Forår på Mallorca

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom foråret i møde på Mallorca; den pragtfulde ø byder på sol, oplevelser og tid til afslapning. Inklusive godt hotel, halvpension og udflugter

Vi sætter kursen sydpå og tilbringer forårets første uger på Mallorca, som byder på charme, fantastisk natur og en spændende historie. Med udgangspunkt i Paguera tilbringer vi 11 dage på den smukke ø. Vi bor centralt på det hyggelige 4-stjernede hotel, Bulevar Paguera, som ligger tæt på både strand og by.

Du kommer på udflugt til den levende hovedby Palma de Mallorca, hvor den smukke katedral La Seu imponerer med sin skønhed. En tur til markedet i Andratx og besøg i den flotte kystby Sant Elm er også en del af programmet. Du kan vælge at tilkøbe en udflugtspakke til hyggelige Puerto Sóller, hvorfra vi tager den smalle jernbane over bjerget til Palma de Mallorca, besøg i Valdemossa, hvor komponisten Chopin slog sine folder, og de imponerende grotter ved Porto Cristo.

Der er også afsat god tid til at nyde livet. Og hvor gøres det bedre end i Palma de Mallorca? Byen er helt sin egen og summer af liv, og det er en fornøjelse at vandre rundt i de små gader. Her er god shopping, lokalt leben og cafeer og vinbarer med lækker tapas. Mallorca har alle komponenter til det gode liv: mad, kultur, natur og afslapning.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 11 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark. Ankomst til Mallorca og videre til Paguera. Velkomstmøde
Dag 2
Introducerende gåtur i Paguera og omegn
Dag 3
Dag på egen hånd
Dag 4
Halvdagsudflugt til Palma de Mallorca. Inkl. besøg i katedralen og stop ved Bellver-slottet
Dag 5
Mulighed for udflugt til Puerto Sóller, Sóller og togtur tilbage til Palma
Dag 6
Markedsudflugt til Andratx og Sant Elm
Dag 7
Vandretur til Cap Andritxol
Dag 8
Mulighed for udflugt til Valldemossa og den smukke have Jardines de Alfabia
Dag 9
Mulighed for udflugt til Cuevas del Drach (Dragegrotterne) og Porto Cristo
Dag 10
Tid til afslapning og egne eventyr
Dag 11
Hjemrejse

Hoteller

Hotel BQ Bulevar Paguera

 • 205 værelser
 • 300 meter til stranden
 • 100 meter til hovedgaden
 • 200 meter til lokalbussen
 • 3 elevatorer
 • Restaurant
 • Bar med tv
 • Opvarmet indendørs pool
 • Udendørs pool
 • Solterrasse med liggestole
 • Fitnessrum
 • Centraltstyret klimaanlæg
 • Sikkerhedsboks på værelset mod betaling
 • Satellit-tv på værelset
 • Telefon på værelset
 • Elkedel på værelset
 • Hårtørrer på værelset
 • Gratis wi-fi på det meste af hotellet

Dette meget populære 4-stjernede hotel er centralt beliggende i Paguera. Det har et skønt pool-område og en fantastisk tagterrasse, hvor solen kan nydes. Hotellet er perfekt til en afslappende ferie og har mange stamgæster. Vores 4-stjernede hotel ligger i Paguera kun 24 km fra hovedbyen Palma.

Hotel BQ Bulevar Peguera har 205 værelser og er blevet fuldkommen renoveret og moderniseret i 2015. Det ligger i et roligt område kun 300 meter fra den smukke sandstrand og meget tæt på den charmerende hovedgade Bulevar (ca. 100 meter) med talrige indkøbsmuligheder, restauranter og barer.

Allerede i den indbydende reception med omgivende lobby føler man sig i gode hænder. Personalet er venligt, og her hersker en god stemning. På hotellet finder du også en bar med tv og udgang til terrasse samt udsigt over pool-området. På solterrassen er der liggestole, Bali-senge og parasoller og en separat, smukt designet skylounge med afslapningspool.

Halvpension er inkluderet i rejsens pris, og vi spiser i hotellets dejlige restaurant, hvor der er buffet både morgen og aften, så der er noget for enhver smag.

BQ Bulevar Paguera
C/Eucaliptus, 15
07160 Paguera, Mallorca
Tlf: 0034-971-686397
Fax: 0034-971685501 B

Værelsestyper
Alle værelser er udstyret med centraltstyret klimaanlæg, sikkerhedsboks (mod betaling), satellit-tv, telefon, brusebad, toilet og hårtørrer.

Type 1: DBWA. Dobbeltværelse med udsigt mod hotellets bagside
Værelserne har balkon, som vender mod hotellets bagside og de nedre etager. Værelserne har udsigt mod nærliggende stengærde og nabogrunden. Værelserne er lyse og dejlige, men vi kalder det udsigt til bagsiden for ikke at skuffe nogen. Inkluderet i grundpris.

Type 2: DBST. Dobbeltværelse med udsigt mod by/beboelse/nabogrund
Ligger mod byen, og der er derfor udsigt mod gader, nabogrunde, haver og andre hoteller etc. Trafikken i området er stærkt begrænset. Værelserne er beliggende fra 1-4. sal. Tillæg se prisoversigt.

Type 3: DBPV. Dobbeltværelse med pool-udsigt
Disse værelser er hotellets mest populære, og de vender mod det hyggelige og rolige pool-område (bemærk, at hotellet ligger i en vinkel). Værelserne er beliggende på 1. og 2. sal. Antallet af værelser er meget begrænset. Tillæg se prisoversigt.

Type 4 DBSU. Superior dobbeltværelse med udsigt mod byen 
Samme type værelse som type 2, men lidt større og nyrenoveret. Værelserne har et moderne åbent badeværelsesmiljø. Antallet af værelser er meget begrænset. Værelserne er beliggende på 1. og 2. sal. Tillæg se prisoversigt.

Type 5 DBSUT.  Superior dobbeltværelse med stor terrasse og udsigt mod gaden
Samme type værelse som type 2, men lidt større, nyrenoveret og med stor terrasse mod gaden. Værelserne har et moderne åbent badeværelsesmiljø. Antallet af værelser er meget begrænset. Værelserne er beliggende på 1. og 2. sal. Tillæg se prisoversigt.     

Enkeltværelse
Vi har ganske få enkeltværelser. Værelserne er som type 1. Tillæg se prisoversigt.

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
7.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram ved køb af udflugtspakke

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark. Ankomst til Mallorca og videre til Paguera. Velkomstmøde
Kysten ved Paguera

Vi ankommer til Mallorca og kører til vores hotel i Paguera. Rejselederen holder velkomstmøde om aftenen og fortæller mere om byen samt om turens program.

Paguera er et af de få områder på øen, der holder åbent året rundt. Når efteråret og vinteren nærmer sig i november, ligger store dele af de mallorcinske badebyer tomme hen, da det kun er charterturister, som fylder dem. Anderleder er det i Paguera. Her fyldes byen med vandre- og cykelglade rejsende samt livsnydere, som vil tilbringe efterår og vinter med mere varme og lys end derhjemme.

Indtil 1970'erne var Paguera blot en mindre fiskerby, men gennem de seneste 30-40 år er området blevet et populært samlingssted for glade feriegæster, der søger gode faciliteter kombineret med uspoleret natur. Og netop det faktum, at Paguera er et relativt nyt rejsemål, betyder, at byen er forholdsvis uspoleret – på trods af, at der kun er 22 kilometer til hovedbyen Palma de Mallorca.

Paguera er placeret i en smuk og rolig bugt, pakket ind i klipper, der holder vindene på afstand og skaber en blå-tyrkis lagune med indbydende badestrande.

Læs mere om hotellet længere oppe på siden. Halvpension indgår i rejsens pris, og vi spiser i hotellets hyggelige restaurant. Her serveres buffet både morgen og aften, og der er noget for enhver smag.

Dag 2
Introducerende gåtur i Paguera og omegn
Paguera

Oplevelserne på Mallorca begynder med, at vi kigger nærmere på Paguera. Byen har gennem mange år været vant til at have besøgende hele året rundt, og der er derfor mere liv her end andre områder af Mallorca, hvor det meste lukker ned.

Paguera har tre strande: Playa Palmira, Playa de la Romana og Playa de Tora, som ligger lige ved vores hotel. Langs Playa Palmira kan man sidde og nyde livet på en af de Qmange cafeer langs promenaden og nyde udsigten over havet eller den smukke solnedgang over øen Isla de Malgrat i det fjerne. På en hyggelig vandretur om formiddagen kommer vi godt rundt i den lille by og lærer den at kende. Vi kommer også lidt ud i naturen, så du får et indtryk af omgivelserne. Og naturligvis byder vi på et lille glas undervejs.

Der bliver mulighed for at deltage i en fælles frokost, for de som har lyst. Eftermiddagen er til egne eventyr.

Dag 3
Dag på egen hånd
I dag kan du bruge tiden til af slappe af eller gå på opdagelse.
Dag 4
Halvdagsudflugt til Palma de Mallorca. Inkl. besøg i katedralen og stop ved Bellver-slottet
Den imponerende katedral i Palma

I dag skal vi lære Palma bedre at kende. Allerede på afstand bemærker man den store katedral, der ligger og skuer ud over vandet og byder den rejsende velkommen. Vi begiver os om formiddagen til fods rundt i det centrale Palma. Byen er velholdt og smuk med elegante, palmeprydede promenader og ikke mindst den smukke Plaça de la Reina. Inde i den historiske bykerne finder man smalle gader og stræder og en række flot udsmykkede familiepaladser fra perioden efter opdagelsen af Amerika, hvor Spanien oplevede en økonomisk opblomstring.

Den berømte dronning Isabel la Católica var regent af Castilien, da Den Nye Verden blev opdaget, hun smed maurerne ud af Granada og forviste også jøderne fra Spanien. Men i Palma kan man stadig se det spændende jødiske kvarter El Call.

Vi besøger den smukke katedral La Seu, som er opført oven på resterne af maurernes største moské på Mallorca. Katedralen hører til Spaniens smukkeste domkirker og må være Mallorcas største kulturarv.  Byggeriet blev påbegyndt i 1230, og siden har man sagt, at kirken har været Palmas største arbejdsplads. Den er nemlig blevet bygget, restaureret og udvidet konstant i snart 800 år.

Den verdensberømte arkitekt Antoni Gaudí har stået for kirkens seneste udsmykning af St. Peter kapellet, kaldet Capilla del Santísimo. Værket består af 2.000 forskelligt udformede keramikstykker og har været meget diskuteret i kunstkredse og blandt de lokale; nogle finder det fantastisk, andre er mildt sagt mindre begejstrede.

Der bliver mulighed for at smage på lokal spansk mad, og rejselederen anbefaler gerne et frokoststed inde i byen. Du har også tid til at shoppe eller bare nyde livet med et glas dejligt vin på en af de mange barer i byen.

På vejen hjemad stopper vi ved fæstningen Bellver, som ligger både smukt og strategisk godt på et højdedrag over Palma. Fæstningen blev grundlagt af kong Jaime I, der for næsten 800 år siden befriede Mallorca fra maurernes herredømme. Fæstningen er den eneste runde fæstning i Spanien, og i 1700- og 1800-tallet var den er frygtet fængsel, men i dag rummer den smukke, gotiske centralgård øernes historiske museum, og stedet bruges i dag til både udstillinger og koncerter. Bellver betyder ”smuk udsigt”, og her er vitterligt en smuk udsigt over Palma, havnen og bjergene i det fjerne. Vi nyder stopper ved Bellver og nyder udsigten, før vi kører mod vores hotel.

Vi er tilbage på hotellet ud på eftermiddagen.

Dag 5
Mulighed for udflugt til Puerto Sóller, Sóller og togtur tilbage til Palma
Puerto de Sóller er et af Mallorcas dejligste steder

I dag går turen ad snoede veje til den charmerende by Puerto Sóller, der ligger i Mallorcas appelsin-distrikt. Her ser vi nærmere på den hyggelige kystby, besøger den moderne katedral, og måske har du lyst til at kigge i nogle af byens små butikker eller frugtmarkedet. Du kan også blot nyde livet og holde kaffepause på det lille torv. Puerto Sóller er et skønt lille sted, og det er ikke svært at få nogle timer til at gå her på nordkysten.

Fra kysten tager vi til ”søsterbyen” Sóller, der ligger fem kilometer inde i landet. Her bliver der også tid til at se byen. Turen tilbage mod Palma foregår med den hyggelige smalsporede jernbane, der langsomt bevæger sig over bjerget til Palma. Vi kører forbi smukke haver, dyrkede marker og bjergområder, hvor appelsintræerne pynter i landskabet. Det er ligesom en rejse tilbage i tiden, og de gamle togvogne gør det til en helt speciel oplevelse.

Inden vi når helt frem til Palma, står vi af og bliver hentet af bussen, som kører os tilbage til hotellet.

Udflugten kan købes som en del af udflugtspakken eller på stedet. Pris på stedet er 500 kr.

Deltager du ikke i udflugten, er dagen fri til egne eventyr.

Dag 6
Markedsudflugt til Andratx og Sant Elm
Ved Sant Elm

I dag går turen til den nærliggende by Andratx, som ligger lidt inde i landet. Her går de lokale på marked om onsdagen, og vi tager med. Der er altid liv og glade dage på markedet, og de fleste plejer at finde gode sager at tage med hjem – der er jo altid et eller andet, man kan blive fristet af, som man lige står og mangler…

Efter et par timer i den hyggelige by kører vi ud på øens syd-vestligste hjørne til byen Sant Elm, som den hedder på det lokalt catalansk, eller San Telmo – på castiliansk spansk. Byen ligger for foden af Tramuntana-bjergene, og her finder man smukt, krystalklart vand, der om sommeren sender tankerne til Caribien. Mange drager hertil for udsigten til Sa Dragonera, en seks kilometer lang ubeboet ø, der ligger ud for kysten. Øen har tidligere fungeret som vagttårn mod sørøvere og andet godtfolk. Her har vi tid til en vandretur rundt i området, og de magelige kan vælge at tilbringe tiden med en kop kaffe eller måske et lokalt glas vin i hånden.  Vi er retur på hotellet tidligt på eftermiddagen.

Dag 7
Vandretur til Cap Andritxol

I dag skal vi kigge nærmere på lokalområdet, når rejselederen tager os med på en lille vandretur i naturen uden for hyggelige Paguera. Byen er placeret i en smuk og rolig bugt, som til begge sider er indrammet af en smuk klippestrækning.  Vandreturen fører os fra Paguera til forsvarstårnet Cap Andritxol. Den første del af ruten følger Calle de Cala Fornells, indtil vi når bugten af samme navn. Herefter går vi ad en skovsti blandt fyrretræer og vilde oliventræer, indtil den når Caló des Monjo, en lille, fredelig bugt, der blev berømt takket være nogle scener i filmen ”Evil Under the Sun” af Guy Hamilton. Ruten fortsætter til forsvarstårnet Cap Andritxol, der blev brugt til at holde øje med pirater i tidligere tider. Fra tårnet kan vi nyde udsigten over Calvià og Camp de Mar, inden vi går tilbage til Paguera. Turen er på ca.9,5 km., og det tager ca. 3 timer – afhængig af deltagerne. Ruten kan ændres af rejselederne, så den passer til vind, vejr og gæsternes formåen.

Dag 8
Mulighed for udflugt til Valldemossa og den smukke have Jardines de Alfabia
Valldemossa

I dag går turen nordpå. Først stopper vi i byen Valldemossa, hvor den polske komponist Frédéric Chopin og hans veninde, forfatterinden George Sand, valgte at tilbringe vinteren 1838-39 på klostret Sa Cartuja de Valldemossa. Den fraskilte og piberygende kvinde George Sand, der yndede at gå klædt i herretøj, og den tuberkuloseramte Chopin var flygtet fra sladderen i Paris.

Begejstringen over det, som lignede paradis, var stor ved ankomsten, og George Sand skrev: ”Hele denne have, tilplantet med granattræer, citron og orangetræer … det strenge yndefulde melankolske og skønne landskab … under den skønneste af alle himle…”. Men intet gik som ønsket. En frigjort, ugift kvinde med to børn, der levede sammen med sin elsker, var mere end lokalbefolkningen kunne acceptere. I bogen ”En vinter på Mallorca” omtaler George Sand befolkningen som “barbarer og aber” og “uægte børn af vellystne, hykleriske karteusermunke”. Men stedet fortryllede hende med sin skønhed, og hun skriver: “Valldemosa er det smukkeste sted, jeg nogensinde har boet, og ét af de smukkeste steder, jeg har set.”

Vi besøger det flotte kloster og ser blandt andet Chopins dødsmaske, håndskrevne breve samt nogle af de originale nodeark fra tiden på Mallorca. Det var her på klosteret, at Chopin komponerede det berømte ”Regndråbe-præludium”, som blev til under en natlig storm.

Efter klosterbesøget begiver vi os ad kystvejen langs øens berømmede vestkyst, hvor den ene smukke udsigt afløser den næste. Herfra går turen ind i landet til den lille by Bunyola, hvor man finder Jardin de Alfabia som er en betagende have, fyldt med farverige planter, springvand og smukke skulpturer. Haven har en rig historie og er kendt for sin imponerende arkitektur, der fusionerer maurisk og middelhavsstil. Besøgende kan tage en afslappende gåtur gennem de velplejede stier og nyde udsigten over de frodige omgivelser. Haven er også hjemsted for en gammel herregård, som kan udforskes og byder på interessante historiske detaljer.

Ud på eftermiddagen køre vi videre mod Paguera og hotellet.

Udflugten kan købes som en del af udflugtspakken eller på stedet. Pris på stedet er 450 kr.

Afhængig af klostrets åbningstider, er det muligt, at udflugten bliver flyttet til en anden dag. Skulle Jardin de Alfabia være lukket, besøger vi en anden lignende seværdighed i området.

Deltager du ikke i udflugten, er dagen fri til egne eventyr.

Dag 9
Mulighed for udflugt til Cuevas del Drach (Dragegrotterne) og Porto Cristo
Cuevas del Drach – Dragegrotterne

Mallorca er kendt for sine mere end 300 grotter og drypstenshuler. I dag kører vi østpå for at besøge de mest imponerende og berømte af øens grotter, nemlig Cuevas del Drach – Dragegrotterne. Her kan vi komme langt ind i de fire drypstenshuler, der går over 25 meter ned i jordens indre og er over 2,4 km lange. Vi ser de smukke stalagmitter, som er blevet skabt af dryppende, kalkmættet vand, som siver ned gennem undergrunden og fordamper i hulerne.

Når man ser de meterhøje formationer og tænker på, at det tager dem over 100 år at vokse blot 1 centimeter, kan man ikke undgå at blive imponeret. At være i grotterne føles som at vandre dybt ind i historien.

Den spanske ingeniør Carlos Buigas har stået for belysningen af hulerne, og lyssætningen gør oplevelsen til noget helt specielt. Hulerne gemmer i deres indre en stor underjordisk sø, som vurderes til at være en af de største af sin slags i verden (177 meter lang og 30 meter bred). Ved søen skal vi høre en klassisk koncert, da akustikken i hulen er helt perfekt til en musikoplevelse.

Efter besøget i hulerne bliver der tid på egen hånd ved den hyggelige havn i Porto Cristo. Her er butikker og restauranter, og der er tid til at nyde en frokost på et af de mange steder i byen.

Vi kører tilbage til hotellet og kommer hjem ud på eftermiddagen.

Udflugten kan købes som en del af udflugtspakken eller på stedet. Pris på stedet er 400 kr.

Deltager du ikke i udflugten, er dagen fri til egne eventyr.

Dag 10
Tid til afslapning og egne eventyr
Brug dagen på egen hånd til at gå på opdagelse

Nyd dagene i Paguera, eller tag bussen til Palma. Du kan også drage på vandretur i bjergene ved Paguera. Rejselederen hjælper gerne med gode råd og de praktiske detaljer.

Dag 11
Hjemrejse

Vi kører til lufthavnen og rejser hjem.

Udflugtspakke

Vi har sammensat en udflugtspakke med spændende udflugter, der gør din Mallorcaoplevelse helt komplet. Udflugterne er ledet af rejselederen (bemærk venligst, at rejselederen på udflugterne kan være skandinavisk). Udflugtspakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse og gennemføres ved minimum 25 deltagere. I tilfælde af ledige pladser er det ofte muligt at købe udflugterne enkeltvis på stedet. 

Udflugtspakken inkluderer:

 • Udflugt til Valldemossa og herregården Jardines de Alfabia
 • Udflugt til Sóller og Puerto Sóller – med tog gennem bjergene tilbage til Palma
 • Udflugt til Cuevas del Drach (Dragegrotterne) og Porto Cristo

Pris pr. person 1.250 kr.

Togturen til Sóller går gennem den skønneste natur

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.050,–
Tillæg for opgradering af værelsestype

Type 1: Dobbeltværelse med udsigt mod hotellets bagside: Inkluderet i prisen
Type 2: Dobbeltværelse med udsigt mod by/beboelse/nabogrund: kr. 400,-
Type 3: Dobbeltværelse med pool-udsigt: kr. 750,-
Type 4: Superior dobbeltværelse med udsigt mod byen: kr. 550,-
Type 5 Superior dobbeltværelse med stor terrasse og udsigt mod gaden: kr. 650,-                                                                                                                                                                                                                         

Enkeltværelser

Vi har ganske få enkeltværelser. Værelserne er som type 1 og tillægget er 2050 kr.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Direkte fly København – Mallorca t/r
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på Hotel BQ Bulevar Paguera
 • Halvpension (morgenmad og middag)
 • Udflugt til Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca. Inkl. entré til katedralen
 • Halvdagsudflugt til Andratx og Sant Elm
 • Udflugt til fods i Paguera
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring, 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 3 udflugter (Sóller/Puerto de Sóller, Valldemossa og grotterne Cuevas del Drach i Porto Cristo). Skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse. Udflugterne gennemføres ved min. 25 deltagere. Skandinavisk rejseleder på udflugter
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 10 euro) og evt. drikkepenge til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

Rejseleder

Under opholdet vil der være tilknyttet en eller flere Albatros-rejseledere. Rejselederne står for fælles arrangementer, holder foredrag og leder udflugterne i programmet. Rejseledernes rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse på grund af rejsens varighed. Rejselederne vil have træffetider på visse dage og arrangerer løbende ture ud i det blå, foredrag med mere. Rejselederne fungerer således både som kontaktpersoner på rejsen, hvis du skulle få behov for hjælp, men de sikrer også, at dit ophold bliver bedst muligt, og at du får en masse oplevelser med hjem i bagagen.

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension, som består af morgenmad og middag om aftenen. Måltiderne indtages i hotellets restaurant. Middagen består af en udmærket buffet, hvor der serveres forskellige retter – der er noget for enhver smag.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Mere om Spanien

Her kan du få mere at vide om Spanien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/spanien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser