Sommeraften med Andrè Rieu i Maastricht

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev verdensberømte André Rieu og hans Johann Strauss Orkester i hans hjemby Maastricht på denne busrejse til Düsseldorf – med besøg i Köln og Bonn

Busrejse

En festlig sommerrejse i musikkens tegn! I løbet af rejsen ser vi nærmere på den smukke by Maastricht, vandrer gennem historiske Köln, hvor vi sejler på Rhinen, og vi smager selvfølgelig på den lokale øl fra området, Kölsch. Köln er en af Tysklands førende kunst- og kulturbyer med rødder tilbage til Romerriget, flot beliggende ved Rhinen og med domkirken som byens centrum og største attraktion. Vi skal derudover til Bonn, hvor det i 2020 er 250 år siden, at Ludwig van Beethoven blev født, og sidst men ikke mindst skal vi opleve en vidunderlig aften i selskab med André Rieu og hans berømte Johann Strauss orkester i hans hjemby Maastricht. Vi bor på et nydeligt hotel i byen Hilden, lidt sydøst for Düsseldorf. Med i prisen er koncertbilletter i sektor B1 eller B3, hvorfra du har et godt udsyn til scenen.

 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Operarejse, Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fra København til Hannover
Dag 2 Hannover - Köln. Byrundtur i Köln med sejltur på Rhinen
Dag 3 Maastricht og koncert med André Rieu
Dag 4 Bonn og Beethoven
Dag 5 Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fra København til Hannover ca. 485 km
Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

I år har vi valgt at gøre turen lidt længere, og vi har prioriteret at kunne nå frem til hotellet og middagen i ordentlig tid. Vi overnatter derfor i Hannover, som vi kommer frem til ud på eftermiddagen. Her bliver der tid til at strække ben, før vi spiser middag. Vi bor ca. 2 km. fra Hannover centrum, som kan nås til fods.

 

Dag 2
Hannover - Köln. Byrundtur i Köln med sejltur på Rhinen ca. 350 km
Sommerstemning

Efter at have nydt en god morgenmad, kører vi til Köln, hvor vi skal på byrundtur og sejle på Rhinen. Vi har først en grundig rundtur med bus, før vi stiger ud og går gennem centrum og besigtiger domkirken Kölner Dom, en af Tysklands mest besøgte turistattraktioner, der blev påbegyndt tilbage i midten af 1200-tallet, men først færdiggjort i slutningen 1800-tallet. Kirken er UNESCO-fredet og bevaringsværdig. De flotte mosaikker er meget traditionelle, ret abstrakte og deler vandene mellem dem, der nyder lysets spil og dem, som synes, at det er for moderne.

Köln er i de seneste år blevet kendt for sit meget store karneval, der på godt og ondt har været i mediernes søgelys. Af museer kan vi nævne Ludwig Museum med   nyere kunst, EL-DE Haus, Schnütgen Museum med kirkekunst og Rautenstrauch-Joest Museum med verdensomspændende etnografiske udstillinger.

Vi kan spise frokost i Köln, den kan meget passende nydes med en lokal specialitet, det lokale EU-patenterede topgærede øl, Kölsch. Gæringen foregår ved 13-21 graders varme, hvorefter øllet lagres køligt. Ægte Kölsch er fra Köln eller deromkring, da navnet kommer herfra, og øllet er blevet patenteret som sådan. Kölsch serveres i små glas, også kaldet ”Stange” på kun 0,2 l – hvilket er en meget lille øl i det øvrige Tyskland.

Om eftermiddagen går vi ombord på et rundtursskib og får set Köln fra Rhinen. Derefter kører vi til Düsseldorf-forstaden Hilden, hvor vi bor de næste 3 nætter. Hilden ligger ca. 18 km sydøst for Düsseldorf. Det er en hyggelig by med bindingsværkshuse, gågade, forretninger, barer og restauranter. Hotellet ligger kun et par hundrede meter fra centrum.

Middag på hotellet i Hilden.

Dag 3
Maastricht og koncert med André Rieu ca. 250 km
Kölner Dom

Vi bruger formiddagen på at udforske Mörsenbroich, før vi tidligt om eftermiddagen kører til Maastricht, der ligger stik vest fra Hilden og er det lille hollandske hjørne mellem Belgien og Tyskland. Vi spiser en tidlig middag undervejs omkring Aachen.

Floden Maas deler Maastricht i to, og mod vest og på den belgiske grænse løber bifloden Kong Albert-kanalen. Maastricht har som Koblenz rødder tilbage fra romertiden og har en del historiske bygninger. Vi får tid til at vandre rundt i Maastrichts smukke gamle bydel. Efter rundturen bliver der tid på egen hånd, før vi indtager den store plads Vrijthof, hvor koncerten afholdes udendørs, så følg med i vejrudsigten. Vi er i Rieus hjemby, som hvert år lægger plads til disse berømte og flotte koncerter i det fri. Billetterne er rigtig gode, enten i sektor A1 og A3 (tillæg) eller i sektor B1 og B3 med fint udsyn til scenen og de store skærme. Koncerten starter kl. 21.00 og varer ca. 2½ time.

André Rieu er født hollænder og kommer fra Maastricht. Han er uddannet violinist, men har siden 1987 fungeret som dirigent, komponist og medspiller i sit eget orkester, Johann Strauss Orchestra, med hvem han turnerer verden rundt og laver opførelser med populær musik fra både opera og musicals, krydret med lokale toner, så mon ikke der bliver slået lidt ekstra hollandske toner an?

Efter koncerten kører vi tilbage til Mörsenbroich og vores hotel efter endnu en begivenhedsrig dag. 

Dag 4
Bonn og Beethoven ca. 140 km
I Bonn blev Ludwig van Beethoven født i 1770

Vi står ikke alt for tidligt op, da vi kom sent i seng, men vi får dog en spændende dag i den tidligere vesttyske regeringsby Bonn. Bonn har udviklet sig meget positivt efter Tysklands samling og regeringen flyttede til Berlin. Byen er en større, men dog overskuelig by, med lidt over 300.000 indbyggere. Byens historie går tilbage til romertiden og har meget belejligt ligget ved den store transportåre Rhinen. I Bonn blev Ludwig van Beethoven født i 1770, og til december 2020 vil det være 250 år siden han fødtes her. Lille Ludwig var en vidunderdreng, der opførte sine første koncerter som 8-årig og sine første kompositioner som 12-årig. Hans far var sanger og hans farfar kapelmester, så musikken lå til familien. Vi besøger fødehjemmet, som i dag er et spændende museum med mange genstande fra Beethovens liv.

Efter den guidede tur rundt i huset går vi på en vandring ud i Bonn i Beethovens fodspor. For byen Bonn er det et stort år, hvor 250-året fejres året igennem. Efter en pause tager vi til museet Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland, der fortæller om Vesttyskland efter 2. Verdenskrig op til genforeningen. Efter en fin dag i Bonn vender vi tilbage til Hilden, hvor vi overnatter og spiser middag.

Dag 5
Hjemrejse ca. 735 km

Efter morgenmad starter vi hjemrejsen og følger samme rute som på udrejsen. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen/tidlig aften afhængig af trafikken.

 

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Siddepladser til koncerten

Inkluderet i rejsens pris er siddeplads i sektion B1/B3
Mulighed for at opgradere til bedre pladser i sektion A1/A3 for kr. 298,- per pers.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Første klasses bus tur/retur
 • 1 x overnatning med middag og morgenmad på Hotel Novotel Hanover
 • 3 x overnatning med morgenmad på Amber Hotel Hilden
 • 2 x middag på hotellet
 • 1 x middag på lokal restaurant omkring Aachen
 • Busrundtur i Köln
 • Vandring i det centrale Köln
 • Sejltur på Rhinen
 • Entre og guidet tur ved Beethovens fødehjem i Bonn
 • Guidet Beethovens-tur til fods i Bonn
 • Entre og guidet tur i museet om Tysklands nyere historie “Haus der Geschichte”
 • Gode billetter i sektor B1 og B3 eller i sektor A1 og A3 (mod tillæg) til koncert med André Rieu i Maastricht (foregår udendørs)
 • Rundvisning i Maastricht
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse  
 • Tillæg for sektor A1 og A3
 • Drikkepenge til restauranter (obligatorisk ca. 12% hvis ikke inkluderet), lokalguide, chauffør m.v. 
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser  § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hotel

Under opholdet bor vi på Amber Hotel Hilden i forstaden Hilden lidt sydøst for Düsseldorf. Hotellet ligger centralt i forstaden Hilden og har det lokale shoppingområde og centrum lige overfor hotellet. Her er reception, bar, restaurant og elevator. Der er gratis WiFi overalt på hotellet. Værelserne er rummelige med satellit-tv, telefon, klimaanlæg, gratis Wi-Fi, hårtørrer og badeværelse.

Bus

Rejsen foregår med bus, og vi benytter et velrenommeret dansk busselskab med de nyeste og mest komfortable faciliteter.

Som ekstra service på vores turistkørsel kan vi sørge for frisklavet kaffe/te på turen samt kolde drikke, som faktureres efter forbrug. Vores turistbusser har stik til 220V, så telefoner og computere kan oplades under kørslen. Vi tilbyder gratis Wi-Fi i alle vore busser ved kørsel i Danmark. Alle vores busser er udstyret med sikkerhedsseler ved hvert enkelt sæde samt klimaanlæg, køkken og toilet.

 

Hånden på hjertet

Hånden på hjertet

Der er gode udflugter og oplevelser på denne tur, og hotellet ligger i Düsseldorfer forstaden Mörsenbroich. Koncerten med André Rieu foregår udendørs i Maastricht, og vejret er normalt godt i juli. Koncerten gennemføres ved let regn, men i tilfælde af voldsomt regnvejr kan den blive udsat eller helt aflyst. Det afgør koncertarrangøren på tidspunktet.

 

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 08:30
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 09:00
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 09:40
4863 Højmølle Kro Kl.: 09:50
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 10:10
4990 Sakskøbing Station kl.: 10.25
4970 Rødby, Billetkontoret (Check-In Bus) kl. 10:50

Hjemkomststeder og -tider

4970 Rødby, Statoil kl. 17:00
4990 Sakskøbing Station kl. 17:15
4800 Nykøbing F, Cementen kl.: 17:30
4863 Højmølle Kro Kl.: 17:45
4760 Stensved, p-plads afk. 41 Kl.: 18:00
4600 Ølby Station (Ved 7 -11 Kiosk/Togbus skilt) Kl.: 18:45
2500 København, Valby Station (ovf. Lyshøjgårdsvej 69) Kl.: 19:30

Sådan sidder du til koncerten
Oversigtsplan over André Rieu koncert på Vrijthof pladsen

Pladsbilletter

Vi sidder på gode sektor A1 og A3 pladser eller i sektor B1 og B3 pladser, vælg ved bestilling.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

DEBUS19BDK