Rejs til Island

En rejse til Island byder både på den spændende minimetropol Reykjavik og på storslåede naturfænomener. De varme kilder skyder kogende vand og damp op mod himlen, hvor en jagtfalk trækker striber efter sig med sit store vingefang. Farvandet nedenfor deles af sæler, delfiner, spækhuggere og pukkelhvaler. Måske skal de storslåede omgivelser tilskrives en del af æren for de islandske kunstneres store inspiration. Med en række toneangivende forfattere, billedkunstnere og ikke mindst musikere er vulkanøens indbyggere helt med fremme på den europæiske kulturscene.

Indbyggere 360.000
Hovedstad Reykjavik
Sprog Islandsk
Det islandske flag har været i brug siden 1944, da staten opnåede uafhængighed fra Danmark.
Vidste du...

at Island har verdens ældste parlament? Altinget mødtes første gang i 930 på sletten Þingvellir. Siden da har Altinget dog flyttet deres mødested til parlamentsbygningen Alþingishúsið i Reykjavik.

at der ikke findes en islandsk militærtjeneste? Ønsker islændingene at prøve kræfter med hæren, kan de gøre det i Norge.

Den Blå Lagune

Svovllugt blander sig med frisk klar luft, og dampen lægger sig som en fin tågebanke over hovederne på folk, der har lagt sig til rette i det turkisblå bassin. Vandet i den blå lagune er 35-40 grader varmt, og den kunstige sø, der opstod under konstruktionen af det nærliggende varme- og elektricitetsværk, danner en smuk ramme om en mindeværdig wellness-oplevelse. Indimellem danner stedet også spektakulær ramme om særlige begivenheder. For eksempel er lagunen blevet brugt til kulisse under den stort anlagte iceland airwaves, en musikfestival, der får luft under vingerne hvert år i oktober og som primært skyder nye, spændende islandske kunstnere ud over rampen.

Reykjavik

Hovedstaden Reykjaviks klubber og spillesteder lægger lokaler til festivalen, og netop Reykjavik er de senere år på trods af sin beskedne størrelse på omkring 183.000 indbyggere (eller lidt mere end halvdelen af hele Islands befolkning), gået hen og blevet en kulturel metropol med en uforholdsmæssig stor talentmasse inden for både kunst og litteratur og i særdeleshed inden for musik. Ikke mindst sangerinden Bjørks succes har haft en positivt afsmittende virkning på den internationale musikscenes bevågenhed, men andre store navne som eksempelvis Sigur Ros er også kommet godt med. Reykjavik er naturligvis andet end musik. Det er tillige udendørs svømmebassiner og spabade, det er kunstneren Einar Jonssons museum, og det er kulturarvshuset med de gamle islandske håndskrifter, som har haft en enorm betydning for det islandske folks historie og selvforståelse.
Reykjavik

Islands natur­attraktioner

I Reykjaviks umiddelbare omegn er der storslåede naturoplevelser at hente. Gå på opdagelse omkring Den Gyldne Cirkel, der favner de tre store attraktioner Thingvellir, Geysir og Gullfoss. På den store Thingvellir-slette kan man på kanten af lavaskrænten tage Islands største sø, Thingvallavatn, i øjesyn. Ved gejserne Strokkur eller Geysir kan man opleve dampende springkilder, som siden 1300-tallet med mellemrum har skudt vand og damp op mod himlen. Ved Gullfoss kan man se et imponerende vandfald med mudret gletsjervand falde 32 meter ned i en 70 meter dyb og 2,5 km bred skakt. Trænger man til at få rusket op i adrenalinet, kan man ved samme lejlighed prøve sig selv af med riverrafting på elven Hvita – en spændende mulighed for at komme helt tæt på naturens elementer.
Læs mere om Islands
gejsere i denne artikel.
Godafoss vandfaldet

Man skal heller ikke snyde sig selv for at fortsætte rejsen i Island til Snæfellsnes med den mytologiske vulkan og gletsjeren Snæfellsjökull og prøve hestekræfter af langs Atlanterhavet. Oplev også Vestfjordene, hvor man kan skue næsten hele vejen til Grønland, der ligger 300 km væk, Nordlandet med det stormende vandfald Dentifoss, de spraglede mudderformationer og de enorme fugleflokke. Langs kysten er der store fuglekolonier med over 280 forskellige arter. En af disse er Jagtfalken, der var Islands symbol, da landet hørte under Danmark. Man skal heller ikke glemme Sydlandet og Vestmannaøerne og heller ikke de stadig aktive vulkaner. Fra toppen af keglevulkanen Hekla, der sidst var i udbrud i år 2000, er der formidabel udsigt ned over gletsjere, det vidtstrakte Atlanterhav og Sydlandets flade sletter.

En ferie i Island byder på vide horisonter, spruttende gejsere, varme kilder, brølende vandfald, vulkaner og kraterrækker - og ind imellem er det også særprægede gastronomiske oplevelser og råvarer, som man med garanti ikke sætter til livs hver dag. Mågeæg, hajer og mad røget over fåremøg – eller hvad med en udsøgt Søpapegøje. Velbekomme.

På Albatros' krydstogter i Island sejler vi oftest med et af vores egne lækre ekspeditionsskibe. Du kan læse mere om at være med Albatros på ekspeditionskrydstogt her: Hvad er Albatros ekspeditionskrydstogt?

Islandsrejser

 • Island – rundrejse i sagaernes land

  Storslået oplevelsesrejse gennem lavaøens smukke landskaber og farverige historie fra sagatiden til i dag

  4,4
  • 7 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 14.998,–
  fra København
 • Albatros’ skib

  Fra Island til Grønland i Erik den Rødes kølvand

  Ekspeditionskrydstogt fra Reykjavik via Østgrønland til Kangerlussuaq ad samme rute som Nordboerne sejlede for mere end tusind år siden

  4,5
  • 29-07-2024
  • 11 dage
  • 52.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side