Savonlinna operafestival med Don Giovanni(Premiere)&Nabucco

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Verdens smukkeste operafestival i Finlands berømte sødistrikt, samt miniferie i Helsinki

Den er blevet kaldt verdens smukkeste operafestival – den årlige Savonlinna operafestival i Olavinlinna Slot, midt ude i den eventyrlige finske natur.

Her skal vi ikke blot nyde de lyse nordiske sommeraftener, men også underholdes med to fantastiske operaforestillinger. Olavinlinna Slot byder på fremragende akustik og historiske rammer fra middelalderen, og det er en storslået oplevelse at se og høre en operaforestilling netop her. 

Derudover skal vi stifte bekendtskab med den pittoreske landsby Savonlinna, besøge nogle af Finlands mange smukke kultur og naturlandskaber, samt ikke mindst opleve den charmerende hovedstad, Helsinki, hvor vi afrunder rejsen med to overnatninger og en masse spændende oplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
København – Helsinki – Kerimäki. Smuk natur og ankomst til hotel
Dag 2
Savonlinna. Verdens største orthodokse trækirke, galleribesøg og første operaforestilling
Dag 3
Savonlinna. Sejltur på Saimaa-søen og besøg på det lokale marked, samt operaforestilling
Dag 4
Savonlinna – Parikkala - Imatra – Porvoo – Helsinki. Unik skulpturpark, Finlands mest berømte vandfald og små hyggelige landsbyer
Dag 5
Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 6
Helsinki. Tid på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Herttua hotel & spa

 • 82 værelser
 • Reception
 • Restaurant/bar
 • Have
 • Gratis Wi-Fi
 • Sauna

Herttua hotel & spa ligger omgivet af skønne skove og søer. Den unikke placering i Punkaharju Naturreservat ved Saimaa-søen midt i den idylliske natur skaber en ophøjet og rolig atmosfære. Vi bor i de nyrenoverede værelser i hotellets sydfløj.
Om sommeren kan man opleve ægte finsk nostalgi i hotellets store træsauna (tilkøb)
Der er desuden gode vandremuligheder i området.

Værelserne

Alle værelser er nyistandsatte og byder på alle moderne faciliteter, såsom aircondition og wifi, samt naturligvis eget badeværelse.

Læs mere om hotellet her:https://www.hotellivarpu.fi/

GLO Hotel Art

 • 4-stjernet hotel med 171 værelser
 • Værelsesstørrelse 18–25 m2
 • Dobbeltseng med to enkeltsenge
 • Badeværelse med bruser
 • Badeslippers, hårtørrer, strygejern og strygebræt, minibar
 • Sikkerhedsskab, vandkoger og fladskærms-tv
 • Beliggenhed i centrum, kun 10 minutters gang til bymidten
 • Bar og restaurant
 • GLO Art Kitchen til morgenmad

Lad dette hotel i jugendstil, der er opført helt tilbage i 1903, danne de perfekte rammer for dit ophold i den finske hovedstad Helsinki. Gammelt møder nyt på dette spændende hotel, som i dag har et fået nyt og moderne annex, hvor alle 171 værelser er placeret, mens hovedbygningen er det gamle jugendslot

GLO Hotel Art ligger midt i Helsinkis trendige designdistrikt, omgivet af intressante butikker, gallerier og restauranter.  
Alle 171 værelser er i moderne stil med badeværelser, der enten har kar- eller brusebad.  

GLO HOTEL ART
Lönnrotinkatu 29
FI-00180 Helsingfors
Tel: +358 10 3444 100
https://www.glohotels.fi/en/hotels/glo-art

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
11.998,–
København
Lohengrin (Premiere) & Nabucco
10.998,–
København
Don Giovanni (Premiere) & Nabucco
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.998,–
København
Lohengrin & Don Giovanni
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
9.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.998,–
København
Nabucco & Don Giovanni
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Helsinki – Kerimäki. Smuk natur og ankomst til hotel (Ca. 340 km)

Vi flyver til Helsinki, Finlands hovedstad. Når vi lander, står bussen og venter på at køre os nordøst mod Savonlinna, hvor den fantastiske operafestival er blevet afviklet hvert år siden 1912.

Vi kører gennem de flotte sølandskaber i Hiillosensalmi og Mäntyharju. Mäntyharju er kendt som ét af de mest populære sommerhusområder i Finland. Her findes over 5000 sommerhuse i et relativt lille område på størrelse med Møn. Undervejs gør vi holdt og nyder en god frokost.

Vi fortsætter herefter mod Mikkeli, som er den sidste “store” by på vores vej mod Savonlinna. Byens 53.000 indbyggere kan dagligt glæde sig over den fantastisk smukke beliggenhed omgivet af søer og frodige skove. Faktisk er cirka 75% -78% af Finland dækket af skov, eller “det finske guld” som man kaldte det tidligere pga. den store skov- og papirindustri.

Vel fremme i Savonlinna kører vi direkte til vores hotel lidt udenfor byen. Landskabet her er spektakulært med pinjetræer og vand så langt man kan se.

Måske har du lyst til en gåtur i de smukke omgivelser, før det er blevet tid til aftensmad på hotellet?

Dag 2
Savonlinna. Verdens største orthodokse trækirke, galleribesøg og første operaforestilling

I dag kan vi tillade os at sove lidt længere, inden vi kaster os ud i dagens program, som består af såvel kunst som besøg ved verdens største trækirke. Trækirken i Kerimäki er opført i perioden 1844-47 og har plads til hele 3.000 siddende kirkegængere, hvilket må siges at være særdeles rækkende, da der er i hele sognet bor lige omkring 4.000 sjæle.

Vi ser nærmere på den imponerende kirke, inden vi fortsætter til en af områdets mange små gallerier. Området omkring Savonlinna har gennem tiderne tiltrukket nogle af de største finske kunstnere og her er mulighed for at gøre en god handel eller blot nyde den smukke natur. Vi returnerer til hotellet, hvor der er tid til at slappe lidt af, inden det videre program. 

Sidst på eftermiddagen spiser vi en tidlig og let middag på hotellet, inden vores første opera oplevelse i Savonlinna. Vi tager bussen til den lille, charmerende by, der er bygget på øerne ved Olavinlinna Slot og Saimaa-søen. Byen blev grundlagt af Pietari Brahe i 1639, og den gamle bykerne befinder sig omkring Linnankatu (Castle Street). I begyndelsen af 1900-tallet blev området anset for at være så fint med sine brostensbelagte gader og gadelamper, at folk ofte kaldte det en ”parisisk gade”. Ved foden af Olavinlinna Slot kan du få en fornemmelse af det gamle historiske Savonlinna med sine træhuse og gamle veje.

Byens stolthed er Olavinlinna Slot som har rødder helt tilbage fra 1475. Den danskfødte grundlægger af slottet, ridder Erik Axelsson Tott, besluttede, at der skulle bygges en kraftig befæstning for at beskytte den strategisk vigtige Savo-region. Slottet skulle afvise russiske angreb fra øst og garantere kontrollen over Savo-regionen for den svenske krone. Slottets placering er smuk: på en tårnhøj klippeø ved Finlands største sø, Saimaa. Den lille ø ligger tæt ved fastlandet, og der er en gangbro fra fastlandet til slottet.

I sommeren 1912 organiserede operasanger Aino Ackté den første af fem operafestivaler som var forgængere til den moderne årlige Savonlinna Opera Festival, der startede i 1967.

Aftenens forestilling er intet mindre end premiere forestillingen på Don Giovanni.

Don Giovanni eller Don Juan (italiensk originaltitel: Il dissoluto punito ossia Don Giovanni)er en opera komponeret af Mozart, med libretto af Lorenzo da Ponte. Operaen blev første opført i Prag den 29. oktober 1787.

Operaen hæver sig langt over de mange andre operaer, og den danske filosof Søren Kierkegaard gik så langt som til at hævde, at Mozarts Don Giovanni er det største kunstværk, der nogen sinde er skabt.

En irriterende showman, erotikkens kviksølv, Don Giovanni lover kvinder kærlighed, og så er vi igang igen. Han er lige så utrolig, som han er utro: Forførelserne kan tælles i tusindvis, og mindst tre finder sted alene under denne aftens opera. Ikke underligt, at Casanova selv siges at have overværet den første forestilling i Prag i 1787.

Hvis hovedpersonen er hensynsløs, havde Mozart, komponisten, alt under kontrol. Don Giovanni er et mesterværk og en af de fem usædvanligt populære operaer, som Mozart skrev historie med. Han etablerede ikke kun rammerne for sin tids musik, men sprængte den også fra hinanden. 'Som sædvanligt lover han kærlighed, troskab og ægteskab og beder kun om et kort øjebliks lidenskab på sit slot til gengæld.'

Aftenens operaforestilling starter kl. 19 og slutter omkring kl. 22, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Dag 3
Savonlinna. Sejltur på Saimaa-søen og besøg på det lokale marked, samt operaforestilling

Efter morgenmad på hotellet tager vi bussen til Savonlinna (cirka 30 minutter).  Savonlinna, der betyder Savos slot, har cirka 30.000 indbyggere og ligger smukt i hjertet af Saimaas sødistrikt. Indbyggerne i regionen taler en helt speciel dialekt, og der findes sågar en talemåde om de lokales sprog, der lyder “Når en person som kommer fra Savo taler, ligger alt ansvar hos lytteren.”

I vintermånederne sker der ikke meget i den lille by, men den vågner op hvert år til sommeren. Der er mange som lejer et sommerhus her eller tager til Saimaa for at sejle på søen. Operafestivalen i juli fylder byen med internationale besøgende, både operafans og operasangere. 

En sejltur på Saimaa-søen er en afslappende måde at nyde landskabet omkring Savonlinna på. Saimaa er den største sø i Finland med 4.400 kvadratkilometer og den fjerde største naturlige ferskvandssø i Europa. Saimaa er fuld af vandvejslabyrinter, smalle passager og lyde forbinder de store vandområder. De endeløse bugter, koralrev og stenede småøer er perfekte steder at fiske, f.eks. gedde eller aborre. En truet ferskvandssæl, lever her i Saimaa. Måske er vi heldige og ser en af disse søde filurer når de soler sig på en klippe ved søen.

Efter sejlturen, der varer ca. 1 time, går vi til den lokale markedsplads, hvor vi nyder en kop kaffe, samt smager på nogle af de lokale specialiteter, måske den berømte Savonlinna-snack: ”Lörtsy”. Den lækre (og måske ikke den sundeste) tærte er enten salt eller sød, afhængigt af fyldet; som f.eks. fisk, hakket kød eller æblemarmelade.

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Man kan enten vælge at blive i Savonlinna eller tage med tilbage til hotellet, hvor der er tid til et par timers afslapning, inden vi begiver os tilbage til Savonlinna.

Vi skal opleve Nabucco, som er en opera i fire akter af Giuseppe Verdi og var Verdis tredje opera, som fik urpremiere i 1842.

Operaen anses for at have etableret Verdis ry som operakomponist, og er især berømt for sine storslåede korscener

Denne nye produktion af Verdis Nabucco er en kraftfuld skildring af magtbegær og tabt frihed og instrueret af den prisvindende Rodula Gaitanou.

Nabucco foregår i en fascinerende tidløs fortid. Instruktør Rodula Gaitanou og designer Takis skildrer historien med skarphed og friskhed, samtidig med at dens episke skala bevares. Det handler ikke kun om krig og et undertrykt folk; det handler også om kærlighed.

Nabucco er en babylonsk konge, der invaderer og berøver den jødiske befolkning i sit naboland og udsætter dem for slaveri og tvangsarbejde.

Magt beruser og bedrager ham. Det får kongen til at spille gud. Imens afventer den bitre Abigaille, en af de stærkeste kvinderoller i operatorepertoiret, sit eget hævnøjeblik.

Aftenens operaforestilling starter kl. 19 og slutter omkring kl. 22, hvorefter vi kører tilbage til hotellet.

Dag 4
Savonlinna – Parikkala - Imatra – Porvoo – Helsinki. Unik skulpturpark, Finlands mest berømte vandfald og små hyggelige landsbyer (Ca. 400 km)
Porvoo

Efter morgenmaden siger vi farvel til Savonlinna-regionen og kører sydpå mod grænsen til Rusland og senere videre mod hovedstaden Helsinki. Vi har en lang køretur foran os, men ruten er meget interessant og inkluderer nogle af de absolut smukkeste steder i Finland. Vi tager fotopauser og har selvfølgelig en frokostpause undervejs (frokost ikke inkluderet i rejsens pris).

Vores første stop er ved den lille by Parikkala, som praktisk talt ligger ved grænsen til Rusland. I Parikkala besøger vi en speciel skulpturpark som stammer fra en næsten 50-årig arbejdsindsats af en enkel mand, Veijo Rönkkönen. Hans arbejde resulterede i omkring 560 betonstatuer og en smuk have. Parken er en helt unik oplevelse og vil uden tvivl sætte et smil på jeres ansigt!

I Imatra stopper vi ved Imatrankoski, strømfaldene ved Vuoksi-floden, der har været en berømt turistattraktion siden slutningen af 1700'erne. Imatrankoski er også et af Finlands nationale landskaber. Sidste stop før vi kommer til Helsinki, er Porvoo. En dejlig lille by med gamle træhuse og pakhuse ved floden.

I Helsinki overnatter vi to nætter på et hotel i centrum af byen. Middag er på egen hånd. Det er sommer, og Finland har dagslys næsten døgnet rundt, så byen forbliver vågen og levende til langt ud på natten.

Dag 5
Helsinki. Byrundtur og tid på egen hånd
Helsinki med sin domkirke

Efter morgenmaden på hotellet skal vi på en 3 timers byrundtur med bus. (Rækkefølgen af de steder, der er nævnt i programmet, kan variere).

Helsinki har 1,4 millioner indbyggere og hele 300 øer. Byen har en tilbagelænet stemning over sig, og har – efter finnernes egen mening – verdens mest velfungerende offentlige transport. 

Helsinki blev etableret af den svenske konge Gustav Vasa i år 1550. Oprindeligt for at gøre Tallinns status som Ruslands favorithandelsby kunsten efter. I årenes løb har Finland været under både svensk og russisk flag, men blev selvstændigt i 1917.  

I 1952 var Finland og hovedstaden kommet sig over Anden Verdenskrig og var klar til at agere værtsby for sommer-OL, hvilket øgede landets selvværd enormt. På vores tur rundt i byen passerer vi det olympiske stadion, hvor man kan se en af Finlands mest berømte statuer, “Den flyvende finne”. Statuen forestiller løberen Paavo Nurmi, som vandt ni olympiske guldmedaljer og satte 22 verdensrekorder i lang- og mellemdistanceløb.

Vi passerer også byens operahus og Finlandia House, som blev skabt af den finske arkitekt Alvar Aalto. Det store parlamentshus, Kiasma – museet for moderne kunst – og biblioteket Oodi, som er byens arkitektoniske stolthed, ligger også alle på vores rute. Oodi har gratis entré, hvis du får lyst til at vende retur til den imponerende bygning senere på dagen. 

I hjertet af Helsinki ligger bl.a. den imposante domkirke, men den måske mest berømte kirke er Temppeliaukion (Tempelpladsens kirke), som står på en klippe ud mod havet. Kirken er bygget direkte ind i klippen og har en fantastisk akustik, hvorfor den ofte bruges til afholdelse af koncerter. 

Efter busrundturen er resten af dagen på egen hånd. Vi står af ved Tuomikirkko-pladsen, hvor der er mange hyggelige frokostrestauranter (frokost for egen regning).  

Er der stemning for at mødes til fællesmiddag om aftenen organiserer rejselederen en sådanne på en af de lokale restauranter (ikke inkluderet i rejsens prisen for rejsen).

Dag 6
Helsinki. Tid på egen hånd og hjemrejse
Helsinki hedder Helsingfors på svensk

Efter morgenmaden er der afsat tid til at udforske Helsinki på egen hånd. En nærliggende mulighed er at gå en tur langs vandet mod den smukke Kaivopuisto park. På Esplanaden finder man de største kanelsnegle i Finland og her findes ligeledes mange hyggelige cafeer. 

En anden god måde at opleve hovedstaden på er at tage en tur med de lokale sporvogne. Tæt på hotellet ligger desuden Helsinkis berømte markedshaller Hietalahden kauppahalli, som holder til i en smuk 115 år gammel bygning. Her kan man smage finske lækkerier på et af stedets mange hyggelige caféer.

Vi samles først på eftermiddagen ved hotellet og begiver os mod lufthavnen, hvor vores fly venter.

(På enkelte afgange vil der være hjemrejse fra Helsinki tidligere på dagen, hvorfor der ikke vil være tid til oplevelser på egen hånd)

Opgradering af siddepladser til opera

I rejsens pris er der inkluderet pladser i kategori 4. Du har mulighed for at købe pladser i kat. 3 mod et tillæg. 

Vi anbefaler kraftigt, at du vælger kategori allerede ved bestillingen af rejsen. Seneste tidspunkt for opgradering til anden kategori er ved restbetaling af rejsen, normalt 75 dage før afrejse. Ved køb af rejse tættere på afrejsetidspunkt dog senest 30 dage før afrejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 1998,-

Opgradering af arenapladser

• Opera 1 Kategori 3: kr. 348,- 
• Opera 2 Kategori 3: kr. 348,- 

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Helsinki t/r
 • To entrebilletter til operaen i Olavinlinna Slot (kat. 4)
 • Udflugter jf. program inklusive en times sejlads på Saimaa søen
 • 3 nætter på Hotel Hertua delt dobbeltværelse
 • 2 nætter i Helsinki på delt dobbeltværelse    
 • Morgenmad dagligt    
 • Aftensmad på hotel dag 1 og let opera menu dag 2
 • Aftensmad på lokal restaurant på dag 3
 • Frokost dag 1
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for opgradering til kat 3 i operaen 
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffør. Beregn ca. EUR10,- per person
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Savonlinna Opera Festival

Her kan du læse mere om operafestivalen:
https://operafestival.fi/en/

(Der tages højde for ændringer i programmet fra arrangørernes side)

Bagage

Til operaen er der ikke en dress code som sådan, men vi anbefaler “smart casual”. Det kan være lidt køligt om aftenen, så kan være en god idé at tage en habitjakke, pashmina-sjal eller lignende på.

 • Kikkert (opera)
 • Regntøj (vejret kan være lidt ustabilt)
 • Solbriller
 • Myggespray (juni – august)
 • Badetøj

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En rejse som helt levede op til mine forventninger. En rigtig god, kompetent og venlig rejseleder. Dejlige dage i Savonlinna hvor alt var planlagt, så vi bare kunne nyde det. Gerne ekstra punkt andendagen hvor vi besøgte den store trækirke.
Date published: 2023-07-28
Rated 2 out of 5 by from Opera i Savonlinna Rejseleder ok Meget spildtid Under middel forplejning Mere tid på egen hånd
Date published: 2023-07-27
Rated 5 out of 5 by from En oplevelsesrig tur til Operafestivalen i Savonlinna og Helsinki En fantastisk og oplevelsesrig tur til Operafestivalen i Savonlinna og i byen Helsinki den 16. juli - 21. juli 2023. Dejligt ophold på begge hoteller i Savonlinna og Helsinki hvor maden var så fin og dejlig. Vores rejse vejleder var fantastisk sød og service minded og meget vidende, hvor vi fik et rigtigt stort udbytte af hendes store viden. Stor rejse hilsen fra Hanne Pedersen
Date published: 2023-07-26
Rated 4 out of 5 by from Smukt land og gode oplevelser En erfaren og vidende rejseleder, der på bedste måde formidlede sin viden om alt det vi så og oplevede.
Date published: 2023-07-26
Rated 4 out of 5 by from Finland et godt rejsemål. En god oplevelse med en rejseleder Christian Friis der fra første færd var meget informativ med alt fra hvordan vores ophold og især gennemgang af de to operaer . Dejlige oplevelser i Finland oveni.
Date published: 2023-07-26
Rated 4 out of 5 by from Rejsen og indholdet fint Rejsen og indholdet fint. Detaljeret information om landet fra rejselederen i bussen når man lige er ankommet bør udskydes til lidt senere - mange sov (tidligt fly). Informationen kunne evt spredes lidt ud og være lidt mere struktureret.
Date published: 2023-07-25
Rated 4 out of 5 by from Et frisk kulturelt pust i hverdagen Operakonceptet med festival i gammel borg var spændende. Første opera meget alternativ, komisk og en sjov oplevelse. Den anden mere ordinær og gammeldags i opsætningen. Ikke helt så spændende. Guiden var dygtig havde megen viden- måske lidt mindre omfattende havde været mere passende. Det kan godt blive rigeligt med “påfyld”. Dagene i Helsinki passende. Rigtig fin rundtur m bus. Alt i alt en god tur
Date published: 2023-07-25
Rated 5 out of 5 by from Dejlig ferie Rejsen var spændende og rejselederen var meget behagelig og kompetent. Værelserne i Savonlinna var ok, dog ikke særlig praktisk hvis man ikke boede i hovedbygningen. Hotellet i Helsinki var ok og med fantastisk moegenmadsbuffet
Date published: 2023-07-25
 • y_2024, m_2, d_26, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_51
 • loc_da_DK, sid_FIROP01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser