På opdagelse i Cascadia

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En billedskøn rejse fra Seattle til Vancouver Island og Vancouver med betagende kystlandskaber som rejseledsager

Cascadia, som mange måske kender som ” the Pacific Northwest”, danner en postkortsmuk ramme om dette fantastiske kysteventyr.
Det mægtige Stillehav er vores følgesvend fra vi begynder vores eventyr i Seattle, som ligger på et baggrundstæppe af vand, bjerge og frodige stedsegrønne skove, til vi runder af i Vancouver med totempæle og charmerende storbyliv.

Ud over vores oplevelser i de to storbyer ved havet tager vi med færgen over Georgia- og Harostrædet til idylliske Victoria på mægtige Vancouver Island. Undervejs gælder det om at holde øjnene åbne, for der er en lind strøm af hvaler gennem stræderne, og det er ikke usædvanligt at få øje på særligt spækhuggere, men også pukkelhvaler og gråhvaler lægger jævnligt vejen forbi.

Og er hvalerne ikke i humør til at vise sig, kan man også holde udkig efter hvidsidemarsvin og californiske søløver.
På Vancouver Island gæster vi bl.a. British Columbias hyggelige provinshovedstad Victoria og ser byen Duncans imponerende samling af hele 40 totempæle i verdensklasse. Vores rejse fører os ligeledes til vidunderlige Parksville – en skøn ferieby i bjørneland, så hold udkig efter store sortbjørne.

Tilbage på det canadiske fastland skal vi besøge den berømte skisportsby Whistler i bjergkæden Coast Mountains, der i sommerhalvåret har masser at byde besøgende.
Rejsen rundes som sagt af i den smukt beliggende kystby Vancouver, der forener metropol og natur på skønneste vis.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta USD, CAD

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
København – Seattle. Overnatning på hotel
Dag 2
Seattle, Washington. Byrundtur med bl.a. Pike Place Market og fantastiske udsigtspunkter
Dag 3
Seattle-Victoria, Vancouver Island. Over grænsen, billedskøn sejlads over Georgia- og Harostrædet og på byrundtur i Victoria
Dag 4
Victoria. Besøg i blomsterparken Butchart Gardens. Spækhuggersafari (tilkøb)
Dag 5
Victoria – Parksville. Besøg i Duncan med sine 40 totempæle, kunstnerbyen Chemainus og Cathedral Grove
Dag 6
Parksville – Nanaimo – Whistler. På udkig efter hvaler og ad Sea to Sky Highway til vandfaldet Shannon Falls
Dag 7
Whistler – Vancouver. Smuk kørsel til Vancouver og Canadas længste hængebro
Dag 8
Vancouver. Byrundtur med Granville Island, Canada Place med sine hvide segl og Stanley Park
Dag 9
Vancouver og hjemrejse
Dag 10
Ankomst til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
26.998,–
København
27.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Seattle. Overnatning på hotel

Vi letter fra København og lander samme dag i Seattle. Her bliver vi Hentet I bus og kørt til vores hotel, hvor vi kan slappe af og hvile ud efter flyrejsen.

Overnatning i Seattle.

Dag 2
Seattle, Washington. Byrundtur med bl.a. Pike Place Market og fantastiske udsigtspunkter

Seattle ligger trygt og godt i bunden af sundet Puget Sound ud til det nordvestlige Stillehav. Det er en smuk og levende by, der kan bryste sig af at hjemsted for mastodonter som Microsoft, Amazon.com, Starbucks og Boeing. Byen er således berømt for meget mere end regnvejr og kaffesaloner. Byen har kælenavnet ”the Emerald City”, og kigger man lidt sig omkring, kan man godt fornemme det smaragdgrønne skær fra bjergene i baggrunden og havet.

Vi skal i dag på en orienterende byrundtur, og vi kommer naturligvis forbi Seattles vartegn, det ikoniske Space Needle, som nogle måske husker fra introen til komedieserien ”Frasier”. Vi bliver også budt velkommen af Pioneer Square, der hævder at være byens "første kvarter" og huser en del historiske bygninger. Undervejs skal vi selvfølgelig også en tur på Pike Place Market, der har været et ikon i Seattle i mere end et århundrede. Markedet fra 1907, der af mange betragtes som "Seattles sjæl", har en skøn blanding af både lokale og turister som besøgende. Det helt store trækplaster er den store fiskehandel i hjørnet, hvor fiskehandlerne kaster store fisk til hinanden til højlydt morskab for gæsterne. Her er rig mulighed for at købe sig en snack eller lidt mundgodt – hvad enten man er til sødt, surt, salt, bittert eller umami.

Efter byrundturen kan du vælge på egen hånd at tage en tur op i Space Needle og nyde udsigten ud over hele byen og Puget Sound. En anden mulighed er at tage en tur på det fantastiske Chihuly-glasmuseum, hvor enorme og farverige blomster og planter i glas frembringer en drømmeverden af lys og form (entréer ikke inkluderet).

Overnatning i Seattle.

Dag 3
Seattle-Victoria, Vancouver Island. Over grænsen, billedskøn sejlads over Georgia- og Harostrædet og på byrundtur i Victoria

Fra morgenstunden sætter vi kursen mod den amerikansk-canadiske grænse, som ligger et par timers kørsel mod nord fra Seattle. Når vi når frem til grænsen ifører vi os tålmodighedens klæder og afventer, at de alvorlige og grundige amerikanske grænsebetjente lader os fortsætte frem mod Canada, hvor de canadiske af slagsen giver os et mindst lige så grundigt eftersyn. Herefter fortsætter vi til den lille by Tsawwassen, hvor færgen mod Vancouver Island venter.

Selve sejladsen over Georgia- og Harostrædet varer ca. 1,5 time, og vi anbefaler på det varmeste, at man holder øjnene åbne, for det er langt fra unormalt at spotte fx spækhuggere i farvandene på disse kanter. Det hører mere til sjældenhederne, men er ikke umuligt, at man af og til kan være så heldig at få øje på en pukkel- eller gråhval. Og er hvalerne ikke i humør til at vise sig, kan man også holde udkig efter de mindre hvidsidemarsvin eller californiske søløver. Uanset om man har heldet med sig eller ej, så er det en billedskøn sejlads mellem småøer og holme inden vi er fremme i færgelejet ved Swartz Bay og kan køre de sidste ca. 25 km til Victoria.

Ved første øjekast er Victoria et smukt, roligt, pænt og ordentligt sted med sine maleriske og charmerende historiske huse og frodige haver, som vækker tydelige associationer til det britiske. Men Victoria er også så meget mere end det. For det første gør dens placering på den klippefyldte sydspids af Vancouver Island den ikke bare til et spektakulært smukt beliggende by, den har også sin helt egen spændende og karakteristiske kultur, der rækker langt ud over traditionerne med tweed, high tea og pubmad.

Victoria er ikke kun provinshovedstaden, den er også en af ​​de ældste byer i British Columbia – mere end 20 år ældre end Vancouver. I modsætning til Vancouver, der har haft tradition for at omfavne alt nyt og glemme fortiden, har Victoria holdt fast i sine smukke gamle bygninger og sine elskede traditioner.

Tilbage i det 19. århundrede var Victoria primært en handelsby, der forsynede besætningerne på de skibe, der besejlede denne afkrog af Stillehavet, samt eventyrere med et svært anfald af guldfeber, der var på vej til Fraser Canyon og Klondike. Det var også dengang et ordentligt sted, der tog sin rolle som forpost for dronning Victorias imperium alvorligt. Alligevel har byen altid haft en overraskende, ja endog skandaløs, side. Victoria var for eksempel storimportør og producent af opium, og dengang fandtes Barbary Coast-kvarteret med spillebuler, opiumshuler og bordeller, der var lige så farlige og dekadente som nogen i imperiet.

Victoria er stadig en travl havn, selvom den største industri i området i disse dage er avanceret teknologi efterfulgt af driften af provinsregeringen og turisme. De besøgende bliver, som os selv, tiltrukket af den flotte parlamentsbygning og det nostalgiske Empress Hotel.

Efter ankomsten tager vi på en byrundtur inden vi ankommer til vores hotel og tjekker ind.

Overnatning i Victoria.

Dag 4
Victoria. Besøg i blomsterparken Butchart Gardens. Spækhuggersafari (tilkøb)

Formiddagen i dag bruges på et besøg i den spektakulære have Butchart Gardens, en af ​​verdens mest imponerende blomsterhaver på fuld højde med fx Keukenhof i Holland. Parkens historie begyndte med én kvindes vision om tidligere kalkstensbrud. Her forestillede Jennie Butchart, at man kunne anlægge en have. Jennie Butcharts familie kom hertil fra Ontario og opførte en cementfabrik. Da cementproduktionen havde udtømt kalkstensforekomsterne i 1912, forestillede Jennie sig en storslået have og fik bragt jord hertil med hest og vogn. Lidt efter lidt blomstrede stenbruddet til nutidens pragthave, som er et nationalhistorisk sted i Canada.

Vel tilbage i British Columbias provinshovedstad kan du vælge, om du på egen hånd ønsker at besøge provinsmuseet Royal BC Museum. ‘Provinsmuseum’ lyder måske småt, men British Columbias museum er alt andet end det. Det blev grundlagt i 1886 og huser en stor naturhistorisk samling, en unik samling om de oprindelige folk på disse kanter og det moderne BC (entre ikke inkluderet). 

Ud på eftermiddagen er der mulighed for at komme med på spækhuggersafari. Året rundt er der gode muligheder for at se spækhuggere i farvandene omkring Vancouver Island. En fastbestand cirkulerer i området mellem Washington State og British Columbia. Efter al sandsynlighed får vi at se, hvordan disse smukke dyr i fællesskab indkredser fiskestimerne og kaster sig ud af vandet - måske for at lamme byttet, måske for sjov. Vi kan ikke vide, hvad turen byder på, men mulighederne er mangfoldige, for der som nævnt også sæler, andre hvaler, søløver og havoddere i farvandet samt amerikanske ørne og et væld af havfugle. Spækhuggersafarien er ikke inkluderet i rejsens pris men skal tilkøbes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse. Se mere under ’Prisen inkluderer ikke’.

Overnatning i Victoria.

Dag 5
Victoria – Parksville. Besøg i Duncan med sine 40 totempæle, kunstnerbyen Chemainus og Cathedral Grove

I dag lægger vi kursen mod nord, når vi skal en tur længere ud i vildnisset på Vancouver Island. Det er her på Vancouver Island, at en række af sæsonerne af den amerikanske version af ’Alene i vildmarken’ foregår og med god grund! Først og fremmest er her en høj koncentration af særligt sortbjørne, som er endnu større og sortere end bjørnene på fastlandet. Derudover er store dele af øen et kæmpe vildnis af uigennemtrængelig tempereret regnskov. Vi holder os dog nogenlunde tæt på civilisationen og begynder dagen med at besøge byen Duncan, der er kendt for sine 40 totempæle, som er lavet af den lokale Cowichan-stamme.

Længere mod nord finder vi den spøjse kunstnerby Chemainus, der er en spændende blanding af kunsthåndværkerforretninger og vægmalerier. Vi tager på en farvestrålende spadseretur, og herefter er det tid til at få en smag af vildnisset, når vi tager videre ud til Cathedral Groove, et magisk sted med 1000 år gamle kæmpetræer.

 

Overnatning i Parksville.

Dag 6
Parksville – Nanaimo – Whistler. På udkig efter hvaler og ad Sea to Sky Highway til vandfaldet Shannon Falls

Foran os venter en smuk rejsedag, hvor vi naturligvis har indlagt spændende og naturskønne oplevelser undervejs. Først køres de ca. 40 km sydpå til byen Nanaimo, hvorfra vi får endnu en chance for at spotte hvaler og sæler, når vi tilbagelægger den ca. 1,5 time lange færgetur tilbage til fastlandet – denne gang til Horseshoe Bay, som ligger nord for Vancouver.

Vi sætter kursen mod nord og Whistler, der selvom byens navn klinger af Vinter-OL 2010, så var det ikke skisporten, der i første omgang gjorde Whistler populær. Det fantastiske dyreliv og de smukke omgivelser – sammen med beliggenheden i bjergene tæt ved Vancouver – gjorde stedet til et yndet udflugtsmål for de engelske pionerer.

Allerede i 1877 blev der etableret vej fra Vancouver til bjergene – en vej, der i dag kaldes Sea-to-Sky Highway, og i 1914 kom der ligeledes jernbaneforbindelse. Vi kører ad den sceniske Sea-to-Sky Highway mod Whistler  gennem Squamish Valley med høje bjerge på den ene side og den dybe slugt mod Halkett Bay på den anden side. Undervejs gør vi holdt ved det smukke vandfald Shannon Falls inden vi når frem til Whistler, hvor vi kan nyde bjerglandskabet og den stemning, det naturligt skaber, at være i en lille by så tæt på naturen.

Overnatning i Whistler.

Dag 7
Whistler – Vancouver. Smuk kørsel til Vancouver og Canadas længste hængebro

Det er nu blevet tid til at besøge en af de absolut hyggeligste og smukkest beliggende storbyer på den nordamerikanske vestkyst, Vancouver. Vi forlader Whitler om morgenen og kører mod syd mod metropolen. Inden vi ankommer til byen gør vi dog holdt ved hængebroen Capilano Suspension Bridge. Her skal vi opleve en verden af ​​fantastisk naturskønhed, når vi krydser den legendariske hængebro og går gennem den tempererede regnskovs baldakin.

Efter dette adrenalinsus fortsætter vi til vores centralt beliggende hotel i Vancouver og resten af eftermiddagen er til fri disposition. Du kan også vælge at tage en spadseretur med rejselederen for at lære omgivelserne at kende.

Overnatning i Vancouver.

Dag 8
Vancouver. Byrundtur med Granville Island, Canada Place med sine hvide segl og Stanley Park

Vancouver er en af det amerikanske kontinents smukkest beliggende byer, og ved ankomsten kører vi rundt og får et indtryk af den. Vancouver ligger, ligesom San Francisco, i et bakket terræn, der sammen med de mange broer giver en flot udsigt over havet, små bugter og selve byen. Vancouver forener metropol og natur på skønneste vis, og få andre canadiske byer har et tilsvarende udbud af seværdigheder og attraktioner. På vores tur gennem byen ser vi blandt andet Stanley Park, der dækker omtrent halvdelen af downtown og er Nordamerikas, og en af verdens, største byparker. Foruden næsten 10 kilometer kystlinje, et par fine badestrande, legepladser, egern og vaskebjørne huser Stanley Park også det enorme, prisbelønnede Vancouver Aquarium. I udkanten af Stanley Park ligger desuden English Bay og West End med en perlerække af smukke victorianske huse.

I Vancouver finder man også den karakteristiske Canada Place, byens vartegn, hvis tag, som ligner store hvide skibssegl, knejser mod himlen.

Vi ser også Nordamerikas næststørste Chinatown – et kulørt samlingspunkt for byens store kinesiske befolkning – og Gastown, som er spækket med brostensbelagte gader, gaslamper, hyggelige spisesteder og et underfundigt ur, som på klokkeslaget lukker damp ud fra fem forskellige små skorstene.

Vores vej går naturligvis også forbi Granville Island, hvor kunsthåndværkere, gøglere, madboder, lokale og turister mødes for at slappe af i hinandens selskab på et bagtæppe af Vancouvers skyline.

Overnatning i Vancouver.

Dag 9
Vancouver og hjemrejse

Formiddagen er til fri disposition indtil det er blevet tid til at køre mod ludthavnen, hvor flyet hjemad venter på os.

Dag 10
Ankomst til København

Spækhuggersafari

På rejsen kan du tilkøbe en spækhuggersafari. Denne udflugt skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse:

Spækhuggersafari i Victoria, Vancouver Island

Pris: kr. 798,-

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 26.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
8.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København-Seattle og Vancouver-København med mellemlanding
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
 • Udflugter og transport jf. program 
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse 
 • Morgenmad dagligt 
 • Skatter og afgifter 
Prisen inkluderer ikke
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD) Læs mere her
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura 
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer”
Udflugter

På rejsen kan du tilkøbe en spækhuggersafari. Denne udflugt skal bestilles hjemmefra senest 45 dage inden afrejse:

Spækhuggersafari i Victoria, Vancouver Island

Pris: kr. 798,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Medbring gerne
I Rocky Mountains kan der, uanset årstid, være køligt, så det er en god idé at pakke varmt tøj til dagene i bjergene. Medbring også gode sko, du kan vandre i.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Canada

Her kan du få mere at vide om Canada: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/canada

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse - ESTA til USA. Læs mere her

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen, Sudan og Cuba

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen eller Sudan efter den 1. marts 2011, så skal du søge visum for at komme til USA, også hvis du kun skal i transit. Det samme gælder hvis du har været på Cuba efter d. 12 januar 2021. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien, Nordkorea, Libyen, Yemen, Sudan og Cuba.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser