Magiske Colombia: Koloniarv, kaffeland og kulturarv

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med Albatros til magiske Colombia, der byder på både store millionbyer, kolonitidsarkitektur og meget smuk natur

Maks. 24 deltagere

Colombia er på alle måder et fremragende og spændende land at rejse i, og meget er sket siden de svære år i 1980’erne og 90’erne, som var en periode præget af vold med politisk motiverede mord, kampe mellem guerillabevægelser og hæren samt mellem hæren og de berygtede narkokartellers væbnede folk. 

I dag er der langt mere fredeligt i Colombia, hvor man foruden en række spændende byer også finder noget af verdens mest varierede natur. Landets infrastruktur er moderne og velfungerende, og colombianerne selv er smilende, gæstfri og meget imødekommende. 

På vores rejse oplever nogle af landets mange facetter, når vi bl.a. besøger den hastigt voksende hovedstad, Bogotá med dens enestående Guldmuseum; UNESCO-fredede Cartagena samt Medellín, der flere gange er kåret som Latinamerikas mest innovative by. 

I landets frodige kaffeområde er vi inviteret indenfor hos en dansk kaffefarmer, der har skabt sit eget lille paradis, ligesom vi også besøger en kakaofarm i undseelige Támesis, hvor man kan få et godt indblik i colombiansk hverdagsliv. 

Vi tager også på opdagelse i mangroveskoven, spiser barbecue i det fri og skuer ud over de smukke Andesbjerge fra mere end 3.000 meters højde. 

På hele rejsen overnatter vi på dejlige, komfortable hotelle, hvor der bl.a. er mulighed for at få en forfriskende tur i swimmingpoolen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Colombiansk peso

Dagsprogram 14 dage
Dag 1
Billund – Bogotá
Dag 2
Bogotá. Byrundtur med Guldmuseet
Dag 3
Bogotá – Pereira i kaffeområdet. Afstikker til La Florida. Grillmiddag
Dag 4
Pereira. Besøg på dansk-colombiansk kaffefarm
Dag 5
Vandretur i Cocora-dalen og kolonitidsbyen Salento
Dag 6
Pereira – Támesis. Vandretur og charmerende landsbystemning
Dag 7
Támesis. Besøg hos Carmen og Hernán på deres kakaofarm
Dag 8
Támesis - Medellín
Dag 9
Medellín. Byrundtur
Dag 10
Medellín – Cartagena (fly) . blomsterfarm
Dag 11
Cartagena. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 12
Cartagena. Kanotur i mangroveområde
Dag 13
Cartagena. Formiddag fri og hjemrejse
Dag 14
Ankomst til Billund

Hoteller

Hotel BH Bicentenario eller lignende

 • 64 værelser
 • Midt i den historiske bydel
 • Døgnåben reception
 • Morgenmadsrestaurant
 • Bar
 • Gratis wi-fi (også på værelset)

Dette moderne hotel er beliggende i hjertet af Bogotá og har dermed den perfekte placering, når det historiske centrum skal udforskes.

Hotellet har en hyggelig bar og en morgenmadsrestaurant. Der er gratis wi-fi på hele hotellet.

Læs mere om hotellet her: http://www.bhbicentenario.com/default-en.html

Cra. 4 # 16-3 
La Candelaria, Bogotá 
Telephone: +57 1 7470744 

Værelse
Alle værelser måler 28 m2 og er stilfuldt indrettet med dobbeltseng, skrivebord, TV, minibar, deponeringsboks, kaffemaskine og hårtørrer.

Bemærk: I Bogotá anvender vi dette hotel eller Casa Deco. Vi kan ikke garantere et specifikt hotel på en given afrejsedato.

Hotel Yerbabuena eller lignende

Hotel Yerbabuena i Pereira, er en særlig indkvartering beliggende i hjertet af kafferegionen. Det tilbyder en ideel beliggenhed for besøgende, der søger både ro og bekvemmelighed. Hotellet er placeret i et landområde i udkanten af Pereira. 

Dette hotel tilbyder forskellige faciliteter, herunder en udendørs swimmingpool og en have. Derudover har det en restaurant og en bar, som forbedrer den samlede gæsteoplevelse. Alle værelser er udstyret med moderne bekvemmeligheder såsom eget badeværelse og mulighed for at nedkøle værelset.

Km 5 Via Pereira-Marsella, Combia Baja 
Pereira 
Telephone: +57 3156349010 

https://www.fincahotelyerbabuena.com/

Hotel Vegas del Rio eller lignende

 • 18 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Lille charmerende hotel i spansk kolonistil med beliggenhed i hjertet af landsbyen, Támesis. Hotellet har en hyggelig gårdhave og morgenmadsrestaurant. Gratis wi-fi overalt på hotellet.

Calle 12 # 11-59
Támesis, Antioquia
Telephone: +57 3002777549

www.hotelvegasdelrio.com

Værelse
Hyggelige værelser med to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle værelser har TV og gratis wi-fi. Sikkerhedsboks findes i receptionen.

Hotel Poblado Alejandría eller lignende

 • 89 værelser
 • 0 km til bydelen El Poblado
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant og bar
 • Elevator
 • Jacuzzi og sauna
 • Gratis Wi-Fi (også på værelset)
 • Lille fitnesscenter

Et moderne hotel beliggende i Medellíns rige bydel, El Poblado. På hotellets øverste etage finder du en solterrasse med liggestole, sauna og et lille fitnesscenter. Hotellets restaurant ligger i forlængelse af receptionsområdet, og du kan selv vælge om du vil sidde inde eller ude på den overdækkede terrasse. Restauranten tilbyder både nationale og internationale retter til en rimelig pris.

Cra. 36 # 2 Sur – 60 Loma de Alejandria 
El Poblado, Medellín 
Telephone: +57 604 318 2000

Læs mere på: http://www.hotelpobladoalejandria.com 

Værelse
Alle værelser er rummelige og moderne indrettet med minibar, TV, aircondition, sikkerhedsboks, telefon og hårtørrer. Det er muligt at bestille roomservice.

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

Hotel Monterrey

Hotel Monterrey i Cartagena har en fantastisk beliggenhed og er kendt for sin historiske og koloniale charme. Hotellet er designet af den franske arkitekt Gaston Lelarge i slutningen af det 19. århundrede. Hotellets centrale beliggenhed placerer det bekvemt mellem den gamle bydel og det livlige Getsemani kvarter, hvilket gør det til et ideelt sted for at udforske byen. Med hensyn til faciliteter har hotel Monterrey en kolonial-stil arkitektur med en charmerende gårdhave og en tagterrasse.

Det tilbyder værelser udstyret med moderne bekvemmeligheder som gratis Wi-Fi og plasma-tv. Til afslapning og fritid tilbyder hotellet en lille swimmingpool, en restaurant og en bar. Værelse Rummelige, velbelyste værelser, der tilbyder komfort og et behageligt ophold, kombineret med god service og faciliteter som aircondition, vaskerifaciliteter og gratis WiFi.

Du kan læse mere om hotellet her: https://hotelmonterrey.com.co/

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
27.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
27.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Bogotá
La Candelaria

Vi flyver over Atlanten og ankommer til Colombias hovedstad om eftermiddagen eller først på aftenen.

Efter indrejseformaliteterne i lufthavnen kører vi til Bogotás historiske bydel, La Candelaria, hvor vores hotel ligger.

Dag 2
Bogotá. Byrundtur med Guldmuseet
Guldmaske på Bogotá Guldmuseum

Bogotá er nok den hurtigst voksende by i Latinamerika, og med mere end 10 millioner indbyggere i Storbogotá er hovedstaden blandt de 25 største byer i verden i dag.
Bogotá ligger på et plateau i Andesbjergene i 2.600 meters højde, og uanset hvor man spejder hen, kan bjergene ses i horisonten bag bygningerne.
 
I dag skal vi udforske byen, og vi starter i La Candelaria, hvor vi fra de små, brostensbelagte gader kan beundre den smukke arkitektur fra kolonitiden, de imponerende regeringsbygninger og prægtige pladser, hvor byens liv udfolder sig. 
Vi besøger Bogotá Guldmuseum, som huser den største samling af guldskatte i verden. Her findes de figurer, masker og smykker, som Colombias tidlige kulturer skabte – et unikt håndværk med fantastisk forståelse for detaljen. 
På Botero-museet skal vi se værker af den afdøde colombianske kunstner, Fernando Botero. Han er i dag en af de mest succesrige kunstnere i Latinamerika, og hans skulpturer kan ses på så kendte steder som Park Avenue i New York og Champs-Élysées i Paris. 

Med humor, og til tider også med en kritisk politisk tone, har han skabt billeder og skulpturer af mennesker og dyr i et overdimensioneret format. 
Vi besøger naturligvis også den imponerende Plaza de Simon Bolivar, hvor vi udefra kan se senatet, højesteret (med sin dramatiske historie), katedralen og meget mere. 
I løbet af dagen kommer vi forbi det nye marked på Plaza de la Concordia, og så skal vi selvfølgelig også have noget frokost.

Overnatning i Bogotá.

Dag 3
Bogotá – Pereira i kaffeområdet. Afstikker til La Florida. Grillmiddag
Colombianske kaffebønner plukkes i hånden

Denne morgen flyver vi fra Bogotá til Pereira i kaffeområdet. De næste dage skal vi på opdagelse i Andesbjergenes vestlige og centrale del, hvor klimaet er perfekt til produktion af førsteklasses kaffe. 

De colombianske kaffefarmere har – modsat visse andre sydamerikanske lande – fastholdt den traditionelle høstemetode, hvor kaffen plukkes i hånden, så kun de modne bær høstes. Dermed sikres den bedste kvalitet. Kaffeområdet er beriget med smukke landskaber, charmerende små byer med kolonitidsarkitektur og en meget smilende og imødekommende befolkning.

Pereira er den største by i kaffeområdet og spiller en vigtig rolle i forbindelse med handlen af kaffe.

Vi starter med at køre op til den nærliggende La Florida landsby, hvor vi dels får et indtryk af kaffeområdet og dets nærhed til den centrale Andes-bjergkæde. I La Florida kan man spadsere rundt og nyde omgivelserne, eller gå en lidt længere tur og få strakt benene. Vi spiser også en frokost her. Siden kører vi til vores hotel, hvor vi kan nyde poolen eller bare slappe lidt af.

Om aftenen bliver der tilberedt en hyggelig grillmiddag, og vi nyder på bedste vis den lune aften og de dejlige omgivelser. 

Vi skal bo på et hotel i udkanten af Pereira, som ligger i den varme del af Pereira og derfor kan man både se, at der dyrkes kaffe og sukkerrør ikke langt fra hotellet. 

Overnatning i Pereira.

Dag 4
Pereira. Besøg på dansk-colombiansk kaffefarm
La Primavera kaffefarm

Vi begiver os mod syd, krydser Cauca-floden og kører gennem en dal fyldt med sukkerrørsplantager og citrusplantager. Klimaet i dalen er varmt, men temperaturen aftager lidt, når vi kører op i bjergene til den lille landsby San José. Her forløber dagligdagen, som den har gjort i mange år, og det er absolut ikke et sted, hvor turister normalt kommer. 

Vi står af bussen på en af byens pladser og skal se os lidt om i denne yderst autentiske lille kaffelandsby. Senere stiger vi op i jeeps, de amerikanske ”Willy’er”, som er et effektivt og terrængående transportmiddel, når både kaffesække og mennesker skal transporteres. 

Vi kører den korte tur til Per og Olguitas farm, La Primavera, hvor de dyrker kaffe og madbananer. Per er dansk, og Olguita er colombianer, og indtil 2012 boede de på Manhattan i New York, hvor deres liv var helt anderledes. Nu har de skabt deres eget lille paradis i Colombia, og de er glade for at byde os velkommen. 

Vi får en rundvisning på farmen og ser, hvordan kaffen dyrkes, høstes, vaskes og tørres, inden den er klar til salg. Efterfølgende spiser vi en traditionel colombiansk frokost på farmen og nyder en kop af farmens egen kaffe, inden vi vender tilbage til Pereira og vores hotel.

Overnatning i Pereira.

Dag 5
Vandretur i Cocora-dalen og kolonitidsbyen Salento
Verdens højeste palmer i Cocora-dalen

Dagen byder både på charmerende kolonitidsarkitektur og enestående naturoplevelser. Vi kører til Cocora-dalen (ca. 1½ times kørsel), som er en af de smukkeste dale i Colombia. Her befinder vi os i omkring 2.000 meters højde.

Dalen er omgivet af stejle bjerge, og luften er frisk og klar. Vores blik fanges hurtigt af Colombias nationaltræ. De høje quindió-vokspalmer kan blive op til 60 meter, hvilket gør dem til verdens højeste palmetræer.

Vi tager på vandretur i området i 1-2 timer, og alle kan være med. Vi går i et stille og roligt tempo, og de, som ikke ønsker at gå hele vejen, kan sætte sig og slappe af, indtil resten af gruppen er kommet tilbage igen.

Området er kendt for sin opdræt af ørreder, og efter vandreturen får vi serveret en fantastisk ørred på en af restauranterne i Cocora-dalen. For dem, som ikke ønsker fisk, er der andre valgmuligheder. Herefter tager bussen os til Salento, som er en idyllisk landsby med brostensbelagte gader og smuk kolonitidsarkitektur. 

Her bliver der tid til at gå en tur igennem de hyggelige gader, og eventuelt købe lidt souvenirs med hjem. Hen på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet. 

Overnatning i Pereira.

Dag 6
Pereira – Támesis. Vandretur og charmerende landsbystemning
Támesis

Vi forlader Pereira for at køre til Támesis (ca. 5 timers kørsel inkl. tid til frokost og fotostop). 

Her kommer nærmest ingen andre turister, og vi kommer helt tæt på hverdagslivet i en lille traditionel landsby. Køreturen til Támesis går langs Cauca-floden og videre op i et bjergrigt område, som er grønt og frodigt, og udsigten er fantastisk til alle sider. 

Når vi har fået indkvarteret os på hotellet i Támesis, kører vi ud til ”Charco de las Palomas” – et dejligt nærliggende område med grønne bakker og en lille flod. Vi nyder den smukke udsigt fra bakkerne, og vandrer derefter tilbage til landsbyen og kommer forbi hyggelige små gårde og gennem smuk natur (ca. 30 min. let vandring). 

Vi ender på hovedpladsen, som summer af liv og hygge. Hovedpladsen og de omkringliggende gader er skønne at slentre rundt i. Hoteller ligger tre blokke fra pladsen.

Overnatning i Támesis.

Dag 7
Támesis. Besøg hos Carmen og Hernán på deres kakaofarm

I dag skal vi besøge ægteparret Carmen og Hernán, som ejer en kakaofarm. Kakao stammer fra det tropiske lavland i Sydamerika, og dyrkning af kakaobønner er en livsvigtig indtægtskilde for mange familier i Colombia. 

På farmen viser Hernán os rundt og forklarer hele processen i forbindelse med dyrkning af kakao, høst og den efterfølgende forarbejdning. Carmen vil herefter demonstrere, hvordan kakaobønnerne skal ristes, og vi prøver en kop hjemmelavet varm kakao. 

Carmen viser os siden rundt i sin have, hvor der blandt andet vokser appelsintræer og vaniljeplanter. Besøget rundes af med en dejlig frokost på gården, tilberedt af Carmen selv. 

Overnatning i Támesis.

Dag 8
Támesis - Medellín
Medellín ligger i en dal i Andesbjergene

Vi forlader Pereira efter morgenmaden, og vi kan se frem til en fantastisk flot køretur nordpå (ca. 4-5 timer). Vi tager afsked med Támesis og kører til Medellín (ca. 4-5 timer), som i 1980’erne og 90’erne var den mest berygtede by i hele Latinamerika. 

Det var her, at gangsteren Pablo Escobar styrede sit narkokartel med hård hånd. Han blev dræbt af politiet i 1993, og nu, to årtier efter, er Medellín ganske forandret. Man har løftet økonomien og levestandarden i en sådan grad, at Medellín er blevet kåret til verdens mest innovative by og vurderes til at være en af kontinentets bedste byer at bo i. 

Det nye moderne metrosystem er især vellykket, fordi man har formået at integrere nogle af de fattige områder i byens udkant, og befolkningen har nu både billig og nem transport til arbejde og uddannelse. 

Vi kører gennem et smukt landskab og stopper ved en hyggelig by på vejen for at få lidt forfriskninger, måske noget frokost og få strækket benene på den hyggelige plads.

Vi kører herefter til den velhavende bydel El Poblado, hvor vores hotel ligger.

Dag 9
Medellín. Byrundtur
Kabelbanen tager os til et naturreservat på bjergtoppen

Medellín er Colombias næststørste by, og med sin til tider turbulente historie er den et yderst interessant bekendtskab. 

Der var en voldsom migration til Medellín i 1970’erne. Størstedelen af tilflytterne var fattige og bosatte sig i udkanten af byen, der hastigt voksede op af de omkringliggende bjergsider. 

Medellíns fattige boligområder blev dermed skabt og udfordringer, som arbejdsløshed og vold blev dagligdag for indbyggerne. 

Bedre blev det bestemt ikke, da Pablo Escobar og hans narkokartel satte sig på magten i Medellín frem til starten af 1990’erne. Heldigvis har mange ting ændret siden da, og i de sidste årtier er Medellín blevet løftet ud af de store sociale problemer. 

Det gode transportsystem med metro og kabelbane er en inspiration for andre byer i Sydamerika.  Flere og flere virksomheder vælger at etablere sig i Medellín frem for i Bogotá eller andre sydamerikanske lande, og det bidrager yderligere til byens vækst. 

På vores byrundtur starter vi formentlig med at besøge centrum med den berømte Plaza Botero, hvor vi finder en række af kunstneren, Fernando Boteros skulpturer. Vi genkender hans karakteristiske facon fra de kunstværker, som vi så på museet i Bogotá. 

Vi skal derefter med metro/kabelbanesystemet og besøge ”Comuna 13”, som er blevet et mønstereksempel på hvordan et tidligere fattigt og yderst kriminelt kvarter har fået et nyt liv med farver, lokalt engagement, forbedret infrastruktur og flere muligheder for de unge. 

Om aftenen arrangerer rejselederen en tur til byens berømte park, Parque Lleras, hvor størstedelen af byens barer og restauranter ligger. Det er også muligt at spise på hotellet, hvis man synes man er mættet på oplevelser.

Overnatning i Medellín.

Dag 10
Medellín – Cartagena (fly) . blomsterfarm
I den hyggelige by Cartagena

Inden vi skal flyve til Cartagena, skal vi besøge en spændende del af ”Paisa-kulturen”. Det er ”los Silleteros” som er et fænomen der er opstået gennem århundreder af Medellíns udvikling. Vi skal besøge en af disse Silletero-familier og høre om deres historie, og se de smukke haver, som de fortsat lever af, til en vis grad. 

Det er pga. Silletero-kulturen, at man hvert år i august afholder en blomsterfestival, som er et kæmpe tilløbsstykke. Vi spiser en (tidlig) frokost og kører derefter til lufthavnen for at flyve til Cartagena.

Ved ankomst kører vi en lille halv time til vores hotel i den gamle bydel.

Overnatning i Cartagena.

Dag 11
Cartagena. Byrundtur og tid på egen hånd
Smuk kolonistil i Cartagenas gamle bydel

Cartagena blev grundlagt af spanierne i 1533 og havde en strategisk vigtig rolle, når guld og andre skatte skulle fragtes med flåden til Spanien. Netop på grund af dette var byen meget eftertragtet af pirater og andre lande, og spanierne så sig nødsaget til at forstærke sikkerheden med adskillige fæstninger og en solid bymur. 

Vi starter vores byrundtur på San Felipe de Barajas, en af de bedst bevarede fæstninger i Latinamerika. I 1984 kom fæstningen, bymuren og den historiske bydel på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Fra fæstningen kan vi bl.a. nyde den flotte udsigt til Cartagenas forskellige bydele.

Herefter kører vi ind til den historiske bydel, hvor vi skal på byrundtur. Vi går i et roligt tempo i de tropiske temperaturer og holder pauser på hyggelige caféer, så vi kan køle lidt ned. 
Der er god tid til at kigge på de mange bygninger fra kolonitiden og indsnuse atmosfæren i gaderne og på de fine pladser. Vi kommer forbi den store katedral, som i 1577 erstattede en ydmyg kirke lavet af halm og strå. Katedralen blev bygget med inspiration fra basilikaer i Andalusien og De Kanariske Øer. 

Eftermiddagen er fri til at se mere af byen på egen hånd, hvis du har lyst til det. Du kan også nyde den lille swimmingpool på taget af vores hotel, hvorfra der er udsigt til byens tage.

Overnatning i Cartagena.

Dag 12
Cartagena. Kanotur i mangroveområde
Kanoturen bringer os tæt på det lokale liv ved vandet

Efter morgenmaden bliver vi hentet i bus for at tage til et spændende mangrove-område lige nord for byen. Her findes et samfund af afro-colombianere, som har boet her, siden de blev frigivet som slaver i 1800-tallet. Disse efterkommere af slaverne lever primært af fiskeri. Turen er organiseret af et lille selskab fra lokalsamfundet, som støtter med forskellige sociale projekter for at forbedre levestandarden. 

Vi skal ud på en sejltur i kanoer, hvor vores bådfører skubber os af sted med en lang stav. Vi kommer helt tæt på mangrovetræerne og formodentlig også nogle af de krabber, som lever ved deres rødder. 
Området er temmelig lavvandet, og vi kan se tydelig aktivitet af fisk i vandoverfladen. Det tiltrækker både hejrer, terner og pelikaner, men også de lokale fiskere, som kaster deres net på nøjagtig samme måde som deres forfædre gjorde. 

Vi kører herefter tilbage til Cartagena, hvor eftermiddagen er fri til afslapning og måske en kølig drink på en af byens pladser. 

Overnatning i Cartagena.

Dag 13
Cartagena. Formiddag fri og hjemrejse

Formiddagen er til fri disposition, inden vi om eftermiddagen kører til lufthavnen for at rejse hjem.

Dag 14
Ankomst til Billund

Vi lander i Danmark, beriget med spændende colombianske oplevelser.

La Primavera kaffefarm

Efter 20 års udfordrende og stressfyldt arbejde i FN besluttede vi – Olguita og Per – i 2012, at tiden var inde til at skifte spor. Vi rykkede teltpælene fra Manhattan til Colombias Andesbjerge og Olguitas hjemegn, Eje Cafetero.

Her købte vi 10 hektar prima landbrugsjord samt en faldefærdig rønne, der havde huset de tidligere ejere. De efterfølgende to år blev såvel marker som bygninger totalt fornyet eller renoveret i en grad, så La Primavera i dag er en moderne, fuldt certificeret og meget produktiv kaffefarm.

Vi har i dag 30.000 kaffeplanter i fuldt flor samt 5.000 palmer med madbananer. Selve gården er blevet om- og tilbygget af lokale håndværkere med hensyntagen til den lokale byggestil, og de fleste byggematerialer er hentet i omegnen.

Selvom ingen af os forinden vidste noget om kaffedyrkning – og selvom det tog lidt tid, inden lokalsamfundet havde vænnet sig til os – synes vi selv, at vi har skabt et lille paradis samt en ideel ramme for vores arbejde med kaffen og det lokale landsbysamfund.

Vi har i dag en arbejdsom og trofast skare af medarbejdere, der håndplukker vores kaffe, afskaller og vasker den samt tørrer bønnerne på vores tørrelofter.

Herudover renser vi vores spildevand, og alt organisk affald fra produktionen omdannes til naturgødning, hvilket har givet os Fairtrade- og UTZ-certificering.

Vi glæder os til at præsentere La Primavera for dig!

Olguita og Per

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 27.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly Billund  – Bogotá samt  Cartagena – Billund med mellemlanding
 • Indenrigsfly Bogotá –Pereira
 • Indenrigsfly Medellín – Cartagena 
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
 • Middag dag 3 og dag 6
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider (beregn ca. 60 USD, som betales i lokal valuta)
 • Øvrige måltider (beregn ca. kr. 200,- pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Trøje eller let jakke
 • Regnjakke eller regnslag
 • Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler)
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Myggespray (kan med fordel købes lokalt)
 • Lommelygte
 • Kikkert
 • Håndsprit

Medbring gerne

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Det er vigtigt med gode sko – både vandresandaler og lukkede, komfortable sko. Medbring tøj til varmt vejr samt en trøje til om aftenen. Det regner en del i Colombia, så vi anbefaler at medbringe en regnjakke. Da der er pool på nogle af hotellerne, er det en god ide at have badetøj med. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 14 og maksimalt 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Fysisk form

På denne rejse er der en del vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Turen er ikke egnet for folk, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol.
Desuden befinder vi os noget af tiden i højder omkring 2.500-3.000 meter, og hvis man har problemer med hjerte eller lunger, bør man konsultere sin læge, inden man køber rejsen.

Klima og temperatur

Vi oplever på denne rejse forskellige temperaturer og luftfugtighed. Det meste af tiden er det komfortabelt med temperaturer på 20-27 grader.

Dog kan det blive køligt om aftenen i bjergene. Ude ved Cartagena er det varmt med temperaturer på 30-35 grader, og luftfugtigheden er højere her end de andre steder.

Indenrigsflyvninger

Colombia har en god infrastruktur, og indenrigsflyvninger foregår med selskabet Avianca, som har moderne fly. Det er nemt at rejse på denne måde i Colombia, og det går hurtigt og smidigt i indenrigslufthavnene.

Valuta

Den colombianske møntfod hedder pesos (COP). Det er ikke en fordel at medbringe USD for at veksle til pesos (da kursen er dårlig).

Det er bedre at medbringe kreditkort (Visa eller Mastercard) og hæve pesos, og der er hæveautomater alle steder, hvor vi kommer. Man kan også betale med kreditkort på de fleste pæne restauranter, i større butikker og lignende.

Mere om dit rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

http://www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/colombia/fakta

 

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser