Hong Kong, Seoul og Tokyo

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den helt store kulturrundrejse til Hong Kong, Seoul og Tokyo – modernitet, tradition, smukke landskaber og stemningsfulde templer

Eventyret venter i Østasiens pulserende storbyer. Her bærer gamle traditioner den moderne kultur, og hypermoderne arkitektur eksisterer side om side med tempelrøgelse og duftende madboder. Vi bevæger os i samme takt som de lokale selv ved at benytte de velfungerende lokale transportmidler, og så møder vi alle tre metropoler i øjenhøjde på nogle spændende gåture. Vi bor på gode 3- og 4-stjernede hoteller, alle centralt beliggende og i nærheden af metro- bus- eller togstationer. I Hong Kong besøger vi det verdensberømte Victoriabjerg og oplever også byen fra søsiden, når vi tager på sejltur i Victoria Harbour. I Seoul lærer vi at tilberede den koreanske nationalret, kimchi, og et besøg ved den demilitariserede zone ved grænsen til Nordkorea føjer et ekstra perspektiv til forståelsen af landet. I Tokyo skal vi blandt andet besøge shintohelligdomme og verdens største fiskemarked.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Hong Kong Dollar, Won og Yen

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Hong Kong og tid på egen hånd
Dag 3 Hong Kong. Udflugt til Victoriabjerget, Aberdeen, Repulse Bay, sejltur i Victoria Harbour og Dim Sum frokost
Dag 4 Hong Kong – Seoul. Udflugt til den demilitariserede zone, Seoul-tårnet og velkomstmiddag
Dag 5 Seoul. Kejserpaladset Gyeongbok, det nationale folkloremuseum, Bukchon Hanok landsbyen, , kimchi-museum og kursus, Gwangjang-markedet og kirkebesøg
Dag 6 Seoul – Tokyo. Tid på egen hånd og velkomstmiddag
Dag 7 Tokyo. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Shibuya, Tsukiji Fiskemarked, sushi, Ginza, Tokyo International Forum og Kejserpaladset
Dag 8 Tokyo på egen hånd
Dag 9 Tokyo – København eller på egen hånd
Dag 10 Ankomst til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København mod Hong Kong.

NB Vi tager forbehold for eventuelle ændringer af det planlagte program. Selve programindholdet vil ikke blive ændret, men rækkefølgen af udflugter kan variere pga. flytider, åbningstider mv.

Dag 2
Ankomst til Hong Kong og tid på egen hånd
Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby

Vi lander i Hong Kong og efter ankomstformaliteterne kører vi til vores hotel. Herefter er resten af dagen og aftenen fri til egne eventyr, men rejselederen står selvfølgelig til disposition for gode råd og anvisninger, også mht. hvor den første middag kan indtages.

Dag 3
Hong Kong. Udflugt til Victoriabjerget, Aberdeen, Repulse Bay, sejltur i Victoria Harbour og Dim Sum frokost

Med sin beliggenhed lige syd for det kinesiske fastland havde den golde klippeø Hongkong – og det omkringliggende område – stor interesse for det 19. århundredes driftige handelsmænd. De så gode muligheder for at udvikle området til en sikker base for en lukrativ handel med det kinesiske rige mod nord. I 1841 blev det britiske flag hejst på øen, og senere blev en mindre del af Kinas sydspids indlemmet i den voksende kronkoloni. Sin nuværende størrelse fik Hongkong i 1898, da briterne lejede ”De Nye Territorier” af Kina. I 1997 blev Hongkong givet tilbage til Kina.

Med sine gigantiske skyskrabere minder Hongkong ved første øjekast på mange måder om New Yorks Manhattan. Dog skal man huske, at 98 procent af den næsten seks millioner store befolkning er kinesere med en typisk kinesisk levevis bestående af daglige indkøb på myldrende markeder, hårdt arbejde og trange boligforhold. Dertil kommer naturligvis en religion med utallige guder, der tilbedes i såvel hjemmet som i de røgfyldte templer. Hongkong er med andre ord både ældgammel kinesisk kultur og det 21. århundredes højteknologi.

Dagens udflugt indledes med, at vi tager bjergbanen Peak Tram. Endestationen er tæt ved toppen af det 554 meter høje Victoriabjerg. Vel oppe får vi en fabelagtig udsigt over Hongkong-øen og hele sydspidsen af det kinesiske fastland. Ved endestationen venter vores bus, og næste stop på dagens udflugt er bydelen Aberdeen på den anden side af Hongkong-øen. Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby, hvor tusindvis af mennesker boede på deres små både, også kaldet sampans. Intet sted i Hongkong er kontrasterne mere tydelige. De små sampans ligger og vugger i havnen og synes nærmest i miniature-størrelse i sammenligning med millionyachterne og de store fiskerbåde. Vi fortsætter med at køre langs kysten og befinder os snart i Repulse Bay, et smukt område ved stranden, som kan minde om den franske riviera. Inden frokost slutter vi dagens udflugt med at tage med den legendariske Star Ferry, hvis mindre både sejler i pendulfart imellem Kowloon på fastlandet og selve Hong Kong Øen. Og nu er det tid til frokost, som består af en af Hong Kongs mest berømte retter, nemlig Dim Sum. Dim Sum er små dejpakker fyldt med blandt andet kød og grøntsager, og de kommer i mange varianter, såsom dampede og stegte. Resten af dagen og aftenen er nu til fri disposition. Rejselederen står igen til rådighed.

Dag 4
Hong Kong – Seoul. Udflugt til den demilitariserede zone, Seoul-tårnet og velkomstmiddag

Vi siger farvel til Hong Kong og sætter kursen mod Sydkorea og Seoul. Flyveturen tager knap fem timer, og ved ankomsten til Seoul tager vi straks hul på nye eventyr, idet vi begiver os mod den demilitariserede zone. Våbenstilstanden mellem Syd- og Nordkorea blev underskrevet i 1953, men de to lande har aldrig formelt sluttet fred, så derfor er den 38. breddegrad ikke en grænse, men en våbenstilstandslinje. Dette betyder, at Nord- og Sydkorea formelt stadig er i krig med hinanden. Men man kan være helt rolig, der er ingen grund til bekymring for sikkerheden. Undervejs bliver vi orienteret om, hvad vi må og ikke må i forbindelse med besøget. Ved Genforeningsbroen vil der være kontrol af vores papirer, inden vi kan fortsætte til én af de underjordiske tunneller, som blev udgravet af Nordkorea i 1960’erne og 70’erne. Formålet var at lave et overraskelsesangreb på Sydkorea ved at sende tropper gennem et veludviklet tunnelnetværk. Tunnellerne blev opdaget ved lidt af et tilfælde, og det er i dag muligt at komme ned i en enkelt af dem. Ved tunnel nummer tre er der desuden et meget spændende museum om forholdet mellem Nord- og Sydkorea, og vi skal også se en kort film om tunnellernes tilblivelse. På tilbagevejen mod Seoul gør vi holdt ved Dorasan Station, hvor der dagligt afgår tog til Nordkoreas hovedstad, Pyongyang. En rent symbolsk afgang, idet toget ikke må tage passagerer med! Frokost undervejs er inkluderet. Tilbage i Seoul slutter dagen med en udflugt op til Seouls vartegn, det 236 meter høje Seoul-tårn, hvorfra der er en imponerende udsigt ud over millionbyen.

Om aftenen spiser vi velkomstmiddag, hvor vi skal stifte bekendtskab med det koreanske køkken, som også er en stor kulinarisk oplevelse.

Dag 5
Seoul. Kejserpaladset Gyeongbok, det nationale folkloremuseum, Bukchon Hanok landsbyen, , kimchi-museum og kursus, Gwangjang-markedet og kirkebesøg

Vi har en lang og meget spændende dag med udflugter foran os. Vi besøger det gamle kejserpalads, Gyeongbok. Paladset, som stammer fra 1395, repræsenterer om noget byen og giver samtidig et indblik i landets turbulente historie gennem de sidste 600 år. Paladsområdet er næsten gået til grunde i forbindelse med gentagne japanske invasioner, og under Koreakrigen i 1950-53 blev store dele ødelagt. I dag er det omkring 40 hektar store område restaureret og fremstår som det oprindeligt blev bygget. Vi besøger også det nærvedliggende nationale folkloremuseum og får et lille indblik i landets historie fra kejserrige frem til den sidste japanske besættelse i 1910.

Dernæst tager vi på spadseretur rundt i Bukchon Hanok landsbyen, en traditionel koreansk landsby beliggende midt i Seoul. Landsbyen er meget velbevaret og giver et godt billede af, hvordan livet så ud i Korea for 600 år siden under Joseon Dynastiet. Den koreanske traditionelle landsby var klanbaseret og  bestod typisk af mange smalle gyder og hanok, et begreb der bruges til at beskrive traditionelle koreanske huse, hvor husets positionering i forhold til omgivelserne spiller en afgørende rolle. Vi går en tur ad Insadong antikgade og fortsætter dernæst til Kimchigan Museum, et helt museum dedikeret til den koreanske nationalret kimchi, en blanding af fermenterede grøntsager, hvor hovedingrediensen er kinakål og chilli. På museet får vi alt at vide om denne ret, og vi skal også selv lære at tilberede den. Herefter besøger vi et af de meste interessante markeder i Asien. Gwangjang-markedet har eksisteret i mere end 100 år og er i dag et af Koreas største traditionelle markeder med alt fra kvalitetssilke i metervare, sengelinned og et hav af håndlavede varer og souvenirs. Vintage-tøjafdelingen med brugt tøj er blevet utrolig populær hos især de yngre koreanere. Gå ikke glip af de mange små madboder, der serverer gode, frisklavede specialiteter. Vi afslutter dagen med et besøg til en af Seouls mange kirker. Kristendommen er vidt udbredt i Sydkorea og er centreret omkring de to hovedretninger protestantismen og katolicismen.

Dag 6
Seoul – Tokyo. Tid på egen hånd og velkomstmiddag

Vi fortsætter eventyret og flyver nu til Japans hovedstad Tokyo. Afhængig af ankomsttidspunktet kører vi enten først til hotellet eller spiser frokost, hvorefter dagen kan bruges til afslapning, egne eventyr eller for eksempel til at gå en tur i selskab med rejselederen. Om aftenen tager vi for alvor hul på vores japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Dag 7
Tokyo. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Shibuya, Tsukiji Fiskemarked, sushi, Ginza, Tokyo International Forum og Kejserpaladset
Shibuya-krydset i Tokyo

Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og i dag skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Vi lægger ud med et besøg ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu.Templet stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. På vej ind til templet går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfylte skov, der omgiver templet. Træerne her blev plantede som gave fra hele Japan til kejserens tempel, da det blev bygget. 

Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, der ligger midt i byen, og hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachi, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død – er i sig selv ganske rørende. Og historien om Hachi blev filmatiseret i Japan i 80’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Dernæst besøger vi Tsukiji Fiskemarked, verdens største fiskemarked. Det anslås, at næsten hver sjette fisk fanget på verdensplan sælges her. Og det er nu, at dette imponerende marked skal opleves, for inden for de næste år er det planen at flytte det uden for Tokyo. På markedet får du et spændende indblik i, hvordan der handles med fisk, skaldyr og tang fra alle verdens have. Og det går livligt for sig på markedet, hvor japanernes forkærlighed for alt godt fra havet er åbenlys. Et besøg her på markedet er en fantastisk og fascinerende oplevelse. Vi skal naturligvis også smage på nogle af specialiteterne – friskere sushi får man ikke!

Fra fiskens verden begiver vi os ud videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter, overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader.

Vi spadserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Herefter fortsætter vi til en sand arkitektonisk perle. Vi går en tur gennem det store konferencecenter Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål og glas-kontruktion ligner skroget på en meget lang båd. Her afholdes konferencer, messer, koncerter og udstillinger, og her er sågar en dansk cafe, hvor der blandt andet serveres hotdogs!

Vi slutter dagens udflugter med at besøge parken ved Kejserpaladset, hvor kejser Akihito og kejserinde Michiko bor sammen med deres to sønner, datter og deres familier. Kejserpaladset stod færdigt i 1968 og er en delvis rekonstruktion af det gamle Meiji Kejserpalads, som blev ødelagt af bombardementerne under anden verdenskrig. 

Dag 8
Tokyo på egen hånd

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i Tokyo på egen hånd. Og lad det være sagt med det samme: Tokyo er ét stort overflødighedshorn af spændende indtryk og muligheder, uanset om man er til shopping, museer eller til at dykke ned i de mange kulinariske fristelser, byen er så berømt for. Tokyo har flere Michelin-restauranter end Paris og London tilsammen, men også på de små mere ydmyge steder er der gastronomi på højt niveau. Mange spisesteder kører med favorable frokostmenuer, så prøv dig frem. Det er let og effektivt at komme rundt i byen med metro, og rejselederen hjælper gerne med idéer til dagen. Tæt ved Shibuya, hvor vi var i går, ligger bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske mangetegneserier –  kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshitadori. Tæt derved ligger den ganske eksklusive shoppegade Omotesando, hvor du finder et hav af både japanske og udenlandske mærker.

I den helt anden boldgade af byens tilbud kan du opleve det gamle traditionelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er der stadig mange gamle velbevarede træhuse, der overlevede anden verdenskrigs ødelæggelser, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med den markante, store røde lanterne i indgangsporten.

Gå lidt på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her!

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkenshoppegaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end ALT til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern til grøn te og meget andet.

Dag 9
Tokyo – København eller på egen hånd

Dagen i dag er atter fri til de sidste eventyr og eventuelle indkøb, inden vi kører mod lufthavnen for at sætte os til rette i flyet hjemad.

N.B. På nogle afgange foregår hjemrejse først på dag 10. I de tilfælde er hele dag 9 fri til egne eventyr, med overnatning på hotellet i Tokyo.

Dag 10
Ankomst til København

Vi ankommer til København.

N.B. På nogle afgange vil hjemrejse og ankomst København begge foregå på dag 10. 

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Hong Kong / Tokyo - København med mellemlanding
 • Fly Hong Kong – Seoul
 • Fly Seoul - Tokyo
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Hong Kong
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Seoul
 • 3 eller 4 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Tokyo
 • Alle udflugter jf. program
 • Al transport i forbindelse med udflugter (vi benytter overvejende lokale transportmidler, bortset fra ved lufthavnstransporter samt på enkelte udflugter)
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 3-7 (det kan hænde at frokosten på rejsedagene bliver om bord på fly)
 • Middag dag 4, 6 og 7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til guide, chauffør og assistent (beregn ca. HKD 30,- per person i Hong Kong og USD 30,- per person i Seoul. Der bruges ikke drikkepenge i Japan)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Hong Kong, Seoul og Tokyo i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke for gangbesværede.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mere om dine rejsemål

Her kan du få mere at vide om dine rejsemål:

Kina: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina

Sydkorea: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/sydkorea

Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

CNRTR23ADKDK