Enten bør der afsættes tid på egen hånd, hvor de interesserede selv kan opleve museet, eller også skal gruppen deles i to - én med dem der vil have et ordentligt museumsbesøg på min. 2 timer og én med dem der foretrækker at shoppe.
Date published: 2019-05-14
 • y_2023, m_9, d_26, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_78
 • loc_da_DK, sid_CNRRI08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser