Rejs til Grækenland

En rejse til Grækenland er landsbyidyl og dybe tidslommer med verdens mest kendte arkæologiske fund. Men det er også hektisk storby i metropolen Athen og kulturrejse i, hvad mange betragter som den vestlige civilisations vugge.

Indbyggere 11 mio.
Hovedstad Athen
Sprog Græsk
De blå og hvide striber symboliserer stavelserne i det græske uafhængighedsmotto: Frihed eller død.
Vidste du...

at der skulle seks tons tomater, tre tons agurker, to tons peberfrugter, 800 kilo løg, 500 kilo fetaost og 500 kg olivenolie til at lave verdens største græske salat på imponerende 12 tons?

at Athen er den by i verden med flest teatre? Hele 147 scener med alt fra romantiske komedier til melankolske monologer har deres plads her i teatrets hjemby.

Det græske øhav

Grækenland er rig på historier – på myter og sagn og store dramaer. På tragedier og eposer med arketypiske helte og skurke. Nogle af dem udspiller sig i det græske øhav, herunder Homers Odysseen om den græske sagnkonges ti år lange eventyr og strabadser på havet, inden han vender hjem til sin kone Penelope og til øen Ithaka i det Ioniske Hav. Blandt andre oplevelsesværdige ioniske øer er den bjergrige Lefkas, Zakynthos med frodige olivenlunde, vinmarker og mulighed for at opleve store havskildpadder samt ikke mindst den største af de ioniske øer, Korfu. De ioniske øer ligger vest for det græske fastland, mens en anden stor øgruppe, de ægæiske øer, ligger østpå mod grænsen til Tyrkiet.
Levn fra oldtidens Grækenland findes overalt i landet
Det Ægæiske Hav tæller blandt andre de store øer Samos og Lesbos, som byder på vilde orkideer, flamingoer, enorme olivenlunde og løsslupne folkefester, samt Chios, Homers fødeø, med de flot ornamenterede middelalderhuse og de skyggegivende akacietræer. Andre igen foretrækker Kykladerne med vulkanøen Santorinis sorte lavastrande som en af de store attraktioner eller øerne Paros, Naxos og Ios, der foruden flotte strande, charmerende småflækker og fine kulturminder som Demeter-templet og Dionyssotemplet også er kendt, og berygtet, for deres løsslupne natteliv i turistsæsonen.
Øen Santorini med Det Ægæiske Hav i baggrunden

Også gamle kendinge i turisme-sammenhæng, Rhodos – der i antikken var centrum for litteratur, retorik, filosofi og kunst – og Kos, der er en del af Dodekaneserne, rummer dette miks af prosaisk folkeliv, perfekte badeferierammer og fine kulturseværdigheder, herunder ikke mindst den enorme Kolossos-statue, som man møder ved indsejlingen til Rhodos og Korsfarernes slot, der er opført i 1300-tallet.

I alt har de græske øer omkring 1,5 millioner indbyggere ud af en samlet græsk befolkning på omkring 11 millioner, og øerne udgør 19 procent af Grækenlands samlede areal. Den største af øerne, Kreta, som ligger i den sydøstlige del af Middelhavet, midtvejs mellem Europa og Afrika, huser alene 600.000 mennesker. De fleste i de tre store byer Heraklio, Chania og Rethymno. Her skal man ikke snyde sig selv for at opleve det berømte minoiske palads Knossos, som var det mest imponerende og luksuriøse bygningsværk i Europa i bronzealderen.

Byen Lindos på Rhodos

Athen

Store arkæologiske og kulturhistoriske seværdigheder er der selvsagt også mange af i hovedstaden Athen, der med sine 4 millioner indbyggere også er en pulserende metropol. Ikke mindst via sit værtskab for De Olympiske Lege i 2004 er store dele af byen blevet revitaliseret. Men det er stadig det gamle Grækenland, der løber med de største overskrifter: Akropolis med ruinerne af Parthenon-templet og resterne af gudernes 2.400 år gamle by, der troner på toppen af hovedstaden sammen med det gamle Dionysos-teater, hvor de gamle grækere spillede de kendte, sindsoprivende tragedier. Oplev også den gamle, labyrintiske bydel Plaka, og tag på videre opdagelse længere inde på det græske fastland: Peloponnes ikke mindst, med det gamle antikke Olympia, fødestedet for De Olympiske Lege.

Med sin placering på den sydlige spids af Balkanhalvøen er Grækenland den absolut yderste del af Europa, men rejsen hertil er en rejse til det sted, hvor den vestlige civilisation og den europæiske dannelse har sit udgangspunkt.

Akropolis i Athen

Grækenlands- rejser

  • Sommerferie på Græsk

    Nyd herlig sommerstemning og græsk folkeliv i Albatros’ favoritby på Peloponnes, den lille by Tolo.

    4,5
    • 04-07-2024
    • 8 dage
    • 7.998,–
    fra København
  • Alexander den Stores verden

    Tag med på en unik kulturhistorisk rejse til en skøn og glemt del af Middelhavet og oplev Nordmakedonien, Grækenland og Tyrkiet på samme tur.

    4,2
    • 2 afrejser
    • 10 dage
    • Fra 12.498,–
    fra København
Del denne side