Loreleis sang - eventyrligt flodkrydstogt på Rhinen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl forbi Rheinland-Pfalz’ vinklædte flodbredder til franske Strasbourg ad Rhinens og Mosels smukkeste strækninger. Og hvem ved, om vi hører sirenens sang, når vi passerer den sagnomspundne Lorelei-klippe?

Vores kaptajn sørger for, at vi får en rolig og smuk sejlads ombord på vores komfortable og moderne 4-stjernede skib, MS Rhein Symphonie, når vi glider stille forbi det ene smukke flodlandskab efter det andet. Et af turens absolutte højdepunkter er den eventyrlige, tyske Rhindal, hvor bjergene blander sig med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner. Undervejs oplever vi nogle af Nordeuropas kulturelle sværvægtere som Köln med domkirken Kölner Dom, og Strasbourg i Alsace med den UNESCO-fredede middelalderbykerne. Vi skal også besøge nogle af de små, hyggelige byer som Bernkastel og Koblenz samt Mannheim midt i Tysklands største vindistrikt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Frankfurt. Bustransport til Köln, byvandring, check-in på skibet og afsejling
Dag 2
Cochem og Bernkastel. Mulighed for besøg ved det eventyrlige Eltz Slot
Dag 3
Bernkastel. Mulighed for byvandring i Bernkastel med vinsmagning
Dag 4
Gennem Rhindalen, passage af Lorelei og Mainz. Mulighed for byrundtur med trykkeren Guttenberg som tema
Dag 5
Mannheim. Mulighed for temabyrundtur i automobilpioneren Bertha Benz fodspor
Dag 6
Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne. Mulighed for udflugt gennem det alsaciske landskab
Dag 7
Passage af Lorelei og Koblenz. Mulighed for byrundtur gennem byen ved “Deutsches Eck” og svævebanetur til Festung Ehrenbreitstein
Dag 8
Köln – Frankfurt og hjemrejse

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 198 passagerer fordelt på tre dæk

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt.

Det rummelige fartøj (132 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestole. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Læs mere om skibet på https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Frankfurt. Bustransport til Köln, byvandring, check-in på skibet og afsejling Afsejling kl. 17.00
Domkirken i Köln

Ved ankomsten til Frankfurts lufthavn kører vi de ca. 2 timer til Köln for sammen at tage på opdagelse. Herefter er der tid til lidt frokost i Köln på egen hånd, inden vi mødes igen for at tage til skibet, hvor der er indtjekning efter klokken 15.

Under opholdet i Köln skal vi bl.a. på byvandring i den gamle romerske by. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på rester fra romersk byggeri.

Vi starter i den gamle bydel, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig, hvor Köln næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene. De så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er en af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland. Efter byrundturen er der mulighed for selv at gå videre ud på opdagelse i Köln og måske nyde et glas eller to af det lokale øl Kölsch, der smager som en pilsner og serveres i høje, slanke glas. Herefter mødes vi og kører sammen til Rhinens bred, hvor vores dejlige skib venter.

Efter indcheckningsformaliteterne kan man gå på opdagelse ombord og sidst på eftermiddagen stævner vi ud og nyder vores første middag sammen.

Dag 2
Cochem og Bernkastel. Mulighed for besøg ved det eventyrlige Eltz Slot Ankomst til Cochem kl. 8.00, afsejling kl. 14.00. Ankomst til Bernkastel kl. 23.00
Ridderborgen Eltz Slott

Vi har nu passeret Mosels udløb i Rhinen. Mosel og Rhinens flere end 40 borge og slotte stammer fra en tid, hvor floden var en af de vigtigste handelsveje mellem Midt- og Nordeuropa, og skibsfarten skulle sikres mod overfald fra lokale røvere. Floden havde i 1400-tallet flere strømsteder og vandfald, der gjorde sejladsen krævende. Det er blevet lettere i dag, hvor sluser har gjort vandet roligt. Vi skal tidligt om morgenen passere ikke færre end tre sluser, inden vi ankommer til Cochem.

Som mange andre byer i området går Cochems historie tilbage til den romerske periode. Da byen i 1300-tallet fik bystatus, blev fæstningsværket anlagt, og en del kan fortsat ses i dag. Vi lægger til på den modsatte bred ved de gamle fiskerbyer Cond og Sehl, der blev lagt ind under Cochem, da den første bro blev bygget i 1927.

Har du tilkøbt udflugtspakken tager vi i dag til Eltz Slot, som overlevede alle krige i det 17. og 18. århundrede uskadt. På vores guidede tur rundt på slottet, som har en del trapper, rejser vi gennem otte århundreders kulturhistorie. Hvert århundrede er imponerende afspejlet i arkitekturen og udformningen af værelserne. Skatkammeret indeholder mere end 500 udstillingsgenstande fra det 12. til det 19. århundrede.

Midt på eftermiddagen kaster vi trosserne og sejler mod Bernkastel midt i vinlandet og ankommer sent om aftenen.

(Dagens udflugt med besøg ved Eltz Slot er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 3
Bernkastel. Mulighed for byvandring i Bernkastel med vinsmagning Afsejling kl. 12.00
På besøg i Bernkastel

I en dal fuld af vinlandsbyer skiller Bernkastel sig ud som en af de absolut mest farverige. På Mosels østlige bred ligger Bernkastel som en charmerende symfoni af træ, sten og skifer. På den vestlige bred ligger tvillingelandsbyen Kues, som var fødested for filosoffen og matematikeren Nikolaus von Kues.

Skibet ligger ved kaj i Bernkastel, og du kan i dag fordybe dig i den spændende atmosfære i en gammel by, der er fuld af historie og kultur. Tag fx med på skibets arrangerede udflugt, og nyd de berømte Moselvine ved en vinsmagning, og kom med på en byvandring gennem den gamle bykerne.

Alternativt kan du gå en tur på egen hånd, slå dig ned på en af de lokale vinbarer og nyde et glas med udsigt til de karakteristiske vinterrasser langs Mosels bred.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten bestilles og betales ombord. Hvis der er deltagere nok, deltager vores danske rejseleder)

Dag 4
Gennem Rhindalen, passage af Lorelei og Mainz. Mulighed for byrundtur med trykkeren Guttenberg som tema Ankomst til Mainz kl. 14.45, afsejling kl. 00.00
Den næsten lodrette skifferklippe, Lorelei

I løbet af dagen sejler vi ad den UNESCO-fredede floddal Mittelrhein, der er som taget ud af et eventyr. Her blander bjerglandskaberne sig med vinmarker i terrasser op ad skråningerne. Og på hver en bjergtop ligger der pittoreske borgruiner strøet ud med rund hånd. På begge sider af floden ses der småbyer, som giver liv til områdets lange historie og rige kulturarv. Området er med rette kendt som den romantiske del af Rhinen efter Goethes beskrivelse af sin rejse på floden i 1770’erne.

Det kan anbefales at sidde på skibets soldæk og nyde udsigten. Vi kommer til Lorelei, det absolut mest sagnomspundne sted langs Rhinen. En næsten lodret klippe af skifer rejser sig 132 meter i vejret, og sagnet siger, at her bor en mystisk sirene, hvis sange lokker sømænd i døden i flodens forræderiske strøm. Det er også Rhinens smalleste sted mellem Schweiz og Nordsøen, og den svære passage er nok det, der har affødt legenden.

Vi ankommer i dag til den tidligere romerske provins Mainz, der nu er hovedstad i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Byen blev grundlagt som en militærpost af romerne sidst i det første århundrede, og senere blev den provinshovedstad i Germania Superior. Romernes tilstedeværelse i området ses tydeligt den dag i dag, selv på vores sejltur langs Rhindalen. Det var nemlig romerne, der lærte lokalbefolkningen at dyrke vin på de solbeskinnede skråninger, som området er så kendt for. Mainz ligger lige midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt.

Skibet tilbyder i dag en gåtur i den restaurerede gamle bydel med de fine bindingsværkshuse. Her finder vi også den tusind år gamle katedral Mainzer Dom, der havde stor betydning i 1100- og 1200-tallet, hvor den lagde scene til ikke færre end syv kongekroninger. Mainz var i mange århundreder også et vigtigt centrum for kultur og fremgang. Det var blandt andet her, Johann Gutenberg opfandt bogtrykkerkunsten og gjorde det muligt at masseproducere bøger. Efter datidens skala naturligvis.

Men vi skal også opleve den moderne by. Mainz blev voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, og efter krigen startede det største byggeboom i byens historie. Arkitekten bag byens moderne rådhus er såmænd ingen ringere end Arne Jacobsen.

Du kan i dag også vælge at besøge en af byens mange traditionelle vinbarer, der bl.a. serverer lokale delikatesser som "spundekäs", en krydret cremeost, der meget passende kan få følgeskab af et glas lokal vin.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten bestilles og betales ombord. Hvis der er deltagere nok, deltager vores danske rejseleder)

Dag 5
Mannheim. Mulighed for temabyrundtur i automobilpioneren Bertha Benz fodspor Ankomst kl. 6.30, afsejling kl. 15.00
På besøg i Mannheim

I dag ankommer vi til kulturbyen Mannheim, der ligger i den tyske delstat Baden-Württemberg og har omtrent 315.000 indbyggere.

Ud over sine mange museer, teatre og uddannelsessteder er byen også dejlig nem at orientere sig i, med vinkelrette gader i et kvadratisk vejnet. Byen grundlagdes i starten af 1600-tallet og er siden blevet genopbygget løbende, når krige har beskadiget infrastrukturen – især under 2. verdenskrig var byen et yndet bombemål for de allierede styrker.

I Mannheim finder man blandt andet det barokke Mannheim-slot, telekommunikationstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høje, barokke vandtårn, der ligger ved Friedrichsplatz.

Har du tilkøbt Albatros’ udflugtspakke, skal vi i dag på en guidet tur gennem byen i Bertha Benz’ fod- eller måske snarere kørespor. Temaet for udflugten er nemlig bilhistoriens spæde begyndelse, da Bertha Benz i 1888 kørte sin Benz Patent Motor Bil fra Mannheim til Pforzheim og dermed sikrede sig en plads i verdenshistorien. Med denne første succesrige langdistancebiltur dannede hun grundlaget for et helt revolutionerende transportmiddel og virksomhedens kommercielle succes. Vi tager på opdagelse gennem Benz-familiens spændende historie og byen, hvor familien levede i mange år og dermed hjalp Mannheim ved Rhinens bred med at opnå historisk berømmelse.

(Dagens udflugt med byrundtur til i Bertha Benz’ fodspor er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 6
Strasbourg, Frankrig. Mulighed for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne. Mulighed for udflugt gennem det alsaciske landskab Ankomst kl. 04.00, afsejling kl. 19.00
Katedralen i Strasbourg

Vi anløber i dag den fine, velholdte middelalderby Strasbourg tæt på den tyske grænse. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er naturligvis også kendt som hjemsted for Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

I dag tager vi, som en del af dagens Albatrostilbud, ind til byen for at kigge nærmere på den gamle bydel. Vi ser byens små kanaler på floden Île og de gamle sluseanlæg samt den moderne bydel med Europaparlamentet – en tur igennem 2.000 års historie. Vi går en tur i de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France, hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Gåturen fører os også forbi den vældige gotiske katedral Notre Dame fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke Palais Rohan, paladset, som blev bygget til byens biskop i starten af 1700-tallet.

Efterfølgende vil der være mulighed for på egen hånd at slentre rundt i gaderne eller måske nyde en kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på en af byens mange caféer, mens du følger med i gadelivet.

(Dagens udflugt med byrundtur til i Strasbourg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Efter Albatrosudflugten har du også mulighed for at deltage i skibets udflugt gennem Alcases billedskønne landskaber på en udflugt gennem hyggelige landsbyer med bindingsværkshuse, vingårde og en rustik atmosfære. Turen bringer dig gennem charmerende, typiske landsbyer med deres bindingsværkshuse, farverige vindueskasser og smalle gader. Mange af de små byer i Alsace har en middelaldermur, og landskabet mellem dem er domineret af store vinmarker og er berømte for deres Riesling og Pinot Blanc.

(Skibets udflugt gennem det alsaciske landskab er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten bestilles og betales ombord. Hvis der er deltagere nok, deltager vores danske rejseleder)

Dag 7
Passage af Lorelei og Koblenz. Mulighed for byrundtur gennem byen ved “Deutsches Eck” og svævebanetur til Festung Ehrenbreitstein Ankomst til Koblenz kl. 11.00, afsejling kl. 20.00
Koblenz

Vi ankommer til en af Tysklands ældste byer, Koblenz, hvis historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Koblenz ligger smukt ved Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel løber sammen, og fortsætter nordover som Rhinen. Byen ligger mellem fire højdedrag, hvor det meste er skov- og engarealer, og Rhinen er i sig selv en meget vigtig del af området. Vi går en tur i byen ved ankomsten, som en del af dagens Albatrostilbud, og nyder udsigten til de to floder. Koblenz blev desværre voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, men er i dag genopbygget.

Koblenz’ oprindelige navn var Confluentes, det navn romerne gav den, og det afspejler sammenløbet mellem Rhinen og Mosel. Dagen udflugtstilbud er en byrundtur gennem de smukke smalle gader i den historiske gamle bydel mellem basilikaen Skt. Kastor med Vor Frue Kirke og Schaengel-fontænen uden for rådhuset. Vi skal også en tur med svævebanen , hvorfra der er en fremragende udsigt over Rhinen og op til slottet Ehrenbreitstein, som sammen med lokalområdet er på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv.

(Dagens udflugt med byrundtur til i Koblenz er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 8
Köln – Frankfurt og hjemrejse Ankomst kl. 01.00

Vi anløber Köln, og efter morgenmad ombord på skibet, siger vi farvel til skibets besætning og kører til lufthavnen i Frankfurt, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Udflugtspakke

Kun for Albatros’ gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Halvdagsudflugt fra Cochem til Eltz Slot
 • Halvdagsudflugt i Mannheim i Bertha Benz’ fodspor
 • Halvdagsudflugt til Strasbourg med besøg i den gamle bydel
 • Halvdagsudflugt i Koblenz med svævebanetur og besøg på Ehrenbreitstein Slot

Vi gør opmærksom på, at halvdagsudflugterne typisk varer mellem 2 og 4 timer.

Pris: DKK 1.298,-

I Koblenz

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk kategori C Fra: kr. 7.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Middle-dæk Fra: kr. 10.998,-,
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Upper-dæk Fra: kr. 13.998,-,

OBS: Tillæg for enkeltkahyt kan variere mellem afrejsedatoer, se prisen ved at trykke på bestil.

Tillæg for kahytsopgradering
 • Tillæg for udvendig kahyt på Middle-dæk kr. 2.998,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Upper-dæk kr. 4.998 per person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København – Frankfurt t/r
 • 7 nætters krydstogt på MS Rhein Symphonie i delt dobbeltkahyt med koøje på Main-dæk
 • Transport iht. rejseprogram
 • Helpension på skibet (evt. måltider i land er for egen regning)
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder i kahytten
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer (ud over dem, der er nævnt under prisen inkluderer)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 3,5,- pr. person i alt)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (rederiet anbefaler euro 5-7- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Oplev mere

Udflugtspakke:

Pris: kr. 1.198,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 10 m2 til 14,5 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv.

Øvre dæk (Kat. A)

Udvendig kahyt på dæk 3 med gulv-til-loft-vindue og skydedøre (Fransk balkon). 2 enkeltsenge. 14,5 m2

Mellemdæk (Kat. B)

Udvendig kahyt på dæk 2 med panoramavindue (kan åbnes). 2 enkeltsenge. 14,5 m2

Hoveddæk (Kat. C)

Udvendig kahyt på dæk 1 med vindue (kan ikke åbnes). 2 enkeltsenge. 11,5 m2

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 30 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.

Rederiet prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte skibene op til få timer før ankomst.

Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

Soldæk

Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller sejler i det smukke landskab.

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan værre lukket i kortere eller længere perioder. Det skyldes, at skibet passerer lave broer eller sluser.

Tidsangivelser i flodkrydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk slusetider, vandstand og flodtrafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på en flod!

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser