Afrika

Afrika er Saharas oceaner af sand, himmelstræbende, snetoppede Kilimanjaro, ufremkommelig jungle og endeløse savanner.

Egyptens pyramider og templer fortæller, at verdens første skriftkultur opstod i Afrika. Det moderne, urbane liv galopperer i kosmopolitiske Nairobi, mens traditionelle patriarkalske og matriarkalske kulturer stadig lever med naturen som tætteste allierede.

Areal 30 mio. km²
Antal indbyggere 1,1 mia.
Største lande (efter indbyggertal) Nigeria – 182 mio. Etiopien – 99 mio. Egypten – 88 mio. DR Congo – 79 mio. Sydafrika – 54 mio.
Vidste du?

at Afrika er menneske­hedens vugge? Der er fundet 7 mio. år gamle beviser på menneskets tilstedeværelse på kontinentet!

at Afrika er det eneste kontinent, hvor Ækvator og nulmeridianen krydser veje?

Forunderlige Afrika

Afrika er verdens næststørste kontinent, og måske det mest forskelligartede. 900 millioner mennesker befolker kontinentet fra faraonernes Egypten til smukke Cape Town for foden af Taffelbjerget i Sydafrika; fra hippe Senegal i vest til østvendte Kenya, der slår alle rekorder i både dyreliv og stammefolk. Eksotiske Afrika har altid inspireret fantasien hos europæerne og tiltrukket eventyrere fra nysgerrige Livingstone til koloniherrer på jagt efter billig arbejdskraft, billige råvarer og naturligvis magt og prestige. De gode, gamle grækere kaldte alt syd for Sahara for Etiopien, og de enorme mængder af ukendt land fremkaldte forestillinger om uhyggelige uhyrer og særprægede, menneskelignende skabninger.
En løve tager sig en slapper i Kruger Nationalpark

At rejse i Afrika

En af de klassiske måder at rejse på i Afrika er safari. Intet kan måle sig med at se de vilde dyr, vi kender fra zoologisk have og tv’s dyreprogrammer, i deres naturlige omgivelser. En tur i firhjulstrukket jeep mellem giraffer, gnuer, zebraer og de berømte ”Big Five”: løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel er den ideelle måde at opleve den storslåede, afrikanske natur og giver garanti for en uforglemmelig ferie. Det østlige og sydlige Afrika med lande som Kenya, Tanzania, Zimbabwe og Sydafrika er et slaraffenland af spændende nationalparker, hvor de mange forskellige dyrearter er godt repræsenteret, så der er gode chancer for at få set dem alle.
Landjordens største dyr i Amboseli Nationalpark

Går interessen i retning af historie og højtudviklede gamle civilisationer, må man gøre Egypten til mål for sin rejse og komme ind på livet af Kleopatra, Tutankhamon og den store sfinks i Giza. Det hele kan opleves på en rundrejse, evt. med et krydstogt på Nilen inkluderet. Det afrikanske kontinent har naturligvis meget mere end dette at byde på, bl.a. de skønne, palmeomkransede sandstrande på Seychellerne og Kenyas kyst mod Det Indiske Ocean.

Også golfrejser kan det blive til. Her er især Sydafrika med det milde klima og de gode golfbaner en god destination.

Vil du vide mere om at rejse i Afrika, så læs Sørens blog fra det sydlige Afrika

Sfinksen og kefren-pyramiden i Giza

Afrikarejser

 • Livet på Nilen – Cairo og minikrydstogt fra Luxor til Aswan

  Kom med på rundrejse til Egyptens højdepunkter med fire dages krydstogt på Nilen og besøg i de egyptiske hovedbyer Cairo, Luxor og Aswan.

  4,5
  • 9 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 14.998,–
  fra København
 • Big Five Safari på Ranger Camp

  Oplev det alsidige land med masser af Big Five-safari, historiske Pretoria og Soweto

  4,7
  • 05-12-2023
  • 10 dage
  • 15.998,–
  fra København
 • Kongebyer og strandliv på den store Marokkorundrejse

  Tag med på en sanselig kulturrejse til de gamle kongebyer og de sagnomspundne Atlasbjerge efterfulgt af skønt og afslappende strandophold i badebyen Agadir.

  • 2 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København