Det pragtfulde Norditalien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Storslået rejse til Gardasøen med besøg i Venedig, Verona, Milano og Sydtyrol

Inkl. halvpension

Tag med Albatros til et af Europas mest naturskønne områder – Gardasøen. Her strækker vinmarker og olivenlunde sig helt ned til søens kølige vand, og de høje bjerge mødes spektakulært med den smukke Lago di Garda. Vi tager rundt om Gardasøen til lands og til vands og besøger bl.a. den hyggelige by Malcesine.

I løbet af opholdet besøger vi også fantastiske Venedig; byen, hvor biler er bandlyst, og gaderne er lavet af vand. Vi får endvidere fornøjelsen af det dejlige Sydtyrol, når vi kører nordpå til kurbyen Merano og den lille alpeby Tirolo. Her smelter alpetysk og italiensk kultur sammen på hyggeligste vis i et unikt landskab med uforglemmelige udsigter.

Romantiske Verona – Romeo og Julies by – får også et besøg med på vejen. Den gamle by er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, og især det kolossale romerske amfiteater gør historien nærværende. Verona ligger på kanten af vinområdet Valpolicella, og her smager vi på den berømte Amaronevin. Rejsen rundes af med et smut til Milano.

Vores base på rejsen er et familiedrevet hotel i bjergbyen San Zeno di Montagna, der ligger smukt mellem Gardasøen og bjerget Monte Baldo.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dage
Dag 1
Billund – Milano. Gåtur i San Zeno og smagsprøver på lokale delikatesser
Dag 2
Byrundtur i Verona og Amarone-vinsmagning i Valpolicella
Dag 3
Alpeidyl i Sydtyrol med Merano og Tirolo
Dag 4
Sejltur på Gardasøen, fritid i Malcesine
Dag 5
Venedig. Sejlads på Canal Grande og byvandring
Dag 6
Dag til egne oplevelser - Frivillig frokost på Agriturismo
Dag 7
Fritid i Milano og hjemrejse

Hoteller

Hotel Sole

Hotellet ligger lidt væk fra alfarvej i den dejlige by San Zeno di Montagna på bjerget Monte Baldo. Hotellet har en dejlig restaurant, og der er en pragtfuld udsigt over Gardasøen og de omkringliggende bjerge fra hotellets poolområde. Værelserne har eget bad og toilet, hårtørrer, tv og telefon.

Den gode beliggenhed på bjerget betyder, er der er lidt transporttid med bussen, når vi skal på udflugter.

Læs mere på hotellets hjemmeside https://www.albergosole.com/index_en.php

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
7.498,–
Billund
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
7.498,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
7.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
8.298,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Milano. Gåtur i San Zeno og smagsprøver på lokale delikatesser
Lokale specialiteter

Vi ankommer til lufthavnen i Milano, hvor bus og rejseleder venter. Vi kører direkte til vores dejlige hotel, der ligger i den lille bjergby San Zeno lidt oppe på bjerget Monte Baldo med udsigt over Gardasøen. Her er luften frisk og udsigten over søen imponerende. Dette er virkelig et godt sted at slappe af, når vi ikke er på tur. Om eftermiddagen går vi en tur i den lille by, inden rejselederen fortæller lidt om ugens oplevelser.

Vi besøger blandt andet delikatessebutikken Salumeria Lenotti. Her skal vi smage på nogle af de lokale specialiteter som ost og pølse, og i kælderen hører vi om fremstilling og lagring af de lokale pølser, stedet er kendt for.

Herefter spiser vi vores første middag sammen på hotellet.

Dag 2
Byrundtur i Verona og Amarone-vinsmagning i Valpolicella
På torvet i Verona

Dagens udflugt går til Verona; byen der er ramme om verdens mest kendte kærlighedshistorie. Ligesom Shakespeare med Hamlet gjorde Helsingør berømt vidt og bredt, satte hans drama om Romeo og Julie Verona på litteraturens verdenskort. I en lille gård i Verona findes tilmed den berømte balkon, hvor de to elskende erklærer hinanden deres kærlighed. I dag besøges stedet af unge forelskede par, der skriver deres kærlighedserklæringer på murene. Verona er også kendt for den smukke romerske arena, der om sommeren huser overdådige operaopførelser, og det er en hyggelig og lettilgængelig by at bevæge sig rundt i.

Byen blev allerede udviklet under romerne og fik sin storhedstid under familien Della Scala i 1200- og 1300-tallet. I år 2000 blev Verona optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Byen er nemlig et enestående eksempel på en by, der har udviklet sig gennem to årtusinder og formået at bevare og ikke mindst inkorporere de gamle bygninger og fæstningsmure i en moderne storby.

Vi starter vores besøg med en historisk byvandring, hvorefter der bliver tid til at udforske Verona i eget tempo.

Italien producerer fantastiske vine, og ikke langt fra Verona finder vi produktionsstedet for nogle af verdens mest kendte vine. Ud på eftermiddagen går turen til Valpolicella, hvor man laver den berømte Amarone. Vi besøger en lille familiedrevet vingård, hvor vi lærer om, hvordan man producerer Amarone-vinen, og skal selvfølgelig også smage på de ædle dråber i de hyggelige omgivelser på vingården.

Dag 3
Alpeidyl i Sydtyrol med Merano og Tirolo
Sydtyrol er en autonom provins i det nordlige Italien

Vi starter dagen med at køre nordpå mod Brennerpasset. Langs motorvejen er vi omgivet af smukke bjerge.

Her nord for Gardasøen mærker man, at Alperne kommer nærmere. Vi ser de smukke italienske Dolomitter med dramatisk bjergtoppe, hvor forrevne, savtakkede tinder skinner i gule, hvide og lyserøde nuancer i morgensolen, og langs vejen ser vi æbleplantager og vinmarker, der smyger sig op ad bjergskråningerne, hvor borge ligger og klamrer sig til bjergsiderne.

Ved Bolzano kører vi ind i en af dalene og op til den smukke kurby Merano. Nu er vi i det dejlige Sydtyrol, og det fejrer vi med at køre op på plateauet over Merano til den lille by Tirolo eller Dorf Tirol, som den hedder på regionens andet sprog; tysk. Midt i et unikt landskab med uforglemmelige udsigter finder man her i 596 meters højder en rigtig alpeby, hvor alpetysk og italiensk kultur smelter sammen på hyggeligste vis.

Vi går en tur gennem den lille by, der allermest leder tankerne hen på et skisportssted i Østrig, bortset fra de mange æbletræer, som præger haverne omkring byen. Og selvfølgelig bliver der tid til at nyde omgivelserne og udsigten til det smukke Castel Tirol, inden vi fortsætter mod Merano.

På vejen ned kan de, som har lyst, stige af bussen og følge med rejselederen til den lille stolelift, der går ned til byen. Her sidder man i stilhed og dingler med benene, mens turen går hen over små vinmarker og haver, og liften langsomt sænker os de 270 højdemeter ned ad bjerget til kurbyen, der på det nærmeste har lagt sig for vores fødder. Ønsker man ikke at følge med stoleliften, er det muligt at køre med bussen og møde gruppen på et aftalt sted.

Den smukke kurby Merano har været kulisse i mange film om Sydtyrol. Den charmerende by ligger som et smukt åndehul omgivet af høje bjergtinder. Der bliver tid til at spise en frokost på egen hånd og se lidt nærmere på byen, inden det er tid til at drage hjemover. Her findes også et væld af dejlige butikker, som måske lokker en enkelt eller to.

På vejen hjemover passerer vi byen Trento. Hvis der er tid, stopper vi og drikker kaffe her. Byen var i perioden 1545-1596 ramme om den katolske kirkes Tridentinerkoncil. Her tog den katolske kirke opgøret mod reformationen, og det blev fastslået, at alene kirken kunne tolke Biblen. Det var her, det endelige brud mellem den katolske kirke og den nye lutherske, protestantiske trosretning blev til virkelighed. Efter en lille pause i de gamle biskoppers middelalderhovedsæde sætter vi kursen mod vores hotel, hvor vi er tilbage ud på eftermiddagen.

Tilbage på hotellet bliver der tid til et besøg i baren. Her kan man på egen hånd tage en aperitivo på ægte italiensk vis og tale om dagens oplevelser. Hvad kunne passe bedre efter at have kørt rundt i kilometervis af æbleplantager end at drikke en apple-martini, som består af vodka, æblesnaps og æblejuice. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 4
Sejltur på Gardasøen, fritid i Malcesine
Ved Lago di Garda, Gardasøen

Lago di Garda, Gardasøen, har igennem mange år tiltrukket rejsende fra hele verden. Og det er ikke underligt, da den betagende sø er et af de absolut smukkeste steder i Italien. Fra hotellet kører vi ned til søen. Vi stopper kort i Bardolino, som er kendt for vinen af samme navn. Herfra går turen med rutebåden op langs den smukke kyst, og efter et par times sejlads kommer vi frem til den charmerende by Malcesine med den fantastiske borg og hyggelige havn. Her bliver der tid til at opleve byen og alle dens krinkelkroge og små caféer. For de rigtigt eventyrlystne kan turen eventuelt gå med svævebanen op til det højeste punkt på bjerget Monte Baldo, der ligger og troner højt over den dybblå sø (ikke inkluderet, billetpris cirka 25 euro).

Sent på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet i San Zeno.

Dag 5
Venedig. Sejlads på Canal Grande og byvandring
Husene i Venedig er bygget på træpæle

Dagens udflugt til Venedig lader ingen uberørt. Byen har ganske enkelt sin helt egen charme. Venedig, der er bygget på sandøer og pæle i lagunen, oplevede sin storhedstid under middelalderen og den tidlige renæssance, og de enorme rigdomme, som venezianerne tjente på deres handel med både øst og vest, gav det økonomiske grundlag for de storslåede paladser, som byen er så fuld af.

Fra Tronchetto-halvøen tager vi den lokale Vaporetto, vandbus, langs hovedfærdselsåren Canal Grande. Dette er den rigtige måde at komme rundt i Venedig på.

Vel fremme på Markuspladsen begiver vi os til fods ud på en spændende rundvisning med lokalguide i byen, og herefter bliver der tid på egen hånd til frokost og egne eventyr. Skulle man have lyst til en sejltur i gondol, hjælper rejselederen gerne med at arrangere dette (ikke inkl.).

Om eftermiddagen sejler vi tilbage til Tronchetto-halvøen og begiver os mætte af indtryk tilbage til hotellet for at spise middag. Hvis du vælger at tage en aperitif i hotellets bar, så ville en Bellini være mere end passende; en drink som netop blev opfundet i Venedig, og består af fersken-puré og den mousserende vin Prosecco.

Dag 6
Dag til egne oplevelser - Frivillig frokost på Agriturismo
Havnen i Lazise ved Gardasøen

Dagen er til egne oplevelser. Måske frister en gåtur rundt i San Zeno eller op på bjerget Monte Baldo. Det kan også være fristende bare at nyde en kop kaffe på hotellets bar sammen med en god bog. Eller måske har du lyst til at følge med rejselederen.

I San Zeno finder man den lille restaurant ”Agriturismo Scriciol”, som ligger tæt ved vores hotel. Her har far og søn, ”Puffo” og ”Tale” (som rigtigt hedder Filippo og Natalino) slået sig ned med den mest bjergtagende udsigt over Gardasøen og bjergene på den anden side. Familien har altid interesseret sig for naturen og de råvarer, som man producerer lokalt. ”Tale” har sin egen trøffelhund Gigo, som han drager ud i bjergene med om morgenen for at finde trøfler til køkkenet. Og deres kærlighed til råvarer og mad mærker man tydeligt. Her får man den mest velsmagende frokost; og som en bonus får man fred, ro og en ubetalelig udsigt over Lago di Garda. Hvis vejret er godt, så arrangerer rejselederen en lille vandring som meget passende slutter her til frokost, så man kan smage på de dejlige lokale specialiteter. Kort og godt, at nyde livet. Rejselederen tager imod tilmelding til denne frokost på Scriciol. (Pris. 27€ - juli 2022. Udflugten gennemføres ved minimum 20 deltagere).

Hvis ikke vejret er til frokost i det fri, så arrangerer rejselederen selvfølgelig andre aktiviteter, som du kan tilmelde dig.

Den naturinteresserede kan vælge at vandre på Monte Baldo, der også er et naturreservat. Her kan man være heldig at se vilde orkidéer, som det dog er strengt forbudt at plukke, og oppe fra bjerget, har man en fantastisk udsigt over Gardasøen. Med lidt held kan man se helt op til Dolomitternes spidse tinder mod nordøst. Det er også heroppe, at køer og får græsser om sommeren, og det kan smages på de lokale oste.

Skulle man have lyst til at se mere af Gardasøen, kan man let dele en taxa til en af de mange småbyer, for eksempel Garda. Det er også let at tage en af rutebådene til en af byerne på den anden side af søen.

Om aftenen er det tid til at spise en fælles afskedsmiddag på hotellet.

Dag 7
Fritid i Milano og hjemrejse
Den imponerende gotiske katedral i Milano

Vi forlader vores hotel og kører til storbyen Milano, der tidligere var en industriby, hvor firmaer som Campari, Alfa Romeo, Fernet Branca og Pirelli satte dagsordenen, men i dag betyder bilproduktion og drinks ikke så meget for byens økonomi. Milano er i dag Italiens finans- og modecentrum, og det er her, man finder den italienske børs og en stor del af den italienske medieverden. Byen har helt siden romerne været et driftigt handelscentrum, og i dag er den også omdrejningspunktet for modeverdenen med Giorgio Armani i en af hovedrollerne.

På vores tur i Milano kommer vi forbi den imponerende gotiske katedral, den berømte opera La Scala og slottet Castello Sforzesco, hvor Leonardo da Vinci huserede. Der bliver også tid til at gå en lille tur i det elegante, overdækkede galleri Vittorio Emanuele, hvor alle de flotte butikker ligger side om side.

Sent på eftermiddagen kører vi til lufthavnen uden for Milano, og en rejse med mange nye indtryk er snart slut.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.600,–
Om enkeltværelser
Begrænset antal. Enkeltværelserne kan være typiske enkeltværelser og derfor mindre end dobbeltværelserne.
Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder.
• Fly Billund – Milano t/r med mellemlanding
• Udflugter og transport jf. program.
• Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse.
• Halvpension (morgenmad/middag).
• Skatter og afgifter.

Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris.
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
• Eventuelle ekstra arrangementer.
• Tillæg for enkeltværelse.
• Drikkepenge fx til chauffør (beregn ca. 5 euro).
• Personlige fornødenheder.
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer".

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Køretider

Turen fra lufthavnen Malpensa i Milano til hotellet tager ca. 2 ½ time (177 km).

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person. Max. 20 kg + håndbagage (håndbagage: Maks. vægt 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimum udgøre 118 cm totalt længde x bredde x højde = 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Klima

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er italienerne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from God rejse med fin logistik Veltilrettelagt rejse med mange oplevelser. God bus og fin behagelig kørsel. Afslappet erfaren rejseleder med fuldt styr på enkelthederne. Den anbefalede restaurant i Venedig var dog en svipser. OK hotelværelse med ok badeværelse, dog kan brusebad gerne være større og fornyet. Tvivler på at mange danskere har behov for bidet. Hotelrestaurationens mad trænger til en kraftig opgradering. Oplevelsen af det gode italienske køkken glippede. Tjenerindsatsen var meget fortravlet og alt for kantinepræget. Skulle en merpris være nødvendig for en forbedring af mad og betjening, må det kraftigt anbefales. Den sidste aftens muzak undværes gerne.
Date published: 2017-09-28
Rated 1 out of 5 by from Helevejen igemmem dårlig oplevelse, ikke pengende værd. Dårlig rejseleder, talte mere om sig selv, havde ikke nogen plan b da vi skulle til syd Tyrol, det regnede hele dagen og køre 3 timer den ene vej og 3 timer den anden vej var spild af tid hvor vi kunne køre en tur ned til Garder by i stedet, skulle vi ind og spise frokost og vil spise noget andet end det rejselederen havde bestilt måtte vi spise et andet sted, men han får vel en bonus hvert sted. Hotellet, maden var uspiselig, der var 2 dage hvor der var noget vi kunne spise, heldigvis var der en god restaurant hvor man kunne få god italiensk mad, meget dyr rejse, meget lidt for pengene. M.V.H. Yvonne og Horst Børm.
Date published: 2017-06-16
Rated 4 out of 5 by from Masser af pragtfulde oplevelser En dejlig tur fyldt med oplevelser, kultur og smuk natur. Rejselederen var behagelig og viste rigtigt meget og i Verona og Venedig var lokale guider et plus oveni. Den planlagte vinsmagning og besøget hos den lokale slagter var virkelig nogle gode oplevelser. Ind imellem var tiden knap til egen tid, bortset fra den ene fridag. Byen vi boede i var dog lille, så dagen blev lidt lang på fridagen, hvis man ikke ville med på den foreslåede ekstra heldagstur. Hotellet var charmerende og rent og ejere og personale søde. Maden var nogle dage lidt middelmådig. Morgenmaden var rigtig god og også maden på festaftenen. Alt i alt en rigtig dejlig tur.
Date published: 2017-10-18
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse til Norditalien Vi fik mange flere informationer om Italien end vi havde forventet. Både kulturelt, socialt og politisk. Rejselederen var utrolig vidende og ville gerne øse af denne viden iblandet humoristiske historier og de sidste nyheder fra den store verden set fra Italien. Turen indeholder rigelige oplevelser og behøver ikke mere for at gøre det til en god tur. Samarbejdet mellem chauffør og rejseleder var supergodt. Det smittede positivt af på os alle. Hotellet lå flot med en skøn udsigt fra balkonen på vort værelse. Alle var meget hjælpsomme.
Date published: 2016-04-25
Rated 4 out of 5 by from Italien er skønhed, charme, oplevelser, god mad ! Første rejse til Italien og ikke den sidste. En dejlig oplevelse, med gode udflugter, rare rejsedeltagere og hjælpsom rejseleder
Date published: 2016-05-10
Rated 4 out of 5 by from Norditalien viste sig fra sin bedste side. En fantastisk oplevelse. En meget vidende rejseleder, der orienterede om Italiens historie før og nu. Fik indblik i områdernes produktion af vin, landbrugs- / fødevareprodukter, med tilhørende smagsprøver. Besøgte de programlagte byer, og fik herunder mange oplysninger om disse. Man bør tænke på, at man skal have en rimelig god fysik, da udflugterne er ret lange, og man går en del. Komfortabel bus med en meget dygtig chauffør, som du er i sikre hænder på hele turen.
Date published: 2017-09-12
Rated 4 out of 5 by from Super tur med super rejseleder Med en super rejseleder, en dygtig chauffør, en behagelig bus og solskin alle dage så fik vi en 7 dages oplevelse i Norditalien som vi ikke vil glemme - tak for det. Vores rejseleder Frits, brugte sin store viden til at fortælle os alle om historie, hændelser og specialiteter, så de lange stræk der var i bussen fra sted til sted ikke føltes så lange og hans humoristiske væsen gjorde at der var en super god stemning i gruppen. At vores rejseleder hjalp flere i gruppen med at få arrangeret en tur til en unik oplevelse i Verona Arena fredag aften var toppen af kransekagen. Det eneste minus i turen var hotellet - her var tiden helt gået i stå og servicen var ikke hvad vi havde forventet
Date published: 2016-10-09
Rated 4 out of 5 by from God til prisen Udflugterne var meget varierede og vel tilrettelagt, og guiden var velfunderet i såvel Italiens historie som nutidige samfundsforhold og kendte de besøgte steder godt; talte flydende italiensk og var god til at arrangere fællesspisning til rimelige penge for dem, der ønskede det. Det var sjovt og interessant med smagninger af både vin, olivenolie, grappa og den lokale slagters produkter. Blandingen af meget lange busture, og mindre ture med sejllads på Gardasøen samt en dag uden program var fin. Hotellet var ok, men virkede lidt slidt. Den største overraskelse var den konstante lyd af kobjælder fra de nærliggende bjergskråninger.
Date published: 2017-05-23
 • y_2023, m_1, d_31, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_11, tr_317
 • loc_da_DK, sid_ITRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser