Rejs til Vietnam

Vietnams natur er intet mindre end storslået: det vidtudstrakte Mekong-delta, kalkstensbjergene i Halong-bugten, vidunderlige kyststrækninger og grønne rismarker. Vietnam byder også på religiøse templer, farvestrålende gadeliv og fascinerende bjergstammer af tibetansk og mongolsk oprindelse.

Indbyggere 95,2 mio.
Hovedstad Hanoi
Sprog Vietnamesisk
Stjernens spidser symboliserer landmænd, arbejdere, intellektuelle, soldater og ungdommen.
Vidste du...

at Vietnam er verdens største eksportør af cashewnødder? Hele 37 % af verdens cashewnødder kommer herfra; ligeledes gør 1/3 af verdens sorte peber.

at Ho Chi Minh betyder "Den som oplyser"? Den tidligere revolutionære blev født som Nguyen Tat Thanh og gav sig selv det smigrende tilnavn, kort før han blev præsident.

Vietnams geografi

Vietnam strækker sig over 1600 km fra nord til syd langs med den indokinesiske halvøs østkyst. Naturen er meget varieret, fordi det sydlige klima er tropisk, mens det nordlige er køligere. Tre fjerdedele af landet er dækket af bjerge eller bakker, den sidste lavtliggende fjerdedel befinder sig omkring de to hovedfloder Song Hong (Røde Flod) og Mekongs frodige deltaer. De to floddeltaer og næsten hele kysten er fyldt med rismarker, hvor kvinder med store trekantformede hatte krumbøjede passer de livsvigtige risplanter. De høje, nordlige bjerge er gennemskåret af mange floder og strømme. Længere sydpå ligger Annam-plateauet, der når op i 1.000 meters højde og er spækket med ibenholt-, teak- og rosentræer. Den lange kyststrækning langs Tonkinbugten og Det Sydkinesiske Hav består af bakker, klitter og fine sandstrande.

Klima i Vietnam

Vietnam har tropisk monsunklima, og der er reelt ikke noget dårligt tidspunkt at besøge landet rent vejrmæssigt. Når nogle områder har dårligt vejr, har andre godt vejr. Området omkring Hanoi har kølige vintre med temperaturer ned til 10°, mens den sydlige del af landet har klassisk tropisk klima med 25-30° året rundt. Fra juni til oktober kommer monsunen susende medbringende masser af regn og høj luftfugtighed – i de sydlige egne varer regnperioden lidt længere.

Vietnams historie

Vietnam er en kommunistisk stat med 84 millioner indbyggere, der for de flestes vedkommende er buddhister eller taoister. Derudover er der nogle katolikker og omkring 50 forskellige stammefolk med egne religioner og sprog. Før Vietnam i 1700-tallet fik sin nuværende udstrækning, var det delt i mindre dele. Nordvietnam hørte til Kina, og området omkring Mekong-deltaet i syd var underlagt Khmerriget i det nuværende Cambodja. I midten lå det aggressive Champarige. Fra midt i 1800-tallet var Vietnam sammen med Laos og Cambodja en del af Fransk Indokina. Vietnameserne var ikke vilde med at høre under en europæisk kolonimagt, og da Ho Chi Minh i 1930 dannede det vietnamesiske kommunistparti, kom der rigtig gang i modstandskampen. Da den massive kommunistiske modstand mod Frankrig blev for meget for USA, begyndte den 15 år lange og meget ødelæggende Vietnamkrig. Kort efter Vietnamkrigens afslutning blev de hidtil adskilte Nord- og Sydvietnam samlet til Den Socialistiske Vietnamesiske Republik, og Vietnam er nu gode venner med både USA og den gamle arvefjende Kina. Kineserne er især blevet interesseret i Vietnam efter landets økonomiske boom. Vietnam har – mærkeligt nok, når man tager landets status som kommunistisk i betragtning – en af verdens hurtigst voksende økonomier med mere end 8 % økonomisk vækst om året.

Seværdig­heder i Vietnam

En af grundene til den fremadstormende vietnamesiske økonomi er, at rejser til Vietnam er blevet særdeles populære blandt rejselystne fra hele verden. Og det er der gode grunde til; Vietnam har både kultur, natur og en behagelig stemning at lokke med. På mangt en rejse til Vietnam er den berømte Halong-bugt et af de naturmæssige højdepunkter. Cirka 3.000 kalkstensbjerge i alskens former og størrelser hæver sig op over den blågrønne havoverflade og danner en sand labyrint. Dette pragtfulde naturlandskab med den næsten magiske atmosfære er optaget på UNESCO´s liste over verdensarv. Vietnam har adskillige interessante byer med historie, der går mange hundrede år tilbage i tiden. Det drejer sig for eksempel om Hoi An med en gammel bydel fyldt med fredede arkitektoniske perler, Hanoi med de charmerende franske boulevarder, smukke templer, naturlige søer, et virvar af cykler og den berømte en-søjle-pagode samt hovedbyen i Mekong-deltaet, Can Tho. Her handles der med deltaets varer og afgrøder på farverige og myldrende flydende markeder. Ho Chi Minh City, der tidligere hed Saigon, er en livlig storby og en heksekedel på godt og ondt.
Tæt på Ho Chi Minh City ligger de berømte Cu Chi-tunneler, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. Da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig hele vejen til den cambodjanske grænse, og alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler.
Er man interesseret i at føje lidt sport til sin ferie i Vietnam, kan nogle af landets mange fine golfbaner besøges. Ved Hanoi ligger Kings Island Golf Course på en lille ø. På mange af banens smukke huller bidrager vand på den ene eller den anden måde til at gøre spillet ekstra udfordrende. Længere mod syd ligger Dalat med en golfbane, som er et helt kapitel for sig. Grundlagt i 1922 og kraftigt renoveret i 1990’erne fremstår banen i dag som et mesterværk i perfekt stand.

Vietnamrejser

 • Den store Vietnamrejse

  Den komplette Vietnamrejse, hvor du får det hele med: storbyer, stammelandsbyer, sejl- og cykelture samt masser af sjældne oplevelser langt væk fra alfarvej

  4,8
  • 8 afrejser
  • 20 dage
  • Fra 24.998,–
  fra København
 • Vidunderlige Vietnam

  Oplev de fire fantastiske byer Hanoi, Hoi An, Hué og Ho Chi Minh City. Inkl. Mekongdeltaet og minikrydstogt i Halongbugten

  4,7
  • 13 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Khmerernes rige – Thailand, Cambodja og Vietnam

  Følg i fodsporene på khmerernes stolte højkultur gennem Thailand, Cambodja og Vietnam inkl. Angkor Wat og sejlads ad Mekongfloden til Mekongdeltaet

  4,8
  • 14 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Vietnam – eventyr og badeferie

  Oplev Vietnams pulserende storby Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnellerne og Mekongdeltaet samt 5 dages afslapning på stranden ved Mui Ne

  4,3
  • 6 afrejser
  • 14 dage
  • Fra 15.998,–
  fra København
Del denne side