Drømmen om de blå kupler – Silkevejen på skinner

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyret lever stadig! Karavanebyer med fristende basarer, funklende azurblå kupler og gyldne landskaber venter langs ruten for den berømte handelsvej.

Silkevejens karavanebyer har gennem århundreder været besøgt af tungt læssede kameler og handlende. Vi følger deres spor til de legendariske byer Samarkand, Bukhara og Tasjkent. 
Her venter funklende kupler, tusinde år gamle moskéer, haremsgemakker og et farvemættet virvar af de smukkeste mosaikker. 

Vi dykker ned i myterne og historien her, hvor Alexander den Stores, Djengis Khans og Timur Lenks riger opstod, funklede og endelig brast. 

På turen gennem Usbekistan rejser vi komfortabelt gennem uberørte landskaber i ørken og bjerge ad Silkevejens rute, som førhen var verdenscivilisationens hovedfærdselsåre, hvor ikke blot varer men også videnskab, ideer og religion blev udvekslet. 

Undervejs bor vi på nydelige 3-4-stjernede hoteller – og store dele af rejsen foregår med Centralasiens eneste højhastighedstog.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Usbekisk som

Dagsprogram 9 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst Tasjkent. Byrundtur
Dag 3
Tasjkent – Bukhara. Højhastighedstog og byrundtur inkl Dødens Minaret og Ark-fortet
Dag 4
Bukhara. Byrundtur inkl Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Emirens sommerpalads og lokal bazaar
Dag 5
Bukhara – Shakrisabz - Samarkand. Timur Lenks fødeby og videre til Samarkand
Dag 6
Samarkand. Byrundtur inkl. Registan pladsen og Gur Emir.
Dag 7
Samarkand. Byrundtur inkl Silkevejsmuseum og papirværksted
Dag 8
Samarkand – Tasjkent med lyntog. Shah-i-Zinda nekropolen, Ulugbeks observatorium og Profeten Daniels mausoleum
Dag 9
Fly Tasjkent – København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
Få pladser
13.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra Københavns Lufthavn mod Usbekistan.

Dag 2
Ankomst Tasjkent. Byrundtur
Tag med på en byrundtur i landets unikke hovedstad

Vi lander i Usbekistans hovedstad Tasjkent, og når indrejseformaliteterne er overstået, kører vi til vores hotel.

Tasjkent har siden russernes erobring i 1865 været landets port mod øst og siden 1939 også været landets hovedstad. Med knap tre millioner indbyggere er Tasjkent samtidig den vigtigste by i Centralasien.

Byen har en lang og omtumlet historie; omkring 400-tallet omtales den under navnet Stjasi, herefter fulgte en række erobringer af tyrkere, arabere, Djengis Khan, Timur Lenk, kasakhiske, kalmukiske nomader og siden begyndelsen af 1800-tallet samaniderne.

I 1966 ramte et voldsomt jordskælv Tasjkent, og store dele af byen blev ødelagt. Derfor er Tasjkent i dag præget af moderne bygninger, hvis udsmykninger og stil dog er stærkt præget af den usbekiske og russiske kultur.

Efter et hvil og et forfriskende bad begiver vi os på en byrundtur i hovedstaden. Byrundturen begynder ved Khazrati-Imom, som er et smukt kompleks med flere koranskoler og moskéer. Her ligger blandt andet Djuma-moskéen og den fornemme koranskole Barak Khan-Madrasaen, hvor den ældste håndskrevne koran – Uthman Qur’an – opbevares.

I Abdul Kassim-Madrasaen viser dygtige usbekiske kunsthåndværkere eksempler på silkepapirsmaling, træarbejder, keramik og andet af deres flotte kunsthåndværk. Vi besøger det nærliggende Kaffel-Shashis-mausoleum og Kukeldash-Madrasaen og basaren med alt fra grøntsager og brød til tøj og husholdningsartikler.

Vi fortsætter til den gamle bydel på Emir Timur-pladsen, som prydes af en stor statue af den centralasiatiske krigsherre Timur Lenk (1336-1405) og hoteller i klassisk kommunistisk arkitektur. Der bliver også lejlighed til at se den berømte Tasjkent Metro, som er dekoreret med marmor og granit. Vi fortsætter til Uafhængighedspladsen.

Overnatning i Tasjkent.

Dag 3
Tasjkent – Bukhara. Højhastighedstog og byrundtur inkl Dødens Minaret og Ark-fortet
Besøg Bukhara

Fra Tasjkent går det med højhastighedstoget Afrosiayb tværs over Kyzul-Kum-ørkenen til Bukhara, en af Silkevejens mest berømte oasebyer. Bukhara er en af Centralasiens mest stemningsfulde byer, og var allerede gammel, da Alexander den Store erobrede den i 329 f.Kr. 

Byens beliggenhed på korsvejen mellem Merv, Gurganj, Herat, Kabul og Samarkand gjorde den til et attraktivt mål for mange krigsherrer. Deriblandt den arabiske hærfører Qutaiba, som i begyndelsen af 700-tallet bragte den muslimske tro til Bukhara. Senere blev byen næsten fuldstændig jævnet med jorden af Djengis Khan i 1200-tallet. Men den rejste sig igen, og med de handlende kom rigdom og velstand.

Ved middagstid når vi frem til Kyzylkum-ørkenens største oaseby og det tidligere selvstændige emirat, Bukhara. Ved ankomsten kaster vi os direkte ud i dagens program, når vi går på opdagelse i den gamle bydel Ichan-Kalas labyrint, ser Ismail Khodja-komplekset med dets fantastiske grønne kuppel, Tash Khouli-paladset med haremsgemakker og den 1.000 år gamle Juma-moské. 

I centrum finder vi den storslåede Ark-fæstning, der var symbolet på emirens storhed og egentlige residens. Med sine op mod 20 meter høje mure var fortet en sikker bastion for den lokale magthaver, og i storhedstiden boede der knap 3.000 mennesker inden for murene. 

Om eftermiddagen skal vi se mere på den fascinerende gamle bydel. Mange af byens største seværdigheder, herunder smukke moskéer med fantastiske blå kupler, byporte og imponerende pladser, er samlet i Poi Kalyan-komplekset, hvor også byens højeste minaret tårner sig op: Arslan Khan-minareten, også kendt som Dødens Minaret. Det var her, den herskende emir indtil for godt 100 år siden lod rivaler og forbrydere kaste ud fra toppen. 

Lab-i-Hauz-torvet med det store bassin er centrum for byen, og her ligger tehuse, hvor ældre usbekiske mænd drikker grøn te, snakker og spiller brætspil. Ved hver sin ende af bassinet ligger Nodir Divan-Begi-madrasahen fra 1623. Vi nyder den afslappende stemning inden vi returnerer til vores hotel.

Overnatning i Bukhara.

Dag 4
Bukhara. Byrundtur inkl Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Emirens sommerpalads og lokal bazaar
Vi tager til Bukhara, hvor islam har sat sit præg på byen i 1200 år

Vi tilbringer hele dagen i og omkring Bukhara og foretager en omfattende bytur, hvor vi i bogstavelig forstand gennemgår byens historie på vores vej rundt til de største og mest berømte seværdigheder. 

Vi starter ved Chor-Bakr mausoleet og det smukke sandfarvede Bakhouddin Nakshbandi-mausoleum er dekoreret med blå kaligrafifliser, som er så typiske for Usbekistans bygningsværker. 

Uden for byen ligger sommerpaladset Sitorai-Mokhi-Hossa, som blev brugt af de to sidste emirer af Bukhara. Den bizarre blanding af orientalsk, europæisk og russisk arkitektur gør det til et fascinerende sted. I realiteten består paladset af tre bygninger: det tidligere sommerpalads, en 8-kantet pavillon og en bygning ved en lille dam.Her levede emiren et behageligt liv omgivet af sit harem og en privat samling af eksotiske dyr, som blev holdt i bure i parken.

På vejen tilbage til vores hotel kigger vi forbi byens store bazaar, Coumpol-basaren. I de gamle kuppel-klædte handelsbygninger er der fortsat masser af aktive værksteder og småboder, som producerer lokalt kunsthåndværk af høj kvalitet, præcis som de har gjort i århundreder. 

Delikate håndvævede tekstiler som Centralasien er berømt for: suzani, silke og ikat og håndlavede træarbejder, puder, tæpper og keramik i fantastiske farver. 

Overnatning i Bukhara.

Dag 5
Bukhara – Shakrisabz - Samarkand. Timur Lenks fødeby og videre til Samarkand
Den gigantiske statue af Timur Lenk

Efter morgenmad kører vi til den berømte krigsherre Timur Lenks fødeby, Shakrisabz – eller Kesh som byen hed dengang – hvor han begyndte sin livsbane fra fårehyrde til hersker over et imperium. I 2002 fejrede byen 2.700-års jubilæum.

Timur Lenk nedstammede fra mongolske krigere, og han betragtede sig selv som efterkommer af den store mongolske krigsherre Djengis Khan. Omkring år 1370 mobiliserede Timur Lenk områdets turkmenske stammer til en række storstilede felttog. 

Samarkand er Timur Lenks by – ingen tvivl om det – men han glemte aldrig sine rødder. Tværtimod gjorde han sig store anstrengelser for at forskønne og befæste sin fødeby. Vældige mure blev opført omkring byen med voldgrav og vindebroer. Haver blev anlagt, og paladser blev opført. 

Vi ser ruinerne af Ak-Saray-paladset, Dor-ut Saodat-komplekset med Khazratiy-Iman-moskeen, Jahongir-mausoleet og Dor-ut Tillavat-komplekset samt ikke mindst den gigantiske statue af Timur Lenk. I øvrigt er statuen et yndet fotomotiv, og brudepar kappes om pladsen ved statuens fod. 

Om eftermiddagen fortsætter vi med bus og ankommer til Samarkand – også omtalt som Sjælens Have, Islams Juvel og Verdensspejlet. Denne Centralasiens mest sagnomspundne by har en tusindårig lang historie som kulturcentrum på Silkevejen. Ved ankomsten bliver vi indlogeret på vores hotel for de næste to nætter.

Overnatning i Samarkand.

Dag 6
Samarkand. Byrundtur inkl. Registan pladsen og Gur Emir.
Gur Emir-moskeen

Samarkands historiske centrum er ikke lige så velbevaret som i Bukhara, men til gengæld rummer byen nogle af Centralasiens mest enestående kulturseværdigheder.

Den mest berømte er uden tvivl Registanpladsen, der ligger i det centrale Samarkand og er en af verdens smukkeste pladser. På tre sider, i perfekt arkitektonisk harmoni, er pladsen indrammet af bygninger, minareter og Madrasaer. Her ligger Ulugbek-Madrasaen og Tillya-Kari-Madrasaen sammen med Shir Dor-Madrasaen som et enestående arkitektonisk mesterværk, der er under UNESCO’s beskyttelse. 

I 1220 blev byen voldsomt hærget af Djengis Khans horder, men fra 1369 oplevede byen endnu en opblomstring under Timur Lenk, der gjorde den til sin hovedstad.

Ud over Registanpladsen skal vi se Bibi Khanum-moskeen og Gur Emir, eller Emirens Gravkammer, som er nogle af Samarkands mest imponerende bygninger. Timur Lenk beordrede i 1404 Gur Emirs flotte kuppel og mausoleum færdiggjort til ære for sit afdøde barnebarn, Muhammed Sultan. Da Timur Lenk døde i 1405, blev også han begravet i Gur Emir. På den smukt dekorerede kuppel er der poetisk skrevet: ”Skulle himlen forsvinde, vil kuplen erstatte den”. 

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, som passende kan udnyttes med et besøg det gamle handelscentrum, hvor der fremstilles tæpper, keramik, tekstiler og andet kunsthåndværk, som måske kunne friste – og finde vej til din kuffert. 

Overnatning i Samarkand.

Dag 7
Samarkand. Byrundtur inkl Silkevejsmuseum og papirværksted
Registanpladsen i Samarkand, Usbekistan

I dag begiver vi os lidt udenfor byen for at besøge det helt nye Silkevejskompleks, der er blevet opført et stykke udenfor Samarkands gamle centrum. Her findes tro kopier af nogle af landets største kulturskatte, inklusive klassiske handelsgader fra Khiva og Ferghana, imponerende paladser og minareter, samt ikke mindst åbne håndværksboder, hvor man ved selvsyn kan se, hvorledes landets smukke kunsthåndværk produceres. 

Vi spiser frokost i området, inden vi atter vender næsen mod Samarkand. På tilbagevejen kigger vi forbi et papirværksted i landsbyen Konigil. Papirfremstilling har en lang historie i området, og på værkstedet får vi at se, hvordan bark fra morbærtræet bliver omdannet til fint papir.

Overnatning i Samarkand.

Dag 8
Samarkand – Tasjkent med lyntog. Shah-i-Zinda nekropolen, Ulugbeks observatorium og Profeten Daniels mausoleum
Klassisk uzbekisk mat

Vi begynder dagen med at kigge forbi  Shah-i-Zinda-nekropolen – en samling gravmæler, der nærmest udgør lille by – som er en af Samarkands smukke og stemningsmættede seværdigheder. Den flotte indgangsportal med de farverige kakler og den smalle, godt 200 meter lange gade med tætliggende mausoleer på begge sider er enestående. Vi fortsætter herfra til Ulugh Begs Observatorium fra 1429. Observatoriet var blandt de ypperste i verden i 1400-tallet, og de observationer, der dér blev foretaget, er stadig gyldige i dag

Vi besøger også profeten Daniels mausoleum. Den gammeltestamentlige profet optræder omkring år 600 f.Kr., og hans jordiske rester hævdes at være begravet ikke færre end seks steder – tre i Irak, to i Iran og altså også her i Samarkand.  Legenden siger, at det er Daniels hånd, der er stedt til hvile her, efter at den som relikvie blev hjembragt af Timur Lenk. Mange pilgrimme kommer til mausoleet, der er en helligdom for både kristne, jøder og muslimer.

Herefter kører vi til stationen og stiger på lyntoget til Tasjkent. Højhastighedstoget er det første af sin art i hele Centralasien og tilbagelægger de 344 kilometer til Tasjkent på omkring to en halv time. Alle vogne er røgfri og udstyret med komfortable siddepladser. 

Der er også en restaurantvogn, hvor man kan købe forfriskninger og småretter. 
Ved ankomsten bliver vi i bus transporteret til vores hotel, og i samråd med rejselederen kan der aftales tidspunkt for fælles middag.

Overnatning i Tasjkent.

Dag 9
Fly Tasjkent – København

Meget tidligt om morgenen begiver vi os mod lufthavnen, hvor vores fly venter.

Vi lander i København senere på dagen.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tasjkent t/r med mellemlanding
 • Tog Tasjkent – Bukhara
 • Bus Bukhara – Samarkand
 • Tog Samarkand - Tasjkent
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på 3- 4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • Halvpension
 • Te og mineralvand til inkluderede måltider
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer (ud over dem, der er nævnt under ”Prisen inkluderer”)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 60 USD)
 • Eventuelle foto-gebyrer ved seværdigheder
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Aktiv rejse!

På denne tur er der inkluderet lidt vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Ujævnt terræn gør færdsel besværlig, hvorfor turen ikke er egnet for personer, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Visum

Pr. 1. februar 2019 er visum til Usbekistan ikke længere påkrævet for rejsende med skandinavisk nationalitet.

Klima

Usbekistan har udpræget kontinentalt klima. Lokalt influeret af ørken. I det centrale Usbekistan minder det sene efterår om det sydeuropæiske, og det kan blive køligt om aftenen. Derfor anbefales det at medbringe en varm jakke/fleecejakke. Generelt er dagene solrige.

Transport

Strækningen Tasjkent – Bukhara og Samarkand – Tasjkent foretages med tog. Som oftest med hurtigtoget Afrosiyab-ekspressen i det omfang køreplanen følges som forventet. Det hænder dog, at toget er udsolgt eller inddrages til officielt brug, hvorfor vi enten tager det normale tog eller kører i bus.

Mere om Usbekistan

Her kan du læse mere om visa, vaccination, tidsforskel mm:
https://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/usbekistan

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En rejse med mange indtryk En modsætningsfyldt oplevelse med blanding af kulturelle bygninger og indtryk samt talrige indtryk af landet og dets folk. En tur som til fulde opfyldte vores forventninger.
Date published: 2020-03-20
Rated 4 out of 5 by from Blå kupler i Uzbekistan Spændende og vel planlagt rejse, excellent dansk guide.
Date published: 2020-03-16
Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse til “ ukendt land” Rejsen var spændende og meget anstrengende. Den kunne med fordel forlænges med et par døgn i begyndelsen og slutningen . Vi havde 2 rejseledere - en lokal, som talte godt engelsk, men fyldte for meget. Vi kunne have ønsket at vores danske rejseleder havde fået lidt mere plads ( incl. taletid ) ,
Date published: 2020-03-13
Rated 5 out of 5 by from En meget spændende rejse, godt planlagt En meget varieret oplevelse med ophold på spændende lokaliteter. Vi fik et godt indtryk af landet og specielt kulturen. Forskellige transportformer var en god ide i det store land. Både lokal guide og specielt vores danske leder var utrolig god og havde en meget stor viden.
Date published: 2019-11-25
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse i et land med meget venlige mennesker Den udenlandske guide talte meget, hvorefter Michael (danske guide) gav en lidt lettere udgave af diverse fortællinger. Rejsen skuffede på ingen punkter. Michael havde stor kendskab til hele området levevis o.lign. Der var dog en lille utilfredshed med at den danske tolk ikke modtag ved ankomsten.
Date published: 2019-11-20
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse Rejsen var spændende og lærerig om fremmede kulturer. Havde to engagerede guider med stor viden.
Date published: 2019-11-19
Rated 5 out of 5 by from En oplevelse for livet. 1001 nats eventyr. Hoteller/rests. Aladdins huler Guiderne var 100% dygtige til historiske områder samt samfundsforhold. Endvidere fik vi en gennemgang af Den gamle- og Den nye Silkevej samt en appetitvækker om Centralasien. Jeg vil, når jeg får tid, også med på disse rejser. De får 100% ros fra mig.
Date published: 2019-11-18
Rated 4 out of 5 by from Great trip full of information about the history and historical place I wa It was great trip but for me it was cold and a lot of walking in the streets of old Cities. Awesome guides Mr. Oybek and Mr. Michelle. Helpful, kind, and friendly, also the group.
Date published: 2019-11-16
 • y_2024, m_2, d_20, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_30
 • loc_da_DK, sid_UZRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser