Forår i Grønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det fortryllende Vestgrønlands isbjerge og vilde natur på fem lyse forårsdage, mens mørket løfter sig, og tundraen iklæder sig forårsskrud

Tag med på denne forårsrejse til inuitternes magiske land! Her får du oplevelser i både isbjergenes hovedstad, Ilulissat, og Kangerlussuaq ved Polarcirklen i en tid, hvor forårssolen glimter i isbjergene, sneen viger tilbage for spirende blomster, og midnatssolen så småt begynder at vise sig. Vi skal opleve alt fra UNESCO-verdensarv på en hvalsafari i Isfjorden til besøg ved Russell-gletsjeren med gletsjerkappen som baggrundstæppe og et bygdebesøg i hyggelige, smukt beliggende Oqaatsut. Undervejs får vi indblik i hverdagslivet her blandt rensdyr og slædehunde, lærer mere om grønlandsk kultur og historie, og selvfølgelig begiver vi os ud i den smukke natur på vandre- og sejlture.

Brug en håndfuld spirende forårsdage i magiske Grønland sammen med Albatros.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat. Sightseeing i Ilulissat og velkomstmiddag
Dag 2
Ilulissat. Vandretur til Sermermiutsletten. Mulighed for hvalsafari og sejlads i Isfjorden (tilkøb)
Dag 3
Foredrag om den grønlandske slædehund. Mulighed for sejltur til bygden Oqaatsut med middag på restaurant H8 (tilkøb)
Dag 4
Ilulissat – Kangerlussuaq. Historien om den gamle amerikanske flybase og mulighed for udflugt til Russell-gletsjeren (tilkøb)
Dag 5
Kangerlussuaq – København. Fælles gåtur i Kangerlussuaq og afrejse

Hoteller

Old Camp

Old Camp er Kangerlussuaqs hyggelige, traditionelle vandrerhjem. Old Camp ligger 2 km fra lufthavnen med en vidunderlig udsigt ud over Søndre Strømfjord, Grønlands længste fjord.

Naturen og oplevelserne er i centrum på en rejse til Grønland, og derfor har vi valgt at bo lidt mere simpelt, end du ellers er vant til på en Albatrosrejse. Til gengæld er der masser af hygge og afslappet atmosfære på vandrerhjemmet, og giver her på afstand af byens lys, kan du være heldig at opleve det fantastiske nordlys direkte fra dit værelse.

Dobbeltværelserne er små og simpelt indrettet med et lille skrivebord, stol og klædeskab. Baderum og toiletter er på gangen. Vandrehjemmet består af 1 langhus med reception samt 3 langhuse med værelser, i hvert hus er der fælles spise- og opholdsrum, hvor vi spiser morgenmad. Qajak har 10 værelser med separate senge, Tuukkaq har 16 værelser med separate senge, Ulo har 13 værelser med køjesenge. Vi kan ikke på forhånd garantere hvilken bygning man bliver indkvarteret i.

Hotel Hvide Falk

Hotellet ligger lige midt i byen med en fantastisk udsigt over Diskobugten og Isfjorden. Hotel Hvide Falk blev bygget i 1970 og er Grønlands ældste hotel. Hotellet har i 2022/2023 gennemgået en stor renovering og står nu som et moderne flot hotel, men uden at miste den historiske charme. Restauranten serverer retter af høj international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og i hotellets bar og på vores nyetableret terrasse, er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende isfjelde. Det er også i hotellets restaurant, der bliver serveret morgenmad.

Med sine store panoramavinduer er hotellets restaurant det perfekte sted at følge med i livet på Diskobugten. Om det er nordlyset der danser, legende hvaler, midnatssolens skær eller de mange lokale fiskere der sejler sig ind og ud af havnen. Råvarerne i restauranten er et udvalg af fisk og kød fra den grønlandske natur, og er fanget af lokale jægere og fiskere. Fisken kommer direkte fra isfjorden i Ilulissat til din tallerken i vores restaurant, med minimal CO2 udledning, og hvor indtjeningen fra fangsten går direkte til den lokale fisker.

Hotellets centrale beliggenhed gør det nemt at besøge nogle af de mange attraktioner i Ilulissat til fods. Indenfor få kilometer finder du butikker, Ilulissat Kunstmuseum, Knud Rasmussens fødehjem og Zions kirken.

Vores hotel i Ilulissat er miljøbevidst og samarbejder med andre lokale firmaer. Under renoveringen af hotellet, er der prioriteret bæredygtige valg af nye møbler og interiør, med fokus på genanvendte materialer og FSC certificeret træ.

Hotellets værelser er alle lyst indrettet, og har eget bad og toilet. Designet på værelserne bærer præg af et stort vægmotiv taget af den anerkendte fotograf, Carsten Egevang, hvorved vi bringer den storslåede grønlandske natur indenfor. På alle afgange er der mulighed for at opgradere til værelse med havudsigt. Dette skal ske i forbindelse med købet af rejsen eller senest 60 dage før afrejse.

For børnefamilier er der mulighed for indkvartering i lejligheder, som ligger lige nedenfor hotellet, helt tæt ved vandkanten. Lejlighederne er enten to værelses (4 personer) eller etværelses med hems (3-4 personer).
Toværelseslejlighederne er indrettet med et stort, rummeligt soveværelse, en stue med sofaarrangement samt et skrivebord og med mulighed for to ekstra opredninger til børn.
Alle lejligheder har egen terrasse ud mod fjorden, hvorfra man har førsteparket til Diskobugten.
Alle lejlighederne er indrettet med eget bad og toilet, et køleskab og et lille tekøkken, med mulighed for at lave kaffe og the. 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat. Sightseeing i Ilulissat og velkomstmiddag
I Kangerlussuaq lufthavn

Vi flyver fra Københavns lufthavn med kursen sat mod den største af Grønlands to internationale lufthavne, Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). Herfra fordeles trafikken til resten af Vest- og Nordgrønland. Det er ikke en by som sådan; faktisk har Kangerlussuaq først fået bygdestatus i 2001 og hører nu under Qeqqata storkommune. Der bor permanent 500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen.

Efter en mellemlanding skifter vi Kangerlussuaq ud med Ilulissat (Jakobshavn), når vi flyver videre nordpå for at tilbringe de næste dage i en af Grønlands smukkest beliggende byer. Efter ankomsten til Ilulissat bliver vi indlogeret på vores hotel i centrum af Ilulissat med skøn udsigt til Diskobugten. Der er fælles frokost på hotellet for dem, der har tilkøbt måltidspakken.

Det er naturligvis ikke uden grund, at Ilulissat er den mest populære by blandt Grønlands besøgende. Gæster kommer fra hele verden for at opleve Isfjorden, midnatssolen og Diskobugtens ro og skønhed samt ej at forglemme den grønlandske gæstfrihed. I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien. Det er en meget levende og hyggelig by med et fint udbud af kulturelle attraktioner, som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. Om eftermiddagen tager vi sammen ud på en kulturhistorisk byvandring, hvor vi får en dybere forståelse af den grønlandske kultur, byens historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen.

Vores rejseleder holder et lille introduktionsmøde om byen og de forskellige udflugter og oplevelser, der venter de næste par dage. Om aftenen er der velkomstmiddag på hotellet, og vi lærer vores nye rejsefæller og rejseleder bedre at kende.

Dag 2
Ilulissat. Vandretur til Sermermiutsletten. Mulighed for hvalsafari og sejlads i Isfjorden (tilkøb)
Ilulissat med sine hvide vinterlandskaber

I dag bruger vi formiddagen på en længere gåtur til Sermermiutsletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Sermermiut betyder ”folket ved bræen”, og stedet har været beboet helt tilbage fra 1400 f.Kr. og frem til 1737. Bopladsen fremstår i dag som en række græsbevoksede, firkantede “kratere”, som er fundamenter til husene, man boede i. Vi hører historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, ser på ruinerne og mærker permafrosten med vores egne hænder. Fra dalen går vi op på et klippefremspring og betragter den henrivende udsigt over Isfjordens mægtige istinder. Det er et stort øjeblik at skue ud over ismasserne, der er fødestedet for de fleste af Diskobugtens mange isbjerge. For at beskytte den skrøbelige, arktiske natur, er der lavet en gangsti af brædder hele vejen ned til Isfjorden. Vi finder et godt sted undervejs til at spise vores medbragte frokost.

Hvis du har bestilt rejsens udflugtspakke, skal du i dag også på en cirka 2 ½ timer lang sejltur i den UNESCO-fredede Isfjord. Her oplever vi det fantastiske isscenarie på nært hold, der er skabt af Kangia-bræen, som producerer 20 millioner tons is i døgnet! Vi kommer helt tæt på isfjeldene og fornemmer virkelig deres storhed – en god mulighed for at få nogle flotte fotos med hjem. Afsmeltningen kan allerede være i gang fra foråret, og der skal holdes behørig afstand til både smeltevandselven og de tårnende iskolosser, som af og til og uden varsel falder sammen eller kælver. Både selve sejlturen og chancen for at se hvaler er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. Vores skipper og matrosguide kigger aktivt efter de fin- og pukkelhvaler som de sidste år har været mangetallige omkring Ilulissat fra maj til sent på efteråret. Husk varmt tøj!

Om aftenen er der middag på hotellet, for dem der har tilkøbt måltidspakken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen længere nede i programmet)

Dag 3
Foredrag om den grønlandske slædehund. Mulighed for sejltur til bygden Oqaatsut med middag på restaurant H8 (tilkøb)
I Grønland findes der i dag omkring 25.000 slædehunde

Om formiddagen er der en introduktion til den grønlandske slædehund og hundeslædekørsel generelt. Skillelinjen for, hvor man må holde slædehund, er polarcirklen, der går fra lige syd for Sisimiut. Slædehunden er ikke et kæledyr, men et arbejdsdyr og er et vigtigt redskab for fangerne. Hunden er perfekt bygget til grønlandske forhold og kan tåle hård kulde, udholde sult i længere tid og er intelligent. Vi bliver klogere på den grønlandske slædehund og hundeslædekørsel og ser, hvordan hundene spændes for slæden. Hvis du har lyst, kan du prøve at svinge den lange hundeslædepisk, som ikke bruges til at ramme hundene, men som et signal, der sammen med udråb fra kusken guider hundene ligeud, til venstre eller til højre.

Hvis du har købt rejsens udflugtspakke, er der efter foredraget afgang på en sejltur til den lille bygd Oqaatsut med kun 30 indbyggere. Bygden ligger cirka 18 km eller omtrent en halv times sejlads nord for Ilulissat.

Trods sin beskedne størrelse er Oqaatsut et populært mål for besøgende på sejl-, vandre- eller hundeslædetur, og den er en rigtig hyggelig bygd med både vandrehjem, hotel, kajakcenter og en god restaurant ved navn H8. Her er gode vandremuligheder og noget så sjældent som autenticitet, stilhed og storhed, alt sammen på et lille område omgivet af storslået natur. De fleste isbjerge fra Ilulissat Isfjord driver nordpå langs kysten og længere ud i Diskobugten, og sejlturen til Oqaatsut og tilbage igen er i sig selv en flot oplevelse.

Vi begynder med en lille omvisning i bygden, og når det bliver tid til middag, finder vi vej hen til den lille fredede og restaurerede bygning H8, der blev opført helt tilbage i 1894 som pakhus for Kongelige Grønlandske Handel (KGH). Med en spektakulær udsigt over en beskyttet bugt kan du nyde lette og friske retter tilberedt med respekt for traditioner, det grønlandske køkken og nye kulinariske strømninger. Og her oplever du Grønland fra et roligere og mere adstadigt hjørne end man gør i byerne, hvor veje, mennesker, mylder og det moderne liv på godt og ondt har indtaget dagligdagen.

Efter en særdeles hyggelig middag vender vi tilbage til Ilulissat.

(Udflugten med middag er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugtspakken).

Dag 4
Ilulissat – Kangerlussuaq. Historien om den gamle amerikanske flybase og mulighed for udflugt til Russell-gletsjeren (tilkøb)
Ved den imponerende Russellgletsjer

Vi kører til lufthavnen i Ilulissat, hvorfra vi skal flyve til Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq betyder ”den store fjord”, og bygden ligger netop for enden af en stor fjord, på en stor flad slette. I Kangerlussuaq findes Grønlands største internationale lufthavn, og lufthavnen fungerer også som knudepunkt for den grønlandske indenrigsflyvning.

Lufthavnen blev anlagt af amerikanerne under anden verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under 2. Verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var her stationeret over 1.400 mand. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygningerne til Grønlands hjemmestyre. Længe før europæerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdssted for inuitterne. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen, som fandtes for 4.000 år siden.

Specielt for området er fastlandsklimaet og den tætte placering på Indlandsisen. Det tørre klima med lune faldvinde fra Indlandsisen giver temperaturer helt op til 30 grader i solen om sommeren, og helt ned til under minus 40 grader om vinteren, hvilket gør stedet til det koldeste beboede område i Grønland. Kangerlussuaq er dog mest kendt for sit solrige vejr, der om sommeren gør det til et favorabelt overnatningssted. Dyrelivet er ligeledes mangfoldigt. Der findes rensdyr, moskusokser og sneharer, og jagt- og vandrefalke yngler i fjeldene. Som det eneste beboede sted finder man både blåræv og polarræv i samme område.

Efter ankomsten til Kangerlussuaq bliver vi kørt til vores overnatningssted, Old Camp. Vi får os en kop kaffe, mens rejselederen fortæller om byen. Her er et glimrende supermarked, et posthus, samt et par restauranter og cafeterier.

Hvis du har købt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en spændende tur til den mægtige Indlandsis sammen med rejselederen. Ruten derud følger den lange Sandflugtsdal med den lige så lange smeltevandselv, der bruser af sted med sit grumsede, til tider mælkehvide, vand. Først passerer vi Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, siden den cirka 400 meter høje kegleformede klippe Sukkertoppen.

Vi bevæger os videre mellem de hele tiden vekslende og fantastisk smukke landskaber af søer, frodig fjeldhede og tæt pilekrat, der indimellem afløses af store strækninger med golde sandklitter og fjelde uden nogen form for vegetation. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab. Her er en rig flora, og højden på de store, afrundede fjelde overstiger ikke 700 meter. Trods et tørt klima er her talrige søer, da vandet på grund af permafrosten ikke trækker ned i undergrunden. Samtidigt betyder det tørre klima og den store fordampning, at enkelte søer i lighed med ørkensøer er blevet saltholdige.

Efter et par kilometer drejer vi op i terrænet og fortsætter til Russell-gletsjeren. Den enorme isvæg befinder sig i et af de smukkeste islandskaber i Grønland med Indlandsisen tronende i baggrunden og række efter række af gletsjerudløbere mod nord og syd.

Vi parkerer køretøjet et stykke fra Indlandsisens rand og går ind til selve isen, der hvælver sig over Grønlands midte som en uendelig flade. Det er en stor og særegen oplevelse at bevæge sig langs denne næsten levende organisme og mærke den massive kulde fra den mægtige is. Isarealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse. Med en tykkelse på over tre kilometer presser isen sig ud mod havet, hvor den kan ses mange steder ved Grønlands kyster. Afsmeltningen er allerede i fuld gang, og vi skal huske at holde behørig afstand til både smeltevandselven og gletsjerens tårnende iskolosser, som af og til uden varsel falder sammen.

Der er mange gode fotomuligheder, og ikke mindst mulighed for at nyde storheden og stilheden – kun afbrudt af lyden fra smeltevandselvens brusen.

Turen varer cirka 3 timer.

Om aftenen er der middag i restaurant Roklubben, for dem der har tilkøbt måltidspakken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se prisen under beskrivelsen af udflugtspakken).

Dag 5
Kangerlussuaq – København. Fælles gåtur i Kangerlussuaq og afrejse
Russellgletsjerfronten rejser sig op til 60 meter i højden

Hvis vores flytider tillader det, begiver vi os om morgenen ud på en rundtur i Kangerlussuaq, hvor vi ser både den ”grønlandske” og den ”amerikanske” side af byen.

Efter den korte rundtur er det tid til at drage mod lufthavnen og vores hjemrejse. Vi siger farvel til fantastiske Grønland for denne gang – og måske på gensyn?

Udflugtspakke

Vi har samlet en pakke med udflugter, som giver et godt indtryk af de to grønlandske byer og naturen omkring. Albatros’ rejseleder er med på alle udflugter. Udflugtspakken skal bestilles sammen med rejsen.

Udflugtspakken inkluderer:

 • Dag 2: Hvalsafari og Isfjordssejlads (cirka 2,5 timer)
 • Dag 3: Sejltur til Oqaatsut med middag på restaurant H8 (cirka 4-5 timer)
 • Dag 4: Tur til indlandsisen ved Russell-gletsjeren (cirka 3 timer)

Pris: kr. 2.998,- pr. person 

Russellgletsjeren ved Kangerlussuaq

Måltidspakke

Vi har sammensat en måltidspakke til dit ophold i Grønland, hvor du får mulighed for at smage på landets fantastiske udbud af varierede friske råvarer. I Kangerlussuaq spiser vi på restaurant Roklubben, som ligger i smukke omgivelser ud til en af områdets søer. Chefkokken og hans medarbejdere byder hver aften velkommen i charmerende og hyggelige omgivelser. I Ilulissat spiser vi på Hotel Hvide Falk, hvor restauranten ligger med en fantastisk udsigt til Diskobugten og områdets mange isfjelde.

Måltidspakken inkluderer:

 • Middag dag 2 (Ilulissat) og dag 4 (Kangerlussuaq)
 • Frokost dag 1 og 3 (Ilulissat)

Pris: kr. 1,098,- pr. person

Velbekomme

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

1.998,-

Tillæg for opgradering (havudsigt)

1.498,- pr. person i dobbeltværelse
2.998,- pr. person i enkeltværelse

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Byvandring i Ilulissat
 • Indgang til Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet
 • Vandretur til Sermermiutsletten
 • Foredrag om den grønlandske slædehund
 • Informationsmøde i Kangerlussuaq og Ilulissat
 • Al nødvendig lokal transport
 • 1 nat på vandrehjemmet Old Camp i delt dobbeltværelse
 • 3 nætter på Hotel Hvide Falk i Ilulissat i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt og let frokost dag 2
 • Velkomstmiddag dag 1
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med dansk indenrigsfly i Danmark
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Udflugtspakke med 3 udflugter 
 • Måltidspakke med 2 x aftensmad og 2 x frokost
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forårsvejret i Grønland

Vi rejser i maj, hvor dagene er lange, og midnatssolen mod slutningen af måneden træder ind. Forårstemperaturen i det område af Grønland, som vi rejser i, ligger i gennemsnit på mellem 0 og 9 grader. Det er lavere temperaturer, end vi normalt kender til i det danske forår, men i Grønland føles det mindre koldt takket være den stærke sol og den tørre luft.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Medbring meget gerne en kikkert. Man kan gå glip af rigtig meget uden kikkert.

Solcreme

Selvom vi befinder os langt nordpå, er der en god styrke i solens stråler, både om dagen og om natten (i perioden, hvor der er midnatssol). Grundet de arktiske forhold og den tørre luftfugtighed er solen faktisk stærkere end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at du medbringer solcreme med en høj faktor på din rejse.

Beskyttelse mod myg og insekter

Vi anbefaler at medbringe myggebalsam, da der kan være en myg i maj. Oftest findes myg og mitter ikke inde i selve byerne, men det kan ske. Hvis man bevæger sig ud på vandringer i den omgivende natur, anbefaler vi at medbringe et net, der beskytter hele hovedet.

Beklædning

En rejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, så vi anbefaler, at du medbringer dit pas.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne rejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

1. Informer hotelreceptionen/rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd.
2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (min. 5 meter).

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En stor oplevelse fra ende til anden. Jeg havde nok aldrig selv valgt at tage til Grønland, men min far ville så gerne derop igen og han ville gerne have mig med. Det blev en stor oplevelse. Hotel hvide Falk var i orden med alt fra lune badeværelser ( der er koldt på Grønland ) til lækker morgenmad med moskuspølse og friskbagte morgenboller. Man er bjergtaget, når man oplever, hvor store og kolde sådan nogle isbjerge er, når man sejler mellem dem. Tænk at have rørt ved et stykke is, der er tusindvis a år gammelt. Det er særligt! Alt Albatros stod for på turen fungerede bare. Den største ros skal imidlertid gå til vores rejseleder. Uanset hvad vi spurgte om, så vidste han det; geologi, politik, flora, fauna, sproget, hunde og slæder, kultur….alt. Man fornemmede en stor kærlighed til landet hos ham og den slags smitter jo. Derudover var han en gudsbenådet fortæller, hvilket heller ikke er en dårlig egenskab som rejseleder. Vi fik en fænomenal introduktion til landet.
Date published: 2024-06-14
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk god tur med mange naturoplevelser Rejseleder Bjørn er en særdeles dygtig formidler med stor viden om Grønland. Kompetent og behagelig. Det kan ikke gøre bedre.
Date published: 2024-06-10
Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig rejse En rejse fuld af oplevelser på alle måder og en fantastisk vidende rejseleder
Date published: 2023-05-30
Rated 5 out of 5 by from Forårs turen til Grønland, en oplevelse der overstiger meget Turen til Grønland indfriede til fulde mine forventninger til turen. Spændende og enestående oplevelser på land og på vandet. Min første tur til Grønland og højst sandsynlig følger flere med. 😃
Date published: 2023-05-29
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse til mageløse Grønland Rejsen levede helt op til mine forventninger og vi havde en meget kompetent og behagelig rejseleder
Date published: 2022-06-18
Rated 4 out of 5 by from Uforglemmelig tur, men ... ... med skønhedspletter. Rejselederen kunne godt have brugt lydforstærkning ved flere lejligheder. Hundemanden i Ilullissat kunne fortjene større anbefaling. Vores tredjemand, som havde eneværelse, burde ikke have betalt ekstra for et ringere produkt uden udsigt. "Selvhjulpne og ikke-gangbesværede" er en underdrivelse af forudsætningen for deltagelse. To timers forsinkelse af afgangen fra CHP var ikke nået frem til alle. Muligheden for flyvetur over isfjorden og indlandsisen glippede trods tilmelding fra starten og blev aflyst så sent, at anden aktivitet ikke kunne arrangeres. Meddelt glutenallergi virkede ikke overalt, heller ikke i flyet.
Date published: 2022-06-06
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk tur Der venter kæmpestore oplevelser, med utrolige omgivelser, udsigter, sejlture mm
Date published: 2022-06-02
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske oplevelser at få i Grønland Spændende dage med masse af oplevelser og en rejseleder med stor viden og god formidling.
Date published: 2022-05-28
 • y_2024, m_6, d_17, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_10
 • loc_da_DK, sid_GLRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser