Cuba – en rejse gennem tiden

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Cubas historie gennem de lokales øjne. Besøg Havanna, Trinidad, Svinebugten og strandbyen Varadero, hvor du bor på et 5-stjernet hotel med all inclusive

Vi begiver os ud på en rejse, som knytter nutidens Cuba til de historiske begivenheder, der har haft størst betydning for, hvordan landet er i dag. Vi udforsker hovedstadens UNESCO-fredede gamle bydel, bl.a. med et besøg på en cigarfabrik og Havannas berømte universitet, der blev grundlagt i 1728. Vi ser også de pastelfarvede huse glide forbi fra bagsædet af en af de amerikanerbiler, der blev efterladt i revolutionens kølvand i 1959. Også Trinidad med sin enestående koloniarkitektur og brolagte gader vil efterlade et varigt indtryk. Her overnatter vi på hyggelige, private bed & breakfasts, som ligger centralt i bymidten, så atmosfæren opleves på nærmeste hold.

I Svinebugten får vi beretningen om den amerikansk orkestrerede – men mislykkede – invasion i 1961, og hvilken konsekvens den fik for Cubas udenrigspolitik. Rejsen rundes af med afslappende strandferie i Varadero på et 5-stjernet hotel med all inclusive.

 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peso convertible (CUC)

Dagsprogram
Dag 1 Billund – Havanna
Dag 2 Havanna. Byvandring i den gamle bydel og køretur i gamle amerikanerbiler
Dag 3 Havanna. Cigarfabrik, Havannas universitet og byrundtur
Dag 4 Havanna. Dag på egen hånd
Dag 5 Havanna – Trinidad. Svinebugten og overnatning på bed & breakfast
Dag 6 Trinidad. Byvandring m. bymuseum, overnatning på bed & breakfast
Dag 7 Trinidad – Cienfuegos – Varadero
Dag 8–9 Varadero. Afslapning og strandliv
Dag 10 Varadero og hjemrejse
Dag 11 Ankomst til Billund

Hoteller

Bed & breakfast i Cuba

Et bed & breakfast i Cuba er drevet af private cubanere, som har fået tilladelse til at udleje værelser i den ellers strengt statsligt drevne turistsektor. Nogle udlejer flere værelser – andre kun et enkelt værelse.
Du kommer til at bo på centralt beliggende bed & breakfasts. Du skal regne med, at du skal gå med din bagage op til et par hundrede meter fra bussen til overnatningsstedet, da gaderne i centrum kan være for smalle til, at bussen kan komme helt frem. Det er en god idé at medbringe en lommelygte.
Morgenmaden spiser du på dit bed & breakfast, indholdet kan variere, men du bliver altid mæt. Der vil oftest være frugt, brød og æg.
Nogle steder bor familien også i huset, andre steder gør den ikke – du vil under alle omstændigheder have privatliv. Hvis du skal kommunikere med dine værter, skal du regne med, at de ikke taler særlig godt engelsk. Med lidt velvilje, fagter og eventuel hjælp fra rejselederen plejer det at fungere fint. 

Værelse
Værelserne er simple, men rene. De er indrettet med dobbeltseng eller 2 mindre enkeltsenge samt aircondition eller ventilator. Der er privat badeværelse. Det kan være en god idé at have sæbe, shampoo og et lille håndklæde med hjemmefra, da der ikke er samme mængde til rådighed som på et hotel.

Meliá Marina Varadero

 • 771 værelser
 • Døgnåben reception
 • 60 meter til sandstrand
 • Buffetrestauranter og a la carte-restauranter
 • Bar
 • Elevator
 • Stor udendørs swimmingpool
 • Strand-/pool-håndklæder
 • Liggestole ved poolen og stranden
 • Modtager internationale, ikke-amerikanske kreditkort
 • Wifi mod gebyr
 • Wellness
 • Lille supermarked ved hotellet
 • Busstoppested lige uden for hotellet
 • TV på værelset
 • Minibar, som fyldes dagligt, inkl. i prisen
 • Sikkerhedsboks mod gebyr
 • Aircondition
 • Luftsvifte
 • Hårtørrer
 • Strygejern
 • Møbleret balkon/terrasse

Hotellet har en flot beliggenhed ved den nye marina i Varadero, som er yderst velegnet til en lille spadseretur. Hotellet er et all inclusive-hotel med adskillige restauranter og barer, og du har mad og drikkevarer inkluderet 24 timer i døgnet. Der er adgang til en af Varaderos fineste sandstrande (beliggende 60 meter fra hotellet via en gangbro), og der er også et flot poolområde med bar, liggestole og udsigt til marinaen. Der er fitnesscenter, et stort spaområde og wifi.

Hotellet har store, moderne værelser med god komfort og mange faciliteter. Der er udsigt mod den tropiske have. Der er aircondition, sikkerhedsboks, strygejern og strygebræt, hårtørrer, telefon, LCD-TV, trådløst internet (mod betaling), minibar, som fyldes dagligt (inkluderet i prisen) samt en møbleret balkon.

Læs mere her: www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-marinavaradero

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Havanna
Vi flyver fra Billund til Havanna.
Dag 2
Havanna. Byvandring i den gamle bydel og køretur i gamle amerikanerbiler
På tur i amerikanerbil

Vi begynder byvandringen her i det oprindelige Havanna, som kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1982. Det er velfortjent, at byen er tildelt den ærefulde titel "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et af Latinamerikas bedst bevarede byområder med et stort antal historisk vigtige bygninger og monumenter fra det 16. til det 19. århundrede. Når du går gennem de smalle, brolagte gader, forbi tunge døre i massivt træ og balkoner med smedejernsgelændere, er det let at føle sig hensat til fortiden.Vi spadserer ad Calle Obispo, som ser ud præcis som for flere hundrede år siden, lige fra brostensbelægningen på gaden til hver eneste bjælke i husene. Vores mål er Plaza de Armas, hvor vi finder det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Paladset stod færdigbygget i 1791 og blev senere, og indtil 1898, officiel residens for koloniens guvernører, kaldet capitanes generales.

Vi spadserer også gennem to af Havannas smukkeste pladser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fuldstændigt restaureret og fine eksempler på spansk koloniarkitektur. Herefter begiver vi os videre til Katedralpladsen. I 1748 påbegyndte jesuitpræster konstruktionen af den bygning, der senere skulle blive Havannas katedral. Et godt stykke ind i det 19. århundrede opbevarede man de jordiske rester af datidens fremtrædende personligheder i katedralen. Selv de påståede rester af Christoffer Columbus blev opbevaret her, fra de blev overført fra øen Hispaniola, og indtil spanierne tog dem med til Spanien, da koloniherredømmet ophørte. Pladsen foran katedralen er omkranset af store, smukke palæer, der naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skridt derfra ligger den berømte bar La Bodeguita del Medio. Det var her, Hemingway drak sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere. Efter frokost på en af Havannas restauranter bliver vi hentet i gamle amerikanerbiler. Bilerne har været i Cuba siden revolutionen i 1959 og har altså mere end 50 år på bagen – nogle endda mere end 60. Således ankommer vi standsmæssigt til den nye bydel, hvor vi kører rundt og får et indtryk af bylivet.

Dag 3
Havanna. Cigarfabrik, Havannas universitet og byrundtur
De berømte cubanske cigarer rulles i hånden

I dag besøger vi en tobaksfabrik og introduceres til, hvordan de berømte cubanske cigarer laves. Det tager ni måneder at blive tobaksruller, og det er absolut ikke alle, som består eksamenen. Man skal være den allerbedste, hvis man skal have lov til at rulle cigarer af den såkaldte eksportkvalitet, som er den absolut ypperste af slagsen. Det er imponerende at se, hvordan cigarsortereren lynhurtigt og kyndigt inddeler cigarerne efter farve og kvalitet. Efter introduktionen til cigarens verden skal vi se lidt mere af byen, og vi kører først til den asfalterede Revolutionsplads, som er overraskende stor og tom. Men der skulle også være plads til mange tilhørere, når Fidel Castro holdt nogle af sine nok så berømte maratontaler til det cubanske folk, og de kunne vare helt op til otte timer. Rundt om pladsen ligger regerings- og partibygninger, en række ministerier samt et 142 meter højt monument, som hylder republikkens fader, José Marti. Fra udkanten af pladsen kigger Che Guevara heroisk på, i form af et kæmpemæssigt mur-portræt i metal.

Turen fortsætter til Havannas universitet. Universitetet er Cubas ældste, grundlagt af dominikanermunke i 1728, men i begyndelsen af 1900-tallet blev det flyttet til sin nuværende placering i Vedado-kvarteret. De flotte bygninger i nyklassicistisk stil er fra samme periode. I dag huser universitetet 15 fakulteter og 14 forskningscentre.Efter frokost er resten af dagen på egen hånd, og der er mulighed for at køre med tilbage til hotellet eller blive ude i byen.

Dag 4
Havanna. Dag på egen hånd
Farverige Havanna

Dagen i dag kan du bruge til at spadsere rundt i byen på egne eventyr. Specielt den gamle bydel inviterer til yderligere udforskning, og du kan for eksempel lade vejen gå forbi det berømte hotel Ambos Mundos. Her boede Ernest Hemingway på værelse 511 i 1930’erne, hvor han skrev store dele af romanen ”Hvem ringer klokkerne for”. Rejselederen vil selvfølgelig være behjælpelig med forslag til dagens aktiviteter. Overnatning i Havanna.

Dag 5
Havanna – Trinidad. Svinebugten og overnatning på bed & breakfast
Det cubanske flag vajer i vinden

Vi forlader hovedstaden og sætter kursen mod Cubas sydkyst og den berømte Svinebugt, ”Bahia de Cochinos”. I april 1961 fik bugten sin plads i verdenshistorien, da en CIA-sponseret paramilitær brigade invaderede Cuba med det formål at få afsat Fidel Castro. Efter bare tre dage havde de cubanske styrker genetableret kontrollen, og denne episode blev en sort plet i USA’s udenrigspolitiske historie. Vi besøger et museum, som giver uddybende information om episoden, og spiser frokost, inden vi begiver os videre til Trinidad. Her skal vi overnatte på private bed & breakfasts. Husene ligger i Trinidads bymidte, og værelserne er udstyret med dobbeltseng, aircondition og bad/toilet.

Dag 6
Trinidad. Byvandring m. bymuseum, overnatning på bed & breakfast
Trinidad ved solnedgang
Trinidads traditionelle arkitektur fra kolonitiden er blandt de absolut mest velbevarede, ikke kun på Cuba, men i hele Latinamerika. Husenes røde teglstenstage står i fin kontrast til de blomsterrige, grønne gårdhaver. Bag de tilskoddede vinduer gemmer der sig fine møbler af kurveflet og mahogni, sirlig vægornamentering og gamle malerier. Søjler udhugget i sten, filigran-porcelæn, udskårne trædøre og støbejernsporte. Denne overdådighed gør nærmest byen til et levende museum.Vi tager på byvandring i Trinidad, der ser ud, som da spanieren Diego Velázquez grundlagde den i 1514, selv om nogle bygninger selvfølgelig er lidt ramponerede. Men arkitekturen er betagende. De store herskabsboliger og godser, som sukkerbaronerne byggede under sukkerboomet i 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokstil, som man også finder andre steder i Latinamerika. Mange af boligerne er nu omdannet til museer eller gallerier. De besynderligt formede, brolagte gader hælder mod midten for at dræne regnvandet. Vi besøger bymuseet, der huser en samling af møbler, porcelæn og brugskunst fra Trinidads blomstringstid samlet fra forskellige huse i området. Overnatning i Trinidad.
Dag 7
Trinidad – Cienfuegos – Varadero
Cienfuegos er kendt for sin arkitektur
Vi kører nordvestpå mod Varadero og stopper på vejen i Cienfuegos, hvor vi skal på byrundtur. Byen med cirka 150.000 indbyggere regnes for én af landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og placering ved en stor bugt ud til Det Caribiske Hav. Byen fungerer som en af Cubas vigtigste havnebyer og har gennem årene tjent mange penge på produktion af kunstgødning og mel, olieraffinering og fiskeri samt handel med sukker, frugt og tobak. Cienfuegos er derfor en af landets mest velhavende byer. Vores byrundtur tager os forbi Cienfuegos gamle bydel, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og det smukke Tomas Terry-teater fra 1895 med dets elegante balkoner og loftmalerier. Teatret, som stadig er i brug, er et af de ældste i Latinamerika. Vi fortsætter videre til Varadero og det 5-stjernede resort Meliá Marina Varadero.
Dag 8–9
Varadero. Afslapning og strandliv
Stranden i Varadero
To dage venter med forkælelse og afslapning. Her er en stor pool, marinaen ligger lige uden for døren, og med lækker all inclusive behøver du aldrig gå sulten – eller tørstig. Ordningen inkluderer også drikkevarer og ikke-importeret alkohol, så der er gode muligheder for at afprøve nogle af de gode cubanske cocktails.
Dag 10
Varadero og hjemrejse
Du har den første del af dagen til en sidste dukkert, inden vi kører mod lufthavnen i Havanna og starter hjemrejsen.
Dag 11
Ankomst til Billund

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund – Havanna t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse (bed & breakfast dag 5 og 6)
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost alle dage undtagen dag 4 .
 • Middag dag 7, 8 og 9
 • All inclusive på hotellet i Varadero (drikkevarer inkluderet, også cubansk alkohol)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Visum til Cuba kr. 300,-
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide (beregn ca. 30 EUR i alt)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer euro og undlader at medbringe amerikanske dollars, som veksles mod et meget højt gebyr. Det kan være vanskeligt at bruge kreditkort, så dette skal kun medbringes som nødløsning. Bemærk, at det primært er VISA, som kan anvendes, og at MasterCard kun kan bruges meget få steder. Amerikansk udstedte kreditkort kan ikke anvendes i Cuba.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagelse

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 21 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forsikring

OBS: Ved indrejse til Cuba, er det påkrævet at have en rejseforsikring, som dækker omkostninger ved sygdomsbehandling på Cuba. Du kan blive bedt om, at dokumentere dette for myndighederne i Havannas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en forsikring, der dækker dette, er det muligt, at få tegnet en i Havannas lufthavn.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from Spændende oplevelse i Havanna og Trinidad Første del af rejsen var spændende og fyldt med oplevelse og information om Cuba, og den forandring der er hastig i gang. Sidste del med badeferie på All-inclusive ferieresort kunne godt undværes. Alternativt muligt at fravælge. Netop denne del trækker meget ned i den samlede vurdering. Særligt det forhold at opholdet her var meget støjfyldt med ualmindelig høj musik (ikke Cubansk), uanset hvor man opholdt sig. Den lokale - Cubanske - guide var ualmindelig dygtig og meget vidende og informativ i enhver henseende. Hotellet i Havanna var meget fin, og det samme gælder Bed- and breakfast i Trinidad. Ferieresortet i Varadero trækker desværre meget ned.
Date published: 2016-10-15
Rated 3 out of 5 by from Et spændende land at besøge ... At se Havana og Trinidad var bestemt hele rejsen værd, det har været smukke byer på hver sin måde. Busturen på tværs af landet var også meget interessant. Den lokale guides viden og fortælleevne var meget fin. Naturen og landets frodighed er uovertruffen. Det trak dog utrolig meget ned på min opfattelse af Cuba, at rejsen slutter med et ophold på et ferie resort, som kunne ligge et hvilket som helst sted i varme lande - at stedet beskrives som afslappende dage er noget af en misforståelse, musikken gjaldede fra midt formiddag til midnat, fra højtalere overalt på hotellets område, så man bestemt ikke kunne slappe af.
Date published: 2016-10-19
Rated 4 out of 5 by from Kulturrejse med mange kontraster Spændende at se dette lidt mystiske og noget lukkede land. Fantastisk klima og spændende natur Gode steder både i Habana, Svinebugten(Trinidad) og Varadero. Fin indkvartering og gode lokalguider - specielt vores lokalguide "Osmani" God gruppestørrelse (14 stk) og ok rejseleder. Flink fyr (Thomas) - mangler efter min smag lige lidt detaljer, finish og rettidig information. Godt at kulturen i Cuba var i højsædet i stedet for kirkebesøg og museer. Mange fine kontraster på turen.
Date published: 2016-10-12
Rated 3 out of 5 by from en anderledes spændende rejse ingen af vores værter i beed and breakfast kunne et ord engelsk, ingen mulighed for at hænge noget tøj op. Rejselederen virkede lidt ukoncentreret
Date published: 2016-10-19
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk Rejse Vor rejseleder var fantastisk, fik god rådgivning og historiske oplevelser
Date published: 2016-10-20
Rated 5 out of 5 by from Cuba-en rejse gennem tiden Rejsen holdt, hvad den lovede og levede fuldt op til vores forventning.
Date published: 2016-10-12
 • y_2018, m_1, d_16, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_da_DK, sid_CURTR09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

CURTR09CDK