Fakta Cuba

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Cuba
 • Sprog Spansk
 • Hovedstad Havanna
 • Indbyggere 11, 2 mio.
 • Religion Katolicisme
 • Valuta Pesos Cubanos (CUP)
 • Areal 110.860 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Dansk tid -6 timer. Der skiftes mellem sommer- og vintertid på Cuba, som vi gør i Danmark, men fra vinter- til sommertid skiftes der 2 uger tidligere end i Danmark.
Transport i Cuba
Busser i Cuba har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa. Albatros Travel gør naturligvis alt, hvad der er muligt, for at få en god standard på vores busser.
Økonomi
Et godt måltid kan fås for ca. 100 kr. og opefter, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring, at man kan klare sig for omkring 150 kr. per dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 80-200 kr. pr. dag pr. person være tilrådeligt. Et sådant beløb kan dække drikkevarer og diverse andre fornødenheder.
Valuta og kreditkort

USD kan ikke anvendes i Cuba, så det anbefales at medbringe euro i kontanter + kreditkort. Disse veksles så til CUP ved ankomsten til Cuba (Pesos Cubanos). Du kan veksle i lufthavnen, på hotellet eller på specielle vekslingskontorer. Inden du forlader køen ved vekslingskontoret, skal vi bede dig kontrollere, at beløbet stemmer. Stort set alle priser vil være vist i CUP. Medbring gerne euro i mindre sedler, da de fleste steder kan anvendes som direkte betalingsmiddel. Euro er meget eftertragtet, da man mangler international valuta i Cuba.

Husk at veksle dine CUP tilbage til euro, inden du flyver hjem. 

Kreditkort (Visakort) kan anvendes de fleste steder, men MasterCard er ikke særlig udbredt. Vær opmærksom på, at der ofte opkræves et højt gebyr for at anvende kreditkortet som betaling og i hæveautomater. MasterCard kan kun sjældent bruges i hæveautomater, så vi anbefaler, at du medbringer Visakort (man får dog en dårlig kurs). Det vil være en god ide at medbringe flere kreditkort.

Drikkepenge

I Cuba er drikkepenge almindelig praksis i turistbranchen. Det er normalt, at man som rejsende betaler drikkepenge til buschauffører, lokalguider, hotelpiccoloer, på restauranter etc. For den almindelige rejsende kan det være svært at vide, hvor meget de enkelte personer skal have. Men med en til to CUC kommer man langt! I praksis kan det arrangeres, at rejselederen samler pengene ind for hele rejsen og sørger for, at de rigtige personer får de rigtige beløb.

Herudover vil der være en forventning om, at stuepiger, toiletpassere og andre servicepersoner, du møder på din vej, også får lidt drikkepenge. Drikkepenge fra turister er de fleste cubaneres eneste vej til den ”hårde” valuta CUC, som giver langt mere købekraft end den almindelige cubanske peso. Mange steder vil man endvidere støde på cubanere, der underholder med musik, trylleri, karikaturtegninger o.l. i håb om drikkepenge, der vil stille dem bare lidt bedre i den svære økonomiske situation, der gælder for langt de fleste af landets borgere.

Barer, caféer og natklubber samt restauranter på hoteller vil ofte lægge 10-15 % i ”service charge” oven i de givne priser. Dette vil fremgå af regningen, men derudover er det almindelig kutyme at lægge yderligere 5 % af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

Prisen på Albatros' rejser inkluderer ikke personlige drikkepenge, da det er et individuelt anliggende; og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør følge og respektere. Det skal understreges, at selvom drikkepenge er normalt, er det naturligvis frivilligt at betale. Som nævnt er det almindelig praksis.

Elektricitet
Cuba benytter 110 volt. Stikkene er af den amerikanske type med flade ben. Medbring gerne en adapter til denne type stik.
Telefon og internet

Den internationale landekode for Cuba er + 53. Det er dyrt at ringe hjem fra Cuba, check evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser for opkald fra Cuba.

Internetcaféer findes efterhånden i flere byer, men det er vores erfaring, at forbindelsen oftest er meget langsom. På 5-stjernede hoteller er der oftest adgang til wifi mod gebyr.

Hygiejne
I Cuba er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen og på landet kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan således forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke vådservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.
Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Tjek derfor de seneste rygeregler i Cuba med rejselederen.
Takt og tone

Cubanerne er generelt meget åbne og tager mod turister med et smil. Det ligger ikke til cubanerne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig ved ankomsten til landet.

Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer lokal skik og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, totalfredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.

Du kan læse mere om Cuba og cubanerne i interviewet med vores Cuba-ekspert Inge, som siger: Cuba er mit andet hjem

Cubarejser

 • Cuba – Caribiens kulturelle perle

  Oplev atmosfæren i Havanna og Cubas andre charmerende byer rundt på denne smukke ø i Caribien. Rejsen afsluttes med dejlig badeferie ved de caribiske strande

  • 5 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 22.998,–
  fra Billund
 • Maks. 24 deltagere

  Cubas kontraster – en rundrejse fra vest til øst

  Drømmerejse til Cuba med det bedste, landet har at byde på. Vi besøger både den vestlige og østlige del af øen og afslutter med sol og badning

  • 6 afrejser
  • 18 dage
  • Fra 33.998,–
  fra Billund
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere