Flodkrydstogt på Rhinen med Basel, Amsterdam og Köln

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl på det bedste af Rhinen, og oplev de hyggelige middelalderbyer og UNESCO-fredede flodlandskaber med borge, bjerge og vinklædte skråninger

Rhinen har siden romersk tid forbundet det sydlige Europa med det nordlige, og med dagens landegrænser flyder den gennem hele seks lande. Denne rejse går gennem fire af landene – fra Basel i det nordlige Schweiz, til Frankrig og Tyskland via hansestaden Nijmegen til Hollands hyggelige hovedstad.

Ombord på vores komfortable skib, Rhein Melodie, glider vi stille forbi det ene smukke flodlandskab efter det andet. Et af turens absolutte højdepunkter er den eventyrlige tyske Rhindal, hvor bjergene blander sig med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner. Og hvem ved, om vi hører sirenens sang, når vi passerer den sagnomspundne Lorelei-klippe?

Undervejs anløber vi nogle af Nordeuropas kulturelle sværvægtere som Köln med Kölner Dom og Strasbourg i Alsace med den UNESCO-fredede middelalderbykerne. Vi skal også besøge nogle af de små, hyggelige Rhinbyer som Rüdesheim am Rhein og Koblenz samt Mannheim midt i Tysklands største vindistrikter. Sejladsen fører os også forbi ”Deutsches Eck”, hvor floderne Mosel og Rhinen løber sammen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, Schweizer franc

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Zürich, Schweiz. Transfer til Basel med byrundtur og check-in på skibet
Dag 2
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne (tilkøb)
Dag 3
Mannheim, Tyskland. Rundtur til fods i Mannheim eller ekstraudflugt til Speyer (tilkøb). Aftenrundtur til fods i Rüdesheim am Rhein (tilkøb)
Dag 4
Koblenz, Tyskland. Panoramasejlads i romantiske Mittelrhein med Lorelei-passagen. Mulighed for udflugt i Koblenz
Dag 5
Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring i Köln med besøg i Kölner Dom og ølsmagning (tilkøb)
Dag 6
Amsterdam (Zaandam), Holland. Mulighed for guidet byrundtur med kanalrundfart. Tid til egne eventyr i den smukke by
Dag 7
Nijmegen, Holland. Rundtur til fods i hansestaden Nijmegen
Dag 8
Köln, Tyskland. Hjemrejse

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 198 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et bibliotek/læserum.

Det rummelige fartøj (132 meter langt og 11,4 meter bredt) er bygget i 2005 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren, dase på soldækkets liggestole eller læse i biblioteket. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Tryk her for at se kahytsplan

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Zürich, Schweiz. Transfer til Basel med byrundtur og check-in på skibet Incheckning från kl. 15:00, avgång kl. 16:00
Det skønne krydstogtskib

Ved ankomsten til Zürich kører vi direkte til Basel, som ligger ca. 1,5 timers kørsel væk. Herefter er der, hvis tiden tillader det, tid til en kort byrundtur i Basel og til lidt frokost i Basel på egen hånd, inden vi mødes igen for at tage heninden vi kører til skibet, hvor der er indtjekning efter klokken 15. Kort efter sættes kursen mod Strasbourg, hvor vi kommer frem næste dag.

Dag 2
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne (tilkøb) Ankomst kl. 09:15, avgång kl. 22.00
I Strasbourg

Vi ankommer til den tyske by Kehl, som ligger lige opad den velholdte middelalderby Strasbourg lige over grænsen. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er også kendt som hjemsted for Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Som en del af dagens Albatros-tilbud, tager vi ind til byen, for at kigge nærmere på den gamle bydel. Turen går i de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Gåturen fører os også forbi den vældige gotiske katedral fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke Palais Rohan, paladset, som blev bygget til byens biskop i starten af 1700-tallet.
Efterfølgende vil der være mulighed for på egen hånd at besøge katedralen med det karakteristiske ene tvillingetårn. Eller måske nyde en kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på en af byens mange caféer, mens du følger med i gadelivet.
Vi tager tilbage til skibet for at spise aftensmad. Skibet sætter kurs mod Mannheim.
(Dagens udflugt med byrundtur i Strasbourg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 3
Mannheim, Tyskland. Rundtur til fods i Mannheim eller ekstraudflugt til Speyer (tilkøb). Aftenrundtur til fods i Rüdesheim am Rhein (tilkøb) Ankomst til Mannheim kl. 06.00, afsejling mod Rüdesheim kl. 13.00. Ankomst til Rudesheim kl. 19.00
Friedrichsplatz i Mannheim

I dag ankommer vi til kulturbyen Mannheim, der ligger i den tyske delstat Baden-Württemberg og har omtrent 315.000 indbyggere.
Ud over sine mange museer, teatre og uddannelsessteder er byen også dejlig nem at orientere sig i, med vinkelrette gader i et kvadratisk vejnet. Byen grundlagdes i starten af 1600-tallet og er siden blevet genopbygget løbende, når krige har beskadiget infrastrukturen – især under 2. verdenskrig var byen et yndet bombemål for de allierede styrker.
I Mannheim finder man blandt andet det barokke Mannheim-slot, telekommunikationstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høje, barokke vandtårn, der ligger ved Friedrichsplatz. Albatros’ rejseleder vil arrangere en frivillig rundtur til fods i Mannheim. Rederiet arrangerer også en ekstraudflugt til nærliggende Speyer, der er kendt for sin UNESCO-fredede domkirke.
Domkirken ligger i en lille park, der en anlagt helt ud mod floden. Den imponerende trefløjede basilika af rød sandsten er toppen af romansk arkitektur og anses som et at de vigtigste arkitektoniske monumenter fra sin tid. Conrad II, kejser af det tysk-romerske rige, bestilte i 1024 kirken, der skulle være den største kirke i den kristne, vestlige verden – og hans sidste hvilested. Kirken blev indviet i 1061, og hverken Conrad II eller hans søn så den færdige kirke; de blev begge begravet i kirken, mens den var under opførelse.
Domkirken er bl.a. kendt for at være den næststørste bygning med et hvælvet loft nord for Alperne, et design der efterfølgende fik stor betydning for den romanske arkitektur i 11. og 12. århundrede. Domkirken er siden hen udvidet og ombygget i flere etaper, men har stort set bevaret sit udseende siden starten af 1200-tallet. Kirken fungerede i en periode som gravplads for de habsburgske kejsere og konger, ikke færre end 8 kronede regenter og deres hustruer er stedt til hvile i kirken, som dermed blev symbol på den imperialistiske magt.
Om aftenen er vi fremme i den lille, hyggelige by Rüdesheim am Rhein, hvor vi ligger ved kaj det meste af natten. Byen er blandt andet kendt for Drosselgasse, som er en smal gade spækket med barer og restauranter. Her er der altid liv og glade dage! Rüdesheim am Rheins mest besøgte attraktion er det imponerende Niederwald-monument, som ligger på et højdedrag over byen i Niederwald Landskabspark. Niederwald-monumentetl blev opført i årene 1871-1883 i anledning af samlingen af Det Tyske Kejserrige.
Ved ankomsten går rejselederen en tur igennem byen, hvor alle er velkomne til at slå følge. Der er også mulighed for at tage en udflugt med Vintner Express (minitog) og besøge ”Siegfrieds mekaniske musikkabinet”, som indeholder 350 automatiske spilleinstrumenter.
Udflugten til Speyer i Mannheim og Vintner’s Express og Siegrieds kabinet i Rüdesheim bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Dag 4
Koblenz, Tyskland. Panoramasejlads i romantiske Mittelrhein med Lorelei-passagen. Mulighed for udflugt i Koblenz Afsejling fra Rüdesheim kl. 09.00, ankomst til Koblenz kl. 13.00, afsejling kl. 20.00
Koblenz

Morgenen og formiddagen er afsat til at opleve den UNESCO-fredede floddal Mittelrhein, der er som taget ud af et eventyr. Her blander bjerglandskaberne sig med vinmarker i terrasser op ad skråningerne. Og på hver en bjergtop ligger der pittoreske borgruiner strøet ud med rund hånd. På begge sider af floden ses der småbyer, som giver liv til områdets lange historie og rige kulturarv. Området er med rette kendt som den romantiske del af Rhinen efter Goethes beskrivelse af sin rejse på floden i 1770’erne.
Det kan anbefales at sidde på skibets soldæk og nyde udsigten. Efter et par timers sejlads kommer vi til Lorelei, det absolut mest sagnomspundne sted langs Rhinen. En næsten lodret klippe af skifer rejser sig 132 meter i vejret, og sagnet siger, at her bor en mystisk sirene, hvis sange lokker sømænd i døden i flodens forræderiske strøm. Det er også Rhinens smalleste sted mellem Schweiz og Nordsøen, og den svære passage er nok det, der har affødt legenden.
Vi ankommer i løbet at eftermiddagen til en af de ældste og smukkeste byer i Tyskland, Koblenz, hvis historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Koblenz ligger lige ved Deutsches Eck, det sted, hvor Rhinen og Mosel løber sammen og forsætter nordover som Rhinen. Byen ligger mellem 4 højdedrag, hvor det meste er skov- og engarealer, men Rhinen er naturligvis også en meget vigtig del af området.
Dagens Albatrosudflugt er en rundtur i den gamle by, samt en tur i svævebanen op til Ehrenbreitstein slot, hvor vi skal nyde den flotte panoramiske udsigt over området.
(Dagens udflugt med byrundtur og svævebane i Koblenz er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 5
Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring i Köln med besøg i Kölner Dom og ølsmagning (tilkøb) Ankomst Köln kl. 01.00, afsejling Köln kl. 14.00
Flotte Kölner Dom

Efter morgenmaden er dagens Albatros-tilbud en byvandring i den gamle romerske by. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på rester fra romersk byggeri.
Vi starter i den gamle bydel, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig, hvor Köln næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene. De så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.
Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er en af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland. Mod slutningen af turen skal vi nyde et glas af den lokale øl Kölsch, der smager som en pilsner og serveres i høje, slanke glas.
Efter byrundturen er der mulighed for selv at gå videre ud på opdagelse i Köln og måske fortsætte bekendtskabet med Kölsch.
Mosel og Rhinens flere end 40 borge og slotte stammer fra en tid, hvor floden var en af de vigtigste handelsveje mellem Midt- og Nordeuropa, og skibsfarten skulle sikres mod overfald fra lokale røvere. Floden havde i 1400-tallet flere strømsteder og vandfald, der gjorde sejladsen krævende. Det er blevet lettere i dag, hvor sluser har gjort vandet roligt. Vi passerer løbende sluser under rejsen.
(Dagens udflugt med byvandring i Köln er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 6
Amsterdam (Zaandam), Holland. Mulighed for guidet byrundtur med kanalrundfart. Tid til egne eventyr i den smukke by Ankomst kl. 09.00 og afsejling kl. 19.30
I Amsterdam er gamle pakhuse lavet om til boliger

Vi ankommer til Amsterdam om morgenen. Efter morgenmaden er det tid til endnu en Albatrosudflugt, da vi skal opleve den Nederlandenes hovedstad i dagslys. I dag har du som del af udflugtspakken mulighed for at deltage i en stemningsfuld kanalrundfart gennem byens mange kanaler – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes. Disse gader er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med god lokal og belgisk øl. Hvis pladsen i de smalle kanaler tillader det, sejler vi i Jordaan forbi et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger ved kanalen Prinsengracht tæt på kirken Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om pigen og hendes jødiske familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset, indtil de blev afsløret og sendt i kz-lejr.
Vælger du at tilbringe dagen i Amsterdam på egen hånd, kan du for eksempel besøge nogle af byens museer. Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby og arnested for en række af verdenshistoriens største kunstnere. Det er derfor imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.
Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Nederlandenes historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.
(Dagens udflugt med rundtur i Amsterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).
Bemærk venligst: Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i Amsterdam centrum. Det er desværre ikke altid muligt, for selv om en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte et skib – og det op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus i forbindelse med byture og andre arrangementer i programmet og udflugtspakken. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet på egen regning.

Dag 7
Nijmegen, Holland. Rundtur til fods i hansestaden Nijmegen Ankomst kl. 04.30, afsejling kl. 14.30
Udsigt over Nijmegen

Vi ankommer her til morgen i Nijmegen, som er Nederlandenes ældste by i landets største provins Gelderland. Vi kan nyde udsigten over de gamle kirkespir og den flotte, hanseatiske arkitektur.
Albatros’ rejseleder tilbyder en frivillig rundtur til fods i byen, der afsluttes omkring den historiske bymidte Grote Markt, hvor der er rigeligt af caféer, der kan slukke evt. opstået kaffetørst undervejs. Man kan også besøge det nationale cykelmuseum Velorama, hvor udstillingen på tre etager går igennem udviklingen af cyklen og adskillelige små historier/kuriosa, der vedrører de to-hjulede (entre ikke inkluderet).
Et yndet sted at besøge for både lokale og turister på udkig efter en mere afslappet oplevelse er parken Kronenburgerpark, der er anlagt midt i centrum. Flotte springvand, ænder, hejrer, velholdte græsplæner og en god atmosfære er, hvad der kendetegner parken her. Byens anden kendte park, Valkhof Park, ligger også ganske tæt på centrum, dog i modsatte retning. Her kan ruinerne af den gamle borg ses, samt det stadig stående borgkapel. P parken er alt i alt endnu en fin oase at besøge. Efter frokost sættes kursen mod Tyskland og nærmere bestemt Köln, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 8
Köln, Tyskland. Hjemrejse Ankomst kl. 08.00

Vi ankommer i dag Köln, og efter morgenmaden ombord på skibet siger vi farvel til skibets besætning og kører mod lufthavnen i Frankfurt, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Udflugtspakken inkluderer

 • Halvdagsudflugt i Strasbourg med byvandring i middelalderbykernen
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Koblenz og svævebane
 • Halvdagsudflugt i Köln med byvandring, besøg i Kölner Dom og ølsmagning
 • Halvdagsudflugt med Kanalrundfart i Amsterdam

Pris: kr. 1.298,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

I Strasbourg

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg för enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk kategori C Fra: kr. 8.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk kategori D Fra: kr. 7.898,-,
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Middle-dæk Fra: kr. 12.298,-,
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Upper-dæk Fra: kr. 17.598,-,
Tillæg for kahytsopgradering
 • Tillæg for udvendig kahyt på Middle-dæk kr. 1.998,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Upper-dæk kr. 4.798 per person
Utflyktspaket

Pris: 1 298 kr per person

Rabat for kahytskategori - delte dobbeltkahytter
 • Rabat for kahyt på Main-dæk kategori D kr. 400,- per person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Frankfurt og Zürich – København med mellemlanding
 • Frivillige ture til fods
 • 7 nætters krydstogt på Rhein Melodie i delt dobbeltkahyt med vindue på main-dæk.
 • Transport jf. program
 • Udflugter iht. rejseprogram
 • Helpension på skibet Kaffe og te til måltiderne på skibet Daglig rengøring af kahytten Håndklæder i kahytten Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer (ud over dem, der er nævnt under prisen inkluderer)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 8,- pr. person i alt)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (rederiet anbefaler euro 10-13,- pr. person pr. nat)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvordan er kahytterne?

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 10 m2 til 14,5 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv.

Øvre dæk (Kat. A)
Udvendig kahyt på dæk 3 med gulv-til-loft-vindue og skydedøre (Fransk balkon). 2 enkeltsenge. 14,5 m2

Mellemdæk (Kat. B)
Udvendig kahyt på dæk 2 med panoramavindue (kan åbnes). 2 enkeltsenge. 14,5 m2

Hoveddæk (Kat. C)
Udvendig kahyt på dæk 1 med vindue (kan ikke åbnes). 2 enkeltsenge. 11,5 m2

Hoveddæk agter (Kat. D)
Udvendig kahyt agterskibs på dæk 1 med vindue (kan ikke åbnes). 2 enkeltsenge i form af en sofaseng og en klapseng. 10 m2

 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.
Hånden på hjertet

Nicko Cruises

Nicko Cruises er et tyskejet rederi, der driver 3 til 4-stjernede skibe, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Der er forskel på skibenes alder, faciliteter og kahytter, så derfor skal man kigge på skibsbeskrivelserne på hver enkelt rejse. Oplevelsen om bord for de fleste stadig på et service- og gastronomisk niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på. 

Gæsterne om bord på skibet er primært fra Norden og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en dansk rejseleder med, som tager sig af Albatrosgruppen samt oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Kajplats

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib, i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.
Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra skibet på egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from God mad og spændende ture God mad og spændende ture. Spændende at se mange lande og byer uden at skifte værelse. Vidende og erfaren rejseleder. Også hyggelige rejsefæller.
Date published: 2023-08-22
Rated 4 out of 5 by from Behagelig og interessant rejse En veltilrettelagt og behagelig rejse, dog med et enkelt minus. Der var megen spildtid i Amsterdam! Regnvejret på bus- og kanalturen om formiddagen kan ingen gøre for. Der bør ligge en alternativ plan i sådan et tilfælde, idet skibet først havde afgang kl. 22:00. De lokale guides var helt i top. Vores egen guide ligeledes. Alt på skibet fungerede fint. Ventetiden i Frankfurt lufthavn var alt for lang.
Date published: 2023-08-17
Rated 5 out of 5 by from Dejlig afslappet rejse Godt tilrettelagt rejse med en fortrinlig rejseleder - der var tid til det hele - både oplevelser og afslapning.
Date published: 2023-08-15
Rated 3 out of 5 by from god begyndelse. kunne have været en fantastisk tur MASKINSKADE !! MEGA ærgerligt at rejsen sluttede i Koblenz. Ærgerligt at i brugte 24 timer på at finde hjemrejse. Kom hjem med en tom følelse indeni!!!!!!! Mægtig god rejseleder, som forsøgte at holde humøret oppe, og hele vejen ydede god service
Date published: 2023-06-01
Rated 1 out of 5 by from Skuffende, reparatør på skibet 2 gange - derefter aflysning af krydstogtet! Selve krydstogtet ville i sin helhed, sikkert have været fantastisk! Problemerne stater allerede første nat med en del rystelser, det skal dog lige siges at vi har kahyt på maindeck, helt agter - det er så i Strassbourg hvor der bliver tilkaldt reparatør/dykkere, da man mener der er noget der har sat sig fast i skruen. Næste dag sejles der videre til Mannheim, og Rüdesheim. Onsdag morgen afgang fra Rüdesheim til Koblenz, en smuk tur i solskin, og alt er bare idyl. Onsdag aften skulle vi være sejlet fra Koblenz kl. 19.45, men får information om at udflugten i Køln er aflyst, og at vi igen skulle have reparatør på skibet om natten, i håb om at det kunne repareres - næste morgen bliver vi kaldt til infomøde med beskeden om aflysning af resten af krydstogtet, dybt skuffende! Vi var i Koblenz en hel dag, hvor vi intet havde hørt fra Albatros i Danmark - mange af os var frustrerede, og ville bare hjem! Vores ud-checkning fra skibet kommer først til at finde sted om fredagen kl. 11.30, og så med bustransport til Bryssel knap 5 timers transport med et pit-stop på 40 min. på vejen.
Date published: 2023-05-29
Rated 1 out of 5 by from Flodkrydstogt afbrudt på grund af maskinskade Glimrende rejseleder og dejlige gruppe at rejse med. Båden er ikke helt opdateret. Rejsen afbrudt på grund af defekt Z-drev. Det tog 2 døgn at komme hjem, EFTER at fejlen var konstateret. Ikke OK! Maden på det jævne.
Date published: 2023-05-29
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse fra Basel til Amsterdam . En skøn rejse hvor vi oplevede meget og blev klog på mange ting i de skønne byer vi så på. Vores guid var god til at fortælle spændende om historien og byernes huse og kirker. Skibet var fin og maden var god også servicen var venlig og god. Venlig hilsen helmut
Date published: 2022-10-19
Rated 4 out of 5 by from en god oplevelse Det var en rigtig tur og godt at vi havde opgraderet kahytten til at kunne se ud på det vi sejlede forbi ,ellers skulle vi ud og sidde i fællesrummet. Men der var kanon service fra skibet personale v måltiderne ,og rengøringen var i top. ikke den bedste underholdingen om aften.
Date published: 2022-10-11
 • y_2024, m_4, d_13, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_19
 • loc_da_DK, sid_CHCRI08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser