Dansende traner i Sydsverige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Besøg tranemekkaet ved den sydsvenske sø, Hornborgasjön, og oplev tusind år gamle Varnhem kirke og klosterruiner

Busrejse

Rejs med til det sydlige Sveriges smukke natur- og kulturområder, og oplev den særlige tranedans på nært hold. I det tidlige forår flyver tranerne tilbage til ynglepladserne i det sydlige Sverige ved Hornborgasjön, mellem Vänern og Vättern i Västergötland. Stedet er en af Nordeuropas vigtigste fuglesøer og et af de få steder, hvor man kan opleve tusindvis af traner på én gang. De første traner ankommer til søen i slutningen af marts måned, og i begyndelsen af april topper antallet, hvor man kan opleve op til 20.000 traner på en dag! Med på programmet er desuden et besøg ved Varnhem kirke og klosterruiner, som i middelalderen udgjorde et spirituelt, politisk, kulturelt centrum, og som optræder i Jan Guillous bøger om Arn Magnusson, og på hjemrejsen stopper vi også ved Gudhem klosterkirke.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Svensk krone

Dagsprogram 2 dage
Dag 1
Danmark – Varnhem Kirke – Billingen, Västergötland
Dag 2
Tranedans ved Hornborgasjön

Hoteller

Hotel Scandic Billingen

Det smukke hotel Billingen er Skövdes ældste hotel, og er drevet af Scandic. Den smukke og velholdte nu fredede bygning er fra 1888 og har 124 værelser. Hotellet blev totalt restaureret i 2014.
Hotellet ligger centralt i Skövde kun 200 meter fra banegården og har bar, restaurant og et lille fitnesscenter. Der gratis wi-fi på hotellet.

Værelserne indeholder alt det man forventer af et standardhotel; et dejligt badeværelse med bruser eller badekar, hårtørrer, TV, wi-fi, parketgulv, lille skrivepult og en bekvem seng.

Scandic Billingen
Trädgårdsgatan 10
54130 Skövde
+46 500 745000

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
1.998,–
1.998,–
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Danmark – Varnhem Kirke – Billingen, Västergötland
Den storslåede Varnhem kirke og tilhørende klosterruiner

Turen starter på Sjælør Station, og efter opsamling ved Nærum Station og ved havnen i Helsingør kører vi ombord på færgen og sejler fra Helsingør til Helsingborg og kører ind i det smukke svenske landskab på den anden side af sundet. Herfra sætter vi kursen nordpå til den storslåede Varnhem kirke og tilhørende klosterruiner. Varnhem og dens klosterkirke ved foden af bjerget ​​Billingen ligger midt i Västergötland og var en gang et spirituelt, politisk, kulturelt og økonomisk center. Klostrets velbevarede omgivelser var det sidste hvilested for fire svenske middelalderkonger samt grundlæggeren af ​​Stockholm, Birger Jarl. Kirken er fra 1100-tallet og dermed næsten tusind år gammel. Historien fornemmer man stadig, især når man spadserer under kirkens romansk-gotiske buer, hvor munkenes bønner og sange engang opfordrede til refleksion. Området spiller en afgørende rolle i den svenske forfatter Jan Guillous trilogi om Tempelridderen Arn Magnusson. Kaffe med lækre kager eller sandwiches er til salg i caféen ved siden af ​​kirken. Vi kører videre til vores hotel i Skövde, hvor middagen venter.

Dag 2
Tranedans ved Hornborgasjön
Tranedans ved Hornborgasjön

Efter tidlig morgenmad kører vi ud mod Hornborgasjön, hvor tranerne venter. Årsagen til, at tranerne i årevis har rastet ved Hornborgsjön skal findes i egnens tidligere tradition for at destillere snaps på basis af kartofler, der blev dyrket af lokale landmænd. Dengang var optagningen af kartofler mere manuel end i moderne landbrugsdrift, og derfor blev der en del kartofler tilbage, og det fandt tranerne ud af. År for år er antallet af traner øget. I 1980’erne sås på de bedste dage et sted mellem 5.000 – 6.000 fugle, men i dag er antallet mere end firdoblet. Det skyldes flere faktorer, men en af de vigtigste er en intensiv og målrettet fodring af de rastende traner.

Vi skal opleve tranerne på nært hold og i stort antal på denne årstid. De fouragerer og interagerer, og helt unikt er det, når hormonerne raser og fuglene nærmest danser. Der er også mulighed for at opleve andre fugle, især andefugle, og med lidt held kommer fiskeørnen forbi. Vi kører rundt i området og oplever fantastiske udsigter over den smukke Hornborgasjö, og vi ser også stedets besøgscenter. Vi har medbragt en let frokost (frisk pastasalat med kylling, brød, smør og ost), og efter at have tilbragt en magisk tid i selskab med tusinder af traner, kører vi sydover til Gudhem kirke. Her finder vi klostret i Gudhem, som blev grundlagt i midten af 1100-tallet. Vi gør et kort stop ved klostret, som er højt og smukt beliggende med udsigt mod den lille ”bjergkæde” Billingens højder og Hornborgasjön, som vi lige har lagt bag os. Det var netop her i Gudhem Kloster, at Arns fæstemø Cecilia måtte afsone sin straf under Moder Rikissa efter at Biskop Bengt i Skara Domkirke havde lyst dem i band. Og Arn måtte afsone sin straf i Det Hellige Land som tempelridder. Ønsker man at besøge klostermuseet er prisen 20 SEK.

Sent på eftermiddagen kører vi retur til Danmark. Vi regner med at være tilbage i Helsingør ca. kl. 18:30, Nærum kl. 19:00 og Sjælør ca. kl. 19.30.          

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Der er ikke langt til på- og afstigningsstedet, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros’ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros-stil i vores komfortable busser. Alt du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag mens vores kyndige chauffør sørger for at finde vej. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Alle sæder har:
Komfortable vippestole med fodstøtte (undtaget sæde 1-4 og 33-34), klap-borde og god benplads
Sikkerhedssele
Læselamper
Stik til 220V, så telefoner og computere kan oplades under kørslen.

Alle busser har
store tv-skærme med mulighed for at vise film
musikanlæg
Køkken med kaffemaskine. Der kan derfor købes kaffe, te og kolde øl og vand om bord
mikrofonsystem til rejselederen
Klima-anlæg
”Nød-toilet”
Erfarne, venlige og hjælpsomme chauffører

Alle busser er røgfri!

Valg af sæde

På busrejser med Albatros foretager vi sædefordeling efter ”først-til-mølle”-princippet fra bussens forreste del og bagud. Hvis du gerne vil have en bestemt plads i bussen, kan du allerede ved tilmelding sikre dig den på hele rejsen.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Hvor vil du gerne sidde i bussen? Venligst kontakt os for reservation af sæde.
Sæderne 1-4 (række 1)
Koster 30 kr. pr. dag/sæde at reservere.

Sæderne 5-16 (række 2-4)
Koster 20 kr. pr. dag/sæde at reservere.

Sæderne 17-54 (række 5-14)
Koster 15 kr. pr. dag/sæde at reservere.

Sæder sælges kun for hele turen og ikke dele af turen.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 1.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
348,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Bus København – Varnhem kirke – Hornborgasjön, Skara – Billingen – Gudhem kirke – København
 • Udflugter og transport jf. Program
 • Morgenmad dag 2
 • Aftensmad dag 1
 • Frokost – picnic dag 2
 • Indkvartering på lokalt hotel i delt dobbeltværelse
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Frokost dag 1
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Fast plads i bussen: 60 kr./40 kr./30 kr. Kontakt os for ønskepladsen på tlf. 36 98 98 98 eller via mail til info@albatros.dk
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Værd at vide

På denne tur skal vi opholde os en del i naturen, og da vi ikke er herre over vind eller vejr, anbefaler vi, at man medbringer vandtæt fodtøj og et regnslag eller lign. Ikke alle steder findes der borde og bænke, og vi kan risikere at skulle sidde på diger, træstammer m.m., hvorfor en vandfast knæpude (fås fx i byggemarkeder) vil være kærkommen at sidde på. 

Helbredsstatus

Ingen strabadserende vandreture – stederne kan opleves i kort afstand fra bussen. På denne tur er det en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2450 Sjælør Station kl. 06:15

2850 Nærum Station kl. 06:45

3000 Helsingør, Ved Betalingsanlægget ved færgerne (Forsea Ferries), Færgevej 8 kl. 07:15

 

Hjemkomststeder og -tider

18:30                  Helsingborg - Helsingør
19:00                  Nærum
19:30                  Sjælør

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Sverige på 24 timer Turen viser Sveriges smukke natur og lidt historie. Naturen er flot dækket ind med Hornborgasjön og tranerne og andre fugle. Den historiske del kan nyde godt af en opgradering. Fx en bedre introduktion til Jan Guillous roman om tempelridderen Arn og korstogene og klosterlivet generelt.
Date published: 2023-04-04
Rated 3 out of 5 by from God rejse men med en dårlig start på busturen Rejsen er bestemt godt sat sammen, hotel er godt, Hornborgasjøen et flot sted med mange fugle. tak. Det er bare ikke morsomt, at have bestilt og betalt for faste pladser i bussen, som ikke var reserveret til os, da vi står på. .
Date published: 2023-04-03
Rated 2 out of 5 by from Tranetur. Guide og chauffør, var til fem stjerner. Guiden var inde i sit stof og formidlede charmerende. Hotellet var udmærket. Bare lidt pudsigt at bo i kælderen med vinduer højere oppe end egen højde. Maden veltillavet, men svenskere er stadig ikke gode til brød. De to stjerner skyldes usmidigheden ved at min hospitalsindlagte datter ikke kunne byttes med min veninde. En umådelig rigid og usmidig behandling. Vi fortrød vi ikke bare tog veninden med uden at sige det.
Date published: 2023-04-02
Rated 4 out of 5 by from Fin tur og en stor oplevelse Det var en to dages tur med tranerne som højdepunktet alt fungerede fint
Date published: 2023-04-02
Rated 5 out of 5 by from En godt tilrettelagt tur Vi havde en dejlig tur med en god chauffør og en god guide.
Date published: 2023-04-02
Rated 5 out of 5 by from En godt tilrettelagt rejse En rejse der levede fuldt op til vores forventninger både mht antallet af traner og vejret. Hotellet var vældig godt og middagen rimelig. Al service i topklasse
Date published: 2023-04-02
Rated 3 out of 5 by from En god og lærerig oplevelse Guiden var entusiastisk, vidende og en god formidler.
Date published: 2023-04-01
Rated 4 out of 5 by from En spændende natur oplevelse. Rejselederen havde stor vidende om de steder vi besøgte.
Date published: 2023-03-31
 • y_2023, m_10, d_2, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_80
 • loc_da_DK, sid_SEBUS01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser