Sommerrejse til Wien med La Traviata

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Wiens kejserlige pragt samt Verdis smukke opera i fantastiske omgivelser i klostret Klosterneuburg

Tilbring en sommeraften i Klosterneuburgs pragtfulde gårdsplads til tonerne af Giuseppe Verdis smukke opera La Traviata. Ud over den musikalske del af rejsen besøger vi skoven Wienerwald og kulturskatten Schönbrunn Slot, som blev bygget som sommerslot for Habsburgerne. Turen krydres med et besøg i den hyggelige by Grinzing, en aften med heuriger-stemning med lokal mad og vin, og en anden aften spiser vi ægte wienerschnitzel. I denne forbindelse kan det nævnes, at navnet wienerschnitzel er beskyttet ved lov. Hvis ikke den er lavet af kalvekød, må du kalde den noget andet. Der vil desuden være tid til at opleve Wiens kejserlige pragt og hyggelige caféer på egen hånd.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Afgang til Wien, lettere rundvisning fra bussen
Dag 2 Byrundtur med Schönbrunn. Middag i Grinzing
Dag 3 Fodtur gennem det centrale Wien. Tid på egen hånd. Opera
Dag 4 Wienerwald, Heiligenkreuz, biedermeier og schnitzel
Dag 5 Tid på egen hånd før hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afgang til Wien, lettere rundvisning fra bussen ca. 35 km
Stephanskirken

Vi ankommer til Wien om formiddagen, og vi benytter tiden til at se lidt på byen fra bussen og er fremme ved hotellet ved frokosttid. Der er tid til at finde sig til rette, gå en tur ind til centrum (ca. 2 km), afprøve det lokale transportsystem eller spise en god frokost og slappe af i Belvedere-parken eller i Stadtpark.

Der er nu også mulighed for at besøge nogle af de gode museer, f.eks. Gustav Klimt-samlingen på Belvedere-slottet, spise sachertorte på Cafe Sacher eller spise en kæmpe wienerschnitzel hos Figlmüller.

Middag på hotellet.

Dag 2
Byrundtur med Schönbrunn. Middag i Grinzing ca. 20 km
Schönbrunn slottet

Slottet Schönbrunn er den mest besøgte seværdighed i Wien, og her er der alltid masser af mennesker enten i slottet, ved en af de mange koncerter, der afholdes ved slottet, eller i den smukke slotspark. Schönbrunn var bygget som et sommerslot for den kejserlige famlie og dermed Habsburgerne. De mest kendte af slottets beboere er unægteligt kejserinde Maria Theresia, der fik ikke mindre end 12 børn, og kejserparret Franz Josef af Østrig og hans Sissi (Elisabeth af Østrig). En for historien vigtig person var ærkehertug og kronprins Franz Ferdinand af Østrig, som blev skudt 28. juni 1914, hvilket førte til starten på den første verdenskrig og kejserrigets fald.

Efter dette besøg fortsætter turen, og vi bruger den resterende del af formiddagen og noget af eftermiddagen til at se på Wien og dens fortræffeligheder uden for det centrale Wien. Vi kommer bl.a. forbi statsoperaen, Hofburg, museumskvarteret, rådhuset, Belvedere-slottet og Hundertwasserhaus. Vi slutter byrundturen af med at passere Prater med det berømte pariserhjul Riesenrad fra 1897, udødeliggjort i Orson Welles’ film ”Den tredje mand” og UNO-byen, der er en FN’s fire hovedkvarterer med blandt andet narkokontrol og kriminalitet under dens vinger.

Om aftenen skal vi nyde en meget traditionel middag på en af de lokale heurigere (traditionelle kroer, der serverer de seneste års vin, altså ret ung vin) i Grinzing, smage den berømte Grüner Veltliner fra området og høre lokal østrisk musik, på den folkelige måde, som man bør og gør ved et heuriger-besøg.

Dag 3
Fodtur gennem det centrale Wien. Tid på egen hånd. Opera ca. 25 km
Det mægtige kloster Klosterneuburg

Vi bruger formiddagen til at se på det centrale Wien og dens charme. Det gør vi i selskab af en lokal kyndig guide, der viser os de kendte og ukendte sider af den indre by. Vi kommer bl.a. forbi statsoperaen, Stephansdom, Hofburg og museumskvarteret.

Eftermiddagen er til fri disposition, før vi tidligt kører til Klosterneuburg for at spise middag på en lokal restaurant. Herefter finder vi vore pladser i den indre gårdsplads Kaiserhof i det mægtige kloster Klosterneuburg. Her skal vi nyde en af de mest romantiske og smukkeste operaer af Giuseppe Verdi, nemlig La Traviata. Den blev komponeret i 1853 og havde premiere på La Fenice i Venedig uden den store succes og hed dengang Violetta. Ændret til La Traviata tog den sin sejrsgang rundt i Europa og er i dag en af de mest elskede operaer, og den følger handlingen i Kameliadamen, der blev skrevet af Alexandre Dumas den yngre. Historien handler om den prostituerede Violetta, der forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men det vil ruinere og ødelægge Alfredos familie, og det ender som ofte tragisk, men tilgivende. Handlingen udspiller sig i Paris.

Dag 4
Wienerwald, Heiligenkreuz, biedermeier og schnitzel ca. 90 km
Klostret Heiligenkreuz fra 1193

I dag kører vi ud i Wienerwald, det store skovområde syd og sydvest for Wien. Vi er kun 30-40 km fra Wien, og her midt ude i dette skønne skovområde ligger klostret Heiligenkreuz fra 1193. Cistercinerordnen dyrkede tavshed og stilhed, hvorfor klostret blev bygget dybt ude i skoven. Der er stadigvæk omkring 80 munke i klostret, der revolutionerede verden med deres gregorianske korsang, som udkom på CD’ er og strøg til tops på alverdens hitlister tilbage i 2008. Vi besøger klostret, og er vi heldige hører vi lidt af munkenes sang under deres gudstjeneste.

Før vi besøger klostret skal vi dog ned i Seegrotte Hinterbrühl, en kunstigt oprettet underjordisk sø, der er Europas største. Søen opstod efter en eksplosion i et bjergværk, der gjorde at vandet løb ned i grotten i begyndelsen af 1900-tallet. Under krigen var det en hemmelig flyfabrik for nazisterne, men i dag et udflugtsmål, og vi får en sejltur på søen gennem grotten.

Ikke langt fra Heiligenkreuz ligger Baden, der er en gammel kendt kurby med svovlholdige bade og lange spadsereture i de stille grønne skove. Baden er fyldt med smukke huse i den typiske biedermeierstil vi bedre kender som klassicisme. Herfra tager vi videre til Gumpoldskirchen, et område med mange vingårde og heurigere. Vi skal nyde en vinsmagning i en af de mange vinkældre.

Derefter kører vi det sidste korte stykke til Wien, spiser en god schnitzel-middag og slutter dagen ved vores hotel.

Dag 5
Tid på egen hånd før hjemrejse ca. 20 km
Hofburg med Sissi-udstillingen er et besøg værd

Dagen er afsat til egne oplevelser. Efter morgenmad er der mulighed for shopping, museumsbesøg eller en eftermiddag i Biergarten i Stadspark ikke langt fra Belvedereslottet. Hofburg med Sissi-udstillingen er også et besøg værd, hvorimod den spanske rideskole normalt er lukket hen over sommeren. Uanset hvad, så har Wien nok at byde på, så dagen bliver med garanti god.

Sidst på eftermiddagen kører vi lufthavnen til hjemrejse.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Fly København - Wien t/r med direkte fly
 • 4 overnatninger på godt hotel lidt uden for Ringstrasse
 • 4 x morgenmad
 • 1 x middag på hotel
 • 1 x middag på traditionel restaurant ved Klosterneuburg før operaen
 • 1 x middag på heuriger med musik
 • 1 x middag med schnitzel
 • Entré til Kloster Heiligenkreuz
 • Entre til Schönbrunn med audioguide
 • ½ dag byrundtur i Wien til fods
 • ½ dags byrundtur  i Wien med bus
 • Vinsmagning i Gumpoldskirchen
 • Entré og sejltur på den underjordiske sø i grotten Seegrotte Hinterbrühl
 • Operabillet til La Traviata med kategori 1 billetter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. 20 € pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hotellet

Afgangen d. 18.7.2018 bor vi på Hotel Rainers

Under opholdet bor vi på det 4* Hotel Rainers, der ligger 10 minutter med offentlig transport fra centrum. Der er tale om et pænt hotel med sommerterrasse.

Hotellet har reception, bar, restaurant, elevator og gratis Wi-Fi over alt.

Gode rummelige værelser med de nødvendige faciliteter til et godt ophold.

Afgangen d. 22.07.2018 bor vi på Hotel Senator

Under opholdet bor vi på det 4* Hotel Senator, der ligger vest for centrum af Wien ved Rosensteingasse stoppested, kun 3,6 km fra centrum og Stephanskirken. Beliggenheden gør det nemt at komme rundt med offentlig transport som sporvogn, bus og U-bahn. Hotellet har reception, bar, restaurant, elevator og gratis Wi-Fi over alt. Gode rummelige værelser med de nødvendige faciliteter til et godt ophold.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 21 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Køretider

Turen fra lufthavnen i Wien til hotellet i centrum tager ca. ½ time.

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person. Maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm totalt (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påklædning

Det kan være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er østrigerne ikke særligt formelle, men almindelig pæn påklædning vil være passende. Dog er meget pænt påklædt på helligdage og til store festlige lejligheder, så de vil være rigtig pænt påklædt til koncerten. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from Sommerrejse til Wien med La Traviata 18. juli 2018 Rejsen bar præg af, at det var første tur, Albatros havde arrangere til Wien, og måske sidste gang !! Der var for mange kiksere Vi burde hjemme have modtaget det nye opdaterede program, så dag 1 var kendt på forhånd. Her " tid til oplevelser på egen hånd" , hvad kan det bruges til ? Men vor flinke guide med det gode humør, reddede dagen med en lettere rundvisning til det centrale Wien Hotellet var udmærket, men det lå alt for langt væk fra bymidten Vinsmagningen var en katastrofe. Det tog en ½ time , vi smagte 3 vine uden brød mv. Turens absolutte højdepunkt var opførelsen af operaen "La Traviata" i gården til klosteret " Klosterneuburg." Det reddede lidt af turen, som prismæssigt var noget dyr
Date published: 2018-07-24
Rated 1 out of 5 by from Få positive ting på denne rejse - opera og klosterbesøg bar gode Desværre en skuffelse
Date published: 2018-07-23
Rated 4 out of 5 by from En oplevelsesrejse til WIENS kejserlige pragt. En skøn rejse til den meget smukke by Wien, hvor vi havde en dygtig og hjertevarm rejseleder. Overværelsen af La Traviate på det smukke Klosterneuburg var en speciel smuk oplevelse.
Date published: 2018-07-24
Rated 4 out of 5 by from En skøn musikalsk oplevelse En veltilrettelagt tur med små skønhedsfejl, bl.a. manglende tilbud søndag. Rejselederen var meget engageret og blændende til at oversætte så alle fik noget ud af det.
Date published: 2018-07-23
Rated 4 out of 5 by from Udendørsopera i Wien Operaoplevelsen var uovertruffen. Tidspunkter for ud- og hjemrejse var, specielt udrejsen var, under al kritik. Hvad ligner det, at afrejse fra København for at komme til et hotel ved 10-tiden om formiddagen, ikke kunne disponere værelset før efter kl. 1500, når første officielle aktivitet var en fælles middag kl. 1800?
Date published: 2018-07-26
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse til Wien med La Traviate på Klosterneuburg Wien med fantastisk imponerende bygninger i skøn atmosfære er en stor oplevelse. La Traviata på Klosterneuburg var en meget stor bevægende og følelsesrig oplevelse i meget smukke omgivelser.
Date published: 2018-07-29
Rated 3 out of 5 by from Wien med opera La Traviata Rejsen var ikke professionel tilrettelagt og står ikke mål med prisen for rejsen.
Date published: 2018-08-04
Rated 4 out of 5 by from En rigtig god tur til Wien. En ganske vellykket sommerrejse - med en opera-oplevelse. Rejselederen helt ok.
Date published: 2018-07-26
 • y_2019, m_3, d_23, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_da_DK, sid_ATVCB05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ATVCB05ADK