group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Mød det nye år i antikkens Rom

Hotel Cicerone

Nyd det nye år velkommen i Rom, den evige stad, og oplev de historiske attraktioner, folkelivet og stemningen.

Vi begynder rejsen med at danne os et indtryk af hovedstadens mange seværdigheder. På en gåtur gennem den spændende storby stifter vi bekendtskab med bl.a. Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen, Pantheon og ikke mindst Roms dagligstue, Piazza Navona.

Der bliver også tid til at besøge den imponerende Peterskirke og måske lidt shopping, inden vi fejrer nytåret med en storslået middag på en af Roms gode restauranter i gåafstand fra både hotellet og Piazza Navona. Der er naturligvis vin og spumante inkluderet i arrangementet.

Vi bor centralt i byen på det dejlige Hotel NH Collection Roma Centro, som ligger i gåafstand til Piazza Navona og Peterskirken.

Har du lyst, kan du tage med på en ekstratur til ”Castelli Romani” – de små bjergbyer uden for Rom, som romerne strømmer til i weekenderne. Her ligger den kendte vinby Frascati, hvor vi skal smage på den lokale vin, og senere går turen til Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Jul og nytår

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 5 dage
Dag 1
Fly København – Rom
Dag 2
Byrundtur i Rom til fods og tid på egen hånd
Dag 3
Udflugt til Castelli Romani (ikke inkl.) og nytårsmiddag
Dag 4
Tid på egen hånd i Rom. Besøg evt. Peterskirken eller se udspring fra Ponte Cavour
Dag 5
Fly Rom – København

Hoteller

Hotel Cicerone

Vores hotel er centralt beliggende mellem Den Spanske Trappe og Peterskirken, tæt på Engelsborg. Det er en ideel beliggenhed, når man skal bevæge sig rundt i Rom til fods. Kvarteret har mange dejlige restauranter til rimelige priser, og vi ligger også meget tæt på en af Roms absolutte bedste indkøbsgader Via Cola di Rienzo.

Hotellet er et dejligt og godt beliggende firestjernet hotel. Hotellet er i gang med at blive renoveret og f.eks. badeværelserne kunne trænge til et mere moderne look, men pris og kvalitet – og ikke mindst beliggenhed opvejer det kosmetiske. Vi er i Italien og morgenmaden er kontinental; en buffet med børd, kager, croissanter, skinke, æg, pølse, yoghurt, frugt, te, kaffe og morgenmadsprodukter. Så alti alt ganske glimrende for en kontinental morgenmad i italien, men forvent ikke et kulinarisk højdepunkt. Værelserne har aircondition/varme, TV, hårtørrer, sikkerhedsboks, telefon. Hotellet har også en glimrende bar. 

Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C,
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Se mere på www.hotelciceronerome.com

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.998,–
København
Få pladser, Hotel NH Collection
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Rom
Velkommen til Rom!

Efter ankomsten til Rom kører vi ind til vores hotel, som ligger centralt i det dejlige Prati-område. Her bor vi lige ved det imponerende Justitspalads, tæt på Vatikanet og i gåafstand til Den Spanske Trappe og mange af Roms højdepunkter.

Efter ankomst og indtjekning på hotellet bliver der mulighed for at følge med rejselederne på en lille uformel vandretur. Vi går  forbi den smukke engleborg, Castel Sant’Angelo. Den flotte bygning var oprindeligt kejser Hadrians mausoleum, men det blev senere brugt som både borg og fængsel, og i dag er det et museum. Det er også her, den tredje akt af operaen Tosca udspiller sig. Herefter kan man fortsætte langs den brede og smukke gade Via delle Conciliazione, som fører frem til Peterspladsen med den lille julekrybbe og det flotte juletræ. Måske er der lys i pavens vindue? En ting er dog sikkert: der er en helt særlig julestemning her på den katolske kirkes helligste sted.

Dag 2
Byrundtur i Rom til fods og tid på egen hånd
Det fantastiske Pantheon

Vi starter dagen med at drage på en herlig vandretur gennem Rom. Vi passerer mange af de kendte og spændende steder i centrum og hører en masse interessante historier om byen. Fra Justitspaladset på Piazza Cavour krydser vi Tiberen og kigger på Augustus' fredsalter Ara Pacis og Augustus-monumentet. Vi krydser Via del Corso og når frem til Den Spanske Trappe, hvor den smukke trappe og fontænen La Barcaccia kan beundres, inden vi ankommer til et af de store symboler på Rom, nemlig Trevi-fontænen. Der bliver også tid til at kaste et blik på Italiens politiske centrum, parlamentet på Montecitorio, inden vi kommer frem til et af de ældste og smukkeste bygningsværker i byen – det fantastiske Pantheon. Der bliver også tid til et lille kaffestop, inden vi når frem til Piazza Navona, som nogle kærligt kalder Roms dagligstue, med Berninis smukke fontæne.

Vi slutter vandreturen på Piazza Navona og har arrangeret en frokost for de som har lyst til at deltage. Det plejer at være et højdepunkt, hvor vi smager på lokale italienske antipasti, spiser en pasta og ikke mindst smager på den lokale vin. Tilmelding ved ankomsten dag 1.
Resten af dagen er på egen hånd. Man kan passende benytte tiden til lidt shopping, da butikkerne har åbent i dag. Det er muligt at besøge den elegante indkøbsgade Via Condotti eller måske sætte sig med et glas vin på den livlige markedsplads Campo dei Fiori. Kig nærmere på Forum Romanum og Capitol, eller nyd blot at gå rundt i de stemningsfyldte gader i den evige stad.

Dag 3
Udflugt til Castelli Romani (ikke inkl.) og nytårsmiddag
Godt nytår!

Frivillig udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø, inden vi kører vi til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og pattegris. Vi er tilbage i Rom midt på eftermiddagen (ca. kl. 16), så der bliver tid til at klæde om inden nytårsmiddagen.

(Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- pr. person – skal bestilles og betales hjemmefra – gennemføres ved 20 deltagere).

Om aftenen skal vi spise en dejlig italiensk nytårsmiddag på en af byens gode restauranter. Vi har reserveret plads på en hyggelig restaurant, der ligger i det centrale Rom, meget tæt på Pantheon. Restaurantens ejer har respekt for mad og vin, og her får vi en dejlig nytårsmenu. Middagen inkluderer naturligvis vand, vin og bobler til at skåle nytåret ind med. Middagen består af italienske retter, italienerne kalder denne middag for "il cenone" - den store middag. Så vi bliver helt sikkert mætte.

Restauranten ligger strategisk godt: i gåafstand fra hotellet (1,5 km), så man let kan komme hjem, og samtidig er der ikke langt til den smukke Piazza Navona. Hotellet ligger lige nær Tiberen, og går man ned til floden får man en flot udsigt over den oplyste by, når romerne ved midnat skyder fyrværkeri af. (Fyrværkeri er de seneste år blevet begrænset grundet risiko for brand i de gamle bygninger med uerstattelige kunstværker) Efter midnat fyldes byens gader. Flere steder er der udendørs koncerter, blandt andet ved Piazza Venezia og på Piazza del Popolo. Når man slentrer tilbage mod hotellet, vil man kunne kaste årets første blik på Peterskirkens smukke, oplyste kuppel, når man krydser Tiberen for at komme hjem til hotellet.

Dag 4
Tid på egen hånd i Rom. Besøg evt. Peterskirken eller se udspring fra Ponte Cavour
Peterskirken

I dag er der mulighed for at sove lidt længere end normalt og bruge årets første dag på at hygge sig i den evige stad på egen hånd. Nyd en kop cappuccino på en af byens piazza’er. Tag en gåtur i Borghese-parken eller blandt Roms fantastiske bygninger og små gader og stræder. De fleste butikker er lukket i dag, men byen er fyldt med mennesker, og masser af barer og restauranter holder naturligvis åbent.

Skulle man have lyst til at se paven, så viser han sig fra sin balkon på Peterspladsen kl. 12, og hertil strømmer romerne for at blive velsignet på årets første dag. Og har man endnu ikke set Peterskirken, er dette en herlig dag at besøge det, der af katolikkerne bliver betragtet som kristendommens centrum. Kirken, der er verdens største, blev opført på det sted, hvor apostlen Peter ifølge traditionen fik sin grav. Her blev den første Peterskirke opført af kejser Konstantin i år 324. Kirken gik i forfald og blev berøvet i 846, da saracenerne plyndrede Rom og senere igen, da paverne i 1300-tallet var flyttet til Avignon i Frankrig. Det blev pave Julius II, der senere valgte at opføre den nye kirke over Peters grav, og i 1506 indledte man byggeriet, og grundstenen til en kirke, der skulle overgå antikkens bygningsværker med en kæmpekuppel, blev lagt. Kunstnere som Bramante og Michelangelo var med til at skabe dette mesterværk, der i dag står som en af de mest imponerende kirkebyggerier i verden.

En anden oplevelse, vi kan anbefale, foregår tæt på vores hotel: Klokken tolv kan man her opleve en sjov romersk tradition, der opstod i 1946. Ved Ponte Cavour mødes en flok udspringere for at springe ned i Tiberens iskolde vand. Afhængigt af hvor meget vand, der er i floden, er springet på cirka 12 meter. Den lyshårede Giuseppe Palmulli, også kaldet "Il Biondo", er hovedattraktionen, når han med sin blonde "løvemanke", som en anden Tarzan, springer op på broens rækværk og modtager folkets hyldest, inden han springer på hovedet i det iskolde vand. Når springerne kommer op af vandet, hyldes de som helte; ligesom datidens gladiatorer.

Rundt omkring i Rom er er der optog, koncerter og oplevelser. Det varierer lidt fra år til år, hvad der sker men det er en fornøjelse at gå rundt i byen, spise en frokost på et torv, drikke en kop kaffe og blot nyde Rom.

Dag 5
Fly Rom – København
Ingen tur til Rom uden en cappuccino

Efter morgenmaden går turen hjem til Danmark.

Udflugt til Castelli Romani

Udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø, inden vi kører vi til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og pattegris. Vi er tilbage i Rom midt på eftermiddagen (ca. kl. 16).

Pris: kr. 320,- pr. person

Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse, og gennemføres ved min. 20 deltagere.

Tag med til det naturskønne bjergområde Castelli Romani

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.100,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Rom t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Kontinental morgenmad dagligt og nytårsmiddag dag 3
 • Byskat i Rom (24 euro per person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- (skal bestilles og betales hjemmefra)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Tilkøbsudflugt

Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- pr. person (skal bestilles og betales hjemmefra – gennemføres ved 20 deltagere)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Nytårsmiddag

D. 31. om aftenen skal vi spise en dejlig italiensk nytårsmiddag på en af byens gode restauranter. Vi har reserveret plads på en hyggelig restaurant, der ligger i det centrale Rom, meget tæt på Pantheon. Restaurantens ejer har respekt for mad og vin, og her får vi en dejlig nytårsmenu. Middagen inkluderer naturligvis vand, vin og bobler til at skåle nytåret ind med. Middagen består af italienske retter, italienerne kalder denne middag for "il cenone" - den store middag. Så vi bliver helt sikkert mætte.

Restauranten ligger strategisk godt: i gåafstand fra hotellet, så man let kan komme hjem, og samtidig er der ikke langt til den smukke Piazza Navona. Hotellet ligger lige ved Tiberen, og her får man en flot udsigt over den oplyste by, når romerne ved midnat skyder fyrværkeri af. Efter midnat fyldes byens gader. Flere steder er der udendørs koncerter, blandt andet ved Piazza Venezia og på Piazza del Popolo. Når man slentrer tilbage mod hotellet, vil man kunne kaste årets første blik på Peterskirkens smukke, oplyste kuppel, når man krydser Tiberen for at komme hjem til hotellet.

OBS

Da vi skal samle gruppen, må vi forvente små 15-20 minutters ventetid i lufthavnen mellem flyenes planmæssige ankomster.

Hotellet

Vores hotel er centralt beliggende mellem Den Spanske Trappe og Peterskirken, tæt på Engelsborg. Det er en ideel beliggenhed, når man skal bevæge sig rundt i Rom til fods. Kvarteret har mange dejlige restauranter til rimelige priser, og vi ligger også meget tæt på en af Roms absolutte bedste indkøbsgader Via Cola di Rienzo.

Hotellet er et dejligt firestjernet hotel. Morgenmaden er kontinental. Værelserne har aircondition, TV, hårtørrer, sikkerhedsboks, telefon. Hotellet har også en glimrende bar.

Se mere på www.hotelciceronerome.com

Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C,
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Bagage

Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Hånden på hjertet

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Nytår i Rom Dejligt gensyn med seværdighederne i Rom. Alt i gåafstand fra hotellet, hvor vi samtidig vandrede gennem "det gamle Rom". Fantastisk oplevelse at være til nytårsmesse i Peterskirken 1. nytårs dag. Godt klaret at skaffe billetter. Dejlig aften med koncert i Den Engelske Kirke. Fin tur til Albanerbjergene med Castelgandolfo og Frascati. Nytårsaften i godt selskab. Vejret var fint med fuld sol, 16-18 grader. Meget vidende og behjælpelig rejseledere.
Date published: 2023-01-04
Rated 4 out of 5 by from Dejlig Nytårsrejse Meget dygtig rejseleder. God afveksling imellem at være "på egen hånd", og være på arrangerede ture. Rejseleder har stor historisk viden og god til at kommunikere den viden.
Date published: 2023-01-03
Rated 4 out of 5 by from Skønt nytår i Rom Rejsen var begunstiget af fantastisk vejr, og rejseleder og guider øste af deres store viden ved enhver lejlighed. Arrangementerne var særdeles vellykkede, ikke mindst nytårsaften i Roms hjerte, fin oplevelse !
Date published: 2022-01-09
Rated 4 out of 5 by from En dejlig tur med ekstra oplevelser: Messe i Peterskirken 1. Nytårsdag Fantastiske dage i Rom med ekstra tilbud om messe i Peterskirken 1. Nytårsdag og operasang ved et frokostarrangement. Super. Mellemlandinger på ud— og hjemrejse var ikke optimal prioritering
Date published: 2022-01-06
Rated 3 out of 5 by from Gode oplevelser - men desværre dårlig rejseplan En engageret rejseleder med stor viden og kærlighed til Rom. Søgte hjælp hos Albatros, da jeg havde problemer ifm forsinkede testsvar, men fik ikke nogen støtte derfra.
Date published: 2022-01-06
Rated 4 out of 5 by from Igen en dejlig rejse med Albatros En rejse, der fuldt ud levede op til mine forventninger. Rejselederen Steen var levende, vidende og festlig. Og så var vi så heldige, at få billetter til nytårsmessen i Peterskirken. Helt igennem en skøn tur, dejlig stemning og god mad.
Date published: 2022-01-04
Rated 3 out of 5 by from Også en måde at fejre Nytår på Rimelig rejse med rigtig god og vidende rejseleder, men en elendig Nytårs aften.
Date published: 2022-01-04
Rated 4 out of 5 by from Rejsen var god Vores rejseleder var perfekt. Jeg blev meget skuffet over nytårsaften, maden var ringe, det samme var rødvinen, dog fik jeg hvidvin i stedet, som var fin.
Date published: 2022-01-04
 • y_2023, m_9, d_26, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_38
 • loc_da_DK, sid_ITRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser