MS Rachmaninov

Der er flere steder at opholde sig på MS Rachmaninov
På Albatros’ russiske flodkrydstogter sejler vi med skibe fra Orthodox Cruise Company

På russiske flodkrydstogert sejler vi med det anderkendte russiske rederi Orthodox Cruise Company. Flåden består af motorskibe bygget specielt til flodsejlads. MS Rachmaninovs 108 kahytter og størrelsen på skibet sikrer en hyggelig rejseoplevelse og god service om bord. Der er fire dæk, hvor man finder en restaurant, en panoramasalon, bar og kahytter. Du kan nyde udsigten fra soldækket og få indblik i russisk kultur gennem skibets underholdningstilbud.

Om kahytterne
Generelt er kahytter på flodkrydstogter i Rusland små og enkelt indrettede. Alle kahytter har et stort vindue (på Lower-dæk dog et lille koøje), eget bad/toilet, aircondition samt enkeltsenge (dobbeltseng i suiterne og køjesenge på Lower-dæk) og 220 V stik (europæisk).

Udvendig kahyt på Lower-dæk
Kahyt på ca. 11 m2 med to senge og to koøjer.

Udvendig kahyt på Main-dæk, Upper-dæk og Boat-dæk
Kahyt på ca. 9 m2 med to senge og et stort vindue.

Udvendig Juniorsuite på Upper-dæk og Boat-dæk
Kahyt på ca. 18 m2 med to senge og et stort vindue. 

Udvendig enkeltkahyt på Boat-dæk
Kahyt på ca. 6 m2 med en seng og et vindue.

Særlige forhold
Rederiet oplyser, at deltagelse i krydstogtet er underlagt visse regler. Du har derfor pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Måltider om bord
Helpension på skibet er inkluderet i rejsens pris og starter med middag på rejsens første dag og slutter med morgenmad den sidste dag. Morgenmad er buffet, mens frokost og middag oftest er faste menuer. Albatros’ gæster sidder samlet i skibets restaurant, og der er faste tider for måltiderne. På enkelte udflugter medtages der frokostmadpakke fra skibet.

Vær opmærksom på, at maden er knap så luksuøs som på de oceangående krydstogtskibe. På de russiske floder serveres traditionel russisk husmandskost lavet af solide råvarer. Man bør således ikke forvente finere fransk gastronomi, men traditionel russisk mad.

Drikkevarer om bord
Kaffe og te i forbindelse med måltiderne er inkluderet. Øvrige drikkevarer skal du betale for. En flaske vin koster fra cirka 20 euro og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 3-4 euro, og spiritus koster typisk 4-6 euro per drink. Sodavand og mineralvand koster cirka 1-3 euro per flaske.

Hvad skal man pakke?
En rejse med Orthodox Cruise Company giver en frihed til at klæde sig, som man ønsker. Vi anbefaler let bomuldstøj til varme dage, men husk at medbringe en jakke og lange bukser til køligere vejr og aftenerne. Vejret i Rusland kan variere meget, så det er vigtigt at være forberedt på kulde, varme, sol og regn.

Til middagen kan man klæde sig afslappet. Det er rederiets filosofi, at man er på ferie, og der er derfor ingen “dress code”. Skjorte eller jakke til herrerne og lange bukser eller nederdel til kvinderne er dog kutyme i restauranterne. Shorts og badetøj er ikke tilladt i loungen, restauranten eller baren.

Husk gode vandresko til udflugterne i land såvel som en paraply og/eller regnjakke i tilfælde af dårligt vejr.

Skal man selv have håndklæde med?
Det er ikke nødvendigt at tage eget håndklæde med.

Underholdning om bord
På skibet findes en række underholdningstilbud. Der er musik, foredrag, sprogundervisning m.m.

Hvordan betales der om bord på skibet?
Betalingen om bord på skibet i Rusland fungerer som følger: Når skibet ligger i havn i Skt. Petersborg eller Moskva betales drikkevarer i kontanter (euro eller rubler). Under sørejsen kan man oprette en regning, så man ikke ved hvert køb i restauranten eller barerne behøver have kontanter med. Ved sørejsens afslutning, dvs. ved ankomsten til Moskva eller Skt. Petersborg, betales forbruget på sørejsen med kort (MasterCard eller Visa) eller kontant med euro eller rubler. Udgifter til ekstraudflugter bestilles om bord og betales altid kontant i euro.

Vær opmærksom på at der ved betaling med kreditkort og rubler om bord anvendes en ufordelagtig kurs. Det er derfor bedst at have euro nok med til at kunne betale kontant.

Ved udflugter i land skal man benytte rubler, da det ikke er tilladt russiske forretningsdrivende at modtage fremmed valuta. Rubler kan i dag bestilles i de fleste danske banker eller hos Forex, ligesom de kan købes eller hæves med kort i hæveautomater i Rusland.

Det anbefales, at man ikke medbringer rejsechecks, da de ofte er svære at indløse i Rusland. Der tages samtidig et højt gebyr for veksling af rejsechecks.

Hvilken valuta bruges der om bord på skibet?
Alle priser om bord opgives i euro. Husk dog at medbringe rubler til turene i land. Dette er den eneste valuta som kan anvendes i land.

Mistede værdigenstande
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gøres ansvarlig for mistede genstande.

Hvad skal der betales ekstra for om bord?
Drikkevarer, eventuelle udflugter i land ud over de udflugter, som er nævnt i dagsprogrammet, og andet personlig forbrug som fx skønhedspleje, vask og rens af tøj samt telefonsamtaler osv., er ikke inkluderet i rejsens pris.

Skal man give drikkepenge?
På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om, eller ikke er vant til, som fx skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge.

Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at man hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke personlige drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør følge og respektere. Albatros Travel giver løn til lokalguider og chauffører, men i mange kulturer er lønnen i servicebranchen afstemt efter, at man modtager drikkepenge. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er individuelle og frivillige.

Det er kutyme at betale et beløb svarende til ca. 8 euro pr. person pr. nat i drikkepenge. Det samlede anbefalede beløb kan betales i euro eller rubler og vil blive oplyst af rejselederen. Disse drikkepenge går til skibets ansatte f.eks. kahytspersonale og ansatte i restauranterne. Vores danske rejseleder oplyser om, hvordan pengene normalt fordeles.

Derudover skal man afse et samlet beløb på ca. 30 euro pr. person til drikkepenge til alle de lokale guider og chauffører, som hjælper os på de mange inkluderede udflugter. Rejselederen vil ofte tilbyde at påtage sig at indsamle og fordele disse, så deltagerne besværes mindst muligt.

Er der nogen aldersgrænse for at deltage på krydstogtet?
Personer under 18 år skal rejse sammen med voksne.

Må man ryge om bord?
Af sikkerhedsmæssige årsager må man ikke ryge i kahytter eller i restauranten. Det er kun tilladt at ryge udendørs på dækket i de afmærkede områder. Vi beder vores gæster respektere disse regler.

Skibet arrangerer ekstraudflugter i Skt. Petersborg og Moskva, som ikke er inkluderet i rejsens pris. Disse udflugter rekvireres om bord mod betaling. Det er også muligt at tilmelde sig kulturarrangementer i disse byer, ligeledes mod betaling. Programmet for ekstraudflugter og aftenarrangementer fås om bord, og vores danske rejseleder er naturligvis behjælpelig med tilmeldinger.

Rejseleder med om bord
På denne rejse medfølger i lighed med Albatros Travels øvrige rundrejser en af vores erfarne danske rejseledere. På en skibsrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Rejseformen giver nemlig mulighed for både at nyde samværet i gruppen og tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske.

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen være med på de udflugter, som er beskrevet i dagsprogrammet. Rejselederen deltager i alle de fælles ture og aktiviteter, og derudover er man naturligvis altid mere end velkommen til at henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot få en hyggelig snak.

På en skibsrejse deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god idé at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.

Udflugter i land
De udflugter, som er inkluderet i rejsens pris, vil altid være ledet af vores rejseledere i samarbejde med lokale guider og chauffører.  Skibet tilbyder ekstra udflugter ud over de inkluderede. En tur i balletten/operaen koster fx fra ca. 120 euro alt efter billettype, og øvrige udflugter koster ca. 40-70 euro alt efter indhold og varighed. Disse udflugter bestilles og betales kontant i euro om bord.

For de gæster, der måtte ønske at tilbringe tiden i land på egen hånd, er rejselederen gerne behjælpelig med at vejlede og svare på eventuelle spørgsmål.

Luftfartselskab
På enkelte af vores krydstogter har vi så stor efterspørgsel, at vi sender såkaldte “parallelgrupper” af sted. Dette sker, da vi gerne vil kunne tilbyde så mange gæster som muligt en god ferieoplevelse. Det betyder, at flere grupper kan være på samme krydstogt på samme tid. Hver gruppe har dog altid sin egen danske rejseleder.

Ofte vil Albatros i tilfælde af “parallelgrupper” være nødsaget til at flyve grupperne ud og hjem med forskellige luftfartsselskaber. I de tilfælde distribueres flysæderne altid efter “først-til-mølle”-princippet. De gæster, som bestiller først, vil derfor få den hurtigste/mest direkte flyrute.

Placering i flyet
Når vi booker flybilletter, beder vi luftfartsselskabet placere rejseledsagere ved siden af hinanden i flyet og hele Albatros-gruppen samlet. Men luftfartsselskabet afgør suverænt den endelige fordeling af flysæderne. Forespørgsler med ønske om en speciel placering, fx gang- eller vinduesplads, kan fremsættes indtil 45 dage før afrejse, men vi kan af samme grund ikke garantere, at ønsket opfyldes.

Visum til Rusland
Når man rejser til Rusland, er et visum påkrævet. Læs om, hvordan du opnår visum til Rusland her www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/rusland/visum