Borte med Blæsten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

De charmerende sydstater – fra Atlanta til New Orleans, country-byen Nashville og Elvis’ Memphis

USA's sydstater

Oplev de farverige sydstater, hvor den legendariske kærlighedshistorie mellem Scarlett O’Hara og Rhett Butler udspillede sig! Denne rejse går lige i blodet, hvis du er til dixieland, ragtime og ”Love me tender”. Vi tager dig med til grandiøse palæer og historiske plantager, til bluesens vugge og Elvis’ eget Graceland, til Nashville og dens countrymusik og naturligvis Atlanta, hvor ”Borte med blæsten” blev skrevet. Vi går i Martin Luther Kings fodspor, udforsker det hyggelige French Quarter og bliver opslugt af det kreolske mylder i New Orleans. Transporten foregår i komfortabel bus med aircondition.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
København – Atlanta, USA
Dag 2
Atlanta. Byrundtur, Stately Oaks og Road to Tara museet
Dag 3
Atlanta – Montgomery – Birmingham (ca. 400 km). Byrundtur i Montgomery
Dag 4
Birmingham– Lynchburg – Nashville (ca. 350 km). Jack Daniel’s whiskydestilleri
Dag 5
Nashville. Byrundtur og Country Music Hall of Fame
Dag 6
Nashville – Memphis (ca. 341 km). Byrundtur i Memphis og Sun Studios
Dag 7
Memphis. Graceland og tid på egen hånd
Dag 8
Memphis – Clarksdale – Natchez (ca. 480 km). Delta Blues Museum og Natchez by
Dag 9
Natchez – Oak Alley-plantagen – New Orleans (ca. 320 km)
Dag 10
New Orleans. Byvandring i French Quarter og mulighed for jazzbrunch med sejltur på Mississippi
Dag 11
New Orleans. Dag på egen hånd
Dag 12
New Orleans. Hjemrejse
Dag 13
Ankomst til København

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Holiday Inn Express

 • Døgnåben reception
 • Daglig rengøring
 • Mulighed for at lave kaffe/te

Hotellet ligger i centrum af Atlanta, og der er ikke langt at gå til CNN center og Phillips Arena. Hotellet serverer en let morgenmad, og der er gratis wi-fi overalt. Hotellet har et træning- og motioncenter. Alle værelser er røgfri og med kaffe- og tefaciliteter.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/atlanta/atlws/hoteldetail

Hampton Inn Tutwiler

 • Aircondition
 • Træningscenter
 • Hæveautomat

Hotellet ligger lige i hjertet af Birmingham, og der er ikke langt at gå til en række gode restauranter. Hotellet har eget fitnesscenter. Alle værlser er røgfri og der er gratis wi-fi og fladskærms-tv. Nogle af værelserne byder også på sovesofa, mikrobølgeovn og køleskab.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.hilton.com/en/hotels/bhmdnhx-hampton-suites-birmingham-downtown-tutwiler/

Holiday Inn Nashville Vanderbilt

 • Aircondition
 • Te-/kaffefaciliteter

Hotellet ligger midt i Nashville ved den berømte gade Broadway, som byder på både restauranter, barer og spillesteder, hvor man kan høre et bredt udvalg af musik inden for genren country hver eneste aften året rundt. Hotellet har en udendørs swimmingpool og en bar. Alle hotellets værelser er røgfri og har kaffe- og tefaciliteter.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.guestreservations.com/holiday-inn-nashville-vanderbilt-dwtn/booking

Crown Plaza

 • Aircondition
 • Have
 • Kiosk

Hotellet ligger i Memphis kun ca. 15 minnutters gang fra resturanter, hvor du kan få god sydstatsmad at spise. Desuden har hotellet en udendørs swimmingpool og træningscenter. Alle hotellets værlser er røgfri og der er ligeledes mulighed for at lave kaffe/te på værelset. Der er kabel tv og hotellet tilbyder gratis wi-fi og let morgenmadsbuffet.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.guestreservations.com/crowne-plaza-memphis-downtown-hotel/booking?booknow

Magnolia Bluffs Hotel

 • Aircondition
 • Udendørs swimmingpool
 • Døgnåben reception

Hotellet ligger i Natchez, og ligger 5 minnutters gang væk fra Mississippi-floden. Desuden har hotellet en udendørs swimmingpool, en bar og et døgnåbent fitnesscenter. Alle hotellets værelser er røgfri og med kaffe- og tefaciliteter, kabel- tv og eget badeværelse med enten badekar eller bruser. Hotellet tilbyder også gratis wi-fi.

Du kan læse mere om hotellet på: https://magnoliabluffscasinos.com/

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
25.998,–
København
24.998,–
København
24.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Atlanta, USA
Atlanta er delstaten Georgias største by

Vi flyver til Atlanta, hovedstaden i Georgia, og tager hul på sydstatsstemningen her i Martin Luther Kings fødeby og scenen for ”Borte med blæsten”.

Der bor omkring fem millioner mennesker i Atlanta, medregnet de kæmpe forstadsområder, der breder sig ud fra bymidten. Alligevel fremstår Atlanta som en køn by med mange træer og elegante huse. Downtown Atlanta har nogle af USA’s højeste skyskrabere, men i de ældre kvarterer finder man stadig fine, lave huse malet i smukke farver. Det var i et hus som disse, Margaret Mitchell sad i 1920’erne og skrev sydstatsromanen over dem alle, ”Borte med blæsten”. Kærlighedshistorien mellem Scarlett O’Hara og Rhett Butler udspiller sig blandt andet i Atlanta under og efter borgerkrigen, og da den blev udgivet i 1936, blev den en stor succes. Romanen blev filmatiseret i 1939 og havde premiere i Atlantas Loew’s Grand Theater, som desværre ikke længere eksisterer.

Indianerne kaldte området, hvor Atlanta befinder sig i dag, for ”Stående ferskentræ”, og der dyrkes stadig masser af ferskner her i The Peach State, som Georgia kaldes. Indianerne blev tvangsfjernet fra området, da jernbanen Western and Atlantic Railroad blev anlagt for at lette handelen med Midtvesten, og i stedet begyndte en by at vokse frem ved endestationen i 1837. Den blev kaldt Atlanta efter jernbanen, og resten er historie, som amerikanerne siger.

Dag 2
Atlanta. Byrundtur, Stately Oaks og Road to Tara museet
Martin Luther Kings hus, Atlanta

I dag skal vi se Auburn-kvarteret, hvor borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr. blev født, huset hvor han boede og kirken han prædikede i. Det ligger alt sammen i gåafstand fra hinanden, og i dag er området lavet til en slags nationalpark, hvor man også har opført et museum til ære for Dr. King. Vi kører videre til Centennial Olympic Park, en park, der blev anlagt i forbindelse med De Olympiske Lege i 1996. Du har lidt tid på egen hånd til at udforske parken, som er omgivet af flere af byens seværdigheder, blandt andet kongrescentret, Philips Arena, Georgia Aquarium, Coca Cola-museet og CNN Centret, hvor man kan se, hvordan nyheder bliver til tv. På turen rundt i Atlanta lægger vi vejen forbi Jonesboro, hvor vi besøger byens gamle jernbanestation. Her er indrettet et museum for alt, hvad der har med Borte med Blæsten at gøre – romanen på forskellige sprog, kopier af skuespillernes dragter fra filmen, Margaret Mitchells porcelæn og private samlinger af Borte med Blæsten-souvenirs. Slaget om Jonesboro under den amerikanske borgerkrig førte i øvrigt til mere end 600 dræbte på sydstatssiden, og nederlaget var også årsag til, at Atlanta kom på nordstatshærens hænder. 

Vi besøger også Stately Oaks, der med sine græske søjler repræsenterer byggestilen før borgerkrigen, det såkaldte Antebellum. Huset er nærmest som taget ud af Margaret Mitchells fantasi og ligger i netop Clayton County som hun besøgte som ung.

Dag 3
Atlanta – Montgomery – Birmingham (ca. 400 km). Byrundtur i Montgomery
Rundvisning på Jack Daniel's-destilleriet i Lynchburg, Tennessee

I dag forlader vi Atlanta og kører mod sydvest og Montgomery i staten Alabama. 

På vej mod Birmingham gør vi stop i Montgomery, hvor vi tager på en orienterende byrundtur. Her lægger vi vejen forbi Hank Williams’ barndomshjem, som i dag er lavet til museum. Sangeren og musikeren Hank Williams er ophavsmand til utallige hits, blandt andre "Your Cheatin' Heart", "I'm So Lonesome I Could Cry" og "Hey Good Lookin’”, inden sin alt for tidlige død som 29-årig i 1953. Hank begyndte allerede som dreng at spille guitar, og det fortælles, at han om sommeren sad på verandaen og spillede og om vinteren krøb ned under verandaen, hvor han kunne sidde tæt på varmen fra ildstedet, der befandt sig på den anden side af muren. På museet kan vi blandt andet se hans guitarer, kostumer og hans lyseblå Cadillac (entré ikke inkl.). Montgomerys velsagtens mest kendte borger Rosa Parks har også et monument i byen, som fortæller om borgerrettighedsbevægelsen og den historiske bus-boykot som startede netop her.

Vi ankommer til hotellet i Birmingham om eftermiddagen og tjekker ind.

Dag 4
Birmingham– Lynchburg – Nashville (ca. 350 km). Jack Daniel’s whiskydestilleri
Country Music Hall of Fame i Nashville, Tennessee

Vi starter dagen i Birmingham, hvor vi fortsætter med temaet om de sortes rettigheder og svære vilkår igennem tiderne i Alabama. Netop Birmingham var på mange måder et af epicentrene for bevægelsen, der ledtes af bl.a. Martin Luther King Jr. Vi besøger også det nyåbnede Birmingham Civil Rights National Monument (2017). 

Fra Birmingham begiver vi os videre til den lille by Lynchburg, som ville leve i total ubemærkethed, hvis det ikke var for ét firma i byen: Jack Daniel’s-destilleriet. Absurd nok er Lynchburg en tørlagt by, så vi kan ikke komme til at smage nogle af de gyldne dråber, men på en rundtur i det legendariske destilleri kommer vi i hvert fald til at dufte dem. 

Vi fortsætter til Nashville i staten Tennessee, hjemsted for country & western, og tjekker ind på vores hotel.

Dag 5
Nashville. Byrundtur og Country Music Hall of Fame
Elvis Presleys hjem Graceland i Memphis, Tennessee

Intet andet sted i verden kan du svælge så meget i countrymusik, dens historie og dens store personligheder som i Nashville, Tennessee. Det hele startede i 1920’erne med et live radiomusikprogram ved navn Barn Dance, og fra bal i laden gik det slag i slag til den kæmpe, superprofessionelle musikindustri, som byen har i dag. Vi tager en byrundtur, blandt andet langs Music Row, hvor alle studierne ligger, og vi besøger Country Music Hall of Fame, hvor du kan se musikalske ”relikvier” som Johnny Cash’ guitar og Patsy Clines cocktailkjole. 

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 6
Nashville – Memphis (ca. 341 km). Byrundtur i Memphis og Sun Studios (ca. 341 km)
Rock'n'rollens fødested, de legendariske Sun Studios i Memphis, Tennessee

Efter en tidlig morgenmad kører vi til Memphis (3-4 timers kørsel) for at hilse på et andet musikalsk ikon: Elvis Presley. I dag skal vi opleve Memphis på en byrundtur. Musikken – den blues, soul og r & b, som også Elvis var eksponent for – er uden tvivl Memphis’ største varemærke, og vi skal blandt andet se nærmere på Elvis’ pladeselskab, Sun Studio. Selskabet har også haft andre kendte musikere under sine vinger: B.B. King, Ike Turner, Johnny Cash og Roy Orbison, for at nævne nogle stykker. Vi skal også se Lorraine Motel – dog kun udefra. Det var her, på en balkon ud for værelse nummer 306, at Martin Luther King blev myrdet af et skud fra en nærliggende bygning. I dag huser motellet et museum for borgerrettighedsbevægelsen. 

Vi kører til vores hotel og tjekker ind, og resten af aftenen er til fri disposition. Memphis er med rette berømt for sin musikhistorie, men har også et andet trækplaster: spareribs. Med mindre du er vegetar eller af andre grunde ikke spiser svinekød, må du ikke snyde dig selv for noget langtidsstegt gris, mens du er i byen!

Dag 7
Memphis. Graceland og tid på egen hånd

I dag skal vi til Elvis´ hus, Graceland, som efter The Kings død blev en blanding af museum og mausoleum. Elvis er begravet ved et lille springvand ved siden af swimmingpoolen. Elvis købte huset allerede som 22-årig i 1957 og boede der indtil sin alt for tidlige død den 16. august 1977. Man kommer ikke uden om, at indretningen sine steder er noget 70’er-kitschet, men det er en del af oplevelsen. Junglerummet, for eksempel, har grønt gulvtæppe, masser af planter og et sofabord, der er som taget ud af Amazonregnskoven. 
På Graceland er også udstillet Elvis’ utallige guld- og platinplader og hans næsten lige så talrige heldragter, som han bar i den sidste del af sin karriere, hvor han optrådte med glitrende shows i Las Vegas. Der er på Graceland en udstilling af Elvis´ specialindrettede flyvemaskiner, som kræver en ekstra entré (ikke inkl.).

Aftenen i Memphis er til fri disposition, men det er oplagt at besøge nogle af bluesbarerne, hvor kommende blues- og rock’n’roll-stjerner spiller live hver aften. Rejselederen er behjælpelig med tip og forslag til spillesteder.

Dag 8
Memphis – Clarksdale – Natchez (ca. 480 km). Delta Blues Museum og Natchez by
Østers i New Orleans, Louisiana

Vi forlader hyggelige Memphis og staten Tennessee og sætter kursen mod Clarksdale i staten Mississippi. Vi kører parallelt med Mississippi floden, men ikke langs selve floden. Efter et par timer er vi fremme i Clarksdale, og her står den på Blues! Vi besøger Delta Blues Museum, der har en solid kollektion af memorabilia tilegnet musikstilen, som blev født i deltaet ved Mississippi og omkring New Orleans. Vi besøger også det navnkundige ”Devil´s Crossroad” skilt, hvor myten om Robert Johnsons salg af sin sjæl fødtes. En sand mester i stilarten Delta Blues, som vi skal høre mere om i løbet af dagen.

Efter besøget fortsætter vi mod Natchez, som vi når sidst på eftermiddagen. Byen ligger ud mod Mississippi floden og er opkaldt efter Natchez folket, som boede i området da franskmændene kom til. Vi tjekker ind på vores hotel, og aftenen er til fri disposition.

Dag 9
Natchez – Oak Alley-plantagen – New Orleans (ca. 320 km)
Mississippi-floden ved New Orleans, Louisiana

Vi forlader Natchez og kører til Saint James Parish, hvor vi besøger den tidligere sukkerrørsplantage Oak Alley. Plantagen hed oprindelig Bon Séjour, men fik sit nuværende navn efter den fantastiske allé, der leder op til huset. Her står 300-årige egetræer plantet side om side og danner nærmest en tunnel, hvor grenene mødes hen over stien. Huset, som er fra 1830’erne, er restaureret og fremstår næsten som i sin storhedstid, inden den amerikanske borgerkrig sendte mange plantageejere i konkurs. 

Vi får tid til at beundre huset og spadsere rundt i den smukke have, inden vi fortsætter mod New Orleans. Byen har endnu ikke helt slettet sporene efter orkanen Katrinas hærgen i 2005, og mindet om vandmasserne, der dræbte omkring 1.700 mennesker og gjorde 80 procent af byen midlertidigt ubeboelig, sidder stadig i indbyggerne. Ukuelig festglæde er dog også et karaktertræk her omkring, hvad byens uofficielle motto, ”laissez les bons temps rouler” – let the good times roll – også understreger. 

Vi tjekker ind på vores hotel, og resten af dagen er til fri disposition. 

I New Orleans kan man spise godt, feste godt og høre god musik. Jazzen blev født her i byen og lever i bedste velgående på de mange spillesteder. På en tur ned ad Bourbon Street er det svært ikke at lade sig fange ind af en af barerne, og til Mardi Gras går optogene herigennem, og gaden er én stor fest.

Dag 10
New Orleans. Byvandring i French Quarter og mulighed for jazzbrunch med sejltur på Mississippi
Musik i gaden i New Orleans

New Orleans blev grundlagt af franske kolonister i 1718 som Nouvelle Orléans. I 1763 overgik byen til spansk styre, indtil den i 1803 blev solgt til amerikanerne. Blandingen af forskellige nationaliteters indflydelse har gjort New Orleans til noget helt for sig selv. Vi skal på en spadseretur i bydelen French Quarter, som stort set blev skånet af Katrina – gudskelov, for de fine, gamle pastelfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner og slyngplanter er inkarnationen af New Orleans’ charme. Den kreolske blandingskultur og de etniske rødder i Frankrig, Spanien, Italien, Caribien og Afrika blander sig til et særegent kulturelt miks. Et eksempel er praktiseringen af voodoo, der har udviklet sig som en blanding af afrikanske stammereligioner og katolicisme. 

Som en ekstra udflugt i dag kan man tilkøbe udflugten Jazzbrunch og sejltur på Mississippifloden. Her spiser vi en hyggelig jazzbrunch, og bagefter stiger vi om bord på en traditionel hjuldamper og sætter ud på en sejltur på den brede, brune Mississippiflod. Mississippifloden udspringer helt oppe i Lake Itasca i Minnesota og har således bugtet sig sydpå gennem det meste af USA, inden den løber ud i Den Mexicanske Golf ved New Orleans. En regndråbe, der falder i Lake Itasca, vil være omkring 90 dage om at nå Den Mexicanske Golf. Beliggenheden mellem Mississippifloden og Pontchartrain-søen i sumpområdet ud til Den Mexicanske Golf, gør, at hvor man i andre amerikanske byer taler om downtown og uptown, taler man i New Orleans om lakeside og riverside. New Orleans ligger lavt og har derfor altid været sårbar over for oversvømmelser, selv efter at man har bygget diger rundt om byen (udflugten er ikke inkluderet, se separat pris).

Resten af dagen er på egen hånd i New Orleans.

Dag 11
New Orleans. Dag på egen hånd

Der er mange seværdigheder i New Orleans, for eksempel den store City Park med små laguner, kirkegården St. Louis Cemetery No. 1 eller New Orleans Museum of Art, men den største oplevelse er egentlig bare at gå rundt i de fine gader. Shop souvenirs på French Market, tag en café au lait på en café eller en cocktail på en bar, lyt til en gademusiker og indsnus den afslappede stemning her i ”The Big Easy”, som byen også kaldes.

Dag 12
New Orleans. Hjemrejse
Road to Tara-museet, Jonesboro

Afhængig af vores afrejsetid på hjemrejsen, bliver der mere eller mindre tid til de sidste eventyr i ”The Big Easy”. Vi kører siden hen til New Orleans lufthavn og påbegynder hjemrejsen.

Dag 13
Ankomst til København

Udflugt

Kun for Albatros´ gæster har vi udarbejdet en udflugt i New Orleans ledet af vores danske rejseleder. Udflugten skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og inkluderer:

Jazzbrunch og sejltur på Mississippi – halvdagsudflugt med hyggelig jazzbrunch efterfulgt af en sejltur med dampskibet Natchez på Mississippi floden.

Pris: kr. 798,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 24.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
8.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Atlanta og New Orleans – København (med mellemlanding / 2 mellemlandinger på hjemrejsen kan forekomme)
 • Udflugter jf. program.
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt (morgenmaden vil enten være amerikansk morgenmad eller den såkaldte continental breakfast)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD) 
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekstra udflugt – Jazzbrunch og sejltur på Mississippi, kr. 798,-
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge (ca. 4-5 USD pr. pers. pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Buskørsel

Turen er arrangeret for at få så mange oplevelser i både storbyer og naturområder som muligt. Det betyder, at der visse dage skal køres længere strækninger. Vi stopper flere gange undervejs og nyder sceneriet, og det er både spændende og anderledes at opleve USA ”on the road”.

Almindelige turistbusser i USA er generelt komfortable. Dog har de ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Klima og påklædning

Du kan tjekke vejret på rejsemålet hjemmefra – fx på www.dmi.dk. Vær opmærksom på, at der kan være store temperaturudsving mellem de forskellige steder på rejsen. Særligt på afgangene januar-marts kan man opleve koldt vejr, og at det tilrådes at medbringe varmt tøj.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.
En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Afrejselufthavn

Denne rejse har afgange fra København og Billund. Se under den enkelte dato, hvilken lufthavn rejsen går fra.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning. 

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

 

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

 

Hånden på hjertet

Information

De busser, man benytter i Canada og USA, har et helt andet design og en helt anden udformning, end vi er vant til fra Europa, hvilket de fleste kan genkende fra film og TV. Man har på en såkaldt turistbus ikke samme typer som i Europa, hvorfor allerede designet får busserne til at fremstå som noget, vi havde for 20 år siden. Alle de busser, vi bruger, er naturligvis funktionelle, godkendte, synede og intakte. Busserne har ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En fin tilrettelagt tur Turen var under overvejelse gennem et års tid, idet vi ikke er grupperejsende, men derimod individualister. Vi lod os overbevise af beskrivelsen af rejsens indhold, og det viste sig at rejsen fuldt ud levede op til vore forventninger, og gruppen var fantastisk og havde den samme indstilling som os. Under hele rundrejsen fortalte rejselederen med stor viden og engageret om Sydstaternes historie tillige med nutidens USA. Musikbyerne blev grundigt gennemgået med baggrund i de forskellige musikalske genre sideløbende med musikkens oprindelse fra de sortes ankomst og frihedsbevægelse. Igen fortalt af en særdeles kyndig rejseleder.
Date published: 2016-02-14
Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse i USA´s sydstater Rejsens titel, Borte med Blæsten, fik mig til at læse bogen forinden, hvilket var en god og oplysende oplevelse.Alligevel overraskede det mig positivt, at hovedvægten snarere må siges at være musikken i sydstaterne og USA´s historie med borgerkrigen og racekampen,især centreret om Martin Luther King. Det var en oplevelse at høre min ungdoms musik live i Nashville, Memphis og New Orleans. det havde jeg aldrig troet, jeg skulle opleve. Og se de mere og mindre kendte steder samt høre og se forskellen på staterne, som jeg aldrig har besøgt før. Der var tid til oplevelser efter eget valg foruden de fælles, men vi fik god vejledning, hvis vi ønskede det. Dejligt med mange korte ophold ofte med uventede oplevelser.
Date published: 2017-11-21
Rated 4 out of 5 by from En historisk og kulturel rejse med gode indtryk. Der blev informeret grundigt om alle betydningsfulde steder, deres historie og kultur i sydstaterne. Fint med afveksling af lokale guider, som var engagerede og professionelle. En meget nærværende og dygtig rejseleder. Rejselederen var god til at anvise spisemuligheder, og alternative seværdigheder, når der var tid til det. Dagen på egen hånd i New Orleans kunne sagtens i programmet indeholde forslag til oplevelser / seværdigheder. Man burde måske gøre mere ud af også at beskrive rejsen, som en nutidig og historisk musikalsk rejse, med mulighed for at høre de forskellige genre musik. Den indholdsmæssige del var upåklagelig. Busrejsen forløb uden problemer med de nødvendige stop og vi så mere end programsat.
Date published: 2015-11-29
Rated 5 out of 5 by from Forrygende god rejse med masser af virkelig gode oplevelser og oplysninger. En meget meget spændende rejse, hvor vi fik en masse historie, musikhistorie og borgerrettighedbevægelsens historie mm. Det var ikke mindst takket været en aldeles fremragende og usædvanlig dygtig og kompetent rejseleder. Han er simpelthen den bedste rejseleder, vi har oplevet på alle vore ture. Han gjorde de meget interessante steder endnu mere spændende i kraft af en utrolig baggrundsviden. Han var desuden meget behagelig, en fremragende organisator, fyldt med gode tips og fuld af humor. Rejsen kan vi kun anbefale på det allervarmeste, og rejselederen gav den absolut en værdifuld og ekstra dimension. Hvis man vil opleve musikken, landskaberne, historiens vingesus, naturen, borgerrettighedernes udvikling, de spændende og sprællevende byer, Borte med Blæstenhistorien og et lækkert varmt klima, så vil denne tur være et scoop! Det er en tur, man husker!
Date published: 2016-09-28
Rated 5 out of 5 by from En god rejse med mange svedeture Rejsen var god og levede op til forventningerne. Det man kunne være utilfreds med var jo mest noget Albatros ikke kunne gøre for som det til tider ubehageligt varme klima og kulden i den bagerste halvdel af bussen. Man kan undre sig over at et land der kan sende en mand til månen og få ham helskindet tilbage igen ikke kan konstruere et ac anlæg der virker lige godt i hele bussen. Jeg blev forkølet da jeg de første dage ikke havde en strikket trøje med til at skærme mod den ubehageligt kolde og støjende luftstrøm fra ac anlægget. Ellers har jeg ikke noget at klage over. Rejselederen, som jeg havde for tredje gang, var aldeles udmærket og meget vidende om de steder vi besøgte og god til at finde på svinkeærinder når der var tid til det.
Date published: 2016-10-08
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse, fyldt med spændende oplevelser. Rejsen var super god, vel tilrettelagt og fyldt med spændende oplevelser, der fortæller historie fra vores tid. Vores rejseleder var helt fantastisk. :-) Han var meget vidende om USA, også om emner, der ikke direkte indgik i programmet. Hans altid positive adfærd og kæmpe engagement smittede rigtig meget af, så jeg tænke gang på gang, fortæl mere fortæl mere :-). Han var også rigtig god til at besvare spørgsmål, og han gentog spørgsmålet og besvarede det i bussen, så vi alle hørte alt, det gav et rigtig godt sammenhold i gruppen.
Date published: 2016-02-09
Rated 5 out of 5 by from En rejse for livet! Uforglemmelig rejse med utroligt mange forskellige indtryk undervejs samt talrige informative, berigende input fra den altid veloplagte rejseleder. En ubetinget succesoplevelse!
Date published: 2017-04-22
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk Albatrosrejse Supertur med masser af oplevelser, musik i verdensklasse, god mad, og mange spændende seværdigheder i Nashville, Memphis og New Orleans, krydret med en fantastisk dygtig rejseleder som var et omvandrende leksikon :) En helt igennem gennemført rejse 1000 tak
Date published: 2015-11-18
 • y_2023, m_2, d_3, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_120
 • loc_da_DK, sid_USRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser