Albatros' Nepal

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Indsnus stemningen ved Kathmandus røgelsesfyldte helligdomme, og se Himalayas toppe tindre bag dampen af skoldhed te

Nepal er for mange en drømmedestination, og landet har også alle forudsætninger for at levere en uforglemmelig rejseoplevelse: en traditionsbunden kultur rodfæstet i hinduismen og buddhismen samt en overvældende natur – fra verdens højeste bjergtinder til det varme og frodige lavland. Mødet med den mangeartede nepalesiske kultur er et virvar af sanseindtryk og for den førstegangsbesøgende et mindre kulturchok. I et enkelt blik kan du indfange hellige køer, sariklædte kvinder, meditative mænd indsmurt i aske samt dufte af stærke krydderier. Under opholdet i Kathmandu og de smukke dalområder omkring byen besøger vi store seværdigheder og møder forskellige kulturer og religiøse verdener. Her er buddhistiske pagoder, hindutempler, middelalderagtige landsbyer og Kathmandus helt egen intense atmosfære. I de nepalesiske byers smalle gader føler man sig hensat til en anden tidsalder, og bjergbyen Nagarkot og Pokhara med den berømte Phewasø gør begge et uudsletteligt indtryk. Men den oplevelse, som nok alligevel vil efterlade det allerstørste indtryk, er mødet med den venlige og utroligt imødekommende nepalesiske befolkning.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Albatros aktiv

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Nepalesisk rupee

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Kathmandu og videre til Nagarkot
Dag 3 Nagarkot – Kathmandu. Besøg til den hinduistiske kongeby Bhaktapur og Pashupatinath templet
Dag 4 Kathmandu-dalen. Dakshinkali templet, landsbyerne Kirtipur, Khokana og Bungamati. Mulighed for Mt. Everest bjergflyvning (tilkøb)
Dag 5 Kathmandu. Fly til Pokhara. Besøg til Fredspagoden og tibetansk bosættelse
Dag 6 Pokhara. Solopgang i Sarangkot. Udflugt til Davi’s vandfald, Gupteshwar Grotten, museer og sejltur på Phewa søen med besøg til Barahi templet
Dag 7 Pokhara. Fly tilbage til Kathmandu og tid på egen hånd
Dag 8 Kathmandu. Swayambunath-stupaen, Patan Durbar Square, Kathmandu Durbar Square
Dag 9 Kathmandu – København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København mod Nepals hovedstad, Kathmandu.
Dag 2
Ankomst til Kathmandu og videre til Nagarkot
Nagarkot med Himalayabjergene i baggrunden

Ved ankomsten til Kathmandu kører vi straks videre gennem de smukke nepalesiske landskaber til den lille bjerglandsby Nagarkot, der ligger et par timers kørsel fra hovedstaden. Vi befinder os allerede oppe i højderne med Kathmandus ca. 1350 meter over havets overflade, men vi skal nu op i ca. 2.200 meters højde. Nagarkot er berømt for at være en af de byer i Nepal hvorfra man har den bedste udsigt til Mt. Everest og til den øvrige Himalayabjergkædes snedækkede tinder. For de morgenfriske kan en helt fantastisk solopgang over bjergene også opleves fra hotellet, hvis vejret vel at mærke er til det. Der kan nemlig godt være en del morgendis og skyer heroppe i bjergene. Resten af dagen slapper vi af på det dejlige hotel, så vi kan være friske til de næste dages eventyr.

Dag 3
Nagarkot – Kathmandu. Besøg til den hinduistiske kongeby Bhaktapur og Pashupatinath templet
Sælger, Katmandu

Vi kører tilbage til Kathmandu og på vejen skal vi besøge nogle af Kathmandu-dalens største seværdigheder. Bagagen bliver kørt separat og direkte til hotellet i Kathmandu, så det kan være en god ide at pakke en mindre rygsæk til dagen. Vi begynder med den hinduistiske kongeby Bhaktapur, den tredje af de 3 kongebyer grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede. Den er som en stor landsby med 50.000 indbyggere, er nænsomt restaureret men fremtræder stadig som en middelalderby. Finurligt udskåret træværk, røde teglsten og rustbrune tegltage, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. Her findes bl.a. det berømte palads med 55 vinduer og dalens højeste og eneste 5-tagede pagode, Nyatapola.

Turen fortsætter til det store Pashupatinath, hinduernes helligste tempelanlæg og Nepals pendant til Indiens hellige by Varanasi. Pashupatinath betyder ”Dyrenes Herre”, et af guden Shivas talrige navne. Templerne med de smukke, gyldne pagodetage ligger ved Bagmati-floden (en sideflod til Ganges). Det er her, de nepalesiske hinduer brænder deres døde. Pilgrimme kommer fra hele Nepal og tager det spirituelt rensende bad i floden og beder i templet. I modsætning til de buddhistiske templer er templet lukket for ikke-troende (vesterlændinge), men der er et farverigt sceneri udenfor med pilgrimme, sariklædte kvinder og sælsomme sadhuer (hellige mænd), der sommer og vinter færdes næsten nøgne med kroppen gnedet i aske og det lange hår indsmurt i kogødning.

Vi ankommer til hotellet sen eftermiddag eller tidlig aften, hvor vi indkvarterer os for de næste to nætter.

Dag 4
Kathmandu-dalen. Dakshinkali templet, landsbyerne Kirtipur, Khokana og Bungamati. Mulighed for Mt. Everest bjergflyvning (tilkøb)
Newar-folket i Bungamati

Dakshinkali templet er et tempel til ære for gudinden Kali, den mest blodtørstige inkarnation af Parvati. For at mætte gudindens blodtørst slæber pilgrimme et mylder af kyllinger, ænder, geder, får, grise og endda til tider bøfler op til templet og til tempelpræsterne, som også fungerer som slagtere. Når offeret er foretaget tilberedes kødet, som pilgrimmene så bruger resten af dagen på at spise under skyggen af et træ. Vejen op til templet går gennem en religiøs bazar, som ofte henligger i tågerne fra al stegeosen. Kun hinduer må gå ind i selve tempelgården, hvor gudinden Kalis statue befinder sig, men andre besøgende kan se til fra de omgivende terrasser. Husk endelig at dette er et meget helligt sted og et af de mest yndede mål for pilgrimsfærder, så man bør være varsom med at fotografere og filme. 

Herefter besøger vi den lille landsby Chobhar, som ligger smukt ud til Bagmati-floden, gennemskåret af en kløft. Vi besøger yderligere Kirtipur ca. 5 kilometer sydvest for Kathmandu. Den lille by ligger på toppen af en bakke lige ved Tribhuvan Universitet. Den lille søvnige by har en dejlig falmet atmosfære af fordums storhed over sig, takket være de mange imponerende middelalder templer, som ligger strøet over hele byen.

Dagens program fortsætter til den anden side af Bagmati-floden til de to newar-landsbyer Khokhana og Bungamati. Newarerne er en etnisk gruppe, der taler et sprog beslægtet med tibetansk, og som primært bor i Kathmandudalen og i de lavereliggende bjergegne. De har i århundreder været handelsfolk, bønder og kunsthåndværkere, og det er dem, der har skabt de enestående pagoder og træudskæringer i Kathmandudalen foruden meget fine statuer i bronze. Deres talrige religiøse fester er lige så gamle som deres traditionsbundne landsbyer, hvoraf de færreste får besøg af turister. En meget herlig tur med oplevelser af Nepal som i fordums tid.

For de morgenfriske og eventyrlystne er der i dag mulighed for at tage på en bjergflyvning, hvor man oplever den mest fantastiske udsigt over Himalaya-bjergene. Alle passagerer får vinduesplads og alle vil derfor kunne nyde udsigten enten på ud- eller hjemturen. Bjergflyvningen skal tilkøbes hjemmefra inden afrejse. Grundet vejromstændigheder kan der ske forsinkelser, da bjergflyvningen kræver klart vejr. Flyvningen foregår typisk meget tidligt om morgenen, så planen er at vende tilbage til hotellet for morgenmad, hvorefter dagens udflugter kan påbegyndes. Det kan forekomme at bjergflyvningen flyttes til dag 8. Hvis vejr- og vindforholdene ikke tillader at afholde bjergflyvningen overhovedet, refunderes beløbet naturligvis. 

Dag 5
Kathmandu. Fly til Pokhara. Besøg til Fredspagoden og tibetansk bosættelse
Uden for Pokhara

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver en kort tur på ca. en halv time til Pokhara. Byen er Nepals anden største by og ligger væsentligt lavere end Kathmandu nede i en dal, helt nede i 884 meters højde. Fra byen er der fuld udsigt til den berømte Annapurna-bjergkæde og det smukke bjerg Machhapuchhare, Fiskehalebjerget, hvis næsten 7.000 meter høje top ligger blot 25 kilometer fra Pokhara. Mest berømt er byen for den smukke Phewa sø, som med sine 4,4 kvadratkilometer er Nepals næststørste sø. Her spejles Himalayas snedækkede bjergtinder som i et maleri. Pokhara er også udgangspunkt for trekkingture til Annapurna området og man finder alt fra tyske bagerier til tibetanske bosættere. Vi begynder med at besøge Fredspagoden, som er bygget af en japansk buddhistisk munkeorganisation, der, inspireret af Gandhis filosofi, arbejder for verdensfred. Herfra er der en god panoramaudsigt over byen i dalen og Annapurna-bjergkæden med Fiskehalebjerget og ud over søen. Vi spiser frokost på en lokal restaurant ved søens bred og dernæst besøger vi en tibetansk bosættelse. Vi tager tilbage til hotellet, hvor resten af aftenen nu er til egen disposition. Det kan anbefales at gå en lille aften tur ved søens bred, hvor der også er masser af små butikker og forretninger, som kan være interessante at udforske.

Dag 6
Pokhara. Solopgang i Sarangkot. Udflugt til Davi’s vandfald, Gupteshwar Grotten, museer og sejltur på Phewa søen med besøg til Barahi templet
Phewasøen ved Pokhara

I dag står vi tidligt op for at køre den korte tur til Sarangkot, som er berømt for at kunne fremvise den flotteste solopgang over Himalaya-bjergene. Vi håber på klart vejr, men det kan selvfølgelig ikke garanteres. Vi kører tilbage til Pokhara og spiser morgenmad, hvorefter vi fortsætter dagens eventyr. Vi besøger Davi’s vandfald og Gupteshwar Grotten, som ligger lige ved siden af vandfaldet. Grotten er næsten tre kilometer lang og består både af store hal-lignende rum og passager så små, at man må ned og kravle på alle fire. Grotten har særlig betydning for hinduer fordi et fallisk symbol af Lord Shiva ligger bevaret herinde. Dernæst besøger vi to museer, hvoraf det ene er dedikeret de etniske grupper gurung, thakali og tharu, og deres kultur og historie. Nepals indbyggere er fordelt på mange kaster og etniske grupper med hver deres egen kultur og vi får her et godt indblik i nogle af dem. Det andet museum, Gurkha Memorial Museum, omhandler de berømte Gurkha krigere som har kæmpet utallige slag igennem historien lige siden år 1815, også i Verdenskrigene. Vi slutter dagen med en sejltur på Phewa søen, hvor vi også kigger forbi Barahi templet. Den to-etagers høje pagode ligger næsten lige midt ude i søen og er bygget til ære for den kvindelige gudinde Shakti. 

Dag 7
Pokhara. Fly tilbage til Kathmandu og tid på egen hånd
Butik, Katmandu
Vi flyver tilbage til Kathmandu og kører til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til egne eventyr. Rejselederen står til disposition med gode råd og anbefalinger.
Dag 8
Kathmandu. Swayambunath-stupaen, Patan Durbar Square, Kathmandu Durbar Square
Durbar Square, Katmandu

I dag begynder vi ved Swayambunath-stupaen, som ligger på en lille bjergtop vest for Kathmandu. Stupaen er også kendt som Monkey Temple på grund af den store flok rhesusaber, der opholder sig her. De er frække og sjove; men lad være med at fodre dem, de kan finde på at bide.

En lang trappe fører op til stupaen og templet på toppen. Stedet æres af både buddhister og hinduer; en af de forunderlige ting i Kathmandu-dalen er netop at buddhisme og hinduisme deles om helligdommene, og at der findes talrige blandingsformer af de to religioner. Hvis vi er heldige overværer vi måske pujaceremonien, der næsten altid ledsages af sælsom tibetansk musik på dungchen (lange alpe-trompeter), store trommer, gonger, gyaling (oboer), samt konkylie og lårbenstrompeter.

Der er en dejlig udsigt over hele dalen herude. Stupaen er behængt med bedeflag, og i små nicher sidder meditations-buddhaerne, og Buddhas altseende øjne, inklusive det 3. øje, visdomsøjet, skuer mod alle fire verdenshjørner ud over dalen.

Dagens program fortsætter til Patan, som er den buddhistiskprægede af de tre kongebyer i Kathmandu-dalen. Vi kører mod syd og krydser Bagmati-floden, og lidt efter drejer man ind i Patan, som har ikke færre end 136 klostre og 55 templer. Den bliver også kaldt De gyldne tages By og City of Fine Arts. På Durbar Square, paladspladsen, oplever man et væld af eksotiske pagodetage og fine træskærerarbejder på alle bærepiller, gesimser og vinduer.

Dernæst skal vi se nærmere på Kathmandu, som ud over at være Nepals hovedstad også er landets største by. Vi begynder ved den gamle bydels Durbar Square, hvor vi finder nogle af de smukkeste pagoder: den store Kasthamandap-pagode – bygget i 1625 af træet fra ét eneste træ – Shiva-Parvati-templet og Hanuman Dhoka, der er det gamle kongepalads. Desuden ligger her to templer, Taleju-templet og Den Levende Gudinde Kumaris Tempel. Ud over fantastiske pagoder, træudskåren tempelarkitektur og gudestatuer kæmper to kæmpemæssige trommer, et virvar af frugtboder, krydderidufte, små senede mænd belæsset med enorme byrder på ryggen, cykelrickshaws, skabede hunde, hellige køer samt en hel del souvenirbutikker om vores opmærksomhed. Siden hippiebevægelsen gjorde byen populær i 60’erne, har bydelen Thamel været centrum for turister og besøgende, og også vi aflægger kvarteret en visit. Her faldbydes alt fra billigt tøj og trekkingudstyr, til finere antikviteter og kunsthåndværk. Her er også et hav af gode barer og restauranter, der ofte er placeret på en åben tagterrasse, der tilbyder en smuk udsigt over byen.

N.B. På nogle afgange foregår hjemrejse på dag 8 om aftenen, med ankomst København dag 9 om morgenen.

Dag 9
Kathmandu – København
Farvel til Himalayas tindrende toppe

Efter en rejse med mange spændende indtryk er det tid til at sige farvel til Nepal.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kathmandu t/r med mellemlanding
 • Fly Kathmandu – Pokhara t/r
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Alle udflugter jf. program
 • Helpension
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Bjergflyvning med udsigt til Mt. Everest (kr. 1.998,-)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Nepal kr. 398,-
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til guide, chauffør og assistent (beregn ca. USD 30,- per person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Visum

I skal have et turistvisum for at rejse til Nepal. Ved tilmeldingen til rejsen får I dokumenter og vejledning tilsendt til brug for visumansøgningen, som I selv skal forestå. Albatros Travel kan dog hjælpe danske statsborgere med at søge visum til Nepal mod gebyr.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mere om Nepal

Her kan du få mere at vide om Nepal: http://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/nepal Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

NPRTR02ADK