Det klassiske England – stormagt i tusind år

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Storslået rundrejse med Sydenglands højdepunkter – fra Stonehenge og kongefamiliens Windsor til Barnabys landsbyer og Churchills fødested Blenheim Palace

Englands tusindårige historie som verdens magt- og kulturcentrum er til at føle på! På denne populære Albatrosrejse i Sydengland oplever vi alle de store højdepunkter, bl.a. det mystiske Stonehenge, romernes by Bath og Winston Churchills storslåede fødested, Blenheim Palace. Vi besøger også Shakespeares fødeby, Stratford-upon-Avon, og de kongeliges Windsor Castle, som Vilhelm Erobreren byggede efter at have besejret den sidste viking i slaget ved Hastings. I Portsmouth – Charles Dickens’ fødeby og hovedkvarter for Royal Navy – oplever vi Lord Nelsons krigsskib HMS Victory og hører om søslagene, som ændrede verdenshistorien.

Turen går gennem Sydenglands idylliske og storslåede landskaber, hvor bekendte landsbyer ligger som perler på en snor. Vi kender dem ganske godt, men under helt andre navne fra romaner og talrige tv-serier. Midt i disse landskaber ligger den traditionsrige universitetsby Oxford, hvor vi følger i Inspector Morses fodspor og oplever de miljøer, som danner ramme om den engelske krimiserie.
Undervejs bliver der naturligvis også tid til at fordøje de mange indtryk over en pint eller to på nogle af de traditionelle pubber og tid til at tale om den fremtid, som venter den stolte stormagt i fremtidens Europa.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Britiske Pund

Dagsprogram 7 dage
Dag 1
København – London. Inspector Morses Oxford
Dag 2
Windsor og Windsor Castle samt Barnaby og Agatha Christies Thames Valley
Dag 3
Broadway, Chipping Campden og Cotswolds
Dag 4
Blenheim Palace og Stratford-upon-Avon
Dag 5
Romernes dejlige by Bath
Dag 6
Stonehenge, Salisbury og Bournemouth
Dag 7
Bournemouth – Portsmouth. Hjemrejse fra London

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.498,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
9.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – London. Inspector Morses Oxford
Merton College i Oxford der er grundlagt i 1264

Vi flyver fra København og ankommer til London først på formiddagen.

Efter ankomsten til England sætter vi kursen mod Oxford. Selvom vi ikke er langt fra London i kilometer, er Oxford en helt anden verden – universitetsverdenen. Oxfords ubestridte centrum er det berømte universitet, hvis smukke fakultetsbygninger ligger spredt ud over byen. Vi begiver os ud på en hyggelig byvandring i selskab med rejselederen, der levende beretter om byen. Oxford University er det ældste universitet i den engelsktalende del af verden og blev allerede omtalt i litterære kilder fra 1200-tallet. Nogle af bygningerne er fra denne tid, blandt andet St. Edmund Hall og kollegierne University College, Balliol og Merton. Selve bykernen minder ved første øjekast om enhver anden hyggelig engelsk provinsby, var det ikke for de mange boghandler, forlag og studerende, der afslører byens hovederhverv: vidensindustrien.

I denne berømte universitetsby skal vi følge i Inspector Morses fodspor og opleve nogle af de velkendte miljøer fra den engelske krimiserie, der er baseret på Colin Dexters bøger. Der er mulighed for at besøge Morses favoritpub, The Eagle and Child, der førhen var et populært mødested for forfattere som J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis og andre medlemmer af den litterære Inkling-gruppe, der over en pint eller to mødtes og diskuterede deres eventyrlige litteratur i 1930’erne og 40’erne.

Herefter går turen østpå , hvor vi indkvarteres på et godt hotel beliggende  øst for Oxford, i området omkring Hemel Hempstead, de første to nætter. Her spiser vi vores første middag sammen.

(Dagens kørsel 150 km, køretid ca. 2:15 t.)

Dag 2
Windsor og Windsor Castle samt Barnaby og Agatha Christies Thames Valley
Soldater ved Windsor Castle

Vi kører til Windsor, hvor der er mulighed for en lille gåtur i den hyggelige by. Windsor har mange små butikker, historiske pubber og ikke mindst det berømte Windsor Castle. På den anden side af floden Themsen ligger Eton, der især er kendt for den private drengeskole Eton College, hvor kronPrins William og Prins Harry er uddannet fra. Gadebilledet præges af drenge i skoleuniformer med Eton-flipper og kjolejakker.

Vi besøger en af Englands mest populære attraktioner, Windsor Castle, som ligger smukt placeret over byen. Slottet blev grundlagt af Vilhelm Erobreren i det 11. århundrede og er både det ældste og største slot i Storbritannien. Slottets ældre dele efterlader stadig indtrykket af den middelalderborg, der oprindeligt skulle forsvare normannernes herredømme over Sydengland. Gennem tiderne har slottet undergået store forandringer, og den oprindelige voldgrav er blevet sløjfet.

Windsor fik sit nuværende udseende i første halvdel af 1800-tallet og blev efter en brand i 1992 restaureret for mere end 400 millioner kroner. Windsor var i mange år Dronning Elizabeth og Prins Philips favoritslot og de opholdt sig ofte på slottet, der blandt andet rummer fine porcelæns- og kunstsamlinger af anerkendte malere som Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo og Holbein. Det imponerende slot huser også State Apartments, Dronning Marys dukkehus og St. George-kapellet i smuk gotisk stil, hvor flere af Englands monarker ligger begravet.

Dagen fortsætter såmænd i hælene på kriminalkommisær Barnaby. Vi kommer forbi mange af de små hyggelige landsbymiljøer, som har været rammen om den populære tv-serie, hvis engelske titel er ”Midsomer Murders”. Her ligger små, kønne cottages af sten omgivet af lige så velplejede haver, der afslører englændernes store kærlighedsaffære med havekulturen. Det er om muligt mere idyllisk end i tv!

Når det nærmer sig frokost stopper vi naturligvis ved en hyggelig pub, så man eventuelt kan vælge at spise en traditionel engelsk frokost og nyde en pint. Turen bringer os tillige gennem Warborough, hvor pubben Six Bells ligger. I serien kendes denne som The Black Swan i landsbyen Badger’s Drift, og nærved ligger Wallingford, der optræder som byen Causton i tv-serien.

Vi går en tur i de smukke kulisser for "Midsomer Murders" i den lille middelalderby ved Themsen, der på trods af sin begrænsede størrelse har både butikker, historiske pubber, en slotsruin, et bymuseum og et kirkekor – Wallingford Parish Church Choir – der i 2011 blev kåret som Englands mest populære, og som naturligvis også har optrådt i ”Midsomer Murders”. Det var også her i området, at Agatha Christie boede. Sent på eftermiddagen kører vi retur til vores hotel, hvor vi spiser en god middag.

(Dagens kørsel 130 km, køretid ca. 2 t. 15 min.)

Dag 3
Broadway, Chipping Campden og Cotswolds
Kuperede, grønne landskaber ved Cotswolds

Sydengland når det er bedst: Vi bruger en hel dag på at opleve enestående landskaber og typisk engelsk landsbyidyl. Turen går gennem det bakkede Cotswolds – udnævnt af den engelske regering til ”Area of Outstanding Beauty.” Cotswolds dækker et areal på omkring 2.000 km², som præges af gamle bøgeskove og grønne enge oven på den bakkede undergrund af kalksten, der i tidernes morgen blev dannet langt under havets overflade. Kalk er et forholdsvist porøst materiale, som tiden har formet til ganske enestående landskaber. Indimellem de kuperede, grønne landskaber med græssende får og levende hegn ligger små landsbyer med kirker og kurvede sving.

Vi starter i den lille landsby Broadway, hvor man kan være heldig at møde kendisser fra storbyen London, der måske tilbringer et par dage væk fra storbyen på byens stolthed Lygon Arms Hotel. I byen er der også tid til at kigge i de små butikker på High Street.

Derefter fortsætter vi til Chipping Campden, hvor mange af byens huse er bygget af kalksten fra undergrunden, den såkaldte Cotswold-sten. Her går vi en byvandring og ser blandt andet på uld-kirken, der er opført for overskuddet af den lukrative uldhandel, og vi ser de tidligere fattighuse, som i dag er lavet om til små hyggelige, private boliger. Her kan også indtage frokosten, på egen hånd i en af de hyggelige pubs. 

Nogle kan måske genkende landskabet og stemningen fra vinterscenerne i filmen Bridget Jones’ Dagbog, der blev optaget i en af de nærliggende landsbyer.

England er verdenskendt for sine fantastiske besøgshaver, og der findes over 3.800 haver som modtager interesserede. Vi inviterer indenfor i en af disse haver, fx Bourton House ved Chipping Campden. Selve ejendommen har historie tilbage til slutningen af 1500-tallet, men haven er forholdsvis ny. Huset har været ejet af alt fra en advokat i 1598, et barnebarn af en af Oliver Cromwells generaler og efter en auktion i 1953, gik ejerskabet gennem mange hænder før det i 1983 overgik til Paice familien som siden 1987 har formået at forandre det som var blevet til et vildnis til en af de mest pragtfulde haver. Det er ikke underligt at haven har vundet mange priser, blandt andet ”Garden of the year” og med på listen over vigtige attraktioner i området. De traditionelle engelske haver er altid en oplevelse. Her kan vi i ro og fred nyde de mange forskellige træer og buske, smukke sandstensbelægninger og flotte gamle mure. Det hele kombineres med en typisk engelsk oplevelse, nemlig den traditionelle cream tea, som består af te ledsaget af engelske scones med syltetøj og "clotted cream", der er meget tyk fløde. (Skulle haven af nogen årsag være lukket, besøger vi naturligvis en af de andre spændende haver) Senere kører vi Gloucester og Cheltenham, hvor vi skal tilbringe de næste to nætter på et hyggeligt hotel. Vi spiser aftensmad på hotellet.

(Dagens kørsel 300 km, køretid ca. 3 t.)

Dag 4
Blenheim Palace og Stratford-upon-Avon

Dagens første stop er det imponerende Blenheim Palace, der blev bygget i engelsk barokstil i 1705-24 som en gave fra det engelske parlament til John Churchill – den 1. hertug af Marlborough. Ni generationer senere blev en anden Churchill – med fornavnet Winston – født i et af paladsets soveværelser som barnebarn af den 7. hertug af Marlborough. Den kommende premierminister boede ikke selv i paladset, da arvefølgen fulgte hans onkel, og den dag i dag bebos paladset stadig af Marlborough’erne, nærmere bestemt den 12. hertug i rækken.

Som det er tilfældet med mange af fortidens slotte og herregårde, kan landbrugsdriften ikke bære alle byrder, og man må derfor slå dørene op for besøgende, sælge souvenirs og leje ud til filmoptagelser. Både Harry Potter og flere af Indiana Jones-filmene er optaget her. I 1987 blev paladset optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Efter en spændende rundvisning fortsætter vi til den charmerende by Stratford-upon-Avon, der nok mest er kendt som Shakespeares fødeby med den idylliske beliggenhed ved Avon-floden. Vi ser Shakespeares fødehjem og fordyber os i Shakespeares liv og levned. Den berømte dramatiker blev født i 1564 i et kønt bindingsværkshus som søn af en rådsmand og handskemager.

I 1584 begyndte han sin karriere på teatrene i London, hvor han var aktiv indtil omkring 1613. Herefter vendte han tilbage til Stratford-upon-Avon og døde tre år senere. William fik tre børn med Anne Hathaway, men tredje generation fik ikke børn, hvorfor Shakespeare ikke antages at have nulevende efterkommere. Der vil være mulighed for at spise frokost i byen, inden turen går tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.

(Dagens kørsel 115 km, køretid ca. 2:45 t.)

Dag 5
Romernes dejlige by Bath
De romerske bade i Bath

Fra morgenstunden går turen sydover til Bath i det engelske grevskab Somerset. Byen, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, blev oprindeligt grundlagt af romerne, som byggede bade ved udspringene af områdets varme kilde. Byen regnes af mange for at være en af Englands mest charmerende byer. Her vandrer man blandt smukke georgianske bygninger, og byen emmer af historie, arkitektur og ikke mindst en vidunderlig atmosfære. Englands første kongekroning fandt også sted i Bath år 973. Mange forfattere og store kulturpersonligheder er ligeledes blevet inspireret af den smukke by, som ses omtalt i deres værker. Heriblandt den britiske forfatter Jane Austen (1775-1817), der boede i Bath i begyndelsen af 1800-tallet, og som har ladet flere historier udspille sig her. I 1700-tallet genopdagede briterne Bath, der blev en populær kurby for kongelige og adelige – og nu er det vores tur til at opleve dens skønhed.

Vores rejseleder tager os med på en rundvandring blandt byens kurvede gader med de fine georgianske huse og afslutter rundvandringen ved de romerske bade. Herefter er der tid på egen hånd, og de som har lyst, kan besøge de romerske bade.
Den berømte kilde der sprøjter 1.170.000 liter 46 grader varmt vand ud i døgnet, blev betragtet som hellig og tilskrevet gudinden Sulis Minerva. Et fantastisk tempel blev rejst til hendes ære, og i tilknytning hertil blev der bygget en veritabel svømmehal med et bassin med en dybde på hele 1,6 meter, som var en attraktion i hele det nordlige Romerrige. (Entré: 26£ – January 2023)

Vi overnatter i nærheden af Bristol og spiser en fælles middag.

(Dagens kørsel 105 km, køretid ca. 1:40 t.)

Dag 6
Stonehenge, Salisbury og Bournemouth
Forhistoriske, mystiske Stonehenge

Efter morgenmad kører vi til det forhistoriske Stonehenge-monument på Salisbury Plains, der ligeledes er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Konstruktionen af opretstående sten, som dækker et område på omkring 110 meter i diameter, tjente oprindeligt som et rituelt anlæg, hvor religiøse ceremonier blev udført.

Stenenes geografiske orientering i forhold til solopgang ved midsommer og midvinter tyder på, at også solen blev tilbedt her. Det imponerende anlæg kan dateres helt tilbage til 3.000 år før Kristi fødsel. Rejselederen viser os den ydre cirkel, hvorpå der ligger store overliggere, og fortæller blandt andet historien om de såkaldte bluestones i indercirklen, der er blevet transporteret flere hundrede kilometer fra Wales. Stonehenge er ikke kun en bygningsmæssig bedrift, men også omgærdet af ikke så lidt mystik – området er rigt på andre rituelle anlæg fra den sidste del af stenalderen samt store gravhøje fra begyndelsen af bronzealderen.

Efter dette historiske tilbageblik vender vi tilbage til nutiden, hvor vi på egen hånd spiser frokost i katedralbyen Salisbury. Efter frokost besøger vi den kendte og meget spændende katedral Salisbury Cathedral, der af mange er kendt fra Ken Follets bog "Jordens søjler" (i bogen hedder katedralen Kingsbridge Cathedral, men Follett har udtalt, at Salisbury-katedralen var forlægget til den fiktive katedral). I Salisbury-katedralen kan vi se et eksemplar af den berømte Magna Carta. De engelske konger, herunder kong John, havde gennem 1000-tallet været særdeles magtfulde, og ville gerne bestemme over kirken. Dette betød en række krige og ikke mindst stigende skatter og afgifter, hvilket ledte til oprør mod den tyranniske kong John. Man ønskede, at kongen skulle være underkastet og bundet af loven, og i sommeren 1215 underskrev kongen Magna Carta med vidtrækkende indrømmelser, der blev starten på det engelske parlamentariske system.

Herefter sætter vi kurs mod Bournemouth, som er kendt for at have Englands bedste klima og nogle fantastiske strande. Men Bournemouth frister også med gode shoppingmuligheder – hvad enten man er til traditionelle engelske high street-kæder eller mere eksklusive butikker. Bournemouth tiltrækker hvert år mere end 5,5 millioner besøgende, og med de svajende palmetræer langs kystvejene og de mange restauranter og barer emmer byen da også af feriestemning. Middag er i dag på egen hånd i Bournemouth og til dem som har lyst, kan man tage med rejselederen på en uformel vandring i området og eventuelt slutte af med at spise middag på en lokal pub.

(Dagens kørsel 176 km, køretid ca. 2:40 t.)

Dag 7
Bournemouth – Portsmouth. Hjemrejse fra London

Morgenmaden indtages på hotellet, og derpå går turen til Charles Dickens charmerende fødeby, Portsmouth, hvor den kongelige engelske flåde, Royal Navy, har sit hovedkvarter, og hvor vi også finder verdens ældste tørdok.

Den engelske flåde har en lang historie: Flåder og krigsskibe eksisterede helt tilbage i 900-tallet, men den selvstændige, professionaliserede Royal Navy, som stadig eksisterer i dag, blev dannet i 1500-tallet under Henrik VIII. Fra sidst i 1600-tallet og helt op til slutningen af 2. Verdenskrig var den engelske flåde verdens stærkeste, og vi danskere fik selv demonstreret Royal Navys styrke ved slaget på Reden i 1801, hvor den med Lord Nelson ved roret ødelagde størstedelen af den danske flåde. Det skal dog siges, at det gik for at være et af Nelsons sværeste slag.

Målet er ”Historic Dockyard” i byens hjerte, hvor vi skal se et af de historiske skibe og høre om fortidens store søslag, herunder HMS Victory, der deltog i slaget ved Trafalgar i 1805 med den berømte Lord Nelson. Efter en historisk dag er der god tid til frokost på egen hånd, og måske et par sidste indkøb, inden vi kører til lufthavnen.

(Dagens kørsel 204 km, køretid ca. 2:40 t.)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.100,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - London t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Entréer og aktiviteter (værdi kr. 1.150,-)
 • Indkvartering på godt hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad hver dag og 5 middage
 • Eftermiddagste dag 3
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkevarer
 • Entré til de romerske bade i Bath
 • Personlige drikkepenge f.eks til chauffør (beregn ca. 5£ per person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Brexit

Med valget i England i december 2019 er Storbritanniens udtræden af EU, det såkaldte Brexit, nu en realitet. Dette kan få betydning for indrejse til England og Skotland. Hvilke konsekvenser dette Brexit måtte medføre vides ikke, men så snart der er ændringer informerer vi naturligvis kunder, der har booket en rejse med os, samt opdaterer vores hjemmeside.

Elektricitet

Danske el-apparater kan normalt kun bruges i Storbritannien ved hjælp af en adapter (kan købes både i Danmark og i Storbritannien). Ofte går det dog på visse hoteller at bruge stikket på badeværelset, der er beregnet til barbermaskine. Vi anbefaler dog, at man har en adapter med på rejsen.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hoteller

Vi har forsøgt at planlægge rejsen, således at vi slipper for at skulle skifte hotel hver dag. For en god ordens skyld, vil vi nævne, at dette naturligvis betyder, at man enkelte gange kan opleve at køre det samme stykke vej til og fra hotellerne. Men dette opvejes til fulde af de tidsmæssige fordele, da vi på den måde undgår at skulle skifte hotel, tjekke ind og ud og pakke bagagen to gange ekstra. Alle hoteller er af god mellemklasse og der serveres glimrende morgenmad og middag hver aften på hotellerne.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 26 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Drikkepenge

Det er normalt kutyme, at man giver drikkepenge til buschauffører på rejsen. Vi anbefaler ca. 5-7£ for en uge pr. person.

Øvrige drikkepenge forekommer i forbindelse med køb af drikkevarer osv., her er det kutyme, at man runder lidt op ud fra købsbeløbet.

Mere om England

Her kan du få mere at vide om England: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/england
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Fly

Denne afgang er lagt til salg under forbehold for indkøb af fly. Da vi ikke kender den fremtidige situation på flymarkedet har vi taget udgangspunkt i et forholdsvis uændret flymarked. Måtte der således komme drastiske ændringer i flytider eller flyselskab, meddeles dette. Måtte der være større ændringer er allerede indbookede kunder naturligvis berettiget til fri annullering. Skulle det helt usædvanligt ske at vi ikke kan få en bestemt flyafgang vil vi naturligvis tilbyde ombooking til nærliggende dato. 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse. Dejlig rundrejse med mange oplevelser undervejs. Vores rejseleder var udover at være serviceminded meget vidende om engelsk historie og meget vidende om alle de seværdigheder, byer og områder, vi besøgte. Omdelte materiale til os i bussen om den kommende seværdighed, så vi var “klædt på” inden besøget.
Date published: 2023-05-26
Rated 4 out of 5 by from God rejse Rejsen var god men meget buskørsel.
Date published: 2023-05-25
Rated 3 out of 5 by from Fantastisk historisk tur Turen og seværdighederne var utroligt spændende og godt valgt. Kombinationen mellem de små og store ting var vel tilrettelagt. Hotellerne var af en efter vores smag for dårlig standard. Man fik det indtryk at de var valgt for billigt og de lå dårligt for selve rundrejsen hvilket gav turen unødig lang bustransport. Flere dage var der den dobbelte tid i bussen i forhold til det angivne i rejsebeskrivelse. Dette gav lidt for lidt tid ved seværdighederne og var trættende. Rejsebeskrivelsen angav f.eks. 2 timer i bus og det endte med 4 timer. Maden der var arrangeret var af en relativ dårlig standard. Den bar præg af at være valgt fordi den var billig. Guiden var sød og professionel, men ind i mellem også lidt træt og uinspireret når han fortalte om seværdighederne og guidede. Vi kunne godt have ønsket lidt flere oplysninger og mere historiske oplysninger under de alt for lange bustransporter. Vi købte selv opgradering på hotellerne og gik ud at spise i byen hvor det var muligt. Det var ikke forventningen hjemmefra.
Date published: 2023-05-25
Rated 3 out of 5 by from Fantastisk rundrejse, men oplyste buskørsels-tider er bevidst manipulerede! Spændende steder, men savnede Whinchester, Hovedstaden inden London. Kompetent rejseleder. Fejlagtig planlægning, hvor busturene til tider var mange timer længere dagligt end anvist!
Date published: 2023-05-25
Rated 4 out of 5 by from Sydvestengland for første gang En god og indholdsrig rundrejse i godt vejr.
Date published: 2023-05-24
Rated 3 out of 5 by from Gode kulturelle oplevelser med al for megen buskørsel Rejsens kulturelle indhold var meget spændende og vi modtog fin skriftlig information undervejs. Dog var der meget lang ventetid ved Windsor, selv om der var booket billet til kl. 10, kom vi først ind kl. 11.15. Vi havde meget behagelig rejseleder og gode buschauffører. På det første hotel var der kun afsat en time at spise i, maden var dog ikke altid klar til tiden. Den ene dag var der ikke nok til alle. Ifølge. program skulle første dags buskørsel vare ca. 2:15 t, men var på 4:30 t. Anden dags buskørsel iflg. program ca. 2:15 t, men var på 4:15 t. Tredje dags buskørsel iflg program ca. 2:20 t, men var på 4:05 t. Fjerde dags buskørsel iflg. program ca. 2.45 t, men var på 3.30 t. Dette var alt for meget, da vi valgte rejsen pga den relativt korte transporttid med bus. (Køresyge)
Date published: 2023-05-24
Rated 4 out of 5 by from En rejse rig på spændende indtryk Vi så rigtig mange kulturhistoriske højdepunkter som vores kompetente guide sikrede vi fik mest muligt ud af. Men der var meget buskørsel de første dage. Bestemt en tur der kan anbefales.
Date published: 2023-05-24
Rated 5 out of 5 by from En dejlig uge med super vejr og gode oplevelser Vores rejseleder var fantastisk, der var bare det problem at vi brugte alt for meget tid med transporten i forhold til det der var beskrevet. Maden på det første hotel var ok men på de øvrige var maden ikke særlig god.
Date published: 2023-05-24
 • y_2023, m_6, d_3, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_313
 • loc_da_DK, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser