Rundrejse i Ukraine og Moldova

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Med magtfulde naboer mod både øst og vest er Ukraines og Moldovas historie en fortælling om sameksistens, konfrontation og ikke mindst national stolthed

Denne rejse begynder i Ukraines smukke hovedstad, Kiev, hvor imponerende boulevarder, kirker og monumenter vidner om en umådelig rigdom. Der bliver også mulighed for at besøge skampletten Tjernobyl, inden vi med nattog fortsætter til den smukke by Lviv. Byen ligger bogstavlig talt på grænsen mellem øst og vest, hvilket blandt andet afspejles i arkitekturen. Vi fortsætter til en af Europas nyeste stater, Moldova, hvor vi skal smage på vin samt opleve udbryderstaten Transnistrien, hvor indbyggerne føler sig nærmere Rusland end Moldova. Vi afslutter rejsen ved Sortehavets perle, Odessa, med dets smukke palæer og behagelige klima. Undervejs bor vi på gode 3-4 stjernede hoteller, og vi har inkluderet de fleste måltider undervejs.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Ukrainske hryvnia, Moldoviske leu

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kiev
Dag 2 Byrundtur i Kiev inkl. Sankt Sofia-katedralen, Uafhængighedspladsen og huleklosteret Pecerska Lavra
Dag 3 Kiev – Lviv. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Tjernobyl. Nattog til Lviv
Dag 4 Lviv. Byrundtur til fods inkl. byens fæstningsværk og den UNESCO-fredede gamle bydel samt tid på egen hånd
Dag 5 Lviv – Chernivtsi. Langs Karpaterbjergene og byrundtur i Chernivtsi
Dag 6 Chernivtsi – Chisinau. Klostrene ved Orheuil og Churchi samt ankomst til Chisinau
Dag 7 Chisinau – Cricova – Chisinau. Byrundtur i Chisinau og besøg ved lokal vingård
Dag 8 Chisinau – Tiraspol (Transnistrien) – Bender – Odessa. Byrundtur i Tiraspol, Bender Fort og ankomst til Odessa, Sortehavets perle
Dag 9 Odessa. Byrundtur inkl. Operahuset, Potemkin-trappen og havnepromenaden Primorskij. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 10 Hjemrejse

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.998,–
København
12.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kiev

Vi flyver fra København og lander sent på aftenen i Kiev, hvor vi kører direkte til vores hotel

Dag 2
Byrundtur i Kiev inkl. Sankt Sofia-katedralen, Uafhængighedspladsen og huleklosteret Pecerska Lavra
Uafhængighedspladsen, Majdan Nezalezhnosti i Kiev

I dag skal vi opleve den ukrainske hovedstad, og vi starter med at besøge den imponerende Sankt Sofia-katedral. Katedralen stammer fra midten af det 11. århundrede, men blev i 1685-1707 ombygget i ukrainsk barok stil. Man kan fortsat se gamle originale freskoer og mosaikker fra det 11. århundrede. Over for Sankt Sofia-katedralen ligger Sankt Michaels Kirke, som er en genopførsel af en kirke, der blev bygget i det 12. århundrede. Kirken blev i 1936 under kommunisterne jævnet med jorden og først genopført efter de politiske omvæltninger i landet i 1999.

Tæt på Sankt Sofia finder vi Golden Gate-parken, hvor en af byens gamle byporte er bevaret. Opført i perioden 1017-1024 var byporten en del af Kievs samlede forsvarsværn, og mange frygtindgydende fjender har angrebet og belejret byen gennem tiderne. Porten blev seneste renoveret i 1982 i forbindelse med byens 1500 års jubilæum.

Herfra går turen videre til Uafhængighedspladsen, Majdan Nezalezhnosti. Det var her, Viktor Jusjtjenko og Julia Timosjenko i 2004, sammen med tusindvis af ukrainere med orange flag, blev ved med at protestere mod resultatet af valget, som gav flertal til Viktor Janukovitj. Protesterne resulterede til sidst i et nyvalg, som bragte Justjenko og Timosjenko til magten. Resultaterne af den Orange Revolution er svære at få øje på i dag, men Uafhængighedspladsen er fortsat Kijevs vigtigste plads, som summer af liv på alle tidspunkter af døgnet. 

Efter en god frokost kigger vi forbi den 62 meter høje statue Rodina Mat, som vogter over Kijev. Moderlandsmonumentet er næsten tre gange så højt som Rundetårn! Statuen er fra 1982 og er en kæmpe kvinde/engel med et sværd i den ene hånd og et skjold med hammer og segl i den anden. Moder Sovjet kaldes statuen, om hvilken det siges, at den er så grim, fordi det var den daværende generalsekretær Leonid Brejsnevs datter, der stod model. Under statuen, i den 40 meter høje sokkel, ligger det nationale museum for Historien om Den Store Fædrelandskrig 1941-45, hvor der er udstillet russiske militærkøretøjer, tanks og fly, og der er opstillet højttalere, hvorfra der spilles russiske krigssange. 

Et stenkast fra Rodina Mat finder vi huleklostret Pecerska Lavra, der er Kijevs største og mest velbesøgte seværdighed. Klostret, der breder sig over et område på 28 hektar, blev grundlagt i 1051 af Den hellige Antonij, som sammen med andre munke udgravede en serie grotter, hvor de kunne leve afsondret fra andre mennesker, bede og studere hellige skrifter. Når de døde, blev deres kroppe opbevaret i grotternes tørre luft og nærmest balsameret.

Munkenes kroppe kan ses i klostrets ene del, Lave Lavra. Grotterne er meget smalle, og har man klaustrofobiske træk, er det bedst at springe denne del over. Mange af de troende, der besøger grotterne, er nærmest i trance, kysser munkenes fødder eller kaster sig på jorden og lader ikke andre passere i de smalle gange. Hovedparten af seværdighederne ligger ved Høje Lavra, højere oppe. Området består af flere mindre kirker, museer og udstillinger. 

Aftenen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 3
Kiev – Lviv. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Tjernobyl. Nattog til Lviv Ca. 550 km (med nattog)
Tjernobyl-ulykken er verdens værste radioaktive udslip

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i den ukrainske hovedstad, med mindre man har lyst til at deltage i tilkøbsudflugten til Tjernobyl (udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat).

Tjernobyl-ulykken d. 26.april 1986 er verdens til dato værste radioaktive udslip. I dag ligger det 30 kvadratkilometer store, lukkede område omkring det forulykkede Tjernobyl-atomkraftværk øde hen og byder på en oplevelse udover det sædvanlige. På busturen fra Kiev til Tjernobyl ser vi en video om ulykken, så vi alle er velforberedte til mødet med dette mærkelige område.

Siden 1986 har Tjernobyl-området ufrivilligt udviklet sig til en naturpark, hvor dyr og planter har kunnet leve uden menneskelig indblanding. Flere steder er området sprunget i skov, og vilde dyr er flyttet ind i byerne – nogle steder er dyrene endog trængt ind i de forladte huse. Vi besøger bl.a spøgelsesbyen Prypiat, der før katastrofen havde ca. 50.000 indbyggere. Det var dengang en ung og moderne storby grundlagt i 1970, og med områdets bedste butikker, hoteller og indkøbsmuligheder. Vi går rundt i den tomme by, hvor vegetationen efterhånden har gjort byen til en skov. I gaderne kan man endnu møde efterkommere af forvildede husdyr, men ellers er her helt tomt. Fra byens engang så moderne hotel har vi et godt udsyn ud over byen, og i horisonten knejser den forulykkede reaktor med dens enorme sarkofag.

Vi fortsætter rundt i dette mærkværdige område, og stopper bl.a. ved en mindre radarstation samt nogle af de andre forladte landsbyer i området. 

Vi er tilbage i hovedstaden sidst på eftermiddagen, hvor vi sammen indtager en god middag på en lokal restaurant, inden vi hopper på nattoget til Lviv.

Dag 4
Lviv. Byrundtur til fods inkl. byens fæstningsværk og den UNESCO-fredede gamle bydel samt tid på egen hånd
Operahuset i Lviv

Vi ankommer med toget til Lviv hovedbanegård tidligt om morgenen og kører direkte til vores hotel, hvor der vil være mulighed for at slappe lidt af, inden vi kaster os over dagens program.

Lviv er blot Ukraines 7. største by med sine 730.000 indbyggere, men har haft et hav af forskellige navne, der alle vidner om byens omskiftelige tilværelse: Leopolis (latin), Lemberg (tysk), Lwow (polsk) og endelig Lvov (russisk). 

Lviv bryster sig af at være Ukraines smukkeste by. Adskillige befolkningsgrupper og nationaliteter har siden middelalderen bidraget til dens skønhed ved at opføre kirker, rejse palæer og konstruere koncertsale. I begyndelsen af det 20. århundrede var Lviv en af Europas mest multietniske byer. Kun Sarajevo på Balkan havde også fem befolkningsgrupper, der hver især udgjorde mere end 10 procent af indbyggerne.

Vi starter vores byrundtur med et besøg ved byens imponerende forsvarsværk, placeret med smuk udsigt over den gamle by. Hele bymidten er udnævnt til UNESCO-verdenskulturarv, og vi skal naturligvis besøge byens markedsplads og den latinske katedral, bygget fra det 14. til det 18. århundrede, der harmonisk kombinerer arkitektoniske træk fra gotik, renæssance og barok.

En vandring igennem Lvivs gamle bydel byder også på besøg ved den italienske gård, bygget i klassisk italiensk palazzo-stil, og som er et af byens mest populære steder at slappe af. I gaderne Starojevrejska og Fedorova lige bag markedspladsen kan man fornemme, hvordan jødisk kultur og traditioner trivedes – Lviv havde omkring 140.000 jødiske indbyggere inden 2. Verdenskrig. I nyere tid har ukrainere opstillet gedigne monumenter over deres nationaldigtere Ivan Franko og Taras Sjevtjenko.

Efter nogle spændende oplevelser i denne smukke by er resten af dagen afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 5
Lviv – Chernivtsi. Langs Karpaterbjergene og byrundtur i Chernivtsi Ca. 280 km
I den smukke gamle by Chernivtsi

Det er blevet tid til at tage afsked med Lviv og begive os sydpå mod grænsen til Moldova. Undervejs kører vi langs med bjergkæden Karpaterne, der dækker et areal på 190.000 km², hvilket gør den til den største bjergkæde i Europa (Alperne dækker 'kun' 176.000 km²). 

Bjergkæden strækker sig i en bue fra Tjekkiet i nordvest til Slovakiet, Polen, Ungarn, Ukraine og Rumænien i øst, til Jernporten ved Donau-floden mellem Rumænien og Serbien i syd. Skovene, der dækker det meste af bjergkæden, har både før og under kommunisttiden kun i begrænset grad været udnyttet kommercielt, og der er en stor andel af oprindelige træsorter, ligesom også dyrelivet er rigt og mangfoldigt. Her findes således både brun bjørn, los, ulv og vildsvin. 

Ved foden af Karpaterne og kun 30 km fra den moldoviske grænse ligger den smukke gamle by Chernivtsi. Byen, som er aldeles ukendt for de fleste danskere, byder ikke blot på smuk arkitektur, men også en lokalbefolkning, som er berømmet for deres gæstfrihed. Byen, der ligger strategisk placeret ved floden Prut, hørte indtil 1918 under det habsburgske imperium, hvilket tydeligt ses i bybilledet. Vi besøger byens tidligere imponerende resident for de lokale biskopper, som blev opført i perioden 1864-82, ligesom vi også går på opdagelse i byens centrale del.

Vi afslutter dagen med en god middag på en af byens lokale restauranter.

Dag 6
Chernivtsi – Chisinau. Klostrene ved Orheuil og Churchi samt ankomst til Chisinau Ca. 320 km
Moldovas største attraktion er klostrene Orheuil og Churchi

Efter en god morgenmad begiver vi os det sidste stykke mod grænseovergangen til Moldova. Når grænseformaliteterne er overstået, fortsætter vi mod hovedstaden Chisinau, men gør undervejs stop ved et af landets største attraktion, klostrene Orheuil og Churchi. 

Begge klostre ligger i området omkring oldtidsbyen Orhei, hvis historie strækker sig tilbage til det 6. årh. f.Kr. Byen var dengang knudepunkt for kongedømmet Dacia, som dækkede det nuværende Rumænien, Moldova og det vestlige Ukraine, samt dele af Serbien, Bulgarien, Slovakiet, Ungarn og Polen.

De velbevarede klosterkomplekser ligger smukt placeret i den frodige Vatici-dal, og her lever fortsat enkelte ortodokse munke, der driver stedet. Vi skal opleve nogle af klostrenes mange huler, samt ikke mindst de smukke og velholdte haver. 

Vi ankommer til hovedstaden i Moldova, Chisinau sidst på aftenen, hvor vi indtager en sen og meget velfortjent middag.

Dag 7
Chisinau – Cricova – Chisinau. Byrundtur i Chisinau og besøg ved lokal vingård Ca. 40 km
Vinkælderen på vingården Cricova i Moldova

Den selvstændige republik Moldova, der blev oprettet i 1940 som en sovjetisk delstat, og som siden 1991 har været en selvstændig republik, har ført en omtumlet tilværelse. Næsten 80% af befolkningen er oprindeligt rumænere. Vores byrundtur bringer os forbi nationalpaladset, triumfbuen og parlamentsbygningen. Moldovas hovedstad byder på en særlig symbiose mellem sovjetisk socialrealisme og vestlig kapitalisme, som tydeligt ses i gadebilledet.  

Om eftermiddagen kører vi ud til en af områdets største vingårde, Cricova, der er berømmet for dets store vinkælder, der hævdes at være den største i verden. Med over en million flasker vin fordelt i tunneller under jorden i et sindrigt vejnet er dette sted helt specielt. Vingården er desuden kendt for at lave mousserende vine efter den klassificerede franske metode for champagne – "Methode Champenoise”. Cricova producerer også en fin mousserende rødvin på Cabernet Sauvignon-druer med en fin blød smag med solbær og kirsebær. Vi smager fire af gårdens vine, før vi returnerer til Chisinau, hvor resten af dagen er til fri afbenyttelse.

Dag 8
Chisinau – Tiraspol (Transnistrien) – Bender – Odessa. Byrundtur i Tiraspol, Bender Fort og ankomst til Odessa, Sortehavets perle Ca. 180 km
Odessa med en charme som en forvokset smuk landsby

Mindre end 50 km fra Moldovas hovedstad ligger grænsen til udbryderrepublikken Transnistrien. Det autonome område brød ud fra Moldova i 1990, da befolkningen på østsiden af floden Dnestr følte sig mere russisk end rumænsk. Det internationale samfund har ikke anerkendt Transnistriens selvstændighed, men den er tålt af Moldova. Landet er en lille Sovjet-tidslomme med alle de overdådige og prangende symboler, som man erindrer fra Sovjettiden. 

På byrundturen i hovedbyen Tiraspol støder vi på gigantiske Leninstatuer, hammer og segl, store monstrøse mindesmærker, Yuri Gagarin og monumental sovjetarkitektur.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter vores rejse videre mod Odessa, Ukraines kendte havneby ved Sortehavet. Undervejs gør vi stop i byen Bender, som er underlagt moldovisk lovgivning om end byen hører under Transnistrien. Som et tegn på den tidligere og nuværende uforsonlighed i dette område besøger vi det lokale fort, som første gang nævnes i historiebøgerne omkring starten af det 15. årh. 

Efter et behageligt ophold i Bender, fortsætter vi det sidste stykke mod Odessa, der ikke uden grund kaldes for Sortehavets perle. Odessa virker harmonisk med sine pastelfarvede barokpalæer og elegante klassicistiske pladser, anlagt af 1800-tallets franske og italienske arkitekter. Med sine lave en- eller toetagers huse fremstår Odessa med en charme som en forvokset smuk landsby. Men det er også en kosmopolitisk by med kunstnerisk tradition og et rigt pulserende kulturliv. 

Ved ankomst kører vi direkte til vores centralt placerede hotel, hvor vi spiser aftensmad på hotellet eller på en nærliggende restaurant.

Dag 9
Odessa. Byrundtur inkl. Operahuset, Potemkin-trappen og havnepromenaden Primorskij. Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Den verdenskendte Pontemkin-trappe i Odessa

I dag tager vi rundt i den gamle del af Odessa og ser på nogle af de mange historiske bygninger. Vi starter ved byens berømte operahus, som gennemgik en gennemgribende renovering i perioden 2014-17. I dag fremstår bygningen smukkere end nogensinde før.

Ikke langt fra operahuset finder vi Potemkin-trappen, kendt fra den sovjetiske stumfilmklassiker af Sergej Eisensteins, ’Panserkrydseren Potemkin’. Krigsskibet var opkaldt efter Odessas første guvernør. Matroserne gjorde oprør mod de umenneskelige forhold på skibet, og scenen, hvor byens civilbefolkning blev mejet ned af tsarhæren, og en barnevogn med et spædbarn ruller ned ad trappen, er måske en af filmhistoriens mest berømte.

Den imponerende 192 trin høje trappe, hvis egentlige navn er Primorskij-trappen, er bredest forneden, men et optisk bedrag gør, at man ikke oplever det sådan, når man ser trappen fra neden. 

På begge sider af Potemkin-trappen løber Odessas majestætiske havnepromenade, Primorskij (havnesiden), under skyggefulde træer og mellem græsarealer. Det er toppen af en skråning, som hæver sig over vandet, og hvorfra byen tager sin start. Til den ene side er der flotte vuer over Sortehavets næststørste havn efter Istanbul. Til den anden side ligger smukke 1800-tals palæer.

Resten af eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi om aftenen mødes til en dejlig afskedsmiddag.

Dag 10
Hjemrejse

Vi tager det meget tidlige morgenfly fra Odessa, og efter en kort mellemlanding i Riga returnerer vi til København først på dagen.

Tilkøbsudflugt – Heldagsudflugt til Tjernobyl inkl. frokost

Tjernobyl-ulykken d. 26.april 1986 er verdens til dato værste radioaktive udslip. I dag ligger det 30 kvadratkilometer store, lukkede område omkring det forulykkede Tjernobyl-atomkraftværk øde hen, og byder på en oplevelse ud over det sædvanlige.  

Vi besøger bl.a. spøgelsesbyen Prypiat, der før katastrofen havde ca. 50.000 indbyggere. Vi besøger også en radarstation og andre mindre landsbyer, samt spiser en velfortjent frokost i området, inden vi returnerer til Kiev. 

Pris: DKK 998,-  per person
Udflugten til Tjernobyl gennemføres ved min 10 deltagere.

I Tjernobyl-området

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.898,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kiev og Odessa – København via Riga
 • Transport og seværdigheder jf. program 
 • 8 overnatninger på 3-4 stjernet hoteller i delt dobbeltværelse 
 • 1 overnatning på 2. klasse i nattog Kiev – Lviv i 4 personers kupéer
 • Morgenmad dagligt, frokost dag 2-8 og aftensmad dag 3, 5-6, 7 og 8-9
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tilkøbsudflugt til Tjernobyl (dag 3)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffør (beregn USD 50,- pr person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Besøg i ortodokse kirker

I russisk ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Information om udflugt til Tjernobyl

Udflugter til Tjernobyl er i dag ganske ufarlige, og den radioaktive påvirkning ved en heldagstur til området svarer til en almindelig røntgenscanning. Alligevel bliver man løbende checket for radioaktiv påvirkning ved de forskellige sikkerhedsovergange, hvor man kan forvente nogen ventetid.

Frokosten indtages i en kantine indenfor 10-km området og kan bedst betegnes som autentisk ukrainsk kantinemad. Det kan derfor anbefales at medbringe en snack eller lignende på turen. Det er desuden påkrævet, at man har lange bukser på ved besøg ved Tjernobyl.

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Nattog Kiev – Lviv

Vi rejser på 2. klasse med nye Intercity-tog, som har 4-personers kupéer, der deles af Albatrosrejsende. Der er moderne fælles toiletfaciliteter på toget. Det er muligt at forespørge om opgradering til 1. klasse, hvor man sover i 2 personers kupéer. Prisen ligger på DKK 598,- per person og skal forespørges min. 60 dage før afrejse. Grundet et begrænset antal pladser, kan Albatros ikke garanterer pladser på 1. klasse.

Hånden på hjertet

Information

I Kiev, Lviv og Odessa mærker man absolut intet til krigen i de russisk besatte områder. Alle byer er meget sikre at færdes i og lokalbefolkningen er meget glade for og interesserede i udenlandske turister.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser