Opera i Verona med Nabucco og Aida

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

To klassiske operaer i Veronas amfiteater samt udflugter til Borghetto, Gardasøen og Como-søen

Få hele to operaoplevelser i den berømte arena i Verona – Nabucco og Aida.

Der er noget helt særligt over en operaforestilling under åben himmel en varm sommeraften. I Verona er det ikke blot et fantastisk skue; stemningen kan heller ikke sammenlignes med andre teatre. Her i det antikke romerske amfiteater er det en folkelig oplevelse at høre opera – kom og lyt med!

Ud over at få store operaoplevelser besøger vi også, middelalderbyen Borghetto, vi spiser frokost i den hyggelige by Sirmione ved Gardasøen og får god tid til at nyde dejlige Verona – Romeo og Julies by. Verona er omkranset af vingårde, der laver de lækreste amarone-vine. Du kan købe en ekstra udflugt til en af vingårdene og både lære om og smage på den liflige drik. Rejsen afsluttes med et besøg ved den smukke, bjergomkransede Como-sø.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 4 dage
Dag 1
Afrejse fra København og ankomst til Verona
Dag 2
Verona på egen hånd, mulighed for vingårdsbesøg og operaaften med Nabucco
Dag 3
Middelalderbyen Borghetto, Gardasøen og operaen Aida
Dag 4
Comosøen og hjemrejse til København

Hoteller

AirportHotel Verona

Turen byder på fyldte rejsedage med både udflugter og sene operaer. Derfor har vi valgt at bo udenfor Verona by på det fire-stjernede Airporthotel Verona, som er beliggende ca. 15 minutters kørsel uden for byen. Her får vi en bedre og mere ensartet hotelkvalitet til en betydeligt bedre pris. Operaforestillingerne slutter ofte omkring midnat, og de gæster, som måtte ønske at tage en drink i byen efter forestillingen, kan vælge at tage en taxa tilbage til hotellet på egen hånd (pris ca.30 €).

Hotellet er et moderne firestjernet hotel med gode faciliteter. Værelserne er udstyret med hårtørrer, tv, telefon, deponeringsboks, aircondition og internetforbindelse. Se nærmere på www.airporthotelverona.it 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
7.998,–
København
Rigoletto & La Traviata
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
7.498,–
København
Aida & Nabucco
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
6.998,–
København
Aida & Carmen
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
7.698,–
København
Madame Butterfly & La Traviata
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
7.298,–
København
Madame Butterfly & Aida
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København og ankomst til Verona
Bergamo i regionen Lombardiet

Vi flyver fra København til Milano. Fra lufthavnen kører vi mod den dejlige by Bergamo beliggende i regionen Lombardiet. Byens historie går tilbage til romertiden, og byen har både tilhørt Milano og bystaten Venedig. Det var her, at de italienske maskekomedier – commedia dell’arte – blev udviklet i 1500-tallet, og det er således her, at Pjerrot – bagerassistenten fra Bergamo – og figurer som Harlekin og Columbine blev født. Byen ligger i et meget bakket terræn, og den gamle bydel, Bergamo Alta, ligger på en høj fuldstændig omgivet af en bymur opført i sidste halvdel af det 16. århundrede. Fra nedre Bergamo tager de, som trænger til at strække benene, trapperne op til den øvre bydel, mens de magelige kan vælge at tage kabelbanen (funicularen) til toppen af byen. Billet købes på stedet 1,30€ pr. vej. Alternativt kan man blive nede og fx spise en dejlig frokost på den hyggelige restaurant A Modo nede ved kabelbanen.

Oppe i Bergamo Alta er der tid til at leve en stund som rigtige italienere og gå på bar for at nyde aperitivo på en lille piazza eller den charmerende Via Gombito. Her kan man let lokkes til en Aperol Spritz, den typiske italienske sommercocktail, som passer glimrende på en varm dag, eller måske spise en let frokost.

Efter vores stop i Bergamo går turen om eftermiddagen videre mod Verona og vores hotel, der er beliggende et kvarters kørsel uden for selve Verona. Da de fleste har været meget tidligt oppe, og det allerede har været en lang dag, har vi valgt at spise vores middag på hotellet den første aften.

Dag 2
Verona på egen hånd, mulighed for vingårdsbesøg og operaaften med Nabucco
Veronas amfiteater

Verona ligger i et af Italiens bedst kendte vinområder, navne som Valpolicella, Bardolino, Soave og ikke mindst Amarone er alle vine fra området omkring Verona. I dag er det muligt at tage med på en vintur til Amaronens hjemby, Negrar. Vi besøger en vingård og bliver klogere på, hvordan den verdensberømte Amarone bliver til. Vi ser, hvor man tørrer de druer, som skal give den kraftfulde og dejlige vin, besøger vinkælderen, hvor tusindvis af liter vin ligger i store tønder og gør sig klar til at blive puttet på flaske som Amarone. Vingården laver også andre vine, blandt andet ripasso, som også kaldes Amaronens lillesøster. Efter rundvisningen skal vi naturligvis smage på nogle af gårdens vine, og vi får også en lille snack til vinene. (Vingårdsudflugten er ikke inkluderet i rejsens pris – for beskrivelse og pris se længere nede på siden.)

Efter vingårdsbesøget kører vi ind til Verona og får tid til at opleve byen. Den herlige by bugner af dejlige caféer, butikker af alle slags og masser af kultur. Ligesom Shakespeare satte Helsingør på verdenskortet med skuespillet om Hamlet, så har historien om de to elskende, Romeo og Julie, sat byen Verona på litteraturens verdenskort. Det er også her, vi finder den berømte balkon, som har været rammen om verdens nok mest kendte kærlighedshistorie.

De små gader i Verona har elegante butikker med tøj, tasker og sko for enhver smag og pengepung. Det kan også anbefales, at du smager på nogle af områdets mange vine på en af byens vinbarer.

Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor der bliver tid til at klæde om og slappe af for en stund inden aftenens opera.

Aftenens opera, Nabucco, er af den italienske komponist Guiseppe Verdi. Operaen blev opført første gang i Milano i 1842 og ramte tidsånden på kornet med sin både religiøse og følelsesmæssige konflikt. I det dengang splittede Italien var publikum specielt begejstrede for de nationalliberale undertoner i det berømte slavekor ”Flyv, tanke, på gyldne vinger”. Nabucco er en bibelsk fortælling om en babylonsk konge, som bliver kuppet af sin egen datter og i storhedsvanvid og sindsforvirring udråber sig selv til gud. Samtidig er det historien om kampen mellem hebræerne og babylonerne, om søskendejalousi, kærlighed i modvind og jødernes skæbne. Glæd dig til en dramatisk historie med et af operahistoriens største hits.

Vi forlader hotellet og kører ind til centrum, og undervejs vil rejselederen berette om aftenens opera. I dag spiser vi en afslappet pizza-middag på en restaurant tæt på arenaen. Pizza er mange ting, men en rigtig italiensk pizza kan ikke sammenlignes med det meste, vi er vant til hjemmefra. Her laver man pizza af surdej, der hæver i 48 timer. Pizzaen er tynd og lavet som en rigtig italiensk pizza skal være, nemlig med en tilpas mængde fyld, så ikke den er overlæsset. Surdejen giver mæthed, og en traditionel pizzamiddag af gode råvarer passer sig særdeles godt på en varm sommerdag i Italien. Efter middagen går vi ind i den smukke arena og sætter os til rette.

Har man ikke tidligere været i Verona og set arenaen, kan man forestille sig Roms Colosseum – dog i lidt bedre stand. Amfiteateret blev bygget 30 e.Kr. lige uden for bymuren, og i arenaen afholdt man datidens cirkus – "I ludii" - for at underholde den romerske befolkning. "Panem e circences" – Brød og skuespil til folket.

Arenaen er bemærkelsesværdigt intakt. Den originale hvide og lyserøde kalksten, der dækkede arenaen, forsvandt desværre efter et jordskælv i 1117, og arenaens ydre ringmur gik ligeledes til grunde. Gennem historien er dele af arenaen blevet genbrugt som byggematerialer andre steder, men renæssancens interesse for antikken reddede resterne. Vi kan altså takke renæssancen for, at vi i dag har et så smukt amfiteater i Verona.

På trods af det manglende tag og den manglende ydre mur, har teateret en fantastisk akustik på næsten hver eneste siddeplads. I dag bruger arkitekter og lydspecialister utrolig meget tid på akustikken ved opførelsen af nye operahuse. Men her i Verona har romerne leveret en fantastisk akustik, der kan give os mulighed for at høre opera under åben himmel i skarp konkurrence med de moderne operahuse rundt om i verden – og helt uden mikrofoner og forstærkere.

Vi skal sidde på arenaens gamle stenbænke og har valgt at sidde højt i arenaen. Herfra har vi den bedste udsigt over dette særegne koncertrum og det smukkeste udsyn til det uendelige himmelrum over os. Stemningen opleves bedst fra disse pladser, som der også er flest af i arenaen. Det er naturligvis ikke de sang- og musikmæssigt bedste pladser, men vi har valgt dem for den gode stemning, folkeligheden og samværet. Det er tilladt at medbringe en flaske vand til den lange forestilling. Alternativt kan man købe lidt proviant i arenaen, hvis man har lyst. Man kan leje puder eller købe oppustelige plastikpuder til at "blødgøre" opholdet på de antikke stenbænke lidt. Før forestillingen begynder, tænder tilskuerne et lille stearinlys og danner dermed et levende lyshav, mens mørket sænker sig, og vi spændt venter på forestillingens begyndelse.

Ønsker du at ofre lidt mere på selve operaoplevelsen, har du mulighed for at bestille bedre pladser længere nede på arenaens "trin", hvor man sidder på rigtige stole på nummererede pladser. Tillægget for disse pladser (kat. B) er 600,- kr. pr. forestilling. Tillæg for pladser (kat. C) længere fremme på gulvet "Poltronissima" er kr. 1.000,- pr. forestilling. Disse skal bestilles hjemmefra. Efter forestillingen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 3
Middelalderbyen Borghetto, Gardasøen og operaen Aida
Sirmione

I dag tager vi en tur til den smukke Lago di Garda; Gardasøen. Først besøger vi den lille hyggelige middelalderby Borghetto, der ligger smukt langs Mincio-floden ved søen. Borghetto er en gammel landsby med smukke vandmøller. Byen lever i fuldendt harmoni med floden, og den smukke borg vidner om byens strategiske belligenhed mellem Verona og Mantova. Her bliver der tid til at nyde en kop kaffe på en af de små caféer, inden vi kører til Gardasøen. Ved den herlige sø besøger vi den smukt beliggende by Sirmione, der ligger på en landtange, der strækker sig ud i søen. Her spiser vi en dejlig italiensk frokost, hvorefter der bliver tid til at gå en lille tur rundt i den hyggelige by, der udefra mest af alt ligner en lille borg. Her i Sirmione er der også mulighed for at tage på en lille bådtur rundt om halvøen (ikke inkluderet i rejsens pris), eller måske tage et lille dyp i det friske vand, søen byder på. Herefter vender vi tilbage til hotellet.

Hen mod aften kører vi endnu engang til centrum af Verona. I dag foregår spisningen på egen hånd, og der findes massevis af muligheder inde i centrum af byen. Herefter mødes vi i arenaen, når vi sætter os til rette for at nyde endnu en opera i arenaens magiske omgivelser.

Giuseppe Verdis Aida har gennem mange år været Verona Operas varemærke, og det er ikke underligt. Det var den første opera, der blev opført i arenaen helt tilbage i august 1913. Aida er samtidig den opera, der gennem årene har været opført flest gange. I 2006 kunne man fejre opførsel nummer 500.

Handlingen udspiller sig i Egypten under de første faraoers tid. Aida er historien om kærligheden mellem den egyptiske hærfører Radames og den smukke slavinde Aida, som i virkeligheden er en nubisk prinsesse. Kærligheden mellem de to fører uvægerligt til begges død. Aida er tryllebindende, og både handling og musik gør Aida til en stor oplevelse.

I år opføres Aida i en opsætning af Franco Zeffirelli.

Efter operaforestillingen samles vi og finder bussen, hvorefter vi kører hjem til hotellet.

Dag 4
Comosøen og hjemrejse til København
Comosøen

Vi har valgt det sene fly hjem fra Milano, så vi får mulighed for at opleve endnu mere af det skønne norditalienske område.

Vi forlader hotellet om formiddagen og sætter kursen mod den smukke Lago di Como, Comosøen. Søen er Italiens tredjestørste sø med et areal på 145,9 km², og en af Europas dybeste med op til 410 meter på det dybeste sted. Den forgrenede sø har sit navn efter byen Como, der er en større by blandt de mange mindre og idylliske byer, der ligger ned til søens bredder. Comosøen er yderst imponerende i sin naturskønhed, endda så meget, at selveste William Wordsworth, den engelske digter, blev bevæget til at beskrive søen som en af verdens skjulte skatte (”a treasure which the earth keeps to itself”). Den betagende sø er ikke længere en helt så velgemt hemmelighed, og har nu gennem de sidste mange år været tilholdssted for velhavende rejsende og rige italienere, hvilket de mange fantastiske huse, palæer og paladser langs søens bredder vidner om. Skuespilleren George Clooney har købt tre huse ved søen, og når sangerinden Madonna tager på shoppingtur til Milano, låner hun tøjdesigneren Versaces villa ved søen.

Vi får tid til at nyde livet og de smukke udsigter ved søen og kigge på butikker. Efter frokost på egen hånd begiver vi os mod lufthavnen i Milano.

Vi rejser fra Milano om aftenen og ankommer til København sent om aftenen.

Udflugt til vingård i Negrar

Amaronens hjemby, Negrar, ligger i det bakkede terræn lige uden for Verona. På den vingård vi besøger, fortælles der levende om, hvordan man producerer den verdensberømte vin. Efter rundvisningen blandt de store vintønder og et kig på de snarligt modne vindruer, der hænger på vinstokkene, bliver det tid til at smage på gårdens vine sammen med en lille snack af ost og pølse. På vej til vingården kører vi på en lille sightseeing i Verona-området, og ser lidt mere af den dejlige by.

Efter vingårdsbesøget kører vi ind til Verona og får tid til at opleve byens mange herlige piazzaer eller tage et kig på den romantiske balkon, hvorfra Romeo kunne kigge op på den skønne Julie. Der bliver også tid til en kop kaffe eller en lille snack på en af de mange caféer i byen.

Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor der bliver tid til at klæde om og slappe af for en stund inden aftenens opera.

Pris: kr. 180,- pr. person. Udflugten bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Se hvordan den verdensberømte Amarone bliver fremstillet

Opgradering af siddepladser i Arenaen

I rejsens pris er der inkluderet pladser i sektor A. Du har mulighed for at købe pladser i kat. B (PUCCINI) og C (POLTRONA) mod et tillæg. Priserne varierer fra forestilling til forestilling - se de aktuelle pristillæg under Prisinformation.

Vi anbefaler kraftigt, at du vælger kategori allerede ved bestillingen af rejsen. Seneste tidspunkt for til anden kategori er ved restbetaling af rejsen, normalt 75 dage før afrejse. Ved køb af rejse tættere på afrejsetidspunkt dog senest 30 dage før afrejse.

Du kan købe dig til bedre siddepladser i Arenaen i Verona

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 6.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Opgradering af arenapladser

• Kategori B: kr. 600,- pr. forestilling.
• Kategori C: kr. 1000,- pr. forestilling.

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Milano t/r
 • Udflugter jf. program
 • Billetter til operaen. Unummererede pladser (kat. A)
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad, to middage samt frokost i Sirmione
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til vingården i Negrar - købes og bestilles hjemmefra. Pris kr. 180,- (min. 20 deltagere)
 • Tillæg for bedre kategori sæder i operaen. Nummerede sæder "Puccini" kr. 600,- pr. forestilling skal bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. (kat. B)
 • Tillæg for pladser længere fremme på gulvet  »Poltronissima« kr. 1.000,- pr. forestilling skal bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. (kat. C)
 • Billet til kabelbane i Bergamo (1,30€ pr. vej)
 • Personlige fornødenheder
 • Personlige drikkepenge. F.eks. til chauffør (beregn 7€).
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Operaforestillingen

Vi har valgt at rejse i den varmeste og bedste tid, hvad angår klima. Arena di Verona er under åben himmel og egner sig til godt sommervejr. Naturligvis skal man klæde sig på til lejligheden, men tænk også på, at forestillingen er lang, og at det kan være en god idé at have en trøje med og måske et par behagelige sko. Der er høje trappetrin i arenaen, brosten på gaderne og lang vej (600 m) tilbage til bussen, som kan være besværlig i stilethæle. Medbring også gerne drikkevarer.

Det er vigtigt, at man er på sin plads i god tid, inden forestillingen begynder. Hvis der er ledige pladser i bedre kategorier, er det muligt at købe sig til en bedre plads i operaens billetsalg. Du afleverer din billet i kassen og betaler differencen op til den højere kategori.

Påklædningen i operaen er generelt afslappet i de fleste kategorier. Dog vil man opleve, at tilskuerne i den dyrere afdeling, kategori C, ofte klæder sig festligt på til lejligheden – hvilket kan være godt at huske, hvis man vælger at sidde på disse pladser.

I tilfælde af dårligt vejr vil en forestilling aldrig blive aflyst før det planlagte starttidspunkt. Skulle vejrforholdene forhindre den normale afvikling af forestillingen, kan Fondazione Arena di Verona udskyde starten i op til 2 1/2 time, før en endelig aflysning af forestillingen meddeles. Herefter refunderes billetten. Skulle forestillingen derimod være påbegyndt, refunderes billetten, eller dele af denne, IKKE. Der synges ikke i regn.

Albatros Travel gør opmærksom på disse regler. Det gælder således, at Albatros Travel kun kommer til at kompensere for billetten til operaen efter ovenstående regler, samt hvis strejker, sygdom eller alt andet måtte forhindre afviklingen af operaen.

Tips til litteratur

Er du interesseret i at læse mere om italiensk opera, så kig nærmere på bogen ”Italiensk opera i guldalderen 1800-1850”, udgivet på Multivers (2014). Forfatteren Thomas Milholt (cand. mag. i musikvidenskab og rejseleder for Albatros’ operarejser) skriver levende om udviklingen af opera i Italien i denne periode, hvor der var mange flere komponister end de, som vi kender i dag.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Fly og hotel

Fly
Vi har i de fleste tilfælde i år valgt afgange med mellemlanding. Flyvning tager sammenlagt ca. en time mere, men prisen har været så fordelagtig, at vi slet ikke var i tvivl om vores valg.

Hotel
Vores hoteller ligger lidt uden for Veronas centrum. Der ligger ganske få hoteller i centrum, hvor grupper kan bo. Disse er ikke særlig velholdte og ligger typisk ca. 15 minutters gang fra centrum. Vores køretur er nogenlunde det samme. Samtidig er prisen slet ikke modsvarende kvaliteten, da disse hoteller kun lever af operasæsonen, som de udnytter til fulde, og resten af året skolegrupper og lignende.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 2 out of 5 by from dejlig opera pakket ind i standard hyldevarer Rejsen bliver urimelig lang, når man vælger en mellemlanding og herefter slutter i Milano. det giver en to timer lang bustur oveni flyrejsen. Manglende kufferter er ikke selskabets skyld, men rejselederen var totalt usynlig i forhold til at løse problemerne. Det måtte passagerne selv klare. Hotellet var placeret ved lufthavnen. Det betyder, at man hver dag bruger ca. 2 timer på transport til/fra Verona. Middage/udflugter var standard produkter af begrænset kvalitet. De to opera forestillinger var dejlige, men næste gang sørger vi selv for billetter!
Date published: 2022-09-06
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse med dygtig guide. Hotellets placering var dårligt, det burde ligge i Verona. Mellemlandinger er rigtig uhensigtsmæssige, det gør vi ikke en anden gang. Guiden Bo var meget behagelig og vidende og talte i et formfuldendt sprog. Med megen humor.
Date published: 2022-08-27
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk dejlig og oplevelsesrig Operatur i Verona Alt i alt en fantastisk dejlig og oplevelsesrig Opera rejse til Verona med to meget flotte operaer specielt TORANDOT var fantastisk samt med flere skønne ture ude i den flotte natur, og med mange måltider og drikkevarer inklusive, det var en dejlig stor overraskelse. En fantastisk oplevelse dernede i Verona.
Date published: 2022-08-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse med operaforestillinger som klimaks Rejsen var meget spændende og vel tilrettelagt. Utroligt hvor meget man kan opleve på 4 dage uden st det var for meget. Vores guide Poul var simpelthen enestående. Han brænder for Italien og det er tydeligt at han boet der i en årrække. Det var en stor del af rejsen at høre hans beretninger og historiske såvel som meget aktuelle ting der har gjort Italien til det land, det er i dag. Vi håber for Albatros st Poul fortsætter mange år endnu.. De bedste hilsner Kristina og Henrik
Date published: 2022-08-25
Rated 5 out of 5 by from Velarrangeret tur og dygtig guide, der gjorde et flot arbejde Meget dygtig og behagelig guide, der sørgede for at turen gik fint også når tingene - bla vejret- ikke lige artede sig, som det skulle. Gode udflugter og flotte forestillinger. Det hele fungerede petfekt.
Date published: 2022-08-24
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk oplevelse Rejsen levede fuldt ud op til mine oplevelser. 2 dejlige operaaftener og gode pladser med en god kombination besøg på vingår, Gardasøen- og Comosøen og charmerende små hyggelige byer med tilpas tid på egen hånd og et rigtig godt hotel. Tidligere når jeg har rejst med Albatros har vi altid skullet mødes med rejselederen mellem terminal 2 / 3. Uanset om man selv har tjekket ind eller ej. Jeg synes det er dårlig ide at mødes med ham ved tjek ind eller ved gaten. På den måde ser selskabet hinanden og guiden. Guiden gav os også en utrolig god viden om landet, det var interesant.
Date published: 2022-08-23
Rated 4 out of 5 by from god rejse rejsen levede op til mine forventninger, nemlig at høre to operaer. Udflugterne var godt tilrettelagt. Meget trist hotel, som lå alt forlangt uden for byen og ikke havde åben i baren hverken om eftermiddagen eller når man kom hjem . Morgenmaden var god. rejselederen god direkte fly ville have forbedret rejsen betydeligt, at bruge mellemlande i Europa er næsten ubærligt Frokosten dag 2 var ringe,
Date published: 2022-08-23
Rated 3 out of 5 by from Skøn opera oplevelse - middel god hoteloplevelse Dejlig operaoplevelse og en vidende guide. Og så er Verona en pragtfuld by. MEN, hotellet er en show stopper. Ligger langt uden for byen og et larmende hotel med dårlig akustik. Ingen åben bar, så ingen mulighed for social sammenkomst med rejseholdet. Når rejsen henvender sig til aldersgruppen 65+ betyder det meget, at man kan bo i byen. Rejsen Verone med skift i Munchen og med bus fra Milano til Verona, tager alt for lang tid. Det må kunne gøres bedre, når der er en lufthavn i Verona.
Date published: 2022-08-23
 • y_2023, m_3, d_24, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_11, tr_226
 • loc_da_DK, sid_ITROP47, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser