Flodkrydstogt på Rhinen med Köln, Amsterdam og Basel

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl på det bedste af Rhinen, og oplev de hyggelige middelalderbyer og UNESCO-fredede flodlandskaber med borge, bjerge og vinklædte skråninger – med dansk rejse

Rhinen har siden romersk tid forbundet det sydlige Europa med det nordlige, og med dagens landegrænser flyder den gennem hele seks lande. Denne rejse går gennem fire af landene – fra Hollands hyggelige hovedstad via hansestaden Nijmegen gennem Tyskland, Frankrig og hele vejen til Basel i det nordlige Schweiz.

Om bord på vores komfortable skib, Rhein Melodie, glider vi stille forbi det ene smukke flodlandskab efter det andet. Et af turens absolutte højdepunkter er den eventyrlige tyske Rhindal, hvor bjergene blander sig med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner. Og hvem ved, om vi hører sirenens sang, når vi passerer den sagnomspundne Lorelei-klippe?

Undervejs anløber vi nogle af Nordeuropas kulturelle sværvægtere som Köln med Kölner Dom og Strasbourg i Alsace med den UNESCO-fredede middelalderbykerne. Vi skal også besøge nogle af de små, hyggelige Rhinbyer som Rüdesheim am Rhein og Koblenz samt Mannheim midt i Tysklands største vindistrikter. Sejladsen fører os også forbi ”Deutsches Eck”, hvor floderne Mosel og Rhinen løber sammen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Frankfurt, Tyskland. Transfer til Köln og tjek ind på skibet
Dag 2
Amsterdam, Holland. Mulighed for byrundtur med pakhuskvarteret Grachten og videre til fods rundt i Amsterdam
Dag 3
Nijmegen, Holland. Rundtur til fods i hansestaden Nijmegen.
Dag 4
Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring i Köln med besøg i Kölner Dom og ølsmagning.
Dag 5
Koblenz, Tyskland. Mulighed for udflugt i Koblenz. Panoramasejlads i romantiske Mittelrhein med Lorelei-passagen. Aftenrundtur i Rüdesheim am Rhein
Dag 6
Mannheim, Tyskland. Rundtur til fods i Mannheim eller ekstraudflugt til Speyer
Dag 7
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne
Dag 8
Basel/Kembs, Schweiz. Mulighed for historisk byrundtur i Basel og hjemrejse

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 198 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et bibliotek/læserum.

Det rummelige fartøj (132 meter langt og 11,4 meter bredt) er bygget i 2005 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren, dase på soldækkets liggestole eller læse i biblioteket. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Tryk her for at se kahytsplan

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Frankfurt, Tyskland. Transfer til Köln og tjek ind på skibet Indtjekning fra kl. 14.00, afsejling kl. 15.00
Köln ved Rhinen
Ved ankomsten til Frankfurt kører vi direkte til Köln, som ligger ca. 2½ timers kørsel væk. Herefter er der tid til lidt frokost i Köln på egen hånd, inden vi mødes igen for at tage hen til skibet, hvor der er indtjekning efter klokken 14. Kort efter sættes kursen mod Amsterdam, hvor vi kommer frem næste morgen.
Dag 2
Amsterdam, Holland. Mulighed for byrundtur med pakhuskvarteret Grachten og videre til fods rundt i Amsterdam Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 00.00
Gamle pakhuse omdannet til boliger

I dag har du, som en del af udflugtspakken, mulighed for at deltage på en stemningsfuld guidet byrundtur gennem Amsterdams mange gader og stræder – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum når vi besøger Grachten-området.

På byrundturen begiver vi os videre af sted til fods ud på eventyr i den farverige kanalby, som i renæssancen blev en af Europas vigtigste søfartsbyer og handelsstæder. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler her er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes – og er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med godt hollandsk og belgisk øl.

I Jordaan finder man også et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger på Prinsengracht tæt ved Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om den jødiske pige og hendes familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset på Prinsengracht, indtil de blev afsløret og kom i kz-lejr.

Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby, og som moderby for en række af verdenskunstens allerstørste er det imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling hollandske mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Hollands historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.

Ved midnat stævner vi ud på Rhinen mod Nijmegen, som vi forventer at anløbe den efterfølgende dag. Fra Amsterdam sejler vi gennem den hollandske provins Utrecht og ankommer i provinsen Gelderland, hvor vi anløber Nijmegen ved Gelderse Poort i løbet af natten. Her mødes de store hollandske floder Waal, Ussel og Neder Rijn (Nedre Rhin).

(Dagens udflugt med byrundtur i Amsterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Bemærk: Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i Amsterdam centrum. Det er desværre ikke altid muligt, selvom kajpladsen er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte skibe op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt fra centrum og uden for gåafstand, bestiller bus transfer i forbindelse med udflugtspakkens arrangerede bytur. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet på egen regning.

Dag 3
Nijmegen, Holland. Rundtur til fods i hansestaden Nijmegen. Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 14.30.
Hollands ældste by, Nijmegen

Vi ankommer her til morgen i Nijmegen, som er Hollands ældste by. Vi kan nyde udsigten over de gamle kirkespir og den flotte, hanseatiske arkitektur, ved indsejlingen i havnen tidligt om morgenen.

Albatros rejseleder tilbyder en frivillig rundtur til fods i byen, der afsluttes omkring den historiske bymidte Grote Markt, hvor der er rigeligt af caféer der kan slukke evt. opstået kaffetørst undervejs. Man kan også besøge det nationale cykelmuseum Velorama, hvor udstillingen på tre etager går igennem udviklingen af cyklen og adskillelige små historier/kuriosa der vedrører de to-hjulede.

Et yndet sted at besøge for både lokale og turister på udkig efter en mere afslappet oplevelse er parken Kronenburgerpark, der er anlagt midt i centrum. Flotte springvand, ænder, hejrer, vedligeholdte græsplæner og god atmosfære er hvad der kendetegner parken her. Byens anden kendte park, Valkhof Park, ligger også ganske tæt på centrum, dog i modsatte retning. Her kan ruinerne af den gamle borg ses samt det stadig stående borgkapel – parken er alt i alt endnu en fin oase at besøge.

Efter frokost sættes kursen mod Tyskland og nærmere bestemt Köln, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 4
Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring i Köln med besøg i Kölner Dom og ølsmagning. Ankomst Köln kl. 08.00, afsejling Köln kl. 16.00 og ankomst Koblenz kl. 00.00.
Kölner Dom er den største gotiske kirke i Nordeuropa

Efter morgenmaden er dagens Albatros tilbud en byvandring i den gamle romerske by. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på rester fra romersk byggeri.

Vi starter i den gamle bydel, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig, hvor Köln næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene. De så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er en af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland. Mod slutningen af turen skal vi nyde et glas af den lokale øl Kölsch, der smager som en pilsner og serveres i høje, slanke glas.

Efter byrundturen er der mulighed for selv at gå videre ud på opdagelse i Köln og måske fortsætte bekendtskabet med Kölsch.

Om eftermiddagen sejler vi videre mod Koblenz, hvor vi ankommer ved midnat.

Mosel og Rhinens flere end 40 borge og slotte stammer fra en tid, hvor floden var en af de vigtigste handelsveje mellem Midt- og Nordeuropa, og skibsfarten skulle sikres mod overfald fra lokale røvere. Floden havde i 1400-tallet flere strømsteder og vandfald, der gjorde sejladsen krævende. Det er blevet lettere i dag, hvor sluser har gjort vandet roligt. Vi passerer løbende sluser under rejsen.

(Dagens udflugt med byvandring i Köln er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 5
Koblenz, Tyskland. Mulighed for udflugt i Koblenz. Panoramasejlads i romantiske Mittelrhein med Lorelei-passagen. Aftenrundtur i Rüdesheim am Rhein Afsejling kl. 13.30, ankomst Rüdesheim 20.00
Koblenz ligger lige ved Deutsches Eck, det sted, hvor Rhinen og Mosel løber sammen

Morgenen og formiddagen er afsat til at opleve en af de ældste og smukkeste byer i Tyskland, Koblenz, hvis historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Koblenz ligger lige ved Deutsches Eck, det sted, hvor Rhinen og Mosel løber sammen og forsætter nordover som Rhinen. Byen ligger mellem 4 højdedrag, hvor det meste er skov- og engarealer, men Rhinen er naturligvis også en meget vigtig del af området.

Dagens Albatrosudflugt er en rundtur i den gamle by, samt en tur i svævebanen op til Ehrenbreitstein slot, hvor vi skal nyde den flotte panoramiske udsigt over området.

I løbet af dagen sejles ad den UNESCO-fredede floddal Mittelrhein, der er som taget ud af et eventyr. Her blander bjerglandskaberne sig med vinmarker i terrasser op ad skråningerne. Og på hver en bjergtop ligger der pittoreske borgruiner strøet ud med rund hånd. På begge sider af floden ses der småbyer, som giver liv til områdets lange historie og rige kulturarv. Området er med rette kendt som den romantiske del af Rhinen efter Goethes beskrivelse af sin rejse på floden i 1770’erne.

Det kan anbefales at sidde på skibets soldæk og nyde udsigten. Efter et par timers sejlads kommer vi til Lorelei, det absolut mest sagnomspundne sted langs Rhinen. En næsten lodret klippe af skifer rejser sig 132 meter i vejret, og sagnet siger, at her bor en mystisk sirene, hvis sange lokker sømænd i døden i flodens forræderiske strøm. Det er også Rhinens smalleste sted mellem Schweiz og Nordsøen, og den svære passage er nok det, der har affødt legenden.

Om aftenen er vi fremme i den lille, hyggelige by Rüdesheim am Rhein, hvor vi ligger ved kaj det meste af natten. Byen er blandt andet kendt for Drosselgasse, som er en smal gade spækket med barer og restauranter. Her er der altid liv og glade dage! Rüdesheim am Rheins mest besøgte attraktion er det imponerende Niederwald-monument, som ligger på et højdedrag over byen i Niederwald Landskabspark. Niederwald-monumentetl blev opført i årene 1871-1883 i anledning af samlingen af Det Tyske Kejserrige.

Ved ankomsten går rejselederen en tur igennem byen, hvor alle er velkomne til at slå følge.

Der er også mulighed for at tage en udflugt med Vintner Express (minitog) og besøge ”Siegfrieds mekaniske musikkabinet”, som indeholder 350 automatiske spilleinstrumenter.

Udflugten med Vintner’s Express og Siegrieds kabinet bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

(Dagens udflugt med byrundtur og svævebane i Koblenz er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 6
Mannheim, Tyskland. Rundtur til fods i Mannheim eller ekstraudflugt til Speyer Afsejling mod Mannheim kl. 04.00, ankomst kl. 13.00. Afsejling mod Kehl kl. 19.00
Kulturbyen Mannheim

I dag ankommer vi til kulturbyen Mannheim, der ligger i den tyske delstat Baden-Württemberg og har omtrent 315.000 indbyggere.

Ud over sine mange museer, teatre og uddannelsessteder er byen også dejlig nem at orientere sig i, med vinkelrette gader i et kvadratisk vejnet. Byen grundlagdes i starten af 1600-tallet og er siden blevet genopbygget løbende, når krige har beskadiget infrastrukturen – især under 2. verdenskrig var byen et yndet bombemål for de allierede styrker.

I Mannheim finder man blandt andet det barokke Mannheim-slot, telekommunikationstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høje, barokke vandtårn, der ligger ved Friedrichsplatz.

Albatros’ rejseleder vil arrangere en frivillig rundtur til fods i Mannheim.

Rederiet arrangerer også en ekstraudflugt til nærliggende Speyer, der er kendt for sin UNESCO-fredede domkirke.

Domkirken ligger i en lille park, der en anlagt helt ud mod floden. Den imponerende trefløjede basilika af rød sandsten er toppen af romansk arkitektur og anses som et at de vigtigste arkitektoniske monumenter fra sin tid. Conrad II, kejser af det tysk-romerske rige, bestilte i 1024 kirken, der skulle være den største kirke i den kristne, vestlige verden – og hans sidste hvilested. Kirken blev indviet i 1061, og hverken Conrad II eller hans søn så den færdige kirke; de blev begge begravet i kirken, mens den var under opførelse.

Domkirken er bl.a. kendt for at være den næststørste bygning med et hvælvet loft nord for Alperne, et design der efterfølgende fik stor betydning for den romanske arkitektur i 11. og 12. århundrede. Domkirken er siden hen udvidet og ombygget i flere etaper, men har stort set bevaret sit udseende siden starten af 1200-tallet. Kirken fungerede i en periode som gravplads for de habsburgske kejsere og konger, ikke færre end 8 kronede regenter og deres hustruer er stedt til hvile i kirken, som dermed blev symbol på den imperialistiske magt.

Udflugten til Speyer bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Om aftenen sejler vi videre mod Kehl/Strasbourg

Dag 7
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne Ankomst kl. 08.15, afsejling kl. 13.00
Den hyggelige middelalderby Strasbourg

Vi ankommer tidligt til den tyske by Kehl, som ligger lige opad den velholdte middelalderby Strasbourg lige over grænsen. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er også kendt som hjemsted for Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Som en del af dagens Albatros-tilbud, tager vi ind til byen, for at kigge nærmere på den gamle bydel. Turen går i de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Gåturen fører os også forbi den vældige gotiske katedral fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke Palais Rohan, paladset, som blev bygget til byens biskop i starten af 1700-tallet.

Efterfølgende vil der være mulighed for på egen hånd at besøge katedralen med det karakteristiske ene tvillingetårn. Eller måske nyde en kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på en af byens mange caféer, mens du følger med i gadelivet.

Vi tager tilbage til skibet for at spise frokost. Skibet sætter kurs mod Basel.

(Dagens udflugt med byrundtur i Strasbourg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 8
Basel/Kembs, Schweiz. Mulighed for historisk byrundtur i Basel og hjemrejse Ankomst kl. 08.00
Basel, Schweiz

Vi anløber enten i franske Kembs eller schweiziske Basel, og efter morgenmad om bord på skibet siger vi farvel til skibets besætning.

Vi skal i dag mod lufthavnen i Zürich, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Har du købt udflugtspakken skal vi dog først på en rundtur i Basels historiske centrum.

Historisk set har Basel spillet en vigtig rolle som internationalt mødested, hvor alt fra fredstraktater til internationale handelsaftaler er blevet indgået. Basel er i dag også en vigtig kulturby, der huser en lang række museer, teatre og Schweiz’ ældste universitet. Blandt museerne kan nævnes Basel Kunstmuseum, der har en af verdens ældste kunstsamlinger.

Vi tager på opdagelse til fods, hvilket giver os god tid til at nyde stemningen og den dejlige udsigt langs med Rhinen. Fra den centrale markedsplads begiver vi os ind i den gamle bydel og kommer til pladsen Münsterplatz ved Basler Münster, hvor vi finder byens smukke middelalderkatedral. Læg mærke til de farverige og fint mønstrede teglsten, som kirken er så kendt for. Med sin centrale placering ved floden har katedralen været hjemsted for en række store begivenheder i Basels historie. Vi får også et mere moderne element af byen med, når vi går gennem Freie Strasse, en af Basels store shoppegader.

For dem der ikke har købt udflugtspakken, vil der være afhentning fra skibet, og så samles alle med udflugtspakken op i det centrale Basel på vej videre til lufthavnen i Zürich.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Udflugtspakken inkluderer

 • Halvdagsudflugt i Strasbourg med byvandring i middelalderbykernen
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Koblenz og svævebane
 • Halvdagsudflugt i Köln med byvandring, besøg i Kölner Dom og ølsmagning
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Amsterdam
 • Halvdagsudflugt i det historiske Basel

Pris: kr. 1298,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

Karakteristiske smalle pakhuse præger Amsterdam

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk kategori C Fra: kr. 5.398,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk kategori D Fra: kr. 4.398,-,
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Middle-dæk Fra: kr. 8.698,-,
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Upper-dæk Fra: kr. 12.298,-,

OBS: Tillæg for enkeltkahyt kan variere mellem afrejsedatoer, se prisen ved at trykke på bestil.

Tillæg for kahytsopgradering
 • Tillæg for udvendig kahyt på Middle-dæk kr. 2.498,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Upper-dæk kr. 4.398 per person
Rabat for kahytskategori - delte dobbeltkahytter
 • Rabat for kahyt på Main-dæk kategori D kr. 498,- per person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Frankfurt og Zürich – København
 • Frivillige ture til fods, Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 7 nætters krydstogt på Rhein Melodie i delt dobbeltkahyt med vindue på dæk 1; kategori C.
 • Transport jf. program
 • Udflugter iht. rejseprogram
 • Helpension på skibet
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Velkomst- og afskedsdrink
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder i kahytten
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer (ud over dem, der er nævnt under prisen inkluderer)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 3,5,- pr. person i alt)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (rederiet anbefaler euro 5-7- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Oplev mere
Udflugtspakke:
Pris: kr. 1.298,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 10 m2 til 14,5 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv.

Øvre dæk (Kat. A)
Udvendig kahyt på dæk 3 med gulv-til-loft-vindue og skydedøre (Fransk balkon). 2 enkeltsenge. 14,5 m2

Mellemdæk (Kat. B)
Udvendig kahyt på dæk 2 med panoramavindue (kan åbnes). 2 enkeltsenge. 14,5 m2

Hoveddæk (Kat. C)
Udvendig kahyt på dæk 1 med vindue (kan ikke åbnes). 2 enkeltsenge. 11,5 m2

Hoveddæk agter (Kat. D)
Udvendig kahyt agterskibs på dæk 1 med vindue (kan ikke åbnes). 2 enkeltsenge i form af en sofaseng og en klapseng. 10 m2

 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 30 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.

Rederiet prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte skibene op til få timer før ankomst.

Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

Soldæk

Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller sejler i det smukke landskab.

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan værre lukket i kortere eller længere perioder. Det skyldes, at skibet passerer lave broer eller sluser.

Hånden på hjertet

Tidsangivelser i flodkrydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk slusetider, vandstand og flodtrafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på en flod! 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 2 out of 5 by from god rejse men middelmådig service på båden Ideen med flodkrydstogtet er fin. Det, der tæller alvorligt ned er cruise-mangeren til tider ubehøvlet og uprofessionel optræden over for os gæster og i forhold til vores meget omsorgsfulde rejseleder. Danskerne var en minoritetsgruppe og blev behandlet noget nedladent i forhold til den store gruppe af tyske gæster. Selskabet havde tilsyneladende booket de billigste kajpladser, så der ofte var lang vej til byerne. Ofte med kort tid i byerne til følge. Rüdesheim ankom vi først til om aftenen... Maden på skibet kan gå an, men ikke til den pris, som rejsen koster. Måske skulle Albertros kigge sine agentaftaler igennem - hvorfor skal man slå mange timer ihjel i Mannheim? En bustur til Heidelberg havde været på sin plads. Bådens tilbud om et drikkekort på 190 Euro p p til 8 dage - Vi var der kun i 7 dage...... Mht drikkepenge: Den anslåede pris ville svare til ca. 80.000 kr for alle passagerne. I andre kredse er det også en form for hvidvaskning - og det støtter Albatros vel ikke? I stedet bør man kræve at personalet får en ordentlig løn.
Date published: 2023-09-20
Rated 4 out of 5 by from En dejlig tur Dejlig tur - med skønt vejr - og lækker mad/betjening
Date published: 2023-09-16
Rated 4 out of 5 by from Dejligt Cruise på Rhinen Meget god dansk rejseleder. Fine kahytter. Spændende byer langs Rhinen.
Date published: 2023-09-16
Rated 4 out of 5 by from Efterårstur på Rhinen Dejlig tur på Rhinen med besøg i skønne byer og søde medrejsende. En god og vidende rejseleder, der sørgede godt for os alle, var opmærksom på alle og førte os godt rundt i byerne. Tillige en rigtig flink mand, der også kunne underholde os med 1.klasse violin, når skibet gav ham lov (og det var ikke meget), vi passegerer nød hans underholdning. Selve skibet var fint, maden var god og rigelig, kahytter rummelige og lounge område hyggeligt. Cruise manager får et stort minus. Han gjorde intet for danskerne og vor rejseleder måtte forhandle meget for at få lov til give meddelelser over højtaler. Men ellers en meget afslappet og tilbagelænet rejse.
Date published: 2023-09-16
Rated 4 out of 5 by from Et rigtig dejligt flodkrydstogt med mange oplevelser Rejsen var spændende. Vi nød at få et indtryk af så mange forskellige destinationer uden at skulle "skifte hotel" hver dag. Vi fik rigtig mange indtryk og vores rejseleder, Jeppe, var utroligt vidende, venlig og hjælpsom. Vi ville gerne have haft mulighed for selv at vælge placeringen af vores kabine på Upper Deck.
Date published: 2019-10-12
Rated 4 out of 5 by from En dejlig men våd tur (regn) Det var fin tur med gode oplevelser. Vi fik set en masse dejlige byer, godt guidet af Jeppe Munkholm. Selvom turen var præget af en del regn, satte det ikke en stopper for en god oplevelse.
Date published: 2019-10-10
Rated 4 out of 5 by from En god blanding af aktiviteter og afslapning. Det er en dejlig måde at rejse på, hvor man både får set en masse byer og har et fast sted at bo. Vi havde købt udflugtspakken, og især Amsterdam, Koblenz, Strasbourg og Basel var interessante. Køln og Mannheim druknede i regn Desuden lavede vores guide, Jeppe, ekstra ture. Han var meget god til at fortælle, og sørgede altid for, at vi nøjagtig vidste, hvordan vi skulle komme tilbage til skibet (bussen), når vi fik tid på egen hånd. Han havde også lavet et papir med oplysninger om borge på Romantische Rhein, så vi kunne følge med, mens vi sejlede forbi. Rhein Melodie var en meget fin båd med et super personale og orden overalt. Hver aften papir på værelset med næste dags program. Godt, at vi sejlede nogle gange dag og nogle gange nat. Vi boede på middle deck, så vi kunne sidde og kigge ud af vores vindue. Støjen var i vores kahyt ikke slem, men husk ørepropper. Også fin udsigt fra loungen - desværre kunne vi ikke sidde på soldækket på grund af regn. Maden var rigtig god. Vi havde tilkøbt "drikkepakken", som vi synes var udmærket. Eneste minus var, at vi skulle bruge 12 timer inden vi kom på båden og 12 timer igen på hjemrejse.
Date published: 2019-10-10
Rated 5 out of 5 by from En god tur på Rhinen ! Båden er velindrettet, og besætningen hjælpsom , munter og effektiv. Der er megen kultur i byerne på ruten, og vores gode guide, Jeppe, tog os med ud flere gange ud over de købte udflugter, hvilket gav gode oplevelser.
Date published: 2019-10-09
 • y_2024, m_5, d_28, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_42
 • loc_da_DK, sid_DECRI05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser