Rejs til Japan

Japan er både gamle traditioner og overfyldte gader med karaokebarer på hvert hjørne og teenagere i yderst fantasifuld påklædning. Sideløbende med den moderne, overdrevne livsstil lever traditionen og afdæmpetheden i bedste velgående med kimonoer og teceremonier. Overalt i Japan møder man de store kontraster mellem landets gamle kultur og de nærmest futuristiske storbyer.

Indbyggere 126 mio.
Hovedstad Tokyo
Sprog Japansk
Den røde cirkel i flaget symboliserer solen
Vidste du...

at japanerne har en meget høj forventet levealder, som muligvis hænger sammen med nationens enorme fiskeindtag?

at karaoke (selvfølgelig) har sit udspring i Japan? På japansk betyder karaoke "uden akkompagnement".

Japans geografi

Kejserdømmet Japan befolkes af 126 millioner mennesker og består af hovedøerne Hokkaido, Honshu, Shikoku og Kyushu samt ca. 3.000 mindre øer. Tilsammen danner de mange øer en 2.000 km lang bue, der adskiller Stillehavet fra det Japanske Hav og har Kina, Korea og Rusland som nærmeste naboer. Japan er et udpræget bjergland med bjergkæder på omkring 3.000 meters højde. Landets højeste bjerg er det hellige og meget smukke Fujiyama på vestsiden af hovedøen Honshu. Fujiyama er 3.776 meter højt. Mellem de mange japanske bjerge løber talløse floder og danner dybe søer, inden de løber ud i havet. Ethvert fladt område er dækket af byer. Især de lave, smalle kystsletter ved Stillehavskysten, hvor Japans mange millionbyer ligger. I Japan er det meget svært at finde uspoleret natur. De mange millioner mennesker har bredt sig overalt, og man skal temmelig højt op i bjergene for at finde landskaber, der ikke er berørt af menneskehænder. Befolkningstilvæksten har været et alvorligt problem gennem hele det 20. århundrede, og pladsmangelen er blevet forsøgt afhjulpet via udvandring, erobringer, fri abort og kampagner for familieplanlægning.

Origami er en japansk papirfoldekunst

Klima og dyreliv i Japan

Japan har tempereret klima i nord og subtropisk klima i syd. Sommermonsunen bringer varm, fugtig luft og 21-26° til det meste af landet. Foråret er den mest populære årstid for rejser til Japan, og har man først oplevet vinden forvandle kirsebærtræernes blomster til lyserøde snebyger, forstår man hvorfor. Efteråret i Japan er også skønt med lune temperaturer og fine farver. Men vejret byder ikke kun på blå himmel og smukke naturfænomener. Japan har over 1.000 jordskælv og -rystelser årligt og omkring 200 aktive og inaktive vulkaner, der danner mange varme kilder inde i landet. Det dyr, man har allerstørst sandsynlighed for at møde i Japan, er homo sapiens, men der findes også stadig aber, bjørne, vildsvin, hjorte og kæmpesalamandre på op til 1½ m i de japanske bjerge og bjergstrømme.
Betagende Mount Fuji

Japans historie

Japan har været befolket i mange tusind år. Den oprindelige befolkning, ainuerne, blev fortrængt af mongolide indvandrere, der grundlagde det japanske rige. Den oprindelige religion var shintoismen, der dyrker dels naturen og dels kejseren som guddommelig åbenbaring. I 500-tallet nåede buddhismen til landet og blev blandet med shintoismen, og denne kombination bekender de fleste japanere sig til i dag. De næste mange århundreder var Japan en rodebutik af forskellige kejsere, indbyrdes stridende slægter og komplicerede feudalsystemer af daimioer, samuraier og shoguner. Fra 1500-tallet bragte europæerne handel og kristen mission til landet, hvilket blev hilst velkomment, indtil missionen blev for meget, og Japan næsten isolerede sig fra resten af verden. Denne isolation varede dog ikke længe. Omkring begyndelsen af anden verdenskrig blev de japanske øer for små, og landet erobrede Fransk Indokina, Thailand, Indonesien, Filippinerne og flere Stillehavsøer. Snart herefter kom overraskelsesangrebet på Pearl Harbor, der fik USA med i krigen. I august 1945 blev der dog sat en brat stopper for Japans krigsførelse med atombomberne i Hiroshima og Nagasaki.

Det traditionelle findes også i moderne Tokyo

I nutidens Japan buldrer erhvervslivet derudad. Japan er verdens største bilproducent, verdens næststørste skibsproducent og absolut førende på elektronik- og teknologiområdet. I modsætning til de fleste andre asiatiske lande er kun 5 % af befolkningen beskæftiget med landbrug. Dog produceres der en del ris – der skal jo bruges noget til alt det sushi.

Japanrejser

 • Albatros' Japan

  Unik kulturrundrejse i Østasiens gamle kejserrige

  4,6
  • 13 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 29.998,–
  fra København
 • Japan – Solens Rige

  Japan til superpris! Det nye og det gamle Japan – fra moderne Tokyo til historiske Kyoto

  4,6
  • 6 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Den store Japan-odyssé

  Den helt store japanrejse, hvor livsnyderi, store oplevelser og god tid til ro og fordybelse er i højsædet

  4,1
  • 2 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 37.998,–
  fra København
 • Sakura-festival i Japan

  Oplev kirsebærtræerne på den smukke Izu-halvø og alle Japans højdepunkter – fra det pulserende Tokyo og videre til historiske Hiroshima og Kyoto.

  4,5
  • 2 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 22.998,–
  fra København
Del denne side