Nordamerika

Fra højstemt countrysang til medrivende gospel og tusind afarter af jazz.

Nordamerika har mange stemmer og mange kulturelle indflydelser – fra de multietniske metropoler i Guds eget land til paradis-destinationer for alpinister og adventurefolk i Canada. En rejse til Nordamerika er en rejse gennem øde vildmarker, støvede ørkenlandskaber, frodige tropeskove og iskolde gletsjerlandskaber. Men også gennem nogle af verdens mest interessante og pulserende storbyer.

Areal 24,2 mio. km²
Antal indbyggere 360 mio.
Største byer (efter indbyggertal) New York City – 8 mio. Los Angeles - 4 mio. Chicago - 2,7 mio. Toronto - 2,7 mio. Houston - 2,1 mio.
Vidste du?

at Canada er hjemsted for ca. 60% af hele verdens søer? Man mener, at der er cirka 2 mio. søer i landet.

at verdens travleste lufthavn, Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport, ligger i staten Georgia i USA?

Nordamerikas geografi

Nordamerika er kontrastfyldt med multietniske storbyer, storslået natur, øde vildmarker, et væld af kulturelle seværdigheder og forlystelser i verdensklasse. Det nordamerikanske kontinent ligger på den nordlige halvkugle, øst for Stillehavet, vest for Atlanterhavet, syd for det Arktiske Hav og nord for det sydamerikanske kontinent. Nordamerika dækker et areal på 22.227.450 km² og er dermed det tredjestørste kontinent i verden, kun overgået af Asien og Afrika.
Route 66

Canada

Den store Jasper Nationalpark i Alberta i Canada er en halv gang større end Sjælland. Foruden eventyrlige landskabsscenarier er der i Jasper som næsten overalt i verdens næststørste land rig lejlighed til at stifte bekendtskab med et fascinerende dyreliv: sorte bjørne, antiloper, prærieulve og mange andre dyr, som man gør klogest i at betragte på afstand. På ferien i Canada skal man heller ikke gå glip af nabonationalparken Banff eller den smukke Icefield Parkway, der forbinder de to. Ligesom man heller ikke bør snyde sig selv for Rocky Mountains’ knejsende tinder, flotte bjergsøer, stormende floder og muligheden for at komme helt tæt på flere bjørne og bisonokser. Storbyer er der naturligvis også i Canada. Toronto er Nordamerikas femtestørste by og med mere end 80 etniske grupper, 170 nationaliteter og over 100 forskellige sprog er Ontario-provinsens hovedstad desuden en af de mest multikulturelle byer i verden. Foruden multikultur kan man blandt andet opleve det imponerende Canadian National Tower, som med sine 553,3 meter var verdens højeste bygningsværk, indtil Burj Khalifa i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater stod færdigt i 2010.
Brun bjørn i Banff Nationalpark i Canada

USA

Nabolandet USA er også kendt for millionbyernes imponerende skylines, og synet af Empire State Building og Chrysler-bygningen, der skyder op mellem hundredvis af tårnhøje kontorbygninger i glas og stål, er til stadighed et imponerende syn. New York er dog meget andet end flunkende arkitektur – det er også stjernekunst på nogle af verdens bedste museer og gallerier, det er også dyb undergrund, et slaraffenland for shopaholics og et natteliv, der ikke går til ro, før længe efter New York Times er blevet delt ud. USA skal også opleves for det traditionsrige og meget ”europæiske” New England og storbyen Boston. For Rocky Mountains og det vilde vesten med staterne Idaho, Montana, Wyoming og Colorado. For præriestaterne Kansas, Nebraska og South Dakota, med Mount Rushmore med det kendte monument af de fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt. Man skal rejse til USA for den gamle gangsterby og spændende arkitektoniske laboratorium Chicago, som huser USA’s højeste skyskraber. For Stillehavskysten med dens hvaler, delfiner og søløver. For musikken i New Orleans, Nashville og eller Memphis, Tennessee. Eller for Californiens spændende ørkener, nationalparker og glamourøse Hollywood-hoteller.
Gejser i Wyoming

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Nordamerika­rejser

 • New York, New York - Start spreading the news!

  En eventyrlig rejse til en af verdens mest fascinerende og pulserende storbyer. ”Start spreading the news, I'm leaving today…”

  4,5
  • 3 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Solskinsstaten Florida

  11 dages historie, kultur, oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: Solskinsstaten Florida

  4
  • 3 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 19.998,–
  fra København
 • På opdagelse i Cascadia

  En billedskøn rejse fra Seattle til Vancouver Island og Vancouver med betagende kystlandskaber som rejseledsager

  4,2
  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 24.998,–
  fra København
 • Canada og Rocky Mountains

  Fra Calgary til Vancouver med nationalparker, gletsjere, søer og hyggelige bjergbyer

  4,4
  • 3 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 25.998,–
  fra København