Sound of Music

Sound of Music er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 128 passagerer fordelt på tre dæk

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et fitnessrum.

Det rummelige fartøj (110 meter langt og 11,4 meter bredt) er bygget i 2006 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren, dase på soldækkets liggestole, læse i biblioteket eller holde formen ved lige i fitnessafdelingen. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Se dæksplan:

http://images.albatros-travel.dk/tour-map-x-big/636050.jpg?k=2c81353f-bf39-4b39-ba30-326fbf488468

Læs mere om skibet på http://www.riveradvice.com/fleet/sound-music

 

Hvordan er kahytterne?
Fra de lyse og rummelige kahytter fra 11 m2 til 18 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv.

Danube-dæk (Kat. A)
Udvendig kahyt på dæk 3med gulv-til-loft-vindue og skydedøre. 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk (Kat. B)
Udvendig kahyt på dæk 2med panoramavindue (1,5 m2). 2 enkeltsenge. 18 m2

Rhine-dæk (Kat. C)
Udvendig kahyt på dæk 2med panoramavindue (2,7 m2). 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk (Kat. D)
Udvendig kahyt på dæk 2med panoramavindue (1,5 m2). 2 enkeltsenge. 15 m2

Mosel-dæk (Kat. E)
Udvendig kahyt på dæk 1 med vinduer (0,75 m2). Dobbeltseng (140x200 cm). 11 m2

Særlige forhold vedrørende helbred
I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede
Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Af hensyn til sikkerheden kræver rederiet desuden, at alle passagerer skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer ikke tages med på skibet, da der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Spisning om bord
Alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Morgenmaden serveres som en indbydende buffet med alt fra varme retter som bacon, æg og pandekager til brød, frisk frugt og diverse morgenmadsprodukter.

Frokosten kan både være buffet eller servering ved bordene. Der er altid mulighed for at spise vegetarisk. Efter frokosten serveres kaffe og te ved bordene. Frokosten kan i nogle tilfælde også være en frokostmadpakke, som vi tager med ud på en heldagsudflugt. Hvis frokost ikke indgår, fremgår det tydeligt af dagsprogrammet.

Aftensmaden serveres ved bordene og varierer mellem tre og syv retter. Du kan altid vælge mellem flere retter – fx vegetar, fisk eller kød til hovedret – og typisk mellem flere forskellige forretter og desserter. Kaffe og te serveres til desserten, hvortil der også (mod betaling) er mulighed for at få en avec.

Gæsterne vælger frit, hvor de vil sidde i restauranten.

Udover hovedmåltiderne serveres også morgenkaffe/te, eftermiddagskaffe/te med kage og nogle af dagene en midnatssnack.

Tidspunkterne for måltiderne vil variere fra dag til dag, og vil fremgå af informationen fra rejselederen på rejsen. Men som udgangspunkt er de som følger:

  • Morgenmad kl. 07:00-09:00
  • Frokost kl. 12:30-14:00
  • Middag kl. 19:00-21:00
  • Kaffe/te og let morgenmad for de morgenfriske i loungebaren kl. 06:30
  • Eftermiddagskaffe/te og kage i loungebaren kl. 16:00-16:30
  • Midnatssnack kl. 22:00-23:00

Kaffe og te
Der serveres kaffe og te i forbindelse med måltiderne. Når kaffetørsten ellers melder sig, kan du hele dagen forsyne dig med kaffe, te og kakao ved receptionen.

Er der mulighed for specialkost?
Skibets restaurant har mulighed for at tilberede mad til diabetikere, vegetarer, glutenallergikere og laktoseintolerante. Det er ikke nødvendigt, at du gør opmærksom på et ønske om en eventuel specialkost inden afrejsen, men giv blot besked, når du kommer om bord på skibet.

På restaurantens menukort er der ud for alle retter markeret, hvorvidt retten indeholder fødevarer, som kan være problematiske for allergikere. I loungen findes der er tavle med oversigt over typiske fødevareallergier, og her kan man sammenholde oversigten med menukortene.

Drikkevarer om bord
Kaffe, te og isvand til måltiderne er inkluderet i rejsens pris, øvrige drikkevarer skal du betale for.

På rejsen tilbyder vi en drikkevarepakke, hvor du frit kan drikke sodavand, husets vin, fadøl og alkoholfri øl på flaske. Pakken koster fra ca. 20 euro per person per dag. Bor I to personer i en kahyt, skal drikkepakken bestilles af jer begge.

I restauranten koster en flaske vin cirka 20-35 euro, øl (flaske eller fad) cirka 3-5 euro, og cocktails cirka 6-8 euro. Sodavand og mineralvand koster cirka 2,5-4,5 euro per flaske.

Drikkepakken inkluderer ikke øl på flaske, cocktails, spiritus, kaffespecialiteter som fx espresso, latte m.m. Bemærk venligst, at drikkepakken er et personligt tilkøb, og misbruges ordningen til fx at købe til andre, vil ordningen blive ophævet uden refundering af pengene.

Drikkevand
Vandet i hanerne er renset og kan drikkes. Ved loungen kan du døgnet rundt hente vand og isvand fra en automat.

Gode tips til pakkelisten
Der er ingen krav til påklædningen om bord på Sound of Music. De fleste gæster klæder sig om aften pænt og uformelt. For herrernes vedkommende kunne det være lange bukser og skjorte/polo T-shirt med krave. For damernes vedkommende for eksempel sommerkjole, nederdel, bukser og skjorte/bluse. Mere festligt tøj kan medbringes til den såkaldte festaften.

Rejser du i sommermånederne er let bomuldstøj uundværligt, men en trøje eller tynd jakke kan alligevel være god at have med. Komfortable sko anbefales til turene i land, og glem ikke at tage løbesko og træningstøj med, hvis du planlægger at benytte dig af sportsfaciliteterne om bord.

Skal man selv have håndklæde med?
Det er ikke nødvendigt at have eget håndklæde med.

Rengøring af kahytten
Kahytterne gøres rent hver dag.

Elektricitet
Der findes 220 v. stikkontakter (til 2-benet stik) i kahytterne.

Internet
Der er begrænset adgang til wi-fi (trådløst internet) på skibet. Netværket er kun tilgængeligt ved skibets reception og delvist i biblioteket, dvs. ikke i kahytterne.

Mobiltelefon og e-mail
Vær opmærksom på, at det kan være dyrt at ringe fra din egen mobiltelefon, og der kan være ekstra omkostninger ved opkald og dataforbrug fra udlandet. Kontakt eventuelt dit teleselskab inden afrejse vedrørende information om takster med mere.

Opbevaring af værdier
Der er en sikkerhedsboks i kahytten. Bemærk dog, at rederierne og Albatros Travel ikke er ansvarlige for værdier efterladt i disse bokse, i kahytten eller andre steder om bord.

Betaling om bord
Alle priser om bord er i euro. Ved måltiderne opgiver du dit kahytsnummer og skriver under på, hvilke drikkevarer du evt. har fået. Afregning sker den næstsidste dag på rejsen, og du kan både betale kontant (euro) eller med kreditkort (VISA, MasterCard, Diner´s Club og AMEX). Det skal i denne forbindelse nævnes, at rederiets bankforbindelse er baseret i Cypern, så dit kreditkort skal være åbnet for betalinger hertil. Rejselederen vil informere om de nærmere detaljer mht. afregningen.

Hvad skal der betales ekstra for om bord?
Drikkevarer og andet personligt forbrug som fx internetforbrug med mere.

Drikkepenge
I de lande, vi besøger på krydstogtet, og på skibet er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen og personalet om bord på skibet modtager en vis sum drikkepenge. På denne rejse anbefaler vi at give 7,5 euro per nat per person.

Rejsens pris inkluderer ikke personlige drikkepenge, da det er et individuelt anliggende. Albatros Travel giver løn til lokalguider, chauffører og personalet på skibet, men deres løn i servicebranchen er afstemt efter, at de modtager drikkepenge. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er individuelle og frivillige.

Rygning om bord
Skibet er stort set røgfrit, og det er udelukkende tilladt at ryge agter på soldækket ved de borde, hvor der er opstillet askebægre. Alle andre steder indendørs/udendørs er rygning strengt forbudt.

Aldersgrænse
Personer under 18 år skal rejse i følge med forældre eller voksne over 18 år. Man skal være minimum 18 år for at købe alkohol.

Børn om bord
Børn er velkomne om bord på skibet. Børn under 18 år må ikke sove uden en voksen, dvs. to børn må ikke dele kahyt, men skal dele kahyt med en voksen. Det er muligt at slå to kahytter sammen med forbindende døre imellem kahytterne (kun i kategori A).

Fitnessrum
I fitnesslokalet er der to motionscykler, en romaskine og en reol med håndvægte.

Krydstogtrejseleder
På en skibsrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Rejseformen giver nemlig mulighed for både at nyde samværet i gruppen og tilbringe tid på skibet og i land på egen hånd.

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen være med på de udflugter, som er beskrevet i dagsprogrammet. Rejselederen deltager i alle fælles ture og aktiviteter, og derudover er man naturligvis altid mere end velkommen til at henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot få en hyggelig snak.

Hvilket sprog tales der om bord?
Gæsterne om bord på skibet er alle Albatrosrejsende, men kan være fra Danmark, Norge, Sverige og Finland. Der vil altid være en dansk rejseleder med, men gruppen af nordiske rejseledere vil fx fordele foredrag i mellem sig og tilstræbe at tale skandinavisk, som forstås af alle. Personalet på båden taler engelsk.

Ombordstigning på skibet
Der er fælles transport fra lufthavnen/hotellet til skibet, og tidspunkter for ombordstigning vil fremgå af rejselederens information. Der må påregnes lidt ventetid, når alle gæsterne skal tjekke ind og gå om bord på skibet.

Soldæk
Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller stille glider forbi det smukke landskab. 

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan være lukket i kortere eller længere perioder, pga. at vi passerer lave broer eller sluser. Det gælder specielt på sejlturene mellem Rhinen og Donau, hvor der ikke vil være adgang til soldækket, fra vi sejler ind på Main-floden, til vi ankommer til Donau ved Kelheim eller vice versa.

Kajplads
Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib, i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem Sound of Music.

Vi prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra skibet på egen regning.

Vandstand

Sejlads på de europæiske floder er afhængig af den aktuelle vandstand. Hvert eneste år forekommer perioder med såvel lavvande som højvande, hvorunder visse passager bliver vanskelige eller umulige at sejle igennem. I sådanne tilfælde vil Albatros så vidt muligt tilrettelægge alternative ruter og udflugter. Ændringer op til to døgn (48 timer) vil ikke umiddelbart føre til kompensation.

Sluser

Sejlads gennem sluser er en oplevelse, som de fleste ser frem til. Det kan man roligt gøre, det er en spændende del af at rejse på floderne i Europa. Sluserne kan dog også nogle gange være til gene for de rejsende, da der kan være kø, eller driften kan være nedsat, hvilket kan betyde ændringer i vores program.

Albatros tager forbehold for ændringer i rejseplanen som følge af ændringer i vandstanden på floderne og ændringer af slusernes funktion.